Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι τρομαγμένοι γραφειοκράτες της «Αριστερής Πλατφόρμας»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 17, 2015 12:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οι τρομαγμένοι γραφειοκράτες της «Αριστερής Πλατφόρμας» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι τρομαγμένοι γραφειοκράτες της «Αριστερής Πλατφόρμας»



Η ηγεσία της «Αριστερής Πλατφόρμας» αποτελεί συστατικό στοιχείο της κομματικής γραφειοκρατίας: Ανήκει στον ιστορικό γραφειοκρατικό κορμό του ΣΥΡΙΖΑ…

Η πολιτική της καθορίζεται ΠΑΝΤΑ, όπως σε κάθε σώμα γραφειοκρατικού εκφυλισμού, από την ΑΝΤΙΦΑΣΗ που υπάρχει ανάμεσα στην κομματική της υπόσταση και τις πιεστικές απαιτήσεις της αγωνιστικής κομματικής βάσης: Γι αυτό είναι μια πολιτική δίγλωσση, διπλωματική, αμφιταλαντευόμενη, συμβιβαστική, άτολμη και οπορτουνιστική.


Κάτω από την πίεση αγωνιστικών κραδασμών και λαϊκού ριζοσπαστισμού η «αριστερή» γραφειοκρατία φοράει ανάλογες αγωνιστικές μάσκες, αλλά ΠΟΤΕ δεν αποσπάται, δεν κόβει τον ομφάλιο λώρο της, από την κομματική της υπόσταση…

Αυτό γίνεται ολοκάθαρο, απαστράπτον, με την «Αριστερή Πλατφόρμα»: Επαναστατικές οβίδες και λεονταρισμοί για την ικανοποίηση και τον εγκλωβισμό των «εξεγερμένων» και στο τέλος την ουρά κάτω από τα σκέλια…

Τα περιθώρια, όμως, γι αυτό το παιχνίδι σήμερα έχουν εκλείψει. Είναι κυβέρνηση και μάλιστα κάτω από την κατοχική μπότα του 4ου Ράιχ. Έτσι δεν υπάρχει ούτε ελάχιστος χώρος για τέτοιους ελιγμούς.

Γι αυτό και οι γραφειοκράτες της «Αριστερής Πλατφόρμας» με πρώτο και καλύτερο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, γίνονται καταγέλαστοι.

Γιατί γίνεσαι καταγέλαστος όταν υψώνεις ένα βροντερό «ΟΧΙ» στο νέο κατοχικό Μνημόνιο και ταυτόχρονα δηλώνεις ότι θα ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ την κυβέρνηση του Μνημονίου, την κυβέρνηση που ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ, από κοινού με τα δωσίλογα ανδρείκελα (μακάβρια «εθνική συναίνεση), την Ελλάδα στο 4ο Ράιχ: Στο «κυβερνητικό πρόγραμμα», τις ΕΠΙΤΑΓΕΣ και την ΕΠΟΠΤΕΙΑ των χρηματιστηριακών ιμπεριαλιστικών δομών του 4ου Ράιχ.

Καταψηφίζεις το Μνημόνιο και στηρίζεις την κυβέρνηση του Μνημονίου, καταψηφίζεις την τελεσίδικη μετατροπή της Ελλάδας σε ΑΠΟΙΚΙΑ και στηρίζεις την κυβέρνηση της ΑΠΟΙΚΙΑΣ…

Αναλυτικότερα ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2015/07/blog-post_53.html
Και ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9774

Αυτή η τραγελαφική κατάσταση της «Αριστερής Πλατφόρμας» αποτελεί το προϊόν της δισυπόστατης γραφειοκρατικής της λειτουργίας που αναπτύξαμε παραπάνω. Μη μπορώντας να έρθουν σε ΡΗΞΗ με την ίδια γραφειοκρατική τους ΥΠΟΣΤΑΣΗ, μη μπορώντας να ΑΠΑΡΝΗΘΟΥΝ τη γραφειοκρατική τους ΥΠΑΡΞΗ, καταφεύγουν σε τέτοιες πράξεις σύγχυσης, πανικού και ακραίας γελοιότητας.

Χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους (γκρεμίζονται με πάταγο οι παλιές ισορροπίες) διότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται ΑΚΑΡΙΑΙΑ σε διαχειριστή του κατοχικού καθεστώτος, ΚΑΙ αυτοί αντί να αποσπαστούν το ίδιο ΑΚΑΡΙΑΙΑ από τη νέα αποικιοκρατική …ισορροπία της κυβέρνησης, συνεχίζουν να αναζητούν την ισορροπία στην παλιά γραφειοκρατική τους υπόσταση…

Είναι καταδικασμένοι και δεν το έχουν αντιληφτεί. Καταδικασμένοι σε πολιτικό θάνατο: Θα φωτογραφίζουν τα οπίσθια των γεγονότων μέχρι να αφανιστούν ή να δηλώσουν πλήρη ΥΠΟΤΑΓΗ στον Τσίπρα.

Όσο αφήνουν τις πρωτοβουλίες στον Τσίπρα δεν έχουν καμία τύχη. Ακόμα και αν ο Τσίπρας τους πετάξει έξω…

Το μόνο που μπορεί να διασώσει την κατάσταση και να ανοίξει κάποιες σημαντικές αγωνιστικές κινηματικές προοπτικές είναι τούτο: Να ηγηθεί η «Αριστερή Πλατφόρμα» των πρωτοβουλιών ΡΗΞΗΣ με την κυβέρνηση και ΟΧΙ να αφήσει τις πρωτοβουλίες στην ηγετική κλίκα της κυβέρνησης, φωτογραφίζοντας απλώς τα οπίσθια των γεγονότων…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κ.Ν.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 17, 2015 5:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Άγριο κράξιμο από πολίτες στον Λαφαζάνη στον Καρέα-Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

http://www.usay.gr/article/86071/agrio_kraximo_apo_polites_ston_lafazani_ston_karea_deite_to_binteo.html
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 19, 2015 8:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
ΤΟ ΝΕΟ 1922: ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΕΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ.
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ


Τι είναι ο Α. Τσίπρας; Προδότης ή ανίκανος; Γιατί, με βάση την υπεραπλούστευμένη λογική που ανθίζει τα τελευταία χρόνια στα social media, εάν ένας πρωθυπουργός, που έχει υποσχεθεί την έξοδο από τα μνημόνια, «καταφέρνει» μετά από 5 μήνες να επιστρέψει με ένα ακόμη χειρότερο μνημόνιο,… ένα από τα δύο μπορεί να είναι.

Εκεί οδηγεί και η λογική των υποτιθέμενων υπερασπιστών του, που αναζητούν σε επίπεδο προσώπου-Ηγέτη τη σωτηρία (παραγνωρίζοντας ότι τότε και η καταστροφή θα πρέπει να χρεωθεί αναλόγως-μονοπρόσωπα).

Γιατί, με βάση αυτή τη στρεβλή λογική, ποιος αν όχι ο πρωθυπουργός, έχει την τελική ευθύνη; Αυτός δεν επέλεξε τους συνεργάτες του (ο Βαρουφάκης δεν ήταν επιλογή προερχόμενη από το εσωκομματικό τοπίο ισορροπιών) και αυτός δεν ήταν που έχει την πολιτική ευθύνη για όλους τους χειρισμούς που έγιναν (ή δεν έγιναν) όλους αυτούς τους μήνες;

Στη πολιτική δε κρίνεσαι από τη πρόθεση. Αλλά από το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα ήταν μια συμφωνία που θα επιτελέσει την θανατική καταδίκη της ελπίδας και την συνέχεια και όχι της ανατροπή μιας ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Τελικά… τι είναι ο Α. Τσίπρας; Ανίκανος ή προδότης; Υλοποίησε με απόλυτη ακρίβεια ένα οργανωμένο σχέδιο, διάρκειας πολλών μηνών ή και χρόνων ή αποτελεί τον επικεφαλής μιας ομάδας όπου η πολιτική αφέλεια συναγωνίζεται την ιδιοφυΐα του Άβαρελ;

Τίποτα από τα δύο.

Όσα ζήσαμε τους τελευταίους μήνες δεν ήταν τίποτα λιγότερο από την ολική κατάρρευση της στρατηγικής όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μιας ολόκληρης περιόδου της νεότερης ιστορίας της χώρας.

Κατέρρευσε η στρατηγική της ευρωπαϊκής ιδέας και του «ανήκωμεν εις την δύσιν». Οι δύο βασικοί πυλώνες μιας «αφήγησης» που είτε στην «δεξιά» της εκδοχή, είτε την πιο «μετριοπαθή» είτε την αριστερή της, κυριάρχησε για δεκαετίες στη χώρα.

Ότι ήταν η Μικρασιατική Καταστροφή για την «Μεγάλη Ιδέα» ήταν και οι τελευταίες εβδομάδες για τα ιδεολογήματα του ευρωατλαντισμού.

Η «Ιδέα-βασιλιάς» είναι γυμνή. Όχι από τις θεωρητικές αναλύσεις, από τις προκηρύξεις ή το υψωμένο αλαζονικό δάχτυλο του καθοδηγητή. Αλλά από την ίδια την πείρα και το βίωμα. Το μοναδικό τρόπο που μπορεί να συντριβεί η ιδεολογία των κυρίαρχων τάξεων στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας όπου ο ιδεαλισμός είναι όρος ύπαρξης.

Και εάν με τα δύο προηγούμενα μνημόνια κατέρρευσε η «δεξιά» ή ¨κεντρώα» εκδοχή του ευρωαντλαντικού μονόδρομου, τώρα κατέρρευσε και η «αριστερή»: η ουτοπία της προοδευτικής μεταρρύθμισης της Ευρώπης.

Κατέρρευσε και άφησε πίσω της ένα τεράστιο πολιτικό κενό. Κενό που όσο θα περνάει ο καιρός θα διευρύνεται.

Και εάν δε το καλύψει η αριστερά, θα το καλύψει, όπως συμβαίνεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η άκρα δεξιά.


Και κάπου εδώ σταματάει ο ιδεαλισμός και ξεκινά η ιλαρότητα.

Και δεν είναι η βασική της πλευρά το ότι η κοινωνική ασφάλεια και οι συντάξεις θα οδηγηθούν στο Δελφινάριο. Στη τελική ο συμπαθής Χαϊκάλης στο «υπουργείο Σκλαβοπαζαρου», είναι η λιγότερη προβληματική επιλογή σε μια αλυσίδα που ξεκίνησε με τον Παυλόπουλο και συνεχίστηκε με την Παναρίτη, τον Ταγματάρχη και δεκάδες άλλους.

Η βασική της πλευρά είναι ότι στελέχη της αριστεράς δανείζονται, από τα μνημονιακά στελέχη των τελευταίων 5 χρόνων, όλα τα επιχειρήματα του ΤΙΝΑ , το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Οργανώνουν διπλές σκοπιές στο Νομισματοκοπείο και αναπαραγάγουν τα πιο σαθρά νεοφιλελεύθερα επιχειρήματα, αναποδογυρίζοντας τη πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω.

Σε ποιό «μαρξιστικό» παράλληλο σύμπαν θα δικαιολογηθεί:


Η «Αυστηρή επανεξέταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων».Η «Αυστηρή επανεξέταση των εργατικών κινητοποιήσεων». Την υποχρέωση «Να ακολουθήσει τη βέλτιστη πρακτική της ΕΕ για τις ομαδικές απολύσεις» .Το ότι «25 δισ. ευρώ ελληνικά περιουσιακά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών» ή το ότι «Η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά όλα τα νομοσχέδια, αρκετό χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή».

Η ήττα είναι ήδη εδώ. Δεν θα έρθει στο άμεσο μέλλον. Και δεν ευθύνεται γι αυτήν ο Λαφαζάνης, που στοχοποιείται από τα media με ναζιστικές μεθόδους, ο Λεουτσάκος ή ο Πετράκος.

Ηττήθηκε η αριστερή εκδοχή του ευρωατλαντικού ΤΙΝΑ-«there is no alternative».
Η αυταπάτη για τη φύση του ιμπεριαλισμού. (α΄ ξύλινος όρος)
Αλλά χωρίς εναλλακτική σύντροφοι, η αριστερά απλά δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Και η εναλλακτική υπάρχει ήδη. Όχι μόνο σαν τεχνοκρατικό σχέδιο στα συρτάρια. Αλλά σαν πραγματική κίνηση, στη ταξική πάλη (β΄ ξύλινος όρος). Υπάρχει στη καρδιά(ναι, στη καρδιά) και το νου της μεγάλης πλειοψηφίας του ΟΧΙ.

Και η γενέθλια μέρα της ήταν, σαν ιστορική ειρωνεία, η Παρασκευή 3 Ιουλίου, όταν μίλησε στο Σύνταγμα ο Α.Τσίπρας. Εκεί γεννήθηκε το κοινωνικό και πολιτικό υποκείμενο της επόμενης περιόδου. Το Μέτωπο του ΟΧΙ.


Σάββατο 18 Ιουλίου 2015


ΠΗΓΗ:
http://iskra.gr/

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 19, 2015 9:09 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Αριστερά δεν αντέχει μια νέα Βάρκιζα
Χαρά Νίκα*



Από χτες διαρρέεται έντονα στον Tύπο, αλλά είναι κάτι που υπαγορεύεται και από την κοινή λογική, ότι ο πρωθυπουργός θα πάει για εκλογές μόλις ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους «εταίρους». Το δήλωσε εξάλλου μετ’ επιτάσεως, ότι λιποτάκτης αυτός δε θα γίνει!

Θα εφαρμόσει το σκληρότερο, ως τα τώρα, μνημόνιο και μετά θα κλαψουρίζει ότι θέλει ξανά τη λαϊκή εντολή, για να το «διορθώσει», όπως αφελώς και αναιδώς ψελλίζουν από το πρωί στα κανάλια τα πρωτοκλασάτα στελέχη του.


Στο μεταξύ θα περιμένει και την ετυμηγορία του ισπανικού λαού,
ο οποίος μετά την κωλοτούμπα της κυβέρνησής μας μπρος στη στεντόρεια ετυμηγορία του ελληνικού λαού, θα σκεφτεί πολύ αν θα πρέπει να δώσει την ψήφο του στον άλλο «αφελή» κοτσίδα που μιλά για «συμφωνία που εξασφαλίζει τη σταθερότητα».

Επει­δή οι επό­με­νες εκλο­γές θα διε­ξα­χθούν με λίστα, οι «αντάρ­τες» της Αρι­στε­ρής Πλατ­φόρ­μας, στην κα­λύ­τε­ρη πε­ρί­πτω­ση θα δουν τα ονό­μα­τά τους να φι­γου­ρά­ρουν στις τε­λευ­ταί­ες θέ­σεις των ψη­φο­δελ­τί­ων, αν μεί­νουν να βο­λο­δέρ­νουν μέχρι τότε μέσα σε ένα ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ που αλ­λά­ζει ρα­γδαία πρό­σω­πο, ελ­πί­ζο­ντας αφε­λώς, όπως (αφε­λώςWink ελ­πί­ζει και ο Τσί­πρας για την Ευ­ρώ­πη, ότι το κόμμα θα αλ­λά­ξει αν αλ­λά­ξουν οι συ­σχε­τι­σμοί εντός του.

Μοι­ραίο λάθος

Αυτό θα είναι ένα μέ­γι­στο αλλά και μοι­ραίο πο­λι­τι­κό λάθος που θα το χρε­ω­θεί δυ­στυ­χώς όλη η Αρι­στε­ρά και εξη­γού­μαι:

Όλος αυτός ο ει­σο­δι­σμός στο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, πρώην πα­σό­κων, απο­λί­τι­κων φι­λό­δο­ξων, κε­κα­λυμ­μέ­νων λα­μό­γιων, που συ­νέ­βη το προη­γού­με­νο διά­στη­μα με τις ευ­λο­γί­ες της ηγε­τι­κής ομά­δας, κα­θό­λου τυ­χαί­ος δεν ήταν. Απο­σκο­πού­σε ακρι­βώς στην αλ­λα­γή του πο­λι­τι­κού DNA του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, που ξε­κί­νη­σε ως αυτό που λέει και το όνομά του, ένα εγ­χεί­ρη­μα δη­λα­δή Συ­να­σπι­σμού του χώρου της Ρι­ζο­σπα­στι­κής Αρι­στε­ράς, με όλα τα προ­βλή­μα­τα ή τις δια­φω­νί­ες που μπο­ρεί να έχει κα­νείς ως προς αυτό, με όλες τις πα­θο­γέ­νειες και τις ανε­πάρ­κειες που μπο­ρεί να προ­κύ­ψουν στη δια­δι­κα­σία υλο­ποί­η­σης ενός τέ­τοιου σχε­δί­ου, για να με­τα­τρα­πεί σε ένα πο­λυ­τα­σι­κό μεν, αρι­στε­ρής κα­τεύ­θυν­σης δε κόμμα, λίγο αρ­γό­τε­ρα, όταν άρ­χι­σε να δια­φαί­νε­ται στο βάθος η προ­ο­πτι­κή της κυ­βερ­νη­τι­κής εξου­σί­ας.

Θα αντι­τεί­νει ευ­λό­γως κα­νείς πως δεν με­γα­λώ­νει ένα κόμμα από το 4 στο 36% αν δεν ανοί­ξει τις πόρ­τες του, αν δεν εγ­γρά­ψει νέα μέλη, αν δεν δε­χτεί στην αγκά­λη του αυ­τούς που θέ­λουν να βρουν κα­τα­φύ­γιο μέσα σ’ αυτήν. Ναι, αλλά έχει με­γά­λη ση­μα­σία με ποιες δια­δι­κα­σί­ες αυτό θα επι­συμ­βεί, με ποια ιδε­ο­λο­γι­κή θω­ρά­κι­ση, με ποιο αρι­στε­ρό πρό­ταγ­μα.

Δυ­στυ­χώς όλη αυτή η εσκεμ­μέ­νη λε­η­λα­σία του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ,
διότι περί αυτού πρό­κει­ται, από αν­θρώ­πους που είχαν στο μάτι μόνο τη γυα­λά­δα για την επερ­χό­με­νη νομή της εξου­σί­ας, θα κα­τέ­λη­γε εκεί που κα­τέ­λη­ξε με όλο τον πα­τα­γώ­δη κρότο που θα συ­ντα­ρά­ζει τ’ αυτιά και τις ψυχές μας για πολύ καιρό από τούδε.

Η Αρι­στε­ρή Πλατ­φόρ­μα

Η Αρι­στε­ρή Πλατ­φόρ­μα, λοι­πόν, αφού μεί­νει μέσα στο κόμμα για λό­γους που αδυ­να­τώ να κα­τα­λά­βω και νο­μι­μο­ποι­ή­σει με την πα­ρου­σία της αυτό που προ­χτές κα­τα­ψή­φι­σε, δη­λα­δή τα πιο βάρ­βα­ρα και αντι­λαϊ­κά μέτρα, θα χάσει και την ιστο­ρι­κή ευ­και­ρία να ση­κώ­σει το βάρος της δη­μιουρ­γί­ας ενός νέου πο­λι­τι­κού υπο­κει­μέ­νου.

Ενός πο­λι­τι­κού υπο­κει­μέ­νου που θα συ­μπε­ρι­λαμ­βά­νει όλους τους χώ­ρους και τα κόμ­μα­τα της Εξω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κής Αρι­στε­ράς, στην κα­τεύ­θυν­ση εξό­δου από την κρίση με όποια άλλη έξοδο αυτό συ­νε­πά­γε­ται -Ευ­ρω­ζώ­νη, ΝΑΤΟ, ΕΕ- και το οποίο θα μι­λά­ει πια με ξε­κά­θα­ρο αρι­στε­ρό λόγο στο λαό, ο οποί­ος απε­δεί­χθη πιο ώρι­μος και πιο μπρο­στά από τις εξε­λί­ξεις, παρ’ όλες τις τρι­κλο­πο­διές που του έβαλε η πα­ρού­σα κυ­βέρ­νη­ση.

Εάν χαθεί αυτό το πο­λύ­τι­μο πο­λι­τι­κό momentum, τότε η απο­γο­ή­τευ­ση που θα εσω­τε­ρι­κευ­τεί από τον κόσμο που ήρθε κοντά στο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, με προσ­δο­κί­ες αρι­στε­ρής δια­κυ­βέρ­νη­σης, θα είναι κα­τα­λυ­τι­κή για το μέλ­λον όλης της Αρι­στε­ράς, που θα αρ­γή­σει να ξα­να­βρεί το βη­μα­τι­σμό της, αφή­νο­ντας ένα τε­ρά­στιο πεδίο κοι­νω­νι­κού ρι­ζο­σπα­στι­σμού ακά­λυ­πτο και έρ­μαιο στις επι­βου­λές και τις ορέ­ξεις της πιο μαύ­ρης αντί­δρα­σης.

Στο με­τα­ξύ, στο βάθος θα κα­ρα­δο­κεί πάντα το τέρας του φα­σι­σμού, που στο με­τα­ξύ έχο­ντας αλ­λά­ξει πρό­σω­πο ή μάλ­λον προ­σω­πείο, θα απορ­ρο­φή­σει όλη τη δυ­σα­ρέ­σκεια των νέων κυ­ρί­ως αν­θρώ­πων, που προ­χτές βρο­ντο­φώ­να­ξαν όσο πιο ηχηρά και τα­ξι­κά μπο­ρού­σαν το ΟΧΙ. Κι αυτό θα είναι η με­γα­λύ­τε­ρη και πιο ασυγ­χώ­ρη­τη ήττα για την Αρι­στε­ρά!

Χει­ρό­τε­ρη ίσως και από τη Βάρ­κι­ζα!


*Η Χαρά Νίκα είναι πρό­ε­δρος της ΕΛΜΕ Εύ­βοιας

ΠΗΓΗ:
http://rproject.gr/article/i-aristera-den-antehei-mia-nea-varkiza



Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 19, 2015 5:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πείτε την αλήθεια. Είναι ήττα.
Δημήτρης Σαριγγαλάς




Αυτό που συνέβη με την «πρώτη φορά Αριστερά» είναι μια μεγαλειώδης ήττα ιστορικών διαστάσεων. Αν δεν ξεκινήσουμε από αυτή την παραδοχή δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω.

Πείτε αυτή την αλή­θεια και συ­νε­χί­στε με την επό­με­νη.


Η ήττα δεν προ­ήλ­θε μόνο από την ισχύ του αντι­πά­λου, κάτι που φυ­σι­κά ισχύ­ει. Προ­ήλ­θε κυ­ρί­ως και πρω­τί­στως εκ των έσω, από την ηγε­τι­κή ομάδα του κόμ­μα­τος, από τη στρα­τη­γι­κή του «έντι­μου συμ­βι­βα­σμού» και τη γραμ­μή «πάση θυσία στο ευρώ» που ακο­λού­θη­σε, πα­ρα­βιά­ζο­ντας συ­νε­δρια­κές απο­φά­σεις και κα­τα­στα­τι­κές αρχές.


Πα­ρα­βί­α­σε έτσι όλες τις προ­ε­κλο­γι­κές δε­σμεύ­σεις.
Πα­ρα­βί­α­σε κυ­ρί­ως την αρχή ότι «δεν πρό­κει­ται να υπο­χω­ρή­σου­με απέ­να­ντι σε κα­νέ­να εκ­βια­στή, σε κα­νέ­να το­κο­γλύ­φο, σε κα­νέ­να κά­θαρ­μα των Βρυ­ξελ­λών».

Βίασε με αυτό τον τρόπο, τους ερ­γα­ζό­με­νους, τους ανέρ­γους, τους συ­ντα­ξιού­χους, τους αγρό­τες, τους αυ­το­α­πα­σχο­λού­με­νους, όλους αυ­τούς δη­λα­δή που τα πέντε χρό­νια των μνη­μο­νί­ων ήρθαν αντι­μέ­τω­ποι με τα σκλη­ρά νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρα μέτρα και είδαν την ελ­πί­δα στην Αρι­στε­ρά, στο πρό­γραμ­μά της, στις αλή­θειες της, στην ει­λι­κρί­νεια της, στους έντι­μους αγώ­νες που τόσα χρό­νια έδινε δίπλα στο λαό, στο ηθικό της πλε­ο­νέ­κτη­μα που στη­ρι­ζό­ταν στο «δεν εί­μα­στε όλοι ίδιοι».

Πείτε την αλή­θεια, κάντε την αυ­το­κρι­τι­κή σας και πα­ρα­δε­χτεί­τε ότι για την κα­τά­στα­ση που έχει δη­μιουρ­γη­θεί δεν φταί­ει μόνο η Μέρ­κελ, ο Σόι­μπλε και το κακό μας το ρι­ζι­κό. Σί­γου­ρα φταί­νε, αλλά τη με­γα­λύ­τε­ρη ευ­θύ­νη τη φέ­ρε­τε εσείς και η ατολ­μία σας μπρο­στά στους εκ­βια­σμούς.


Φταί­ει η αυ­τα­πά­τη την οποία σπεί­ρα­τε στα μέλη του κόμ­μα­τος, στους ψη­φο­φό­ρους και στην κοι­νω­νία ότι θα «νι­κή­σε­τε(ουμε) χωρίς ρή­ξεις-συ­γκρού­σεις και θα είναι μέρα με­ση­μέ­ρι», γνω­ρί­ζο­ντας ότι πη­γαί­να­τε σε ένα πό­λε­μο στον οποίο θα χρη­σι­μο­ποι­η­θούν όλα τα μέσα. Ποια προ­ε­τοι­μα­σία κά­να­τε; Ποια μέτρα λά­βα­τε;

Θα χρεια­ζό­μουν σε­λί­δες ολό­κλη­ρες
για να πε­ρι­γρά­ψω τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ από το 2012 και μετά διο­λί­σθη­σε από τις βα­σι­κές ρι­ζο­σπα­στι­κές θέ­σεις του, σε πιο ήπιες και εύ­πε­πτες για το μέσο άν­θρω­πο.

Πείτε την αλή­θεια, το κά­να­τε με μο­να­δι­κό σκοπό να κερ­δί­σε­τε τις εκλο­γές, πι­στεύ­ο­ντας αφε­λώς ότι αυτό και μόνο θα ήταν αρ­κε­τό, εγκα­τα­λεί­πο­ντας στην άκρη τα μέλη, τον κόσμο του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, τα κι­νή­μα­τα τον ίδιο το λαό.

Πείτε την αλή­θεια, ψη­φί­σα­τε ένα κα­τά­πτυ­στο τρίτο μνη­μό­νιο που έρ­χε­ται σε πλήρη αντί­θε­ση με όλα όσα λέ­γα­τε μέχρι πριν λίγο καιρό. Ένα τρίτο μνη­μό­νιο που έρ­χε­ται σε ευ­θεία αντί­θε­ση με τα συμ­φέ­ρο­ντα του κό­σμου που με κάθε τρόπο και κάθε μέσο θα υπε­ρα­σπι­ζό­σα­σταν.


Πείτε την αλή­θεια και μη χρη­σι­μο­ποιεί­τε όλη την επι­χει­ρη­μα­το­λο­γία του νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρου μπλοκ ότι το μνη­μό­νιο είναι μο­νό­δρο­μος. Κυ­ρί­ως μη χρη­σι­μο­ποιεί­τε τα κυ­ρί­αρ­χα ΜΜΕ για να πεί­σε­τε τον κόσμο με αυτού του εί­δους την ελε­ει­νή προ­πα­γάν­δα. Μην ξε­χνά­τε ότι είναι τα ίδια ΜΜΕ που τόσα χρό­νια σας (μας) λοι­δο­ρού­σαν για όλα αυτά που λέ­γα­με. Μην το κά­νε­τε γιατί εκτός του ότι πε­τά­τε στα σκου­πί­δια την όποια προ­ο­πτι­κή της κυ­βέρ­νη­σης -αν υπάρ­χει- κυ­ρί­ως συν­θλί­βε­τε τις προ­ο­πτι­κές όλης της Αρι­στε­ράς να ορ­θο­πο­δή­σει μετά από τις κα­τα­στρο­φι­κές επι­λο­γές σας.

Πείτε την αλή­θεια
και εκ­πο­νή­στε γρή­γο­ρα ένα σχέ­διο δια­φυ­γής από την πα­γί­δα του μνη­μο­νί­ου, ένα σχέ­διο ρήξης με τους πρα­ξι­κο­πη­μα­τί­ες και εκ­βια­στές μας, αλ­λιώς υπάρ­χει ο έντι­μος δρό­μος της πα­ραί­τη­σης.

Υ.Γ.

1. Στα­μα­τή­στε να βά­ζε­τε το θέμα της εναλ­λα­κτι­κής πρό­τα­σης με το προ­βο­κα­τό­ρι­κο, φθηνό συν­δι­κα­λι­στι­κό τρόπο: «όποιος έχει εναλ­λα­κτι­κή να την πει». Εκτός του ότι οφεί­λα­τε να έχετε εναλ­λα­κτι­κή, το ξέ­ρε­τε ότι υπάρ­χει. Γνω­ρί­ζε­τε επί­σης πολύ καλά ότι με τον τρόπο που χει­ρι­στή­κα­τε τα πράγ­μα­τα τα οδη­γή­σα­τε στο αδιέ­ξο­δο «μπρος γκρε­μός και πίσω ρέμα» και μας κα­λεί­τε να δια­λέ­ξου­με, μάλ­λον πολύ χει­ρό­τε­ρα να πι­στέ­ψου­με ότι η κρε­μά­λα που μας ετοι­μά­σα­τε είναι κα­λύ­τε­ρη από τις προη­γού­με­νες, γιατί θα είναι «αρι­στε­ρή».

2. Δεν είμαι μέλος (ευ­τυ­χώς) του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ εδώ και πολύ καιρό, οπότε ίσως να πουν κά­ποιοι ότι δεν μου πέ­φτει λόγος. Αλλά δεν μπορώ να μην σχο­λιά­σω τα φλη­να­φή­μα­τα περί ενό­τη­τας του κόμ­μα­τος.

Η ενό­τη­τα σε ένα αρι­στε­ρό κόμμα σφυ­ρη­λα­τεί­ται στη βάση ενός ενιαί­ου προ­γράμ­μα­τος και σχε­δί­ου για την υπε­ρά­σπι­ση των συμ­φε­ρό­ντων αυτών που θέλει να εκ­προ­σω­πή­σει.

Οτι­δή­πο­τε άλλο είναι απλά κυ­βερ­νη­τι­σμός για να μην πω ότι είναι επι­κά­λυ­ψη προ­σω­πι­κών φι­λο­δο­ξιών και ιδιο­τέ­λειας.


Με το τρίτο μνη­μό­νιο τσα­κί­σα­τε αυτή την ενό­τη­τα.
Αλ­λάξ­τε την αφή­γη­ση «σώ­νου­με τη χώρα, εφαρ­μό­ζο­ντας τώρα (για πόσο άραγε;) τα­ξι­κά σκλη­ρά μέτρα ενα­ντί­ον των φτω­χών, τα οποία κά­ποια στιγ­μή με κά­ποιο τρόπο θα τα ανα­τρέ­ψει η πρώτη κυ­βέρ­νη­ση της Αρι­στε­ράς».

Δεν πεί­θε­τε κα­νέ­ναν. Ο λόγος απλός. Δεν το κά­να­τε τώρα, τι μας εγ­γυά­ται ότι θα το κά­νε­τε στο μέλ­λον; Με ποια ερ­γα­λεία; Με ποια πο­λι­τι­κή; Τα δείγ­μα­τα γρα­φής των πρώ­των έξι μηνών δια­κυ­βέρ­νη­σης δεί­χνουν –δυ­στυ­χώς- άλλα πράγ­μα­τα.

3. Στα­μα­τή­στε να υπο­δει­κνύ­ε­τε ως το μο­να­δι­κό εχθρό τους υπε­ρα­σπι­στές του ΟΧΙ από όποια θέση κι αν το λένε, είτε εντός είτε εκτός του κόμ­μα­τος. Ο εχθρός είναι αλλού, πάντα ήταν αλλού. Θα τον πο­λε­μή­σε­τε;


ΠΗΓΗ:
http://rproject.gr/article/peite-tin-alitheia-einai-itta
Επιστροφή στην κορυφή
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 20, 2015 3:41 am    Θέμα δημοσίευσης: H ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΕ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
H ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΕ

Το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού ήταν ένα παγκόσμιο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνεις. Πως δεν είναι γενικά και αφηρημένα κατά της ΕΕ, αλλά κατά της συγκεκριμένης Ληστρικής Ένωσης που δες τους επιτρέπει να είναι μια ανεξάρτητη χώρα. Πως είναι μια ένωση των ξένων τραπεζιτικών ομίλων που δεν τους επιτρέπει στο να μπορούν να ζήσουν.

Το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού έθεσε επί τάπητος το τι περιμένει όλους τους λαούς με το να είναι μέσα σε αυτή την ένωση των ληστών.

Το ΟΧΙ προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρων όχι μόνο των χωρών της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής, Κίνας, και Ρωσίας σε ότι αφορά το μέλλον της ΕΕ, και κατά πόσο είναι αναγκαία η ύπαρξη της.

Η αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτή μιά τίμια συμφωνία εντός της ΕΕ, απόδειξε περίτρανα στα μάτια όλου του κόσμου πως μια τέτοια ένωση δεν αξίζει κάν να υπάρχει.

Η θανατηφόρα συμφωνία σε βάρος της Ελλάδας δια μέσω της υποταγής-προδοσίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδύνατο και να εφαρμοστεί αλλά και ούτε και να γίνει αποδεκτή από τον Ελληνικό λαό.

Τα μάτια της ανθρωπότητας είναι στραμμένα για το πώς θα αντιδράσει ο Ελληνικός Λαός, και αν θα αντιδράσει όπως έπραξε το 1940, πολεμώντας τον φασιστικό Γερμανό Ιταλικό άξονα, σαν παγκόσμια πρωτοπορία, την στιγμή που η Ευρώπη και η Ολλανδία του Γερούν Ντάισελμπλουμ είχαν κατεβάσει τις κυλόττες στα στρατεύματα του χιτλερικού γερμανικού φασισμού.

Τα μάτια της ανθρωπότητας είναι στραμμένα για το πώς θα αντιδράσει ο Ελληνικός Λαός, και αν θα αντιδράσει όπως έπραξε το 1940, πολεμώντας τον φασιστικό Γερμανό Ιταλικό άξονα, σαν παγκόσμια πρωτοπορία, την στιγμή που η Ευρώπη και η Ολλανδία του Γερούν Ντάισελμπλουμ είχαν κατεβάσει τις κυλόττες στα στρατεύματα του χιτλερικού γερμανικού φασισμού.

Πάντως είναι αδύνατον να πετύχουν και να επιβάλουν με κοινοβουλευτικά τα μέτρα βαρβαρότητας και να πετύχουν εκεί που απότυχε να τα επιβάλει αντίστοιχα μέτρα με τις σιδερόφρακτες στρατιές του χιτλερικού γερμανικού φασισμού.

Βάρδα και μην γίνει η αρχή και τότε να δούμε που θα βρούν κανένα λαγούμι οι παλοί και οι νέοι ευρωδοσίλογοι για να κρυφτούν!!!
.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 20, 2015 6:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το «φανάρι» της «Αριστερής Πλατφόρμας»
Ή με την καταστροφή ή απέναντι στην καταστροφή
Γράφει: Γεράσιμος Χολέβας




Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο (στις 12 Ιουλίου), παρέδωσε τη διακυβέρνηση, στους «θεσμούς». Κράτησε για τον εαυτό της το ρόλο του μνημονιακού πολιτικού υπαλλήλου, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Στο κείμενο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «οι ελληνικές αρχές οφείλουν να πραγματοποιήσουν τις ακόλουθες ενέργειες».

Μια από τις …«ακόλουθες ενέργειες» είναι και: «να εξομαλύνουν πλήρως τις μεθόδους εργασίας με τους θεσμούς, συμπεριλαμβανομένων των αναγκαίων επιτόπιων εργασιών στην Αθήνα, ώστε να βελτιωθούν η υλοποίηση και η παρακολούθηση του προγράμματος. Η κυβέρνηση οφείλει να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς όσον αφορά όλα τα νομοσχέδια στους σχετικούς τομείς, αρκετό χρόνο πριν από την υποβολή τους σε δημόσια διαβούλευση ή στη Βουλή».

Η κυβέρνηση πήρε πίσω μέχρι κι εκείνα τα «λεβέντικα»…Τα θυμάστε; Αναφερόμαστε στην άρνηση συζήτησης με τους υπαλλήλους της τρόικας. Πάει κι αυτό.

Το τρίτο μνημόνιο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα προηγούμενα, ούτε, καν, την τυπική διαδικασία.Τα βαφτίσια έγιναν ξανά: Οι «θεσμοί» ονομάζονται ξανά τρόικα και η κυβέρνηση δεσμεύθηκε πως θα παίρνει έγκριση για «όλα τα νομοσχέδια στους σχετικούς τομείς, αρκετό χρόνο πριν»!

Μνημονιακή κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι, εδώ και μέρες, επίσημα, μια (ακόμα) μνημονιακή κυβέρνηση.
Όποιος κάνει πως δεν το βλέπει και λέει «όχι στα νομοσχέδια», αλλά δηλώνει πως στηρίζει την κυβέρνηση, συμμετέχει, με το χειρότερο τρόπο στην πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν ο ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε ελπίδες και καλλιέργησε αυταπάτες μια φορά, τώρα, πλέον η «Αριστερή Πλατφόρμα» κάνει το ίδιο στο τετράγωνο μόνη της! Το «παιχνίδι» του «καλού» και «κακού» ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει πολύ με το παλιό παραμύθι του «καλού» και του «κακού» ΠΑΣΟΚ.

Το επιχείρημα
(για όποιους το δέχονταν ως επιχείρημα) της «αριστερής αντιπολίτευσης» εντός του ΣΥΡΙΖΑ, από εδώ και πέρα, δεν υπάρχει.

Μόνο ως κωμικό σχήμα λόγου μπορεί να ακουστεί η ύπαρξη μιας «Αριστερής Πλατφόρμας», μια «αριστερής πτέρυγας, σε μια μνημονιακή κυβέρνηση, που θα εφαρμόσει έναν οδοστρωτήρα μέτρων. Αν θέλουν να κρατάνε το «φανάρι» στη μνημονιακή κυβέρνηση, δικαίωμα τους. Ας δηλώσουν «αριστερό φανάρι».


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μνημονιακή κυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη στήριξη ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι. Ή τη στηρίζεις ή δεν τη στηρίζεις.

Οι κύριοι της «Αριστερής Πλατφόρμας, εάν κόπτονται τόσο πολύ – όσο δηλώνουν – να μην εφαρμοστούν μνημόνια, τότε πώς στηρίζουν μια κυβέρνηση, που δεσμεύτηκε να συνεχίσει την καταστροφή του λαού;


Εάν είναι τόσο «αντιμνημονιακοί», τότε ας διαχωρίσουν τη θέση τους ρίχνοντας τη κυβέρνηση! Εάν είναι τόσο «ριζοσπάστες» ας αποσύρουν τη στήριξη τους στην κυβέρνηση. Ας το κάνουν, χωρίς να τακτικισμούς. Οι τακτικισμοί – ειδικά σε αυτή τη φάση – δείχνουν πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον, εντός ή εκτός ΣΥΡΙΖΑ (εκτός ΣΥΡΙΖΑ με εκείνο το «θολό» εκτός ευρώ).

Κι ας μη σπεύσουν να μας πούνε – κάποιοι – ότι όποιος θέλει να πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιθυμεί να επανέλθουν στην εξουσία η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, μαζί με το Ποτάμι. Υπάρχουν πολλοί που επιμένουν σε αυτό το σκεπτικό, ακόμα και μετά τη συμφωνία – μνημόνιο.

Αυτοί δεν έχουν παρά να διαβάσουν ολόκληρη τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση.
Ας διαβάσουν, λοιπόν, τη συνέχιση της καταστροφής και πώς αυτή υλοποιείται στα νομοσχέδια.

Οι εποχές που μπορούσε η οπορτουνιστική στάση να σταθεί τελείωσε. Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Ή με την καταστροφή ή απέναντι στην καταστροφή.


ΠΗΓΗ:
http://www.imerodromos.gr/aristerh-platforma/


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κώστας Οικοδόμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 21, 2015 7:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παράθεση:
Στο με­τα­ξύ, στο βάθος θα κα­ρα­δο­κεί πάντα το τέρας του φα­σι­σμού, που στο με­τα­ξύ έχο­ντας αλ­λά­ξει πρό­σω­πο ή μάλ­λον προ­σω­πείο, θα απορ­ρο­φή­σει όλη τη δυ­σα­ρέ­σκεια των νέων κυ­ρί­ως αν­θρώ­πων, που προ­χτές βρο­ντο­φώ­να­ξαν όσο πιο ηχηρά και τα­ξι­κά μπο­ρού­σαν το ΟΧΙ. Κι αυτό θα είναι η με­γα­λύ­τε­ρη και πιο ασυγ­χώ­ρη­τη ήττα για την Αρι­στε­ρά!

Απόσπασμα από το άρθρο: Η Αριστερά δεν αντέχει μια νέα Βάρκιζα

Το τέρας του φασισμού δεν καραδοκεί, με άλλο πρόσωπο ή αυτό της «Χρυσής Αυγής» διότι απλούστατα ο φασισμός είναι στα πράγματα. Είναι αυτός που ζούμε.

Το να λέμε πως ο φασισμός είναι η ΧΑ, και άρα αυτοί που μας κυβερνούν είναι δημοκράτες τους δίνουμε το άλλοθι, δημιουργούμε σύγχυση και βοηθούμε την ΕΕ, αυτής της πιο προχωρημένης μορφής παγκοσμιοποίησης=ο νεοφασισμός του σήμερα του 4ου ράιχ, που υπερασπίζεται με λύσσα ο Τσίπρας και η παρέα του και να εφαρμόζει το χιτλερικό πρόγραμμα που δεν ήταν άλλο παρά η αντιγραφή της περίφημης φόρμουλας της χιτλερικής γερμανίας «ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» κάτω από την γερμανική μπότα, πράγμα που επιχειρείται σήμερα πάλη από την Γερμανία με την ολοκληρωτική υποταγή,της Ελλάδας και όχι μόνο με τι νόμισμα θα έχει, τι κυβέρνηση θα έχει, τι θα παράγει και πόσο, τι μισθούς και συντάξεις θα έχει, τι φόρους θα πληρώνει, τι θα τρώει και πόσο, αν θα πουλάει χύμα το τσίπορο,ακόμα και άν τα ουβλάκιαθα έχουν αλάτι, και να την στραγγαλίζει με την μέθοδο της οικονομικής ασφυξίας της δικτατορίας του ευρώ!!!

Αυτός είναι ο φασισμός του σήμερα και όλα τα άλλα είναι λόγια του να αγαπιώμαστε.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 23, 2015 4:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στις δηλώσεις του ο Λαφαζάνης επιβεβαιώνει αυτό που όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται. Ότι αποτελούσε, αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί το ''αριστερό'' άλλοθι μιας εγκληματικής κατοχικής κυβέρνησης.
https://www.youtube.com/watch?v=Zj2-031tiC0
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 24, 2015 6:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γραμμένο πριν από ένα χρόνο

Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ:
http://apergospastis.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html


Η απάτη του "αριστερού" ρεύματος και της ενότητας της "αριστεράς"



Το κακό με τα καραγκιοζιλίκια του Λαφαζάνη και το υποτιθέμενο ''αριστερό'' ρεύμα του οποίου ηγείται και παριστάνει την αριστερή αντιπολίτευση έχει παραγίνει.

Έχουμε ξαναπεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μία καρικατούρα του ΠΑΣΟΚ των πρώτων ετών. Έτσι λοιπόν και ο Λαφαζάνης έχει ζηλέψει την δόξα της ''αριστερής'' πρωτοβουλίας, της ''αριστερής'' αντιπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ(πάντα φυσικά μόνο στα λόγια ακόμα και τώρα μέσα στο ΠΑΣΟΚ είναι) του Παναγιωτακόπουλου.


Πάντα ο Λαφαζάνης υποτίθεται ότι διαφωνεί με την ηγεσία του ΣΥΝ παλιότερα, του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και κάνει σαν άδειος τενεκές απλά θόρυβο και πάντα τελικά η άποψή του δεν υιοθετείται και μειοψηφεί όπως έγινε ξανά για πολλοστή φορά στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι αυτός και το ''αριστερό'' ρεύμα παραμένουν εντός ΣΥΡΙΖΑ παρά τις υποτίθεται διαφωνίες σε τόσο στρατηγικά ζητήματα όπως το χρέος, το ευρώ και η ΕΕ και στηρίζουν τελικά την ηγεσία.

Γνωρίζοντας τον πολιτικό βίο του Λαφαζάνη που δεν είναι καινούργιος στην πολιτική, μπορούμε να προβλέψουμε ότι αυτό το έργο που ήδη έχουμε δει αρκετές φορές θα το ξαναδούμε αρκετές φορές και στο άμεσο μέλλον μάλιστα.

Όσον αφορά τώρα την "αριστερή" αντιπολίτευση που ασκεί ο Λαφαζάνης, αυτή ποτέ δεν είναι όσο πρέπει συγκεκριμένη. Π.χ στις διαρκείς διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα, ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου από το ευρώ πόσο μάλλον από την Ε.Ε ο Λαφαζάνης και το ''αριστερό'' ρεύμα μιλούν αφηρημένα για αμφισβήτηση του ευρώ και της ΕΕ.

Αντί να θέσει ξεκάθαρα το ζήτημα της μονομερούς διαγραφής του χρέους και της εξόδου από ευρώ και ΕΕ και να συγκρουστεί πάνω στο συγκεκριμένο και στρατηγικό ζήτημα και να φτάσει ακόμα και στη διάσπαση (έτσι γίνεται και γινόταν στην πραγματική αριστερά για διαφωνίες πάνω σε τόσο σημαντικά ζητήματα) απλά γίνονται μερικές δηλώσεις με αιχμές προς την ηγεσία.

Δημιουργείται ο άνευ ουσίας θόρυβος ότι ο Λαφαζάνης και το αριστερό ρεύμα (Νταβανέλος, Κουβελάκης κτλ.) διαφωνούν και κάνουν αντιπολίτευση, τίποτα δεν αλλάζει, οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν οι ίδιες, ο Λαφαζάνης και οι λοιποί παραμένουν πάντα εντός ΣΥΡΙΖΑ και σε περίοπτες θέσεις υποταγμένοι στις θέσεις της ηγεσίας με τις οποίες υποτίθεται ότι διαφωνούν.

Απλά το όλο σκηνικό λειτουργεί ως "αριστερό" αμορτισέρ στους κραδασμούς που προκαλούν τα ''αριστερά' μαργαριτάρια που εκτοξεύουν η Δούρου, ο Σταθάκης, ο Παπαδημούλης, ο Δραγασάκης και όλα τα πρωτοπαλίκαρα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και οι επισκέψεις στα Brookings κτλ.

Ένα περιστατικό που επιβεβαιώνει πλήρως τα παραπάνω συνέβη μόλις πριν λίγες μέρες. Σε συνέντευξη του ο Τσίπρας στο Russia 24 δήλωσε τα εξής :

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σήμερα σε ένα υπαρξιακό και ιστορικό αδιέξοδο, δεν έχει καμία σχέση η Ευρώπη των λαών που οραματίστηκαν πριν από πολλά χρόνια οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης με μια Ευρώπη που σήμερα γίνεται αυταρχική, γίνεται αντιδημοκρατική, γίνεται η Ευρώπη του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιτών, με μια Ευρώπη που γίνεται -επιτρέψτε μου την έκφραση- γερμανική Ευρώπη.

Εμείς είμαστε ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα. Αυτοί που σήμερα έχουν αντιευρωπαϊκή πολιτική είναι η κ. Μέρκελ και οι κυβερνήσεις εκείνες που ακολουθούν την πολιτική της αυστηρής λιτότητας. Οραματιζόμαστε μια Ευρώπη των λαών από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για το μέλλον της ΕΕ, και αυξάνεται το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού.

Εμείς είμαστε ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα, γι αυτό δε ζητάμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη. Ζητάμε τη ριζική αλλαγή της ευρωζώνης κι οραματιζόμαστε μια Ευρώπη των λαών από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια, εμείς θεωρούμε όλες τις παραδόσεις των ευρωπαϊκών λαών το κοινό μας σπίτι, που πρέπει να το προστατεύσουμε. Το όραμά μας για το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι των λαών, δεν είναι η γερμανική Ευρώπη, είναι η κοινή Ευρώπη, το κοινό σπίτι όλων των λαών.'' Νομίζω ότι σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε αυτά τα αδιέξοδα που είχαν επισημανθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πραγματικά βιώνουμε μια κρίσιμη ιστορική συγκυρία, όπου η δημοκρατική εμβάθυνση της Ευρώπης είναι προαπαιτούμενο για την έξοδο από την κρίση.

Δεν μπορώ να φανταστώ την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Ελλάδα. Και δεν μπορώ να φανταστώ την Ελλάδα ενταγμένη μέσα στην κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια ως έναν παρία, ως μια χώρα αποικία χρέους στη Γερμανία και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά. Το όραμά μας λοιπόν δεν είναι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή οικογένεια αλλά η αναδιάρθρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ριζική αλλαγή πολιτικής στην ευρωζώνη ώστε να καταστεί βιώσιμη..."


Μιλάμε για τόσο μεγάλη αμφισβήτηση του ευρώ και της ΕΕ. Μέσα μόνο σε μερικές αράδες διαβεβαιώνει δύο φορές για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα φιλοευρωπαϊκό κόμμα και ούτε να φανταστεί δεν μπορεί την Ελλάδα έξω από την ΕΕ. Ο Τσίπρας τουλάχιστον είναι ξεκάθαρος συνεχίζει να αναμασάει την γνωστή καραμέλα του ευρωκομμουνισμού "Μιά άλλη ΕΕ είναι εφικτή"

Ας δούμε όμως και την ''αριστερή'' άποψη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος.

Πουθενά δεν μιλάει για μονομερή διαγραφή του χρέους. Αντίθετα κινείται στην λογική ενός απλού κουρέματος δηλώνοντας "αλλά η διαγραφή μεγάλου μέρους του δημόσιου χρέους, moratorium στην αποπληρωμή των τόκων και ρήτρα ανάπτυξης. Μια τέτοια λύση είναι ενδεδειγμένη όχι μονάχα για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια. Μια διεθνής διάσκεψη για το δημόσιο χρέος".

Λογική που έχουν υιοθετήσει εδώ και πολύ καιρό και οι ΗΠΑ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τσίπρας αρνείται και το εθνικό πεδίο πάλης δηλαδή τις μονομερείς ενέργειες από πλευράς Ελλάδος όταν μιλάει για διεθνή συνδιάσκεψη για το χρέος.


Έχουμε και επίκληση στο μέτωπο του Νότου, όταν δηλαδή θα αλλάξουν οι κυβερνήσεις σε Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία εκλογικά πάντα τότε θα αλλάξει και η ΕΕ δηλαδή φέξε μου και γλίστρησα και μέχρι τότε υπομονή.

Αυτό που επίσης ξεχωρίζει στο λόγο του Τσίπρα είναι η ανούσια αντιγερμανική και αντιμερκελική ρητορική. Μιά ρητορική που έχουν υιοθετήσει όλοι οι "αντιμνημονιακοί" από Τράγκα και Καμμένο μέχρι τη Χρυσή Αυγή.

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι όπως και ο Τσίπρας πολλοί από αυτούς ξεχνούν ότι υπάρχει και το ΔΝΤ που ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ που εισηγείται μέτρα και λιτότητα και όχι μόνο η Μέρκελ.

Άλλωστε στα πρωτοσέλιδα όλου του αστικού τύπου από την "δημοκρατία", "ΤΑ ΝΕΑ" του ΔΟΛ έως την "αριστερή" "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" του Ιού προπαγανδίζεται αρκετά άγαρμπα και με τυμπανοκρουσίες το μήνυμα του Ομπάμα στην Μέρκελ για, υποτίθεται, αλλαγή της πολιτικής της λιτότητας. Η δήλωση του αντιπροέδρου Μπάιντεν:

"Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να πιστεύουν ότι οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η Ελλάδα είναι αναγκαίες για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τον λαό της, αλλά νιώθουμε απόλυτα το κόστος που υπομένε".

Μια δήλωση που σημαίνει: αναγκαία τα μέτρα - κάντε υπομονή και δείχνει ότι όλη αυτή η παραφιλολογία και η προπαγάνδα δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

ΗΠΑ και Γερμανία πιστεύουν ακριβώς στην ίδια πολιτική, ο καβγάς είναι για το πάπλωμα. Ποιος θα φορτώσει στον άλλον τα σπασμένα της κρίσης.

Ας επανέλθουμε όμως στην "αριστερή" αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και τι απάντησε στα ξεκάθαρα διαπιστευτήρια του Τσίπρα στον μονόδρομο του ευρωφασισμού.

Τελευταία λανσάρεται με διάφορες παραλλαγές ένα σύνθημα που κινείται στην ίδια λογική με το παλιό σύνθημα "οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη". Το νέο σύνθημα είναι "καμιά θυσία για το ευρώ" ή "όχι στη λογική της πάση θυσία παραμονής στο ευρώ".


Τέτοια συνθήματα στα οποία αρέσκεται και ειδικεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε λογική συνέπεια δεν έχουν. Για να υπάρχουν κέρδη πρέπει να τσαλαπατηθούν οι άνθρωποι, αυτός είναι νόμος του καπιταλισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά που κινείται πάντα στη λογική ένας άλλος καπιταλισμός είναι εφικτός, όπως μία άλλη ΕΕ είναι εφικτή προσπαθεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα.

Έτσι και με το ευρώ. Οι θυσίες για το ευρώ άρχισαν για τον ελληνικό λαό από την δημοσιονομική προσαρμογή του Σημίτη και την λιτότητα για να μπούμε στην ΟΝΕ (όπου θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια) και οι θυσίες συνεχίζονται για να διατηρηθεί στη ζωή το ευρώ.

Η ίδια η αρχιτεκτονική του ευρώ και της ΕΕ σημαίνει λιτότητα, θυσίες, ανισόμετρη ανάπτυξη κτλ. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βάλει δύο πόδια σε ένα παπούτσι και ο Λαφαζάνης να παραστήσει τον αντάρτη και την ''αριστερή'' αντιπολίτευση.

Φυσικά όλη αυτή η ακατάσχετη αοριστολογία αποφεύγει αυτό που θα έπρεπε να είναι ο αριστερός μονόδρομος απέναντι στο μονόδρομο του ευρωφασισμού η έξοδος από ευρώ και ΕΕ.

Για να καλυφθεί αυτό το αγεφύρωτο χάσμα του ΣΥΡΙΖΑ με την πραγματικά αριστερή σκέψη και πρακτική χρησιμοποιείται η αφηρημένη έννοια της αριστεράς και οι διαρκείς επικλήσεις στην ενότητα της "αριστεράς".

Είναι ιστορικό αξίωμα ότι όταν θέλεις να κρύψεις συγκεκριμένες αμαρτίες επικαλείσαι αφηρημένες έννοιες "αριστερά", "πατρίδα" κ.λπ. Γιατί όλοι αυτοί (και εκτός ΣΥΡΙΖΑ) που μιλούν για ενότητα και συμπαράταξη της αριστεράς δεν μας λένε σε ποιά βάση συγκεκριμένα.

Γιατί βάση ενότητας υπάρχει και αυτή είναι η μονομερής διαγραφή του χρέους και η έξοδος από ευρώ και ΕΕ αλλά την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι.


Κουτσοί - στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα...


Αυτή η λογική της αόριστης ενότητας της "αριστεράς"
σήμερα επί της ουσίας και με το συσχετισμό δύναμης που έχει διαμορφωθεί σημαίνει ελάτε όλοι στη σούπα του ΣΥΡΙΖΑ για να σας καπελώσει στο τέλος ο Τσίπρας που έχει τόσο "αριστερές" θέσεις όσο ο Ομπάμα, ο Βαρουφάκης και ο Βαξεβάνης…

Σε αυτή τη λογική πέραν των εντός ΣΥΡΙΖΑ Λαφαζάνη, του Νταβανέλου, του Τόλιου και του Κουβελάκη κινείται και ο πολυδιαφημισμένος οικονομολόγος Λαπαβίτσας καθώς και πολλοί άλλοι από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις που μπαίνουν στη διαδικασία να συμμετέχουν σε κοινές εκδηλώσεις με τους εκπροσώπους του "αριστερού" ρεύματος με θέμα την ενότητα της αριστεράς κτλ.

Δίνουν πάτημα και άλλοθι αριστεροσύνης στους εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλο ένα παράδειγμα προσπάθειας του "αριστερού" ρεύματος να συμβιβαστούν τα ασυμβίβαστα πολτοποιώντας τη λογική και τη σκέψη είναι το εξής: Στην iskra ιστοσελίδα που εκφράζει τον Λαφαζάνη φιλοξενούνται διάφορα κείμενα εντελώς άλλης λογικής και γραμμής από του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αν δεν γινόταν για να ξεγελάσει και να φέρει σύγχυση.

Γιατί ένα από αυτά είναι του Λένιν για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης κείμενο που έχουμε και εμείς αναρτήσει παλιότερα.

Είναι προφανές για όποιον διαβάσει το κείμενο ότι ο Λένιν πολύ πριν καν η ΕΟΚ υπάρξει ως ιδέα στα κεφάλια των αστών πολιτικών, προσεγγίζοντας διορατικά και μεθοδολογικά το ζήτημα συμπέρανε και πρόβλεψε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια ενοποίησης των ευρωπαϊκών χώρων σε καπιταλιστικό καθεστώς θα είχε είτε αντιδραστικό αποτέλεσμα είτε θα ήταν αδύνατη. Κάθε σχόλιο περιττεύει για την ευστοχία των προβλέψεων.

Ο Λένιν μας λέει "Στον καπιταλισμό όμως δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βάση, άλλη αρχή μοιρασιάς εκτός από τη δύναμη. Ο καπιταλισμός σημαίνει ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και αναρχία στην παραγωγή. Το να κηρύσσει κανείς μιά ''δίκαιη'' μοιρασιά του εισοδήματος σε μιά τέτοια βάση είναι προυντονισμός, στενοκεφαλιά μικροαστού και φιλισταίου."

Η καπιταλιστική ενωμένη Ευρώπη είναι προκατοβολικά και apriori αντιδραστική για τον Λένιν.

Για το κόμμα όμως στο οποίο είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Λαφαζάνης και σύμφωνα με τα λόγια του Τσίπρα ''δεν έχει καμία σχέση η Ευρώπη των λαών που οραματίστηκαν πριν από πολλά χρόνια οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης''.

δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν καλή ιδέα και η "δουλειά" στράβωσε στην πορεία. μια άποψη που προφανώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτήν του Λένιν.

Όμως ο Λαφαζάνης προσπαθεί να μας πείσει ότι Τσίπρας και Λένιν συμβιβάζονται


Ως πότε θα ανεχόμαστε τέτοιες αλχημείες να κρύβονται κάτω από τις επικλήσεις για την ενότητα της "αριστεράς";


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες