Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Λαθρομετανάστευση: Σπαρακτικά μελοδράματα και αφορισμοί...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 17, 2015 2:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Λαθρομετανάστευση: Σπαρακτικά μελοδράματα και αφορισμοί... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Λαθρομετανάστευση: Σπαρακτικά μελοδράματα και αφορισμοί…




Με μυξοκλάματα και υστερικές κραυγές μιλάνε σήμερα, για τη φρίκη της λαθρομετανάστευσης. Όχι, βεβαίως, για την ουσία του προβλήματος, αλλά για κάποιες επιπτώσεις του…

Ζούμε ένα παραλήρημα ασύστολης δημοκοπίας, θηριώδους υποκρισίας και αποπροσανατολισμού. Το λαθρομεταναστευτικό, ως το υπΆ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας το οποίο έχει πάρει εκρηκτικές διστάσεις, παρέχεται για πολιτική ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, για αφόρητη δημαγωγία και αχαλίνωτο αποπροσανατολισμό.


Ξαφνικά οι πάντες και ιδιαίτερα τα ΜΜΕ «φωτίστηκαν» δια μαγείας και διέκριναν τον εφιάλτη: Τις εξωτερικές όψεις του εφιάλτη, τα πυώδη αποστήματά του.

«Ανακάλυψαν», ξαφνικά, πασίγνωστα και χιλιοειπωμένα πράγματα και που από το 2005 αναλύουμε συστηματικά.

Κατά καιρούς μάλιστα μετά το 2007, συχνά, για τους δικούς τους αποπροσανατολιστικούς και δημαγωγικούς σκοπούς και οικονομικό-πολιτικούς στόχους ανέσυραν προσωρινά το λαθρομεταναστευτικό εφιάλτη και μίλαγαν για «Σόχο στην Αθήνα» κ.λπ…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ναυαρχίδα του Λαμπρακιστάν. Στις 16 Δεκεμβρίου του 2007 «ανακαλύπτει» το «λαθρομεταναστευτικό», τα «γκέτο της Αθήνας», το «οργανωμένο έγκλημα», τα «κυκλώματα μαστροπείας, λαθρεμπορίου και διακίνησης ναρκωτικών».
ΕΔΩ:
http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15241&m=A44&aa=2

Σημείωση: Σήμερα το «Βήμα» έχει βγάλει το κείμενό του…
Θα το διαβάσετε αναρτημένο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=14748#14748


Κατά καιρούς, λοιπόν, πάρα πολλοί «ανακάλυπταν» τον εφιάλτη, εκτόξευαν κάποιες καταναλωτικές ομοβροντίες και μετά μούγγα…

Σήμερα τον «ανακαλύπτουν» ξανά. Αυτή τη φορά χρησιμοποιούν την εισβολή των λαθρομεταναστών όχι μόνο δημαγωγικά και αποπροσανατολιστικά, αλλά και σαν τρομοκρατικό «εύρημα» εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ ευάλωτος και παρέχεται για κάθε είδους «τρομοκρατικού» παιχνιδιού. Μέσα από τις γραμμές αυτού του «αριστερού» νεφελώματος έχουν ξεπηδήσει, σε «προοδευτική» και «αριστερή» συσκευασία, όλα τα νεοταξικά ιδεολογήματα της πολυπολιτισμικότητας, των «ανοικτών συνόρων», του «αντιρατσισμού» κ.λπ…

Ουδέποτε αυτή η «αριστερά» αντιμετώπισε πολιτικά και σοβαρά το ζήτημα της μαζικής εισβολής αλλοδαπών και του λαθρομεταναστευτικού εποικισμού.

Πάντα έκλεινε τα μάτια στο πρόβλημα, αυτό ήταν ταμπού. Το προσπερνούσε με ηθικούς αφορισμούς και τρομοκρατικούς στιγματισμούς. Όποιος μιλούσε και προβληματιζόταν πάνω σΆ αυτά, αυτόματα του κόλλαγαν την ταμπέλα του «ρατσιστή». Την ίδια τη λέξη «λαθρομετανάστης» τη βάπτισαν «ρατσιστική»…

Το ίδιο έκανε και η σημερινή πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αφορίζει σαν «ρατσιστική» την έννοια «λαθρομετανάστης»…

Τους τρομάζουν οι ακριβείς διατυπώσεις προτιμούν την ασάφεια, την ηθικολογία περί «ανθρωπισμού» και έννοιες που να ΜΗ διατυπώνουν με ακρίβεια (κοινωνική και πολιτική) μια κατάσταση. Έτσι κατασκευάζουν αυτοί οι «αριστεροί» το δικό τους λεξικό το οποίο αφορίζει ό,τι δεν χωράει στα ιδεολογήματά τους.

Γι αυτό και σήμερα που είναι κυβέρνηση και τους κτύπησε κατακέφαλα η πραγματικότητα της ΕΙΣΒΟΛΗΣ λαθρομεταναστών είναι γυμνοί θεωρητικά και πολιτικά, ψελλίζουν, απλώς, ασυναρτησίας και ανοησίες (σαν αυτές που ξεστομίζει η Χριστοδουλοπούλου) ή λεκτικούς φορμαλισμούς, όπως η Κωνσταντοπούλου: Έτσι ξεφεύγουν από την πραγματικότητα, εξακολουθούν να της γυρίζουν την πλάτη…

Γι αυτά τα ζητήματα έχουμε γράψει άπειρα κείμενα, από πολύ παλιά…

Μια επιλογή αυτών των κειμένων θα τη βρείτε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=27142#27142


Ωστόσο, επειδή το ζήτημα ήρθε ξανά επιτακτικά και πιεστικά στην επικαιρότητα, θα αναδημοσιεύσουμε κάποια από τα κείμενά μας;


«Ανοικτά σύνορα»: Μετανάστευση-εποικισμός

«Αριστεροί» φιλελεύθεροι και νέο-φιλελεύθεροι κάθε κατηγορίας μας προτείνουν μια «ανθρωπιστική», ηθική προσέγγιση για το ζήτημα της μετανάστευσης και ιδιαίτερα της λαθρομετανάστευσης.

Θα ήταν, ίσως, ενδιαφέρουσα η πρόταση, αν ο προορισμός του σοσιαλισμού είναι να προσφέρει παρηγοριά στους ένοικους της κοιλάδας των δακρύων, υποσχόμενος τον παράδεισο ως ανταμοιβή της στωικής υποταγής τους.

Ο σοσιαλισμός, βεβαίως δεν διδάσκει τους φτωχούς να υπομένουν τις δυστυχίες της ζωής, αλλά να την αλλάξουν. Και γιΆ αυτό οφείλουν να γνωρίζουν τις αιτίες και τη φύση των κοινωνικών προβλημάτων. Οι ηθικές προσεγγίσεις δεν οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα, αλλά συχνά γίνονται και το άλλοθι των μεγαλύτερων εγκλημάτων. Στο όνομα ηθικών αρχών και του «ανθρωπισμού» μακελεύονται οι λαοί του Ιράκ και της Γιουγκοσλαβίας, ενώ το ΝΑΤΟ έχει κάνει αυτές τις αρχές επίσημο άλλοθι στη νέα στρατηγική του.

Το ζήτημα της μετανάστευσης, της λαθρομετανάστευσης και του εποικισμού, είναι κομβικό. Απορρέει από τη βαρβαρότητα της παγκοσμιοποίησης και αποτελεί στρατηγική συνιστώσα της Νέας Τάξης για την άλωση του έθνους-κράτους. Μέσω αυτής της στρατηγικής η πλανητική εξουσία επιχειρεί:

Πρώτον.
Την πτώση του βιοτικού επιπέδου, την εξαθλίωση, αγελοποίηση και κονιορτοποίηση της ελληνικής εργατικής τάξης, αλλά και των αλλοδαπών εργατών. Είναι γνωστό εξάλλου, για όσους έχουν θητεύσει στοιχειωδώς στη σοσιαλιστική θεωρία, ότι ο καπιταλισμός χρησιμοποιεί τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τη δυστυχία που δημιουργεί ο ίδιος, ως όπλο εναντίον των εργαζομένων και των πληβειακών λαϊκών στρωμάτων, εξωραΐζοντας τη βρώμικη πολιτική του με «ανθρωπιστικά» προσχήματα.

Δεύτερον. Τον ακρωτηριασμό της πολιτικής συνείδησης, την απονέκρωση των συνδικάτων και τη διάλυση της εργατικής τάξης ως οργανωμένη πολιτική δύναμη.

Τρίτον. Την ακύρωση του εθνικού αστικού κοινοβουλίου, συνακόλουθα και της έννοιας της λαϊκής κυριαρχίας. Με τη νομιμοποίηση και παραχώρηση δικαιώματος ψήφου σε εκατομμύρια αλλοδαπούς –εισαγόμενους κατΆ επιλογή και με κριτήρια της Νέας Τάξης- με άλλο πολιτισμό, ιστορία και βιώματα, που θα αποφασίζουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες!

Τέταρτον. Τη δημιουργία μειονοτήτων, που θα χρησιμοποιούνται από το διεθνή ιμπεριαλισμό για τη διαίρεση του ελληνικού εθνικού κράτους, την πρόκληση εσωτερικών διχαστικών εντάσεων και συγκρούσεων. Ήδη οι αλβανικές διεκδικήσεις για τη Μεγάλη Αλβανία, αλλά και οι μουσουλμανικές διεκδικήσεις είναι γνωστές. Όπως γνωστό είναι, σε όσους δε φοράνε παρωπίδες, ότι το αλβανικό, αλλά και το μουσουλμανικό στοιχείο χρησιμοποιούνται από την πλανητική εξουσία για το διαμελισμό των Βαλκανίων και την άλωση του ελληνικού έθνους-κράτους.

Πέμπτον. Την πολτοποίηση του ελληνικού πολιτισμού, το σβήσιμο της ιστορικής μας μνήμης και την ισοπέδωση της εθνικής μας ταυτότητας.

Σημείωση: Το παραπάνω κείμενο είναι απόσπασμα από το προγραμματικό κείμενο του ΡΕΣΑΛΤΟ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ
Βρίσκεται ολόκληρο εδώ:
http://www.resaltomag.gr/122.mag
Διαβάστε επίσης ένα ακόμα προγραμματικό κείμενο:
«Παγκοσμιοποίηση-ανοικτά σύνορα-αλλοδαποί»
http://www.resaltomag.gr/154.mag

Θα συνεχίσουμε…



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 17, 2015 7:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΑΡΤΙΟΣ 2006 (Ρεσάλτο-4)
Όλοι σκλάβοι και ίσοι στη σκλαβιά





Οι «Αριστεροί», οι «εκσυγχρονιστές» και οι νέο-φιλελεύθεροι μας προτείνουν μια «ανθρωπιστική» προσέγγιση στο ζήτημα της εισαγωγής ξένων εργατών. Οι ηθικές βεβαίως προσεγγίσεις δεν οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα, αλλά συχνά γίνονται και το άλλοθι των μεγαλύτερων εγκλημάτων. Όλοι λοιπόν αυτοί αρνούνται πεισματικά να δουν το υπαρκτό πρόβλημα, αφήνοντας έτσι χώρο στην ακροδεξιά δημαγωγία.

Φυσικά δεν θα περίμενε κανείς διαφορετική στάση από τους πολιτικούς υπηρέτες του καθεστώτος. Το να κλείνουν όμως τα μάτια, οι αυτό-αποκαλούμενες αριστερές δυνάμεις, στην πραγματικότητα και το χειρότερο να την αφορίζουν με ηθικά αναθέματα αυτό είναι περίεργο και ανησυχητικό σύμπτωμα. Πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίσεις πολιτικά ένα πρόβλημα, από την πλευρά των συμφερόντων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όταν γυρίζεις την πλάτη στο «πρόβλημα» και δεν καταδέχεσαι ούτε καν να το αναλύσεις και να επεξεργαστείς συγκεκριμένες πολιτικές πρακτικές για την αντιμετώπισή του;

Οι «αριστεροί» των φράσεων όχι μόνο δεν δείχνουν καμιά διάθεση να μελετήσουν και να αναλύσουν το ζήτημα της εισαγωγής εργατών, συνακόλουθα να επεξεργαστούν έτσι τα πρακτικά καθήκοντα μιας αριστερής πολιτικής, αλλά αφορίζουν ως «ρατσιστική» κάθε απόπειρα ανάλυσης του ζητήματος και κάθε προβληματισμό πάνω στο μεταναστευτικό.

Ο ψευδοανθρωπισμός

Το κεφάλαιο επιβάλει τους δόλιους σκοπούς του όχι μόνο με τη βία, αλλά και την καθιέρωση διάφορων ηθικών κανόνων. Σήμερα η κοσμοπολίτικη «αριστερά» όχι μόνο υιοθετεί αυτούς τους ηθικούς κανόνες τους καθιερωμένους από τους δουλοκτήτες για τους σκλάβους τους, αλλά αποτελεί και τον πιο «μαχητικό» προπαγανδιστή αυτών των κανόνων: φορέα μόλυνσης που μπολιάζει με τους κανόνες της ηθικής του πλανητικού ιμπεριαλισμού.

Ένα από τα πιο ύπουλα ηθικά αξιώματα είναι αυτό περί «ανθρωπισμού».

Βεβαίως ο αφηρημένος ανθρωπισμός (αυτό το δόλιο ηθικό αξίωμα) και η μικροαστική φιλανθρωπία των φιλοδωρημάτων στους φουκαράδες αλλοδαπούς δεν έχει καμιά σχέση με τον πραγματικό ανθρωπισμό και την Αριστερά. Αυτό είναι γνωστό σε κάθε έναν που στοιχειωδώς έχει κάποια σχέση με τη μαρξιστική φιλολογία.

Φυσικά το δράμα των αλλοδαπών δεν μας αφήνει ασυγκίνητους. Γνωρίζουμε, ότι αποτελούν τα μεγάλα θύματα της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας. Το ζήτημα όμως είναι άλλο: Το πώς τα εξαθλιωμένα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας χρησιμοποιούνται από το κεφάλαιο για να γιγαντώσει την εκμετάλλευσή του, να διογκώσει τα κέρδη του, να αποκτηνώσει τους εργαζόμενους (ντόπιους και ξένους) και να αλώσει τις κατακτήσεις (οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές). Μιλάμε δηλαδή για ένα ζήτημα εξόχως πολιτικό. Και τα ζητήματα αυτά δεν είναι ζητήματα ελεημοσύνης..

Η κοσμοπολίτικη αριστερά όχι μόνο εξαφανίζει το πολιτικό ζήτημα, αλλά και υποβαθμίζει τον ανθρωπισμό στα επίπεδα της ελεημοσύνης. Αυτός όμως ο αφηρημένος ανθρωπισμός είναι ο «ανθρωπισμός» που πουλιέται και καταναλώνεται από τις κυρίαρχες δομές εξουσίας, από το ΝΑΤΟ και τους Ευρωπαίους υποτελείς ηγέτες της ΕΕ. Αυτός ο «ανθρωπισμός» είναι ό,τι το πιο απάνθρωπο και κτηνώδες. Τα εξαθλιωμένα θύματα που δημιουργεί ο καπιταλισμός τα χρησιμοποιεί ενάντια στον ίδιο τον εαυτό τους και ενάντια στους άλλους εργαζόμενους. Τα εκμεταλλεύεται ληστρικά, τους δίνει ψίχουλα, τα έχει χωρίς δικαιώματα, τα ρίχνει στο επίπεδο των παλιών δούλων, τα εξαθλιώνει και αποκτηνώνει, έτσι που να τα χρησιμοποιεί για πάσα χρήση. Παράλληλα ρίχνει τα μεροκάματα των εργατών, αφανίζει τις κατακτήσεις τους, υπονομεύει την οργάνωσή τους (και χωρίς οργάνωση δεν υπάρχει ούτε αντίσταση ούτε αγώνας), διογκώνει την ανεργία, την αθλιότητα, την περιθωριοποίηση, καλλιεργεί το μίσος εργατών εναντίον εργατών. Αυτή είναι απανθρωπιά και κτηνωδία. Αυτό αναλύουμε και στηλιτεύουμε. Και οι εκσυγχρονισμένοι «αριστεροί» από κοινού με τους «επαναστάτες» της φράσης παρακάμπτουν το πρόβλημα. Χάνουν το δάσος πίσω από το δέντρο. Επικαλύπτουν το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα με ηθικά αξιώματα περί ανθρωπισμού και τα γλυκερά μικροαστικά κλισέ της ελεημοσύνης.

Τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου

Με τα ιδεολογήματα του «διεθνισμού» και τα ηθικά αξιώματα του «ανθρωπισμού» το μεγάλο κεφάλαιο προωθεί την εισαγωγή ξένων εργατών: Τη λογική δηλαδή της παγκοσμιοποίησης και το στρατηγικό στόχο των υπερεθνικών ελίτ εξουσίας που είναι η ισοπέδωση της εργατικής τάξης, ο αφανισμός όλων των κεκτημένων (οικονομικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών, πολιτικών) και η άλωση των εθνικών κρατών.

Τα μεγάλα καπιταλιστικά συγκροτήματα του Τύπου και των τηλεοπτικών καναλιών έχουν γίνει οι φορείς του «ανθρωπισμού»(!), του «διεθνισμού»(!) και του «αντιρατσισμού»!!! Προσπαθούν να πείσουν, με τους «αριστερούς» προπαγανδιστές τους, τον ελληνικό λαό ότι είναι «δημοκρατική του υποχρέωση» να εγκρίνει την εισαγωγή ξένων εργατών. Δηλαδή έχουν την κυνικότητα και το θράσος να ζητούν από τον ελληνικό λαό να λειάνει ο ίδιος με το σαπούνι τη θηλιά του σχοινιού που θα τον κρεμάσει…

Τα μεγάλα καπιταλιστικά συγκροτήματα του Τύπου και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις του τόπου (ολόκληρο το πολιτικό και πνευματικό κατεστημένο) αποκαλύπτουν και προωθούν τους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου: « Η Ελλάδα το 2015 θα κατοικείται από 3,5 εκατομμύρια μετανάστες». Δηλαδή από έναν αριθμό πολύ μεγαλύτερο από το συνολικό αριθμό της σημερινής εργατικής τάξης.

Αναμφισβήτητα ο σκοπός του μεγάλου κεφαλαίου είναι η αναζήτηση μιας απόλυτα υποτακτικής εργατικής τάξης, παραιτημένης από κάθε εργατικό δικαίωμα. Σκοπός των υπερεθνικών καπιταλιστικών ελίτ εξουσίας είναι η κατεδάφιση των κεκτημένων και η άλωση των αντιστάσεων και ιδιαίτερα η διάλυση των λαών εκείνων που αντιστέκονται, που έχουν ανυπόταχτο πνεύμα, Ιστορία και πολιτικούς αγώνες. Όπως ο ελληνικός λαός.

Τους σκοπούς του μεγάλου κεφαλαίου εύκολα τους αντιλαμβάνεται κανείς. Το κεφάλαιο λειτουργεί σύμφωνα με τα συμφέροντά του, σύμφωνα με τις επιταγές και τη λογική του συστήματος του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού.

Το παράδοξο είναι να μιλάς στο όνομα της αριστεράς, στο όνομα δηλαδή των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων και να ταυτίζεσαι με τους σκοπούς του κεφαλαίου και τις επιταγές της Νέας Τάξης. Και το χειρότερο: Να καλύπτεις την ενσωμάτωσή σου στο καπιταλιστικό σύστημα και τις υπηρεσίες σου στο μεγάλο κεφάλαιο με ιδεολογικά και ηθικολογικά «πολύ-πολιτισμικά» εφευρήματα περί «ανθρωπισμού», «διεθνισμού», «αντιρατσισμού» κλπ.


Αυτή η «αριστερά» είναι καταδικασμένη γιατί έχει περάσει στην αντίπερα όχθη και έχει μεταλλαχτεί σε ιδεολογικό τρομοκράτη και πολιτική αστυνομία του συστήματος. Αποτελεί την «αριστερή» ελίτ της παγκοσμιοποίησης.

Το πετυχημένο εφοπλιστικό πείραμα

Το μεγάλο καπιταλιστικό πείραμα έγινε από το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Το 1983 υπήρχαν 99.000 εργαζόμενοι ναυτεργάτες. Το Δεκέμβριο του 2.000 ήταν 13.000. Σήμερα είναι λιγότεροι και θα αντικατασταθούν όλοι. Οι Έλληνες ναυτεργάτες αντικαταστάθηκαν από ξένους εργάτες καθυστερημένων χωρών: Υποτακτικούς, πάμφθηνους και με πλήρη ανυπαρξία κοινωνικής συνείδησης.

Οι Έλληνες ναυτεργάτες ήταν ένα από τα πιο οργανωμένα και συνειδητοποιημένα τμήματα της ελληνικής εργατικής τάξης, με πλουσιότατη αγωνιστική παράδοση. Και όμως αυτό το ιστορικά ένδοξο τμήμα της εργατικής τάξης δεν υπάρχει πια. Και το πιο τραγικό είναι ότι οι Έλληνες ναυτεργάτες έμειναν απαθείς στην εξόντωσή τους, κάτω από μια ύπουλη και καλοδουλεμένη καπιταλιστική προπαγάνδα, που σκόπευε σε μια παραπλανητική ερμηνεία περί του «ανθρωπισμού», του «διεθνισμού» κλπ.

Και ποια είναι τα αποτελέσματα από την αντικατάσταση των Ελλήνων εργατών από τους ξένους και τη διάλυση του ναυτεργατικού κινήματος; Βαπόρια κάτεργα, σκλάβων που δουλεύουν σχεδόν τσάμπα, σκλάβων χωρίς ταξική συνείδηση, χωρίς καμιά διάθεση να αντισταθούν, που δέχονται μοιρολατρικά ακόμα και με ευχαρίστηση την αθλιότητα της ζωής τους.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του «ανθρωπισμού» και του «διεθνισμού» των καπιταλιστών και των «αριστερών» πρακτόρων τους: Η δουλεία, η κτηνωδία και η βαρβαρότητα…

Το ταξικό κριτήριο

Στη μαρξιστική κοινωνιολογία αλφαβητικό σημείο είναι το ταξικό κριτήριο. Η ανάλυση ενός φαινομένου ( η εισαγωγή εργατών, η μετανάστευση κλπ) είναι αδύνατη δίχως τον ταξικό χαρακτηρισμό του φαινομένου. Η ταξική πάλη δεν είναι σχήμα λόγου, λογική κατηγορία. Είναι οι συγκεκριμένοι κοινωνικοί συσχετισμοί στη δοσμένη στιγμή, το συγκεκριμένο επίπεδο ταξικής συνείδησης και οργάνωσης της τάξης.

Όταν συνεπώς το κεφάλαιο εισάγει εργάτες για να ανατρέψει τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, να ρίξει το επίπεδο της συνείδησής της με την εισβολή εργατών ταξικά και πολιτισμικά καθυστερημένων (το ζήτημα της ταξικής συνείδησης είναι η πεμπτουσία της ταξικής πάλης), να την αποδιοργανώσει και να την διαιρέσει στρέφοντας τμήματα εργατών κατά εργατών, όλα αυτά οδηγούν στη χειραγώγηση και όχι την απελευθέρωση της τάξης, στη νίκη του κεφαλαίου και στη συντριβή των εργατών.

Σήμερα μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης η εισαγωγή ξένων εργατών είναι εφιαλτική απειλή για το διεθνές προλεταριάτο. Επιχειρείται όχι μόνο ο αφανισμός όλων των αγωνιστικών κεκτημένων, αλλά η πολτοποίηση της ταξικής συνείδησης, η πλήρης καταρράκωση της εργατικής τάξης, η διάλυσή της σαν τάξη, σαν πολιτική τάξη. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα επιχειρείται η απόσυρσή της και η αντικατάστασή της από στοιχεία ταξικά καθυστερημένα και πλήρως χειραγωγημένα. Τα πολυεθνικά κέντρα εξουσίας μέσω της πολιτικής των «ανοικτών συνόρων» και της εισαγωγής εργατών θέλουν να επιβάλουν την «ισότητα» στον κατώτατο παρανομαστή: όλοι θα είναι σκλάβοι και ίσοι στη σκλαβιά. Ο Μαρξ το διατυπώνει καθαρά: «Ο σκοπός της εισαγωγής εργατών από τους εργοδότες είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς».

Γι αυτό όσοι αναλύουν τη ζοφερή αυτή εικόνα χαρακτηρίζονται «ρατσιστές» από τους έμμισθους υπαλλήλους του καθεστώτος. Είναι γνωστό όμως ότι υπάρχουν δύο ειδών ζωντανά όντα. Εκείνα που έχουν μια σπονδυλική στήλη και συνεπώς μπορούν να βαδίζουν και καμιά φορά να τρέχουν και εκείνα που δεν έχουν και συνεπώς δεν μπορούν παρά να έρπουν ή να κολλάνε σαν παράσιτα σε άλλους. Τα πιο επικίνδυνα παράσιτα είναι οι «αριστεροί» αυλικοί και λακέδες της εξουσίας.

Οι κοινωνικές δυνάμεις της Αριστεράς πρέπει να αποβάλουν τα παράσιτα. Δεν μπορεί να αγωνίζεσαι από την πλευρά των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων και να προωθείς την πολιτική του κεφαλαίου με την επικάλυψη μια κούφιας «αριστερής» ρητορείας περί «ανθρωπισμού», «διεθνισμού» και «αντιρατσισμού»…

Επιστροφή στην κορυφή
Αγχιδαίμων
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 17, 2015 11:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μεταναστευτικά, ξεριζωμοί, ανακάτεμα, Μείωση, Αφανισμός.... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όντως ο αφελληνισμός ξεκίνησε από τα εμπορικά πλοία. Είμαι συνταξιούχος ποντοπόρος (μακρινών αποστάσεων) με πλήρη υπηρεσία.
Το 1967 που πρωτομπαρκάρησα ήμασταν 44 πλήρωμα απαξάπαντες Έλληνες. Όταν συνταξιοδοτήθηκα ήμασταν 18 πλήρωμα εκ των οποίων μόνο 8 Έλληνες. Η εκ της προσωπικής μου εμπειρίας αφελληνοποίηση ξεκίνησε με την χούντα το 1967-8 (δεν θυμάμαι ακριβή ημ/νία)στο φορτηγό ΤΟΛΜΗ όταν απέλυσαν όλους τους Έλληνες ναύτες (κυρίως Καλύμνιους), τότε ο χειρότερός τους ήτανε καλύτερος από πολλούς σημερινούς λοστρόμους (τουλάχιστον). Τους έδιωξαν από τη Νιγηρία επειδή
ζήτησαν τα λεφτά που έγραφε η Σύμβαση για να καθαρίσουνε τ'
αμπάρια και μας φέρανε σαν ναύτες Νιγηριάνους οι οποίοι κάνανε όλες τις έξτρα εργασίες αμισθί. Ο πραγματικός τους μισθός άγνωστος. Οι απολυθέντες Έλληνες ναύτες διετίθεντο να πάνε στο σωματείο για τα δίκαιά τους, αμφιβάλλω όμως αν πήγαν διότι τότε όλα τά 'σκιαζε η φοβέρα (κι' ακολούθησε η σκλαβιά). Αυτά για να μη βγάζουμε τη δικτατορία εκτός των μεταπολιτευτικών συμμοριών.
Ήδη σήμερα έχει ξεκινήσει ο αφελληνισμός της Ελλάδας της οποίας στο μέλλον μάλλον θα αλλάξει και το όνομα (ίσως σε Γιουνανιστάν, ή Νέο Πακιστάν [όπως πχ Νέα Χαλκηδώνα] αλλά ίσως και Feurerprotektariat). Όταν θα δράσουν οι τζιχαντιστές και στην Ελλάδα θα κυνηγάνε μόνο τους Έλληνες, όπως τώρα στη Συρία δεν τα βάζουνε με τους Εβραίους αλλά μόνο με τους ντόπιους (Σύρους, Κούρδους, Ιρακινούς, Γεζίντι κλπ), άχνα για τους Εβραίους. Αλήθεια, κάποιος είχε γράψει πως ο Αλ Μπαγκντάντι στην πραγματικότητα είναι Εβραίος πράκτορας, πραγματικός Εβραίος, αληθεύει; ¶ραγε γιατί σπορίζουν τα Ασσυριακά μνημεία και τον κάθε άλλον πολιτισμό, εκδιώκοντας και τους γηγενείς ώστε να μη μείνει τίποτα, ώστε να ξαναγράψουν την ιστορία από ένα φρικιαστικό Μηδέν;
Ο πόλεμος δεν είναι μόνο εργατοκτόνος, είναι και φυλετοκτόνος αλλά και αρχοντοκτόνος (δηλ εναντίον κάθε ανυπότακτης ντόπιαςάρχουσας κάστας). Τον σχεδιασμό του παγκοσμίου ανακατέματος των πληθυσμών τον πρωτοδιάβασα πάνω στις ΗΠΑ (ως ναυτικός) προ τεσσαρακονταετίας τουλάχιστον, και τον διαπίστωσα στην Ελλάδα συνταξιοδοτημένος, με Γερμανικές παρακρατικές να λυμαίνονται τον τόπο μου επιχορηγούμενες από τον ΟΗΕ, φυσικά και με τις ορδές των λαθρομεταναστών, αλλά και τον απηνή διωγμό των Ελλήνων, κυρίως νέων, από την Πατρίδα τους. (Πήροφορώ σύμπαντες ότι, αν κάποιοι εξ αυτών αισθάνονται απάτριδες, ή αλλοπάτριδες, εγώ είχα, έχω και θα έχω Πατρίδα την Ελλάδα).
Φυσικά, ανέκαθεν, οι αρχόντοι όταν δεν χρειάζονται κάποιον τον εξαλείφουν. Να μην τον έχουν εμπόδιο, ή να μη χρησιμέψει στους αντιπάλους τους, ή, τέλος, μην ξεσηκωθεί. Σήμερα πολύ περισσότερο. Εκ τούτου και η ευγενής (λέξη προερχόμενη απ' τους δυτικούς ευγενείς φεουδάρχες τους) διάθεση των παγκοσμιοαρχόντων να λιγοστέψουν δραματικά κάθετα τον παγκόσμιο (μιγάδα πλέον) πληθυσμό (ακούγονται νούμερα για
κάτω και των 500.000 ακόμα). Ίσως και να θέλουν να τον αφανίσουν πλήρως (προρήσεις συνάδουν) και να τον αντικαταστήσουν με πειθήνιους υπερανθρώπους (χωρίς την σπίθα
του πνεύματος όμως). Τότε κλάφτα Χαράλαμπε. Το τέλος έχει ήδη κινήσει. Οι νέοι χαμωθεοί ας το περιμένουν (και το δικό τους βέβαια).
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 21, 2015 11:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένα σκίτσο οξυδερκούς ανάλυσης…



Ο Στάθης με το σκίτσο του αναλύει πιο βαθιά και αιχμηρά τα πολιτικά μας πράγματα…

Η Τέχνη της αφαίρεσης μένει πάντα στα ουσιώδη εάν είναι πράγματι Τέχνη: Σκιαγραφεί, με ζωντάνια και ευρηματικότητα, τις στρατηγικές…


Αυτήν τη στρατηγική συνιστώσα του πλανητικού φασισμού (4ο Ράιχ, Νέα Τάξη), δηλαδή τα λαθρομεταναστευτικά …ρεύματα, αναλύει βαθύτατα ο Στάθης με το σημερινό του σκίτσο: Αναλύει το θανατηφόρο αυτό νεοταξικό όπλο εναντίον των κοινωνιών, εθνικών κρατών και λαών…

Και οι «αριστεροί» ακόμα και σήμερα δεν θέλουν να προβληματιστούν πάνω σε όλα αυτά…

Και κάποιοι από αυτούς, οι «επαγγελματίες» του είδους, εφευρίσκουν ποικίλες λεκτικές ετικέτες για να επικαλύψουν, συσκοτίσουν και να εξαφανίσουν το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα: Τη στρατηγική αυτή του ολέθρου και της κτηνωδίας του πλανητικού ιμπεριαλισμού…

Δεν βλέπουν την οργάνωση του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ,
τους χορηγούς, τους σπόνσορες και τους σκηνοθέτες των δουλεμπορικών μεταφορών, δεν βλέπουν ΠΟΙΟΙ βρίσκονται πίσω από αυτά τα λαθρομεταναστευτικά κύματα και …ξεσπάσματα, ΠΟΙΟΙ τα οργανώνουν και το ΓΙΑΤΙ, δεν βλέπουν ΤΙΠΟΤΑ, παρά μόνο ότι αυτά, τα κατευθυνόμενα και καθοδηγούμενα θύματα, είναι «πρόσφυγες»!!!

Δεν μας εξήγησαν, όμως ΠΟΤΕ, πώς γίνεται η Σερβία (που είναι δίπλα μας) να έχει μετατραπεί, πριν από μερικά χρόνια, σε στάχτες και καπνίζοντα ερείπια και να μην έχουμε ούτε ένα Σέρβο πρόσφυγα…

Ξεφύγαμε, όμως, από το θέμα…

Και το θέμα είναι: Το σκίτσο του Στάθη αναδείχνει τη διαλεκτική του ιμπεριαλιστικού ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ και τους στόχους αυτού του εγκλήματος, που οι «αριστεροί» δεν θέλουν ακόμα να διακρίνουν…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 22, 2015 7:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η πολιτική των ανοικτών συνόρων για τους μετανάστες, οδηγεί τη χώρα σε Λιβανοπoίηση και εθνολογικό αφανισμό
Γράφει ο Θεόδωρος Κατσανέβας




Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που εγκαινίασε η Αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Υπουργός κα Τασία Χριστοδουλόπουλου, θα οδηγήσει σε Λιβανοποίηση και εθνολογικό αφανισμό τη χώρα μας, όπως πολύ πιθανόν σχεδιάζουν διεθνείς κύκλοι.

Με το ανοιχτό προσκλητήριο προς όλους, προς το 1 δις των αναξιοπαθούντων ανά την Υφήλιο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ που αναζητούν μια καλύτερη μοίρα στον ήλιο, υπολογίζεται ότι εφέτος θα μας έρθουν τουλάχιστον 300.000 μη αφομοιώσιμοι μουσουλμάνοι μετανάστες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν και ακραίοι φονταμελιστές και ακτιβιστές.

Επί πλέον, οι δουλέμποροι θα ενθυλακώσουν πάνω από 1,5 δις ευρώ, τα νοσοκομεία μας θα βουλιάξουν, τα κυκλώματα του εγκλήματος θα θεριέψουν και η Χρυσή Αυγή θα επανακάμψει δριμύτερη.

Και ας μη γελιόμαστε. Οι περισσότεροι που καταφθάνουν μαζικά τις τελευταίες μέρες δεν είναι Σύριοι, δηλ. πρόσφυγες αλλά μουσουλμάνοι οικονομικοί μετανάστες που απλώς δηλώνουν πρόσφυγες. Τα λεγόμενα ταξιδιωτικά έγγραφα που λέγεται ότι θα δοθούν στους μετανάστες ή και στους κατά δήλωσή τους πρόσφυγες για να μεταβούν στην Ευρώπη, δεν έχουν καμιά απολύτως ισχύ αν δεν εγκριθούν από την Ε.Ε.

Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος τους θα παραμείνει εγκλωβισμένο εδώ, αφού παραμένει παντοδύναμη η καταστροφική για εμάς σύμβαση Δουβλίνο ΙΙ. και ΙΙΙ με τις οποίες όποιοι μετανάστες συλλαμβάνονται οπουδήποτε στην Ευρώπη, μεταφέρονται πίσω στην πρώτη χώρα εισαγωγής τους.

Αν συνεχιστεί η σημερινή μαζική εισβολή, συνυπολογίζοντας και την υπεργεννητικότητά τους, σε έξι χρόνια θα ανέρχονται σε δύο εκατομμύρια. Και συνολικά μαζί με τα δύο εκατομμύρια των εδώ εγκατεστημένων νόμιμων ή παράνομων σε όλη την Ελλάδα και στη Δ. Θράκη, στα επόμενα έξι χρόνια θα ανέρχονται σε 4,5 εκ. άτομα νεαρής κυρίως ηλικίας .

Σε 12 χρόνια θα ανέρχονται συνολικά σε 10 εκ. έναντι 9 εκ γερασμένων «Ελλήνων ιθαγενών» που μαστίζονται από υπογεννητικότητα και φυγή των νέων μας ειδικότερα στο εξωτερικό.

Σε 10-12 χρόνια δηλ. θα είμαστε μειοψηφία στη χώρα μας, έναντι των μη αφομοιώσιμων μουσουλμάνων που θα μας έχουν υπερφαλαγγίσει πληθυσμιακά και πολύ νωρίτερα πολιτικά.

Αν αυτό δεν αλλάξει, πολύ σύντομα θα δικαιωθεί ο Οζάλ όταν έλεγε ότι, «δε χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αφού αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους»

ΠΗΓΗ:
http://www.press-gr.com/2015/04/blog-post_2425.html

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες