Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Μετάβαση στο «αριστερό» ντεκόρ ΑΠΑΤΗΣ...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 21, 2015 4:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Μετάβαση στο «αριστερό» ντεκόρ ΑΠΑΤΗΣ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μετάβαση στο «αριστερό» ντεκόρ ΑΠΑΤΗΣ…



Η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υποτάχτηκε ολοκληρωτικά και ταπεινωτικά στους μαφιόζους του χρήματος και στο 4ο Ράιχ. Δεν είχαμε επ’ αυτού καμία αυταπάτη…

Είχαμε, όμως, δύο επιμέρους αυταπάτες:

α) Δεν περιμέναμε, η νέα κυβέρνηση, να τα δώσει όλα και να πέσει στα τέσσερα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα: Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει από την εκλογή της…


β). Πιστεύαμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα μας κόψει όλα τα δάκτυλα: θα μας άφηνε το μικρό δακτυλάκι…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε και αυτές τις μικρές προσδοκίες…

ΤΩΡΑ μας εμπαίζει κι αυτή όπως και οι προηγούμενες των δωσίλογων ανδρεικέλων.

ΤΩΡΑ μεταβαίνουμε από την ΑΠΑΤΗ των σαμαροβενιζέλων (του δεξιού παπουτσιού του 4ου Ράιχ) στην ΑΠΑΤΗ του «αριστερού» παπουτσιού (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ).

ΤΩΡΑ στήνεται το «αριστερό» ντεκόρ της κοροϊδίας μας και του εμπαιγμού μας…

ΤΩΡΑ παίζεται το «αριστερό» θέατρο μετάλλαξης της πραγματικότητας, μεταμφίεσης και πλαστογραφίας των εννοιών, καρατόμησης και των λέξεων.

Μιλούν για αλλαγή σελίδας και απλώς αλλάζουν ετικέτες στις παλιές…


Μιλούν για ιστορική στιγμή για να συγκαλύψουν τη συνέχιση της ιστορικής ΦΡΙΚΗΣ του 4ου Ράιχ…

Απαγγέλλει διαγγέλματα επιτυχίας ο Τσίπρας για να συγκαλύψει την ταπεινωτική ΥΠΟΤΑΓΗ, την ΠΡΟΔΟΣΙΑ του και τις νέες ΣΥΜΦΟΡΕΣ που έρχονται (πάντα οι διθύραμβοι ήταν τα προεόρτια νέων συμφορών)…

Σε αυτό το μεταβατικό «αριστερό» στάδιο θα ζήσουμε παραληρήματα και υστερίες θεατρικής ΑΠΑΤΗΣ. Γρήγορα θα περάσουν και η πραγματικότητα θα σκορπίσει τις «αριστερές» αυταπάτες…

Το παρακάτω κείμενο αποδομεί το «αριστερό» ψεύδος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαθιστά την αλήθεια των πραγμάτων και συμβάλλει στο γκρέμισμα των αυταπατών…


Βρίσκεται ΕΔΩ
http://www.pandiera.gr/


(Ξανα) διαβάζοντας σημείο προς σημείο τις δεσμεύσεις προς το Deutsche-group
Παναγιώτης Μαυροειδής



Κατακλυστήκαμε από τα κυβερνητικά non papers (διαρροές που δημοσιεύονται αυτούσιες και κατευθυνόμενα).

Γεμίσαμε με ανακοινώσεις δικαίωσης εκ των υστέρων από τα παπαγαλάκια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και φυσικά του Σόιμπλε και των λοιπών αρπακτικών.

Από κει και πέρα;

Δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να δούμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως μασκαρεύονται μέρες που έχουμε.

Διότι, η αλήθεια, ακόμη και όταν είναι δυσάρεστη και καθόλου συναρπαστική, είναι πάντα επαναστατική και σύμμαχος.

Διότι, σημασία δεν έχει πόσες φορές πέφτεις, αλλά πόσες φορές σηκώνεσαι και προχωράς.

Η φράση κλισέ στην ανακοίνωση του Eurogroup, είναι τούτη: «Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται για….». Και εντέλλονται προς τούτο από το Deutsche-group!

Ας δούμε όμως σημείο προς σημείο ολόκληρη την ανακοίνωση που συνυπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση.

1. Προοίμιο

«Το Eurogroup επαναλαμβάνει την εκτίμηση του για τις αξιοσημείωτες προσπάθειες προσαρμογής που αναλήφθηκαν από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, μπήκαμε, μαζί με τους θεσμούς, σε έναν εντατικό και εποικοδομητικό διάλογο με τις νέες ελληνικές αρχές και σήμερα φτάσαμε σε κοινό έδαφος».

Μετάφραση

Συγχαρητήρια! Σας επιβεβαιώνουμε ότι είστε στο σωστό δρόμο. Από εδώ πάει για τα σφαγεία… Τούτη την «αναγνώριση» δρόμου την κάνουν μαζί οι θύτες και αυτοί που μιλάνε εκ μέρους των θυμάτων

2. Συνεχίστε με μνημόνιο και όλες τις δεσμεύσεις του

«To Eurogroup σημειώνει, στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας, το αίτημα των ελληνικών αρχών για παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (MFFA), η οποία υποστηρίζεται από μια σειρά δεσμεύσεων».

Μετάφραση

Καμία παρανόηση δεν αφήνει εδώ ο Σόιμπλε: Στο πλαίσιο της υφιστάμενης συμφωνίας, είναι ξεκάθαρο. Και επειδή υπάρχουν τα γνωστά «άλλο υφιστάμενη συμφωνία χρέους, άλλο υφιστάμενο μνημόνιο», η ανακοίνωση υπενθυμίζει ρητά ότι η υφιστάμενη συμφωνία «υποστηρίζεται από μια σειρά δεσμεύσεων».

3. Εσείς θα ολοκληρώσετε, εμείς θα αξιολογήσουμε

«Ο σκοπός της παράτασης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη βάση των όρων της παρούσας συμφωνίας, με την καλύτερη δυνατή χρήση της δεδομένης ευελιξίας, η οποία θα πρέπει να εξετασθεί από κοινού με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς. Η παράταση αυτή θα μπορούσε να γεφυρώσει επίσης το χρόνο για τις συζητήσεις σχετικά με μια πιθανή διάδοχη συμφωνία ανάμεσα στο Eurogroup, τους Θεσμούς και την Ελλάδα».

Μετάφραση

Αφού φτάσετε επιτυχώς ως τα σφαγεία, σύμφωνα με το δρόμο που έχουμε χαράξει ως τώρα, φωνάξτε μας να πιστοποιήσουμε ότι τα καταφέρατε. Μια κάποια «ευελιξία» επιτρέπεται, αλλά πάντα στο γνωστό δρόμο και αφού αυτή η ευελιξία εγκριθεί και από τους «θεσμούς».

4. Μέχρι την Δευτέρα να μας φέρετε…

«Οι ελληνικές αρχές θα παρουσιάσουν έναν πρώτο κατάλογο μεταρρυθμιστικών μέτρων, με βάση την παρούσα συμφωνία, ως το τέλος της Δευτέρας 23 Φεβρουαρίου. Τα θεσμικά όργανα θα παράσχουν μια πρώτη άποψη για το αν αυτά είναι επαρκώς αναλυτικά ώστε να αποτελέσουν μια έγκυρη αφετηρία για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ο κατάλογος αυτός θα εξειδικευθεί περαιτέρω και στη συνέχεια θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς ως το τέλος του Απριλίου».


Μετάφραση

Φέρτε μας το70% των μέτρων του παλιού προγράμματος καθώς και τα «ισοδύναμα» μέτρα για το 30% , να τα αξιολογήσουμε εμείς. Εσείς τα γράφετε, εμείς τα εγκρίνουμε. Αν θέλετε να εγκριθούν, λάβετε υπόψη σας πώς τα θέλουμε να είναι.

5. Θα σας δώσουμε τις δόσεις εάν και εφόσον…

«Μόνο η έγκριση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της παραταθείσας συμφωνίας από τους θεσμούς θα επιτρέψει με τη σειρά της οποιαδήποτε εκταμίευση εκκρεμούσας δόσης του τρέχοντος προγράμματος του EFSF και τη μεταβίβαση των κερδών SMP γα το 2014. Και τα δύο υπόκειται και πάλι σε έγκριση από το Eurogroup».


Μετάφραση

Λεφτά θα δείτε μόνο αν αξιολογηθεί από εμάς επιτυχώς το υπάρχον πρόγραμμα. Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται.

6. Φέρτε πίσω τώρα τα χρήματα του ΤΧΣ

«Εν όψει της αξιολόγησης των θεσμικών οργάνων, το Eurogroup συμφωνεί ότι τα κεφάλαια που είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμα στο ΤΧΣ, θα πρέπει να διακρατηθούν από τον EFSF, εξαιρουμένων των δικαιωμάτων τρίτων κατά τη διάρκεια της παράτασης της MFFA. Τα κεφάλαια συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της παράτασης του MFFA και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Θα απελευθερώνονται μόνο κατόπιν αιτήματος από την ΕΚΤ και τον SSM».

Μετάφραση

Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση: Ένα μεγάλο τμήμα του δανείου που το έχουν φορτώσει ήδη στον ελληνικό λαό, το ελληνικό κράτος δεν δικαιούται να το αγγίξει! Σημειώνεται εδώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι με μέρος αυτών των χρημάτων θα χρηματοδοτούσε και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

7. Δέσμευση για συνεργασία με τους «Θεσμούς»

«Υπό αυτό το πρίσμα, καλωσορίζουμε τη δέσμευση των ελληνικών αρχών να εργαστούν σε στενή συνεννόηση με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς και εταίρους. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουμε την ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Μετάφραση

Και οι λέξεις έχουν τη σημασία τους: Η ελληνική κυβέρνηση «δεσμεύεται» να συνεργάζεται με τα συστατικά μέρη της τρόικας. Αφού υπάρχει συναίνεση δεν είναι και βιασμός…

8. Με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, συνεχίζετε κανονικά…

«Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να διαδραματίζει το ρόλο του».

Μετάφραση

Εδώ γίνεται μια απλή υπόμνηση, μήπως και έχει διαφύγει από κανένα: Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει θέσει για το κομμάτι του υφιστάμενου μνημονιακού προγράμματος που αφορά το ΔΝΤ, το οποίο συνεχίζεται απρόσκοπτα έως το 2016.

9. Πάρτε μέτρα μόνοι σας…

«Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή δέσμευσή τους σε μια ευρύτερη και βαθύτερη διαδικασία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο τη διαρκή βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και απασχόλησης, διασφαλίζοντας τη σταθερότητα και την ανθεκτικότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι αρχές δεσμεύονται να εφαρμόσουν εκκρεμούσες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, καθώς και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα. Στο πλαίσιο αυτό, οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να κάνουν καλύτερη χρήση της συνεχιζόμενης παροχής τεχνικής βοήθειας».

Μετάφραση


Η απόλυτη παράδοση! Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα εφαρμόσει εκκρεμούσες μεταρρυθμίσεις (δηλαδή τα αντιλαϊκά μέτρα), θα προωθήσει και άλλες, αλλά και ότι θα δέχεται την τεχνική βοήθεια (δηλαδή τις εντολές των «θεσμών»).

10. Θα πληρώσετε το χρέος μέχρι δεκάρας..

«Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους πλήρως και εγκαίρως».


Μετάφραση


Πρόκειται για κυβερνητική δέσμευση τεράστιας οικονομικής, πολιτικής αλλά και νομικής σημασίας. Τα περί λογιστικού ελέγχου και διάκριση του επαχθούς χρέους από το «κανονικό», πήγαν περίπατο μέσα σε μια φράση. Η κυβέρνηση αναγνωρίζει τα πάντα και δεσμεύεται ότι θα τα πληρώσει όλα και μάλιστα «εγκαίρως»!

11. Να έχετε τα κατάλληλα πλεονάσματα

«Οι ελληνικές αρχές έχουν επίσης δεσμευτεί να διασφαλίσουν τα κατάλληλα δημοσιονομικά πρωτογενή πλεονάσματα ή τα χρηματοδοτικά έσοδα που απαιτούνται για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012. Για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2015 οι θεσμοί θα λάβουν υπόψη τις οικονομικές συνθήκες το 2015».

Μετάφραση

Η δέσμευση είναι σαφής: Κάθε χρόνο θα παίρνονται εκείνα τα μέτρα εσόδων (πχ φορολογικά και μισθολογικά χαράτσια) και θα αποφεύγονται τα δείνα μέτρα εξόδων (πχ δημόσιες δαπάνες), έτσι ώστε να βγαίνει το κατάλληλο πλεόνασμα. Αυτό ζητείται από μια οικονομία σε βαθειά ύφεση! Το τραγικό είναι ότι η κυβέρνηση στο σημείο αυτό πανηγυρίζει ότι νίκησε, διότι, λέει, έμμεσα δίνεται η δυνατότητα για πλεόνασμα 1,5% και όχι 3ή 4,5%.

Πρόκειται για ανοησία. Διότι οι στόχοι για 3ή 4,5%, έχουν ήδη αποδειχθεί ανέφικτοι (όπως και τόσοι άλλοι) και κυρίως, διότι, σημασία έχει ο στόχος και το κριτήριο με τον οποίο τίθεται και όχι μόνο η ποσοτικοποίησή του. Και εδώ η απόφαση του Eurogroup είναι ανατριχιαστικά σαφής: ‘’για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους’’. Πιο απλά: «Κάθε χρόνο ‘’ότι μπορείτε’’, αλλά πάντα σε εμάς για το χρέος σας. Αυτό που είπατε ό,τι θα ξοφλήσατε πλήρως και εγκαίρως, αν το θυμάστε….»

12. Δε θα δώσετε μονομερώς τίποτα…

«Υπό το πρίσμα αυτών των δεσμεύσεων, χαιρετίζουμε ότι σε ορισμένους τομείς οι ελληνικές προτεραιότητες πολιτικής μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση και την καλύτερη εφαρμογή της ισχύουσας συμφωνίας. Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απέχουν από οποιαδήποτε κατάργηση μέτρων και μονομερείς αλλαγές στις πολιτικές και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τους θεσμούς».

Μετάφραση

Εδώ πρόκειται πραγματικά για καραβόσκοινο πολλών μέτρων.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να μην καταργήσει υπάρχοντα αντεργατικά μέτρα (των προηγούμενων) και να μην πάρει άλλα δικά της (θετικά) μονομερώς (!), που θα επηρεάσουν δυσμενώς τους δημοσιονομικούς στόχους.

Κάποτε εθεωρείτο μονομερής στόχος η διαγραφή του χρέους, τώρα είναι μια δόση παραπάνω στην εφορία!


Πλήρης διασυρμός για μια εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση να χρειάζεται άδεια ακόμη και για αναιμικά μέτρα που αφορούν την εργατική γενοκτονία στην Ελλάδα! Αυτή είναι η ΕΕ που αλλάζει και είναι το κοινό μας σπίτι; Αυτή είναι η λαϊκή κυριαρχία που επιτρέπει;

«Κανένα πρόβλημα», βιάστηκε να δηλώσει ο Βαρουφάκης. «Μόνοι μας δεσμευόμαστε όπως ο Οδυσσέας δέθηκε στο κατάρτι, για να μην ακούει τις σειρήνες….».

Χοντρό δούλεμα προς ιθαγενείς ή τραγική αυταπάτη;

Προσέξτε όμως: Η συζήτηση γίνεται όχι μόνο για τη διασφάλιση των δημοσιονομικών στόχων, αλλά και της οικονομικής ανάκαμψης.

Συνεπώς και αυτή η επιστροφή του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, είναι μονομερής ενέργεια. Και για να μη μπει στον πειρασμό ο Γ. Σακελλαρίδης να πει ‘’η κυβέρνηση εκτιμά ότι τα μέτρα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης, δε θα επηρεάσουν αρνητικά τους στόχους’’, το ανακοινωθέν τον προλαβαίνει: ‘’.. όπως (αυτό) αξιολογείται από τους θεσμούς’’.
Κοντολογίς: Εμείς θα το κρίνουμε αυτό, όχι εσείς….

Επίλογος


«Βάσει της αίτησης, των δεσμεύσεων από τις ελληνικές αρχές, των συμβουλών από τους θεσμούς, και της σημερινής συμφωνίας, θα ξεκινήσουμε τις εθνικές διαδικασίες, με στόχο την κατάληξη σε μια τελική απόφαση σχετικά με την παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης ως και για τέσσερις μήνες από το διοικητικό συμβούλιο του EFSF. Καλούμε επίσης τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές να επανεκκινήσουν αμέσως τις εργασίες που θα επιτρέψουν την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Παραμένουμε προσηλωμένοι στην παροχή επαρκούς στήριξης προς την Ελλάδα έως ότου επανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές όσο εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του συμφωνηθέντος πλαισίου».


Μετάφραση

Κάντε λοιπόν όλα αυτά, φωνάξτε μας να τα αξιολογήσουμε στο παραπέντε της λήξης ελληνικών ομολόγων 6,7 δις που δε θα έχετε να πληρώσετε και τότε θα αποφασίσουμε εμείς τι θα γίνει.

Αν όλα πάνε καλά, τότε θα σας παραδώσουμε από τους «θεσμούς» τους δικούς μας στις αγορές τις δικές μας. Πάντα για το δικό σας δανεισμό…
________________________________________

Δε θα χρειαστεί να παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα για να γίνει επώδυνα κατανοητό ότι η συνυπογραφή από την ελληνική κυβέρνηση της απόφασης του Eurogroup της Παρασκευής, αποτελεί μια πράξη πλήρους παράδοσης με τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία.

Δε θα είναι μικρότερης ωστόσο σημασίας το πολιτικό και ιδεολογικό τίμημα που θα πληρωθεί για αυτή την ταπεινωτική εξέλιξη. Και έχει σημασία ποιος θα το πληρώσει. Όπως και το αν αυτό θα αποτελέσει εφαλτήριο μιας αντεπίθεσης της αριστερής εργατικής πολιτικής σε αντιπαράθεση με την καταστροφική αυταπάτη της αριστερής διαχείρισης μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ και ενός φονικού καπιταλισμού σε κρίση.

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 21, 2015 6:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι 50 αποχρώσεις μιας συμφωνίας γκρι
Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ




1. Η συμφωνία είναι ετεροβαρής και συνιστά υποχώρηση. Δεν υπάρχουν περιθώρια σκληρής διαπραγμάτευσης εντός μας τακτικής που απομακρύνεται από το «καμία θυσία για τα ευρώ».

1.β. Όχι τυχαία, ο Π. Κρούγκμαν αναρωτήθηκε «Τι περιθώρια κινήσεων έχει μια ελληνική κυβέρνηση, εάν δεν είναι προετοιμασμένη να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη;»

2. Τα «κέρδη» από τη συμφωνία είναι λίγα. Το σημαντικότερο κέρδος είναι ο χρόνος που κερδίζει η κυβέρνηση. Και στη πολιτική και στην οικονομία ο χρόνος κοστίζει ακριβά.


2.β Το ερώτημα είναι εάν, πώς, σε ποια κατεύθυνση θα αξιοποιηθεί αυτός ο χρόνος.

3. Κεντρικό σημείο της παράτασης είναι η ρητή αποδοχή όλων των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. Η επιστολή του Υπ. Οικονομικών, που αναφέρεται σε νέο Συμβόλαιο για την Ανάκαμψη και την Ανάπτυξη, και εποπτεία στο πλαίσιο της ΕΕ και της ΕΚΤ δείχνει ένα προσανατολισμό.

3.β. Είναι στοίχημα για την ελληνική αριστερά, μέσω των κοινωνικών αγώνων, αυτό το «βήμα πίσω» να γίνει «δύο βήματα μπροστά»

4. Σε αυτό το διάστημα
ουσιαστικά η κυβέρνηση θα διαπραγματεύετα, για μία νέα δανειακή σύμβαση ενώ θα μπει στο τραπέζι και το θέμα του χρέους. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με την παράταση, με Αγγλικό Δίκαιο, να πληρώσει το χρέος στους δανειστές. Μόνο το 2015 θα πρέπει να καταβληθούν για τόκους και χρεολύσια πάνω από 22 δισ. ευρώ. (…ο λεγόμενος και λιτός βίος).

4.β Ακόμη όμως και το ιερό παράδειγμα του Αγίου Ονουφρίου μαζί με τα πιο εξωφρενικά πλεονάσματα δεν θα αρκούν για την εξυπηρέτηση του χρέους.

5. Η χρεομηχανή θα εργάζεται στο full και η χώρα θα συνεχίσει να αποτελεί μια αποικία χρέους, με ότι αυτό συνεπάγεται πολιτικά και οικονομικά.

5.β Η παράταση ουσιαστικά ακυρώνει μεγάλο μέρος του προγράμματος της κυβέρνησης, που θα περιοριστεί στα απολύτως βασικά, χωρίς να μπορέσει να αντιστρέψει την κατάσταση βαθειάς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας. Τι τελικά θα υλοποιηθεί από το κυβερνητικό πρόγραμμα δεν είναι θέμα κάποιας ηθικού τύπου «συνέπειας». Χωρίς την υλοποίηση του, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να ηττηθεί σαν τον Ανταίο, αποκομμένος από το λαό.

6. Η «σκληρή» στάση των Βρυξελλών δείχνει ότι για την Ε.Ε. το ζητούμενο είναι πολιτικοοικονομικό: η κατάργηση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και η ταυτόχρονη επιβολή ενός συγκεκριμένου μοντέλου ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

6.β. Κατέρρευσε όλη η επιχειρηματολογία για τη δυνατότητα ανατροπής της λιτότητας εντός ευρωζώνης, διαχωρισμού δανειακής σύμβασης και Μνημονίων, λύσης τύπου "συμφωνίας του Λονδίνου".

7. Μετά την πρόσκαιρη «συμφωνία - γέφυρα» (με τις ανάλογες φραστικές ακροβασίες) η Ε.Ε. θα συνεχίσει τη σκληρή γραμμή.

7.β Η Γερμανία είναι ένα ποντίκι που βρυχάται. Το Greek exit θα μετατραπεί σε εφιάλτη καθώς τα κερδοσκοπικά κεφάλαια του αμερικανικού χρηματοοικονομικού τομέα θα απειλήσουν την ευρωζώνη με κατάρρευση.

Παράλληλα το Μάιο οι εκλογές στη Βρετανία θα αναδείξουν τους ευρωσκεπτικιστές σε δεύτερη δύναμη με 25%, ενώ το φθινόπωρο έρχεται η σειρά της Ιβηρικής. Ο χρόνος που κέρδισε η κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιηθεί σε επίπεδο διεθνών συσχετισμών.

8. Η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη λαϊκή εντολή ρήξης. Και εφαρμογής ενός προοδευτικού αντιμνημονιακού προγράμματος.

8.β. Μετά τη γέφυρα, 3 δρόμοι:

α) νέο δάνειο από τους δανειστές.

β) έξοδος στις αγορές για δανεισμό, (πρακτικά αδύνατη).

γ) στάση πληρωμών, διαγραφή χρέους και οικονομική και πολιτική εργαλειοθήκη κατασκευασμένη για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των πιστωτών με βάση ένα καλά μελετημένο σχέδιο και λαϊκή στήριξη και εντολή.

8.γ. Μπορεί ενισχυτικά να αξιοποιηθεί το αίτημα να προσφύγει η αριστερά και πάλι στο λαό είτε με Δημοψήφισμα είτε ακόμα και εκλογές.

9. Όσοι ονειρευτήκαν μια ήρεμη διαχειριστική σεζόν ήδη μετανιώνουν. Το επόμενο διάστημα θα είναι ένα ανοιχτό πεδίο συγκρούσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ελληνικής κοινωνίας.

9.β. Αναχωρητισμός και λεκτικός-άνωθεν-διδακτισμός δεν είναι αριστερή στάση.
Μέσα στη κίνηση των κοινωνικών υποκειμένων, παλεύοντας με τις αυταπάτες και τις απάτες, θα χαραχτούν οι κόκκινες γραμμές των λαϊκών αναγκών.

10. (Από το γκρι στο κόκκινο) … Η υπεράσπισή τους θα είναι βασικό καθήκον της περιόδου που ανοίγεται. Και ο άξονας που θα κριθεί το παρόν και το μέλλον της ελληνικής αριστεράς αλλά και της χώρας.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΠΗΓΗ:
http://iskra.gr/


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 22, 2015 10:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Σόιμπλε γλεντάει το θρίαμβό του επί του Τσίπρα



Πανευτυχής ήταν ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Έχοντας συντρίψει την κυβέρνηση Τσίπρα και έχοντας καθυποτάξει την Αθήνα στην αποδοχή των απαιτήσεων και των όρων του Βερολίνου, το διασκέδαζε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε.

«Θα είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσει η ελληνική κυβέρνηση στους ψηφοφόρους της το πρόγραμμα που υπέγραψε!» δήλωσε σαρκαστικά, απολαμβάνοντας τον πανεύκολο, όπως αποδείχθηκε, θρίαμβό του επί της πανικόβλητης ελληνικής αριστερής κυβέρνησης.


Οι Γερμανοί τώρα κάνουν πλάκα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σε αρκετούς τομείς οι προτεραιότητες των ελληνικών αρχών μπορούν να συμβάλουν σε ενίσχυση και καλύτερη εφαρμογή της ισχύουσας ρύθμισης» αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν της ευρωομάδας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δηλαδή
λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμόσει το Μνημόνιο Σαμαρά-Βενιζέλου καλύτερα από αυτούς που το υπέγραψαν!

Αυτό κι αν είναι ξεφτίλα! Πιο μνημονιακοί από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο!

Ο Σόιμπλε δεν παρέλειψε να εκφράσει τη βαθύτατη περιφρόνησή του προς τις δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα μας, θέλοντας να εδραιώσει την άποψη πως ό,τι και να ψηφίζουν οι λαοί των κρατών της ευρωζώνης, στο τέλος θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο αυτό που θέλουν οι Γερμανοί.

«Οι εκλογές δεν σημαίνουν ότι όλα μπορούν να αλλάξουν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους» δήλωσε ξερά.

«Ό,τι και να ψηφίσετε δηλαδή, αυτό που θέλουμε εμείς θα γίνει!» ήταν το νόημα της δήλωσής του – και όπως αποδείχτηκε στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει απόλυτο δίκιο, όσο κι αν αυτό καθόλου δεν μας αρέσει.


Με γερμανική μεθοδικότητα ο Σόιμπλε συνέχισε με καταιγιστικούς ρυθμούς την κατεδάφιση του κύρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αξιολόγηση θα γίνει από τους τρεις θεσμούς (σ.σ.: ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που ονομάζονταν προηγουμένως τρόικα» πρόσθεσε σαρδόνια.

Γνωρίζοντας, σαν τον Σκρουτζ, ότι το κύριο όπλο του είναι τα λεφτά μέσω των οποίων αγοράζει και πουλάει όλες τις κυβερνήσεις, ο Σόιμπλε έσπευσε χαιρέκακα να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι «όσο η Ελλάδα δεν ολοκληρώνει το υπάρχον πρόγραμμα δεν θα πάρει καμιά νέα χρηματοδότηση»!

«Λεφτά μόνο με την ολοκλήρωση του Μνημονίου» είπε στον ΣΥΡΙΖΑ! Εκείνοι έσκυψαν το κεφάλι και το δέχτηκαν, λέγοντάς μας μάλιστα ότι… νίκησαν!

Σαν δεν ντρέπονται!

ΠΗΓΗ:
http://prin.gr/?p=6100

Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 22, 2015 10:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι «άθλοι» της νέας κυβέρνησης και οι εσωτερικοί σπασμοί στο ΣΥΡΙΖΑ



Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβε να ανέβει στην κυβερνητική εξουσία και …απογειώθηκε. Τα ύψη την τύφλωσαν και τη …μέθυσαν: Το χαρακτηριστικό ιδίωμα της μικροαστικής έπαρσης και αλαζονικής μιζέριας…

Η κυβερνητική κλίκα έχει χάσει σε τέτοιο βαθμό και σε τόσο ελάχιστο χρόνο (ούτε ένας μήνας από την εκλογική της νίκη) την επαφή της με την πραγματικότητα που αδυνατεί να αντιληφτεί την παραφροσύνη της και ιδιαίτερα: Ότι έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ΟΧΙ μόνο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά και τις πρόσφατες προγραμματικές της δηλώσεις στη Βουλή…


Τέτοιος «άθλος» δεν έχει ιστορικό προηγούμενο: Κυβέρνηση σε τόσο ελάχιστο χρόνο να ΑΚΥΡΩΝΕΙ τον προγραμματικό της ΛΟΓΟ, την τόσο καθαρή και κατηγορηματική λαϊκή ΕΝΤΟΛΗ και να υπογράφει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου αυτής της λαϊκής εντολής…

Και το χειρότερο είναι τούτο: Ότι αυτή η κυβέρνηση που έχει ΑΚΥΡΩΣΕΙ και τον προγραμματικό της Λόγο και τη λαϊκή ΕΝΤΟΛΗ (τόσο ακαριαία) μας ΕΞΑΠΑΤΑ και μας ΕΜΠΑΙΖΕΙ με το άθλιο (άθλος και εδώ) «επιχείρημα» ότι «υλοποιεί» τις υποσχέσεις της και ότι είναι πλανημένοι όσοι πιστεύουν ότι τις ακύρωσε και υποτάχτηκε στο 4ο Ράιχ…

Είναι πραγματικός άθλος να μετατρέπεις ταχυδακτυλουργικά το κρέας σε ψάρι. Και είναι φρενοβλάβεια αυθάδειας να προσάπτεις τη δική σου τυφλότητα σε εκείνους που αποκαλύπτουν τα ταχυδακτυλουργικά σου κόλπα…

Αυτό έκανε και με το Μανώλη Γλέζο η κυβέρνηση:

«Είναι πιθανόν ο Μανώλης Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται. Διαπραγμάτευση για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού».

Για ποια «πληροφόρηση» μιλάει η κυβερνητική ηλιθιότητα και αυθάδεια; Εδώ υπάρχει βοούσα η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Το κείμενο που συνυπέγραψε η κυβέρνηση με τους ληστές και δημίους μας!!!

Αυτά που υπέγραψε η κυβέρνηση καυτηρίασε ο Μανώλης Γλέζος, όπως και πάρα πολλοί άλλοι αριστεροί ΕΝΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ…

Το κείμενο του Γλέζου εδώ:
http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2015/02/blog-post_574.html


Αυτά που υπέγραψε η κυβέρνηση είναι που πυροδότησαν τις εντάσεις και τις κραυγές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά η παρέμβαση του Γλέζου έχει καταλυτική βαρύτητα και γι’ αυτό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί, εναγωνίως, να την ακυρώσει, ακριβώς γιατί υπάρχουν πολλά εύφλεκτα και συσσωρευμένα υλικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που ο Γλέζος μπορεί να τα πυροδοτήσει…

Βεβαίως ο πραγματικός πυροδότης είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η ταπεινωτική της υποταγή στο 4ο Ράιχ: Η δική της ΠΡΟΔΟΣΙΑ…

Είναι η δική της ΠΡΟΔΟΣΙΑ που θα μετατρέψει τη λαϊκή ελπίδα σε ΟΡΓΗ, συνακόλουθα θα πολλαπλασιάσει και τους εκρηκτικούς σπασμούς και τις ρήξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορεί «ομαλά» να περάσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την ΑΠΑΤΗ και την κοροϊδία ούτε στον ελληνικό λαό, ούτε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ…


Η παρέμβαση του Γλέζου, απλώς μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία…

Και κάποιες συμπληρωματικές παρατηρήσεις-Απορίες

Αλήθεια ο Μανώλης Γλέζος, μια παλιά και πολύ έμπειρη πολιτική καραβάνα, ΣΗΜΕΡΑ κατάλαβε τις ψευδαισθήσεις που σκόρπαγε και πούλαγε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;

Μια άλλη απορία είναι η στάση του Μηλιού. Με το δικό του τρόπο υπερθεμάτισε ΥΠΕΡ των ορθότατων απόψεων του Γλέζου.

Πριν από λίγες ημέρες, όμως, μας έλεγε άλλα:

«Επειδή παρατηρώ πολύ κουβέντα, περιττή και άστοχη, σε τόσο δύσκολες ώρες, δε χρειάζεται να επιδεικνύουμε ούτε την αριστεροσύνη ούτε την "κομματικότητά" μας. Να σωπαίνουμε και να πράττουμε. Ο σκοπός μας ξεπερνάει».

Φωτίστηκε και αυτός ξαφνικά;

Εμείς δεν πιστεύουμε σε τέτοιες ξαφνικές και άδολες μεταμορφώσεις στην αρένα του κοινοβουλευτικού κρετινισμού.

Πολύ καλά τα είπε ο Γλέζος, πολύ καλά υπερθεμάτισε και ο Μηλιός, υπάρχει όμως και ένα αλλά: Ότι πιθανότατα οι παρεμβάσεις αυτές να εντάσσονται σε ένα πολιτικό παιχνίδι στενών πολιτικών κινήτρων και φιλοδοξιών…

Τα επαναστατικά κίνητρα, τα κινηματικά κίνητρα απαιτούν και άλλου είδους συμπεριφορές…

Θα περιοριστούμε, προς το παρόν, σ’ αυτά…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 23, 2015 11:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αριστείδης (ο Δίκαιος;)
http://aristidisdikaios.blogspot.gr/


Το λάθος τού Γλέζου



Μας λέγανε «σστ, μη λέτε την αλήθεια, θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ». Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μας λένε «σστ, μη λέτε την αλήθεια θα έρθει η Χρυσή Αυγή».

Πώς το λένε εκείνο το τετριμμένο; «Πέσανε οι μάσκες»; Ε λοιπόν είναι πια ξεπερασμένο. Τώρα δεν πέφτουνε μόνο οι μάσκες. Πέφτουνε και οι σάρκες. Πέφτουνε τα πρόσωπα. Ξεγυμνώνονται οι ψυχές.

Τόλμησε ο Γλέζος να πει την αλήθεια και ξεσηκώθηκατε οι πάντες. Οι εξουσιαστές της Αριστεράς βεβαίως-βεβαίως. Οι φασουλήδες και γελωτοποιοί. Οι πρόστυχοι και βωμολόχοι. Οι άκαπνοι και οι κιοτήδες. Οι καλοζωισμένοι και βολεμένοι. Οι σαλτιμπάγκοι και οι ψεύτες.

Τον κατηγορείτε για τι; Όχι βέβαια για την ουσία. Αυτή είναι προφανής: πρόκειται για προδοσία της Αριστεράς και του λαού από πρώην και γιαλαντζί αριστερούς. Αυτή είναι η αλήθεια. Για πρώτη φορά στην Ιστορία διαβάσαμε ΟΛΟΙ το τι ακριβώς υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση. Εσείς το κοινοποιήσατε. Αν είναι ο Γλέζος κακώς πληροφορημένος, είμαστε όλοι. Από εσάς! Και, ξέρετε, μερικοί έχουμε παραπάνω από τον κοινό νου. Έχουμε γνώσεις, λογική και κριτική σκέψη. Είναι προδοσία. Αυτή είναι η αλήθεια.

Όχι. Τον κατηγορείτε ότι η αλήθεια που ξεστόμισε θα γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους «εχθρούς». Από μνημονιακούς δωσίλογους και Χρυσαυγίτες. Κι από «ακραίους» αριστερούς.

Μα ο Γλέζος, επαναστάτες μου εσείς του κώλου, είπε την αλήθεια για να την ακούσει ο λαός.
Αυτός στον οποίο είναι υπόλογος. Αυτός που του δίνει τις εντολές και απαιτεί να τις εφαρμόσει. Την ιερή υποχρέωσή του τηρεί. Τον εντολέα του τιμά.

Η αλήθεια προς το λαό δεν λέγεται στο αυτί. Στο αυτί μιλάνε οι συνωμότες. Η αλήθεια προς το λαό λέγεται δυνατά και καθαρά, κι ας την ακούσουν και τα κατάλοιπα της Σαμαρικής ακροδεξιάς και τα αποστεωμένα κομμουνιστοειδή γκρουπούσκουλα. Έτσι είναι αυτά τα πράγματα γελοιωδέστεροι των γελοίων. Η αλήθεια λέγεται προς όλους γιατί στην αντίθετη περίπτωση ή δεν είναι αλήθεια ή υπηρετεί σκοπιμότητες αντίθετες προς την ίδια τη φύση της αλήθειας.

Ποια ακριβώς είναι η ένστασή σας; Αν βέβαια πρόκειται για ένσταση, διότι η σφοδρότητα της επίθεσής σας και οι αήθεις χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις, μάλλον κακοήθη ένστικτα μαρτυρούν: κόμπλεξ, φανατισμό και μισαλλοδοξία.

Θεωρείτε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Ναζί και η ουσιαστική αποδοχή των όρων τους είναι τόσο μεγάλη επιτυχία την οποία ουδείς δικαιούται να την αμφισβητεί, ακόμη και η σημαία της αντιναζιστικής αντίστασης;

Νομίζετε ότι η επανάσταση με τα πουκάμισα όξω είναι τόσο ιερή ώστε οι πάντες πρέπει ή να πανηγυρίζουν ή να σιωπούν; Είναι αριστερά και μάλιστα ριζοσπαστική στάση αυτή; Διότι εγώ νομίζω ότι είναι Σταλινική και γιατί όχι και φασιστική («να χαίρεται ο κόσμος και να χαμογελάει»).

Και γιατί τέτοια επίθεση στον Γλέζο; Πάμπολλοι νοήμονες αντέδρασαν. Ήταν αυτοί αμελητέοι και γραφικοί; Σας ενοχλεί μόνο το ειδικό βάρος τού ομιλούντος; Ώστε λοιπόν δεν είναι αυτή καθαυτή η αλήθεια που έχει σημασία, αλλά το ποιος την λέει; Πολύ προχωρημένη αριστερή σκέψη ετούτη.

Μήπως αντιδράτε στο ότι τα πυρά (ευθέα, εύστοχα και θανατηφόρα) του Γλέζου ήταν εσωτερικά; Μα κι άλλοι στις τάξεις σας αντιδρούν. Γνωστοί και σεβαστοί. Δεν δίνετε δεκάρα για τους άλλους συντρόφους σας; Πολύ δημοκρατικό αυτό, μα την αλήθεια.

Εν τέλει, αν οι αντίπαλοι μπορούν να εκμεταλλευθούν την αλήθεια, αυτό δεν είναι απόδειξη ότι η αλήθεια δεν είναι με το μέρος σας; Ο Γλέζος φταίει ή εσείς;

Ξέρετε κάτι ριζοσπάστες συνασπισμένοι; Κι εγώ νομίζω ότι ο Γλέζος έχει (δικαίωμα να) κάνει λάθος. Όχι όμως όπως το εννοείτε εσείς.

Το λάθος του Γλέζου ήταν ότι όταν είδε τον Αλέξη να ταξιδεύει στα κέντρα ιμπεριαλισμού-Σιωνισμού, δεν τον έστειλε στο διάβολο.

Το λάθος του Γλέζου ήταν ότι όταν ο Αλέξης έσφιγγε χέρια φονιάδων και φωτογραφιζόταν με αλήτες δεν του ‘κοψε την καλημέρα.

Το λάθος του Γλέζου ήταν ότι όταν ο Αλέξης έγινε προνομιούχος συνομιλητής βιομηχάνων και λοιπών κεφαλαιοκρατών δεν του 'ριξε πέντε φάσκελα.

Το λάθος του Γλέζου (και των λοιπών εντίμων) είναι ότι αγνόησε τα σημεία, τις ενδείξεις, τα κίνητρα. Κι έτσι όταν το έγκλημα συντελέσθηκε έγινε συνένοχος.

Το λάθος του Γλέζου είναι ότι δεν σας φώναξε εγκαίρως, αυτό που θα φωνάξω εγώ τώρα:

«Ουστ σιχάματα!».

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 24, 2015 12:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Λαφαζάνης: Η υπό κατασκευή «αριστερή» εφεδρεία…



Για τις λαφαζάνειες θεατρικές, αντιπολιτευτικές παραστάσεις έχουμε γράψει άπειρα κείμενα…

Μέχρι σήμερα, δηλαδή όσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έπαιζε και μάλιστα καταχρηστικά το γνωστό παιχνίδι του αριστερού άλλοθι: Εκτόξευε ομοβροντίες εναντίον της ηγεσίας του κόμματός του (στην οποία και αυτός συμμετέχει)…


Αυτό το παιχνίδι των «επαναστατικών» ομοβροντιών (εμπαιγμός των αφελών και διψασμένων γιατί τους πότιζε με αλατισμένο νερό) εξομοίωσε τον Λαφαζάνη με το Γιώργο Παναγιωτακόπουλο του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα βεβαίως τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο Λαφαζάνης δεν μπορεί να παραμείνει Παναγιωτακόπουλος. Σήμερα έγινε υπουργός!!!

Άλλο, λοιπόν, να παίζεις εκ του ασφαλούς και ανώδυνα (από την Αντιπολίτευση) το θεατρικό παιχνίδι της επαναστατικής γυμναστικής και των διαφοροποιήσεων από την ηγεσία και άλλο να το παίζεις από τη θέση ενός υπέρ-υπουργού: Τώρα απαιτείται «σύνεση» και «ρεαλισμός»!!!

Τώρα αυτό το άθλιο παιχνίδι του «αριστερού» άλλοθι απαιτεί άλλες μεταμφιέσεις διότι το παλιό, των ηχηρών διαφοροποιήσεων, απειλεί την κυβερνητική ισορροπία και τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ της διαχείρισης της αποικίας: Απειλεί την ίδια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνακόλουθα και τον ίδιο το Λαφαζάνη!!!

Τώρα δεν μπορεί ο Λαφαζάνης να καταναλώνει τους παλιούς «επαναστατικούς χρησμούς», του τύπου: «Η ευρωζώνη και ΕΕ δεν μεταρρυθμίζονται αλλά ανατρέπονται».

Διαβάστε ένα παλιό ενδεικτικό μας κείμενο:
«Οι καιροσκοπικές «φαντασιώσεις» Λαφαζάνη»
Εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5232.html


ΣΗΜΕΡΑ σιωπά!!!

Σήμερα εγκατέλειψε κι αυτός όλους τους προεκλογικούς, αλλά και μετεκλογικούς λεονταρισμούς εναντίον των ληστών και δημίων της ευρωζώνης και της ΕΕ που «δεν μεταρρυθμίζονται, αλλά ανατρέπονται»!!!

ΣΗΜΕΡΑ που η κυβέρνηση έχει υπογράψει την ΥΠΟΤΑΓΗ της σ’ αυτούς που δεν «μεταρρυθμίζονται, αλλά ανατρέπονται», σήμερα που έχει ΑΚΥΡΩΣΕΙ τον προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη λαϊκή ΕΝΤΟΛΗ, σήμερα που η ΠΡΟΔΟΣΙΑ της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ισχυρές σεισμικές δονήσεις, ο Λαφαζάνης σφυρίζει κλέφτικα…

Απλώς ψελλίζει κάπου-κάπου: «Τρόικα και μνημόνια έχουν γίνει παρελθόν και δεν θα βρικολακιάσουν»!!!

Δηλαδή μας εμπαίζει και αυτός με ψελλίσματα. Την ίδια ώρα που υπογράφουμε, κατηγορηματικά και δεσμευτικά, την παράταση του παρελθόντος και το βρικολάκιασμα της τρόικας με άλλη ονομασία («θεσμοί»), ο Λαφαζάνης συνθηματολογεί σαν άθλιος πολιτικάντης δημαγωγός…

Οι λαφαζάνειες παραστάσεις είναι πιο εμετικές από αυτές του Τσίπρα και του Βαρουφάκη, ακριβώς γιατί εξαπατούν σε μεγαλύτερο βαθμό και παρέχουν το «αριστερό» τεκμήριο και το άλλοθι στην ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΑΠΑΤΗ του Τσίπρα, του Βαρουφάκη και CIA…

Ο Λαφαζάνης έχει όλα τα «υλικά» και ιστορικά χαρακτηριστικά για να ανταποκριθεί στο υπό αναπαλαίωση πολιτικό σκηνικό και στις ανάγκες μιας νέας «αριστερής κατασκευής»: Μιας νέας «αριστερής» εφεδρείας…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 24, 2015 3:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και ο «άγιος» Θεσσαλονίκης στο πλευρό της κυβέρνησης!!!



Ο «άγιος» Θεσσαλονίκης, ο Άνθιμος, θα μας τρελάνει…

Ο Άνθιμος («άμβωνας» του 4ου Ράιχ) τώρα χειροκροτεί και τον «αριστερό» Τσίπρα, καθώς και τον Βαρουφάκη…

Φιλοτεχνεί υμνολογικά το πορτρέτο τους:


«Είναι ξεχωριστός ο ένας από τον άλλον, αλλά τα κοινά χαρακτηριστικά τους είναι, πρώτον, ότι είναι και οι δύο υψηλής διανοητικής ικανότητας, δεύτερον, ότι πιστεύουν σε αυτό το οποίο προσπαθούν να κάνουν και, τρίτον, έχουν την επιμονή και τη διαύγεια να ανανεώνουν συνεχώς αυτό που ζητούν μέχρι να φτάσουν σε ένα καλό αποτέλεσμα. Επομένως κάνουν το χρέος και από εκεί και πέρα ο Θεός βοηθός και ο λαός βοηθός, για να μπορέσουμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα που θέλουμε. Δηλαδή, είναι δυο άνθρωποι -υπάρχουν και οι συνεργάτες τους- που παλεύουν και αγωνίζονται. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε».

Φυσικά δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τη διαφωνία του Μανώλη Γλέζου…

Διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ:
http://www.enikos.gr/society/299852,An8imos:_Yyhlhs_dianohtikhs_ikanothtas_.html


Το να σε επαινεί ο Άνθιμος και από μόνο του αυτό αναδεικνύει και αποδεικνύει το λάθος σου.


Ο «άγιος» Θεσσαλονίκης, όπως έχουμε δείξει και αναλύσει πολλές φορές, αποτελεί τον «εκτελεστή» «εντολών» της Νέας Τάξης, ιδιαίτερα των υπερατλαντικών μεγάλων αφεντικών…

Να θυμίσουμε απλώς:

α) Στο παρελθόν, αποτελούσε τη δεσποτική ηχώ του ΥΠΕΡ-πατριωτισμού, τύπου Καρατζαφέρη…

β). Ήταν από τους δεσποτάδες που ευλόγησε και την παπαδήμια κυβέρνηση…

γ). Ευλόγησε από το δεσποτικό του άμβωνα το Σαμαρά, το Σουρνάρα, τον Όλι Ρεν και όλη τη «μαφία» του 4ου Ράιχ…

Πιο αναλυτικά για τα έργα του Άνθιμου ανοίξτε εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/03/4_21.html

ΣΗΜΕΡΑ ευλογεί και την κυβέρνηση Τσίπρα, εξαίροντας την «υψηλή διανοητική ικανότητα, διαύγεια» και τον «πατριωτισμό» του Τσίπρα και του Βαρουφάκη (εδώ γελάνε)!!!

Όταν σε χειροκροτεί και ο Άνθιμος τα λόγια περιττεύουν…

Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 25, 2015 12:41 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καμία δέσμευση για υλοποίηση μιας υπόσχεσης!
Του Γιώργου Δελαστίκ



Αποκαρδιωτική για όποιον Ελληνα τη διαβάσει είναι η λίστα των «μεταρρυθμιστικών μέτρων» που «οραματίζεται» η κυβέρνηση Τσίπρα κατά την ορολογία του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος την έστειλε στον πρόεδρο της Ευρωομάδας Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Καμία, κυριολεκτικά απολύτως καμία δέσμευση, συγκεκριμενοποιημένη χρονικά και ποσοτικά, δεν υπάρχει στη λίστα αυτή για την υλοποίηση έστω και μίας μόνο από τις προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού που συμπεριλαμβάνονται στο εντελώς αστικό πλαίσιο των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, πριν από πέντε μήνες και κάτι μέρες!


Ποια 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 700 ευρώ; Απολύτως τίποτα δεν αναφέρεται για τη χορήγησή της στη λίστα.

Ποιες 100 δόσεις και ποια ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια; Ποτέ δεν πρόκειται να γίνει αυτό!

Προσέξτε τι γράφει η λίστα που έστειλαν στις Βρυξέλλες -και παρατηρήστε με μεγάλη προσοχή τη σειρά που τίθενται εκείνοι που πρέπει να ικανοποιηθούν:

«Η Ελλάδα δεσμεύεται για αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά τρόπο που θα λαμβάνει πλήρως υπόψη την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος, την κατάσταση στην αγορά ακινήτων, τα θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και τον αρνητικό αντίκτυπο στη δημοσιονομική θέση της χώρας»!


Πού είναι οι 100 δόσεις; Εξανεμίστηκαν! Εγιναν ο μόλις τέταρτος παράγοντας που λαμβάνεται υπόψη, με το ακαθόριστου περιεχομένου όνομα «κοινωνική δικαιοσύνη», ο οποίος φυσικά έπεται της... κεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της αγοράς ακινήτων.

Τις 100 δόσεις ο Αλέξης Τσίπρας δεν τις είχε πει μόνο στη Θεσσαλονίκη. Τις ανέφερε πριν από 15 μέρες, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, προσθέτοντας μάλιστα ότι θα τις έφερνε στη Βουλή σε τρεις, το πολύ πέντε μέρες με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία!

Στις προγραμματικές του δηλώσεις επίσης είχε πει ότι θα φέρει και πάλι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με ονομαστική ψηφοφορία μέσα σε μια εβδομάδα το πολύ την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων (συλλογικές συμβάσεις, αυτόματη επέκτασή τους, διαιτησία κ.λπ.).

Προσέξτε τι έγραψε για το θέμα αυτό η κυβέρνηση στη λίστα που έστειλε στις Βρυξέλλες:

«Η Ελλάδα δεσμεύεται να προχωρήσει σε μια σταδιακή νέα προσέγγιση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας με ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και δικαιοσύνης»!!!

Πάει το «κατεπείγον» της υπόθεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητεί «ισορροπία μεταξύ ευελιξίας και δικαιοσύνης».


Οσο για τη θέσπιση των 751 ευρώ ως κατώτατου μισθού, είμαστε πλέον βέβαιοι ότι δεν θα γίνει ποτέ, μετά τα όσα διαβάσαμε:

«... Σε βάθος χρόνου αύξηση του κατώτατου μισθού (σ.σ. προσοχή, δεν αναφέρεται καθόλου και πουθενά στο κείμενο πού θα πάει ο κατώτατος μισθός, σε ποιο ποσό) με έναν τρόπο που θα διαφυλάσσει την ανταγωνιστικότητα και τις προοπτικές της απασχόλησης. Η έκταση και το timing (σ.σ. εννοούν την κατάλληλη χρονική στιγμή) των αλλαγών στον κατώτατο μισθό θα γίνουν με διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους και τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς (συμπεριλαμβάνεται η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας) και θα ληφθούν σοβαρά υπόψη οι συμβουλές ενός νέου ανεξάρτητου σώματος για το αν οι αλλαγές στους μισθούς είναι σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στην παραγωγή και την ανταγωνιστικότητα»!

Οποιος διαβάσει αυτό το κείμενο, που προκαλεί πολιτική αλλεργία, αποκλείεται να σχηματίσει την εντύπωση ότι αυξάνεται φέτος ή του χρόνου ο κατώτατος μισθός.

Στο πνεύμα αυτό είναι συντεταγμένο αυτό το έγγραφο με τα «μεταρρυθμιστικά μέτρα» που «οραματίζεται» και ποτέ δεν θα πραγματοποιήσει η κυβέρνηση Τσίπρα. Εχει μόνο πολλές, πολλές δεκάδες τίτλους και καμία σχεδόν συγκεκριμένη δέσμευση.

Θεωρητικά, οι «μεταρρυθμίσεις» αυτές μπορούν να στραφούν τόσο σε φιλολαϊκή όσο και σε βαθύτατα αντιδραστική κατεύθυνση, άκρως αντιλαϊκή.

Καθένα από αυτά τα δεκάδες θέματα θα αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης Τσίπρα και των Γερμανών, με νικητές φυσικά πάντα σχεδόν τους Γερμανούς σε αυτήν τη διακυβερνητική διελκυστίνδα. Αυτό θα αρχίσει να γίνεται.

Κύριος στόχος όμως της λίστας που υπέβαλε η κυβέρνηση της Αθήνας είναι αυτήν τη στιγμή να σχετικοποιήσει και να εξαφανίσει από το πολιτικό προσκήνιο τις πολύ συγκεκριμένες και μετρήσιμες υποσχέσεις που είχε δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι το πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης.

Στο μυαλό των αναγνωστών πρέπει να μείνει ένα και μόνο πράγμα: Η κυβέρνηση δεν θα υλοποιήσει απολύτως τίποτα από όσα είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη!


ΠΗΓΗ:
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=64145880


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες