Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΣΥΡΙΖΑ: Μας εμπαίζει κι αυτός ασύστολα...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Νοέ 18, 2014 9:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΣΥΡΙΖΑ: Μας εμπαίζει κι αυτός ασύστολα... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΡΙΖΑ: Μας εμπαίζει κι αυτός ασύστολα





Τι τρέχει με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ; Μας εμπαίζει κι αυτή όπως και τα δωσίλογα ανδρείκελα της κυβερνητικής συμμορίας;

Γιατί είναι εμπαιγμός οι γέφυρες της συνεννόησης («εθνικής συναίνεσης») που ρίχνει προς την κυβερνητική συμμορία…


Αλήθεια μπορεί να υπάρξει «κοινός τόπος» επαφής και συνεννόησης με τους δολοφόνους του ελληνικού λαού και τους καταστροφείς και αποτεφρωτές της ελληνικής κοινωνίας: Με τα ανδρείκελα της κυβερνητικής συμμορίας, με το όνειδος αυτών των ψυχασθενών δούλων των μαφιών του χρήματος;;;

Και αν δεν μπορεί να υπάρξει τέτοιος «κοινός τόπος» μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ (αυτό μας λένε συνέχεια και τέτοιες είναι οι δεσμεύσεις του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ), τότε πώς βγαίνει ο Παπαδημούλης και ζητάει «συνάντηση Τσίπρα-Σαμαρά και μια συμφωνία πακέτο για ΠτΔ, εκλογές και απομείωση του χρέους»!

Διαβάστε εδώ:

http://www.zougla.gr/politiki/article/sinantisi-tsipra---samara-me-8ema-ton-proedro-tis-dimokratias-protini-o-papadimoulis-1100668

Και επανέρχεται ο Παπαδημούλης στο Νίκο Χατζηνικολάου, στον «ΕΡΓΟΛΑΒΟ»(!) της «εθνικής συναίνεσης», να «τεκμηριώσει» την αναγκαιότητα αυτής της συνάντησης!!!

ΕΔΩ:
http://www.enikos.gr/politics/278376,Papadhmoylhs:_Proexei_na_ginei_h_synanth.html

Μας δουλεύουν και αυτοί οι «αριστεροί». Μοχθούν και αγωνιούν για τη σωτηρία των ανδρεικέλων και τους μέμφονται που δεν δέχονται την απλόχερη βοήθεια της «εθνικής συνεννόησης» που τους προτείνουν!!!

Μας εμπαίζουν, διότι σταθερά, συστηματικά και διακριτικά, ρίχνουν γέφυρες «εθνικής συναίνεσης» με τους δολοφόνους μας και τους συμμορίτες του 4ου Ράιχ.

Γέφυρες «εθνικής συνεννόησης» που θα ξεπλύνουν τους ληστές και τους δημίους μας: Τα ανδρείκελα των μαφιών του χρήματος, τη ΝΔ, το Σαμαρά, το Βενιζέλο και τους λοιπούς…

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά, δεν θα αναπαλαιώσει μόνο το όνειδος του ΠΑΣΟΚ, δεν θα αποτελέσει την κολυμπήθρα του Σιλωάμ σε κάθε στοιχείο της πασοκικής ελονοσίας, αλλά θα διασώσει και θα ξεπλύνει και τη σημερινή, ακροδεξιά, κυβερνητική συμμορία…

Η Πρόταση Παπαδημούλη: «συμφωνία πακέτο για ΠτΔ, εκλογές και απομείωση του χρέους», αυτό σημαίνει: Διάσωση και ξέπλυμα του κατοχικού καθεστώτος του 4ου Ράιχ!!!

Ο Παπαδημούλης κινείται, βεβαίως, εκτός των συνεδριακών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εντός «πλαισίου» Τσίπρα.

Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες:


«Δεν είναι, όμως, μόνο οι αστείες, αλλά «σημαδιακές» δηλώσεις του Γλέζου. Όλη η κεντρική πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ «επενδύει» πάνω στην κατασκευή μιας νέας «εθνικής συνεννόησης» και κτυπά την κυβέρνηση που την αρνείται…
Μήπως «συναινετική» δεν είναι και η πρόταση του Τσίπρα στον Πρόεδρο: Συμφωνία («συναίνεση») για εκλογές και συμφωνία («συναίνεση») για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας!!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υλοποιηθούν οι στρατηγικοί προσανατολισμοί της «ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ» με «αριστερές» συσκευασίες και άλλες πολιτικές αναλογίες…».


Διαβάστε εδώ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/11/blog-post_4.html


Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μια ηχηρή παραδοξολογία. Όσο επιταχύνονται οι ρυθμοί της πτώσης και κατεδάφισης αυτής της κυβέρνησης, τόσο και πιο έντονα και εναγώνια, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει χείρα βοήθειας σΆ αυτήν την κυβέρνηση και το κατοχικό καθεστώς.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ΟΧΙ μόνο δεν αγωνίζεται να γκρεμίσει την παραπαίουσα και υπό κατεδάφιση κυβέρνηση, ΟΧΙ μόνο ποτίζει με το εκλογικό δηλητήριο της «προσμονής» τον ελληνικό λαό (φράζοντας έτσι το δρόμο των αγώνων στο ΔΡΟΜΟ), αλλά και κάνει ό,τι είναι δυνατόν να πέσει στα «μαλακά» η κυβέρνηση και να δημιουργηθούν τέτοιες πολιτικές συνθήκες κοινοβουλευτικής ισορροπίας, κατάλληλες για «έκτακτες ανάγκες» και πολιτικές συναινέσεις…

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να τρομάζει μπροστά στην αυτοδυναμία…


Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι μεγάλες πολιτικές γκάφες, συνειδητές γκάφες, του Γλέζου (η τελευταία, ότι αυτή η βουλή μπορεί να δώσει Πρόεδρο!!!), οι «διορθώσεις» για την επέτειο του Πολυτεχνείου (η απάλειψη της φράσης «αμερικανοκίνητη χούντα»), οι δηλώσεις σαν κι αυτή του Παπαδημούλη, του Τσίπρα χθες και πολλών άλλων στελεχών…

Με λίγη …συνωμοσιολογία, το παιχνίδι φαίνεται «στημένο», δραματικά και κακόγουστα «στημένο»…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 28, 2014 9:28 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ερωτήματα για τις συναντήσεις στο City του Λονδίνου
Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ



Διαψεύδεται μετά βδελυγμίας ως υποβολιμαίο και εν πολλοίς κατασκευασμένο το «e-mail που φέρεται να προέρχεται από τον εκπρόσωπο του hedge fund Capital κ. Joerg Sponer και ούτε λίγο ούτε πολύ, περιγράφει ως καταστροφικό τον οικονομικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ», τον οποίο εμφανίζει χειρότερο απ' αυτόν των κομμουνιστών.

Στο φως της δημοσιότητας ήλθε, όμως, και έτερο report, από την Bank of America/Merrill Lynch, «εκπρόσωποι της οποίας ήταν παρόντες στις συναντήσεις του Σίτι.


Στην έκθεση επισημαίνεται ότι αναμένεται πολύ μεγαλύτερη μεταβλητότητα τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα και ότι οι θέσεις ΣΥΡΙΖΑ και τρόικας βρίσκονται σε πολύ μεγάλη απόσταση».

Στη συνοπτική της αυτή εκδοχή, η συγκεκριμένη αναφορά κινείται σε τόνους μάλλον καθησυχαστικούς, επισημαίνοντας βεβαίως την ύπαρξη αυξημένου ρίσκου (σ.σ. που ούτως ή άλλως υπάρχει) καθ' όλη τη διάρκεια του 2015. Ο τρόπος με τον οποίο, από κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ πάντοτε, σχολιάζεται αυτό το δεύτερο report, επιβεβαιώνει επί της ουσίας τους συντάκτες του.

Σε αρκετές, ωστόσο, ενημερωτικές σελίδες δημοσιεύεται το «πλήρες» περιεχόμενο του εν λόγω report (χωρίς επί του παρόντος να διαψεύδεται), όπου καταγράφονται τα κυριότερα συμπεράσματα των συντακτών του, τόσο από την επίσημη παρουσίαση των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τις συζητήσεις και διευκρινίσεις – κατόπιν μάλιστα επίμονων διερευνητικών ερωτήσεων από πλήθος παρακαθημένων - που έλαβαν χώρα στο δείπνο εργασίας, όπου ως γνωστό σερβίρεται και το «ψητό».

Κι εδώ τα πράγματα είναι αρκούντως διαφωτιστικά. Ιδού ορισμένα συμπεράσματα:

• Εναλλακτικό σενάριο για τη διαπραγμάτευση του χρέους υπάρχει και είναι η επιμήκυνση.

• Η Ε.Κ.Τ. και η περίφημη ποσοτική της χαλάρωση είναι οι πηγές χρηματοδότησης στις οποίες προσβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ.

• Τα ομόλογα του ιδιωτικού τομέα θα πληρωθούν στο ακέραιο. Και βεβαίως (σ.σ. αυτό δα έλειπε άλλωστε) η έξοδος από το ευρώ αποκλείεται σε κάθε περίπτωση.

• Θα ζητήσουμε από την τρόικα (σ.σ. ποια τρόικα, αυτή που θα διώξουμε την επόμενη μέρα;) να αναθεωρήσει για τα επόμενα δέκα (!!!) χρόνια τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

• Μια συμφωνία κυβέρνησης-τρόικα στην παρούσα φάση είναι επιθυμητή (για να έχουμε εμείς άνεση στη διαπραγμάτευση), διαφορετικά θα βρεθούμε υπό πίεση αλλά δεν θα έχουμε εμείς την ευθύνη (σ.σ. και λοιπόν;). Σχέδιο Β, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν (φαίνεται να) έχει.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να είναι αυτοδύναμος αλλά κι αν δεν είναι ουδεμία ανησυχία. Έχουμε καβάτζες. Το ΠΑΣΟΚ ή/και το Ποτάμι.

Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι έχουν δίκιο οι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, που διαψεύδουν το πρώτο και όχι το δεύτερο σενάριο.

Γιατί όμως κατά βάθος θα προτιμούσα να είναι αλήθεια το fake;


Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΠΗΓΗ:
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18648:antvniou-mail-capital&catid=72:dr-ekdilosis&Itemid=279

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες