Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Έχουν ανοίξει οι οχετοί της καθεστωτικής βαρβαρότητας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 12, 2014 10:32 am    Θέμα δημοσίευσης: Έχουν ανοίξει οι οχετοί της καθεστωτικής βαρβαρότητας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έχουν ανοίξει οι οχετοί της καθεστωτικής βαρβαρότητας



ΣΗΜΕΡΑ έχουν σπάσει πολλοί οχετοί της καπιταλιστικής σήψης και δυσωδίας…

Από παντού ξεπετάγονται με ορμή οι συσσωρευμένες και συμπιεσμένες ακαθαρσίες της «ελεύθερης αγοράς» και των πολιτικών διαπλοκών της: Τα βοθρολύματα της διαφθοράς.

Το κατοχικό καθεστώς σαπισμένο μέχρι το μεδούλι και μέσα στους επιθανάτιους σπασμούς της κατάρρευσής του δεν μπορεί να «βουλώσει» τις τρύπες των οχετών του. Οι αγωγοί των βοθρολυμάτων έχουν σαπίσει και αυτοί.


Οι λυσσαλέοι εσωτερικοί ανταγωνισμοί και πολιτικές εντάσεις (αποτυπώματα και των ανταγωνισμών μεταξύ των διεθνών λήσταρχων),πολλαπλασιάζουν τις ρωγμές και στους οχετούς της διαφθοράς και έχουν οδηγήσει σε ένα πόλεμο ΟΛΩΝ εναντίον ΟΛΩΝ: Αποσυνθετικό σύμπτωμα θορυβώδους κατάρρευσης…

Φυσικά, όπως, έχουμε αναλύσει διεξοδικά, οι σαπισμένες και καταρρέουσες δυνάμεις του καθεστώτος, λόγω ανυπαρξίας επαναστατικού υποκειμένου, εμπορεύονται τη σήψη τους και κερδοσκοπούν πάνω στη διαφθορά τους, για την αναπαλαίωση του καθεστώτος και την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, με νέες ετικέτες πάνω στην ίδια σαπίλα.

Η διαφθορά τους, συνεπώς, γίνεται και εμπορικό «όχημα» των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων), καθώς και των πολιτικών τους υπηρετών, για τα αυριανά μακάβρια πολιτικά τους παιχνίδια και σχέδια.

Αυτά τα έχουμε αναλύσει στα παρακάτω κείμενα:
α). Περί διαφθοράς
β). ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΕΣ περί διαφθοράς…
γ). Τα πολιτικά παιχνίδια της «διαφθοράς»
Βρίσκονται ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6999


Εδώ θέλουμε να υπογραμμίσουμε ιδιαίτερα ότι αυτά που ζούμε σήμερα, με όλες τις παραμέτρους τους, δεν είναι καινούργια. Όποιος έχει ζήσει τα γεγονότα των τελευταίων 25-30 χρόνων ή έχει μελετήσει την ιστορία αυτών των χρόνων, θα διαπιστώσει ότι αυτά τα περί ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ και τα συνακόλουθα, διαπερνούν, σαν κόκκινη κλωστή, όλα αυτά τα χρόνια: Τα ίδια και τα ίδια δεκαετίες τώρα…

Απλώς σήμερα το «φαινόμενο» έχει πάρει διαστάσεις καταρρακτώδους νεροποντής, ακριβώς, γιατί είναι και «καταρρακτώδης» η κρίση και η κατάρρευση του καθεστώτος.

Σήμερα, οι «νταβάδες» (διεθνείς και εγχώριοι) και τα αποσυντεθημένα κόμματά τους, μέσα στα αδιέξοδα της κρίσης τους, αδυνατούν να ελέγξουν το «σπάσιμο» των αγωγών της ΣΗΨΗΣ τους.

Οι «εκροές» της σήψης έχουν πάρει χειμαρρώδεις διαστάσεις, τέτοιες που όχι μόνο δεν μπορεί να «χειραγωγηθούν», αλλά ούτε και να αποτελέσουν το γνωστό «όχημα» κερδοσκοπικής εκλογικής εμπορίας και αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, όπως στο παρελθόν.

Το χαρτί αυτό της διαφθοράς δεν μπορεί, σήμερα, να αξιοποιηθεί αποτελεσματικά στο εκλογικό εμπόριο, ΟΧΙ μόνο επειδή η διαφθορά στάζει από όλους τους πόρους των κυβερνητικών πυλώνων του καθεστώτος, αλλά διότι και η «εκλογική αρένα» έχει τιναχτεί στον αέρα: Απειλεί με αφανισμό τα κόμματα πυλώνες του κυβερνητικού δωσιλογισμού, συνακόλουθα ναρκοπέδιο πυροδότησης της κοχλάζουσας και συμπιεσμένης λαϊκής ΟΡΓΗΣ.

Η λαϊκή ΟΡΓΗ είναι τόσο ΚΑΘΟΛΙΚΗ και εκρηκτικά συμπιεσμένη που καμία εκλογική μανούβρα ή κερδοσκοπία της διαφθοράς μπορεί να την εκτονώσει ή να τη χειραγωγήσει.

Αυτό το λαϊκό ηφαίστειο είναι έτοιμο να εκραγεί, είναι θέμα χρόνου και καμία εκλογική ΑΠΑΤΗ δεν μπορεί να καθυστερήσει αυτήν την έκρηξη για πολύ. Αντίθετα μπορεί να την επισπεύσει…

Το καθεστώς βρίσκεται σε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ αδιέξοδο, δίχως περιθώρια «ομαλών» ελιγμών. Μέσα από την «ομαλότητα» και αυτών των κατοχικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών ΑΠΑΤΗΣ.

Η μόνη διέξοδος που έχει μείνει σΆ αυτό το καθεστώς είναι η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και η δημιουργία συνθηκών Έκτακτης Ανάγκης: Η ¶βυσσος του χάους και του τρόμου, καθώς και ο «κώδικας» της ΦΙΜΩΣΗΣ.

Γι αυτό οι μηχανισμοί αυτού του καθεστώτος (παρακράτος, μυστικές υπηρεσίες και ΜΜΕ) κλιμακώνουν και εντείνουν την «πολιτική τους δράση» και παίζουν τα μακάβρια τρομοκρατικά τους παιχνίδια.

Προλειαίνουν το έδαφος για ένα ΜΕΓΑΛΟ τρομοκρατικό κτύπημα και ετοιμάζουν τη σκηνοθεσία του.

Η μόνη διέξοδος αυτής της αδιέξοδης και δωσίλογης καθεστωτικής κακουργίας είναι το ΑΙΜΑ: Ένα τρομοκρατικό κτύπημα που θα ΠΑΓΩΣΕΙ, έστω προσωρινά, την ελληνική κοινωνία, την ΟΡΓΗ του κόσμου.

Μέσα από αυτή τη σκηνοθεσία της δολοφονικής τρομοκρατίας επιχειρεί να διασωθεί αυτό το κατοχικό καθεστώς και τα ανδρείκελά του.

Και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης παίζουν πάνω σΆ αυτήν τη μακάβρια τρομοκρατική σκηνοθεσία, υιοθετώντας πλήρως την «ατζέντα» της τρομοκρατίας των μυστικών υπηρεσιών και των αφεντικών τους.

Και η «αριστερά» ούτε ψελλίζει καν ότι αυτό είναι ένα καθεστώς αδίστακτων δολοφόνων και πωρωμένης κτηνωδίας.

Δεν ψελλίζει καν: «Τα κατοχικά ανδρείκελα και τα αφεντικά τους είναι ικανά για ΟΛΑ…».

ΟΧΙ μόνο δεν ψελλίζει, αλλά συμμετέχει σΆ αυτήν την κωμωδία που παίζεται: Αποδέχεται την «ατζέντα» των μυστικών υπηρεσιών και των «νταβάδων». Δεν ξεσκεπάζει όλο αυτό το τρομοκρατικό σκηνικό που στήνεται και τους σχεδιασμούς όλων αυτών των τρομοκρατικών παιχνιδιών…

ΑΦΗΝΕΙ τον ελληνικό λαό ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ παροπλισμένο και αναμένει το πότε θα της ανατεθεί (από τους δήμιους) η διαχείριση και η διάσωση του καταρρέοντος συστήματος.

Για τον ελληνικό λαό δεν μπορεί να υπάρξει καμία ΔΙΑΣΩΣΗ αν δεν κατεβεί στο ΔΡΟΜΟ, αν δεν οργανώσει την οργή του στο ΔΡΟΜΟ, αν δεν πάρει ο ΙΔΙΟΣ τις τύχες του στα δικά του χέρια…

Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 13, 2014 10:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το σήριαλ με τη Χρυσή Αυγή συνεχίζεται…



Το υπερθέαμα των τελετουργικών διώξεων βουλευτών της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται. Νέα επεισόδια κορυφώνουν το άκρως υποκριτικό καθεστωτικό σώου με στόχο την «πολιτική κάθαρση»: Την «αποβολή» της Χρυσής Αυγής από την καθεστωτική «νομιμότητα», την κατοχική «νομιμότητα» του 4ου Ράιχ.

Δηλαδή ο σύγχρονος ΦΑΣΙΣΜΟΣ που επελαύνει πάνω στα ερείπια και τα ακρωτηριασμένα πτώματα της ελληνικής κοινωνίας θα θέσει εκτός νόμου τα «κλούβια αυγά» του, ένα από τα πολλά δικά του γρανάζια:!!!

Τέτοια παιχνίδια θηριώδους υποκρισίας ξεπερνούν κατά πολύ κάθε μορφή προγενέστερων ολοκληρωτικών καθεστώτων…


Το νέο και πιο ύπουλο «στοιχείο» αυτού του σύγχρονου νεοταξικού φασισμού είναι τούτο: Ότι αυτά τα παιχνίδια του 4ου Ράιχ ΟΧΙ μόνο τα νομιμοποιεί η λεγόμενη «αριστερά», αλλά και συμμετέχει σΆ αυτά.

ΑΝΟΙΚΤΑ ή σιωπηρά χειροκροτεί το κατοχικό καθεστώς των ανδρεικέλων στα σώου των διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής.

Αυτή η «αριστερά» ξεχνά ή καμώνεται ότι ξεχνά ένα από τα βασικά αξιώματα της επαναστατικής θεωρίας και πράξης, την ίδια την ΑΡΙΣΤΕΡΗ, αγωνιστική κληρονομιά: Ότι η αυθαιρεσία του κράτους και του Ποινικού Κώδικα αποτελούν τις βασικές λειτουργίες του καθεστωτικού ολοκληρωτισμού.

Ξεχνά ότι: Όταν το κράτος και οι διωκτικοί μηχανισμοί του θεοποιούνται και γίνονται απόλυτοι ρυθμιστές των Ιδεών, της Πολιτικής, της Σκέψης και της Βούλησης, τότε βρισκόμαστε εντοιχισμένοι στις ορειχάλκινες πλάκες ενός ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ καθεστώτος.

Αυτή η «αριστερά» δεν θέλει να διακρίνει τούτο, το τόσο ορατό και δια γυμνού οφθαλμού:
Ότι η δίωξη και η «αποβολή» της Χρυσής Αυγής, αποτελεί το τεκμήριο και το άλλοθι ΕΠΙΒΟΛΗΣ του ΓΥΨΟΥ σε κάθε λαϊκή εκδήλωση και αγωνιστική αντίσταση, το άλλοθι να τεθεί ΕΚΤΟΣ της κατοχικής «νομιμότητας» κάθε πολιτικός αντίπαλος του 4ου Ράιχ και των δωσίλογων ανδρεικέλων τους.

Ό,τι «σπάει» τη «νομιμότητα» του δωσίλογου καθεστώτος θα χαρακτηρίζεται «εγκληματική οργάνωση»: Αυτό το τόσο ορατό, αυτή η «αριστερά» δεν θέλει να το δει: Δείγμα και αυτό ότι η ίδια έχει ενσωματωθεί σΆ αυτή την κατοχική «νομιμότητα» και αποτελεί «γρανάζι» αυτής της «νομιμότητας»…

Για το τι παίζεται με τη Χρυσή Αυγή, πιο αναλυτικά ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8112


Εδώ θα προβούμε σε κάποιες «προσθήκες» που συνθέτουν τη μακάβρια εικόνα της πολιτικής συγκυρίας που ζούμε και αποτελούν συμπλήρωμα του προηγούμενου κειμένου μας:
«Έχουν ανοίξει οι οχετοί της καθεστωτικής βαρβαρότητας».

Το σήριαλ δίωξης της Χρυσής Αυγής εντάσσεται και αυτό στη «διαλεκτική» της καταρρακτώδους νεροποντής των σήριαλ της σήψης και διαφθοράς που ζούμε: ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ αποσύνθεση της καθεστωτικής κατάρρευσης.

Όπως υπογραμμίζαμε στο προηγούμενο κείμενό μας «η μόνη διέξοδος που έχει μείνει σΆ αυτό το καθεστώς είναι η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ και η δημιουργία συνθηκών Έκτακτης Ανάγκης: Η ¶βυσσος του χάους και του τρόμου, καθώς και ο «κώδικας» της ΦΙΜΩΣΗΣ».

Αυτό το χάος της αβύσσου και του τρόμου συμπυκνώνεται συνθετικά στη σημερινή κοινωνική και πολιτική εικόνα:

α). Κορύφωση των σήριαλ των παλιών και επιλεγμένων υποθέσεων διαφθοράς: ¶κης, εξοπλιστικά και λοιπά…

Το σήριαλ αυτό «γράφει» νέα επεισόδια και η κατάσταση έχει γίνει ανεξέλεγκτη και απειλεί να γενικευτεί: «Σπάσανε» οι αγωγοί της σήψης…

β). Τα νέα σήριαλ αυδάθους διαφθοράς γύρω από Λιάπη και Τομπούλογλου…

γ). Σε νέα επεισόδια το σήριαλ για τη Λίστα Λαγκάρντ, με τον Παπακωνσταντίνου…

δ). Ο νέος σεισμός σήψης και τα αντίστοιχα τελετουργικά θεάματα γύρω από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις ποικίλες «κομπίνες» της χρηματιστηριακής «αλητείας».

Αυτός ο σεισμός είναι πολλών ρίχτερ. Οι κρίση κατάρρευσης του καθεστώτος και οι λυσσαλέοι εσωτερικοί ανταγωνισμοί των αρπακτικών της ελληνικής κοινωνίας, καθιστούν αυτό το σκάνδαλο διαφθοράς ανεξέλεγκτο και ΚΑΘΟΛΙΚΟ: Αγκαλιάζει όλο το κυβερνητικό οικοδόμημα από το σημιτισμό, την κυβέρνηση Γιωργάκη και τη ΝΔ, μέχρι τη σημερινή δωσίλογη κυβέρνηση…

Και εδώ οι αγωγοί της σήψης «σπάσανε» και ξεπηδάει με ΟΡΜΗ καταιγίδας όλη η μπόχα και δυσωδία της διαπλοκής…

ε). Ταυτόχρονα με τα «ανοίγματα» των βοθρολυμάτων κλιμακώνονται και εντείνονται τα τρομοκρατικά παιχνίδια του κράτους, παρακράτους και μυστικών υπηρεσιών: Τα τρομοκρατικά ισοδύναμα της καθεστωτικής διαφθοράς και των καθεστωτικών σήριαλ.

Με τα παιχνίδια αυτά της τρομοκρατικής σκηνοθεσίας προετοιμάζεται η «άμυνα» του σηπόμενου καθεστώτος και «ζυμώνεται» ο ΓΥΨΟΣ της ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ φίμωσης (τα έχουμε αναλύσει).

Το ξαναλέμε: Η μόνη διέξοδος αυτής της ανεξέλεγκτης πλέον καθεστωτικής σήψης ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ είναι η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, το ΑΙΜΑ και οι δολοφονίες: Το έσχατο όπλο ενός καταρρέοντος και φασιστικού καθεστώτος…

Και αυτό το «όπλο» έχει γίνει πλέον ανεξέλεγκτο:
Οι σκηνοθέτες και οι στρατηγοί πολλοί (ο πόλεμος όλων εναντίον όλων)…

Αυτή είναι η μακάβρια εικόνα της συγκυρίας!!!

Η Δίωξη της Χρυσής Αυγής αποτελεί μια πινελιά, έντονη πινελιά, αυτής της εικόνας. Είναι και αυτή συστατικό στοιχείο αυτής της κατάρρευσης του καθεστώτος, της στρατηγικής του τρόμου, της έντασης και του χάους, της στρατηγικής άμυνας της κυβέρνησης των δωσίλογων του 4ου Ράιχ…

Το καθεστώς μέσα στους επιθανάτιους σπασμούς του και την οξύτητα των εσωτερικών του ανταγωνισμών γίνεται όχι μόνο ακραία μοχθηρό, αλλά παίζει τα ρέστα του. Θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον για να διασωθεί. Θα θυσιάσει πολλά από τα πιόνια του, πολλά καμένα χαρτιά, ακόμα και χαρτιά όχι καμένα: Όποιον πάρει ο χάρος…

Και φυσικά εκεί που θα ομονοούν οι πάντες είναι ο ολοκληρωτικός εντοιχισμός του ελληνικού λαού και της ΟΡΓΗΣ του στις ορειχάλκινες πλάκες του τάφου…

Αυτή η «διαλεκτική» του τάφου «εξελίσσεται». Και η «αριστερά» παραμένει όχι απλώς θεατής, αλλά κα «γρανάζι» αυτής της «διαλεκτικής»…

Υ.Γ. Αυτό το ασυνάρτητο χάος της αβύσσου αποτυπώνεται και στο εσωτερικό των κομμάτων, ΟΛΩΝ των κομμάτων (αυτό όμως είναι θέμα ιδιαίτερης ανάλυσης).


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 13, 2014 1:25 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το σκάνδαλο των σκανδάλων…



Ο φετιχισμός των προσώπων, το ίδιο όπως και ο φετιχισμός του εμπορεύματος, συγκαλύπτει και επικαλύπτει την πραγματικότητα των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών σχέσεων.

Έτσι τα σκάνδαλα και τα ποικίλα κρούσματα διαφθοράς (σήμερα μας πνίγουν από παντού) εμφανίζονται ως αποτέλεσμα των «κακών» και «διεφθαρμένων» προσώπων: Η πραγματικότητα με το κεφάλι προς τα κάτω.


Με το φετιχισμό των προσώπων γεννιέται, καλλιεργείται, θρέφεται και προβάλλεται η εξής ΑΠΑΤΗ: Ότι με την αλλαγή των «κακών» και «διεφθαρμένων» προσώπων θα απαλλαγούμε και από τη διαφθορά.

` Με αυτό το ειδωλολατρικό τέχνασμα συγκαλύπτεται και αποκρύπτεται η ΠΗΓΗ των σκανδάλων, το ΣΚΑΝΔΑΛΟ των ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ που γεννάει και τρέφει κάθε σκάνδαλο: Ο καπιταλισμός στη γεροντική του κατάπτωση και ιδιαίτερα ο καπιταλισμός του σήμερα, αυτός της χρηματιστηριακής λεηλασίας, απληστίας και ΟΛΙΚΗΣ σήψης.

Στα πρόσωπα απλώς αποτυπώνονται τα εξωτερικά συμπτώματα αυτής της παρακμής και σήψης του συστήματος.

Καμία αλλαγή προσώπων δεν αποτελεί φάρμακο θεραπείας, διότι κάθε πρόσωπο ή κόμμα που καλείται να διαχειριστεί τη ΣΗΨΗ των μεγάλων αφεντικών (της χρηματιστηριακής κακουργίας σήμερα), ΕΙΝΑΙ ή γίνεται ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ γρανάζι αυτής της κακουργίας, αποτελεί τον υπηρέτη των ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ, τα οποία αυτά (τα αφεντικά) αποτελούν το «σκάνδαλο του σκανδάλου».

Και δεν μπορεί ΠΟΤΕ να υπάρξει «υπηρέτης» ενάρετος όταν το «αφεντικό» του είναι διεφθαρμένο μέχρι το μεδούλι και τον προστάζει να εκτελεί τις δικές του «βρωμιές».

Φυσικά όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι πρέπει να μένουμε στις γενικές καταγγελίες εναντίον ΣΥΝΟΛΙΚΑ του συστήματος και να μην αποκαλύπτομαι τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και τη ΔΙΑΦΘΟΡΑ των προσώπων του, καθώς και να ζητάμε την ΚΑΤΑΔΙΚΗ τους.

Απλώς πρέπει να μην αφήνουμε και στο απυρόβλητο το καθεστώς και να συνδέουμε τη διαφθορά και τα εγκλήματα των προσώπων του με το σκάνδαλο των σκανδάλων: το σύστημα των μαφιόζων του χρήματος…

Το παρακάτω κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου περιγράφει πολύ παραστατικά και τεκμηριωμένα αυτό το σύστημα: Το σκάνδαλο των σκανδάλων.




63 μείον 27, πόσο κάνει;
Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/206170,63_meion_27_poso_kanei;_.html



Κάτι ο ορυμαγδός των αποκαλύψεων για τις μίζες στα εξοπλιστικά και για τα διερευνώμενα περί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, κάτι ο απόηχος «θαυμάσιων» ιστοριών (Λιάπης, Τομπούλογλου κ.λπ), έχουν ως αποτέλεσμα μια από τις σημαντικότερες ομολογίες του τελευταίου διαστήματος να έχει περάσει στα «ψιλά».

Πρόκειται για όσα προέκυψαν από την παρουσίαση που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο κ.Στουρνάρας στους ξένους δημοσιογράφους...
για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Τι είπε; Αντιγράφουμε από την «Καθημερινή» της Παρασκευής (10/1/2014):

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η Ελλάδα εφάρμοσε δημοσιονομικά μέτρα 63 δισ. ευρώ την περίοδο 2010 – 2014 ενώ το έλλειμμα μειώθηκε κατά 27 δισ. ευρώ».

Τα παραπάνω συνιστούν ομολογία μεγατόνων! Αποτελούν αδιαμφισβήτητη απεικόνιση του σκανδαλώδους και δυσώδους «δάσους» που εκτείνεται πίσω από τα «δέντρα» των σκανδάλων με τις μίζες, τα θαλασσοδάνεια κ.λπ. Είναι η ομολογία για το σκάνδαλο των σκανδάλων που συντελείται στην Ελλάδα. Και συντελείται με όλους τους τύπους της (ταξικής) νομιμότητας!

Ο ίδιος ο κ.Στουρνάρας και τα στοιχεία του υπουργείου του, ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε ότι: Από το 2010, οι κυβερνήσεις, η τρόικα, η ΕΕ βούτηξαν από το λαό ένα θηριώδες ποσό - που ξεπερνά το 30% του συνολικού εθνικού πλούτου - το οποίο είναι υπερδιπλάσιο (!) από τη μείωση του ελλείμματος!

Μετά από τα «μαγειρέματά τους», τη μείωση του ελλείμματος και τα πλεονάσματά τους τα μετρούν στα 27 δις.
Αλλά εφαρμόζουν και επιβάλλουν μια «δημοσιονομική προσαρμογή», δηλαδή φόρους, χαράτσια, μειώσεις μισθών κλπ, μέσω της οποίας (και μόνο μέχρι στιγμής) άρπαξαν, λεηλάτησαν, βούτηξαν - όπως ομολογούν - 63 δισ. ευρώ!

Μα τότε γιατί έπρεπε να μας βουτήξουν 63; Για να μας «επιστρέψουν» 27; Τι είδους «μαγική» πολιτική είναι αυτή που κλέβει 63 και μετά πανηγυρίζει ότι «εξοικονόμησε» 27; Και τα άλλα; Τα κοντά 40 δισ. ευρώ που «περισσεύουν» από τη βούτα; Πού πήγαν; Και όταν λένε ότι τα κλεμμένα «εξανεμίστηκαν λόγω της ύφεσης», τι νομίζουν; Ότι ξεμπερδεύουν; Ή μήπως δεν είναι και η ύφεση δημιούργημα των «Χουντίνι»;

Η πολιτική τους διεκδικεί Νόμπελ. Ίσως όχι Νόμπελ Οικονομίας, αλλά σίγουρα… «Νόμπελ Ριφιφί»! Βούτηξαν 63 (σσ: μέχρι τώρα, αφού η «κλοπή» μέσω των φόρων, των χαρατσιών, των περικοπών συνεχίζεται).

Βούτηξαν 63 (σσ: χωρίς εδώ να υπολογίζεται ούτε να αποτιμάται οικονομικά το έγκλημα που έχουν διαπράξει στο διηνεκές με τη διάλυση της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας, των εργασιακών σχέσεων κλπ). Κα μας «γύρισαν» 27!

Καταλάβατε πόσο «σωτήρες» είναι; Όσο κι ο Νέρωνας!
Φανταστείτε τον Νέρωνα να έχει βάλει φωτιά σε όλη τη Ρώμη, να έχει κάψει τη μισή και μετά να διεκδικεί κλέη με το αιτιολογικό ότι την άλλη μισή την «έσωσε»!

Παρεμπιπτόντως: Αν για να μειώσουν το έλλειμμα κατά 27 «έπρεπε» να βουτήξουν από το λαό 63, τότε για να μειώσουν το χρέος που είναι 325 δις πόσα θα «πρέπει» να του βουτήξουν;

Τέτοια «σωτηρία», τέτοια μείωση ελλειμμάτων, τέτοια «επίτευξη πλεονασμάτων» δεν χρειάζονταν γνώσεις Χάρβαρντ για να επιτευχθούν. Και ένα παιδί του Δημοτικού να βάζαμε να μας «σώσει» με τον τρόπο του κ.Στουρνάρα, του κ.Σαμαρά, του κ.Βενιζέλου, του κ.Παπαδήμου, του κ.Παπανδρέου, θα τα κατάφερνε. Αλλά το παιδί (όντας αγνό) θα αρνιόταν. Ακόμα και το παιδί θα αναρωτιόταν: «63 μείον 27, πόσο κάνει;».

Και θα έβγαζε ότι «63 - 27 = έγκλημα»! Λεηλασία. Μισανθρωπισμός. Κανιβαλισμός. Και αναδιανομή πλούτου υπέρ των λίγων και των ισχυρών, που δεν συνεπάγεται παρά την εξαθλίωση. Την εξόντωση. Τον εξανδραποδισμό ενός ολόκληρου λαού.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 15, 2014 8:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το σκάνδαλο των σκανδάλων(2): Η χρηματιστηριακή απληστία



Γράφαμε τον Ιούλιο του 2010:
«Το «απόσταγμα» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι οι τράπεζες.
Μέσω των διεθνών καρτέλ του χρηματιστηριακού κεφαλαίου προωθήθηκε και επιβλήθηκε η παγκοσμιοποίηση και συγκροτείται το πλανητικό κράτος της Νέας Τάξης.
Θα μπορούσαμε με μια δόση ειρωνείας να πούμε ότι τα καρτέλ των τραπεζών αποτελούν την «ποίηση» της νεοταξικής βαρβαρότητας.
Σήμερα βρίσκονται στην ηγεσία της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης την οποία προωθούν για να καρατομήσουν τις κοινωνίες και να επιβάλλουν την απόλυτη παγκόσμια κυριαρχία τους».


Και συμπληρώναμε:
«Η Πίστη αποτελεί το βάθρο του καπιταλιστικού συστήματος, την καρδιά των λειτουργιών του. Και ως τέτοια αποτυπώνει με μεγαλύτερη οξύτητα την κρίση του καπιταλιστικού καθεστώτος».


Τα σχετικά αναλυτικά κείμενα ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4754


Όταν, λοιπόν, η καρδιά του συστήματος είναι σάπια και κτυπά μόνο στους ρυθμούς της κερδοσκοπικής απληστίας και αρπακτικότητας, όλες οι λειτουργίες του «σώματος» (του εποικοδομήματος) μολύνονται από και αναπαράγουν την κερδοσκοπική απληστία της «καρδιάς»: Δηλαδή τις ρεμούλες, τις μίζες, τον εύκολο πλουτισμού, τον αχαλίνωτο παρασιτισμό και όλες τις ποικιλίες και μορφές της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

Πάνω σΆ αυτόν τον παρασιτικό Μινώταυρο της χρηματιστηριακής ασέλγειας θεμελιώνονται όλες οι κακουργίες και τα καρκινώδη αποστήματα της διαφθοράς.

Όταν η «καρδιά» ενός συστήματος είναι το χρήμα τότε είναι αυτό το χρήμα που ελέγχει και κυβερνάει τα πάντα. Είναι το χρήμα που παράγει όλα τα νοσήματα: Το σκάνδαλο των σκανδάλων…

ΟΛΑ τα σημερινά σκάνδαλα γεννιούνται και θεριεύουν από το θεμελιακό σκάνδαλο, από το «σκάνδαλο των σκανδάλων» που κυριαρχεί και ελέγχει, σήμερα, τα ΠΑΝΤΑ: Το χρηματιστηριακό κεφάλαιο…

Αυτό το «σκάνδαλο των σκανδάλων» μένει στο απυρόβλητο…


Το χειρότερο: [b]Οι ΠΑΝΤΕΣ αγωνίζονται για να σώσουν τις τράπεζες: Το «Σκάνδαλο των σκανδάλων».

[/b]
Τρυπούν μόνο κάποιες πυώδεις φουσκάλες του, κάποια επιλεγμένα «αναλώσιμα υλικά» του: Διαχειριστές της χρηματιστηριακής «κυκλοφορίας», τρίτης και τέταρτης σειράς: Παρασιτική υπαλληλία…



Για αυτό το «σκάνδαλο των σκανδάλων» (τράπεζες) διαβάστε το κείμενο του Μπογιόπουλου, ΕΔΩ:
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/206785,%C2%ABEimai_trapeza_egw_katalavate;%C2%BB.html


Για τη διαχρονική διαπλεκόμενη «αλητεία» στη χώρα μας διαβάστε και αυτό:
«Η διαφθορά κι η ηθική εξαχρείωση της κυβερνητικής κλίκας φτάνει στο κατακόρυφο»
ΕΔΩ:
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/206478,%C2%ABH_diaf8ora_ki_h_h8ikh_exaxreiwsh_ths_ky.html

Διαβάστε και ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4517.html

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες