Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΚΚΕ: Προς άτακτη χρεοκοπία...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 07, 2013 8:58 am    Θέμα δημοσίευσης: ΚΚΕ: Προς άτακτη χρεοκοπία... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΚΚΕ: Προς άτακτη χρεοκοπία…



Μέχρι σήμερα τη ΚΚΕ βρισκόταν σε μια κατάσταση «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»…

Φαίνεται ήρθε η ώρα της ανεξέλεγκτης (άτακτης) χρεοκοπίας. Βρίσκεται πλέον προ των πυλών της ΟΛΙΚΗΣ κατεδάφισης και η ηγεσία του ΚΚΕ αρχίζει να βγάζει στο σφυρί τη «δημόσια» («κομμουνιστική») περιουσία της.

Εδώ δεν μπορεί κανείς να μη σταθεί στο «σημείο» που τέμνει τη χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού και αυτή της χρεοκοπίας του ΚΚΕ.


Η ταύτιση αυτή της κατάρρευσης του ελληνικού καθεστώτος και του ΚΚΕ δεν είναι ένα απλό σημειολογικό σύμπτωμα, αλλά μια ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ σχέση: Μια σχέση ολοκληρωτικής εξάρτησης και ενσωμάτωσης του ΚΚΕ στο καπιταλιστικό καθεστώς.

Μια σχέση που οδηγεί το ΚΚΕ στην τελική χρεοκοπία (όπως οδηγείται το σύστημα στο οποίο είναι εξαρτημένο) και στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της «δημόσιας» περιουσίας του, όπως ξεπουλάει το χρεοκοπημένο ελληνικό καθεστώς τη ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία της χώρας.

Σε μια εποχή που το καπιταλιστικό καθεστώς καταρρέει με πάταγο, το ΚΚΕ αντί να κινείται σε μια κατεύθυνση, αντιστρόφως ανάλογη της καπιταλιστικής κατάρρευσης, κινείται ανάλογα: Καταρρέει και αυτό!!!

Αυτό και μόνο δείχνει, έξω από βαθύτερες αναλύσεις, ότι οι δρόμοι του ΚΚΕ και του καπιταλισμού είναι παράλληλοι, ότι το ΚΚΕ έχει προ-πολλού μεταλλαχτεί σε ένα οικονομικό και πολιτικό γρανάζι του συστήματος, στην «κομμουνιστική» ξύλινη φωνή του…

Δεν είναι δυνατόν ΠΟΤΕ να καταρρέει το καπιταλιστικό καθεστώς και ταυτόχρονα να καταρρέουν και οι Κομμουνιστές, αυτοί που θέλουν να το ανατρέψουν.

ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα, μετά το ΠΑΣΟΚ, να υποστεί και το ΚΚΕ την εκδίκηση της Ιστορίας, να πληρώσει τις γιγάντιες προδοσίες του, μαζί με τα διαμαρτυρικά: Να πληρώσει τη μετάλλαξη του σε καθεστωτικό κόμμα, αλλά και την πελώρια ΑΠΑΤΗ του: Το να εμφανίζεται σαν κομμουνιστικό κόμμα ενώ ήταν ένα καθεστωτικό γρανάζι, ένα υποστύλωμα του σάπιου καθεστώτος…

ΤΩΡΑ αρχίζουν οι τελικοί επιθανάτιοι σπασμοί του. Σπασμοί που αποκαλύπτουν σε όλους, ιδιαίτερα στον κόσμο του, που λόγω του νόμου της αδράνειας ήταν «στοιβαγμένος» στο ΚΚΕ, ότι το κόμμα αυτό απέχει έτη φωτός από τον κομμουνισμό, ότι πράττει και λειτουργεί σαν ο χειρότερος καπιταλιστής μάνατζερ.

Γιατί όταν ξεπουλάς την περιουσία του κόμματος στα τρωκτικά των μαφιόζων του χρήματος, αφήνοντας τους εργαζόμενους στο έλεος της καπιταλιστικής κτηνωδίας, ενεργείς και λειτουργείς σαν μεσίτης του κεφαλαίου.

Και όταν επικαλείσαι γι αυτή σου την πράξη την καπιταλιστική κρίση, τότε δεν διαφέρεις σε τίποτα από τους δωσίλογους που κυβερνούν και ξεπουλάνε την Ελλάδα και επιβάλουν τη νέα δουλεία του 4ου Ράιχ.

Η Ηγεσία βρίσκεται σε τέτοιο πανικό χρεοκοπίας και κατάρρευσης που δεν είναι σε θέση να αντιληφτεί τη σημασία των λόγων που ξεστομίζει, προκειμένου να δικαιολογήσει το ξεπούλημα των ραδιοτηλεπτικών συχνοτήτων: Σπασμοί ωμής και κυνικής καπιταλιστικής φρενοβλάβειας.

Γράφαμε σε παλιότερο άρθρο μας:
«Οι απολύσεις στο κομματικό έντυπο του ΚΚΕ»


«Με τον πιο κραυγαλέο πλέον τρόπο η ηγεσία του ΚΚΕ ΟΜΟΛΟΓΕΙ (δίχως να το αντιλαμβάνεται) ότι είναι ΠΛΗΡΩΣ υποταγμένη στους νόμους της καπιταλιστικής ΑΓΟΡΑΣ, καθορίζεται ΑΜΕΣΑ από αυτούς τους νόμους και ΟΧΙ από το εργατικό και λαϊκό ΚΙΝΗΜΑ.
ΟΜΟΛΟΓΕΙ επίσης, εξίσου κραυγαλέα, το μέγα πολιτικό της ΨΕΥΔΟΣ και την ασύστολη υποκρισία της, σχετικά με τα ξύλινα δόγματά της: αυτά για την ανατροπή του καπιταλισμού, την ΑΝΥΠΑΚΟΗ, την υπεράσπιση των εργαζομένων και ιδιαίτερα των ΑΝΕΡΓΩΝ και πολλά άλλα…».

Ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7160


Σήμερα όλα τα παραπάνω πολιτικά χαρακτηριστικά ξεπροβάλλουν με μεγαλύτερο κυνισμό και αυθάδεια από την ηγεσία του ΚΚΕ, λόγω της άτακτης χρεοκοπίας που πλησιάζει αλματωδώς…

Τα περιθώρια ζωής, πλέον, αυτού του σταλινικού απολιθώματος, είναι πολύ μικρά.

Οι εκλογές, όταν και αν γίνουν, θα αποτελέσουν τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου του.

Σε αυτήν την περίοδο ένα μεγάλο τμήμα των δυνάμεών του θα μετακομίσει στο ΣΥΡΙΖΑ (πάντα το ΚΚΕ αποτελούσε τη δεξαμενή των νέων εκτρωμάτων) και ένα άλλο δυναμικό αυτού του κόμματος (το πιο συνειδητό και αγωνιστικό) θα ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ και θα αναζητήσει το δρόμο της Επαναστατικής Ανασυγκρότησης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Από αυτήν τη άποψη η τελική κατάρρευση και κατεδάφιση του ΚΚΕ είναι ένα γεγονός πολύ θετικό, διότι θα απεγκλωβίσει δυνάμεις και θα απελευθερώσει αγωνιστικές διαδικασίες…

Είναι καιρός να βγάλει η ιστορία από τη μέση τα απολιθωμένα σταλινικά πτώματα, τους φράκτες και τους όγκους που εμποδίζουν την επαναστατική ανάπτυξη και αυτό-οργάνωση της λαϊκής ΟΡΓΗΣ…

Επιστροφή στην κορυφή
φως φανάρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 07, 2013 10:55 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένα κόμμα που διαχειρίζεται τα οικονομικά του, διαθέτει τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις εκτύπωσης στην Ελλάδα και τυπώνει όχι μόνο τα δικά του έντυπα αλλά και τις "αστικές" εφημερίδες, κάνει οικονομικές εξορμήσεις, βγάζει κουπόνια και δέχεται συνδρομές και ενισχύσεις από τα μέλη του κι εντούτοις βουλιάζει μέσα στην γενικότερη κατάρρευση του καπιταλισμού σημαίνει:

ότι είναι συνδεδεμένο και σφιχταγκαλιασμένο με τη σαπίλα του καπιταλισμού κι η μοίρα του συμβαδίζει με την καθοδική πορεία των Αφεντικών του.

Κι ακριβώς γι' αυτό το λόγο στα μέγαλα ζητήματα που προέκυψαν με την Παγκοσμιοποίηση το "Κ"ΚΕ συντάχθηκε εντέλει στα ίσα κι ευθυγραμμίστηκε με τα ιδεολογήματα της Νέας Τάξης.
Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 07, 2013 7:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Γιατί απέκτησε το ΚΚΕ κοινά συμφέροντα με τον καπιταλισμό;



Σήμερα είναι πολλοί εκείνοι που βλέπουν καθαρά ότι το ΚΚΕ έγινε μια καπιταλιστική «επιχείρηση». Μένουν, ωστόσο στην απλή αυτή διαπίστωση. Αδυνατούν να εξηγήσουν το ΓΙΑΤΙ ένα κομμουνιστικό κόμμα έγινε καπιταλιστικό γρανάζι.

Έτσι απογειώνονται σε εξηγήσεις και ερμηνείες μεταφυσικές και ψυχαναλυτικές: Φταίνε τα «κακά» πρόσωπα, ή η «βλακεία» των ηγετών του Περισσού, ή ακόμα ότι το κόμμα γέμισε από πράκτορες του καπιταλισμού…


Βεβαίως, όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά τα «κακά» πρόσωπα, όπως η κυριαρχία των επιπλεόντων φελλών, ή η επέλαση των «πρακτόρων» του εχθρού και πολλά άλλα αποτελούν το ΣΥΜΠΤΩΜΑ και όχι το ΑΙΤΙΟ της κατάπτωσης, της διάβρωσης και της αποσύνθεσης ενός κόμματος.

Το καθοριστικό αίτιο,
το πρωτογενές «υλικό» βρίσκονται στον κοινωνικό του χαρακτήρα, στην Ιδεολογική, Πολιτική και Οργανωτική του δόμηση και λειτουργία.

Πιο αναλυτικά γι αυτό το δόλιο τέχνασμα του φετιχισμού των προσώπων διαβάστε ένα πρόσφατο κείμενό μας, ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7734


Για να εξηγήσει και να καταλάβει κανείς, σε βάθος, την καπιταλιστική ενσωμάτωση και εξαχρείωση αυτού του κόμματος, πρέπει να έχει γνώση του φαινομένου της ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ιδιαίτερα του σταλινισμού: Το ακραίο φαινόμενο του γραφειοκρατικού εκφυλισμού.

Το τι είναι σταλινισμός το έχουμε αναλύσει λεπτομερειακά σε πολλά κείμενά μας. Ιδιαίτερα στο άρθρο μας: «ΚΚΕ: Το σταλινικό του αδιέξοδο».
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2812




Είχαμε ιδιαίτερα επισημάνει τα κάτωθι:

«Πολλοί βλέπουν στο σταλινισμό μόνο τις εγκληματικές μεθόδους του. Παραβλέπουν το προνομιούχο κοινωνικό στρώμα και την αντεπαναστατική του πολιτική. Οι εγκληματικές μέθοδοι και πράξεις ήταν το οργανωτικό περίβλημα της σταλινικής πολιτικής και όχι το αίτιο.
Η λεγόμενη «αποσταλινοποίηση» επί Χρουτσώφ ήταν η απόπειρα του γραφειοκρατικού, προνομιούχου στρώματος της Σοβιετικής Ένωσης να διασωθεί, καυτηριάζοντας κάποιο μικρό μέρος των σταλινικών εγκλημάτων.
Γι αυτό η «αποσταλινοποίηση» εφεύρε την «προσωπολατρία» και μετατόπισε το όλο ζήτημα του σταλινισμού σε ψυχαναλυτικές ερμηνείες. Κτυπούσε την «ψυχολογία» του Στάλιν για να διασώσει το σταλινισμό: Την κάστα του γραφειοκρατικού τέρατος και την πολιτική αυτής της κάστας.
Αν εξετάσουμε τα εγκλήματα χωριστά από τη γραφειοκρατία ως κοινωνικό φαινόμενο, δεν μένει παρά η βιαιότητα, η εγκληματική θηριωδία και ο σαδισμός του Στάλιν: δηλαδή ζητήματα που αναλύει η ψυχολογία.
Πάνω σε αυτά τα ζητήματα ψυχολογίας στηρίχθηκε η «αποσταλινοποίηση». Ζητήματα που καυτηρίαζαν τον «κακό» Στάλιν, αλλά δεν αναιρούσαν στο ελάχιστο τον γραφειοκρατικό εκφυλισμό και τα προνόμια αυτής της κάστας.
Ο Σταλινισμός, συνεπώς, είναι ο γραφειοκρατικός εκφυλισμός της Σοβιετικής Ένωσης και όχι τα προσωπικά χαρακτηριστικά του Στάλιν. Δίχως να κατανοήσουμε αυτό σοβιετικό γραφειοκρατικό φαινόμενο, στις κοινωνικές και πολιτικές του διαστάσεις, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το τι είναι σταλινισμός και το γιατί οδηγήθηκε η Σοβιετική Ένωση σε κατάρρευση. Δεν μπορούμε ακόμα να κατανοήσουμε και το βαθμό εκφυλισμού των κομμουνιστικών κομμάτων.
Η ηγεσία του ΚΚΕ, είναι εντελώς ανίκανη να τα κατανοήσει όλα αυτά. Ακριβώς γιατί πρέπει να αυτοαναιρεθεί και αυτοκαταργηθεί. Έτσι το μόνο που της απομένει είναι να τα δικαιώσει, περιχαρακώνοντας τον σταλινισμό της. Ο σεχταρισμός είναι και αυτός ένας τρόπος διάσωσης, μπροστά στις κοινωνικές θύελλες που έρχονται. Διάσωση με ημερομηνία λήξεως…».


Τους λόγους
ανάπτυξης και επιβολής του γραφειοκρατικού τέρατος στη Σοβιετική Ένωση τους αναλύουμε στα κείμενα που παραπέμπουμε.

Εδώ θα περιοριστούμε στη φύση και τη λειτουργία αυτής της γραφειοκρατικής κάστας: Μια φύση και λειτουργία άκρως αντεπαναστατική και ιμάντας προς την καπιταλιστική ενσωμάτωση.

Κάθε γραφειοκρατική κάστα αναπτύσσει τα δικά της ιδιαίτερα συμφέροντα και προνόμια, συνακόλουθα τη ΣΥΝΟΧΗ της ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ.

Κάθε γραφειοκρατική κάστα στη βάση αυτών των υλικών συμφερόντων, στη βάση της επέκτασης και κατοχύρωσης των προνομίων, ΔΙΑΡΚΩΣ αυτονομείται από τις ιστορικές και κοινωνικές της (ταξικές) ρίζες και ανεξαρτητοποιείται.

Αυτό στο σταλινισμό πήρε ακραίες εκφυλιστικές διαστάσεις και μορφές. Η γραφειοκρατική, σταλινική κάστα αυτονομήθηκε από την εργατική τάξη και τη σοβιετική κοινωνία και έγινε μια κάστα ωμής δικτατορίας…

Τα κομμουνιστικά κόμματα αποτέλεσαν το «αντίγραφο» αυτού του σταλινικού γραφειοκρατικού εκφυλισμού.


Όταν, βεβαίως, ένα κόμμα και μάλιστα κομμουνιστικό λειτουργεί σταλινικά, δηλαδή με βάση τα ειδικά συμφέροντα, τα προνόμια και τις επιδιώξεις (επέκτασης και υπεράσπισης αυτών των προνομίων) της γραφειοκρατικής κοινωνικής κάστας, ΤΟΤΕ όχι μόνο πνίγει κάθε αυτενέργεια των λαϊκών μαζών και αγωνιστική δράση (αυτά απειλούν με κατεδάφιση τα συμφέροντα της κάστας), αλλά μακροπρόθεσμα γίνεται η γραφειοκρατική αυτή κάστα και ο ΙΜΑΝΤΑΣ μετακύλυσης, ενσωμάτωσης και ταύτισης με τον καπιταλισμό.


ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, λοιπόν, ο σταλινισμός, αποκτάει κοινές ρίζες συμφερόντων με τον καπιταλισμό και γίνεται ο στυλοβάτης και ο υπερασπιστής του συστήματος.

Και γίνεται αυτό διότι τα συμφέροντα και τα προνόμια κάθε αυτονομημένης ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με τους όρους ύπαρξης και λειτουργίας του ίδιου του καπιταλισμού: Ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση, στα συμφέροντα και τις λειτουργίες του κεφαλαίου, στην ίδια καπιταλιστική βαρβαρότητα της υπεράσπισης, της επέκτασης και διαιώνισης αυτών των συμφερόντων.

Η φύση, συνεπώς, και η λειτουργία της σταλινικής γραφειοκρατίας οδηγούσε αναπόφευκτα στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και στην ολοκληρωτική ενσωμάτωση των ΚΚ στον καπιταλισμό.


Στην Ελλάδα, λόγω ειδικών κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών, διατηρήθηκε το ΚΚΕ σαν σταλινικό απολίθωμα, «εξασφάλισε» μια παράταση ζωής και το «πλεονέκτημα» να ΕΞΑΠΑΤΑ τις λαϊκές μάζες με κούφια «ταξικά» λόγια, καθώς και τη δυνατότητα να εγκλωβίζει και να χειραγωγεί πολλούς αγωνιστές.

ΟΛΑ αυτά, πλέον φτάσανε στο ΤΕΛΟΣ τους.

Η σκληρή σταλινική, γραφειοκρατική του φύση και ΛΟΓΙΚΗ το έχουν καταστήσει μια στυγνή καπιταλιστική επιχείρηση και αυτό πλέον δεν μπορεί να επικαλυφτεί…

ΟΥΤΕ υπάρχουν πια περιθώρια να ελιχτεί διότι το σύστημα που πάνω του έχει κτίσει τα προνόμια της γραφειοκρατικής του κάστας και όλων των «επαγγελματιών» αυτής της καμαρίλας, ΚΑΤΑΡΡΕΙ το ίδιο…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 15, 2013 8:29 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα ηθικά δάκρυα και οι σταλινικοί αφορισμοί του «Ριζοσπάστη»



Ο «Ριζοσπάστης» σε καθημερινή βάση αφιερώνει πάρα πολλές στήλες για να καλύψει την ιδιωτικοποίηση του 902, με «επιχειρήματα» καρμπόν. Τα γνωστά και χιλιοειπωμένα αφοριστικά κλισέ σταλινικού τύπου: «Φοβούνται το ΚΚΕ και το κτυπάνε όλοι», «Οι συκοφάντες του ΚΚΕ» και τα λοιπά…

Σήμερα όποιος ακούει τέτοιου είδους κραυγές και σταλινικούς αφορισμούς γελάει. Γελάνε ακόμα και οι κότες…

Τα πτώματα ΟΥΔΕΙΣ τα φοβάται, ιδιαίτερα όταν οδεύουν προς την ταφή τους…


Τι αλήθεια να φοβηθεί το αστικό καθεστώς, σήμερα, από το ΚΚΕ; Γρανάζι αυτού του καθεστώτος είναι, εγγυητής της «νομιμότητάς» (της κατοχικής «νομιμότητας») και το αλεξικέραυνο της λαϊκής οργής (έχουμε γράψε πάνω σΆ αυτό άπειρα κείμενα).

Αν οι δυνάμεις του καθεστώτος κτυπούν το ΚΚΕ (εκτός από τις τυφλές αντικομουνιστικές) το κάνουν διότι το ΚΚΕ έχει φτάσει στο τραγικό του ΤΕΛΟΣ και έχει απολέσει κάθε δυνατότητα να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά το σύστημα: ΔΕΝ έχει πλέον καμία απήχηση και λειτουργία στην κοινωνία...

Το καθεστώς κτυπάει ένα νεκρό, όχι από σαδισμό, αλλά από πολιτικό υπολογισμό. Επιδιώκει να χειραγωγήσει τις υγιείς, κομμουνιστικές δυνάμεις που είναι εγκλωβισμένες στο ΚΚΕ, έτσι ώστε να μην κατευθυνθούν στη αναζήτηση επαναστατικών λύσεων, μετά τον απεγκλωβισμό τους που θα επέλθει από το ΤΕΛΟΣ του…

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διπλό λόγο να αξιοποιήσει την κρίση και το θάνατο του ΚΚΕ: Την εκλογική πελατεία του ΚΚΕ και την ανάδειξή του σαν ο μοναδικός και κυρίαρχος «αριστερός» πόλος.

Είναι οι ίδιοι, λοιπόν, οι επιθανάτιοι σπασμοί αυτού του σταλινικού απολιθώματος που δίνουν το δικαίωμα στο ΣΥΡΙΖΑ και σε κάθε άλλο καθεστωτικό κόμμα να δημοκοπούν εναντίον του και να εκμεταλλεύονται, με κροκοδείλιους θρήνους, το ΤΕΛΟΣ αυτού του κόμματος, με στόχο να πλιατσικολογήσουν πάνω στις σάρκες του.

Είναι μια υπόθεση ΕΝΔΟΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ σφαγής για το μοίρασμα της λείας. Ένα σύνηθες φαινόμενο μέσα στον καπιταλιστικό κόσμο: Όταν βρίσκεται σε κρίση ή πεθαίνει ένα κόμμα να πέφτουν τα άλλα επάνω του για να το κατασπαράξουν, διεκδικώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό λαφύρων…

Φυσικά στην περίπτωση του ΚΚΕ υπεισέρχεται και ένας άλλος ιδεολογικός παράγοντας: Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ αξιοποίηση της σήψης και της κατάρρευσης του ΚΚΕ για να συκοφαντηθούν οι κομμουνιστικές ιδέες ΓΕΝΙΚΑ.

Ο σταλινισμός, όπως και τα ΚΚ αποτέλεσαν πάντα την «πρώτη ύλη» για την κατασυκοφάντηση των επαναστατικών ιδεών, αποτέλεσαν τους μεγαλύτερους συκοφάντες του Κομμουνισμού…

Οι επιθανάτιοι σπασμοί, συνεπώς, του ΚΚΕ ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για όλα τα παραπάνω. Το είπαμε τα πτώματα, τα ενσωματωμένα μάλιστα στο σύστημα, δεν τα φοβάται κανείς. Οι πάντες όμως κερδοσκοπούν πάνω σΆ αυτά…

Το ΚΚΕ βεβαίως προσπαθεί να πιαστεί εναγωνίως από την υποκριτική πολεμική των αστικών δυνάμεων και του ΣΥΡΙΖΑ για να επικαλύψει τα ΟΥΣΙΩΔΗ ζητήματα: Τη δική του αστικοποίηση, την ΥΠΟΤΑΓΗ του στους νόμους της αγοράς, την πώληση και ιδιωτικοποίηση του 902.

Στα προηγούμενα κείμενά μας αναλύουμε αυτά τα ΟΥΣΙΩΔΗ ζητήματα της αστικοποίησης του ΚΚΕ, της μετάλλαξής του σε μια καπιταλιστική επιχείρηση.

Δεν νοείται ένα κομμουνιστικό κόμμα να καθορίζεται από τους όρους της καπιταλιστικής αγοράς και να λειτουργεί με βάση αυτούς τους όρους.

Το μαρξιστικό αλφάβητο αν γνωρίζει κάποιος καταλαβαίνει τούτο το απλό: Όταν σε καθορίζουν οι καπιταλιστικοί οικονομικοί όροι ΤΟΤΕ, μοιραία παράγεις, αναπαράγεις και ενσωματώνεσαι και στις ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ των οικονομικών όρων: «Το είναι καθορίζει τη συνείδηση» (Μαρξ).

Στα λόγια το ΚΚΕ ήταν αντικαπιταλιστικό, αλλά στην πράξη και στις λειτουργίες του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ (η τελική συνέπεια του σταλινισμού), βλέπε το άρθρο:
Γιατί απέκτησε το ΚΚΕ κοινά συμφέροντα με τον καπιταλισμό;
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=31417#31417


Η αντικαπιταλιστική ρητορική δεν σημαίνει και αντικαπιταλιστική ΠΡΑΞΗ.

Το αντίθετο: Πίσω από την αντικαπιταλιστική ρητορική κρύβεται η καπιταλιστική ΠΡΑΞΗ, το ίδιο όπως πίσω από την αντιδεξιά ρητορική κρύβεται, κατά κανόνα, η Δεξιά ΠΡΑΞΗ (θα τα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο).

Πάνω σΆ αυτά τα ουσιώδη η ηγεσία του ΚΚΕ και οι κλακαδόροι της δεν δίνουν καμία απάντηση.

Δεν απαντούν επίσης και σε ένα άλλο ΟΥΣΙΩΔΕΣ: με ποιο δικαίωμα ιδιωτικοποιούν και ρευστοποιούν περιουσία ενός κομμουνιστικού κόμματος: Περιουσία που δεν ανήκει σε καμία γραφειοκρατία και ηγεσία, αλλά στους ιστορικούς αγώνες, στην εργατική τάξη και στα χιλιάδες μέλη που συνέβαλλαν στη δημιουργία της.

ΕΔΩ ακριβώς απαστράπτει το καπιταλιστικό πρόσωπο της ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ του ΚΚΕ: Θεωρεί την περιουσία της εργατικής τάξης, ενός κομμουνιστικού κόμματος δηλαδή, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ της.

Θεωρεί το κόμμα, το σύνολο της εργατικής τάξης, αλλά και την εργασία, τις συνδρομές κ.λπ των χιλιάδων μελών και φίλων ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ της.

Αν αυτό δεν είναι η πεμπτουσία της καπιταλιστικής μετάλλαξης, τότε να πάμε να πετάξουμε στον κάλαθο των αχρήστων το μαρξισμό…

Η γραφειοκρατία του ΚΚΕ, εδώ ενεργεί και λειτουργεί πανομοιότυπα με τη σοβιετική γραφειοκρατία στην κατάρρευσή της: Στο πλιάτσικο της Σοβιετικής περιουσίας.

Από τη ληστεία αυτής της Σοβιετικής περιουσίας, τη ρευστοποίησή της και την ιδιωτικοποίησή της ξεπετάχτηκαν οι ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ της σημερινής Ρωσίας.

Πάνω σΆ αυτό το δρόμο των ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ της Ρωσίας βαδίζει και η ηγετική γραφειοκρατική κλίκα του ΚΚΕ…

Οι κραυγές, οι αναθεματισμοί και οι σταλινικοί αφορισμοί δεν μπορούν να κουκουλώσουν την ΟΥΣΙΑ των ζητημάτων, ούτε φυσικά να σώσουν το κόμμα αυτό από τον ολοκληρωτικό αφανισμό του…

Και το γεγονός ότι καθημερινά ο «Ριζοσπάστης» επιχειρεί με όγκους ηθικολογικών κειμένων και δακρύων να αποπροσανατολίσει, αυτό και από μόνο του δείχνει τη θύελλα στο εσωτερικό του κόμματος…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες