Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ούγκο Τσάβες: Έφυγε o μεγάλος Σοσιαλιστής Ηγέτης

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 06, 2013 9:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Ούγκο Τσάβες: Έφυγε o μεγάλος Σοσιαλιστής Ηγέτης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ούγκο Τσάβες: Έφυγε o μεγάλος Σοσιαλιστής Ηγέτης



Μετά από πολύμηνη μάχη με τον Καρκίνο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, πέθανε σε ηλικία 58 ετών: Ο θρύλος της επανάστασης κατά του διεθνούς ιμπεριαλισμού…

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας Ν. Μαντούρο, ο μάλλον φυσικός διάδοχός του, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η κατάσταση της υγείας του Τσάβες ήταν κρίσιμη.

Λίγες ώρες πρίν πεθάνει ο Ούγκο Τσάβες, ο αντιπρόεδρος Μαντούρο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ως υπαίτιες για τον καρκίνο που "χτύπησε" τον πρόεδρο και απέλασε δύο σημαίνοντα στελέχη της Αμερικανικής πρεσβείας στη Βενεζουέλα κατηγορώντας τα για κατασκοπεία.

Ο Ούγκο Τσάβες θα περάσει στο Πάνθεον των επαναστατικών ηγετών-συμβόλων που κράτησαν ψηλά και ακηλίδωτη τη σημαία του Σοσιαλισμού.

Με βάση τις σοσιαλιστικές ιδέες και τα ιδανικά, ο Ούγκο Τσάβες άλλαξε ριζικά τη μοίρα της Βενεζουέλας, υπηρέτησε αταλάντευτα το λαό του και αντιτάχτηκε και συγκρούστηκε με τους ληστές και τους δημίους του κόσμου, καθώς και με τα εγχώρια ανδρείκελα της Νέας Τάξης…


Ας γίνει το επαναστατικό αυτό σύμβολο και οι Ιδέες του φωτοδότες και για εμάς εδώ στην Ελλάδα…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 06, 2013 9:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πορτραίτο: Ούγκο Τσάβες - Ο επαναστάτης, ο δημοφιλής ηγέτης, ο μισητός αντίπαλος


"Σε όσους επιθυμούν το θάνατο μου, εύχομαι να ζήσουν για πολύ για να δουν πως η Μπολιβαριανή Επανάσταση θα πηγαίνει από μάχη σε μάχη και από νίκη σε νίκη"

Ο Ούγκο Τσάβες Φρίας γεννήθηκε στο χωριό Σαμπανέτα της Βενεζουέλας, τον Ιούλιο του 1954 και η καταγωγή μιγάδα που έχει, τον συνδέει στενότερα με το 67% των κατοίκων της πατρίδας του.

Ούτως ή άλλως είναι δύσκολο να προσδιορίσει κανείς την προσωπικότητά του μονοσήμαντα. Ως παιδί ήταν χαρισματικός παίκτης του μπέιζμπολ κάτι που του εξασφάλισε την είσοδο στη στρατιωτική σχολή του Καράκας και την αρχή της καριέρας του στο Στρατό.

Οι γονείς του ήταν δάσκαλοι, άνθρωποι του πνεύματος αλλά όχι εύποροι. Για να συμπληρώνουν το εισόδημά τους πωλούσαν μπανάνες και καλλιεργούσαν καλαμπόκι.

Ο Ούγκο Τσάβες εξασφαλίζοντας στρατιωτικές διακρίσεις, άρχισε με τη σειρά του να… καλλιεργεί τους σπόρους ενός πραξικοπήματος. Με μια γέφυρα πέρασε από το μπέιζμπολ στο Στρατό, με άλλη μια από το Στρατό στην πολιτική. Εδώ έμεινε.

Πρόεδρος της Βενεζουέλας από το 1999 μετά την πρώτη εκλογή του το 1998, επανεξελέγη το 2006 και το 2012. Εγραψε τη δική του ιστορία, αλλάζοντας το Σύνταγμα της χώρας και προωθώντας ριζοσπαστικές κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.


Ο Τσάβες στη φυλακή, μετά τη σύλληψή του
για την απόπειρα πραξικοπήματος του 1992
REUTERS/Stringer


Ιδρυσε το 1983 το Μπολιβαριανό Επαναστατικό Κίνημα 200, με το οποίο το 1992 έκανε απόπειρα πραξικοπήματος κατά του αντιδημοφιλούς τότε προέδρου Κάρλος Αντρες Πέρες.

Η επιχείρηση απέτυχε και ο Τσάβες έμεινε στη φυλακή μέχρι την αμνήστευσή του δύο χρόνια αργότερα. Στη συνέχεια αναδόμησε το Κίνημα σε πολιτικό κόμμα και το 1998 εξελέγη πρόεδρος της Βενεζουέλας με τη μεγαλύτερη εκλογική συμμετοχή για ένα διάστημα σαράντα ετών, της τάξης του 56,2%.

Αμέσως αφότου ορκίστηκε πρόεδρος συνέστησε Συντακτική Εθνοσυνέλευση και στις βουλευτικές εκλογές το κόμμα του εξασφάλισε 120 από τις 131 έδρες. Με βάση το νέο Σύνταγμα, η χώρα μετονομάστηκε σε «Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας».

Η πολιτική που εφάρμοσε άλλαξε την εικόνα της χώρας με την προώθηση θεσμικών αλλαγών, αναδιανομή της γης, προγράμματα στέγασης, εκπαίδευσης και περίθαλψης για τους φτωχούς. Η αυτοδιαχείριση του πετρελαϊκού πλούτου της Βενεζουέλας αναδείχθηκε σε πολιτικό στόχο και οι συμμαχίες με άλλους αριστερούς ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της οικοδόμησης στενών δεσμών με την Κούβα επαναπροσδιόρισαν το ρόλο της χώρας του.

«Ο σοσιαλισμός είναι ανθρώπινος… Κάτω ο ιμπεριαλισμός… Χρειαζόμαστε έναν καινούργιο κόσμο», ήταν κάποια από τα συνθήματά του.

Η διεύρυνση των εξουσιών του προέδρου και η τροποποίηση του Συντάγματος για άρση των περιορισμών ανανέωσης της θητείας προσώπων σε δημόσια αξιώματα, μπορεί και να έπληξαν σε έναν βαθμό το προφίλ του αλλά ως γνήσιος λαϊκός ηγέτης στηρίχθηκε πάντα στους συμμάχους και το λαό του.

Ξεπέρασε υφάλους και δυσκολίες και παρά τη δύσκολη μάχη που έδινε από το 2011 ενάντια στον καρκίνο, τον Οκτώβριο του 2012 εξασφάλισε μια νέα προεδρική θητεία, χωρίς να μπορέσει ωστόσο να ορκιστεί στις 10 Ιανουαρίου, όπως προβλεπόταν.

Διατηρούσε σταθερά ραδιοφωνική και τηλεοπτική εκπομπή όπως και μια εφημερίδα. Επικοινωνώντας σε τακτική βάση με τους πολίτες τους ενημέρωνε για την πολιτική του ατζέντα, απαντούσε σε τηλεφωνήματα, μηνύματα και επιστολές. Του άρεσε να διανθίζει τους λόγους του με αποσπάσματα από τη Βίβλο, από Γάλλους ποιητές, συχνά ωστόσο σε… στρατιωτικό τέμπο και με σταθερή αναφορά στο Σιμόν Μπολιβάρ.

Από παίκτης του μπέιζμπολ μέχρι επαναστάτης κι από δημοφιλής ηγέτης μέχρι… μισητός εχθρός μεγάλων συμφερόντων και της πετρελαϊκής ελίτ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΒΑΡΑ από enet

Το Διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6.html

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 06, 2013 9:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η δαιμονοποίηση του Τσάβες

Του Εντουάρντο Γκαλεάνο



Ο Ούγκο Τσάβες είναι ένας δαίμονας. Γιατί; Γιατί αλφαβήτισε δύο εκατομμύρια Βενεζουελανούς που δεν ήξεραν να διαβάζουν ούτε να γράφουν, αν και ζούσαν σε μια χώρα που έχει τον πιο σημαντικό φυσικό πλούτο στον κόσμο, που είναι το πετρέλαιο.

Εγώ έζησα σΆ αυτή τη χώρα αρκετά χρόνια και γνώρισα πολύ τι ήταν. Τη λένε «Σαουδική Βενεζουέλα» για το πετρέλαιο. Είχαν δύο εκατομμύρια παιδιά που δεν μπορούσαν να πάνε στα σχολεία γιατί δεν είχαν χαρτιά. Εκεί ήρθε μια κυβέρνηση, αυτή η διαβολική, δαιμονική κυβέρνηση, που κάνει βασικά πράγματα, όπως να πει «Τα παιδιά πρέπει να γίνονται δεκτά στα σχολεία με ή χωρίς χαρτιά».

Κι εκεί κατέρρευσε ο κόσμος: Αυτό είναι απόδειξη ότι ο Τσάβες είναι παλιάνθρωπος, πολύ παλιάνθρωπος.

Επειδή έχει αυτό τον πλούτο, και χάρη στο γεγονός ότι με τον πόλεμο στο Ιράκ ανέβηκε η τιμή του πετρελαίου, θέλει να το εκμεταλλευτεί με αλληλέγγυα κίνητρα. Θέλει να βοηθήσει τις χώρες της Νοτίου Αμερικής, και κυρίως την Κούβα.

Η Κούβα στέλνει γιατρούς, αυτός πληρώνει με πετρέλαιο. Αλλά αυτοί οι γιατροί ήταν επίσης πηγή σκανδάλων. Λένε ότι οι Βενεζουελανοί γιατροί ήταν εκνευρισμένοι από την παρουσία αυτών των παρείσακτων που εργάζονταν σΆ αυτές τις φτωχογειτονιές.

Στην εποχή που εγώ ζούσα εκεί ως ανταποκριτής του πρακτορείου Prensa Latina, ποτέ δεν είδα ένα γιατρό.

Τώρα ασφαλώς και υπάρχουν γιατροί. Η παρουσία των Κουβανών γιατρών είναι άλλη μια απόδειξη για το ότι ο Τσάβες βρίσκεται στη γη ως επισκέπτης, γιατί ανήκει στην κόλαση.

Επομένως, όταν διαβάζουμε τις ειδήσεις, πρέπει να τα μεταφράζουμε όλα. Ο δαιμονισμός έχει αυτή την προέλευση, για να δικαιολογεί το διαβολικό μηχανισμό του θανάτου.

Πηγή:
aporrea.org
Από prensa-rebelde

To διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6820.html#more

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 08, 2013 1:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Χρειάζεται προστυχιά ασυνήθιστη για να είσαι Πρετεντέρης.



Το «φαινόμενο» Πρετεντέρη το έχουμε αναλύσει πολλές φορές. Είναι ένα από τα πιο θλιβερά φαινόμενα της ιστορίας και από τα πλέον αποκρουστικά συμπτώματα της ανθρώπινης ψυχολογίας: Οι μισθοφόροι γενίτσαροι της καθεστωτικής κακουργίας…

Αυτό το μίσθαρνο όργανο ανήκει στην επίλεκτη ομάδα των «νταβάδων». Είναι από τα πιο μοχθηρά και ξετσίπωτα: Διαλαλεί ανενδοίαστα ότι το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να υπηρετεί τις «αξίες» της καθεστωτικής βαρβαρότητας και του κατοχικού δωσιλογισμού…

Χρειάζεται, πράγματι, προστυχιά, αλλά και ηλιθιότητα ασυνήθιστη για να είσαι Πρετεντέρης…

Ο καινούργιος «άθλος» αυτού του χυδαίου μισθοφόρου-υμνητή των ληστών και δημίων του κόσμου και της δωσίλογης ελληνικής κυβέρνησης, είναι η απόπειρα να αποδομήσει τον Τσάβες: Τόσο πολύ τρέμουν το έργο του Τσάβες…

Δεν υπάρχει φυσικά μεγαλύτερος έπαινος για τον Τσάβες από το να σε βρίζει και να σε συκοφαντεί ο Πρετεντέρης.

Διαβάστε το άρθρο: «Ποιος Τσάβες; Ο Πρετεντέρης...»
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7019.html


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες