Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Φιντέλ Κάστρο : Η ιστορία θα με δικαιώσει

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 25, 2013 9:50 am    Θέμα δημοσίευσης: Φιντέλ Κάστρο : Η ιστορία θα με δικαιώσει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ:
http://apergospastis.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html


Φιντέλ Κάστρο : Η ιστορία θα με δικαιώσει

Ο Λόγος του Κάστρο είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου το κοινωνικό και το ταξικό συνδυάζεται με το εθνικό και έχει πολλά να μας διδάξει για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδος και ποιά μπορεί να είναι μια πραγματική διέξοδος.



Σημείωση δική μας: Η ιστορική απολογία του Κάστρο στις 6 του Οκτώβρη του 1953, στο δικαστήριο του Σαντιάγκο της Κούβας, ο Φιντέλ Κάστρο, κατηγορούμενος για την επίθεση στη Μονκάδα, στις 26 του Ιούλη του ίδιου έτους, που σκοπό είχε να ξεσηκώσει το λαό του νησιού εναντίον της δικτατορίας του Μπατίστα. Η επίθεση δεν πέτυχε κάποιοι από τους αντάρτες σκοτώθηκαν και κάποιοι άλλοι μεταξύ αυτών και ο Κάστρο πιάστηκαν αιχμάλωτοι. Μετά τη δίκη και την αμνηστία του 1954 ο Κάστρο εγκαταλείπει το νησί και οργανώνει τον επαναστατικό αγώνα από το Μεξικό.

Στα τέλη Νοεμβρίου του 1956, 82 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο Φιντέλ Κάστρο και ο Τσε Γκεβάρα αποπλέουν από το Μεξικό, με ένα μικρό σκάφος, το Granma και κατευθύνονται στη δασωμένη περιοχή της Σιέρα Μαέστρα. Στο δρόμο πέφτουν σε ενέδρα των καθεστωτικών και αποδεκατίζονται.

Οι δώδεκα που επιζούν φτάνουν στη Σιέρα Μαέστρα και ξεκινούν αντάρτικο. Το 1958 αρχίζουν και μετακινούνται από τα βουνά στις πεδιάδες, καταλαμβάνουν τη μία μετά την άλλη τις πόλεις και τελικά μπαίνουν θριαμβευτές στην Αβάνα την Πρωτοχρονιά του 1959 κι ενώ ο Μπατίστα και οι φίλοι του έχουν εγκαταλείψει το νησί.

Παραθέτουμε το λόγο του Κάστρο γιατί είναι το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου το κοινωνικό και το ταξικό συνδυάζεται με το εθνικό και έχει πολλά να μας διδάξει για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδος και ποιά μπορεί να είναι μια πραγματική διέξοδος.

Ο πατριωτισμός του Κάστρο πήγε μέχρι τέλους γιατί ακριβώς στηρίχθηκε στον οργανωμένο λαό της Κούβας και μάλιστα στον ένοπλο. Ο κομμουνιστής ηγέτης ήξερε πολύ καλά ότι η εθνική ανεξαρτησία της Κούβας και το γκρέμισμα της αμερικανοκίνητης χούντας ταυτιζόταν απόλυτα με τα συμφέροντα των υποτελών τάξεων και την αλλάγη στην ιδιοκτησία των μεγάλων μέσων παραγωγής.

Αντίθετα οι ελίτ ήταν πλήρως ταυτισμένες με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και έπαιρναν το μερίδιο τους από την καταλήστευση και εκμετάλλευση της χώρας. Είναι η συλλογική ιδιοκτησία στα μεγάλα μέσα παραγωγής και η σοσιαλιστική οργάνωση της οικονομίας που επέτρεψε στην Κούβα να είναι αξιοζήλευτα κυρίαρχη και ανεξάρτητη όντας στην αυλή της υπερδύναμης ακόμα και όταν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ήταν εντελώς απομονωμένη διεθνώς.

Είναι χαρακτηριστικό εδώ να πούμε ότι παρά τα πολλά αφιερώματα και τις αναφορές στην πιο επιτυχημένη σοσιαλιστική επανάσταση του 20ου αιώνα, συνήθως η άρρηκτη σχέση εθνικού και ταξικού και ο αντιιμπεριαλιστικός πατριωτικός χαρακτήρας που είχε αποσιωπούνται και οι πρωταγωνιστές και ηγέτες της απλά εμφανίζονται ως κάποιοι άνετοι τύποι που κάπνιζαν πούρα και μάγεψαν τις μάζες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ το Λόγο του Κάστρο ΕΔΩ:
http://apergospastis.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 25, 2013 11:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φιντέλ Κάστρο: Στο μάτι του κυκλώνα κάθε εγκάθετου της Νέας Τάξης…



Η Κουβανέζικη Επανάσταση και το καθεστώς που γέννησε ήταν πάντα στο μάτι του ιμπεριαλιστικού κυκλώνα.

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης άρχισε μια ενορχηστρωμένη καμπάνια κατασυκοφάντησης του κουβανικού καθεστώτος και του ηγέτη του, Φιντέλ Κάστρο.

Οι πρώτοι που έσυραν το χορό εναντίον της Κούβας και του Φιντέλ ήταν οι υπόδουλοι «προοδευτικοί στοχαστές και τα «αριστερά» νεοταξικά μορμολύκεια (τύπου «Ιών» και ΙΝΤΥ).

Σήμερα «συνωστίζονται» στον ίδιο χορό κάθε καρυδιάς καρύδι. Όλες οι ποικιλίες του αντικομουνισμού, τα ποικίλα «βαποράκια» των μυστικών υπηρεσιών…

Διαβάζουμε κάποιους δόλιους και γραφικούς αφορισμούς, από ανεκδιήγητους «μετεωρίτες» και γραφίδες του διαδικτύου, του τύπου:

«Ο Ιωσήφ Στάλιν, ο Εμβέρ Χότζα, ο Νικολάε Τσαουσέσκου, ο Βόιτσεκ Γιαρουζέλσκι, ο Φιντέλ Κάστρο είναι ονόματα που προκαλούν ρίγη ανατριχίλας στο άκουσμά τους…».

Διαβάστε έναν τέτοιο εμετικό ΑΦΟΡΙΣΜΟ, εδώ:
http://proslalia.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5323.html#more

Εδώ δεν έχουμε μόνο το ταχυδακτυλουργικό, πρακτορικό τέχνασμα σύνδεσης και ΤΑΥΤΙΣΗΣ του Κάστρο με το Στάλιν και τα υποπροϊόντα του.

Η δολιότητα είναι πολυεδρική: Επιχειρείται, στα πρόσωπα των σταλινικών βρικολάκων και στραγγαλιστών του Σοσιαλισμού, ΟΧΙ μόνο η ταύτιση του Κάστρο, αλλά και η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ και ΑΘΩΩΣΗ των ΤΩΡΙΝΩΝ φρενοβλαβών κακούργων της ανθρωπότητας: Των ΦΑΣΙΣΤΩΝ της Νέας Τάξης…



Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι αυτοί οι κουτοπόνηροι «ιεροκήρυκες» «ξεθάβουν», ΣΗΜΕΡΑ,
τέτοιου τύπου αφορισμούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑ εγκλήματα του ΣΗΜΕΡΑ, τους ληστές και δήμιους της ανθρωπότητας που προκαλούν ΣΗΜΕΡΑ, «ρίγη ανατριχίλας», καθώς και τα εγχώρια ανδρείκελά τους…

Ασχολούνται, συστηματικά και σταθερά, σε κάθε ευκαιρία (αλλά και χωρίς ευκαιρία) με το Στάλιν και τα υποπροϊόντα του για να συκοφαντήσουν ΓΕΝΙΚΑ την Αριστερά και το Σοσιαλισμό, και ΞΕΧΝΟΥΝ το ίδιο σταθερά και συστηματικά: Το ΦΑΣΙΣΜΟ τόσο του Χίτλερ, όσο και το σύγχρονο των μεγάλων εγκληματιών των ΗΠΑ και της ΕΕ που καταστρέφουν και αποτεφρώνουν λαούς και έθνη και θανατώνουν καθημερινά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο…

ΞΕΧΝΟΥΝ τις ατομικές βόμβες των ΗΠΑ που έκαναν στάχτη ολόκληρες πόλεις στην Ιαπωνία και δολοφόνησαν εν ψυχρώ εκατομμύρια ανθρώπους…

Ξεχνούν το ΝΑΤΟ που σπέρνει το θάνατο και μετατρέπει σε καπνίζοντα ερείπια και στάχτες κράτη και λαούς…

Ξεχνούν την Ελλάδα που βιώνει μια από τις χειρότερες γενοκτονίες της ιστορίας της από τους κτηνάνθρωπους του νεοταξικού φασισμού…

ΟΛΑ αυτά δεν προκαλούν «ρίγη ανατριχίλας» για κάποια εγκάθετα μορμολύκεια που μα ξεφύτρωσαν στο διαδίκτυο…

Μόνο η νεκρή σταλινική λέπρα και τα βυθοκορύματά της προκαλούν «ανατριχίλα» στα «βαποράκια»…


Και ο Κάστρο που τον ταυτίζουν με αυτή τη «λέπρα», αναπαράγοντας, χωρίς προσχήματα, τον βούρκο των αφεντικών τους: ΗΠΑ.

ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ…

Γιατί, όμως, στάζουν, ΟΛΟΙ οι μισθοφόροι και τα φερέφωνα της παγκοσμιοποίησης (κάθε χρώματος), τέτοια χολή και μίσος εναντίον του Φιντέλ;

Γιατί ο αντικομουνισμός τους παίρνει τέτοιες μορφές υστερικών γαυγισμάτων;

Ο βασικός λόγος είναι το γεγονός ότι οι λαοί, κάτω από τα θανατηφόρα κτυπήματα του νεοταξικού φασισμού αρχίζουν να ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ, δηλαδή να αναζητούν τις αγωνιστικές τους κατακτήσεις και τα επαναστατικά τους οράματα: Εξ αντικειμένου ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ…

Η κατασυκοφάντηση του Φιντέλ Κάστρο έχει όμως και μια άλλη παράμετρο.

Η Κούβα του Φιντέλ Κάστρο αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα μιας σοσιαλιστικής Επανάστασης ΕΘΝΙΚΟ-απελευθερωτικής.

Η κουβανέζικη Επανάσταση κατέγραψε και καταγράφει τη δυναμική του «εθνικού στοιχείου», αυτό δηλαδή που τρέμει και θέλει να καταργήσει σήμερα η Νέα Τάξη.

Στις σημερινές συνθήκες είναι αυτό το «εθνικό στοιχείο» που αποτελεί τον επαναστατικό καταλύτη, που συσπειρώνει και ενώνει τους λαούς, που αποτελεί τη χειμαρρώδη ενέργεια επαναστατικών ανατροπών και σοσιαλιστικών προοπτικών.

Αυτό τρέμουν και μισούν θανάσιμα και το συκοφαντούν αγρίως τα πλανητικά κέντρα εξουσίες, οι «αριστερές» ελίτ εκπόρνευσης των επαναστατικών ιδεών και τα ποικίλα παπαγαλάκια της παγκοσμιοποίησης…

Είναι τόσο σημαντικές, πολυάριθμες και ΤΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ οι επιτεύξεις και τα μαθήματα της κουβανέζικης Επανάστασης που οι σύγχρονοι «αριστεροί» δωσίλογοι και τα πρακτορεία της Νέας Τάξης θέλουν να τις εξαφανίσουν, εστιάζοντας, αποκόβοντας και διογκώνοντας κάποια ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ελαττώματα του καστρικού καθεστώτος.

Ελαττώματα ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ, αν σκεφτεί κανείς με τι είχε να πολεμήσει η πολιορκημένη Κούβα, μέσα σε ποιο ασφυκτικό ιμπεριαλιστικό κλοιό βρισκόταν κλπ.

Κάτω από τέτοιες τρομακτικά δυσμενείς συνθήκες είναι αναπόφευκτες κάποιες παραμορφώσεις και δημοκρατικές αλλοιώσεις.
Το να πετάς όμως έξω από τη σκάφη μαζί με τη σαπουνάδα και το παιδί αυτό είναι δολιότητα πρώτου μεγέθους, άξια για τους προοδευτικούληδες και αριστερούλιδες γλείφτες της εξουσίας.

Τι θέλουν να αφανίσουν οι αντιεθνικιστές κοσμοπολίτες:

Πρώτον. Ότι η κουβανέζικη επανάσταση άρχισε σαν εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα δημοκρατικής ελευθερίας και ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, για να ικανοποιήσει και αυτά τα στοιχειώδη εθνικά και δημοκρατικά αιτήματα, προχώρησε στην απαλλοτρίωση και τον διωγμό των καπιταλιστών.

Δεύτερο. Ξεκίνησε από κάτω με την ΕΝΟΤΗΤΑ των πληβειακών τάξεων και μικροαστικών κοινωνικών στρωμάτων και στη δυναμική της εξέλιξη κατέληξε σε σοσιαλιστικές μορφές κοινωνικής οργάνωσης.

Τρίτον. Ήταν μια επανάσταση που «διαμόρφωσε» την ηγεσία.

Δεν είχε δηλαδή μια παγιωμένη και ιδεολογικά ομοιογενοποιημένη ηγεσία. Η ηγεσία της κουβανέζικης επανάστασης ήταν ένα γιακωβίνικο επιτελείο, που μέσα από τους διαδοχικούς σταθμούς της επαναστατικής εξέλιξης «ξεκαθάριζε» από τα αστικο-φιλελεύθερα στοιχεία της. Οι διαδοχικές κρίσεις στο κυβερνητικό επιτελείο, οι αλλαγές στρατοπέδου μιας σειράς εκπροσώπων της παλιάς αστικής «δημοκρατίας» (όπως ο Ουρούτια, ο πρώτος πρόεδρος της Επανάστασης, όπως ο Πρίο Σοκάρας, όπως οι στρατιωτικοί ηγέτες σαν τους Ντιάζ Λανς, Χούμπερ Μάττος κλπ) δεν είναι παρά μια έκφραση των κοινωνικών μετασχηματισμών που επέβαλε η δυναμική της Επανάστασης.

Αυτά ΤΡΕΜΟΥΝ σήμερα τα πλανητικά κέντρα εξουσίας και οι υπάλληλοί τους. Και τα τρέμουν γιατί η ΑΛΩΣΗ των εθνών που επιδιώκουν, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ τις προϋποθέσεις της επαναστατικής ΕΝΟΤΗΤΑΣ των κοινωνιών.

Το παράδειγμα της Κούβας είναι ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΟ σήμερα και στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Δεν μας προκαλεί συνεπώς καμιά έκπληξη η χολή που χύνουν τα «αριστερά» μορμολύκεια και τα ακροδεξιά κατακάθια, κατά του Κάστρο…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες