Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Σκουριές: Έμβρυα αληθινού αντάρτικου;

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 20, 2013 9:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Σκουριές: Έμβρυα αληθινού αντάρτικου; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σκουριές: Έμβρυα αληθινού αντάρτικου;




Δεν γράψαμε αμέσως για την επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», διότι θέλαμε να διερευνήσουμε, σε βάθος, το όλο ζήτημα.

Το πρώτο που μας έβαλε σε υποψίες είναι ότι ο Πάχτας, αυτό το γλοιωδέστατο πασοκικό «λαμόγιο», έσπευσε ΑΜΕΣΩΣ να ενοχοποιήσει και να στοχοποιήσει το ΚΙΝΗΜΑ των κατοίκων της περιοχής το οποίο σταθερά επί χρόνια καταγγέλλει το μέγα αυτό σκάνδαλο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» και τις πελώριες καταστροφικές του διαστάσεις σε ολόκληρη την περιοχή: Και οικονομικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων και ολοκληρωτικός οικολογικός αφανισμός της περιοχής…

Το δεύτερο «χαστούκι» μας ήρθε από τα δήθεν «αριστερά» κόμματα που έσπευσαν και αυτά ΑΜΕΣΩΣ να μιλήσουν για προβοκάτσια: Όταν μιλούν οι ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ για προβοκάτσια πρέπει να «κουμπώνεσαι» και να βάλεις το μυαλό σου να σκέφτεται αντίστροφα.

Σήμερα η στάση αυτών των κομμάτων αποτελεί αλάθευτο κριτήριο για να πιάσεις το «νήμα της Αριάδνης»…

Η τρίτη «δέσμη» για να ξετυλίξεις το «νήμα της Αριάδνης» είναι το τελετουργικό του κράτους, των διωκτικών αρχών και του θεάματος: Ένα κουβάρι αντιφατικών και αλληλοσυγκρουόμενων «μαρτυριών», «ανακοινώσεων», «κατηγοριών», ψεύδους και θεατρικών σκηνικών…

Σύσσωμο, λοιπόν, το κατοχικό καθεστώς με τα γλοιώδη ανδρείκελά του και τους «αριστερούς» ψάλτες του, ΕΥΘΕΩΣ ή ΕΜΜΕΣΩΣ, ενοχοποιούσαν και στοχοποιούσαν το ρωμαλέο κίνημα της περιοχής εναντίον του γιγάντιου αυτού πολυεθνικού σκανδάλου της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός»…

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΣΑΝ τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής, βγάζοντας λάδι τους ληστές και δημίους της περιοχής που με ασύλληπτη κερδοσκοπική φρενοβλάβεια ισοπεδώνουν και καταστρέφουν τη Χαλκιδική…

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του σκανδάλου το οποίο ΟΛΟΙ αποκρύπτουν επιμελώς θα συνοψίσουμε το ιστορικό του.

α). Το ελληνικό κράτος, το 2003, παραχώρησε, αντί πινακίου φακής (11 εκατομμύρια ευρώ), τα μεταλλευτικά δικαιώματα 317.000 στρεμμάτων της Βόρειας Χαλκιδικής στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold: Περιοχή πλουσιότατη σε χρυσό, άργυρο, μόλυβδο, χαλκό και άλλα μέταλλα.

Σημείωση: Στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» συμμετέχει με ποσοστό 5% και η «¶κτωρ» του Μπόμπολα…

β). Σε αυτήν την περιοχή περιλαμβάνονται και οι Σκουριές με τα κοιτάσματα χρυσού-χαλκού, με τις εγκαταστάσεις δύο προϋπαρχόντων ορυχείων και 310 σπίτια στο Στρατώνι: Σήμερα εκτιμάται ότι μόνο οι Σκουριές αξίζουν 12 δισεκατομμύρια δολάρια…

γ). Τέλος, η «ανάπτυξη» από αυτήν την πολυεθνική κατοχή της περιοχής και την κακουργηματική λεηλασία της από την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», συνίσταται σε τούτα:

* Ολοσχερής καταστροφή του Περιβάλλοντος, με τις συνακόλουθες μολυσματικές παρενέργειες για τους κατοίκους της περιοχής..

* Επί 27 χρόνια (τέτοια είναι η αποικιοκρατική σύμβαση), μαζί με την καταστροφή του αρχέγονου δάσους της Χαλκιδικής, θα γίνεται η εξόρυξη χρυσού που θα φεύγει έξω, δίχως να αφήνει κανένα κέρδος για τη χώρα μας, ούτε τα δικαιώματα εξόρυξης!!!

Αυτό το καθεστώς της βάρβαρης αποικιοκρατίας έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους της περιοχής. Χρόνια τώρα αγωνίζονται και ούτε τους ακούει κανείς. Ούτε η φωνή τους βγαίνει προς τα έξω, μια και τα ΜΜΕ ελέγχονται από τις κατοχικές δυνάμεις…



Σε τέτοιες σκληρές κατοχικές καταστάσεις, καταστάσεις σκότους και καταστροφής μιας νέας αποικιοκρατίας, δεν έχουν κανένα αποτελέσματα οι ειρηνόφιλες κινητοποιήσεις…

Μέσα στα σπλάχνα της κοινωνίας αρχίζουν να δημιουργούνται και να ωριμάζουν έμβρυα επαναστατικού αντάρτικου, όπως ακριβώς στην περίοδο της γερμανικής κατοχής…

Στις Σκουριές, μπορεί να έχουμε μια πρώτη εκδήλωση τέτοιων αντάρτικων εμβρύων: Οι κοινωνικοί και πολιτικοί όροι που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή συνηγορούν γι αυτό και μπορεί να αναζωπυρώσουν κλασσικές ΜΟΡΦΕΣ ιστορικών αγώνων …

Γι αυτό έχει δημιουργηθεί και τέτοια αμηχανία, αλλά και πανικός σε όλο το δωσίλογο κατεστημένο. Το «αντάρτικο» μπορεί να ξαπλωθεί, με ρυθμούς επιδημίας σε όλη την Ελλάδα: Οι ίδιοι κοινωνικοί και πολιτικοί όροι «θεμελιώνονται» και γιγαντώνονται…

ΟΤΑΝ ζεις υπό κατοχή και οι δυνάμεις αυτής της κατοχής σε δολοφονούν, καθημερινά και χωρίς έλεος, ΚΑΙ η «αριστερά» συμμετέχει σε αυτό το έγκλημα «ειρηνικά», δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και για αντάρτικες μορφές επαναστατικού αγώνα, σε μια πρώτη φάση.

Ο χρόνος θα δείξει…

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 21, 2013 8:27 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας στην Ιερισσό



Είναι πραγματικά αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στην Ιερισσό.

Δύο κάτοικοι Ιερισσού προσήχθησαν από την αστυνομία στον Πολύγυρο γύρω στις 5:00 μ.μ. και έχουν έκτοτε “εξαφανιστεί”, καθώς η αστυνομία δεν δίνει καμμία πληροφορία ούτε στο δικηγόρο, ούτε στις οικογένειες, ούτε στη βουλευτή Χαλκιδικής.

Κουκουλοφόροι και τζιπ της αστυνομίας που περιπολούν σε όλη την Ιερισσό κάνοντας τυχαίες προσαγωγές, έχουν σκορπίσει τον τρόμο στο χωριό. Οι άνθρωποι φοβούνται να κυκλοφορήσουν και δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους από το φόβο της απαγωγής και της προσαγωγής τους από τους κουκουλοφόρους (αστυνομικούς).

Αυτή τη στιγμή οι γυναίκες της Ιερισσού συγκεντρώνονται ειρηνικά έξω από το αστυνομικό τμήμα, ζητώντας να μάθουν τι απέγιναν οι άνθρωποι τους και να σταματήσει αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και ψυχολογικής βίας.

Ολοι όσοι προσάγονται κρατούνται από την αστυνομία πολλές ώρες χωρίς καμμία κατηγορία, ενώ υπο την απειλή της “απείθειας” πολλοί παραδίδουν και δείγμα γενετικού υλικού.

ΠΗΓΗ:

http://antigoldgreece.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 21, 2013 8:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για ποια επένδυση μιλάμε; (ή αποικιοκρατικές «επενδύσεις»)
Γράφει: Η Bάλια Μπαζού



Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μετά την επίσκεψή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής έκανε μια λιτή δήλωση συνδέοντας το μεταλλείο με την ευημερία της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «έχουμε όλοι την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα ξένων επενδύσεων στη χώρα. Είναι γνωστό ότι αυτή είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο, το δραματικό πρόβλημα της ανεργίας».

Και αυτή η δήλωση είναι μια καλή ευκαιρία για να ξαναδούμε το θέμα της επένδυσης στο μεταλλείο της Χαλκιδικής. Να δούμε για τι είδους επένδυση μιλάμε και εάν αυτού του είδους οι επενδύσεις θα δώσουν το «φιλί της ζωής» στη χώρα.

Για παράδειγμα:

Η χώρα θέλει επενδύσεις όπου το δημόσιο πουλάει ένα μεταλλείο προς 11 εκατομμύρια ευρώ ενώ η αξία του είναι άνω των 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ;
Η χώρα θέλει επενδύσεις όπου το δημόσιο δεν θα έχει κανένα έσοδο από τις εξορύξεις χαλκού και χρυσού;


Ας δούμε τα στοιχεία αναλυτικά:

1] Το ελληνικό δημόσιο «αγόρασε» τα μεταλλεία από την καναδική εταιρεία TVX στις 12 Δεκεμβρίου του 2003 έναντι 11 εκατομμυρίων ευρώ και μετά από λίγες ώρες τα «πούλησε», χωρίς να διεξαχθεί διαγωνισμός, στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ στην ίδια τιμή!

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ έναντι του ποσού των 11 εκατομμυρίων ευρώ παραχωρήθηκαν στην εταιρεία:

-2.500 στρέμματα γης
-40.000 τ.μ βιομηχανικών κτιρίων και γραφείων
-34 οριστικές παραχωρήσεις μεταλλείων έκτασης 317.000 στρεμμάτων (το 1/8 όλου του νομού Χαλκιδικής)
- 11.000 τμ αστικά οικόπεδα
- 310 κατοικίες στο Στρατώνι
-όλος ο εξοπλισμός εξορύξεων
-στοκ 270.000 τόνων συμπυκνώματος αρσενοπυρίτη (με περίπου 250.000 ουγγιές χρυσού)


2] Ένα χρόνο μετά την αγορά των μεταλλείων προς 11 εκατομμύρια ευρώ, η Ελληνικός Χρυσός εξαγοράστηκε σε ποσοστό 65% από την European Goldfields LTD έναντι 125,3 εκατ. δολαρίων (κυρίως σε μετοχές) και τον Ιούνιο του 2007 εξαγοράστηκε άλλο ένα 30% έναντι 178 εκατ. δολαρίων (με ανταλλαγή περίπου του 20% των μετοχών της European Goldfields).

3] Τον Φεβρουάριο του 2012, η European Goldfields απορροφήθηκε από την Eldorado Gold με την αξία της να έχει εκτιμηθεί στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

4] Το κοιτάσματα χαλκού και χρυσού στις Σκουριές, είναι αξίας άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

5] Η Κομισιόν, τον Φεβρουάριο του 2011 έκρινε παράνομη και ασυμβίβαστη με την εσωτερική αγορά την κρατική ενίσχυση ύψους 15,34 εκατ. ευρώ, η οποία χορηγήθηκε στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, με την πώληση περιουσιακών στοιχείων και γης του δημοσίου σε τιμή κατώτερη της αξίας της και με απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής φόρων. Η χώρα για αυτό το λόγο θα λογοδοτήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

6] Το ελληνικό δημόσιο δεν θα εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τα δικαιώματα εξόρυξης

7] Από την αποκατάσταση του τέλματος Ολυμπιάδας το γκρουπ Εldorado Gold/AKTΩΡ θα έχει αφορολόγητο κέρδος 145 εκατομμύρια ευρώ αφού από τους 339.810 τόνους συμπυκνώματος θα ανακτηθούν τελικά 226.000 ουγγιές χρυσού και 1.427.000 ουγγιές αργύρου. Και θα είναι αφορολόγητο γιατί σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων «Το προϊόν της συμπύκνωσης θα πωλείται σε μεταλλουργία του εξωτερικού».

8] Σύμφωνα με την εγκεκριμένη ΜΠΕ της εταιρείας, στην πλήρη ανάπτυξη του Επενδυτικού Σχεδίου, σε βάθος δεκαετίας οι εργαζόμενοι θα είναι συνολικά 1.300

Και μια ερώτηση για κλείσιμο:

Το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων έχει καταγγείλει ότι έγιναν 500 προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ και του προγράμματος κατάρτισης ανέργων και συγκεκριμένα:

«Για τους 500 περίπου που "προσλήφθηκαν" με αυτόν τον τρόπο από την εταιρεία τον τελευταίο καιρό, η εταιρεία εισέπραξε από το ΕΣΠΑ 500Χ4.240= 2.120.000 ευρώ!

Το ΕΣΠΑ πλήρωσε στους "προσληφθέντες" από την εταιρεία το ποσό των500Χ2.000= 1.000.000 ευρώ Και από το ταμείο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ δεν βγήκε ούτε ένα ευρώ»


Το Ποντίκι

Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://aristeroblog.gr/node/1435


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 21, 2013 8:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Χαλκιδική: Κράτος ζόφου και τρόμου…



Ανοικτή και κτηνώδη δικτατορία έχουν επιβάλει στη Χαλκιδική τα ανδρείκελα του νεοταξικού φασισμού για να στηρίξουν την κακουργία της πολυεθνικής εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός»…

Οι προσαγωγές των κατοίκων της Ιερισσού και οι εξαφανίσεις τους, από κουκουλοφόρους αστυνομικούς, διαδέχονται η μία την άλλη…

Η τρομοκρατία και η ψυχολογική βία έχουν προσλάβει ψυχωτικές διαστάσεις…

Το ίδιο εφιαλτικό είναι οι τρομοκρατικές εκμαιεύσεις δειγμάτων γενετικού υλικού (DNA) από τους προσαχθέντες…

Για όλα αυτά διοργανώνεται συνέντευξη Τύπου από τους δικηγόρους των θυμάτων.

Διαβάστε την πρόσκληση.


Συνέντευξη τύπου δικηγόρων για τα γεγονότα στη Χαλκιδική



Οι παρακάτω υπογράφοντες δικηγόροι σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου, που θα λάβει χώρα στις 22 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΔΟΘ (Μητροπόλεως 51, 1ος όροφος) με θέματα:

1. Την παρεμπόδιση των συνηγόρων της άσκησης του καθήκοντος υπεράσπισης των διωκόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής που εναντιώνονται στα μεταλλεία χρυσού

2. Την καταγγελία της κατάφωρης παραβίασης των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των κατοίκων της Χαλκιδικής, από τις Διωκτικές Αρχές

3. Την εκμαίευση δειγμάτων γενετικού υλικού (DNA) από τους προσαχθέντες δίχως την προηγούμενη απαγγελία κάποιας κατηγορίας σε βάρος τους.

4. Τις πολύωρες εξαφανίσεις – απαγωγές κατοίκων της Χαλκιδικής.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης:

Αλέξανδρος Αδαμίδης, Γεώργιος Κυρίτσης, Βασίλειος Τζιμούρτος, Σπυρίδων Πετρίδης, Εμμανουήλ Λαμτζίδης, Αναστασία Βαφείδου, Κων/νος Αμπατζάς
--
Mαρία Καδόγλου
Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
http://antigoldgreece.wordpress.com/


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 22, 2013 11:01 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αντώνης Σαμαράς: "Η Eldorado ξεκινά σε 10 μέρες, με κάθε ...κόστος"!!!




Ο Σαμαράς προαναγγέλλει την έγκριση για το μεταλλείο χρυσού στη Χαλκιδική.

Ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να ανακοινώσει, μέσω συνέντευξής του στη «Wall Street Journal», πως σε δέκα ημέρες θα εγκριθεί η επένδυση της καναδικής Eldorado Gold στο μεταλλείο χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, τόνισε πως πρόκειται για μια επένδυση που επιθυμεί πολύ και... πως θα προστατευτούν με κάθε κόστος οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», η Eldorado Gold έχει δεσμευτεί να επενδύσει άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια εντός της επόμενης τετραετίας.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/02/eldorado-10.html




Επίσης το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» καταγγέλλει:
Συνεχίζεται το όργιο των παρανομιών από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στο δάσος των Σκουριών, τώρα υπό την επίβλεψη του κ. Δένδια
Διαβάστε υη συνέχεια, ΕΔΩ:
http://antigoldgreece.wordpress.com/2013/02/22/orgio-paranomiwn/

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 23, 2013 10:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προς ειρηνόφιλους Φιλισταίους…



Στο άρθρο μας, «Σκουριές: Έμβρυα αληθινού αντάρτικου;», περιγράφαμε συνοπτικά το κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί στις Σκουριές, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, το οποίο μπορεί να γεννήσει έμβρυα «λαϊκού αντάρτικου».

Επισημαίναμε μεταξύ άλλων:

«Μέσα στα σπλάχνα της κοινωνίας αρχίζουν να δημιουργούνται και να ωριμάζουν έμβρυα επαναστατικού αντάρτικου, όπως ακριβώς στην περίοδο της γερμανικής κατοχής…
Στις Σκουριές, μπορεί να έχουμε μια πρώτη εκδήλωση τέτοιων αντάρτικων εμβρύων: Οι κοινωνικοί και πολιτικοί όροι που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή συνηγορούν γι αυτό και μπορεί να αναζωπυρώσουν κλασσικές ΜΟΡΦΕΣ ιστορικών αγώνων …».

Ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7286

Η θέση μας αυτή δεν απορρέει από τις επιθυμίας μας (αν και συχνά όλοι πέφτουμε στην παγίδα να κάνουμε τις επιθυμίες μας πραγματικότητα), αλλά από τους σιδερένιους νόμους της ιστορικής κίνησης και των κοινωνικών συγκρούσεων (ταξικών συγκρούσεων).

Μόνο οι ειρηνόφιλοι Φιλισταίοι ή τα «αριστερά» κόμματα της κοινοβουλευτικής αλλοτρίωσης και του εκλογικού κρετινισμού δεν μπορούν ΠΟΤΕ να αντιληφτούν ότι ο ταξικός πόλεμος από την ίδια τη λογική των πραγμάτων (ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ) οδηγεί στην ΑΝΟΙΚΤΗ πολεμική σύγκρουση.

Μόνο οι νωθροί έμποροι των λαϊκών αγώνων δεν είναι σε θέση να διακρίνουν ότι σήμερα ζούμε κάτω από ένα καθεστώς άγριου κοινωνικού πολέμου, κάτω από ένα καθεστώς των κατοχικών δυνάμεων του διεθνούς ΦΑΣΙΣΜΟΥ, το οποίο συστηματικά, μεθοδικά, καθημερινά και βάρβαρα προωθεί την ΑΝΟΙΚΤΗ πολεμική σύγκρουση με ολόκληρη την κοινωνία, τους εργαζόμενους και γενικά τον ελληνικό λαό.

Είναι, συνεπώς, αυτή η νεοταξική κακουργία και η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ βαρβαρότητα των ανδρεικέλων της που «εξατμίζει», ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, σε μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού, τις θανάσιμες ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ αυταπάτες.

ΑΝΤΙΚΕΜΕΝΙΚΟ απόσταγμα αυτού του γκρεμίσματος των εκλογικών αυταπατών και των ειρηνόφιλων ναρκωτικών είναι η δημιουργία εμβρύων επαναστατικής δράσης, εμβρύων «λαϊκού αντάρτικου», σε μια πρώτη φάση: Η Ιστορία επΆ αυτού έχει τελεσίδικα αποφανθεί…

Αυτά τα αυθεντικά επαναστατικά έμβρυα δεν είναι ΠΟΤΕ προβοκατόρικα: Αποτελούν το προανάκρουσμα (τους «σαλπιγκτές») και την ΑΙΧΜΗ εκείνων των ΜΟΡΦΩΝ αγώνα που αναπόφευκτα θα έρθουν.

Και είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που οι «προβοκάτορες» των Σκουριών έχουν περιλούσει με κρύο ιδρώτα όλες τις καθεστωτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τους ελεεινούς «αριστερούς» ειρηνικούς έμπορους και πληρεξούσιους των λαϊκών αγώνων.

ΟΛΟΙ αυτοί, κάθε πράξη που δεν την ελέγχουν τη χαρακτηρίζουν «προβοκάτσια», πάντα έτσι την χαρακτήριζαν. Κάθε βίαιη σύγκρουση με το καθεστώς, κάθε τι που το αμφισβητεί έμπρακτα, γι αυτούς είναι «προβοκάτσια». Όταν η ταξική πάλη σπάει το κάδρο της καθεστωτικής (κατοχικής σήμερα) «νομιμότητας» είναι «προβοκάτσια»: Τόσο ενσωματωμένοι είναι στο καθεστώς, που μόνο στα λόγια, «ειρηνικά» και «νόμιμα», το καταγγέλλουν…

Επιστρατεύουν, λοιπόν, πλήθος σοφισμάτων για να καλύψουν τη δική τους προδοσία.

Τα σοφίσματα αυτά τα συμπυκνώνει, ο φίλος Νίκος Μπογιόπουλος, ως εξής:

«Η εξ αντικειμένου προβοκατόρικη δράση των κουκουλοφόρων στις Σκουριές της Χαλκιδικής έδωσε την ευκαιρία στα κάθε λογής «ΜΑΤ» της αντιλαϊκής προπαγάνδας να επιδοθούν στο γνωστό σπορ της διαστρέβλωσης και της παραχάραξης
Μάλιστα, με τη φόρα που έχουν πάρει, οι ενσωματωμένοι στα επιτελεία της «ποινικοποίησης» των λαϊκών αγώνων, μοιάζουν έτοιμοι, εκτός από τη δίωξη της δράσης, να εισηγηθούν οσονούπω και τη δίωξη της... σκέψης!».

Ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ:
http://www1.rizospastis.gr/storyTextOnly.do?id=7304928&publDate=21%2F2%2F2013&textOnly=true

Είναι να απορεί κανείς με την απλοϊκότητα των «επιχειρημάτων» του φίλου Νίκου.

«Τα ΜΑΤ της αντιλαϊκής προπαγάνδας» συστηματικά και καθημερινά, ιδιαίτερα σήμερα, επιτελούν αυτό το έργο, ακριβώς γιατί προωθεί το καθεστώς την ολομέτωπη και ΑΝΟΙΚΤΗ πολεμική σύγκρουση με τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό.

Με τις απεργίες στο Μετρό, τους ναυτεργάτες κ.λπ., τα ίδια δεν προώθησαν; Τις επιτάξεις και επιστρατεύσεις, την ανοικτή τρομοκρατία;

Με αυτή την σκουριασμένη κουκουέδικη «λογική», και οι απεργίες σήμερα, όπως και κάθε δυναμική κινητοποίηση, είναι «προβοκάτσια», διότι τα «ΜΑΤ της αντιλαϊκής προπαγάνδας» επιδίδονται «στο γνωστό σπορ της διαστρέβλωσης και της παραχάραξης» και διευκολύνουν τα κυβερνητικά ανδρείκελα να «ποινικοποιήσουν» τους αγώνες!!!!!

Σύμφωνα, συνεπώς, με αυτή τη «λογική» της ηττοπάθειας και της υποταγής, θα πρέπει να διαδηλώνουμε ΜΟΝΟ μέσα στα πλαίσια της «νομιμότητας» του καθεστώτος, διαφορετικά να καθίσουμε στα αυγά μας, διότι ενεργούμε «εξ αντικειμένου προβοκατόρικα» και διευκολύνουμε τους σχεδιασμούς του καθεστώτος: Τέτοια «αριστερή» φιλοσοφία ΥΠΟΤΑΓΗΣ…

Φυσικά, όλοι αυτοί οι αριστεροί της «νομιμότητας», αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν το αλφάβητο: Ότι τα «πλαίσια» και των «ειρηνικών» αγώνων τα καθορίζει η αστική «νομιμότητα», σήμερα η «νομιμότητα» των ευρω-χουντικών δωσίλογων.

Και η «νομιμότητα» αυτή του 4ου Ράιχ, συστηματικά και μεθοδικά, προωθεί σήμερα και την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε απεργιακής κινητοποίησης, ακόμα και κάθε έννοιας συνδικαλιστικού αγώνα: Η «νομιμότητα» που θέλει να βγάλει στην ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ κάθε λαϊκή ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ…

Η ίδια, δηλαδή, η κυβέρνηση των μαφιών του χρήματος, κάτω από τα αδιέξοδά τους (ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ) ΠΡΟΩΘΟΥΝ την ανοικτή πολεμική σύγκρουση με τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό.

Και μπροστά σΆ αυτόν τον άγριο ΠΟΛΕΜΟ οι ειρηνόφιλοι Φιλισταίοι στιγματίζουν κάθε αγωνιστική πράξη σαν προβοκατόρικη!!!

Αντί να δείξουν το αναπόφευκτο της ανοικτής σύγκρουσης του καθεστώτος με το λαό και να ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ το λαό, ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ, σΆ αυτόν το άγριο ΠΟΛΕΜΟ, συμμαχούν με το καθεστώς, χαρακτηρίζοντας κάθε πράξη λαϊκής αντίστασης σαν «προβοκάτσια»…

Πετούν όλοι αυτοί οι αριστεροί της φράσης στον κάλαθο των αχρήστων το αλφάβητο της ταξικής πάλης:

1. Ότι η πολιτική πάλη από τη δύναμη των εσωτερικών αναγκών μετατρέπεται σε πάλη φυσική, σε ένοπλη σύγκρουση.
2. Ότι ο εμφύλιος πόλεμος είναι η μορφή που τείνει να πάρει σήμερα η πάλη των αντιπάλων τάξεων.
3. «Οι μάζες πρέπει να ξέρουν ότι τραβάνε για ένοπλο, αιματηρό, απελπισμένο αγώνα» (Λένιν).
4. Ότι καθήκον είναι να «κτυπάμε όλες τις καμπάνες και να διακηρύσσουμε την ανάγκη της τολμηρής επίθεσης και εφόδου με το όπλο στο χέρι» (Λένιν).
5. Ότι καθήκον είναι να εξαλείφουμε την παθητικότητα, την ηττοπάθεια και την αναμονή.


«Εξ αντικειμένου», συνεπώς η ηγεσία του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο πλευρό του κατοχικού καθεστώτος…

Υ.Γ. Και κάτι άλλο ακόμα: Αυτοί οι «προβοκάτορες» των Σκουριών έκαναν πασίγνωστο, μέσα σε λίγες μέρες, το ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελείται στη Χαλκιδική από τα αρπακτικά των πολυεθνικών, έκαναν γνωστό και το ΚΙΝΗΜΑ των κατοίκων της περιοχής, κάτι που δεν κατάφερε το «ειρηνικό κίνημα» επί τόσα χρόνια…

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 24, 2013 6:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Αλητεία του "Βήματος"



Αλλη μια αλητεία των καθεστωτικών ΜΜΕ ενάντια στους κατοίκους της Χαλκιδικής που πραγματοποίησαν μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στη διασταύρωση της Μεγάλης Παναγίας αντιστεκόμενοι στο τεράστιο οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο, που συντελείται στην περιοχή τους. Αυτή την φορά η δημοσιοκαφρική αλητεία προέρχεται από την ιστοσελίδα του «Βήματος».

Αναφερόμενη, λοιπόν η ιστοσελίδα της φυλλάδας στην σημερινή διαδήλωση δεν βρήκε ούτε μια φωτογραφία των συγκεντρωμένων –απΆ τις εκατοντάδες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο- και έβαλε εικόνα απΆ τα αποτελέσματα της πρόσφατης ακτιβιστικής ενέργειας. (Η στάση αυτή της ηλεκτρονικής τοποθέτησης του «Βήματος» πάει να συμπληρώσει το κατάπτυστο άρθρο του...

γνωστού και μη εξαιρετέου Β. Λαμπρόπουλου
που υπάρχει στην έντυπη έκδοση και αναφέρεται στα γνωστά τρομολαγνικά σενάρια στα οποία επιδίδεται ο καλαμαράς του ΔΟΛ)

Λογικό. Πρέπει η φυλλάδα να ανταποδώσει στην εταιρεία τον πακτωλό χρημάτων που έβαλε στα ταμεία της από την ολοσέλιδη διαφήμιση που έχει σήμερα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».



Από κει και πέρα να γράψουμε, ότι όπως ενημερωνόμαστε τηλεφωνικά το σημερινό συλλαλητήριο –που ολοκληρώθηκε πριν λίγο και τώρα δίνεται συνέντευξη τύπου απΆ τους διοργανωτές του- ήταν πολύ δυναμικό και μαζικό.

Το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας των δυνάμεων της καταστολής για να αποτρέψουν την μαζική συμμετοχή των κατοίκων στην διαδήλωση δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.

Ιδιαίτερη αίσθηση μας προκάλεσε η επιδοκιμασία που είχε ο χαιρετισμός που απεύθυνε στους συγκεντρωμένους ο εκπρόσωπος της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και ο οποίος ήταν ο μόνος ομιλητής που υπερασπίστηκε ανοιχτά την καταδρομική επιχείρηση στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/02/blog-post_7378.html


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 24, 2013 7:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Περί βίας
Γράφει: Ο Γιώργος Ρούσης



ΑπΆ αφορμή την ένταση του οικονομικού καταναγκασμού, της άμεσης κρατικής και παρακρατικής βίας και των βίαιων αντιδράσεων που αυτά προκαλούν, έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση περί βίας.

Σε αυτήν τη συζήτηση οι συστημικές- κυβερνητικές δυνάμεις, γεννήτορες και δάσκαλοι της βίας, την καταδικάζουν όταν στρέφεται εναντίον τους μΆ άλλα λόγια όταν θερίζουν ότι έσπειραν και καλούν Αριστερά να πράξει το ίδιο.

Από την άλλη η κοινοβουλευτική αριστερά αποδέχεται το ρόλο του απολογούμενου και δεν χάνει ευκαιρία να καταδικάσει γενικώς και αορίστως τη βία και να δηλώνει ότι η ίδια δεν πρόκειται ποτέ να την χρησιμοποιήσει.

Ενδεικτικά θυμίζω
τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι «η βία ως η πλέον αυταρχική πράξη», είναι καταδικαστέα, ή αντίστοιχες δηλώσεις άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που περηφανεύονται ότι «θα ταράξουν [τους αντιπάλους τους] στην νομιμότητα».

Θυμίζω ακόμη παλιότερες δηλώσεις της Αλέκας Παπαρήγα κατά την οποία «στην πραγματική λαϊκή εξέγερση «δεν θα σπάσει ούτε τζάμι» και την πρόσφατη απολογητική της στάση κατά την οποία οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δεν διέπραξαν την «καταδικαστέα» πράξη της κατάληψης ενός δημόσιου χώρου που είναι το υπουργείο.

Θυμίζω τέλος την ευκολία με την οποία αυτή η Αριστεράς χαρακτηρίζει αδιακρίτως ως προβοκατόρικη κάθε βίαιη αντίδραση στο σύστημα.



Αυτές οι τοποθετήσεις κατά της βίας γενικώς:

-Αρνούνται τις πλέον ένδοξες στιγμές της παγκόσμιας αλλά και της ελληνικής Αριστεράς, δηλαδή τη διπλή ένοπλη αντίσταση της κατά του Γερμανικού και στη συνέχεια του Βρετανικού ιμπεριαλισμού, και κατά του ντόπιου κεφαλαίου.

- Αρνούνται το δικαίωμα αντίστασης στη βία , με βία, τη στιγμή μάλιστα που στο βαθμό που αντιδραστικοποιείται το κεφαλαιοκρατικό σύστημα και κατΆ επέκταση περιορίζεται η συναίνεση προς αυτό, είναι βέβαιο ότι θα προσφεύγει όλο και περισσότερο στη βία και θα αποκαλύπτει τον χαρακτήρα του ως επί της ουσίας δικτατορίας της αστικής τάξης . Με άλλα λόγια αρνούνται την αλήθεια του Μπρεχτ ότι «μόνον η βία ωφελεί όπου εξουσιάζει η βία».

-Αρνούνται τη αλήθεια που διατυπώνει ο Ένγκελς ότι δηλαδή «η βία παίζει στην ιστορία και έναν άλλο ρόλο (εκτός από το ρόλο του κακοποιού ) ρόλο επαναστατικό,[…] και όπως λέει ο Μαρξ, είναι η μαμή κάθε παλιάς κοινωνίας, που κυοφορεί μια νέα[..] η βία είναι το όργανο, που με αυτό το κοινωνικό κίνημα ανοίγει το δρόμο του και σπάζει τις αποστεωμένες απονεκρωμένες πολιτικές μορφές.»[ii]

-Αρνούνται το γεγονός ότι ναι μεν η θεωρία μπορεί να μετατραπεί σε υλική δύναμη αν γίνει κτήμα των μαζών, όμως «η κριτική των όπλων δεν μπορεί να αντικατασταθεί από το όπλο της κριτικής»[iii] , και ότι στην κάθε περίπτωση η αναγκαία για την ανατροπή του κεφαλαιοκρατικού συστήματος επανάσταση δεν μπορεί παρά να είναι βίαιη, υπό την έννοια ότι το κεφάλαιο θα εξαναγκαστεί-θα βιαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία του και δεν θα το πράξει οικιοθελώς.

-Αρνούνται τέλος τη μεγάλη λενινιστική αλήθεια της «αναγκαιότητας συστηματικής διαπαιδαγώγησης των μαζών στο πνεύμα αυτής και μόνον αυτής της άποψης για βίαιη επανάσταση [η οποία ] βρίσκεται στη βάση όλης της διδασκαλίας του Μαρξ και του Ένγκελς»[iv].

Αρνούμενοι όμως όλα τα παραπάνω, όχι μόνο αφήνουν έκθετο το λαϊκό κίνημα στην πολύμορφη βία του συστήματος , αλλά ουσιαστικά αποκλείουν την ανατροπή του και μαζί με αυτήν και τη λύτρωση από τα σημερινά δεινά.
________________________________________
[i][i] Μπρεχτ, Αγία Ιωάννα των Σφαγείων
[ii] Fr. Εngels, Anti-dϋhring, Éditions Sociales , 1973, σελίδα 211
[iii]K. Marx, Introduction a lα critique de lα philosophie du Droit de Hegel, Editions Sociales, 1975, σελ. 205
[iv]Λένιν, Κράτος και Επανάσταση ¶παντα, τόμος 33, σελίδα 22


(Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 24, 2013 10:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ»



Διαβάστε την ομιλία του Αρχιμαντρίτη π. Χριστοδούλου Αγγελόγλου
Αξίζει!
ΕΔΩ:
http://antigoldgreece.wordpress.com/2013/02/24/hristodoulos-skouries/


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 25, 2013 12:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Re: Σκουριές: Έμβρυα αληθινού αντάρτικου; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΘΥΜΙΟΣ έγραψε:
Σκουριές: Έμβρυα αληθινού αντάρτικου;


Σημείωση: Στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» συμμετέχει με ποσοστό 5% και η «¶κτωρ» του Μπόμπολα…




Ροβεσπιέρος έγραψε:

Για ποια επένδυση μιλάμε; (ή αποικιοκρατικές «επενδύσεις»)
Γράφει: Η Bάλια Μπαζού
........
Το Ποντίκι

Το διαβάσαμε ΕΔΩ:
http://aristeroblog.gr/node/1435[/size]


Σε ποιόν ανήκει το Ποντίκι;
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 25, 2013 1:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν καταλανβαίνουμε τι θέλεις να υπαινιχτείς...
Κάντα λίγο πιο λιανά...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 25, 2013 9:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Οι «επιστήμονες» μισθοφόροι του εγκλήματος…



Αποτελεί πλέον κοινοτυπία να πούμε ότι σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, τα ισχυρά οικονομικά κέντρα εξουσίας έχουν υποτάξει και κάθε επιστημονικό κλάδο και έχουν μετατρέψει την Επιστήμη σε «επιστήμη», τους επιστήμονες σε μισθοφόρους τους, για την «επιστημονική» τεκμηρίωση των ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ τους…

Οι «επιστήμονες» της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» αποτελούν πολύ συγκεκριμένο και ζωντανό παράδειγμα: Με τον κυνισμό του μισθοφόρου έδωσαν «επιστημονική» κάλυψη στα θηριώδη ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ των αφεντικών τους και από επιστήμονες μετατράπηκαν σε όντα χωρίς ραχοκοκαλιά, σε γλοιωδέστατους προπαγανδιστές της εταιρείας…

Διαβάστε τους «άθλους» των «επιστημόνων» μισθοφόρων της πολυεθνικής, ΕΔΩ:
http://antigoldgreece.wordpress.com/2013/02/25/epistoli-proklisi/

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες