Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η αυθάδεια ενός ανδρείκελου: «Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει»!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 29, 2012 8:49 am    Θέμα δημοσίευσης: Η αυθάδεια ενός ανδρείκελου: «Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει»! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
H απύθμενη αυθάδεια ενός ανδρείκελου: «Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει»!



Η Ελλάδα έχει πετύχει έναν ιστορικό άθλο: Μέσα σε μια τετραετία, περίπου κυβερνήθηκε από τρεις πρωθυπουργούς ανδρείκελα: ΓΑΠ, Παπαδήμος, Σαμαράς (ο ένας χειρότερος από τον άλλο)!!!

Και δύο κυβερνήσεις συναινετικής, τοκογλυφικής κακουργίας: Την Παπαδήμια (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ) και τη σημερινή (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), η μία χειρότερη από την άλλη!!!

Το κύριο χαρακτηριστικό κάθε κυβέρνησης και κάθε πρωθυπουργού ήταν τούτο: Να ξεπεράσει τους προηγούμενους στους ρυθμούς λεηλασίας του ελληνικού λαού και του ξεπουλήματος της χώρας, να τους ξεπεράσει στη βαθμολογία του ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ…

Ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να τους κερδίζει όλους στη …στροφή. Είναι τέτοια η φόρα που έχει πάρει που τον ολοκληρωτικό αφανισμό της Ελλάδας τον ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ σαν ΑΦΕΤΗΡΙΑ της ύπαρξής της!!!

Το νέο ευρηματικό σποτάκι του είναι: «Η Ελλάδα τώρα ξεκινάει»!!!

ΤΩΡΑ που δίνει τη χαριστική βολή στο λαό της Ελλάδας και στην ελληνική κοινωνία «ΞΕΚΙΝΑΕΙ» η Ελλάδα: Τέτοια παράκρουση δωσίλογης αυθάδειας…

Διαβάστε ένα εύστοχο σχόλιο για την Ελλάδα που «ξεκινάει τώρα»:


Στο ζενίθ του... ναδίρ!
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=29/11/2012&columnId=1821

Εχουμε εισέλθει στον αστερισμό της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου και ήδη μέχρι στιγμής, μετράμε:

• Ανεργία που τα πραγματικά της μεγέθη ξεπερνούν το 30%.
• Φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό που σύμφωνα με τα στοιχεία της Γιούροστατ αγκαλιάζουν το 70% του ελληνικού πληθυσμού.
• Πάνω από 500.000 παιδιά που σύμφωνα με τις καταγραφές της ΟΥΝΕΣΚΟ υποσιτίζονται.
• Διπλασιασμό των ανθρώπων που για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαΐ προστρέχουν στα συσσίτια.
• Απροσδιόριστο αριθμό αστέγων.
• Χίλιες οικογένειες που κάθε μέρα μένουν χωρίς ρεύμα αφού αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και η ΔΕΗ τους κόβει το ηλεκτρικό.
• Χιλιάδες και χιλιάδες «λουκέτα» μαγαζιών στις πόλεις και στα χωριά της επικράτειας.
• Εκατομμύρια παγωμένους που δεν μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα.
• Εκατομμύρια χρεοκοπημένους και «υποθηκευμένους» στις τράπεζες.
• Εκατομμύρια χαρατσωμένους και φορολεηλατημένους.
• Καρκινοπαθείς χωρίς φάρμακα, ανάπηρους χωρίς συντάξεις, πολύτεκνους χωρίς βοηθήματα, νοσοκομεία χωρίς υλικά, σχολεία υπό διάλυση.
• Και απροσδιόριστες γενιές Ελλήνων που καλούνται να «επιβιώσουν» με 400 ευρώ το μήνα, αν βρουν ποτέ δουλειά, να συνταξιοδοτηθούν στη Δευτέρα Παρουσία, και στο ενδιάμεσο να «ζήσουν» ως είλωτες.

*
Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα.

Κάποιος, χωρίς απαραίτητα να διαθέτει φιλότιμο και τσίπα, απλώς με ψυχρή και τεχνοκρατική ματιά, κάποιος που έχει μάθει να αντιμετωπίζει τον άνθρωπο όχι ως άνθρωπο αλλά σαν «αριθμό»,
ακόμα κι αυτός, την παραπάνω αναμφισβήτητη κατάσταση θα την προσδιόριζε με το μόνο τρόπο που μπορεί να προσδιοριστεί: Ως κοινωνικό ολοκαύτωμα και ως ανθρωπιστική καταστροφή.

Οχι, όμως, και η κυβέρνηση. Οχι, όμως, και ο υπουργός Οικονομικών. Γιατί, χτες, ο κ. Στουρνάρας, περιχαρής, πλην σεμνός και ταπεινός, για τα όσα «πετύχαμε» στο προχτεσινό Γιούρογκρουπ, διαπίστωσε ότι
- μετά απ' όλα αυτά -
ως Ελλάδα, στα μάτια των εταίρων μας, «είμαστε στο ζενίθ της αξιοπιστίας μας»!


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 29, 2012 8:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το διαρκές ψεύδος των ανδρεικέλων της τοκογλυφικής μαφίας…



Η Μαρία Δαμανάκη, αυτή η «αριστερή πολυτελείας», έκανε τη "βαθυστόχαστη" δήλωση(!):

«οι αποφάσεις του χθεσινού Eurogroup αποτελούν ανάσα για την Ελλάδα. Της δίνουν τη δυνατότητα να πληρώσει τους μισθούς και συντάξεις του Δεκεμβρίου, να σταθεροποιήσει το τραπεζικό της σύστημα και να καλύψει τα κενά του προϋπολογισμού που ακόμη παραμένει ελλειμματικός…».

Όλοι οι παπαγάλοι-ανδρείκελα της διεθνούς και εγχώριας μαφίας του χρήματος (πολιτικοί και δημοσιογραφικοί παπαγάλοι) κινούνται, σταθερά και ξετσίπωτα, πάνω στο ίδιο τυποποιημένο ψεύδος: Ότι οι δόσεις τις διεθνούς χρηματιστηριακής χούντας δίνονται στην Ελλάδα για τη «σωτηρία» της, για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα «κενά του προϋπολογισμού» κ.λπ.

Τόσα και τόσα τεκμηριωμένα γραφτά έχουν υπάρξει, επίσημες ομολογίες και τα παπαγαλάκια (πολιτικά και δημοσιογραφικά) συνεχίζουν στα ίδια κλισέ του ψεύδους.

Συνεχίζουν αυτά τα δωσίλογα απανθρωπάρια να επικαλύπτουν και να αποκρύπτουν ότι τα χρήματα που δίνουν οι διεθνείς χρηματιστηριακές μαφίες πηγαίνουν για τη σωτηρία των τραπεζών και για την αποπληρωμή των δανειστών-τοκογλύφων.

Και το χειρότερο: Οι δόσεις της διεθνούς χρηματιστηριακής κακουργίας δίνονται για την ΙΣΟΒΙΑ-ΚΤΗΝΩΔΗ λεηλασία των μισθών και συντάξεων, το ΓΕΝΙΚΟ ξεπούλημα της χώρας και την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ καταστροφή και χρεοκοπία της ελληνικής κοινωνίας.

ΟΧΙ μόνο δεν πηγαίνει, από αυτά τα ληστρικά δάνεια, ούτε τσακιστή δεκάρα στους μισθούς, συντάξεις κ.λπ. αλλά το ΑΝΤΙΘΕΤΟ: Αποτελούν «ΥΠΟΘΥΚΗ» μιας ΜΟΝΙΜΗΣ και ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΑΣ ληστρικής λεηλασίας (μέχρι αφανισμού) των μισθών και συντάξεων κ.λπ, καθώς και «ΥΠΟΘΗΚΗ» ενός βάρβαρου ξεπουλήματος της Ελλάδας, ξεπουλήματος, χωρίς ορίζοντα, χωρίς διακοπές και χωρίς έλεος…

Τέτοιοι ψεύτες είναι οι παπαγάλοι-ανδρείκελα (πολιτικά, δημοσιογραφικά, ακαδημαϊκά): Ψεύτες χωρίς όρια, χωρίς ενοχές, χωρίς αναστολές και συστολές, ΠΩΡΩΜΕΝΟΙ…

Ψέλνουν χρόνια τώρα το ίδιο ρεφραίν, όταν ακόμα και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας, ο Στουρνάρας ομολογεί ότι από τη «σούπερ δόση» των 34 δισ. ευρώ θα πάνε:

α) Τα 24 διδ, ευρώ στις τράπεζες!!!

β).Τα 10 δισ, ευρώ για την αποπληρωμή δανειακών υποχρεώσεων!!!

Δηλαδή και τα 34 δισ. ευρώ θα πάνε στις τσέπες των τοκογλύφων…

Αποκαλυπτικότατο είναι το δημοσίευμα, καθώς και ευρηματικό το σκίτσο. Τα είδαμε στο «Οίμος»
Διαβάστε ΕΔΩ:
http://oimos-athina.blogspot.gr/2012/11/blog-post_29.html#more


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 01, 2012 8:04 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
202,7 - 156,6 = «Ριφιφί»!
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ




Επαναλαμβάνουμε:

Στη σελίδα 127 της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού για το 2013, οι κυβερνώντες αναφέρουν ότι από το πρώτο Μνημόνιο μέχρι και τη στιγμή κατάθεσης του προϋπολογισμού, δηλαδή από την ένταξη της Ελλάδας στο λεγόμενο «μηχανισμό σωτηρίας» μέχρι και το Νοέμβρη του 2012, τα δάνεια που έλαβε η χώρα ήταν 112,6 δισ. ευρώ.

Ακόμα κι αν σε αυτά προσθέσουμε τα 44 δισ. ευρώ της λεγόμενης «σούπερ δόσης» (που ακόμα δεν έχουν εκταμιευτεί και που τα παζάρια για το πότε και πώς θα εκταμιευτούν συνεχίζονται) το συνολικό ποσό των δανείων στα χρόνια των Μνημονίων ανέρχεται στα 156,6 δισ. ευρώ.
*
Στη σελίδα 133 της ίδιας εισηγητικής έκθεσης, περιλαμβάνονται οι πίνακες με τους τόκους και με τα χρεολύσια που έχει πληρώσει η Ελλάδα κατά το ίδιο διάστημα.

Τι προκύπτει: Οτι την περίοδο 2010 - 2012 ο ελληνικός λαός κατέβαλε σε εγχώριους και ξένους τοκογλύφους, κερδοσκόπους, δανειστές και πιστωτές το ποσό των 202,7 δισ. ευρώ!
*

Δηλαδή, υποτίθεται ότι με τα Μνημόνια «ήρθαν» 156,6 δισ. ευρώ (που δεν «ήρθαν» ποτέ και όσα ήρθαν δεν πήγαν στο λαό),
αλλά το ίδιο διάστημα των Μνημονίων - το ομολογούν οι ίδιοι στον προϋπολογισμό τους - από το λαό έφυγαν, αφαιρέθηκαν, κλάπηκαν, βουτήχτηκαν 202,7 δισ. ευρώ!

Εντούτοις, τους ακούς στη Βουλή, στα κανάλια, στις εφημερίδες να μπουρδολογούν και να επιμένουν στο παραμύθι. Κι όταν τους στριμώξεις λίγο παραπάνω, όταν αποδεικνύεις ότι δεν ισχύει τίποτα από τα απίθανα ψεύδη των κυβερνώντων, των παπαγάλων τους και των αδαών «διανοούμενων», ότι δεν είναι από τα δάνεια που πληρώνονται, τάχα, οι μισθοί και οι συντάξεις, αλλά ότι είναι οι μισθοί και οι συντάξεις που λεηλατούνται για να πληρώνονται (διπλά και τρίδιπλα) τα δάνεια, τότε οι πάσης φύσεως «φωστήρες» κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Αλλά τι, τελικά, «δεν καταλαβαίνουν»; Οτι το 202,7 είναι μεγαλύτερο από το 156,6;


ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=1/12/2012&columnId=1821

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες