Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η φάρσα της αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ σε νέα κωμικά επεισόδια

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 29, 2012 7:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η φάρσα της αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ σε νέα κωμικά επεισόδια Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η φάρσα της αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ σε νέα κωμικά επεισόδια



Έχουμε γράψει πολλές φορές, σε βαθμό κουραστικό, για τις απόπειρες «βρικολακιάσματος» του ιστορικού ΠΑΣΟΚ, στο πρόσωπο του πιο παρακμιακού, αλλά και πιο μοχθηρού «αριστερού» γραναζιού της Νέας Τάξης: Του ΣΥΡΙΖΑ…

Οι ιστορικές τραγωδίες, κατά κανόνα, βρικολακιάζουν σαν κακόγουστες φάρσες. Η τραγωδία του πασοκισμού, ωστόσο, μας δίνει μια μεγάλη ποικιλία από ιλαροτραγικές και κακόγουστες φάρσες αχαλίνωτης παρακμιακής αυθάδειας και κακοήθους νεοπλασίας: Τέτοιες μεταμφιέσεις και καιροσκοπικές πτήσεις, σαν και αυτές που έχουμε ζήσει, με όλα αυτά τα πασοκικά «υλικά» της πλέριας αποσύνθεσης και παρακμής, δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο…

Τώρα όλα αυτά τα «υλικά» της ιστορικής αποσύνθεσης του ΠΑΣΟΚ, διαποτισμένα μέχρι το μεδούλι με το δηλητήριο της σήψης του ΠΑΣΟΚ, σε όλα τα στάδιά της, με κορυφαίο τον «εκσυγχρονισμό» και το δωσιλογισμό του ΓΑΠ και του Βενιζέλου (πάντα πιστοί στρατιώτες του κυβερνώντος ΠΑΣΟΚ), ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΙ μαζικά και ορμητικά, με όλες τις αποσκευές τους, στη νέα φάρσα της ΟΥΤΟΠΙΑΣ και της ΑΠΑΤΗΣ: Στο ΣΥΡΙΖΑ…

Επιχειρούν, οι άμοιροι, να νεκραναστήσουν, ΟΧΙ μόνο τα παλιά συνθήματα του αντρεϊκού ΠΑΣΟΚ, αλλά και την 3η του Σεπτέμβρη (η αφίσα είναι αποκαλυπτική)

Τέτοια εμπορική φρενοβλάβεια ψεύτικων ελπίδων και ιστορικής ΑΠΑΤΗΣ δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Τέτοια αναπαλαίωση ΟΧΙ μόνο της ιστορικής πασοκικής ουτοπίας και τραγωδίας, αλλά και των έσχατων ορίων της ΠΑΡΑΚΜΗΣ της και της νεοταξικής της ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ, σου φέρνει παραζάλη.

Θα τη σχολιάσουμε με κάποια μικρά αποσπάσματα από προγενέστερα άρθρα μας:

Στις 6 Μαΐου του 2012 είχαμε γράψει το άρθρο:

«Ο «Αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ «οδηγός» στην αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ
ή
Ο καθεστωτικός φαύλος κύκλος των εκλογικών «ανατροπών».


Γράφαμε, μεταξύ άλλων:

Με τα σημερινά δεδομένα του λαϊκού κινήματος αυτή η εκλογική «ανατροπή» του πολιτικού σκηνικού οδηγεί στον εκλογικό κρετινισμό και στην Πίστη στα νέα πολιτικά σχήματα της εκλογικής ΑΠΑΤΗΣ.

Το κυριότερο και το χειρότερο από αυτά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ: Η ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ, η αντικατάσταση του ΠΑΣΟΚ με ένα νέο πολιτικό έκτρωμα, παρασάγγας πίσω από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ…

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό-προβάλλεται και προβάλλεται από τους καθεστωτικούς μηχανισμούς σαν τη «δύναμη ανατροπής». Ουσιαστικά σαν τη δύναμη εκείνη που θα «ανανεώσει» (αναπαλαιώσει) τον κυβερνητικό πυλώνα του ΠΑΣΟΚ και τις ιστορικές του κληρονομιές (βενιζελισμός, Ένωση Κέντρου, κ.λπ), σαν τη δύναμη που θα ενώσει όλα τα «τεμάχια» και αποκόμματα του ΠΑΣΟΚ και της «αριστεράς», ΣΕ ένα νέο κυβερνητικό κόμμα…»


Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6456

Στις 3 Ιουνίου 2012 γράψαμε το άρθρο:
«ΣΥΡΙΖΑ: Η κακοήθης πασοκική νεοπλασία»

Υπογραμμίζαμε:

«Έχουμε κουραστικά υπογραμμίσει τούτο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το νέο «μεταμφιεσμένο» ΠΑΣΟΚ, πολύ χειρότερο από το παλιό ΠΑΣΟΚ, διότι αποτελεί τη «χωματερή» των ακαθαρσιών του νεοταξικού ΠΑΣΟΚ…».

Όλοι οι ιδεολογικοί νομάδες (σκηνίτες) τρέχουν προς το ΣΥΡΙΖΑ, πιάνουν μια θέση στο καινούργιο «τρένο της αλλαγής». Το παλιό «τρένο» έχει γίνει ένας σωρός ερειπίων και σκουριασμένων εξαρτημάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ συναρμολογεί, «ανασυνθέτει» και επιχρυσώνει αυτά τα εξαρτήματα.

Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός των άλλων, αποτελεί και την κολυμπήθρα του Σιλωάμ για την αναβάπτιση («ξέπλυμα») των δωσίλογων πασοκικών δυνάμεων: Των δυνάμεων που «εκτέλεσαν» την Ελλάδα.

Όλη αυτή η μετάσταση, στο ΣΥΡΙΖΑ, της κακοήθους πασοκικής νεοπλασίας έχει πάρει αποτρόπαιες μορφές αυθάδους κοροϊδίας. Η «μετάσταση» έχει επεκταθεί και στα ιδεολογικά αποκόμματα του παλιού πασοκικού προγράμματος.

Στο «πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκουμε πολλές συρραφές αποκομμάτων του πασοκικού προγράμματος: Προγραμματικά παιχνίδια επί χάρτου…»


Ολόκληρο το κείμενο και με άλλα σχετικά ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6493

Τέλος στο άρθρο ο «ΣΥΡΙΖΑ: Πάντα ήταν η «κεντροαριστερή» συνιστώσα του πασοκισμού»,
Επισημαίναμε
(7 Ιουνίου 2012):

«Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ από «τσόντα» της «κεντροαριστερής» ουτοπίας, έγινε κυρίαρχος πολιτικός παράγοντας της «κεντροαριστερής» αντικατάστασης και αναπαλαίωσης του ΠΑΣΟΚ…».

Διαβάστε ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=6504

Δεν μας εκπλήσσει, συνεπώς, η νέα φαρσοκωμωδία νεκρανάστασης της 3ης του Σεπτέμβρη…

Από τα απορρίμματα του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ τα πάντα μπορεί να περιμένεις, καθώς και από το ΣΥΡΙΖΑ: Το νέο υποκατάστατο της νταβατζίδικης ΑΠΑΤΗΣ: Το έργο θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες