Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο «πολιτισμός» της κτηνωδίας και της χυδαίας ευχαρίστησης...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 10, 2012 8:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Ο «πολιτισμός» της κτηνωδίας και της χυδαίας ευχαρίστησης... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο «πολιτισμός» της κτηνωδίας και της χυδαίας ευχαρίστησης…



Όλ’ οι χορτάτοι έτσι χολιάζουν
Και οι σπουδαίες κοιλιές ναρκώνουν από φούσκωση,
Το παχνί τους τουμπάρισε,
Ανησυχία βασιλεύει στο σάπιο χοιροστάσι τους

(Α. Μπλοκ, «Οι χορτάτοι»)

Η φωτογραφία αυτή έχει κυκλοφορήσει πλατιά στο διαδίκτυο. Την κρατήσαμε για να την σχολιάσουμε μόλις βρούμε λίγο χρόνο και ηρεμία από τις απανωτές κατακεφαλιές που τρώμε από τα ποικίλα ευρω-χουντικά ανδρείκελα.

Στα μικροσκοπικά πολιτικά μορμολύκεια του καθεστώτος αποτυπώνονται πιο έντονα και ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά της παχυδερμικής αυθάδειας και κραιπάλης, της νοσηρής αυτοϊκανοποίησης και της χυδαίας ευχαρίστησης.

Σε αυτά τα παράσιτα, η καλοαναθρεμμένη επιδερμίδα τους δεν μπορεί να επικαλύψει το ξύγκι του νοσηρού και παρακμασμένου ατομικισμού τους: Το λίπος που εκτράφηκε, διογκώθηκε και παστώθηκε από το σκουληκίσιο στριφογύρισμά τους γύρω από την οικονομική εξουσία των «νταβάδων»…

Στα πρόσωπα αυτών των νεόπλουτων της πολιτικής εξουσίας απαστράπτει πιο μοχθηρά ολόκληρη η κακογουστιά του σάπιου συστήματος που υπηρετούν δουλικά, όλη η φαιά αισθητική του κιτς της καπιταλιστικής αγοράς και της κερδοσκοπικής αναισχυντίας και απληστίας.

Ο ελληνικός λαός στενάζει και βογκά από τη δωσίλογη πολιτική τους, η Ελλάδα λεηλατείται και ρίχνεται στα τάρταρα της ολικής καταστροφής και τα κτήνη σαρκάζουν με αυτοϊκανοποίηση και χυδαία ευχαρίστηση: Η αυθάδεια της αυτοϊκανοποιημένης κτηνωδίας των δωσίλογων, της κακογουστιάς τους και της ανοησίας τους…

Παραθέτουμε ακόμα και ένα σχόλιο για τον τηλεπλασιέ Άδωνι, ανάλογης φιλοσοφίας, πολιτικού «πολιτισμού» και «αισθητικής». Κάτι γνώριζε ο Λένιν όταν έλεγε ότι ο πιο επικίνδυνος και χυδαίος, όταν αποκτήσει εξουσία, είναι ο «γιός της πλύστρας»…

Το σχόλιο το πήραμε από την ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ:
http://proslalia.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5204.html


Ζητείται ψεύτης...




"Είναι εφικτό να μετακινείται ο βουλευτής με λεωφορεία και τρένα; Όχι! Δεν θα ξεφτιλίζεται ο βουλευτής! Εκτός αν θέλετε να καταργήσουμε την δημοκρατία..."

Πρόδηλη η αγωνία του Αδώνιδος. Και ο φόβος του "ξεφτιλίσματος".

Και ο μέγας κίνδυνος τον οποίον, εξαιτίας τοιούτων μετακινήσεων, διατρέχει το πολίτευμα.

Αγωνία και φόβος, που μάλλον πηγάζουν από τις σινεφίλ καταβολές του λαμπρού ιστορικού τηλεπωλητού.

Στην κλασική ασπρόμαυρη ελληνική ταινία "Ζητείται ψεύτης" (1961) ο Βουλευτής Θεόφιλος Φερέκης (Παντελής Ζερβός) μέσα σε λεωφορείο εισπράττει την "φάπα" του Θεόδωρου Πάρλα-Ψευτοθόδωρου (Ντίνος Ηλιόπουλος).

Αλλά τοιούτον τι δεν επαναλαμβάνεται, την σήμερον ημέραν, κύριε Άδωνι... Σήμερα δεν υπάρχουν αφελείς Φερέκηδες, μετακινούμενοι διά των δημοσίων μέσων. Αντιθέτως επληθύνθησαν οι Ψευτοδόθωροι. Που, έτσι κι αλλιώς, δεν μετακινούνται με λεωφορεία και τραίνα... (ενώ με "αεροπλάνα και βαπόρια"...)

οπωπητήρ

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες