Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η άθλια απολογητική των πολύχρωμων παπαγάλων

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 11, 2011 10:24 am    Θέμα δημοσίευσης: Η άθλια απολογητική των πολύχρωμων παπαγάλων Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η άθλια απολογητική των πολύχρωμων παπαγάλων



Σήμερα βλέπουμε καθαρά ότι και η οικονομική επιστήμη έχει εκπέσει στην πληρωμένη ξιφομαχία της πονηρής απολογητικής των μαφιών του χρήματος.

Είναι να γελά κανείς με τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, ανεγκέφαλα μίσθαρνα όργανα, καταθλιπτικά ακατάρτιστα και αγράμματα, να κάνουν τους «οικονομολόγους». Να κυκλοφορούν, δηλαδή, με προκλητικό κομπασμό, τις ανακοινώσεις των οικονομικών κέντρων εξουσίας και να τις εμφανίζουν σαν «οικονομική επιστήμη»!!!!

Το ίδιο και τα καθεστωτικά κόμματα. Καθημερινά κτυπούν τις νεκρώσιμες καμπάνες της οικονομικής επιστήμης, ανάγοντας σε «οικονομική επιστήμη» κάθε μέτρο που αποσκοπεί στη διάσωση των κερδών, των τραπεζών του κεφαλαίου γενικά, κάθε μέτρο λεηλασίας και σφαγής των κοινωνιών και των λαών.

Το ακόμα χειρότερο: Ανάγουν σε «οικονομική επιστήμη» τα καθεστωτικά κόμματα (πολιτικά παπαγαλάκια) τις μικροπολιτικές, διαχειριστικές τους θέσεις και τους σκυλοκαυγάδες τους γύρω από αυτές…

Τώρα βρήκαν το «ευρωομόλογο»!!!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, όλα τα κόμματα μάς το εμφανίζουν σαν «επιστημονική» κατάκτηση που θα βγάλει την ΕΕ από την κρίση και θα μας σώσει!!!

Το ίδιο λέγανε και για τα «μνημόνια»!!!!

Όλα αυτά τα τεχνάσματα της «επιστημονική», πονηρής απολογητικής των πολύχρωμων παπαγάλων του καθεστώτος (πολιτικών και δημοσιογραφικών) ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ κυριολεκτική την Οικονομική Επιστήμη και τούτο για να ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΤΕΙ η αδιέξοδη καπιταλιστική κρίση, η σήψη, η αποσύνθεση και η κατάρρευση του συστήματός τους, των «αγορών» και του κέρδους…

Δεν έχουμε, όμως εδώ ένα φόνο: Την επικάλυψη και απόκρυψη των αιτίων της κρίσης…

Έχουμε και άλλο φόνο: Την αναγωγή των συμπτωμάτων της κρίσης σε αιτία. Η ταχυδακτυλουργία της αναστροφής των πραγμάτων και της ανύψωσης του «συμπτώματος» σε ΑΙΤΙΟ προβάλλεται ως «οικονομική επιστήμη»…

Υπάρχει, όμως, και τρίτος φόνος:
Η αναγωγή σε «οικονομική επιστήμη» των αποφάσεων και των μέτρων της διεθνούς μαφίας του χρήματος: Αποφάσεις και μέτρα παράτασης της καπιταλιστικής κατάρρευσης, διάσωσης των τραπεζών, χρεοκοπίας των κοινωνιών και εντατικοποίησης της λεηλασίας, της σφαγής και τη υπόταξης των λαών…

Αυτή είναι η «επιστήμη» τους!!!

Τέτοιου είδους «επιστημονική» ανακάλυψη (εφεύρημα) είναι και το ευρωομόλογο που όλοι διεκδικούν την «ευρεσιτεχνία»…

Το εφεύρημα αυτό δεν είναι παρά ένα επιπρόσθετο «εργαλείο» εξόντωσης των λαών και «θωράκισης» των κερδών, ένα προσωρινό γιατροσόφι για τη διασφάλιση της κερδοσκοπικής αναλγησίας των τραπεζών και χρηματιστών.

Το ευρωομόλογο
είναι μορφή δανείου και ως τέτοιο έχει αυστηρούς όρους για την εκχώρησή του, οι οποίοι δε θα περιοριστούν μόνο στην καταβολή των τόκων αλλά και στην επιβολή συγκεκριμένων προγραμμάτων λιτότητας: Νέα «μνημόνια».

Το ευρωομόλογο ΟΧΙ μόνο δεν γιατρεύει τη νόσο (την καπιταλιστική κρίση κατάρρευσης), αλλά την βαθαίνει και την κάνει ακόμα πιο θανατηφόρα για τους λαούς και τα εθνικά κράτη.

Αυτό το νέο θανατηφόρο τέχνασμα θωράκισης των κερδών και ολοκληρωτικής χρεοκοπίας των λαών και των εθνικών κρατών εμφανίζεται σαν «σωτήρια» διέξοδος.

Γι αυτό όλοι αρχίζουν να μιλούν για Ευρωπαϊκή «Οικονομική Διακυβέρνηση».

Δεν είναι τυχαίο ότι μεθοδεύεται η θεσμοθέτηση της «Οικονομικής Διακυβέρνησης» στην ΕΕ.

Μεθοδεύεται, δηλαδή, ένας ακόμα τεχνοκρατικός μηχανισμός δικτατορικού ελέγχου (υπεράνω των εθνικών κρατών) για την αυστηρή και έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων που αποφασίζονται σε επίπεδο ΕΕ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις χώρες που δανείζονται από τα ταμεία της Ευρωένωσης.

Τα «τεστ ανταγωνιστικότητας» και οι κυρώσεις που θα μπορεί να επιβάλλει, θα κρέμονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των λαών και θα χρησιμεύουν για τον εκβιασμό τους από τα εκάστοτε κυβερνητικά ανδρείκελα.

Θα μας εμφανίσουν, λοιπόν τα παπαγαλάκια (πολιτικά και δημοσιογραφικά) και αυτόν τον άκρως δικτατορικό θεσμό των μαφιών του χρήματος («Οικονομική Διακυβέρνηση» της ΕΕ), ο οποίος ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ θα θεσμοθετεί την κατάλυση της εθνικής μας υπόστασης (οικονομικής και πολιτικής), σαν κατάκτηση της «οικονομικής» και «πολιτικής» επιστήμης…

Ευρωομόλογο και «Οικουμενική Διακυβέρνηση» είναι οι νέες «επιστημονικές» ανακαλύψεις των διεθνών και εγχώριων ληστών και δημίων.

«Ανακαλύψεις» που παρέχουν το τεκμήριο και το άλλοθι στα ποικίλα και πολύχρωμα πολιτικά ανδρείκελα να εκτελούν τα «συμβόλαια θανάτου» με το αιτιολογικό των «αποφάσεων» της «Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης»…


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος, αναφερόμενος στις συζητήσεις περί έκδοσης ευρωομολόγου, τόνισε την ανάγκη για «γενικούς κανόνες στην οικονομική διακυβέρνηση» της ΕΕ!!!

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που τα καθεστωτικά κόμματα «ερίζουν» για την πατρότητα του ευρωομόλογου: Δίνουν τα διαπιστευτήριά τους στους «νταβάδες» της ΕΕ…

Και ο «αριστερός» ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ «συνωστίζεται» στον αγώνα για την πατρότητα του ευρωομόλογου.

Απολαύστε τον Τσίπρα:

«Είναι θλιβερή η άρνηση της κυβέρνησης να εξετάσει το παραμικρό εναλλακτικό σχέδιο. Σας είπαμε, πιέστε για την έκδοση ευρωομολόγου. Δεν το τολμήσατε εσείς, το τόλμησε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας. Εμείς δεν θέλουμε να πιέσουμε για να μην παρεξηγηθούμε…»


Και ο ΛΑΟΣ διεκδικεί την πατρότητα του ευρωομόλογου:

«Το έχει προτείνει στον κ. Μπαρόζο η ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ν. Τζαβέλα στην ολομέλεια από τον Ιούνιο του 2010».

Τα περαιτέρω σχόλια περιττεύουν…

Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 11, 2011 1:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο τέτταρτος φόνος

"Υπάρχει, όμως, και τρίτος φόνος: Η αναγωγή σε «οικονομική επιστήμη» των αποφάσεων και των μέτρων της διεθνούς μαφίας του χρήματος: Αποφάσεις και μέτρα παράτασης της καπιταλιστικής κατάρρευσης, διάσωσης των τραπεζών, χρεοκοπίας των κοινωνιών και εντατικοποίησης της λεηλασίας, της σφαγής και τη υπόταξης των λαών…"

Μάλλον, ξεχάσαμε και ένα τέτταρτο φόνο.

Πρώτα δολοφονούνται οι λέξεις και μετά, λεηλατούνται, σφάζονται και υποτάσσονται οι λαοί.

Δολοφόνησαν την επιστήμη με τους νεολογισμούς τους : εγκεφαλικός θάνατος και "διάγνωση!" θανάτου, ύστερα ακολούθησε και η διάγνωση της "εικαζομένης δωρεάς". Επόμενος σταθμός η παγκόσμια - διάγνωση κι αυτή - διακυβερνητική διαχείριση με νόμο για όλους τους ήδη ζώντας, οι οποίοι κάποια στιγμή θα πεθάνουν.

Όσοι θα αποβιώνουν εικάζοντες, θα αποκαθιστούν τη λειτουργικότητα και την παραγωγικότητα των άλλων και του συστήματος.

Οι νόμοι θα είναι φτιαγμένοι για όλους όσους ευθυγραμμίζονται με την "εικαζομένη" και το ευρωομόλογο, αυτός ο νέος τύπος δανεισμού, θα έχει το αντίστοιχο "ομόλογο" οργάνων. Όσοι μετέχουν στην αγορά ομολόγων, εικαζομένων και μη, θα δανείζονται. Οι άλλοι να κόψουν το λαιμό τους.

Σημείωση, ετοιμάζουν πόλεμο για να κοπεί ούτως ή άλλως

Τα ομόλογα των οργάνων θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, στην ανάπτυξη και τελικά, στη διάσωση της οικονομικής ευρωπαϊκής διακυβέρνησης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 11, 2011 9:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πεθαίνει ο καπιταλισμός ή απλώς το φίδι δαγκώνει την ουρά του;



ΡΕΣΑΛΤΟ:
Παραθέτουμε το παρακάτω αξιόλογο κείμενο του «Κλασσικοπερίπτωση».
Έχουμε πολλές και σοβαρές ενστάσεις, αλλά το κείμενο προωθεί τον γόνιμο προβληματισμό…
Ενδεικτικά μόνο: Για μας δεν «φαίνεται ως κατάρρευση». Είναι κατάρρευση που θα οδηγήσει, αν δεν ανατραπεί ο καπιταλισμός, στην καταστροφή της ανθρωπότητας και στην πλέον εφιαλτική βαρβαρότητα της Ιστορίας…
Τι σημαίνει επίσης: «ή το τέλος της πορείας ενός συστήματος απόγονος του οποίου είναι και ο καπιταλισμός».

Ποιο είναι αυτό το «σύστημα» που «απόγονος είναι ο καπιταλισμός»;
Η σημερινή ιμπεριαλιστική κακουργία, η Νέα Τάξη είναι προϊόν (ΑΠΟΓΟΝΟΣ) του καπιταλισμού…
Διαβάστε το κείμενο του Φίλου «Κλασσικοπερίπτωση»:

Η πορεία του καπιταλισμού δεν είναι μια ευθεία προβλέψιμη γραμμή όπως αφελώς πίστεψαν και δυστυχώς ακόμα πιστεύουν πάρα πολλοί. Αν ενώναμε τα ιστορικά σημεία της πορείας του μέχρι σήμερα, θα βλέπαμε ότι δεν σχηματίζεται παρά ένα φίδι που δαγκώνει την ουρά του. (Κάτι δηλαδή που μας παραπέμπει στο σύμβολο της «θεοσοφικής εταιρείας» η θεωρία της οποίας αποτέλεσε την ιδεολογική βάση για την δημιουργία των «δεξαμενών σκέψης» της «Νέας Εποχής»).

Αυτό λοιπόν που σήμερα φαίνεται ως κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος δεν είναι παρά το κλείσιμο ενός κύκλου, ή το τέλος της πορείας ενός συστήματος απόγονος του οποίου είναι και ο καπιταλισμός.


Η συνέχεια ΕΔΩ:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/08/blog-post_11.html


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 11, 2011 11:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «επιστήμη» των τρομοκρατικών «σκιάχτρων»



«Από τότε που η ταξική πάλη πήρε, πρακτικά και θεωρητικά, όλο και πιο απροκάλυπτες μορφές, σήμανε η νεκρώσιμη καμπάνα για την αστική επιστημονική οικονομολογία. Ο λόγος πια δεν ήταν για το αν αυτό ή εκείνο το θεώρημα είναι αληθινό, αλλά το αν είναι ωφέλιμο ή βλαβερό για το κεφάλαιο, φρόνιμο ή άταχτο, αντίθετο με την αστυνομία ή όχι. Στη θέση της ανιδιοτελούς έρευνας μπήκε η πληρωμένη ξιφομαχία. Στη θέση της αμερόληπτης επιστημονικής αναζήτησης η φαύλη συνείδηση και η πονηριά της απολογητικής».
(Καρλ Μαρξ: Επίλογος στη β’ έκδοση του «Κεφαλαίου».

Σήμερα μόνο η «φαύλη συνείδηση» των πολύχρωμων καθεστωτικών παπαγάλων ή οι εντελώς ηλίθιοι μπορεί να διαφωνούν με τα παραπάνω λόγια του Μαρξ.

Αν μελετήσουμε λίγο την Ιστορία της Γνώσης του Ανθρώπου θα διαπιστώσουμε αβίαστα ότι σε αυτόν τον τομέα η Επιστήμη έχει μείνει τρομαχτικά πίσω. Και τούτο διότι τον καπιταλισμό δεν τον ενδιαφέρει καταρχήν ο Άνθρωπος, η υγεία του, η ελευθερία του, η ανύψωσή του…

Εκείνο που ενδιέφερε τον καπιταλισμό ήταν η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ του Ανθρώπου! Η Επιστήμη του Ανθρώπου παρουσιάζει γι αυτόν ενδιαφέρον ΜΟΝΟ στο μέτρο που θα μπορούσε να δώσει χρήσιμες γνώσεις για την ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ πάνω στον Άνθρωπο και την εκμετάλλευσή του. Λόγου χάρη η ψυχολογία του όχλου, η ατομική ψυχολογία κ.λπ.

Δηλαδή οι γνώσεις:


Στο πώς παραπλανιούνται οι λαϊκές μάζες και κρατιούνται στην υποταγή…

Στο πώς αποσαθρώνεται και καταστρέφεται μια ατομική συνείδηση, πώς φθείρεται και γίνεται ανίκανη να αντιδράσει στο κακό η ανθρώπινη ψυχή…


Σήμερα ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός και οι μηχανισμοί του έχουν υποτάξει πλήρως την επιστημονική έρευνα» και έχουν μετατρέψει ολοκληρωτικά την Οικονομική, Κοινωνική και Ιστορική επιστήμη σε ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗ της Νέας Τάξης, σε «επιστήμη» ανασυγκρότησης και ερμηνείας του κόσμου σύμφωνα με τα συμφέροντα και τα ιδεολογήματα του πλανητικού, ιμπεριαλιστικού ολοκληρωτισμού…

Στην Ελλάδα αυτό γίνεται κραυγαλέο και μόνο από τη λυσσώδη απόπειρα αναδιατύπωσης της Ελληνικής Ιστορίας, σύμφωνα με τους νέους μύθους και τα ψεύδη της νεοταξικής κακουργίας…

Σήμερα τα πάντα ισοπεδώνονται κυνικά και αδίστακτα. Κυριαρχεί η μακάβρια νεοταξική «επιστήμη» του σκότους και της φρίκης. Η «επιστήμη» που δολοφονεί καθημερινά και συστηματικά, μεθοδικά και λυσσαλέα τη Σκέψη και την Ψυχή του Ανθρώπου: Ισοπεδώνει και ανατρέπει και τους απλούς κανόνες της τυπικής κοινής λογικής (για διαλεκτική σκέψη να μη μιλήσουμε. Αυτή έχει κηδευτεί προ πολλού…).

Το κυρίαρχο μεθοδολογικό χαρακτηριστικό αυτής της νεοταξικής «επιστήμης» είναι το τρομοκρατικό «σκιάχτρο».


Είναι η «επιστήμη» της κατασκευής Μπιν Λάντεν!!!

Ιδεολογικοί Μπιν Λάντεν: «Αντιρατσισμός», «αντιεθνικισμός» και CIA…

Πολιτικοί Μπιν Λάντεν: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ σε όλες τις πολυεδρικές της διαστάσεις, μορφές και χρώματα (τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά)…

Με αυτά τα «επιστημονικά» τρομοκρατικά παραισθησιογόνα και «σκιάχτρα» μπολιάζει η Νέα Τάξη τις κοινωνίες, τρομοκρατεί και υποτάσσει τους λαούς, εξοντώνει τη σκέψη τους, αποχρωματίζει και «ναρκώνει» τις συνειδήσεις…

Διαβάστε πιο αναλυτικά το άρθρο:

«Το ιμπεριαλιστικό κτήνος και τα «σκιάχτρα» του»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5867

Την ίδια «επιστήμη» των τρομοκρατικών «σκιάχτρων» βλέπουμε και στην Οικονομία. Γεμίσαμε και εδώ από Μπιν Λάντεν:

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ του «χρέους». Η τρομοκρατία των «αγορών». Η τρομοκρατία της «χρεοκοπίας» και της «πτώχευσης», η τρομοκρατία των «κερδοσκόπων» και CIA…
Διαβάστε πιο αναλυτικά εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5826

Δαιμονοποιούνται τα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ και ανυψώνονται σε τρομοκρατικά «σκιάχτρα», σε Μπιν Λάντεν της Οικονομίας και της Κοινωνίας.

Έτσι ο εχθρός δεν είναι η ιμπεριαλιστική κακουργία και η κερδοσκοπική αναλγησία του κεφαλαίου που γεννάει, τρέφει και διογκώνει τα καρκινώδη αποστήματα, αλλά οι πυώδεις φουσκάλες των αποστημάτων.

Ο «εχθρός» είναι οι δαίμονες Μπιν Λάντεν, οι «σκοτεινές απειλές» των κερδοσκόπων της «αγοράς» (!!!), λες και οι «κερδοσκόποι» δεν είναι τα ίδια τα καρτέλ του χρήματος και των υπερεθνικών Συνδικάτων του κεφαλαίου που κυριαρχούν ολοκληρωτικά: η ίδια η ιμπεριαλιστική δομή και λειτουργία της Νέας Τάξης…

Αυτή είναι η «επιστήμη» της Νέας Τάξης: Να κατασκευάζει τρομοκρατικά «σκιάχτρα» για να επικαλύπτει και να αποκρύβει την εγκληματική της μοχθηρία εναντίον των λαών και των εθνικών κοινωνιών, τη θηριώδη εκμετάλλευση, καταστροφή και λεηλασία τους, καθώς και για να προωθεί το μακάβριο πλανητικό της φασισμό…

Καιρός να απαλλαγούμε από την «επιστήμη» των τρομοκρατικών «σκιάχτρων» και να αποκαταστήσουμε την πραγματική Επιστήμη και Γνώση…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες