Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
«ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»: ΦΙΑΣΚΟ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Νέος Απεργοσπάστης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 10, 2011 12:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: «ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»: ΦΙΑΣΚΟ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Νέος ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ:
http://apergospastis.blogspot.com/

«ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»: ΦΙΑΣΚΟ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ




Άλλη μία αποχώρηση από την Σπίθα πριν μερικές μέρες, αυτή τη φορά δράστης ο Γιώργος Καραμπελιάς και φυσικά όπως μας έχουν συνηθίσει σε αυτές τις περιπτώσεις ακολούθησε επιστολή παραίτησης αλλά και διάφορα κείμενα που αναρτήθηκαν στη σελίδα του Άρδην όπου γίνεται κριτική στην ηγεσία της κίνησης και γίνονται καταγγελίες για αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις(οι βαρύτατες καταγγελίες Καζάκη όταν αποχώρησε ποτέ δεν απαντήθηκαν επί της ουσίας) επίσης στην τηλεοπτική εκπομπή του την Δευτέρα ο Καραμπελιάς αποκάλεσε τον Μίκη «σταλινοζουλού».

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση κατέληξε στο συμπέρασμα που κάποιοι άλλοι είχαν βγάλει από την πρώτη στιγμή που είδε το φώς της δημοσιότητας η ιδρυτική διακήρυξη της κίνησης.

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5423

Αυτό το συμπέρασμα έβγαινε αβίαστα όχι μόνο από το πολιτικό μανιφέστο της κίνησης(σούπα κοινοτοπιών και αόριστων καταγγελιών) αλλά κυρίως από το τρόπο που δημιουργήθηκε η κίνηση.

Ο Μίκης σαν νέος Μωυσής ανακοινώνει την ιδρυτική διακύρηξη στους "πιστούς" χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση,ζύμωση ή άλλη διαδικασία για τον σχηματισμό του κειμένου και διορίζει επίσης δεκαμελής «Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή» με καθαρά προσωπική του επιλογή και για όλα αυτά δεν γίνεται ούτε καν μία τυπική ψηφοφορία επικύρωσης από τη «βάση».

Πρώτη καραμπινάτη αντίφαση μας ζάλησαν με βαρύγδουπες δηλώσεις περί «άμεσης δημοκρατίας» και από την πρώτη μέρα δημιουργίας της η κίνηση λειτουργούσε «ελέω Μίκη μοναρχία» Ο Μίκης αποφάσιζε για όλα από το άλφα μέχρι το ωμέγα, όπως δήλωσε και ο ίδιος σε επιστολή του.
http://spitha-thessalonikis.blogspot.com/2011/02/blog-post_26.html

Αυτή η αντίφαση δεν άργησε να εκδηλωθεί με συνεχείς κόντρες και διατάγματα του Μίκη και του Δημητροκάλη για πειθαρχία και συμμόρφωση προς τις καινούργιες Σπίθες που μόλις είχαν ιδρυθεί και είχαν πάρει στα σοβαρά τις διακυρήξεις περί άμεσης δημοκρατίας.

Με αποτέλεσμα Σπίθες που μόλις είχαν φτιαχτεί να αποχωρούν από την κίνηση ή να μην αναγνωρίζονται από τον Μίκη και άλλα τέτοια τραγελαφικά περιστατικά και με την Σπίθα να τραβάει την προσοχή περισσότερο για τις αποχωρήσεις, τις αντεγκλήσεις και τις καταγγελίες ανώνυμων και επώνυμων παρά για τις πολιτικές απόψεις και δράσεις της.

Δεύτερη μεγάλη αντίφαση ήταν το ότι ενώ ανακοινώθηκε μια μακροσκελής πολιτική πλατφόρμα(αποκλειστικής εμπνεύσεως Μίκη) η οποία δεν έθιγε κανένα θέμα αιχμής όπως διαγραφή χρέους, έξοδος από Ε.Ε, ευρώ, λαθρομεταναστευτικό, κάρτα του πολίτη, κ.α στην αρχή της ίδιας της διακήρυξης μας έλεγαν ότι δεν αποσκοπούν στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία!

Η Σπίθα είχε και ηγεσία(ο Μίκης και η παρέα του) και μέλη(οι Σπίθες και τα μέλη τους καταγράφονταν) και οργάνωση(ατελείωτη συζήτηση και κόντρες για το οργανωτικό, αλλεπάλληλοι διορισμοί και καθαιρέσεις του Πάπα Μίκη ανευθυνουπεύθυνων όπως Δημητροκάλης και σια.).

Τέλος έχουμε τις καταγγελίες Καραμπελιά για σχέδια καθόδου σε εκλογές(όχι
κόμμα μας έλεγαν) αλλά και η δικιά μας εκτίμηση αυτή ήταν από την αρχή και με αυτόν τον τρόπο η ιλαροτραγωδία και η αυτοδιάψευση ολοκληρώνεται.


Με την αποχώρηση Καραμπελιά φεύγει και ο τελευταίος από τη Σπίθα που διέθετε πολιτικό λόγο.


Έχουν πλέον μείνει οι γλάστρες, οι γραφικοί και οι πολιτικοί τυχοδιώκτες(άρθρο στο ΠΟΝΤΙΚΙ αναφέρει επαφές της Κ.Α.Π με στελέχη του βαθέως Πασοκ που βλέπουν την καταστροφή να έρχεται και προσπαθούν να διασωθούν πολιτικά).

Φυσικά ο Καραμπελιάς και η ομάδα Άρδην(όχι όλοι γιατί κάποιοι δεν συμμετείχαν όπως αναφέρει άρθρο της Ρήξης) έχουν ευθύνες γιατί οι αντιφάσεις, η προσωπολατρία και ο καιροσκοπικός χαρακτήρας της κίνησης ήταν κραυγαλέα εξαρχής και η Σπίθα έσπειρε αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες
σε αρκετό κόσμο.


Επίσης δεν αποτελεί σοβαρή δικαιολογία το επιχείρημα που αναφέρει ο Καραμπελιάς στο ίδιο άρθρο της Ρήξης «ότι συμμετείχαμε για να μην παριστάνουμε το βαρύ πεπόνι και τον παντογνώστη» με αυτή τη λογική θα έπρεπε να συμμετέχουμε οπουδήποτε. Ελπίζουμε τουλάχιστον τα παθήματα να γίνονται μαθήματα.

Το θετικό από όλες αυτές τις εξελίξεις είναι ότι ο κόσμος αποκτά πείρα, γίνεται «εφυέστερος» πολιτικά και καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από σωτήρες και μεσσίες. Μόνο κινήματα καλά οργανωμένα και ιδεολογικά θωρακισμένα με ξεκάθαρους στόχους και οράματα που θα βγούν μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας μπορούν να δώσουν λύσεις και διεξόδους στις σημερινές συνθήκες.


Επιστροφή στην κορυφή
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 11, 2011 11:44 am    Θέμα δημοσίευσης: Η «κακή διάνοια» και το έσχατο κατάντημα της Πολιτικής Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «κακή διάνοια» και το έσχατο κατάντημα της Πολιτικής



Ο καπιταλισμός αποτέλεσε την πηγή μιας κακής διάνοιας που ναι μεν έκανε τον άνθρωπο κύριο της γης, ταυτόχρονα, όμως τον μετέτρεψε σε σκλάβο της μηχανής και σε έμπορο της ψυχής.

Η «μηχανή» ήταν η μήτρα του πνεύματος εκείνου, από το οποίο αναδύθηκαν τα δηλητηριώδη αέρια, οι βόμβες και τα θηριώδη βομβαρδιστικά…

Η «ψυχή» πουλήθηκε στο Διάβολο. Δηλαδή πάνω σ’ αυτή κερδοσκόπησαν οι έμπορο της «ψυχής»: Ως ιερείς, ιστορικοί, καλλιτέχνες κ.λπ…

Τα ΜΜΕ και ιδιαιτέρως τα τηλεοπτικά αποτελούν τους πλέον κτηνώδεις εμπόρους της ψυχής…

Αυτή η καπιταλιστική «κακή διάνοια» οδήγησε σε μια ασύλληπτη εσωτερική ξηρασία το πνεύμα και τη συνείδηση του ανθρώπου, ξηρασία που συνίσταται στο τερατώδες μίγμα οξύνοιας στα μεμονωμένα και αδιαφορίας για το σύνολο. Αυτό επέφερε μια τρομακτική εγκατάλειψη του ανθρώπου μέσα σε μια θάλασσα λεπτομερειών, γιγάντωσε την ανησυχία του, έθρεψε τη μοχθηρία, την πρωτοφανή αδιαφορία της καρδιάς, την υστερική λατρεία του χρήματος, την ψυχρότητα και τη νευρωτική βιαιότητα: Όλα αυτά που χαρακτηρίζουν την εποχή μας…

Η καπιταλιστική «κακή διάνοια»,
στη σημερινή νεοταξική εποχή του διεθνούς ιμπεριαλιστικού ολοκληρωτισμού έχει πάρει μακάβριες και φρενοβλαβείς διαστάσεις. Το καθεστωτικό οικοδόμημα αποτελεί τη ΜΟΡΦΗ αυτής της μακάβριας «κακής διάνοιας», τη ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ οργάνωσή της.




Κοινοβούλια, κόμματα, κράτος, ιερατεία του πνεύματος και της «ψυχής», ΜΜΕ, «είδωλα» και ποικίλες παρακρατικές «εστίες» αποτελούν τα γρανάζια της καθεστωτικής μηχανής, τις πολύχρωμες όψεις του «διεστραμμένου» καπιταλιστικού οικοδομήματος της «κακής διάνοιας»…

Φυσικά μια τέτοια «διάνοια» δεν είναι δυνατόν να μην έχει μπολιάσει το σύνολο των κοινωνικών σχέσεων και τις δυνάμεις που γεννιούνται μέσα από αυτές ΕΝΑΝΤΙΑ στο καθεστωτικό οικοδόμημα.

Ανέπαφος από αυτή τη δηλητηριώδη «διάβρωση» δεν βρίσκεται κανείς. Εντελώς αμόλυντοι και «άγιοι» άνθρωποι δεν υπάρχουν μέσα σε αυτή την κόλαση της καπιταλιστικής ζούγκλας και της τερατώδους αχρειότητας.

Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που έχουν ΓΝΩΣΗ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ αυτής της κατάστασης και ΟΡΓΝΩΝΟΥΝ έναν ανηλεή και σταθερό ΑΓΩΝΑ εναντίον της.

Η συνείδηση μιας κατάστασης είναι το πρώτο στάδιο, αν όχι να την ξεπεράσεις, τουλάχιστον να την καταπολεμήσεις αποτελεσματικά.

Οι πλατιές εργατικές και λαϊκές μάζες συνειδητοποιούν τα πράγματα ΠΑΝΤΑ μέσα από την κίνηση της αγωνιστικής δράσης. Αυτό το αντικειμενικό δεδομένο (οι αντικειμενικές συνθήκες βάζουν, αργά ή γρήγορα σε κίνηση τους λαούς) είναι το ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ στοιχείο της Ιστορίας…

Το μεγάλο δράμα το βιώνει το «πνεύμα» της κοινωνίας. Δηλαδή οι άνθρωποι που αντικειμενικά βρίσκονται ΕΞΩ από τις μαζικές κοινωνικές διεργασίες και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ μόνο με τη γνώση και τη σκέψη: Οι διανοούμενοι σε όλες τις ποικιλίες τους, καθώς και τα πρωτοπόρα εκείνα «στοιχεία» (κοινωνικά και πολιτικά) τα οποία έχουν αποκοπεί, λόγω των μεγάλων, ιστορικών ηττών των λαϊκών κινημάτων, από τις κοινωνικές ζυμώσεις και διεργασίες.

Αυτή η «διάνοια» του πάλαι ποτέ αγωνιστικού «πνεύματος» και της «πολιτικής πρωτοπορίας», έχει υποστεί τις μεγαλύτερες αλλοιώσεις, έχει διαβρωθεί από την καπιταλιστική «κακή διάνοια», δίχως να το έχει καν συνειδητό και ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ, στο μεγαλύτερο μέρος της, στο καθεστωτικό οικοδόμημα.

Γι αυτό βλέπουμε σήμερα μια πολύχρωμη ποικιλία εκτρωματικών επιμειξιών:
Άνθρωποι που ήταν κάποτε αγωνιστές να τρέχουν καιροσκοπικά και τυχοδιωκτικά για μια θέση στον «ήλιο» του καθεστωτικού οικοδομήματος, να τσαλαβουτούν παντού, να «κολλάνε» παντού, να προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους είτε με επιδοτήσεις από το κράτος και CIA, είτε με το να τρέχουν να ψαρέψουν σε θολά νερά: Από Μίκη και ΣΥΡΙΖΑ μέχρι Καρατζαφέρη και χρυσαυγίτες…

ΟΛΟΙ αυτοί, όσο και αν στα λόγια (κάποιοι) κτυπούν τον καπιταλισμό, έχει κυριαρχήσει πάνω τους η «διάνοια» του καθεστώτος, δίχως να το έχουν συνειδητοποιήσει, έστω και ελάχιστα. Γι αυτό λειτουργούν με τις χειρότερες «συνταγές» του καθεστώτος, άλλοι αγωνιούντες να αναρριχηθούν στην καθεστωτική σκάλα και άλλοι να βγούνε από τη σεχταριστική τους ανυπαρξία…

Ο φαύλος αυτός κύκλος επιβάλλεται και στους νέους πνευματικούς και πολιτικούς «κλώνους». Και αυτοί χρησιμοποιούν την ίδια καθεστωτική «συνταγή», στις πιο χυδαίες παραλλαγές της: Συγκρότηση καιροσκοπικών «Μετώπων» ετερόκλητων στοιχείων και αλλόκοτων προσμείξεων…

Το παράδειγμα των «Σπιθών» είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά.

Η ίδια η συγκρότηση αυτού του πολιτικού εκτρώματος αποτελεί την ακραία μορφή της φρικώδους καθεστωτικής «διάνοιας».

Οι καιροσκοπικές γκριμάτσες αυτής της «διάνοιας» ήταν το γεγονός ότι οι πάντες «χώθηκαν» να ψαρέψουν στα θολά νερά.

Εισέβαλαν θεαματικά (αποδεχόμενοι, μάλιστα και τους διορισμούς τους από τον Πάπα-Μίκη) και το ίδιο θεαματικά εξήλθαν δίχως να νιώσουν την ανάγκη στοιχειωδέστατης αυτοκριτικής….

Αν αυτό δεν είναι το έσχατο κατάντημα της Πολιτικής τότε οι λέξεις έχουν χάσει, πλέον, κάθε σημασία…

Το χειρότερο όμως και από αυτό το «έσχατο κατάντημα» είναι ότι δεν έχουν την ελάχιστη ΓΝΩΣΗ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ αυτού του «καταντήματος» και συνεχίζουν, σαν μη συνέβη τίποτα και απτόητοι πάνω στις ίδιες «συνταγές»!!!!

ΟΤΑΝ φυσικά η ΠΟΛΙΤΙΚΗ έχει φτάσει σε αυτό το «έσχατο κατάντημα», ΤΟΤΕ γίνεται το παχνί για κάθε τυχοδιώκτη, «πολιτικό τουρίστα», πράκτορα και προβοκάτορα, αλλά και για κάθε γραφικό…



Γεμίσαμε από δαύτους….

Και αυτά τα βυθοκορήματα της καπιταλιστικής «κακής διάνοιας» και φρίκης, μοιραία εμφανίζονται και στο ιντερνέτ. Η ανωνυμία εδώ αποτελεί την πανοπλία των απορριμμάτων της «κακής διάνοιας»…

Πρέπει να αντισταθούμε σε όλα αυτά.

Η ΓΝΩΣΗ είναι το πρώτο όπλο.

Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ότι με τη «διάνοια» του καθεστώτος και με τις συνταγές του δεν μπορεί να κάνουμε ούτε ένα βήμα ΜΠΡΟΣΤΑ είναι η βάση του ξεπεράσματος αυτής της φρίκης και η βάση της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ενός άλλου δρόμου, μιας άλλης λύσης ΕΞΩ και ΕΝΑΝΤΙΑ στα μονοπάτια του καθεστώτος…

Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 13, 2011 2:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Μίκης προσπαθεί να διασωθεί με κρότους και δακρυγόνα…




Ο Μίκης γνωρίζει πολύ καλά την «επιστήμη» του καισαροπαπισμού, «επιστήμη» που πήρε μοχθηρές διαστάσεις επί σταλινισμού.

Ο Μίκης, βεβαίως, δεν είναι Πάπας, ούτε Στάλιν, είναι γελοιογραφική τους απομίμηση. Είναι μια καρικατούρα: Διόρισε ο ίδιος τον εαυτό του σε Πάπα και Στάλιν!!!!

Αυτός είναι και ο λόγος των γελοιογραφικών του «παραπτωμάτων»: Αφορίζει ΓΕΝΙΚΑ και ΑΟΡΙΣΤΑ δίχως ποτέ να λέει τίποτα το συγκεκριμένο, δίχως να προβαίνει σε καμιά εξήγηση και απόδειξη των αφορισμών του. Χύνει απλώς, σαν τη σουπιά, μελάνι εναντίον κάθε άποψης που δεν τον λιβανίζει και δεν αναγνωρίζει το σταλινικό του απόλυτο…

Φυσικά, αν είχε δύναμη (όπως ο Στάλιν και ο Πάπας) δεν θα αφόρισε απλώς αλλά θα έκοβε κεφάλια: Κάθε κεφάλι που τον λοξοκοίταζε (ευτυχώς είναι καρικατούρα)…

Θαυμάστε ένα δείγμα της σταλινικής καρικατούρας:
Το αλιεύσαμε από εδώ:

http://ksipnistere.blogspot.com/2011/07/blog-post_815.html


ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ



Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στον Τύπο και στο διαδίκτυο
κάποιες «ειδήσεις» οι οποίες αναπαράγονται με μεγάλη ταχύτητα
και κάνουν το γύρο των ειδησεογραφικών blogs και όχι μόνο.
Ειδήσεις υπόπτου προελεύσεως, που παραβιάζουν τη βασική αρχή της δημοσιογραφίας, αυτήν της διασταύρωσης αλλά και....άλλες που αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας.


Επειδή αυτές οι «πληροφορίες» πύκνωσαν και επειδή κάποια μέλη των Σπιθών αναρωτιούνται το πώς και γιατί, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης πιστός στο όραμα της Διακήρυξης της 1ηςτου Δεκέμβρη 2010, ουδεμία σχέση έχει με αυτά τα δημοσιεύματα πουπαρα-πληροφορούν τον ανύποπτο αναγνώστη.

Ο Μίκης Θεοδωράκηςίδρυσε την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ακριβώς για να χτυπήσει το υπάρχον σαθρό πολιτικό σύστημα. Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση και με κανένα τρόπο να συνεργαστεί μαζί του, ούτε βέβαια να αναπαράγει κάτι παρόμοιο σε καμία μορφή. Τα μέλη των Σπιθών, το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά γι’ αυτό συντάχτηκαν μαζί του, επειδή όμως οι μέρες είναι πονηρές αναγκαζόμαστε να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο.



Ιωάννα Κολοβού
Γραφείο Τύπου
Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών



Συνοπτικές παρατηρήσεις


Πρώτον: Το ποιο είναι το «όραμα» της Ιδρυτικής Διακήρυξης το έχουμε αναλύσει διεξοδικά. Σήμερα μόνο τα θυμιατά του Μίκη δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι αυτό το «όραμα» έγινα βορά του γελοίου…

Το να λες ότι ίδρυσα μια «Κίνηση» (εγώ ο Μεσσίας) για να κτυπήσω το «σαθρό πολιτικό σύστημα» είναι τουλάχιστον αστείο. Ούτε οι πιο λαμπεροί Βοναπάρτες της Ιστορίας δεν φτάσανε σε μια τέτοια αυθάδεια «αυτό-ειδώλου».

Ο Μίκης, όχι μόνο, δεν λέει τίποτα καινούργιο (τα ίδια ακριβώς έχουν πει άπειροι «σωτήρες»), αλλά αυτά τα αναμασήματα των «σωτήρων» τα διατυμπανίζει με τη φρενοβλάβεια της λατρείας του «εγώ» του («ίδρυσα εγώ»): Να γιατί είναι ένα άθλιο κακέκτυπο του ανδρεϊκού βοναπαρτισμού και μια «ψυχωτική» και ηλίθια γελοιογραφική απομίμηση του Στάλιν…

Τα παρακάμπτουμε όμως όλα αυτά γιατί τα έχουμε αναλύσει διεξοδικά και κουραστικά και ΟΥΔΕΙΣ τόλμησα να μας αντικρούσει, έστω και στο ελάχιστο…

Δεύτερον: Ο Μίκης επιχειρεί να καλύψει το Βατερλό της εκτρωματικής του «κίνησης» με ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ αόριστους και κατά πάντων. Κυρίως εναντίον εκείνων που τον πλαισίωσαν στην αρχή και σήμερα τον εγκαταλείπουν μαζικά, με αναθέματα και καταγγελίες εναντίον της «Κίνησης»

Ο Μίκης χρησιμοποιεί το δόλιο φαιό τέχνασμα να αφορίζει ΑΟΡΙΣΤΑ τους πάντες και τα πάντα, έτσι ώστε να σηματοδοτεί τούτο: Ότι υπάρχει μια καθεστωτική ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ εναντίον του, μια συνωμοσία των ΜΜΕ και των ιστολογίων!!!

ΕΔΩ γελάνε. Προβάλλεται συστηματικά και συχνά υστερικά από παντού (καλλιτεχνικά και πολιτικά), κάθε ανούσιο «σημείωμά» του περνάει από τα ΜΜΕ και τα ιστολόγια, όταν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ζητήματα πνίγονται κυριολεκτικά και ο Μίκης υπαινίσσεται καθεστωτική συνωμοσία ΣΙΩΠΗΣ εναντίον του!!!

Να του θυμίσουμε, έτσι για την ιστορία το τι σημαίνει ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ της ΣΙΩΠΗΣ: Διμοιρίες κουκουλοφόρων αποτέφρωσαν τα γραφεία του ΡΕΣΑΛΤΟ, κατέστρεψαν τα πάντα επί μία ώρα, οι πυροσβεστικές κινητοποιήθηκαν για να σβήσουν τη φωτιά και δεν αναφέρθηκε στα ΜΜΕ ΤΙΠΟΤΑ….

Τρίτον: Ερχόμαστε τώρα στα «συγκεκριμένα» που τόσο δόλια συγκαλύπτονται πίσω από την ΑΟΡΙΣΤΙΑ και ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΙΑ των αφορισμών του Μίκη.

Ο Ληναίος και ο Καζάκης δικές του επιλογές για το «καθοδηγητικό Συμβούλιο» δεν ήταν; Αυτός ο Πάπας δεν τους διόρισε;



Αυτοί έφυγαν τρέχοντας , με βαριές και συγκεκριμένες κατηγορίες εναντίον της «Κίνησης»…

Ακόμα δεν έχει απαντήσει ο Μίκης σε αυτές τις πολύ συγκριμένες κατηγορίες. Αν τον πολεμούσε το κατεστημένο θα τον είχε πελεκίσει το Μίκη…

ΕΔΩ λειτούργησε η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ της ΣΙΩΠΗΣ του κατεστημένου ΥΠΕΡ του Μίκη…

Τέταρτον: Ο Δημητροκάλλης, ο διαβόητος αυτός άνθρωπος του μητσοτακικού παρακράτους ήταν «κάποια είδηση» κατασκευασμένη από τα ΜΜΕ, τα ιστολόγια και τους μηχανισμούς του καθεστώτος;

Και εδώ τα ΜΜΕ και οι καθεστωτικοί μηχανισμοί ΣΙΩΠΗΣΑΝ σκανδαλωδώς, κρατώντας αυτό το γεγονός άγνωστο στον ελληνικό λαό. Τόσο πολύ τον πολεμάει το καθεστώς το Μίκη!!!

Πέμπτον: Πρόσφατα ένα άλλο διορισμένο «στέλεχος» του Μίκη, ο Καραμπελιάς «δραπέτευσε» κατηγορώντας ανοικτά την Κίνηση και το Μίκη προσωπικά…

Διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5820

Ήταν και αυτό «συνωμοσία» του καθεστώτος και των ΜΜΕ ή παραπληροφόρηση;

Το αντίθετο: Και εδώ ΣΙΩΠΗΣΑΝ διακριτικά οι πάντες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) για να διασώσουν, για μια φορά ακόμα, το Μίκη…

Έκτον: Πριν από λίγες μέρες 13 οργανώσεις «Σπιθών» έφυγαν καταγγέλλοντα ανοικτά την «Κίνηση».

Διαβάστε εδώ:

http://oimos-athina.blogspot.com/2011/07/e-2.html

Ήταν και αυτές οι αποχωρήσεις παραπληροφόρηση;


Και μόνο αυτές οι περιπτώσεις, από τις άπειρες που υπάρχουν, αποκαλύπτουν περίτρανα, το δόλιο τέχνασμα του Μίκη, αυτό των ΓΕΝΙΚΩΝ και ΑΟΡΙΣΤΩΝ αφορισμών, δίχως να αναφέρεται σε ΤΙΠΟΤΑ το συγκεκριμένο και ΔΙΧΩΣ να εξηγεί ΤΙΠΟΤΑ.

Ο Μίκης απλώς εκτοξεύει δηλητήρια και καπνογόνα για να συγκαλύψει την κατάρρευση της εκτρωματικής του κατασκευής και να διασώσει το είδωλό του: Την καρικατούρα του Σταλινισμού…


Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 14, 2011 4:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Νέα Ελλάδα»:Ο Μίκης «ράβει» τις νέες φορεσιές του «παλιού»



«Είναι καταστροφέας-δημιουργός αυτός που καταστρέφει το παλιό για να φέρει στο φως, να κάνει να ανθίσει το καινούργιο που έχει καταστεί «αναγκαίο» και επείγεται αναπόφευκτα να προσδιορίσει την ιστορία. Γι αυτό μπορούμε να πούμε καταστρέφουμε αφ’ όσον δημιουργούμε.
Πολλοί δήθεν καταστροφείς δεν είναι τίποτε άλλο από «εκτελεστές» αποτυχημένων εκτρώσεων, υποκείμενοι στον ποινικό κώδικα της ιστορίας».

Αντόνιο Γκράμσι

Από την πρώτη στιγμή που ίδρυσε ο Μίκης την «κίνησή» του είχαμε υπογραμμίσει ότι ήταν μια «εκτρωματική» απόπειρα «γέννησης» του «παλιού ΠΑΣΟΚ»: Μια «αποτυχημένη έκτρωση»…

Το ίδιο το ιδρυτικό «Μανιφέστο» του Μίκη ήταν μια γελοιογραφική απομίμηση του «ιστορικού ΠΑΣΟΚ», ένα κακέκτυπο των θέσεων και των συνθημάτων του.

Ο ίδιος ο Μίκης, όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά, εμφανίστηκε σαν μοχθηρή γκριμάτσα του ανδρεϊκού βοναπαρτισμού: Μια ωχρή, σκιώδης και γελοία απομίμηση του χαρισματικού και αυθεντικού Βοναπάρτη, του Ανδρέα…

Ήταν από την αρχή ορατό ότι η «Κίνηση-Μίκη», μεθοδευμένα και προμελετημένα «έριχνε» τα δίκτυα της στον «πατριωτικό» πυρήνα του «παλιού ΠΑΣΟΚ», επιδιώκοντας να «παντρέψει» αυτόν τον «πυρήνα» με τις «ιστορικές» καταβολές του ΚΚΕ-εσωτερικού, εντάσσοντας μέσα σε αυτή τη νέα «αριστερή» καθεστωτική χοάνη τις σκόρπιες «πατριωτικές» δυνάμεις.

Το κατασκευασμένο αυτό «εγχείρημα» εξαπάτησε προσωρινά πολλούς. Ωστόσο, ακριβώς επειδή ήταν μια «κατασκευή» ήταν μια «αποτυχημένη έκτρωση» και ναυάγησε κινηματικά…

Από την αρχή αυτή η πολιτική «κατασκευή» ήταν σχεδιασμένη και καθαρά ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Απλώς πριν εμφανίσει το πραγματικό εκλογικό της πρόσωπο και τους κρυφούς πασοκικούς ή «αριστερούς» άσσους, ήθελε να ΔΟΜΗΘΕΙ με όρους λαϊκού κινήματος.

Με καιροσκοπικές αλχημείες, ερμαφροδιτισμούς και τεχνάσματα δεν μπορεί να οικοδομήσεις πολιτικό κίνημα. Μοιραία λοιπόν όλη αυτή η «κίνηση» οδηγήθηκε στο γνωστό ναυάγιο…

Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει το κρυφτούλι: Πρέπει να εμφανίσει πλέον το αληθινό της πρόσωπο και να επιχειρήσει να παίξει το δόλιο καθεστωτικό της ρόλο ΜΟΝΟ με τα εκλογικά της όπλα.

Πολλά ιστολόγια, όπως και η εφημερίδα «Ποντίκι» μιλούν ανοικτά για τη «γέννηση» νέου κόμματος, με το Μίκη επικεφαλής.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι το νέο αυτό κόμμα θα ονομάζεται: «Νέα Ελλάδα», αν και ο τίτλος δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Με μπροστάρη το Μίκη, έχει συγκροτηθεί (λένε οι πληροφορίες) μια ομάδα από ακαδημαϊκούς («αρίστους»), η οποία συντάσσει τη Διακήρυξη που θα παρουσιαστεί σε λίγες μέρες.

Τα ονόματα που έχουν διαρρεύσει, προς το παρόν είναι: Κασιμάτης, Νότης Μαριάς, Νίκος Κοτζιάς και Αλέξης Μητρόπουλος.

Μέσα στο νέο αυτό κόμμα συμμετέχουν ακόμα η Σακοράφα, ο Κουρουπλής και ο Παπαχρήστου.

Γίνονται και διερευνητικές συνομιλίες με Δημαρά και Οικονόμου, καθώς και με «αριστερούς» του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ…

Αναμένουμε για άλλη μια φορά στο ακουστικό μας…

Επιστροφή στην κορυφή
Δίκτυο Ιθάκη
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 14, 2011 9:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://www.ithacanet.gr/


Κλήθηκαν και επισήμως οι εφεδρείες του καθεστώτος



Οι εξελίξεις ήταν προβλέψιμες.
Από πέρυσι, που άρχισε να εμφανίζεται η δυναμική των κινημάτων των πολιτών είχε τεθεί το θέμα του ελέγχου τους ή της διάλυσης και της αποδιοργάνωσης τους .
Δυο - τρεις χαρακτηριστικοί σταθμοί:

- Μια νύχτα, χωρίς εξήγηση, πράχτορες του καθεστώτος έκλεισαν τον πρώτο μεγάλο διαδικτυακό τόπο συνάντησης, με 72.000 μέλη.
- Μόλις είδαν το κάλεσμα του Μίκη να γίνεται ανεξέλεγκτο ,και το σύνθημα για "άμεση δημοκρατία" να γίνεται τραγούδι σε χιλιάδες χείλη, άρχισαν διαδικασίες σταλινικών επεμβάσεων, από ...τον ίδιο το Μίκη!
Τα περισσότερα τοπικά κινήματα της σπίθας αλλάζουν όνομα και οι περισσότεροι πολίτες αδρανοποιούνται ή προσχωρούν στα νέα κινήματα της γειτονιάς, των πλατειών και των δρόμων. Κάτι σφραγίδες έχουν απομείνει και κάποιοι λίγοι, χωρίς ιδεολογικά ερείσματα θα ανταποκριθούν στο κατά τόπους κάλεσμα του καθεστώτος.
- Τέλος, όταν τίποτα δεν πτοούσε τις τοπικές ομάδες, εμφανίστηκαν οι νεοανήσυχοι και σιωπηλοί ως χτες καθηγητές, ανακοινώθηκε η δημιουργία "παλλαϊκών" μετώπων χωρίς λαό, ιδρύθηκαν διαδικτυακές οργανώσεις μιας κάποιας ιδεολογικής ταυτότητας και ξαφνικά, ήρθαν οι πλατείες και έκαμαν τη διαφορά, αποκαλύπτοντας το βάθος της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος.
Πολίτες, που δεν ρώτησαν κανέναν, επί τρεις βδομάδες έδωσαν τη χαριστική βολή στον εμφύλιο. Από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερά ήταν εκεί.

Αυτό πανικόβαλλε το καθεστώς και παρ' ολίγο να οδηγήσει την κυβέρνηση σε παραίτηση. Και παρ' όλο που φαινομενικά οι πλατείες ξεθώριασαν αριθμητικά, με τη βοήθεια του χημικού πολέμου και των μικροκομματικών και "ιδεολογικών" κατασκευών, το καθεστώς ξέρει πως τίποτα δεν τέλειωσε.
Όλα αυτά ήταν μόνο η αρχή και τα αυτόνομα κινήματα των πολιτών, ανεξάρτητα από τον τίτλο και τις ιδιαιτερότητες τους, περνούν στην επόμενη φάση, της πανελλαδικής οργανωτικής δικτύωσης και συνεργασίας.

Τώρα, που όλα αυτά βρίσκονται σε εξέλιξη το καθεστώς έπρεπε να δράσει και για να προλάβει, κάλεσε τις εφεδρείες του. Η δράση και η αντίδραση των πολιτών έδειξε ξεκάθαρα, πως χρειάζεται νέους "ιδεολογικούς" και πολιτικούς χώρους και δεν διστάζει να τους φτιάξει, με τους πρόθυμους, που βρίσκουν φιλοξενία στα κανάλια, εκφράζοντας την κενή περιεχομένου "αντίσταση".
Τίποτα από την παλιά "ιδεολογική" και κομματική διαρρύθμιση δεν έπειθε τους αγανακτισμένους πως μπορεί να αποτελέσει μια κάποια αξιόπιστη λύση. Το "καινούργιο" ήταν αναγκαιότητα και το καθεστώς έσπευσε να καλύψει το κενό.
Τα παλιά κόμματα της αριστεράς, σαν στυλοβάτες του καθεστώτος, είχαν παίξει το ρόλο τους και οι μούτζες από την πλατεία αφορούσαν και τους 300 , τα δε γιαούρτια ακουμπούσαν και την κ. Λ.Κανέλλη.
Ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΣΥΝ το προανήγγειλε σε σειρά επισκέψεων στις γειτονιές της Αθήνας:
"Αντιμνημονιακό μέτωπο", με τη συμμετοχή ΣΥΝ, Σπίθας, "ανησυχούντων" καθηγητών, τ. βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ.ά.
Αυτός είναι ο τίτλος που έχει εφεύρει το καθεστώς, για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και να αποπροσανατολίσει τα τοπικά κινήματα, από το αίτημα της άμεσης συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων. Αυτό το τόσο επικίνδυνο αίτημα βρίσκεται πίσω από το αυθόρμητο και χωρίς προσυνεννόηση, κοινό μήνυμα της Άμεσης Δημοκρατίας. "Αντιμνημονιακό Μέτωπο" ενάντια στην ουτοπική "Άμεση Δημοκρατία".
Και ώ του θαύματος !
Κοτζιάς, Σακοράφα, Μίκης, ΣΥΝ, Μητρόπουλοι, Μαριάδες, Μπέηδες, επιτροπές λογιστικού ελέγχου αναλαμβάνουν επισήμως τη διάσωση του καθεστώτος, προβάλλοντας αντίσταση, όχι στο ίδιο, αλλά στο μνημόνιο. Όπως ο λαός ενώνεται μπροστά στην επιθετικότητα του καθεστώτος, έτσι το καθεστώς απαιτεί και πετυχαίνει την κατασκευή ενός νέου "αριστερού" και "πατριωτικού" προσωπείου του. Tα ρετάλια του παλαιοκομματισμού, όλα επί σκηνής.
Στη θέση του αιτήματος για "άμεση δημοκρατία", για ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών , οι σταλινικοί και ολιγαρχικοί πολλών αποχρώσεων προβάλλουν τον "αντιμνημονιακό αγώνα".

Το πάρτυ άρχισε, αλλά οι υπηρέτες του καθεστώτος λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
Η απάντηση στα Ολιγαρχικά σχέδια:
Ενότητα και συσπείρωση ενάντια στο Ολιγαρχικό Καθεστώς.
Θετικές και απελευθερωτικές προτάσεις της κοινωνίας, στη θέση των στεγνών και ψεύτικων φιλοκαθεστωτικών αρνήσεων...
Ριζική επίθεση στα αίτια της κρίσης και όχι στα φαινόμενα και τις πράξεις του καθεστώτος.
Και τα αίτια της ανθρωπολογικής καταστροφής, που βαφτίστηκε κρίση, μπορούν να συνοψιστούν σε δύο προτάσεις, που συστηματικά αποκρύπτονται από τους νεοαντιστασιακούς:
1. Το χρέος έχει σαν αιτία την ιδιοκτησία του χρήματος από τους τραπεζίτες.
2. Η πολιτική, το κράτος, η αγορά και η ζωή μας, ανήκουν και ελέγχονται από μια απειροελάχιστη οικονομική ολιγαρχία, παγκοσμίως. (Κάποιος μέτρησε 95.000 άτομα ενάντια σε 6,7 δισεκατομμύρια).

Ριζική αλλαγή πολιτεύματος. Αυτονομία. Αυτοθέσμιση. Αυτοδιαχείριση.
Οι πολίτες στην πολιτική και στην εξουσία.
Όχι άλλους " εκπροσώπους". Η εξαπάτηση δεν θα περάσει.

Ούτε "μνημόνιο", ούτε "αντιμνημόνιο" .
Δημοκρατία.

ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 15, 2011 11:56 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μίκης: Οι «διαψεύσεις» που επιβεβαιώνουν…



Το Γραφείο Τύπου του Μίκη «ξανακτύπησε». Αυτή τη φορά δεν αφορίζει γενικά και αόριστα τους πάντες, γίνεται πιο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ, αλλά και εξόχως ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ: Διαψεύδει για να επιβεβαιώσει…

Διαβάστε:

«Επανέρχεται με μια περίεργη εμμονή γνωστή εβδομαδιαία εφημερίδα –
με παλιές περγαμηνές εγκυρότητας δυστυχώς- ότι ο Μίκης Θεοδωράκης
ή και ολόκληρη η Κ.Α.Π. θα συμμετέχει σε νέο κόμμα η δημιουργία
του οποίου «θα ανακοινωθεί τα επόμενα 24ωρα» -δεν μας
διευκρινίζει ποια 24ωρα αφού την «είδηση» την είχε δημοσιεύσει ξανά πριν από μια εβδομάδα.

Ίσως δεν θα έπρεπε να επανέλθουμε, όμως θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση προς τα μέλη της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών να το κάνουμε.

Γι' αυτό επικοινωνήσαμε με τον Μίκη Θεοδωράκη, που όπως είναι γνωστό είναι σε ανάρρωση στο σπίτι του στο Βραχάτι Κορινθίας, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά όλα τα παραπάνω σενάρια.


Με την ευκαιρία αυτή μάλιστα διεμήνυσε μια για πάντα πως για ό,τι αφορά τέτοιου είδους θέματα, όπως τη δημιουργία κόμματος, τη συμμετοχή της Κ.Α.Π. σε Μέτωπο κ.λπ., την απόφαση θα την πάρουν όλα τα μέλη των Σπιθών, δεν είναι κάτι που μπορεί
να αποφασιστεί μόνο από τον ίδιο…»!!!


Ο Μίκης εδώ ΟΧΙ μόνο δεν διαψεύδει κατηγορηματικά την «είδηση», Αλλά την Επιβεβαιώνει διπλωματικά.

Τι σημαίνει «τέτοιου είδους θέματα» και ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ θα παρθούν από όλα (!!!) τα μέλη των Σπιθών;

Ποια ΑΠΟΦΑΣΗ πάρθηκε από τα «μέλη των Σπιθών»: Τα πάντα τα ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ο Πάπας και τα μέλη είναι το «δημοκρατικό» ντεκόρ της «επένδυσης»…

ΟΤΑΝ αποφασίζεις για τα ΠΑΝΤΑ και διορίζεις όποιον θέλεις το να λες η ΑΠΟΦΑΣΗ θα παρθεί από τα «μέλη» σημαίνει ότι χρησιμοποιείς τα «μέλη» και τους «διορισμένους» για «άλλοθι» όσων έχεις αποφασίσει: Γνωστή πολικάντικη συνταγή σταλινικής «ευφυΐας»!!!

ΣΥΝΕΠΩΣ η είδηση για τη δημιουργία του νέου κόμματος δεν ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ κατηγορηματικά, αλλά θα πρέπει να αποφασίσουν ο Σπίθες: Ο Μίκης δηλαδή με «απόφαση» των «σπιθών» του και των διορισμένων «ηγετών» του!!!

Όλα αυτά, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, δεν είναι ΔΙΑΨΕΥΣΗ, αλλά η διπλωματική γλώσσα της ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ…

Την ίδια γλώσσα που χρησιμοποίησε και στο ιδρυτικό «μανιφέστο»:

«Με την εξαγγελία για την δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία. Το μοναδικό μου κίνητρο είναι να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα και μια ζύμωση ιδεών, ανεξάρτητα και μακριά από το υπάρχον πολιτικο-κομματικό κατεστημένο».

Ο Μίκης τότε, ενώ ίδρυε «πολιτικό κίνημα», δηλαδή οργάνωση με «μανιφέστο» και με ακραία καισαροπαπική ΔΟΜΗ, διατυμπάνιζε «διπλωματικά»: «δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό κόμματος»!!!

Έτσι οι αφελείς εξαπατήθηκαν: έμειναν στο τσόφλι της διπλωματικής διατύπωσης και αγνόησαν ή εξαφάνισαν το πολιτικό και οργανωτικό περιεχόμενο του «εγχειρήματος».

Κατόπιν εορτής, αφού χρησιμοποιήθηκαν, σαν κομπάρσοι και εξευτελίστηκαν, είδαν το φως το αληθινό…

Σήμερα, βεβαίως και σε διπλωματικό επίπεδο ο Μίκης πετάει στον κάλαθο των αχρήστων και αυτήν την παλιά διατύπωση…

Τόσο αξιόπιστες είναι οι «ανακοινώσεις» και οι «διαψεύσεις» του Μίκη…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες