Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
«Ελεγχόμενη χρεοκοπία»: Το νέο «σκιάχτρο» των δημίων μας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 13, 2011 10:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: «Ελεγχόμενη χρεοκοπία»: Το νέο «σκιάχτρο» των δημίων μας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Ελεγχόμενη χρεοκοπία»: Το νέο «σκιάχτρο» των δημίων μας




Μέχρι σήμερα όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις, από την κυβέρνηση των ανδρεικέλων μέχρι την αντιπολίτευση και τους ποικιλόχρωμους «προφήτες» της κούφιας αντικαθεστωτικής ρητορείας είχαν υψώσει το χρέος σε «σκιάχτρο»: χόρευαν γύρω από αυτό το τρομοκρατικό «σκιάχτρο» και κατανάλωναν δημαγωγικές φλυαρίες γύρω από τις «σπατάλες» διόγκωσης του χρέους, γύρω από τις «διαχειριστικές τακτικές», γύρω από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού (ενώ άλλοι μας δάνειζαν με χαμηλά επιτόκια), γύρω από τις ποικίλες φαιδρότητες των εξωτερικών συμπτωμάτων της νόσου…

Το χειρότερο, ωστόσο, δεν ήταν η επικάλυψη των ουσιωδών παραγόντων της καπιταλιστικής κρίσης, ούτε οι πολιτικοί θεατρινισμοί των καυγάδων τους.

Το χειρότερο ήταν άλλο: Ότι οι ΠΑΝΤΕΣ (κυβέρνηση, κόμματα, αποκόμματα, ΜΜΕ και «αντικαθεστωτικά» είδωλα) κρυβόντουσαν πίσω από το δάκτυλό τους και δεν έλεγαν ΑΝΟΙΚΤΑ ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και όλα όσα γίνονται αποσκοπούν στο ολοκληρωτικό στράγγισμά της, προκειμένου να καλυφτούν και να συμψηφιστούν οι ζημίες των τραπεζών και του χρηματιστηριακού κεφαλαίου από την ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ της χρεοκοπίας.

Οι πάντες γνώριζαν (ακόμα και οι πρωτοετείς φοιτητές των οικονομικών) ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει προ πολλού και ότι η επίσημη ληξιαρχική πράξη της χρεοκοπίας δεν είχε υπογραφεί για να ΣΩΘΟΥΝ από τη χρεοκοπία οι τράπεζες και οι μαφίες του χρήματος.

Οι πάντες γνώριζαν ότι το χρόνιο τρενάρισμα της επίσημης χρεοκοπίας γινόταν για να ξεπουληθεί ΕΝΤΕΛΩΣ η Ελλάδα και για να συμψηφίσουν και ΥΠΕΡ-καλύψουν τη χασούρα τους οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές μαφίες.

ΓΝΩΡΙΖΑΝ και αντί να πούνε να χαθούνε και να πτωχεύσουν οι τράπεζες, αντί να χαθεί η Ελλάδα, να λεηλατηθεί, να ξεκληριστεί και να πτωχεύσει ο ελληνικός λαός, ΕΒΑΛΑΝ πλάτη ΟΛΟΙ για τη σωτηρία των τραπεζών και την πτώχευση της χώρας και του ελληνικού λαού.

Έτσι ΟΛΟΙ έπαιξαν πάνω στον «μπαμπούλα» του χρέους: Σε αυτό το τέχνασμα εκποίησης της χώρας και της φρενοβλαβούς λεηλασίας του ελληνικού λαού.

Τέχνασμα συσσώρευσης ασύστολων τοκογλυφικών κερδών τα οποία θα συμψήφιζαν και θα υπερκάλυπταν τις ζημίες των τραπεζών από την αναπόφευκτη και τελεσίδικη αυριανή, επίσημη ανακήρυξη της πτώχευσης.


Το χρέος δαιμονοποιήθηκε και λειτούργησε σαν το τρομοκρατικό «σκιάχτρο» ξεζουμίσματος του λαού και ταχείας πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας…

ΟΛΑ τα ιερατεία του καθεστώτος (πολιτικά, δημοσιογραφικά και πνευματικά) καθώς και τα «αριστερά» δεκανίκια και οι δήθεν αντικαθεστωτικοί «προφήτες» (Μίκης και οι πολύχρωμοι ακαδημαϊκοί που γίνανε οψίμως «επαναστάτες») ΟΧΙ μόνο δεν καρατόμησαν το τρομοκρατικό στρατήγημα («σκιάχτρο») του χρέους, αλλά κερδοσκόπησαν πολιτικά με το «σκιάχτρο»…

Τώρα που τα χρονικά όρια της επίσημης ανακήρυξης της χρεοκοπίας στενεύουν, ΟΛΟΙ περνάνε σε ένα άλλο τρομοκρατικό «σκιάχτρο»: Στην ίδια τη χρεοκοπία!!!

Τώρα αρχίζουν να παραδέχονται ότι «υπάρχει στο τραπέζι» η «ελεγχόμενη χρεοκοπία», ή «χαλαρή» ή «επιλεκτική» και λοιπά ντροπαλά ψευδώνυμα της «ατόφιας» χρεοκοπίας.

Τώρα η δαιμονική απειλή («σκιάχτρο») είναι κάποιο είδος χρεοκοπίας το οποίο για να το αποφύγουμε πρέπει να επισπεύσουμε το ξεπούλημα της Ελλάδας, να επιταχύνουμε τις άγριες επιθέσεις λεηλασίας και ολοκληρωτικού στραγγίσματος του ελληνικού λαού.

ΤΩΡΑ ανεμίζουν το «σκιάχτρο» της χρεοκοπίας για να δεχτούμε να μπούμε στο φέρετρο και να επιταχύνουμε αυτή τη μακάβρια πράξη!!!

Βεβαίως η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες είναι χρεοκοπημένες. Αν όμως ανακηρυχτεί ΞΑΦΝΙΚΑ η χρεοκοπία πολλές τράπεζες θα χρεοκοπήσουν.

Καθυστερούν, όπως είπαμε το αναπόφευκτο της χρεοκοπίας για να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος να συμψηφίσουν τις ζημιές τους οι τράπεζες.


Τα χρονικά, όμως, περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά γιΆ αυτό τα αρπακτικά των μαφιών του χρήματος πιέζουν για επίσπευση των διαδικασιών λεηλασίας του ελληνικού λαού, της ολοκληρωτικής λεηλασίας και ξεπουλήματος της Ελλάδας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση της πυρετώδους αφαίμαξης της Ελλάδας και του λαού της κινούνται τα νέα τρομοκρατικά «σκιάχτρα» της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»…

Θέλουν, όσο είναι δυνατόν να καθυστερήσουν το αναπόφευκτο (την επίσημη ανακήρυξη της χρεοκοπίας) για να ληστέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα και να δώσουν χρόνο στις τράπεζες να καλύψουν τις χασούρες τους και αν είναι δυνατόν να μείνουν με πλεονάσματα υπερκερδών…

Η χρεοκοπία είναι πραγματικότητα δίχως επιστροφή. Όσο παρατείνεται τεχνητά αυτός ο εφιάλτης και δεν υπογράφεται η ληξιαρχική πράξη του αναπόφευκτου (χρεοκοπία), αυτό συμφέρει ΜΟΝΟ τις τράπεζες και τα ποικίλα αρπακτικά και ρίχνει ακόμα πιο βαθιά στην άβυσσο της καταστροφής την Ελλάδα και το λαό της…



ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Μόλις τελειώσαμε το άρθρο είδαμε ότι το «Κλασσικοπερίπτωση» ανάρτησε δύο κείμενα για το ίδιο θεμα με πλούσιο αποδεικτικό και δημοσιογραφικό υλικό:

1). Σε καθεστώς "επιλεκτικής χρεοκοπίας" θα καταρρεύσει η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/07/blog-post_6751.html

2).
Η απόλυτη χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος και η ...επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/07/blog-post_4906.html

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Ιούλ 14, 2011 9:13 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Και τι θέλετε, να χρεοκοπήσουμε;»!!!
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος




Στην αρχή μας είπαν:
«Αλλαγές στο Ασφαλιστικό (σ.σ.: εννοούσαν διάλυση του Ασφαλιστικού) ή χρεοκοπία;»..
.

*
Ακολούθως ισχυρίστηκαν:

«Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (σ.σ.: εννοούσαν επιβολή εργασιακών σχέσεων τύπου «Νταχάου») ή χρεοκοπία;»...
*
Στη συνέχεια και αφού πρώτα οι «παπαγάλοι» τους προλείαναν το έδαφος με... αθώα ερωτήματα του τύπου
«ΔΝΤ ή χρεοκοπία;»,
«τρόικα ή χρεοκοπία;»,
πέρασαν στο προκείμενο:
«Μνημόνιο (τουτέστιν: μειώσεις μισθών, κατακρήμνυση συντάξεων, κατάργηση δώρου, φοροεπίθεση κλπ.) ή χρεοκοπία;»...

*
Στην πορεία εφαρμογής του «σωτήριου» μνημονίου,
δίπλα στα κεντρικά τρομοκρατικά «διλήμματα» με τα οποία ουδέποτε σταμάτησαν να βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη, είχαμε και τις απειλές... ειδικής στόχευσης:
«Απολύσεις ή χρεοκοπία;»,
«μείωση κρατικών δαπανών (σ.σ.: εννοούσαν διάλυση της Παιδείας, της Υγείας και κάθε υπολείμματος κοινωνικής πρόνοιας) ή χρεοκοπία;»,
«νέες αυξήσεις φόρων ή χρεοκοπία;»...

*
Ενα χρόνο αργότερα, και ενώ παράλληλα μας έλουσαν με «γλυκόλογα» (σ.σ.: «όλοι μαζί τα φάγαμε», «κοπρίτες» κλπ.), επανήλθαν δριμύτεροι:

«Μεσοπρόθεσμο ή χρεοκοπία (και... τανκς);»,
«Εφαρμοστικός ή χρεοκοπία;»,
«ιδιωτικοποιήσεις (σ.σ.: ξεπούλημα άνευ προηγουμένου δηλαδή) ή χρεοκοπία;»,
«νέα φορολεηλασία ή χρεοκοπία;»...

*

Κάπως έτσι πορεύεται η Ελλάδα δυο σχεδόν χρόνια. Αλλά τώρα πια, έπειτα από την τόσο παθιασμένη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να μας διασώσει από την χρεοκοπία, έφτασε η ώρα. Τώρα πια δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί. Το παζλ ολοκληρώθηκε:
Και μνημόνιο,
και μειώσεις μισθών,
και αφαίμαξη των συντάξεων,
και ξεπούλημα των πάντων,
και φορογιουρούσι,
και εργασιακές σχέσεις - απαρτχάιντ,
και απολύσεις,
και μετά από όλα αυτά τα... «σωτήρια»,
πάρτε από πάνω και μια (σ.σ.: «επιλεκτική»...) χρεοκοπία!

*
Αυτοί είναι οι «σωτήρες»!
Αυτό ήταν το προαποφασισμένο σχέδιο:
Να ρημάξουν τον ελληνικό λαό, να του φορτώσουν τα βάρη της κρίσης που προκάλεσαν οι εκμεταλλευτές του, να τον βυθίσουν στον γκρεμό της ανεξέλεγκτης πτώχευσης και μετά, με «καθαρό» το έδαφος, να προχωρήσουν στις μεταξύ τους... «επιλεκτικές» διευθετήσεις.
*
Αυτά είναι τα «μνημόνια» που αδίστακτα οι κεφαλαιοκράτες, οι τραπεζίτες, οι κερδοσκόποι, οι τοκογλύφοι, οι ομολογιούχοι, οι κυβερνώντες - υπηρέτες τους και τα «αντιπολιτευόμενα» πολιτικά τους ανδρείκελα, εφαρμόζουν πάνω στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Χρεοκοπούν, καταστρέφουν, εξανδραποδίζουν τον κόσμο του μόχθου για να εξασφαλίσουν ότι το μερίδιο της ζημιάς που αναγκαστικά θα κληθεί να καταβάλει η πλουτοκρατία για την κρίση που η ίδια δημιούργησε θα είναι το ελάχιστο δυνατό.
*
Αυτό ήταν εξ αρχής το «πλάνο» τους:

Επέφεραν την φτωχοποίηση των εργαζομένων.
Επιτάχυναν την ερημοποίηση της χώρας.
Προκάλεσαν ένα εκατομμύριο άνεργους.
Εσπειραν χιλιάδες «λουκέτα».
Δημιούργησαν μια Ελλάδα της καθημερινής δυστυχίας, της ανείπωτης ανέχειας και της γενικευμένης ανασφάλειας.
Γύρισαν τον τόπο σε συνθήκες προπολεμικής μιζέριας.
Και τώρα λανσάρουν το «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» με όρους 21ου αιώνα!

*
Ας θυμηθούμε:

Πόσες και πόσες φορές
δεν ακούσαμε τον Παπανδρέου να πουλάει «πατριωτισμό» και να διαλαλεί ότι η πολιτική του... «προφυλάσσει τη χώρα από τη χρεοκοπία»;
Σε πόσα και πόσα Υπουργικά Συμβούλια, σε πόσα και πόσα διαγγέλματα, σε πόσες και πόσες δημόσιες εμφανίσεις, σε πόσα και πόσα «ραβασάκια» που μετέφεραν οι φίλοι του στα ΜΜΕ, δεν ακούστηκε και δεν γράφτηκε: «'Η εφαρμόζουμε την πολιτική των μνημονίων ή χρεοκοπούμε»;
*
Επί δυο χρόνια ακατάπαυστα, πόσες και πόσες φορές ο πρωθυπουργός, τα κυβερνητικά στελέχη και τα πολιτικά τους δεκανίκια, δεν εμφανίστηκαν με θράσος τριακοσίων πιθήκων ενώπιον του λαού για να κατακεραυνώσουν κάθε φωνή καταδίκης της πολιτικής τους, λέγοντας:
«Και τι θέλετε, να χρεοκοπήσουμε;»!
*
Ε, λοιπόν, αυτοί είναι,
οι «και τι θέλετε, να χρεοκοπήσουμε;»,
που από προχτές με θράσος εξακοσίων πιθήκων (διπλάσιο δηλαδή θράσος από το προηγούμενο) μας λένε:
Ε, δεν είναι και τόσο κακό να χρεοκοπήσουμε!
Μάλιστα έχουν την αναίδεια να ζητούν και... περγαμηνές, γιατί - όπως διαβεβαιώνουν τα εκατομμύρια θύματά τους - τα «κατάφεραν» και τους εξασφάλισαν μια προνομιακή μεταχείριση:
Χρεοκοπία μεν, αλλά... «επιλεκτική»!


ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6348397&publDate=14/7/2011

Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 15, 2011 5:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Μάλθους ωχριά μπροστά τους: Φορολογούν και τα 570 ευρώ!



Τα κυβερνητικά ανδρείκελα της διεθνούς ιμπεριαλιστική μαφίας του χρήματος πλειοδοτούν σε κτηνωδία, σε πεισματωμένο κυνισμό και «δολοφονική» πώρωση από όλες τις προγενέστερες κυβερνήσεις. Για να υπερασπίσουν τα «άγια των αγίων» των αφεντικών τους και ιδιαίτερα του χρηματιστηριακού κεφαλαίου (το κέρδος) βάζουν σε ενέργεια, στο μάξιμουμ, ψυχρά και αμείλικτα κάθε μέσον ΣΦΑΓΗΣ των εργαζομένων και του λαού.

Τέτοιο δολοφονικό πογκρόμ εναντίον των μισθών δεν έχει ιστορικό προηγούμενο: Μια φρίκη που μπροστά της ωχριά ο μαλθουσιανός εφιάλτης.

Και μόνο το γεγονός ότι όσο περισσότερα παιδιά έχει ένας φορολογούμενος, τόσο μεγαλύτερη επιβάρυνση έχει με τα νέα μέτρα, αποκαλύπτει το μακάβριο πρόσωπο των «αιμοχαρών εκτελεστών» αυτής της κυβέρνησης…

Διαβάστε από το «Ρ»


Βάζουν φόρο και σε μισθούς 570 ευρώ!



Από αυτόν το μήνα η μείωση των μισθών, λόγω αυξημένης παρακράτησης φόρου. Γενική επιβάρυνση 400 ευρώ για όσους έχουν εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ. Ακόμα χειρότερη η κατάσταση για όσους έχουν παιδιά


Μειώνονται από τα τέλη του μήνα οι μισθοί εκατομμυρίων εργαζομένων, καθώς μπαίνει σε εφαρμογή η παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα. Με τη νέα κλίμακα και στα πλαίσια της φορομπηχτικής πολιτικής της κυβέρνησης σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων μειώνεται το γενικό αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ στα 8.000 ευρώ.

Επίσης μειώνεται δραστικά η έκπτωση που δικαιούμασταν για τα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορολογούμενος που έχει ετήσιο εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ επιβαρύνεται αυτόματα με επιπλέον φόρο 400 ευρώ, ενώ μεγαλύτερη είναι η επιβάρυνση στην περίπτωση που έχει και παιδιά!

Με τον τρόπο αυτό η φορολογική επιβάρυνση των μισθωτών και συνταξιούχων θα ξεκινά πλέον από μισθούς και συντάξεις που ξεκινούν από 571 ευρώ! Με τη φορολογική κλίμακα που ίσχυε εδώ και αρκετά χρόνια θεωρούνταν απαράδεκτο να επιβάλλονται φόροι σε μηνιαία εισοδήματα μέχρι τα 857 ευρώ. Ωστόσο, ενώ το πάγιο αίτημα του συνόλου των εργαζομένων ήταν να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο, αφού συνεχώς αυξάνονται οι ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών, η κυβέρνηση, υλοποιώντας το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, αποφάσισε να επιβάλει νέα χαράτσια στις οικογένειες των εργαζομένων.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις:

· Τα εισοδήματα μεταξύ 8 και 12 χιλιάδων ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 10%.
· Η ετήσια επιπλέον επιβάρυνση για μισθωτό χωρίς παιδιά και εισόδημα ίσο ή μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ ανέρχεται στα 400 ευρώ.
· Για μισθωτό με ένα παιδί και ετήσιο εισόδημα 13.500 και άνω στα 470 ευρώ.
· Για μισθωτό με δύο παιδιά και ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ και άνω η επιπλέον επιβάρυνση ανέρχεται στα 540 ευρώ.


Με λίγα λόγια, όσο περισσότερα παιδιά έχει ένας φορολογούμενος, τόσο μεγαλύτερη επιβάρυνση έχει με τα νέα μέτρα...

Πέρα από το ίδιο το ποσό της επιβάρυνσης, αυτό που προκαλεί φρίκη είναι η ταξικότητα και η βαρβαρότητα του μέτρου, που επιδιώκει να φορολογήσει το μηνιαίο εισόδημα κάτω των 600 ευρώ.

Επιδιώκουν, δηλαδή, αυτοί που σήμερα φυτοζωούν και βρίσκονται με το ένα πόδι στην εξαθλίωση, να πέσουν ακόμη χαμηλότερα.

Αυτά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ελήφθησαν για να ενισχύσουν τα έσοδα του προϋπολογισμού και θα είναι φυσικά μόνιμα. Την ίδια στιγμή μείωσαν τη φορολογία κερδών των επιχειρήσεων στο 20% και συζητούν με τη ΝΔ ένα νέο κύκλο μείωσης στο 15%.

Η εγκύκλιος

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, με θέμα την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος, οι επιχειρήσεις και οι διάφορες εταιρείες που απασχολούν εργαζόμενους θα πρέπει από αυτόν κιόλας το μήνα να προχωρήσουν σε μεγαλύτερη παρακράτηση φόρου για όλους τους επόμενους μήνες μέχρι και το Δεκέμβρη. Εκτιμάται ότι η μείωση του μισθού λόγω της αυξημένης παρακράτησης θα είναι περί τα 30 ευρώ το μήνα.

Επειδή όμως η φορολογική κλίμακα θα ισχύσει για όλα τα εισοδήματα του 2011, η μεγάλη σφαγή αναμένεται να γίνει την επόμενη χρονιά, τέτοια εποχή, όταν θα έρχονται τα εκκαθαριστικά της εφορίας. Ο συμπληρωματικός φόρος που θα κληθούν να πληρώσουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα είναι πολύ περισσότερος από κάθε άλλη φορά, αφού τους μισούς μήνες του χρόνου η παρακράτηση έγινε με άλλους συντελεστές.
Η νέα φορολογική επιβάρυνση έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2011.

Ειδικά για τους φορολογούμενους με παιδιά:
· Για ένα παιδί το αφορολόγητο ποσό αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ και διαμορφώνεται στα 10.000 ευρώ.
· Για δύο παιδιά αυξάνεται στα 4.000 ευρώ και διαμορφώνεται στα 12.000 ευρώ.
· Για τρία παιδιά στα 12.500 ευρώ και διαμορφώνεται στα 20.500 ευρώ και για κάθε παιδί πέραν του τρίτου το αφορολόγητο αυξάνεται κατά 2.500 ευρώ.


Για νέους ηλικίας έως 30 ετών, συνταξιούχους άνω των 65 ετών, άτομα με ειδικές ανάγκες και συνταξιούχους ανεξαρτήτως ηλικίας που τους βαρύνουν παιδιά με ειδικές ανάγκες το αφορολόγητο όριο παραμένει στα 12.000 ευρώ.

Στους μισθωτούς και συνταξιούχους, για τους οποίους το άθροισμα δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα άδειας δεν ισούται πλέον με 2 μισθούς ή συντάξεις (δημόσιοι υπάλληλοι) ο υπολογισμός του ετήσιου καθαρού εισοδήματος θα γίνεται με πολλαπλασιασμό του καθαρού μηνιαίου εισοδήματος επί 12, ενώ για τον ιδιωτικό τομέα επί 14.


Στους αμειβόμενος με ημερομίσθιο, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες ορισμένου χρόνου αλλά διάρκειας μικρότερης του έτους, επιβάλλεται παρακράτηση φόρου με συντελεστή 3% στο ακαθάριστο ποσό του ημερομισθίου.

ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6351625&publDate=15/7/2011


Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 15, 2011 8:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/07/le-monde.html

Le Monde: "Μας κυβερνούν παιδάκια"




Εισαγωγικό σχόλιο της Κλασσικοπερίπτωσης


Τι θέλει να μας πεί η "Le Monde" με αυτόν τον σαρκαστικό τίτλο;

Μα ασφαλώς αυτό που ισχυρίζονται όλοι οι όσοι προσπαθούν με βιαστικές και πρόχειρες υποστυλώσεις να συγκρατήσουν όρθιο το καταρρέον πολιτικό σύστημα του οποίου ήταν επι χρόνια υπηρέτες.

Για την Le Monde και όλους τους χάσκοντες εραστές της μεταμοντέρνας φεουδαρχίας, δεν θα είχε συμβεί τίποτα αν π.χ στην θέση των σημερινών στελεχών του φραγκικού διευθυντηρίου, υπήρχαν πολιτικοί με "ωριμότητα" και ...σοβαρότητα.

Αυτού του είδους οι προσεγγίσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά "προφάσεις εν αμαρτίαις", αφού όλη αυτή η σαπίλα που εκδηλώθηκε σήμερα δεν προέρχεται από "κακούς" χειρισμούς μερικών ηλιθίων, αλλά από την ίδια την ουσία του συστήματος που υπηρετούν.

Αυτό δηλαδή που ζούμε σήμερα δεν είναι παρά η φυσική εξέλιξη ενός συστήματος το οποίο από την αρχή ήταν μισάνθρωπο και λοιμώδες.

Η προσπάθεια καταλογισμού "ανωριμότητας" ή "παιδικής αφέλειας" σε εκείνους που είναι σάρκα από την σάρκα του συστήματος και που το υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια, είναι άλλο ένα επικοινωνιακό τρύκ με στόχο την παραπλάνηση και τον αποπροσανατολισμό των αγουροξυπνημένων από το σόκ ευρωπαίων.

Μας ζητούν δηλαδή να απαλλάξουμε λόγω βλακείας, αυτούς που άνοιξαν το "κουτί της Πανδώρας" και να συναινέσουμε στην διατήρηση του ίδιου συστήματος βάζοντας ως μόνο αίτημα την αντικατάστασή των "παιδιών" από "ενήλικες".

Αυτό κι αν είναι το πιο χοντροκομμένο κόλπο των επιτελείων της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η διαστροφή τους είναι τόσο μεγάλη που θεωρούν ότι η πανούκλα θα εξαφανισθεί όταν βρεθούν "ενήλικες" (πολιτικά) ηγέτες. Να συναινέσουμε δηλαδή στην εξόντωσή μας και να υπογράψουμε σε λευκό χαρτί πως θα έχουμε ανοικτές τις αγκαλιές μας στον ή στους "μεσσίες" που έχουν ετοιμάσει.

Τόσα χρόνια η Le Monde δεν έβλεπε την "ανικανότητα" και την "ανωριμότητα" των ευρωπαίων ηγετών;

Αυτή και κάμποσα άλλα έντυπα δεν χάλαγαν τόνους μελάνι και χαρτί για να τροφοδοτούν το πολιτικό κους- κους του δυτικού ψευτοπολιτισμού;

Αυτοί δεν ήταν που μέχρι χθές υμνούσαν τους "ώριμους" και "ανώριμους" εργολάβους της "νέας Βαστίλης" (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία) και έκαναν τα πάντα για να νανουρίσουν τους αναγνώστες τους;

Αυτές τις αηδίες περί παιδικής ανωριμότητας και βλακείας τις έχουμε ακούσει και στον τόπο μας, ειδικά από τους δήθεν αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι μιλούν για "Γιωργάκη" που δεν μπορεί "να μοιράσει δυό γαϊδουριών το άχυρο».

Επί της ουσίας κάνουν ότι και η Le Monde.

Προσπαθούν δηλαδή να απενοχοποιήσουν το σύστημα αποδίδοντας την "βελούδινη" κατηγορία της βλακείας και της ανωριμότητας στους φυσικούς αυτουργούς, δηλαδή στα αναλώσιμα στελέχη του.

Ο Καραμανλής ήταν "κουρασμένος", οι υπουργοί του κατά τον εισαγγελέα "παραπλανήθηκαν", ο Παπανδρέου είναι "Γιωργάκης", ο Παπακωνσταντίνου "ανίκανος" και "κακός", ο Πάγκαλος είναι απλώς ο "τρελός του χωριού", ο Σαμαράς δεν έχει πολιτική διορατικότητα κλπ.

Η ζωή όμως είναι αλλού και δεν έχει σχέση με αυτήν την εικονική πραγματικότητα που μας σερβίρουν οι προπαγανδιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ο πόνος και η δυστυχία που έχουν προκαλέσει και προκαλούν οι "ενήλικες" και τα "παιδάκια" του συστήματος, δεν μεταμφιέζονται. Σύντομα όλοι οι Ευρωπαίοι θα δούν κατάματα την δυστυχία και θα νοιώσουν τον πόνο εκείνων που έχασαν παιδιά, αδελφούς και γονείς από τις "έξυπνες" βόμβες, τις οποίες βέβαια έριχναν τα "παιδάκια" της Le Monde.


«Μας κυβερνούν παιδάκια»
http://www.enet.gr



Με τίτλο «Αυτά τα παιδάκια που μας κυβερνούν», η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σημειώνει στο κύριο άρθρο της ότι, από τη μια, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στα μέτρα για την κρίση που...
προκαλούν τα χρέη των κρατών της ευρωζώνης στο ενιαίο νόμισμα.


Από την άλλη, στην Ουάσιγκτον, ο Ομπάμα προειδοποίησε πάλι τους αντιπάλους του Ρεπουμπλικανούς ότι αν δεν συμφωνήσουν επί του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, το αμερικανικό κράτος μπορεί να μην μπορέσει να πληρώσει κάποιες από τις οφειλές του. Και στις δύο περιπτώσεις το μέγεθος των δημόσιων χρεών υπονομεύει την εμπιστοσύνη και καταβαραθρώνει την ανάπτυξη, γράφει. ΗΠΑ και Ευρώπη έχουν αξιολύπητα δημόσια οικονομικά και το αποτέλεσμα είναι θύελλα στις αγορές. Τίποτε πιο αποτρόπαιο, την ώρα που η ανάπτυξη δεν μπορεί να ξεκινήσει και η ανεργία δεν μπορεί να πέσει, σημειώνει η εφημερίδα.

Αλλά το καταλάβαμε, συνεχίζει το κύριο άρθρο της «Monde». Η κατάσταση απαιτεί χειρισμό ενηλίκων και ενηλίκους δεν έχουμε ούτε στην Ουάσιγκτον ούτε στις Βρυξέλλες...

Στην Ουάσιγκτον... τα εμπόδια των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή εμποδίζουν μια συμφωνία...

Αλλά στη ζώνη του ευρώ η ανευθυνότητα και η μικροψυχία των ηγετών είναι μνημειώδεις. Μήνες τώρα ερίζουν για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα. Οι διαφωνίες τους... υπονομεύουν την εμπιστοσύνη των αγορών, οι οποίες καλούνται να αγοράσουν τα ομόλογα που εκδίδουν τα κράτη για τα ελλείμματά τους. Εκτός από την Ελλάδα, εν τω μεταξύ, Πορτογαλία και Ιρλανδία αντιμετωπίζουν σοβαρή επιδείνωση στην κατάσταση δανεισμού τους, ενώ Ιταλία και Ισπανία βλέπουν τα επιτόκια δανεισμού τους να σκαρφαλώνουν.

«Ελλείψει πολιτικής ηγεσίας», καταλήγει το κύριο άρθρο της γαλλικής εφημερίδας, «ερίζουμε για τους όρους συμμετοχής του τραπεζικού τομέα στο νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα. Δηλαδή, κύριοι υπουργοί, είναι σαν να ασχολούμαστε με ένα κρυωματάκι, την ώρα που απειλεί ο καρκίνος».

Θ.Κ.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες