Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Αρκετά με τις "ειρηνικές συγκεντρώσεις"!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 26, 2011 12:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αρκετά με τις "ειρηνικές συγκεντρώσεις"! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στις 15 του μήνα πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμος κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας. Ανάλογοι αριθμοί σε άλλες πόλεις: Ηράκλειο, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, κ.α. Κάτι το πρωτοφανές μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου (1973) με δεδομένο μάλιστα ότι συνέβαινε για πρώτη, από τότε, φορά ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ. Και φυσικά είχαν προηγηθεί οι μικρότερες πλην διόλου ευκαταφρόνητες κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων εβδομάδων.

Πολλά γεγονότα σημάδεψαν εκείνη την ημέρα: Η αποχώρηση του «αρχι - πόντικα » Γιώργου Λιάνη από το βυθιζόμενο καράβι (ΠΑΣΟΚ) ήδη από την προηγουμένη, παραιτήσεις και αποχωρήσεις και άλλων βουλευτών, δεδηλωμένη διάθεση για ανταρσία σε μεγάλο αριθμό μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνόντος κόμματος με συμμετοχή ακόμα και «βαρέων ονομάτων» όπως η Βάσω Παπανδρέου, εσπευσμένη επίσκεψη του Τσολάκογλου Β’ (Τζέφρυ) στον Παπούλια, διαρροές περί αποχώρησής του από την πρωθυπουργία…

Και μετά άρχισαν «άλλα» γεγονότα: Συνδυασμένο γιουρούσι των ΜΑΤ με καταιγισμό δακρυγόνων, από την μία, και των κουκουλοφόρων χαφιέδων από την άλλη, και μάλιστα ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ που ο ΓΑΠ βρισκόταν στον Παπούλια, ή λίγο μετά, όταν όλοι «ψάχνονταν» για το ποιος θα αντικαθιστούσε τον «λακίζοντα» πρωθυπουργό και η χώρα βρισκόταν σε ένα είδος «ακυβερνησίας» έστω και για μερικές ώρες. Πέρα από αυτό, κατά την διάρκεια αυτής ακριβώς της περιόδου «ακυβερνησίας», όταν όλοι (ΜΜΕ & Σια) είχαν «αποφασίσει» την κυβέρνηση Παπανδρέου και έψαλλαν ήδη τον «επικήδειο της», ο Παπακωνσταντίνου έσπευσε να δηλώσει χαρακτηριστικά, «δίνοντας γροθιά στο μαχαίρι»: «Εμείς προχωρούμε με την εφαρμογή του μνημονίου, κανονικά!» (Φαίνεται πως ήξερε κάτι παραπάνω, σε σχέση με όσους κουβέντιαζαν - ή παρίσταναν ότι κουβέντιαζαν - για την «μετά Παπανδρέου εποχή».) Τέλος δε, ο Τσολάκογλου Β’, σαν «άλλος Ντε Γκωλ», επανήλθε ξαφνικά στο προσκήνιο με θριαμβευτικά σαλπίσματα, επαναλαμβάνοντας ακριβώς την δήλωση του αρχιρουφιάνου του: «Συνεχίζω μόνος μου, στον ίδιο δρόμο!»

Δεν μπορώ να φανταστώ πόσοι είναι δυνατόν να πειστούν από τις ερμηνείες που δόθηκαν για την παραπάνω θεαματική «ανατροπή» του σκηνικού: Ότι δηλ. ο ΓΑΠ άλλαξε γνώμη ως προς την κυβερνητική σύμπραξη και την αποφασισμένη αποχώρησή του από την πρωθυπουργία επειδή… «οι διαρροές που έγιναν από την πλευρά της ΝΔ τον εξέθεσαν, και θα φαινόταν σαν αποτυχημένος πρωθυπουργός» (ενώ τώρα λάμπει από διαφαινόμενη «επιτυχία»)!!! Και οι γάτες ακόμα καταλαβαίνουν πως κάτι άλλο συνέβη: Πιέσεις «άνωθεν» (= κατευθείαν από τους αφεντάδες του 4ου Ράιχ, εντεύθεν και πέραν του Ατλαντικού) αυστηρές διαταγές, επιπλήξεις, ακόμα και ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ. Το άρθρο, π.χ., των «Επικαίρων» σχετικά με την «παλαιότερα» σχεδιαζόμενη δολοφονία του Καραμανλή, που κυκλοφόρησε ακριβώς εκείνες τις ημέρες και εξακολουθεί να διατυμπανίζεται, είναι, προφανώς, χαρακτηριστική προειδοποίηση με πολλούς αποδέκτες…

Τα γεγονότα αυτά εμπεριέχουν - κατά την εκτίμησή μου - τρία μηνύματα προς τους (ειρηνικά, μέχρι τώρα) εξεγερμένους που κατέκλυσαν εκείνη την ημέρα (και όχι μόνο) την Αθήνα και όλη την χώρα. Τρία μηνύματα, τα οποία ακριβώς από το γεγονός ότι επιδόθηκαν την ημέρα της πλέον πολυάριθμης κινητοποίησης (με μια λαοθάλασσα που παρέπεμπε σε εποχές Νοεμβρίου 1973) καθιστούν σαφές το ότι οι «ειρηνικές» κινητοποιήσεις με τις απλές συγκεντρώσεις (πολυάριθμες, έστω) έφτασαν στα όριά τους. Έδωσαν ότι ήταν να δώσουν. Η προσφορά τους ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ΙΣΤΟΡΙΚΗ, αλλά μάλλον εξαντλήθηκε, και είναι καιρός να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Ιδού ποια ήταν τα μηνύματα αυτά:

1) Η κατά μέτωπο επίθεση ΜΑΤ και κουκουλοφόρων σε συγκέντρωση ενός εκατ. Κόσμου. Μήνυμα: «Ας είστε όσοι θέλετε - ένα, δύο, τρία εκατομμύρια, και βάλε! Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να σας αντιμετωπίσουμε με τη σκληρότερη βία. Αν θέλετε να μας ξεφορτωθείτε θα πρέπει να μας ΤΣΑΚΙΣΕΤΕ - αλλιώς ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!» Άλλο θέμα, βέβαια, το κατά πόσο μπορούν να πραγματοποιήσουν το τελευταίο, όπως διαφάνηκε όχι μόνο από την Κερατέα και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά και από τον ξυλοδαρμό των κουκουλοφόρων οι οποίοι, χωρίς τον καταιγισμό ασφυξιογόνων των συνεργατών τους, είναι ζήτημα αν θα είχαν γλιτώσει σώοι, όπως και από το γεγονός ότι ο κόσμος κάθε άλλο αποχώρησε από το Σύνταγμα, σε πείσμα όλων τον προηγηθέντων εξαγγελιών για κάτι τέτοιο, οι οποίες, είναι αλήθεια, έγιναν με αρκετά «αγανακτισμένο», προς τους κουκουλοφόρους, ύφος («Ορίστε τι έκαναν τώρα! Κατάφεραν να διώξουν τον κόσμο από το Σύνταγμα»!)

2) Η πραγματοποίηση της παραπάνω εφόδου ακριβώς κατά την σύντομη «περίοδο ακυβερνησίας» όταν δηλ. πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές έψαχναν την πόρτα για να φύγουν και δεν είχαν καιρό ούτε διάθεση να δώσουν εντολές για έφοδο της Αστυνομίας και τα παρόμοια - οπότε η σχετικές διαταγές πρέπει να εστάλησαν από αλλού, είτε από την άλλη όχθη του Ατλαντικού, είτε από τις Βρυξέλλες. Μήνυμα: «Ξεχάστε τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ, τους βουλευτές και τις ανταρσίες τους. Δεν σας κυβερνούν αυτοί, αλλά ΕΜΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ αποφασίζουμε αν και πότε θα σας χτυπήσουν οι πραιτοριανοί μας (είτε με κράνος είτε με κουκούλα) ΜΕ ΕΜΑΣ θα έχετε να κάνετε, άσχετα αν ο πρωθυπουργός "σας" είναι στο γραφείο του και εκτελεί κανονικά τις εντολές μας, ή, αντίθετα, σχεδιάζει την φυγή του!»

3) Η στροφή κατά 180 μοίρες του Τσολάκογλου Β’ (από αναμενόμενη παραίτηση σε δηλώσεις του τύπου «Συνεχίζω μόνος μου στον ίδιο δρόμο!») και η επιστροφή όλων των «απολωλότων προβάτων» («εξεγερθέντων» βουλευτών) στο μαντρί τους, πειθήνια και με τα στόματα ραμμένα. Μήνυμα: «Η κυβέρνηση, οι βουλευτές, οι αρχηγοί των κομμάτων, ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ, θα κάνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ό,τι τους διατάξουμε ΕΜΕΙΣ! Μπορεί να φοβηθούν τους προπηλακισμούς και τα γιαουρτώματά σας, μπορεί να τους κάνετε την ζωή δύσκολη σπάζοντάς τους ακόμα και στο ξύλο, όπου τους πετύχετε, εμείς όμως έχουμε ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ. Από εμάς εξαρτάται και αυτή η ζωή τους. Το ενδεχόμενο να πληρώσουν ένα φοβερό τίμημα, αν λιποτακτήσουν από την υπηρεσία τους σε εμάς και δεν στηρίξουν το μνημόνιο και την κατοχή που σας έχουμε επιβάλλει, ΤΟ ΤΡΕΜΟΥΝ πολύ περισσότερο από το ενδεχόμενο να οδηγηθούν στην αγχόνη από εσάς σαν δοσίλογοι δικοί μας!»

Συμπέρασμα: Οι ειρηνικές συγκεντρώσεις έδωσαν ό,τι ήταν να δώσουν. Ποιο ήταν αυτό; Το να συσπειρώσουν τον κόσμο και να τον βγάλουν στους δρόμους ΚΑΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ανεξάρτητα από κόμματα και «ηγεσίες». Επίσης το να θέσουν σε ημερήσια διάταξη το ζήτημα ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - σε αυτό είναι ΟΛΟΙ σύμφωνοι, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΑ ΔΡΟΜΟΥΣ, είτε υποστηρίζουν την «ειρηνική οδό» είτε την οδό της εφόδου στην Βουλή και της βίαιης ανατροπής. Είναι όμως επιβεβλημένο το κίνημα να προχωρήσει πλέον προς τα εμπρός. Αφού κατέστη σαφές ότι η δοσιλογική κυβέρνηση και Βουλή, και η κατοχή του 4ου Ράιχ δεν είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν «πολιτισμένα» μπροστά στην μαζικότητα των ειρηνικών, κατά τ’ άλλα, συγκεντρώσεων, πρέπει οι πολίτες να προχωρήσουν σε ενέργειες όπως:

• Συγκρότηση λαϊκών συνελεύσεων που θα αποφασίσουν και θα συντονίσουν την συνέχεια των κινητοποιήσεων και τους αμέσως επόμενους στόχους.
• Κατάληψη της Βουλής των υπουργείων, των δημοσίων υπηρεσιών, των τραπεζών.
• Γενική απεργία διαρκείας, μέχρι την παραίτηση της κυβέρνησης. ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ ΠΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΞΗ όλων των απεργοσπαστών.
• Διακοπή του ρεύματος, του νερού, των τηλεπικοινωνιών σε Βουλή, υπουργεία, κόμματα, πολιτικά γραφεία, ΜΜΕ, ΜΚΟ, σε ό,τι κτήριο έχει σχέση με την τρόικα, κ.ο.κ.
• Συγκρότηση ομάδων πολιτοφυλακής με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας και την επιβολή των αποφάσεων των λαϊκών συνελεύσεων.
• Συγκέντρωση και καταγραφή όλων των αλλοδαπών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ΑΜΕΣΗ ΕΚΔΙΩΞΗ των UCKάδων, μαφιόζων, εγκληματικών στοιχείων, ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΩΝ, Αφγανών «εχθρών των Ταλιμπάν» κ.ο.κ. Όσοι δεν εμπίπτουν σε κάποια από τις κατηγορίες αυτές ή άλλες ανάλογες, αλλά είναι απλοί βιοπαλαιστές, η αντιμετώπισή τους θα πρέπει να προσδιοριστεί και πάλι από τις λαϊκές συνελεύσεις (π.χ. παραμονή, εφόσον υπάρχουν θέσεις εργασίας και υπό ποιους όρους, απομάκρυνση στην αντίθετη περίπτωση καθώς και ο τρόπος που θα γίνει αυτή).
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούν 26, 2011 5:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από το ΛΙΣΤΟΝ
http://listonplace.blogspot.com/2011/06/blog-post_8397.html


(Εκβιαστικά) σύννεφα εκτροπών...
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΗ Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου



Οσο αναπτύσσεται...
...το λαϊκό κίνημα, όσο μαζικοποιείται και εντείνονται οι αντιδράσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, όσο πιο έντονα τίθενται σε αμφισβήτηση από τον δικομματισμό μέχρι την Ε.Ε. και τον ίδιο τον καπιταλισμό, τόσο πυκνώνουν και οι απειλές για μετατροπή της ουσιαστικής δικτατορίας της αστικής τάξης, που είναι στην πραγματικότητα η αστική δημοκρατία, και σε τυπική δικτατορία.


Οι απειλές αυτές...
...είναι πολύμορφες και αφορούν είτε μια συνολική εκτροπή, η οποία θα έλθει να προστεθεί στο καθεστώς κατοχής που ήδη μας έχει επιβληθεί, είτε επιμέρους εκτροπές και από αυτήν ακόμη τη λειψή αστική δημοκρατία που γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Παραθέτω ορισμένα παραδείγματα απειλών και ενεργειών προς αυτήν την κατεύθυνση τα οποία είδαν το φως τις τελευταίες μέρες.

Με μια παρέμβασή του που πέρασε στα ψιλά, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιάννης Τεντές, με αφορμή την υπόθεση των αγωνιστών Κορτέση, Νικητόπουλου, Σταθόπουλου, ζήτησε την αναίρεση του βουλεύματος που διέταξε τη μη παράταση της προσωρινής κράτησής τους, επιδιώκοντας να παγιώσει την επ' αόριστον προφυλάκιση για πολιτικά αδικήματα. Το ότι οι τρεις αφέθηκαν και πάλι ελεύθεροι είναι μεν παρήγορο, δεν αναιρεί όμως το γεγονός ότι επιδιώχθηκε να παραβιαστεί μια θεμελιακή αστικοδημοκρατική αρχή και να μετατραπούμε σε Γκουαντάναμο, όπου οι κρατούμενοι παρέμεναν προφυλακισμένοι επ' αόριστον δίχως να έχουν δικαστεί.

Ο γέρος της αποστασίας, η οποία υπήρξε και η απαρχή της αντιδημοκρατικής εκτροπής του 1967, Μητσοτάκης, στην εκπομπή «Νέοι φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά, έκανε λόγο για περίοδο που του «θυμίζει τις παραμονές της δικτατορίας», ενώ ταυτόχρονα ως πραγματικός Ντρακουμέλ υποστήριζε ξεδιάντροπα ότι στο όνομα της κατ' αυτόν υπεράσπισης της δημοκρατίας πρέπει αν χρειαστεί «να έχουμε και νεκρούς»!

Στην εκπομπή το «Κουτί της Πανδώρας», όπου, με αφορμή τα τεκταινόμενα στις πλατείες, ο Κώστας Βαξεβάνης κατόρθωσε να μαζέψει ταυτόχρονα τόσο πολλούς υποστηρικτές του μνημονίου όσους καμία άλλη εκπομπή, ο ακραιφνής νεοφιλελεύθερος Ανδρέας Ανδριανόπουλος ερμήνευε σε ελεύθερη δική του μετάφραση για ποιον λόγο οι διαμαρτυρίες μπροστά στη Βουλή και ενάντια στους βουλευτές ισοδυναμούν με επίκληση χούντας.

Στις 13/6 στο Αλτερ, ο «αριστερός» Παντελής Οικονόμου, ο οποίος στο μεταξύ και προφανώς λόγω και αυτής του της στάσης υπουργοποιήθηκε, υπερασπιζόμενος με πάθος την κυβερνητική πολιτική, μας θύμισε την ορολογία και τη λογική περί γύψου, στον οποίο έπρεπε να μπει η ασθενής Ελλάς, του αρχιδικτάτορα Παπαδόπουλου, κάνοντας λόγο για «σοβαρή ασθένεια» που πλήττει την Ελλάδα και για «επέμβαση» στην οποία αυτή πρέπει να υποβληθεί.

Και ο Σταύρος Ψυχάρης, πιο ξεκάθαρος από όλους, και πιο έγκυρος απ' όλους, ως ο πλέον καθ' ύλην αρμόδιος λόγω προτέρου βίου σε ζητήματα αντιδημοκρατικών εκτροπών και χούντας, έκανε απειλητικά λόγο στο «Βήμα» της 5/6/2011 για πιθανή πρόκληση «τέτοιας διασάλευσης της τάξης που θα δικαιολογούσε έκτακτα μέτρα, δηλαδή εκτροπή από τη συνταγματική τάξη».

Ολοι οι παραπάνω επιδιώκουν με τις προειδοποιήσεις-απειλές τους να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό, θέτοντάς του το δίλημμα «υποταγή ή εκτροπή».

Επιδιώκουν να εμφανίσουν την υποταγή και τη συναίνεση σε αυτήν ως τη μοναδική σωτήρια λύση απέναντι στην επερχόμενη εκτροπή, επιδιώκουν να κάμψουν τις όποιες αντιδράσεις έχουν εκδηλωθεί μέχρι σήμερα και κυρίως επιδιώκουν να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη και ριζοσπαστικοποίηση των αγώνων.

Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις των πιο αδίστακτων συντηρητικών δυνάμεων του τόπου, οι οποίες δεν σταματούν πουθενά μπροστά στο ύψιστο γι' αυτές καθήκον της υπεράσπισης του κεφαλαίου, το λαϊκό κίνημα καλείται:

[b]*Να αντιμετωπίσει όπως τους αρμόζει όλους εκείνους που άμεσα ή έμμεσα τολμούν να απειλούν με αντιδημοκρατικές εκτροπές και να υπερασπίζεται τις όποιες δημοκρατικές κατακτήσεις. [/b]

*Να προετοιμαστεί έτσι ώστε,
αν κάποιοι αποτολμήσουν την όποια εκτροπή, να μη βρεθεί στην κατάσταση του 1967, οπότε και η «Αυγή» την ημέρα που πραξικοπήματος είχε τίτλο «Γιατί δεν θα γίνει δικτατορία».

*Να αποφεύγει τις προβοκάτσιες και να μην προβαίνει το ίδιο ασυνείδητα σε ενέργειες που συμβάλλουν στην οπισθοδρομική ανατροπή της αστικής έστω δημοκρατίας, του τύπου της απόφασης της γ.σ. της πλατείας Συντάγματος της 13/6 με βάση την οποία ζητούνταν να καταργηθούν τα κόμματα.

Μια τέτοια, το λιγότερο χαοτική τοποθέτηση, η οποία εντάσσεται στην αναγωγή του κινήματος στο άπαν ενώ μηδενίζει την κάθε οργανωμένη δράση, είναι βέβαιο ότι όχι μόνον δεν συμβάλλει στο πέρασμα σε ανώτερες μορφές δημοκρατίας αλλά αντικειμενικά τροφοδοτεί το αντιδημοκρατικό κλίμα.

*Να εντείνει παραπέρα την αγωνιστικότητά του και να αμφισβητεί όλο και βαθύτερα την πολιτική αλλά και κοινωνικο-οικονομική κυρίαρχη τάξη πραγμάτων, η οποία είναι έτοιμη να αποβάλει το δημοκρατικοφανές της προσωπείο και να δείξει το πραγματικό αντιδημοκρατικό της πρόσωπο.

*Να προβάλλει θαρραλέα ανώτερες μορφές κοινωνικής οργάνωσης και λαϊκής συμμετοχής από εκείνη της αστικής δημοκρατίας, καταδεικνύοντας ότι αυτή δεν έχει ως μοναδική εναλλακτική την αυταρχική εκτροπή της και ότι δεν αποτελεί το τέλος της ιστορίας.

Επιστροφή στην κορυφή
Γιώργος Ρούσης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 27, 2011 11:48 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προς επιβεβαίωση όσων επισημαίνω στο σχόλιο μου στην Ελευθεροτυπία περί αντιδημοκρατικής εκτροπής, σας στέλνω και την παρακάτω δήλωση του πιο γνήσιου –κυριολεκτώ- εκφραστή της κυβέρνησης των δοσίλογων του ΠΑΣΟΚ.

"Τεράστια βλακεία" χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τις προτάσεις περί επιστροφής στη δραχμή και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

"Αυτοί που λένε κάτι τέτοιο[να επιστρέψουμε στη δραχμή] είναι εντελώς βλάκες. Είτε πρόκειται για αναλυτές, είτε για καθηγητές πανεπιστημίου ή οικονομολόγους και μόνο που το λένε αυτό, είναι τεράστια βλακεία", είπε χαρακτηριστικά ο Πάγκαλος.

Επισήμανε δε πως αν επιστρέψουμε στη δραχμή την επόμενη μέρα "οι τράπεζες θα γεμίσουν ασφυκτικά από πανικόβλητους πολίτες που θα προσπαθούν να αποσύρουν τα χρήματά τους, και τότε ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τα τανκς για να τις προστατεύσει γιατί δεν η αστυνομία δε θα επαρκεί".!!!!!!

Αντιδράστε πριν είναι πολύ αργά.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες