Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ο Θεοδωράκης στον ΑΝΤ1 και οι τραμπούκοι...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 05, 2011 9:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο Θεοδωράκης στον ΑΝΤ1 και οι τραμπούκοι... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κλασσικοπερίπτωση
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/04/1.html


Ο Θεοδωράκης στον ΑΝΤ1 και η "ειρηνική επανάσταση" του τραμπούκου "Στέντορα"



Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απομάκρυνση του "Μητσοτακικού βαριδιού" από την "διοίκηση" (βλ. "οργανωτικό") των "ανεξαρτήτων" πολιτών ο γηραιός σπιθάρχης βγήκε στον ΑΝΤ1 και με καλά λιμαρισμένο πολιτικό λόγο μίλησε πάλι για εθνική ενότητα και "ειρηνική επανάσταση" ενώ φανερά εκνευρισμένος τόνισε με έμφαση ότι "εμείς είμαστε οι μόνοι που είμαστε έξω από το σύστημα αυτό".

Σήμερα και αφού έβαλε στον "πάγκο" τον γνωστό από τα παλιά Δημητροκάλλη, το τέως πρωτοπαλλήκαρο του Μητσοτάκη, αυτόν δηλαδή που ο ίδιος έχρισε πριν από λίγο καιρό "οργανωσιάρχη" των σπιθών, μπορεί βέβαια τυπικά να ισχυρίζεται ότι "μόνο εμείς δεν έχουμε σχέση με το σύστημα".

Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο λαός "η ο γιαλός στράβωσε ή εμείς στραβά αρμενίζουμε".

Τέλος πάντων δεν θα ασχοληθούμε προς το παρόν άλλο με τις πολιτικές εφεδρείες της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" ούτε με τις αντιφατικές δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω έλεγε στην περίφημη συγκέντρωση του Κολωνακίου προαναγγέλοντας την κίνησή του:

"...Αυτές οι αλλαγές που κάνει το ΠΑΣΟΚ ήταν απαραίτητο να γίνουν ,διότι είναι καρκινώματα τα οποία μπήκαν απο την εποχή του Μεταξά και δεν έχουν φύγει ακόμα απο πάνω μας..."
(βλ. εδώ)
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/11/blog-post_5735.html

Με αυτές τις βάσεις όχι ειρηνική επανάσταση δεν κάνεις αλλά ούτε βόλτα στον εθνικό κήπο δεν μπορείς να πάς.

Για το ήθος και το ύφος μερικών ανεξαρτήτων πολιτών - σπιθιστών σας παραθέτουμε μόνο το σχόλιο που έκανε σε κάποιο άλλο ιστολόγιο ο αρχαιόπληκτος παλληκαράς που αυτάρεσκα φέρει το ψευδώνυμο του Στέντορα (γνωστός από παλιά).

Δείτε λοιπόν τι γράφει αυτός ο ευγενής αγωνιστής και πατριώτης της φακής:

#8 Stendoras 05-04-2011 17:12
Σπιθιστές συναγωνιστές,

είναι κάποια κατάπτυστα sites όπως αυτό, το ΡΕΣΑΛΤΟ, η ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ, η ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩ ΣΗ κ.α που κάνουν λυσσαλέο πόλεμο στην Κίνησή μας και στον Μίκη.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!


Μπείτε σε αυτά τα site και ξεφτιλίστε τους ξεφτιλισμένους!

Αυτοί δεν θέλουν ευγένειες, θέλουν τσεκούρι και φωτιά!

Που τολμούν και κρίνουν τον Μίκη απ' την ασφάλεια του καναπέ τους και του πληκτρολογίου τους! Τον Μίκη που 85 ετών βγήκε ξανά στις επάλξεις όπως έκανε πάντα για το καλό της Ελλάδας!

Σκουλήκια πριν μιλάτε για τον Μίκη να φροντίζετε πάντα να πλένετε το στόμα σας πρώτα!

http://www.newstrap.gr/apopseis/6303-o-mikis-oi-diorismenoi-kai-ta-texnasmata-apatis-.html

Τσεκούρι και φωτιά λοιπόν σε όποιον αμφισβητεί τον "μεσσία" σπιθάρχη και μετά τους φταίει ο Δημητροκάλλης που κοντεύουν να γίνουν από εξαρτημένοι πολίτες,κατευθυνόμενοι τραμπούκοι.

Αγαπητέ κ. Στέντορα σου έχουμε απαντήσει σε άλλη ανάρτηση. Δυστυχώς μας αναγκάζεις να αποκαλύψουμε ποιός είσαι και να σου κάνουμε εδώ και τώρα μήνυση αφού προτρέπεις τον κόσμο σε κακουργηματικές πράξεις όπως κάνουν οι "λεβέντες" του indymedia.

Ελπίζουμε ότι σύντομα η δικαιοσύνη θα ασχοληθεί μαζί σου μιας και η συμπεριφορά σου δείχνει άνθρωπο αποφασισμένο όχι για "ειρηνική επανάσταση" αλλά για φόνο.


Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 06, 2011 12:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μίκης: Τα αστεία δεν κρατούν πολύ.



Μάλλον υπερτιμήσαμε πολιτικά την «κίνηση Μίκη». Αυτή η παραληρηματική αστειότητα που στηρίζεται σε λιβανιστήρια τραμπουκικής αχρειότητας χειρότερα και από αυτά της σχολής του μητσοτακισμού ή του indymedia, καταγράφουν το θνησιγενές αυτής της «κίνησης».

Αυτό το στένεμα των περιθωρίων ζωής της είναι που έχει οδηγήσει τους σπόνσορες αυτής της «κατασκευής», τον ίδιο το Μίκη, τους κομπάρσους αλλά και τα θυμιατά (τύπου Στέντορα) σε απόγνωση, πανικό και λύσσα.

Τον έβγαλε, λοιπόν, ο ΑΝΤΕΝΝΑ το Μίκη για ένα «επαναστατικό» παραλήρημα!!!!

Ο Κυριακού τάχθηκε και αυτός υπέρ της «ειρηνικής Επανάστασης»!!!

Βεβαίως, σήμερα, σε όλα τα ΜΜΕ και από τα επίσημα κεντρικά δελτία, εξαπολύονται αφορισμοί εναντίον της τρόικας και των πολιτικών, εναντίον της καθεστωτικής σήψης» κ.λπ.

Ακόμα και ο Πρετεντέρης κοντεύει να μας βγει πύρινος «ιεροκήρυκας» της «ανατροπής» της καθεστωτικής σαπίλας…

Ο λόγος του Μίκη στον ΑΝΤ, ήταν ένα παραλήρημα καταγγελιών από γνωστά, παλιά και χιλιοειπωμένα πράγματα: Συρραφές σπερμολογιών από κείμενα τα οποία έχουν γραφεί εδώ και χρόνια, από φράσεις τις οποίες, σχεδόν οι πάντες, αναμασούν και γράφουν σήμερα.

Φυσικά, έξω από γενικολογίες, πουθενά δεν διατυπώνονται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ θέσεις και μάλιστα θέσεις πάνω στα καυτά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα.

Το να αποκαλείς απλώς «δωσίλογη» την κυβέρνηση και να καταναλώνεις καταγγελίες δεν είναι θέσεις. Αυτό το κάνουν σήμερα οι πάντες με τις ίδιες φράσεις ή παρόμοιες…

Ο Μίκης συνεχίζει να ΜΗ θίγει στο ελάχιστο τα καυτά ζητήματα, ούτε να «λιποταχτεί» στο ελάχιστο από το καθεστωτικό κάδρο.





Ακόμα και το καταναλωτικό τρικ της «ειρηνικής επανάστασης» είναι μια μπούρδα:

α). Δεν τολμά ούτε να ψελλίσει σκέτη τη λέξη «Επανάσταση» για να μην τρομάξει το καθεστώς και βελονιάσει τίποτα αυθεντικά επαναστατικά έμβρυα…

β). Η λεξούλα «ειρηνική» στην «επανάσταση» καταργεί την έννοια της «Επανάστασης», ακριβώς γιατί διαπαιδαγωγεί στην αποδοχή του Νόμου και της Τάξης, δηλαδή στην αποδοχή της βίας του καθεστώτος.

Η «επανάσταση» μια και θα είναι «ειρηνική», όταν οι δυνάμεις του καθεστώτος θα χιμήξουν εναντίον της με όλο το πλέγμα των κατασταλτικών τους μηχανισμών, θα αναζητήσει τη σωτηρία της στην τρεχάλα των ποδιών της…

Το να μιλάει κανείς για «ειρηνική επανάσταση» είναι μια σοφιστική αρλούμπα, μια ουτοπία που εξαπατά και κηρύσσει τη μοιρολατρία και τη νομιμότητα στο καθεστώς.

Εδώ ούτε μια διαδήλωση δεν μπορεί να γίνει «ειρηνική», ακριβώς γιατί οι μηχανισμοί προβοκάτσιας την κτυπούν αλύπητα…

Εδώ στην Κερατέα που έχουμε μια αυθεντική Επανάσταση της περιοχής, το καθεστώς τής έχει κηρύξει ανηλεή πόλεμο…

Αντιλαμβάνεται κανείς το τι θα γίνει εάν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία επαναστατήσει…

Αντιλαμβάνεται, επίσης, κανείς το τι σημαίνει αυτή η αρλούμπα του Μίκη περί «ειρηνικής επανάστασης»…

Βεβαίως το βασικό στοιχείο της παραληρηματικής επαναστατικότητας του Μίκη στον ΑΝΤ., ήταν το γνωστό: Λιβάνισμα του εαυτού του.

Όταν ένας άνθρωπος περιστρέφεται μόνο γύρω από τον εαυτό του, λιβανίζει ο ίδιος τον εαυτό του, τον θεωρεί το Α και το Ω, τότε, αυτό και μόνο, αποκαλύπτει τα πάντα και κυρίως το θνησιγενές του «εγχειρήματος» αυτής της «κίνησης».

Πράγματι, αυτή η «κίνηση» δεν έχει ζωή.
Αν είχε, έστω και ελάχιστα περιθώρια ζωής, μέσα στις σημερινές συνθήκες της σήψης, του πολιτικού κενού και της ασφυξίας, θα είχε ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ λαϊκή παλίρροια.

Θα είχε στελέχη με πολιτικό λόγο, θα παρήγαγε ιδέες, θα ανέπτυσσε τους προβληματισμούς, θα προήγαγε τη θεωρητική κατάρτιση, τον ιδεολογικό και πολιτικό εξοπλισμό, την επαναστατική ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΗΘΙΚΗ.

Πάνω σε όλα αυτά, το μόνο που απαστράπτει είναι η θλιβερή και δραματική στειρότητα και πολιτική ανυπαρξία: Ιδεών και Στελεχών, δημοκρατικής λειτουργίας και ηθικής…

Δεν διακρίνει κανείς κάποιο στέλεχος ή μέλος της κίνησης να παράγει ιδέες, να μπορεί να μιλήσει, έστω και να ψελλίσει πολιτικά, να διατυπώσει κάποιο παραγωγικό πολιτικό λόγο, έξω από τα αναμασήματα των καταναλωτικών και δημαγωγικών καταγγελιών του Μεσσία…

Οι μόνοι που θορυβούν είναι τα θυμιατά του Μίκη: άναρθρες κραυγές υμνολογιών και λυσσώδεις ύβρεις και απειλές εναντίον εκείνων που κριτικάρουν το είδωλό τους.

Απολαύστε την «πολιτική» και το «ήθος» των θυμιατών:

«Σκουλήκια πριν μιλάτε για τον Μίκη να φροντίζετε πάντα να πλένετε το στόμα σας πρώτα!».

«Αυτοί δεν θέλουν ευγένειες, θέλουν τσεκούρι και φωτιά!».

Σε τέτοια κοπριά φασιστικού τραμπουκισμού στηρίζεται ο Μίκης. Και είναι φυσικό. Όταν λιβανίζει ο ίδιος τον εαυτό του δεν μπορεί παρά να παράγει και να οργανώνει θυμιατά τέτοιου είδους…

Ευτυχώς που τέτοιου είδους φρενοβλαβείς αστειότητες δεν έχουν κανένα περιθώριο να αποκτήσουν λαϊκή δύναμη…

Αλλά μας θλίβει ένας καλλιτέχνης μεγάλος σαν τον Μίκη να αυτό-εξευτελίζεται πολιτικά και να αφήνει και τα μαντρόσκυλα-θυμιατά να τον εξευτελίζουν με τις ύβρεις, τις κακοήθειες και τις απειλές εναντίον εκείνων που ασκούν κριτική…

Πώς, αλήθεια, να μεταφράσουμε εδώ αυτά τα περί «ειρηνικής επανάστασης»; Ότι είναι «φωτιά και τσεκούρι» εναντίον της πολιτικής κριτικής και «ειρήνη» με το καθεστώς και όλα τα σφιχταγκαλιάσματα του Μίκη με τα όργανα και τους ανθρώπους της καθεστωτικής σήψης;

Είναι γνωστό ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Δεν θα δώσουμε, λοιπόν καμία συνέχεια στις ελεεινότητες των θυμιατών για να μην γίνουμε και εμείς όμοιοί τους και θλιβερά γελοίοι.


Θα κλείσουμε με μια επισήμανση αναγκαία.



Στο «κίνημα Μίκη» έχουν διοριστεί στην «ηγεσία» δύο άνθρωποι, οι μοναδικοί, ίσως, που διαθέτουν πολιτικό λόγο, ανεξαρτήτως αν συμφωνεί κανείς μαζί τους ή όχι: Ο Καραμπελιάς και ο Καζάκης.

Οι πολιτικές θέσεις αυτών των δύο κινούνται, ως λογική, μέσα στα καθεστωτικά πλαίσια, ωστόσο σε διαμετρικά αντίθετες διαχειριστικές κατευθύνσεις μεταξύ τους.

Εδώ, δεν θα αναλύσουμε τις θέσεις τους, απλώς θέλουμε να τονίσουμε:




α). Τόσο ο Καραμπελιάς, όσο και ο Καζάκης έχουν αποδεχτεί το διορισμό τους από το Μεσσία καιροσκοπικά: για να αξιοποιήσουν το «εγχείρημα» δια ίδιον πολιτικό όφελος, για ενίσχυση των ανεξάρτητων ομάδων τους.

Ο Καραμπελιάς και ο Καζάκης είναι ανεξάρτητες «φράξιες» μέσα στο νεφέλωμα των «σπιθών», δεν ιδρύουν «σπίθες», αξιοποιούν, απλώς τις τυχόν συσπειρώσεις «σπιθών» γύρω από το Μίκη, για να ενισχύσουν τις «ομάδες» τους.

Αυτές οι τακτικές είναι ακραία καιροσκοπικές, είναι τακτικές καιροσκοπικού φραξιονισμού…

β). Αυτός ο καιροσκοπικός φραξιονισμός των δύο συγκρούεται μετωπικά: Πολιτικά και οργανωτικά.

Άλλες θέσεις έχει ο Καραμπελιάς και άλλες αντίθετες ο Καζάκης. Άλλες οργανωτικές επιδιώξεις έχει ο Καραμπελιάς (ενίσχυση της ομάδας του) και εντελώς αντίθετες ο Καζάκης (ενίσχυση της δικής του ομάδας).

Αυτή η καιροσκοπική διαπάλη για το ποιος θα επικρατήσει θα τινάξει το εγχείρημα στο αέρα και από την «κορυφή» του: Τη διορισμένη «κορυφή» του.

Περισσότερα επ’ αυτού στο άρθρο:
«Ο Μίκης, οι διορισμένοι και τα τεχνάσματα απάτης»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5525

Στο τέλος όλοι θα μείνουν στρατηγοί χωρίς στρατό. Δηλαδή «παραγοντίσκοι» που θα παίζουν με τα εκκολαπτόμενα νέα πολιτικά σχήματα…

Μπορεί να χάσουν και τις «ομάδες» τους. Ήδη λέγεται ότι στη «Σεισάχθεια» τρώγονται μεταξύ τους αγρίως…

Οι καιροσκοπισμοί σήμερα ξεγυμνώνονται γρήγορα, γελοιοποιούνται και πληρώνονται ακριβά…


Σημείωση:




Η αξία τέτοιων δημαγωγικών παραληρημάτων φαίνεται αμέσως αν διαβάσει κανείς τις άπειρες λεκτικές «επαναστατικές» κωλοτούμπες, αλλά και τις πρόσφατες παρακάτω δηλώσεις του «ονείδους» της πολιτικής εμπορίας και χυδαιότητας, του λαγού των νταβάδων: Του Καρατζαφέρη:

«Εάν με δείτε ποτέ σε πρεσβεία, εάν με δείτε ποτέ στο Λατσέικο, στο "κλαμπ Εκάλη", εκεί που συχνάζουν όλοι, εάν με δείτε ποτέ στο Μέγαρο Μουσικής, να με καθαιρέσετε. Εμένα θα με δείτε στα πεζοδρόμια. Στα μετερίζια του τίμιου αγώνα»!!!!!


Φυσικά ο Μίκης σαν προσωπικότητα και ιστορία δεν έχει καμιά σχέση με τον Καρατζαφέρη, δυστυχώς όμως η πολιτική του φιλοσοφία και λογική είναι η ίδια: Αυτή της πολιτικής εμπορίας και των καταναλωτικών ηχηρών λόγων, γελοιογραφικά κακέκτυπα του ανδρεϊκού Λαϊκισμού και Βοναπαρτισμού.

Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 06, 2011 1:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μεταξύ άλλων,

και τη φωνή στεντορία γράφει ο "τσεκουροφωτιάς" :

" ... Που τολμούν και κρίνουν τον Μίκη απ' την ασφάλεια του καναπέ τους και του πληκτρολογίου τους! Τον Μίκη που 85 ετών βγήκε ξανά στις επάλξεις όπως έκανε πάντα για το καλό της Ελλάδας!"

Εμείς δεν είχαμε, δεν έχουμε και δεν θέλουμε την ασφάλεια του ακροατηρίου, των θαυμαστών ή του κοινού.

Ο "Τιτανικός" βυθιζόταν και η ορχήστρα του υπερωκεανείου συνέχιζε να παίζει μουσική.

Όταν σβήνουν τα φώτα της ράμπας και η απόσυρση είναι αναπόφευκτη, τότε προβάλλει ο εφιάλτης της κατάθλιψης και οι 85άχρονοι ζητάνε να τους τ΄ ανάψουν πάλι.

Αλλά, φευ, ο ομιλών καθρέφτης που βλεπακούγαμε το είδωλό μας είναι ο αμείλικτος και αδέκαστος κριτής. Αυτά που τώρα μας λέει ο Μίκης, τα έλεγαν μερικοί άλλοι. Δεν είχαν όμως κοινό ή δεν μας τάδιναν με υπόκρουση μουσικής. Ξενυχτούσαν γράφοντας - τότε δεν υπήρχαν πληκτρολόγια - και την άλλη μέρα, με μάτια κομμένα από την αϋπνία, πήγαιναν στη δουλειά.

Όλα αυτά τα χρόνια, από Μεταπολίτευση μεριά και ύστερα, τίποτα δεν είχε πάρει "χαμπάρι" ο Μίκης; Μάλλον τίποτα. Εκεί ψηλά στις επάλξεις που βρισκόταν είχε την αίσθηση της "μεταρσίωσης".

Τώρα, στα ογδονταπέντε του κατέβηκε από το "μετερίζι". Δύσκολο το βλέπω να μπορέσει πάλι να ανεβεί.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 06, 2011 8:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η λογική και η πρακτική των «σαλτιμπάγκων»



Ο Καρατζαφέρης και το κόμμα του είναι το αποτύπωμα της καθεστωτικής πολιτικής στην πιο χυδαία, μοχθηρή αλλά και γελοιογραφική μορφή.

Όλο το κομματικό οικοδόμημα, οι πολιτικάντηδες, αλλά και οι νέοι πολιτικοί «προφήτες» κάθε απόχρωσης «σκέφτονται» και «πράττουν» με την ίδια «λογική». Απλώς ο Καρατζαφέρης τραβάει αυτή τη «λογική» στην τελική της συνέπεια.

Ιδιαίτερα οι νέοι πολιτικοί προφήτες και Μεσσίες (τύπου Μίκη) σχίζουν τα ιμάτιά τους ενάντια στο σάπιο καθεστώς, το καθεστώς, βεβαίως, που τους κατασκεύασε σε «είδωλα» και τους μπούκωσε με άφθονο χρήμα!!!

Ωρύονται, με εμμονές υστερικές, ότι βρίσκονται ΕΚΤΟΣ συστήματος όταν είναι ολόκληροι μέσα στο σύστημα και συναγελάζονται με όλες τις κεφαλές, τις εστίες και τα όργανα του συστήματος.

Το ωραίο αστείο είναι ότι το σύστημα και οι πυλώνες του που κατακεραυνώνονται από τους νέους Μεσσίες (Μίκης), ΟΧΙ μόνο δεν διώκουν το μανιακό «εχθρό» τους (άλλοι «άγνωστοι» καρατομούνται ή εξαφανίζονται από κάθε ΜΜΕ, όταν ενοχλήσουν), ΑΛΛΑ χειροκροτούν και υμνολογούν το Μεσσία που τους δηλώνει ότι θα τους «γκρεμίσει»!!!!

Ο Μίκης δωσίλογο χαρακτήρισε τον ΓΑΠ, αλλά πριν μόνο λίγους μήνες ήταν αγκαλιά με το δωσίλογο, μαζί με τον Μωαμεθανό ιμπεριαλιστή (Ερντογάν).

Για να μη μιλήσουμε για το «ξύλινο αλογάκι» του λεκτικού αντιαμερικανισμού: καταγγέλλουμε στα λόγια τους Αμερικανούς, αλλά στην πράξη συνεργαστήκαμε μαζί τους για να «αποκαταστήσουμε» τη «Δημοκρατία» στην Ελλάδα, την οποία η Αμερικανοί κατέλυσαν!!!

Αυτή τη ΛΟΓΙΚΗ (στη χυδαία καθεστωτική της συνέπεια) των σαλτιμπάγκων περιγράφει το παρακάτω κειμενάκι από το «Ρ», γραμμένο, απ’ ό,τι, φαίνεται από το Νίκο Μπογιόπουλο.

Σαλτιμπάγκοι



«Εάν με δείτε ποτέ σε πρεσβεία, εάν με δείτε ποτέ στο Λατσέικο, στο "κλαμπ Εκάλη", εκεί που συχνάζουν όλοι, εάν με δείτε ποτέ στο Μέγαρο Μουσικής, να με καθαιρέσετε. Εμένα θα με δείτε στα πεζοδρόμια. Στα μετερίζια του τίμιου αγώνα»!

Η δήλωση - έγινε στη Λάρισα την προηγούμενη Κυριακή - ανήκει στον «τίμιο αγωνιστή», τον «αντιαμερικανό», τον «αντικαπιταλιστή» και «ορκισμένο εχθρό των κεφαλαιοκρατών», τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ.
*
Ας αφήσουμε όμως το «μετερίζι» της καρατζαφύρερ φαιάς μπουρδολογίας κι ας έρθουμε στην πραγματικότητα:

• Ο «αντιιμπεριαλιστής» Καρατζαφέρης είναι πρόεδρος του κόμματος που στις 2/9/2009 υπερψήφισε στη Βουλή το λεγόμενο «Μνημόνιο (αυτοί όπου δουν μνημόνιο το ψηφίζουν...) Κατανόησης» μεταξύ ΝΑΤΟ - Ελλάδας, το οποίο παρέχει εφάπαξ τη δυνατότητα στο ΝΑΤΟ να αξιοποιεί στα επιχειρησιακά του σχέδια κάθε ελληνική στρατηγική εγκατάσταση, καθώς και όποιου είδους έμψυχο ή άψυχο υλικό της χώρας (ιδιώτες.
υποδομές, μηχανήματα) σχετίζεται με την εθνική άμυνα.

• Ο «αντικαπιταλιστής» Καρατζαφέρης είναι ο ίδιος που ζητούσε να φτιαχτεί στην Ελλάδα «κυβέρνηση σωτηρίας» από τους... τραπεζίτες, με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

• Ο «αντικεφαλαιοκράτης» Καρατζαφέρης είναι ο ίδιος που - ακόμα και στο «ντιμπέιτ» προ των ευρωεκλογών του 2009 - κορδώθηκε για την επιλογή της κ. Τζαβέλλα ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του, περηφανευόμενος ότι είχε «συστατικές επιστολές» για την υποψήφιά του από τον κ. Λάτση, τον κ. Κόκκαλη.
τον κ. Κυριακού και την... βασίλισσα της Ιορδανίας!


• Ο «αντι-Μεγαρικός» Καρατζαφέρης είναι ο πρόεδρος του κόμματος, του ΛΑ.Ο.Σ., για το οποίο ο μεγαλοεπιχειρηματίας Εμφιετζόγλου ερωτηθείς (ΣΚΑΪ, 18/10/2007) αν έχει συμβεί να το στηρίξει και οικονομικά, απάντησε: «Το υποστηρίζω και οικονομικά (...). Συνέβη»...
*
Χρήσιμα συμπεράσματα:

Πρώτον, ο Καρατζαφέρης δεν χρειάζεται να επισκέπτεται «πρεσβείες» για να ψηφίζει ό,τι θέλει το ΝΑΤΟ. Μπορεί κι από μόνος του...

Δεύτερον, ο Καρατζαφέρης δεν πηγαίνει στο «Λατσέικο», αλλά τις «συστατικές επιστολές» από το «Λατσέικο» τις λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του.

Τρίτον, μεγαλοκαπιταλιστές, όπως ο κ. Εμφιετζόγλου, δεν συχνάζουν στο «κλαμπ Εκάλη». 'Η ακόμα κι αν συχνάζουν, τις σχέσεις τους με τον Καρατζαφέρη, επειδή ο Καρατζαφέρης δεν πάει στο κλαμπ, τις αναπτύσσουν εκτός του κλαμπ...

ΠΗΓΗ:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6190168&publDate=6/4/2011


Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 06, 2011 9:12 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι πράσινοι «σαλτιμπάγκοι»


Η σύγχρονη «σχολή» των «σαλτιμπάγκων» είναι πράσινου χρώματος: Η νεοταξική μοχθηρία της «νέας δεξιάς».
Διαβάστε το εύστοχο, μικρό άρθρο του Βαγγέλη Δεληπέτρου.
Εμείς θα το τιτλοφορούσαμε: Οι πράσινοι «σαλτιμπάγκοι»

Καινούργια κόλπα


Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ

Μόλις έπαψε να υπάρχει το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες με λίστα, άρχισαν να πληθύνονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θυμήθηκαν ότι έχουν φωνή και ανακάλυψαν ότι διαφωνούν με το Μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική.

ΤΟΣΟ καιρό σχεδόν όλοι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που κι από αυτούς οι περισσότεροι οδηγήθηκαν στην έξοδο από το «κίνημα» με συνοπτικές διαδικασίες, είχαν κάνει τα πάντα γαργάρα.

ΟΛΑ τα υπερψήφιζαν, όλα τα έβρισκαν αναγκαία, όλα τούς φαίνονταν σωτήρια και, στοιχημένοι πίσω από τον πρωθυπουργό, όλοι τους έβρισκαν μεμψίμοιρους και αδαείς όποιους διατύπωναν έστω και την παραμικρή αντίρρηση.

ΑΝΑΓΚΑ και θεοί πείθονται. Και οι περί ων ο λόγος ούτε θεοί είναι ούτε ημίθεοι, όντας απλώς πολιτικό προσωπικό ενός συστήματος που τρικλίζει και ενός κόμματος που βλέπει να έρχεται εξ αντανακλάσεως ο λογαριασμός για τους λογαριασμούς που μας χρέωσε, αντιδρούν με το βασικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ που να επιλέγουν άφωνους υποστηρικτές δυσβάστακτων μέτρων δεν υπάρχουν. Οπως δεν υπάρχουν πλέον καφενεία για εύκολα λογύδρια και ακροατήρια που δεν αντιδρούν. Ε, Πάσχα έρχεται! Οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν πάλι στις περιφέρειές τους. Πώς να κάνουν Ανάσταση, ή μάλλον πώς να αποφύγουν την προσωπική τους εβδομάδα Παθών, εάν δεν έχουν μία δύο αντιρρήσεις να πλασάρουν;

ΞΕΧΝΟΥΝ λοιπόν εύκολα ό,τι έλεγαν. Και βάλλουν εκεί που χειροκροτούσαν. Ανακαλύπτουν ότι «το Μνημόνιο δεν βγαίνει», ότι «πρέπει να λέμε όλη την αλήθεια» ακόμη και ότι χρειάζεται... αναδιαπραγμάτευση.




ΚΑΠΩΣ έτσι, ξαφνικά (!), αυτοί που ξόρκιζαν κάθε συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους, τώρα μιλούν μαζικά για την αναγκαιότητά της. Ο ένας αποφάσισε οψίμως ότι «δεν είναι κακό πράγμα», η άλλη ότι είναι «αναπόφευκτη» και ένας τρίτος βάζει το κερασάκι στην τούρτα επισημαίνοντας ότι «το κλίμα στην κοινωνία δεν είναι καλό όπως πέρυσι»!

ΠΩΣ να είναι; Τόσα μέτρα πήραν που αποδείχτηκαν μια τρύπα στο νερό. Τόσες δηλώσεις έκαναν που και οι ίδιοι τώρα τις χαρακτηρίζουν προσχηματικές ή αναληθείς. Τόσες δεσμεύσεις ανέλαβαν που τώρα καταδεικνύεται ότι δεν ήταν ούτε σωτήριες ούτε αναπόφευκτες.

ΓΙΝΕΤΑΙ μετά να τους πιστέψεις; Ακόμη κι αν αυτομαστιγώνονται δημοσίως ή αν μαστιγώνουν σε κάθε ευκαιρία αυτόν που αναγόρευσαν... τσάρο της οικονομίας.

ΠΟΙΑΣ οικονομίας άλλωστε; Της ανεργίας, των λουκέτων, των ψαλιδισμένων μισθών, των Ταμείων που καταρρέουν ή των ελπίδων που χάνονται κάτω από τις ερπύστριες της αγοράς;

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ παραμένουν. Γι' αυτό και η καθυστερημένη αυτοκριτική τους, που δεν συνοδεύεται από αλλαγή πολιτικής, εύκολα αποκαλύπτεται φερετζές του ενόχου. Αυτοί νομίζουν ότι βάζοντας τα ρούχα τους αλλιώς, θα μπορέσουν να τη σκαπουλάρουν. Αλλά εμείς ξέρουμε πια ότι είναι γυμνοί!

ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=265625



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 07, 2011 12:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πολιτικές επιμιξίες και ακραίος αμοραλισμός και καιροσκοπισμός



Όταν ένας κόσμος καταρρέει οι ακαθαρσίες του δεν μπορούν να σκεπαστούν και βγαίνουν στον αφρό.

Σήμερα ζούμε δραματικά τους επιθανάτιους σπασμούς του καθεστώτος της νεοταξικής «δημοκρατικής» εξαχρείωσης. Αυτή η «δημοκρατία» σπαρταρά σαν τον σφαγμένο κόκορα…

Οι ακαθαρσίες που βγαίνουν στην επιφάνεια γίνονται ορμητικοί χείμαρροι που βρωμίζουν και ισοπεδώνουν τα πάντα και πρώτα από όλα τις ιδέες, τη σκέψη και το ήθος: Οι ιδέες μεταμορφώνονται σε λάσπες και το ήθος σε υβρεολόγιο του παζαριού και χουλιγκανισμό…

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι ότι βρισκόμαστε αθωράκιστοι (ιδεολογικά, πολιτικά, ηθικά) μπροστά σε αυτούς τους χείμαρρους των καθεστωτικών ρύπων και τοξικών δηλητηρίων.

Οι περισσότεροι αντιδρούμε, έτσι, σπασμωδικά, με αυτό τον ψεύτικο ριζοσπαστισμό της τυφλής διαμαρτυρίας, της αναζήτησης της περιπέτειας για την περιπέτεια, της αγωνίας να πιαστούμε από κάπου πάση θυσία…

Αυτού του είδους, όμως, οι αντιδράσεις μας οδηγούν να κυλάμε, όπως το νερό μέσα στο αυλάκι. Δηλαδή μέσα στα ποτάμια της καθεστωτικής ακαθαρσίας, ποτάμια με πολλά και ποικίλα παραπόταμα τα οποία διασχίζουν ορμητικά όλη τη γεωγραφία του καθεστωτικού τοπίου.

Η σήψη της αποσύνθεσης και οι σπασμοί της κατάρρευσης δεν περιορίζονται μόνο στην κατοχική κυβέρνηση των ανδρεικέλων. Αλλά σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το καθεστώς: Σε όλα τα κόμματα και σε όλες τις απόπειρες δημιουργίας «νέων» πολιτικών κινήσεων και σχημάτων τα οποία ξεκινούν, ΟΧΙ από την προώθηση των όρων συγκρότησης αυθεντικών λαϊκών κινημάτων, ΟΧΙ από τις ανάγκες σφυρηλάτησης της αγωνιστικής ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ και της δημοκρατικής ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ της λαϊκής οργής, ΑΛΛΑ από τα καθεστωτικά, φθαρμένα υλικά, από την ανακύκλωση και τις επιμειξίες των υλικών αυτών, από Μεσσίες και προφήτες αναβάπτισης και αναπαλαίωσης του παλιού σάπιου με ετικέτες νέες...

Δεν θα υπήρχε αυτή η κατοχική κυβέρνηση των δωσίλογων, αν ολόκληρο το καθεστώς με τα κόμματά του και τους νέους Μεσσίες και κήρυκες της «εθνικής σωτηρίας» δεν ήταν εξίσου δωσίλογο και σάπιο..

ΟΛΟΙ συμμετείχαν ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ στο καθεστώς και τώρα «λιποτακτούν» δήθεν για να σώσουν την Ελλάδα και το λαό της.

Καμιά Ελλάδα και κανένα λαό δεν θέλουν να σώσουν. Το σύστημα που μας οδήγησε εδώ θέλουν να σώσουν από την κατάρρευση. Το καθεστώς θέλουν να σώσουν.

Τώρα που καταρρέει αυτό το καθεστώς, πυλώνες και γρανάζια του οποίου ήταν μέχρι χθες, θυμήθηκαν το δωσιλογισμό αυτού του καθεστώτος και τη «σωτηρία» της Ελλάδας;

Αυτή η νέα «επιδημία» των ποικίλων και πολύχρωμων «σωτήρων», των «νέων σχημάτων» και Μεσσιών αποτελεί τον τωρινό, σαρωτικό χείμαρρο ακαθαρσίας των επιθανάτιων σπασμών του καθεστώτος: Αναζητείται λύση διάσωσής του μέσα από τις ακαθαρσίες του, μέσα από τη συσκευασία αυτών των ακαθαρσιών σε νέες φόρμες εξαπάτησης των αθωράκιστων λαϊκών μαζών.

Έτσι ζούμε ένα πρωτοφανές πολιτικό «φαινόμενο»:



α). Ιδεολογικές και πολιτικές επιμιξίες αλλόκοτες, παρά φύση: Καιροσκοπικοί ερμαφροδιτισμοί (ισοπεδωτικοί των ιδεών), καθώς και κυνικοί αμοραλισμοί (οι οποίοι αφανίζουν κάθε έννοια ηθικής) χωρίς ιστορικό προηγούμενο: ο πολτός της Νέας Τάξης…

β). Νεροποντή «θεωριών» περί «αρίστων» και «σοφών»:!!!!

γ). Παρέλαση «λαγών» οι οποίοι «δοκιμάζουν» τα ποικίλα σενάρια των «νταβάδων»…

δ). Νέα κόμματα τα οποία βαπτίζουν «κινήματα» από τις «σάρκες» των παλιών (Ντόρας, Κουβέλη, Αλαβάνου, Δημαρά και ΣΙΑ)…

ε). «Κινήματα» Μεσσιών και «εθνοσωτήρων» τα οποία ανακυκλώνουν σε μίξερ όλα τα παλιά καθεστωτικά ρετάλια, τα αναβαπτίζουν και «κατασκευάζουν» νέες «πατριωτικές» εφεδρείες (Μίκης)…

στ). «Ανταρσίες» κυβερνητικών. Πλήθος στελεχών και «καραβανών», του κυβερνώντος κόμματος αρχίζει να αποκτάει, ξαφνικά, όραση και ακοή και να «βάλλει» εναντίον της κυβέρνησης και του κόμματός του!!!

Αυτά τα πασοκικά «αυτομαστιγώματα» θα γίνουν σε λίγο χείμαρρος. Όσο πλησιάζει η ώρα της κατάρρευσης τόσο θα αποκτάει εύρος και ορμή ο χείμαρρος αυτός: Η πασοκική «σχολή» των σαλτιμπάγκων και της πλαστογραφίας είναι η πλέον «επιστημονική»…

ζ). Τέλος να μην παραλείψουμε και τις εναγώνιες προσπάθειες «σωτηρίας» (σωτηρίας του εαυτού τους) των ποικίλων οργανώσεων, υπο-ομάδων και «παραγόντων».

Διαβάσαμε στα (ΤΑΧΑΛΙΑ) μια ενδεικτική τέτοια επιμιξία.
ΕΔΩ:
http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_7183.html

Θα βρεθούν στο ίδιο "πάνελ" για τη «Δημοκρατία και την Πατρίδα»:

Οι Φώτης Κουβέλης (Δημοκρατική Αριστερά), Μανώλης Μηλιαράκης (Χριστιανική Δημοκρατία), Στέλιος Παπαθεμελής (Δημοκρατική Αναγέννηση), Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης (Δημοκρατικοί). Συντονιστής: Ο Γιάννης Τριάντης!!!

Το παράδειγμα αυτό δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα ακραία συμπτώματα των πολιτικών ακαθαρσιών: Τον αυθάδη αμοραλισμό και τις φρενοβλαβείς καιροσκοπικές επιμιξίες…

Αυτό συμβαίνει σε όλο το ύψος, το βάθος και το εύρος του καθεστωτικού οικοδομήματος…

Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 07, 2011 7:35 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/04/blog-post_07.html
Τα λουκούμια όταν τα τρίβεις πετάνε σπίθες;



Ο Βίκτωρας Ουγκώ έλεγε:

«Η ευφυΐα είναι η σύζυγος, η φαντασία είναι η ερωμένη και η μνήμη είναι η υπηρέτρια.»


Ο αξιοσέβαστος ως καλλιτέχνης - δημιουργός Μίκης Θεοδωράκης, αναμφίβολα ανήκει στην κατηγορία εκείνων που ο Βίκτωρας Ουγκώ θα έλεγε ότι:

«Τα έχουν καλά με την σύζυγο, διατηρούν ζωντανή τη σχέση με την ερωμένη και επειδή τις έχουν και τις δύο στο ίδιο σπίτι , έδιωξαν την υπηρέτρια για να μην τους ενοχλεί».

Ποιός μπορεί να αμφισβητήσει την ευφυϊα του Μίκη ή ποιός μπορεί να του καταλογίσει έλλειψη φαντασίας; Οπωσδήποτε κανείς και σίγουρα ούτε ένας απο όσους παρακολούθησαν το οργισμένο του ξέσπασμα στο πρωινάδικο του Παπαδάκη.

Ευφυέστατος ο διάσημος 86χρονος καλλιτέχνης, αφού επέλεξε την καταλληλότερη στιγμή να παίξει τον ρόλο της σπίθας, δηλαδή τώρα που δεν έχει χυθεί ακόμα πολλή "βενζίνη" στους δρόμους και η φωτιά θα είναι "ελέγξιμη".

Μόνο που η μνήμη του δεν λειτουργεί τόσο καλά, αφού ξέχασε με ποιούς συναντιόταν μέχρι χθές, τί έλεγε στη λέσχη αξιωματικών προχθές και πως μίλαγε στην "προεπαναστατική συγκέντρωση " του Κολωνακίου ,για τις αλλαγές που κάνει τώρα ο Γιώργος και τις οποίες κατά την γνώμη του έπρεπε να κάνει ο πατέρας του το 1981.

Με απλά λόγια, ο κ. Θεοδωράκης:

αφού 1) Eπέβαλλε απο κοινού με τον "αναλώσιμο" και ήδη αποπεμφθέντα κ. Δημητροκάλη, "στρατιωτικό νόμο" στις τοπικές οργανώσεις των Σπιθών (οι τοπικές οργανώσεις όταν έχουν πανω απο 30 μέλη να σπάνε σε ομάδες),αποστειρώνοντάς τις έτσι απο ανεξέλεγκτες "ιδεολογικές μολύνσεις".

αφού 2) Διάλεξε με φαντασία τους "αρίστους" ορίζοντας χωρίς καμία δημοκρατική διαδικασία τις "προσωρινές" επιτροπές αφήνοντας βεβαίως κάμποσες "καρέκλες" άδειες για εκείνους που ακόμα περιμένουν στην σκιά.

αφού 3) Χρησιμοποίησε με μαστοριά και φαντασία την αυθόρμητη αρχική αντίδραση του λαού στα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης και απευθύνθηκε επιτυχώς στο λαϊκό συναίσθημα με το θεατρικής έμπνευσης σύνθημα "Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω" .

αφού 4) Κήρυξε την ασφαλή και ακίνδυνη αόριστη "ανυπακοή"

αφού 5) Ολοκλήρωσε τις συζητήσεις με τον Νίκο Παπανδρέου για την περιβόητη ταινία του στην οποία κυριαρχο ρόλο στο σενάριο θα έχει η ιστορία του ιδίου.

αφού 6) "Έδιωξε" τον Δημητροκάλη θεωρώντας ότι ο ρόλος του ως οργανωσιάρχη είχε τελειώσει και η φήμητου μόνο ζημιά έκανε πλέον.

αφού 7) Είδε ότι οι "άνωθεν" εντολές άλλαξαν και μάλλον η χρήση του Παπανδρέου τέλειωσε (βλέπε ξαφνική μεταστροφή των ΜΜΕ - αλλαγή πλεύσης βασικών κομματικών στελεχών κλπ).

αφού 8) "Σιγουρεύτηκε" ότι σε λίγες εβδομάδες, θα έχουν καταρρεύσει και τα τελευταία φράγματα που έχουν στήσει οι συνδικαλιστικοί και κομματικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης .

και αφού 9) Κατάλαβε πως οι συνθήκες ευνοούν μια ελεγχόμενη ανάφλεξη.

Αποφάσισε να "κηρύξει" απο την τηλεόραση του Κυριακού την ειρηνική επανάσταση χρησιμοποιώντας παραδείγματα όπως εκείνο του Ισημερινού.

Μόνο που ξέχασε να πει ότι η "ειρηνική επανάσταση" στον Ισημερινό έφερε στην εξουσία κάποιον που μόλις κάθησε στην καρέκλα του πρωθυπουργού ξέχασε ότι είχε πεί και έκλεισε νέες συμφωνίες με το ΔΝΤ και έφερε ακόμη μεγαλύερη δυστυχία στον ήδη δοκιμαζόμενο λαό.

Τότε όλοι κατάλαβαν πως δεν διώχνεις το τοξικό νέφος του ΔΝΤ και των ξένων επικυριάρχων κουνώντας τις βεντάλιες και φωνάζοντας "δεν πληρώνω- δεν πληρώνω".

Ξεσηκώθηκαν με καθόλου "ειρηνικές προθέσεις" και έδιωξαν αυτόν που έφεραν λίγο πριν, βάζοντας στη θέση του τον Κορέα που αν και δεν είχε την "δημοφιλία" του προηγούμενου ψευτοεπαναστάτη είχε ωστόσο δείξει με σαφή και λεπτομερή τρόπο του τι θέλει να κάνει για να αντιμετωπίσει την ξένη κατοχή.

Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Θεοδωράκης, μίλησε για την ανάγκη σχηματισμού "επαναστατικής" κυβέρνησης λίγες ημέρες αφότου όλες σχεδόν οι εφημερίδες τροφοδοτούσαν την κοινή γνώμη και με το ενδεχόμενο του σχηματισμού μιας "οικουμενικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή σωτηρίας".

Δεν μας είπε όμως ούτε πως θα γίνει αυτή "ειρηνική επανάσταση" ούτε ποιός θα είναι εκείνος που θα την οργανώσει , ουτε ασφαλώς ποιοί θα είναι μέλη της "επαναστατικής" κυβέρνησης".

Μήπως μας λέει τα ίδια που μας είπαν πριν λίγες μέρες οι μεγαλοαναλυτάδες του Λαμπρακιστάν του Μπομπολιστάν και κάθε άλλου Αυνανιστάν;

Δεν ξέρω τι λέει ο Θεοδωράκης και ο κάθε Θεοδωράκης αλλά η γιαγιά μου σε παρόμοιες περιπτώσεις έλεγε:


"με πορδές αυγά δεν βάφονται"

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 07, 2011 10:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Γιούχαραν Παπαθεμελή και Κουβέλη στην Αθήνα Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


7 Απρ 2011
Γιούχαραν Παπαθεμελή και Κουβέλη στην Αθήνα

Πληροφορίες από το blog: xryshaygh
Σχετικό: http://taxalia.blogspot.com/2011/04/blog-post_7183.html

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ,
κατά τη διάρκεια της κοινής εκδήλωσης Παπαθεμελή (Δημοκρατική Αναγέννηση), Κουβέλη (Δημοκρατική Συμμαχία), Τριάντη (Ελευθεροτυπία) και δύο ακόμη κομμάτων που..
τιτλοφορούνται «Δημοκρατικοί» και «Χριστιανική Δημοκρατία» (πολύ «δημοκρατία» είχε πέσει στην αίθουσα πάντως…).

Αγανακτισμένοι πολίτες «έκραξαν» τους ομιλητές, απαντώντας στην καταφανή κοροϊδία που μαγειρεύουν οι εν λόγω πολιτικάντηδες.


Φυσικά, η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση, έγιναν προληπτικές προσαγωγές ατόμων που δεν είχαν διαπράξει το παραμικρό αδίκημα, ενώ δεν έλειψαν οι απειλές και η χρήση βίας από αστυφύλακες με πολιτικά. Φυσικά οι Παπαθεμελής και Κουβέλης είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κοινή τους πορεία και δεν πτοούνται από τις όποιες αντιδράσεις, καθ’ ότι… υπάρχει ψωμί για όλους.
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Απρ 07, 2011 11:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/04/6-1941-we-need-global-governannce-and.html
"Τα Οχυρά δεν παραδίδονται αλλά καταλαμβάνονται !!! " (6 Απριλίου 1941) - "We need a global governance and we need it fast" ( 28 Απριλίου 2010)




Ήταν 6 Απριλίου του 41 όταν μια χούφτα Έλληνες αγωνιστές είχαν το θάρρος να αντισταθούν στην τότε "Νέα Τάξη" του Χίτλερ, δείχνοντας την λεβέντικη και πραγματική "ανυπακοή" τους με την φράση:

"Τα οχυρά δεν παραδίδονται αλλά καταλαμβάνονται".

Πέρασαν απο τότε 70 χρόνια και φτάσαμε σήμερα, που μια άλλη "Νέα Τάξη" μας επιτίθεται απο τα μέσα και απο τα έξω για να ακούσουμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να λέει στην μητρική του γλώσσα: "We need a global governance and we need it fast" ("χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε τώρα") και κάποιους άλλους να μιλούν για "ειρηνικές επαναστάσεις", για "αναδιαρθρώσεις του χρέους" κλπ.

Αυτήν την παρακμή και την διαστροφή της λαϊκής βούλησης δεν μπορούμε πλέον να την ανεχθούμε,
γιατί όσο και αν το πρόσωπό μας γέμισε φτυσιές απο αυτούς που "είδαν φως στην πόρτα και μπήκαν", δεν είμαστε εμείς οι εκπορνευμένοι και οι χορτασμένοι απο κοσμική δόξα και λεφτά.

Για αυτήν την ντροπή δεν ευθυνόμαστε όλοι, ούτε είμαστε στο ίδιο τραπέζι με τον κάθε "Πάγκαλο".

Οι πατεράδες μας στο Ρούπελ στο Ιστίμπεη και αλλού, μας άφησαν μαλάματα σαν παρακαταθήκη και όλοι αυτοί οι επαγγελματίες και οι γυρολόγοι της δημοκρατίας και της δήθεν ανυπακοής, τα μαγάρισαν άλλος με τα λόγια και άλλος με τις πράξεις του.

Αυτή η μαγαρισιά δεν βγαίνει ούτε με ροδόνερο, ούτε με "επαναστατικές κυβερνήσεις" που θα αποτελούνται απο ευκαιριακούς βουτηχτές της καθαρτηρίου κολυμβήθρας του ενός ή του άλλου μωροφιλόδοξου ελλαδεμπόρου ή αριστεροδέξιου ψευτομπολσεβίκου.

Αυτή η "μολεψιά" θα βγεί μόνο όταν ο Έλληνας κοιτάξει προς τα πίσω, όσο πίσω φτάνει η ματιά του και πράξει κατά τα έργα των αγωνιστών εθνομαρτύρων και ιερομαρτύρων προγόνων του.

Αν και τώρα που όλες οι ύαινες είναι έτοιμες και περιμένουν πότε θα γονατίσουμε σαν λαός για να χιμήξουν, δεν αντιδράσουμε σαν λεβέντες και όχι σαν πονηροί θηλυκωτοί πολιτικάντηδες, τότε δεν θα έχει απολύτως κανένα νόημα αν θα επαναδιαπραγματευτούμε το χρέος, ή αν θα γλυτώσουμε κάτι απο το βιός μας ή τέλος πάντων αν θα επιβιώσουμε σαν ραγιάδες.

Ή θα μάθουμε ξανά την περπατησιά του γνήσιου Έλληνα μαχητή ή θα σερνόμαστε στην κοιλιά σαν τα φίδια.

Ο Διονύσιος Σολωμός δεν έγραψε γλυκανάλατες "ειρηνικές" σονάτες αλλά σαν γνήσιος Έλληνας ύμνησε την ελευθερία με τρόπο που σοκάρει , ειδικά τους σημερινούς εραστές του "νέου πατριωτισμού" και του επαναστατικού καθωσπρεπισμού.



Σε γνωρίζω από την κόψη
του σπαθιού την τρομερή,
σε γνωρίζω από την όψη
που με βιά μετράει τη γη.

Απ' τα κόκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!
...
'Αλλος σου έκλαψε εις τα στήθια,
αλλ' ανάσαση καμμιά
άλλος σου έταξε βοήθεια
και σε γέλασε φρικτά.

΄Αλλοι, οϊμέ, στη συμφορά σου
οπού εχαίροντο πολύ,
«σύρε νά 'βρεις τα παιδιά σου,
σύρε», έλεγαν οι σκληροί.
...
Δυστυχιά του, ω, δυστυχιά του,
οποιανού θέλει βρεθεί
στο μαχαίρι σου αποκάτου
και σ' εκείνο αντισταθεί.

Το θηρίο π' ανανογιέται
πως του λείπουν τα μικρά,
περιορίζεται, πετιέται,
αίμα ανθρώπινο διψά

τρέχει, τρέχει όλα τα δάση,
τα λαγκάδια, τα βουνά,
κι όπου φθάσει, όπου περάσει,
φρίκη, θάνατος, ερμιά

Ερμιά, θάνατος και φρίκη
όπου επέρασες κι εσύ
ξίφος έξω από τη θήκη
πλέον ανδρείαν σου προξενεί.


Επιστροφή στην κορυφή
Απορούσα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Απρ 08, 2011 1:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Ύμνος εις την ελευθερίαν κι ειρηνική επανάσταση του Μίκη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όταν έγραφε τον ύμνο ο Σολωμός και τον μελοποιούσε ο Μάντζαρος σίγουρα δεν είχαν στο μυαλό τους έννοιες σαν την «ειρηνική επανάσταση» του Μίκη που μας προέκυψε πρόσφατα.
Θα μου πείτε βέβαια σάματι κι ο Μίκης όταν έγραφε το "Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μη ξεχνάς τον Ωρωπό" την ειρηνική επανάσταση ευαγγελίζετο ; Τελευταίως του προέκυψε κι αυτουνού η έννοια. Με τις κακές συναναστροφές. Πες, πες, πες, έχει και κάποια ροπή στην έπαρση ο άνθρωπος,του τρόμπαραν το κεφάλι να γίνει αρχηγός-επαναστάτης. Και λόγω βιολογικών κωλυμάτων για να μη γελάει και το παρδαλό κατσίκι εφηύραν και τον όρο του «ειρηνικού». Άλλωστε αυτό ήταν το ζητούμενο. Να επαναστατήσει ο λαός, αλλά ειρηνικά, με ρέγουλα.
Πώς όμως και σας διέφυγε ότι ο πάλαι ποτέ στενός του φίλος, ο κ. Λαλιώτης, θυμόσαστε αυτός που τον είχε βγάλει τότε με τις πυτζάμες, για την υπόθεση Οτζαλάν, άρχισε τελευταίως να παρουσιάζει κι αυτός κάποια κινητικότητα; Λες;;;
Επιστροφή στην κορυφή
Φεψάλυξ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Απρ 09, 2011 9:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ο Θεοδωράκης στον ΑΝΤ1 και οι τραμπούκοι... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένα μικρό δείγμα μόνο της τρικυμίας εν κρανίω του Μίκη και των συν αυτώ συμβουλατόρων
Ομιλία στο Ηράκλειο (26.03.2011)
1-«Γι' αυτό, καλώ από δω, από την Κρήτη των αγώνων και της λεβεντιάς, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας να κλείσει τώρα την αμερικανική Βάση της Σούδας!»
και λίγο παρακάτω τι έλεγε Προς τον Καντάφι:
2-« Μα δεν ξέρεις ότι στη χώρα μου έγινε εμφύλιος πόλεμος, σκοτώθηκαν χιλιάδες και οι Αμερικανοί σκόρπισαν αμέτρητα δολλάρια για να έχουν την Κρήτη δική τους; Και τι θα κάνει ο Αντρέας; Θα καλέσει τον Αμερικανό Πρέσβυ και θα του πει: «Σας παρακαλώ, πάρτε τον στόλο σας απ' τη Σούδα και φύγετε»; Κι όταν εκείνος του απαντήσει «Όχι, δεν φεύγω», ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση του Αντρέα; «Τότε θα σας αναγκάσω να φύγετε με τη βία...». Λοιπόν αγαπητέ μου σύντροφε Μαομάρ, υπολόγισες αν έχουμε τα μέσα να διώξουμε με τη βία τους Αμερικανούς; Που με τον Εμφύλιο ήρθαν στην Ελλάδα για να κάτσουν κι όχι για να φύγουν μ' ένα απλό διάβημα στον πρεσβευτή τους...»

Θαυμάστε αυτοσυνέπεια!

(Φεψάλυξ πυρ δίδει στων εγκοσμίων τ΄ άπτερα)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 12, 2011 1:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παλι καλα που υπαρχετε και εσεις. Αλλιως τι θα καναμε! Ο κοσμος κοιμαται!! Ευτυχως!!!!
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες