Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Συγκρότημα Λαμπράκη: Η μαυροσκουφίτσα!!!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 21, 2011 12:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Συγκρότημα Λαμπράκη: Η μαυροσκουφίτσα!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Συγκρότημα Λαμπράκη: Η μαυροσκουφίτσα!!!



Η ισχυρή κάστα των βιομηχάνων της «Ενημέρωσης» είναι η πιο μεγάλη «τσατσά» μέσα στο «μπουρδέλο» της καπιταλιστικής ζούγκλας.

Και όπως, εύστοχα έχει υπογραμμίσει ο Ουμπέρτο Έκο: «Κύριοι, ακούσατε ποτέ να μιλούν για μπουρδέλο στο οποίο η τσατσά να είναι παρθένα;».


Τον Ιανουάριο του 2007 είχαμε μεταφράσει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Eric Jon Phelps: “Vatican assasins”.

Εδώ παρατίθεται μια συγκεκριμένη μαρτυρία από τον John Swinton.

O John Swinton, προσωπάρχης των New York Times με τη φήμη του «κοσμήτορα του επαγγέλματος», καλούμενος να κάνει μία πρόποση το 1953 ενώπιον της Λέσχης του Τύπου της Νέας Υόρκης, προέβη στην εξής αποκαλυπτική εξομολόγηση:

«Δεν υπήρξε στην παγκόσμια ιστορία, στην Αμερική, αυτό που λέμε ανεξάρτητος τύπος. Το ξέρετε και το ξέρω. Δεν υπήρχε ούτε ένας από σας που να τολμά να γράψει την ειλικρινή του γνώμη, και αν το κάνατε γνωρίζατε προκαταβολικά ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν εκτυπωμένη. Πληρώνομαι έναν εβδομαδιαίο μισθό για να κρατώ την ειλικρινή μου γνώμη εκτός της εφημερίδας στην οποία γράφω. Άλλοι από εσάς πληρώνονται παρόμοιους μισθούς για παρόμοια πράγματα, και όποιος από σας θα ήταν τόσο ανόητος ώστε να γράψει την ειλικρινή του γνώμη, θα βρισκόταν στο δρόμο και θα έψαχνε για άλλη δουλειά. Εάν επέτρεπα την ειλικρινή μου γνώμη να εμφανιστεί σε μία έκδοση της εφημερίδας μου, πριν περάσουν 24 ώρες θα βρισκόμουν χωρίς δουλειά. Το επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται εντελώς, να διαστρεβλώνει, να δυσφημεί να φέρεται δουλοπρεπώς στα πόδια του μαμμωνά και να πουλάει την πατρίδα του και το γένος του για τον επιούσιο. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω, και τι είδους βλακεία είναι αυτή να κάνουμε πρόποση για ένα ανεξάρτητο τύπο. Είμαστε τα εργαλεία και οι δουλοπάροικοι πλουσίων ανδρών πίσω από τη σκηνή. Είμαστε οι μαριονέτες που τους τραβούν τους σπάγκους και χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι ικανότητές μας και οι ζωές μας είναι όλα περιουσιακά στοιχεία άλλων. Είμαστε διανοούμενες πόρνες».

Υπάρχει δημοσιευμένη και στο ηλεκτρονικό ΡΕΣΑΛΤΟ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4023

Στην Ελλάδα η «αρχιτσατσά» είναι το Συγκρότημα Λαμπράκη.

Από παλιά είναι ο σχεδιαστής των μεγαλύτερων πολιτικών παιχνιδιών και συμφορών. Πάντα σχεδίαζε μία προς μία όλες τις «κινήσεις», με τέχνη:
Τέχνη μεταξύ «μαφιόζικης» τρέλας και στρατηγικής μαεστρίας, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή να δώσει τις χαριστικές βολές…

Οι «ακαθαρσίες» αυτού του Συγκροτήματος δύσκολα βγαίνουν στην επιφάνεια.

Σήμερα, όμως, είναι τέτοιοι οι χείμαρροι της κρίσης και κατάρρευσης και τόσο δυνατοί οι άνεμοι που γίνεται πολύ πιθανό να ξεσκεπαστούν κάποιες από τις ακαθαρσίες των υπόγειων δολοπλοκιών των «τσατσάδων» του Τύπου…

Οι αποκαλύψεις που κάνει το «Παρόν», ίσως να είναι μία αρχή αλλαγής του τοπίου.


Διαβάστε από το «Κλασσικοπερίπτωση»
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/03/blog-post_6617.html




ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ: «ΗΤΟ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ»

Συγκλονιστικά στοιχεία, που μέχρι τώρα αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό, αποκαλύφθηκαν σε συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής και ρίχνουν φως για το πώς οργανώθηκε το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου.

Και ποιοι συμμετείχαν στην τελευταία σύσκεψη που έγινε στον Πόρο!

Πρόκειται για έγγραφα και μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της τότε εποχής.

Ένα από αυτά προκαλεί σοκ. Κατατέθηκε από τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία και φέρει τον αποθανόντα εκδότη Χρήστο Λαμπράκη ως έναν από τους συνωμότες του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 1974 κατά του Προέδρου Μακαρίου, που είχε βέβαια την πλήρη αμερικανική κάλυψη.

Το έγγραφο

Το έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα το «Παρόν» κατατέθηκε ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Κυπριακής Βουλής, η οποία εξέταζε τον φάκελο της Κύπρου από τον Ανδρέα Βωβίδη, γραμματέα του Προέδρου Μακαρίου.

Είναι δακτυλογραφημένο και δεν έχει ούτε σφραγίδα ούτε συντάκτη.

Σύμφωνα με έναν ισχυρισμό, στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο είχε δώσει τα έγγραφα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούσαν αναφορές της τότε ΚΥΠ. Ο Βωβίδης διαφώνησε και είπε προς τον Μακάριο ότι αυτή ήταν η ιστορία της Κύπρου. Για να απαντήσει ο Μακάριος ότι, εάν τα έγγραφα έβλεπαν στο σύνολό τους το φως της δημοσιότητας θα προκαλείτο νέος εμφύλιος.

Ο Βωβίδης κατέκαψε... τα έγγραφα πλην επτά εξ αυτών. Το ένα ήταν αυτό που κατέθεσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας στην κυπριακή Βουλή την περασμένη Πέμπτη και προκάλεσε μεγάλη συζήτηση και πήρε τεράστιες διαστάσεις, αφού αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά για το πώς οργανώθηκε το πραξικόπημα.

Η ομάδα του πραξικοπήματος

Στο έγγραφο τονίζεται ότι το πραξικόπημα στηριζόταν σε μια παλιά μελέτη «του φίλου και συνεργάτη του ταξίαρχου Ιωαννίδη, πρώην συνταγματάρχη Αντ. Λέκκα». Το σχέδιο επιχειρούσαν να το προσαρμόσουν στην τότε πραγματικότητα οι εξής:

1. Ο ταξίαρχος Ιωαννίδης,

2. Ο αντισυνταγματάρχης Μ. Πιληχός,
ο οποίος εμφανιζόταν «εις πάσαν περίπτωσιν και ομιλών εξ ονόματος του Αρχηγού (ως έλεγεν υπονοών τον ταξίαρχον Ιωαννίδην)».

3. Ο συνταγματάρχης Κονδύλης.


4. Ο Ανδρέας Ποταμιάνος, εφοπλιστής και φίλος του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα.

5. Ο Χρήστος Λαμπράκης, ιδιοκτήτης και διευθυντής των καθημερινών εφημερίδων των Αθηνών «Βήμα» και «Νέα», «ήτο ο πολιτικός νους του όλου εγχειρήματος, μεμυημένος εις τον εναντίον του Μακαρίου σχεδιασμόν υπό αμφοτέρων των προσωπικών του φίλων Α. Ποταμιάνου και Ι. Σωσσίδη, κυρίως δε του δευτέρου, όστις ήτο και ο διπλωματικός σύμβουλος εις το εγχείρημα Μακαρίου».

6. Ο Ιωάννης Σωσσίδης, ο οποίος «ήτο διπλωμάτης και φοβερός αντιμακαρικός». Σημειώνουμε εδώ ότι ο Σωσσίδης ήταν στενός συνεργάτης του Γεωργίου Παπανδρέου και συμμετείχε στις συνομιλίες της Γενεύης το Καλοκαίρι του 1964 όταν οι Αμερικανοί είχαν καταθέσει τα δύο σχέδια Άτσεσον επί του Κυπριακού. Ο Σωσσίδης θεωρούσε αποκλειστικά υπεύθυνο από τότε τον Μακάριο, επειδή είχε απορρίψει το σχέδιο Άτσεσον 2. Ο μεν Σωσσίδης, όπως και ο Γεώργιος Παπανδρέου, το θεωρούσαν ως μια μορφή Ένωσης με ανταλλάγματα, ο δε Μακάριος ως μορφή διπλής Ένωσης.

7. Ο Παντελής Δημητρίου,
ο οποίος «ήτο ο άνθρωπος του Ιωαννίδη εις Κύπρον, ήταν ο άνθρωπος που ελάμβανε τας εντολάς του ταξίαρχου Ιωαννίδη και έδιδε τας οδηγίας εις Κύπρον». Διετέλεσε υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης κατά το πραξικόπημα.

Τελευταία σύσκεψη και αμφισβήτηση


Στο έγγραφο προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η τελευταία σύσκεψη «εγένετο τρεις ημέρας προ του εγχειρήματος και μετέσχον εις αυτήν άπαντες με συμμετοχή του αφιχθέντος επίσης εν συνεχεία Προέδρου κ. Σαμψών.

Αύτη επραγματοποίηθη εις την εν Πόρω πολυτελήν έπαυλιν του κ. Χ. Λαμπράκη, εις την οποίαν αρκετάς φοράς εφιλοξενείτο ο ταξίαρχος Δ. Ιωαννίδης».

Το «Παρόν» επικοινώνησε με το στενό περιβάλλον του Νίκου Σαμψών, το οποίο αμφισβητεί τη γνησιότητα του εν λόγω εγγράφου, όπως και άλλων. Όπως μας επισημάνθηκε, ο Σαμψών, τρεις ημέρες προ του πραξικοπήματος, δεν ήταν στην Αθήνα.

Το πραξικόπημα διενεργήθηκε στις 15 Ιουλίου.

Στις 11 Ιουλίου ο Σαμψών μιλούσε ενώπιον της Κυπριακής Βουλής, στις 12 του μήνα κατευόδωνε δημοσία θέα φίλους του έλληνες αξιωματικούς στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λευκωσίας και στις 13 του μήνα, ημέρα της Αγίας Βερονίκης, δηλαδή ημέρα της ονομαστικής εορτής της συζύγου του, ήταν στη Λευκωσία. Στις 14 του μήνα, μία μέρα πριν από το πραξικόπημα, ήταν πρώτος κουμπάρος στο χωριό Τύμπου πλησίον της Λευκωσίας, όπου η διασκέδαση κράτησε ως το πρωί!

Η θέση αυτή αντικρούεται από την άλλη πλευρά, που επισημαίνει ότι δεν μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος να μην είχε τσεκάρει τη γνησιότητα του εγγράφου και την ακρίβεια των όσων καταγράφει, όπως και αν πραγματικά συμμετείχε ο Σαμψών και ο άλλος Κύπριος, ο Παντελής Δημητρίου. Και αν είχε την παραμικρή αμφιβολία, σίγουρα δεν θα το κρατούσε στο προσωπικό του αρχείο. Ούτε βέβαια ο Ανδρέας Βωβίδης, γραμματέας τότε του Αρχιεπίσκοπου, θα διακινδύνευε την αξιοπιστία του και θα παρέσυρε την κυπριακή Βουλή σε φιάσκο.

Να σημειωθεί ότι ο φάκελος της Κύπρου μόλις ολοκληρωθεί θα σταλεί στην ελληνική Βουλή.

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες