Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Όταν θριαμβολογούν οι δήμιοι έρχονται πιο άγριες συμφορές!!!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 12, 2011 5:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Όταν θριαμβολογούν οι δήμιοι έρχονται πιο άγριες συμφορές!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όταν θριαμβολογούν οι δήμιοι έρχονται πιο άγριες συμφορές!!!



Το έργο έχει παιχτεί πολλές φορές στην Ελλάδα: Όταν μιλούν για νίκες οι μανδαρίνοι της εξουσίας και τα προπαγανδιστικά τους μαντεία υπάρχουν οδυνηρές ήττες και ηχούν οι καμπάνες νέων συμφορών.

Όσο πιο θορυβωδώς θριαμβολογούν τόσο και πιο βάρβαρες θα είναι οι επερχόμενες συμφορές.


Θυμάστε πώς παρουσίαζαν το «λάκκο των λεόντων» (ΕΕ): Σαν παραδεισένιο όνειρο!!!

Πάντα την κόλαση την εμφανίζουν σαν όνειρο προς υλοποίηση…

Θριαμβολογεί και τώρα η κυβέρνηση των ανδρεικέλων και τα καθεστωτικά προπαγανδιστικά μαντρόσκυλα για μεγάλη νίκη στις Βρυξέλλες!!!

Εμφανίζουν τα «συμφωνηθέντα» σαν διέξοδο σωτηρίας, ενώ αυτά είναι χαλύβδινες αλυσίδες γύρω από την επέκταση, τη διάρκεια και ακόμα μεγαλύτερη εμβάθυνση της καταστροφής…

Παγιώνονται νέες συμφορές για την Ελλάδα και τους λαούς της Ευρώπης και το καθεστωτικό ψεύδος εμφανίζει, όπως πάντα, την κόλαση (τις νέες συμφορές), σαν όνειρο προς υλοποίηση!!!

Η Ελλάδα «πακετάρεται» μέσα σε ένα βαγόνι που τρέχει πάνω στις ράγες μιας διαρκούς πτώχευσης, «επιμήκυνσης» της «ελεγχόμενης» αλυσίδας της χρεωκοπίας, και οι κυβερνητικοί και οι πολιτικοί υπάλληλοι της ΕΕ και των διεθνών αρπακτικών μιλούν, με θράσος και αναίδεια απίστευτη, για ευρωπαϊκές αποφάσεις «διάσωσης».

Αυτό που θριάμβευσε είναι η πυγμή των ισχυρών και κυρίως της Γερμανίας.

Διαβάστε το άρθρο: «Μέρκελ: Η Δομική κακουργία της ΕΕ»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5457

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα «επιτεύγματα» τα οποία εμφανίζουν σαν νίκη;

1). Επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ΕΥΡΩ: Επιμήκυνση της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ «ελεγχόμενης πτώχευσης και χρεωκοπίας» μέχρι το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας και την τελεσίδικη προτεκτορατοποίησή της!!!!

2) Μειώνεται το επιτόκιο από 5,8% σε 4,8%: Μια τρύπα στο νερό...

Το χρέος των 110 δις, με την επιμήκυνση θα μεγαλώνει. Δηλαδή η σπειροειδής αλυσίδα (φαύλος κύκλος) του χρέους θα συνεχίζει ανοδικά!!!!

3) Θα δανείζεται η χώρα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να επαναγοράζει τα ομόλογα που λήγουν. Δηλαδή νέο χρέος με μεγαλύτερο επιτόκιο για εξόφληση του παλιού.

Εδώ αποκρύπτεται επιμελώς τούτο: Ο δανεισμός από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετατρέπει το ιδιωτικό χρέος προς τους διεθνείς τοκογλύφους, σε ενυπόθηκο χρέος προς τα ισχυρά κράτη της ΕΕ.

Δηλαδή με απλά λόγια η Ελλάδα μπαίνει στο σφυρί…


4). Υπάρχει ακόμα μια ΣΥΜΦΩΝΙΑ που και αυτή αποκρύπτεται επιμελώς. Το ακριβό αντάλλαγμα του «θριάμβου»: Η πώληση δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δις ΕΥΡΩ!!!!!

Επικερδείς ΔΕΚΟ θα περάσουν στα χέρια ιδιωτών.


5) Υιοθέτηση του Συμφώνου Σταθερότητας και υποταγή σε αυτό.

Αυτό σημαίνει: Σταθερή και διαρκής λιτότητα, εντατικοποίηση της καταλήστευσης και ολική αποδόμηση των λαϊκών κατακτήσεων, καθώς και παγιοποίηση της ΚΑΤΟΧΗΣ μας στα διεθνή κέντρα εξουσίας.

το «Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», που μετονομάστηκε σε «Σύμφωνο για το Ευρώ», το οποίο υπέγραψε η κυβέρνηση αποτελεί την πιο ολέθρια και μοχθηρή επιλογή των αρπακτικών της ΕΕ.: Είναι ένα πάγιο και διαρκές «Ευρωμνημόνιο»!!!

Οι δήμιοι λοιπόν μας πέρασαν και άλλες χαλύβδινες αλυσίδες και θριαμβολογούν…

Και αυτό τον «θρίαμβο» ευθέως ή εμμέσως, πλαγίως ή ταχυδακτυλουργικά τον στηρίζουν (!) όλα τα καθεστωτικά κόμματα.

Η ΝΔ ένθερμος οπαδός του Συμφώνου της Ανταγωνιστικότητας (Ευρωμνημόνιο διαρκείας) κρύβεται πίσω από την αντιπολιτευτική ρητορεία κατά του Μνημονίου.

Μέγιστη απάτη: Κτυπά το Μνημόνιο (πιστό αντίγραφο του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας) και είναι υπέρ ενός ευρωμνημονίου διαρκείας (Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας)!!!!

Το κεντρικό ταχυδακτυλουργικό τρικ της ΝΔ είναι τούτο:
Η δαιμονοποίηση του χρέους!

Η ΝΔ, σκόπιμα παρουσιάζει την καπιταλιστική κρίση σαν «κρίση χρέους». Έτσι παρακάμπτει, με σάλτο, το «λάκκο των λεόντων» (ΕΕ), και εναποθέτει και η ίδια τη «σωτηρία» στα «Σύμφωνα Ανταγωνιστικότητας» του «λάκκου των λεόντων».

Από την άλλη, στο όνομα της αντιμετώπισης του χρέους, επιχειρεί να δικαιολογήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, όπως το πακέτο των 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.

Τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ: «Θέλω λοιπόν να σας πω ότι αυτή η αξιοποίηση (σ.σ. της δημόσιας περιουσίας) πράγματι πρέπει να γίνει»!!!

Διεκδίκησε μάλιστα την πατρότητα της πρότασης για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ, παραπέμποντας στην ομιλία του Α. Σαμαρά στο Ζάππειο τον περασμένο Ιούλη.

Διαχωρίστηκε από το ΠΑΣΟΚ με μια άλλη ταχυδακτυλουργία:


«Η διαφορά μας ήταν ότι το μεν ΠΑΣΟΚ μίλαγε για πώληση, μίλαγε για ξεπούλημα, για πώληση των ασημικών, κι εμείς μιλάγαμε για αξιοποίηση» (και ο ΓΑΠ τα ίδια λέει)...

Η πολιτική, συνεπώς, της ΝΔ είναι ίδια και απαράλλακτη με αυτήν των κυβερνητικών ανδρεικέλων. Τα δύο αυτά κόμματα διαφέρουν μόνο στις λεκτικές αποχρώσεις της απάτης και στη θέση που βρίσκεται το καθένα: Ως αντιπολίτευση μπορεί να ρητορεύεις ανέξοδα…

Καθεστωτικά διαχειριστική είναι και η «αριστερή» ρητορική αντιπολίτευση του ΣΥΝ.

Και αυτή η καθεστωτική «τσόντα» δαιμονοποιεί το χρέος, με το τέχνασμα της Επιτροπής για τον Έλεγχο του Χρέους!!!

Ο Λογιστικός Έλεγχος του Χρέους» είναι το νέο τρικ με το οποίο η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και κάποιες «αριστερίστικες» ποικιλίες (μέχρι χθες μιλάγανε για άρνηση πληρωμής του χρέους), προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό στη βολική συζήτηση, για την κυβέρνηση και το καθεστώς, περί διαχείρισης του χρέους που δημιούργησε το καθεστώς με την πολιτική του και τώρα προσπαθεί να το διαχειριστεί προς όφελός του.

Οι «αριστερές» ταχυδακτυλουργίες εξαπατούν πιο εύκολα και αποτελεσματικά. Δαιμονοποιούμε το χρέος που δημιούργησε το σύστημα της ληστείας και των αρπακτικών της ΕΕ, (το αποδεχόμαστε δηλαδή και το νομιμοποιούμε) και ζητάμε «Λογιστικό Έλεγχο» για το τυχών «παράνομο» χρέος!!!!

Εδώ δεν πρόκειται περί πολιτικής αφέλειας, αλλά συνειδητής «αριστερής» απάτης, στην υπηρεσία του συστήματος, της ΕΕ και των διεθνών μαφιών του χρήματος…

Αντί τα «αριστερά» δεκανίκια του καθεστώτος να ΑΡΝΗΘΟΥΝ το χρέος που φόρτωσαν στον ελληνικό λαό οι «νταβάδες» (διεθνείς και εγχώριοι) και να κατεβάσουν το λαό ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ στο δρόμο προτείνουν στα αφεντικά τους την καραμέλα απάτης του λογιστικού Ελέγχου του Χρέους: Κούφιες και ουτοπικές, αλλά ηχηρές φλυαρίες, που εξαπατούν τους αφελείς…

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 12, 2011 6:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα χρέη (τους) είναι το πρόσχημα
Διαβάστε ένα παλιότερο έξαίρετο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου,για τη μυθολογία του χρέους
ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.com/2010/12/%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82.html#more


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 12, 2011 8:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οικονομική λογική για ηλίθιους...
Από ΛΙΣΤΟΝ
http://listonplace.blogspot.com/2011/03/blog-post_3113.html





• Μνημονιακό αξίωμα 1: Κερδίζεις, όταν γλυτώνεις 6 δις σε βάθος δεκαετίας και χάνεις 50 δις σε βάθος πενταετίας

• Μνημονιακό αξίωμα 2: Κερδίζεις, όταν επεκτείνεις τον εξωθεσμικό οικονομικό έλεγχο της χώρας για οκτώ χρόνια

• Μνημονιακό αξίωμα 3: Κερδίζεις, όταν αγοράσεις τα δικά σου τοξικά ομόλογα ξεφορτώνοντας το δανειστή σου.

Με δεδομένα τα τρία παραπάνω αξιώματα στην εποχή της μνημονιακής παράνοιας, πράγματι πρέπει να θεωρείται τεράστια η νίκη της κυβέρνησης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Τρία «ζήτω» που θα μειωθεί το δανειακό βάρος κατά 6 δισ., ως το 2023, με αντάλλαγμα το ξεπούλημα 50 δισ. δημόσιας περιουσίας και υποδομών και ένα ακόμη «ζήτω» που αυτά τα 50 δισ. θα εξανεμιστούν ως το 2015 σε τοκοχρεωλύσια.

Άλλα τρία «ζήτω» που για τα επόμενα δεκατρία χρόνια (τουλάχιστον) δεν πρόκειται να μας ξεκατσικωθούν η τρόικα και οι «αγορές».

Και τρία ακόμη «ζήτω» που θα φορτωθούμε με τα δικά μας τοξικά ομόλογα μέσα στα επόμενα χρόνια, απαλλάσσοντας τις τράπεζες από τα βάρη που τους δημιουργήσαμε εμείς οι τεμπέληδες, απατεώνες και κλέφτες που «είμαστε πνιγμένοι στα σκάτα» (Στρος Καν έφα).

Τέλος, ένα τεράστιο «ζήτω» που η πολιτική του μνημονίου θα γίνει και επισήμως νόμος του κράτους.

Θα το ξαναπώ για χιλιοστή φορά.

Αν μας πονάει η τσέπη μας με την εγκληματική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, η λογική μας έχει προ πολλού βιαστεί, ανασκολοπηθεί, εκτελεστεί, τεμαχιστεί, καεί και ενταφιαστεί.

Ο Όργουελ αποδεικνύεται πολύ λίγος για να περιγράψει την «σοσιαλιστική φάρμα» όπου ζούμε και τα «γουρούνια» που τη διαφεντεύουν.

Ο Γκέμπελς είναι πολύ μικρός για να παρακολουθήσει το κρεσέντο σαχλαμάρας των δημοσιογραφίσκων της νεοελληνικής μιντιαρχίας.

Το λέει και ο Παντελής Καψής
(ο αδερφός του «δεν καταλαβαίνω»-Μανώλη-Καψή και γιος του «ήμουν κι εγώ σοσιαλιστής»-Γιάννη-Καψή) στο “Βήμα” σήμερα, μη μπορώντας να κρύψει την στύση που του προκαλεί ο ποδηλάτης τεταρτοδρομιστής:

«Τελικά καταφέραμε και πήραμε περισσότερα από όσα περιμέναμε (…) Η επιμήκυνση της αποπληρωμής αλλά κυρίως η μείωση του επιτοκίου δανεισμού αποτέλεσαν την «επιβράβευση» της Ελλάδας – σε αντίθεση μάλιστα με την Ιρλανδία από την οποία ζητείται να πάρει πρώτα μέτρα για να πετύχει αντίστοιχες ελαφρύνσεις. Και δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να κινηθούμε στα πλαίσια του μνημονίου και πόσο ανεδαφικές είναι οι φωνές της αντιπολίτευσης περί “αντιμνημονιακού” μετώπου».

Μέσα σε αυτό το στρεβλωτικό ζόφο, κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα όταν ο μεγαλύτερος σαλτιμπάγκος της πολιτικής και γίγας της κωλοτούμπας, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναδεικνύεται σε σταθερά της «πολιτικής υπευθυνότητας».


Ας υποκλιθούμε στον συγγραφέα του «Βιασμού της Δημοκρατίας» (σ.σ. προφανώς κάτι ξέρει για το σπορ) Αλεξ(η) Παπαχελά στην «Καθημερινή»:

«Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ έπιασε όμως και τον σφυγμό της κοινής γνώμης σε ένα κρίσιμο θέμα, αυτό του «νόμου και της τάξης». Η αριστερόστροφη πολιτική ορθότης που μας επεβλήθη για πολλά χρόνια δεν επέτρεπε να τεθούν τέτοια ζητήματα»!

Πονέσε το μυαλό σας; Τυχεροί είστε, γιατί αυτό σημαίνει ότι κάτι πασχίζει να επιβιώσει στο κεφάλι σας, μέσα στον οχετό βλακείας, παράνοιας και παραλογισμού που μας έχουν πνίξει. Άλλοι, έχουν λύσει το πρόβλημά τους, διά της… λοβοτομής.

Υ.Γ. Για την περίφημη «επαναγορά του χρέους», που θα αποτελέσει οριστική ταφόπλακα και στην οικονομία αλλά και στη διπλωματία, τα λέει γλαφυρά ο Techie Chan.

ΠΗΓΗ:
http://papaioannou.wordpress.com/2011/03/12/%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CE%BB%CE%AF%CE%B8%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82/

Επιστροφή στην κορυφή
Ραμπελαί



Ένταξη: 28 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 190
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 12, 2011 9:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μπορεί ο ΓΑΠ να επιστρέψει το χαμόγελο στα χείλη μας;



Γιατί απολύσανε το Γιωργάκη από το εργοστάσιο με τις μπανάνες στη Σουηδία;
- Γιατί πετούσε τις στραβές!

Τι λέει ο Γιωργάκης πάνω στο ποδήλατο όταν βλέπει μία μπανάνα στον δρόμο;
- Ωχ, πάλι θα πέσω!

- Πώς ξέρεις ότι ένα fax έχει σταλεί από το Γιωργάκη;

- Έχει γραμματόσημο.

Πάει ο Γιωργάκης στον πωλητή κινητών στο Γερμανό:
- Το κινητό μου δεν έχει σήμα μέσα στο αυτοκίνητο.
- Τι μοντέλο είναι; ρωτάει ο πωλητής.
- Volvo 560…

- Τι μπορεί να περάσει από το μυαλό του Γιωργάκη χωρίς να το καταλάβει;
- Μία σκέψη!

Συζητάει εξωτερική πολιτική ο Γιωργάκης με το Πάγκαλο:
- Να σου πω ρε χοντρέ… Τελικά ποιο είναι το σωστό: το Ιράν ή το Ιράκ;

Ο Γιωργάκης μπαίνει σε ένα κατάστημα:
- «Γεια σας, έχετε σημαίες», ρωτάει την υπάλληλο.
- «Βεβαίως, Πρόεδρε, στο κατάστημά μας έχουμε ότι σημαία θέλετε…»
- «Μια ελληνική σημαία θα ήθελα… Σε τι χρώμα βγαίνει;»
- «Μα φυσικά σε γαλάζιο και άσπρο!»
- «Ωραία, δώστε μου τότε μια… γαλάζια!»

Πάει ο Γιώργος να αγοράσει γυαλιά και λέει στη πωλήτρια:
- Θέλω ένα ζευγάρι γυαλιά.
- Του ηλίου; ρωτάει εκείνη.
- Όχι δικά μου.

Μπαίνει ο Γιωργάκης σε ένα σουβλατζίδικο:
- Μία πίτα, σας παρακαλώ, λέει στον σουβλατζή.
- Με καλαμάκι; ρωτάει αυτός.
- A, θα τρελαθώ, μη μου πεις ότι βγήκε και σε χυμό;


Ο Γιωργάκης και ο Πάγκαλος περπατούν κάτω από ένα δέντρο. Σε μια στιγμή, πέφτουν πάνω στο κεφάλι του Γιώργου κουτσουλιές από τα πουλιά του δέντρου. Ρωτάει αμέσως το Πάγκαλο:
- Ρε χοντρέ, τι έχω στο κεφάλι μου;
- «Σκατά», του απαντά αυτός.
- Όχι ΜΕΣΑ βρε, ΕΠΑΝΩ στο κεφάλι τι έχω;

Εξηγεί το πρόβλημά του ο Γιωργάκης στην τεχνική υποστήριξη:
- Προσπαθώ να γράψω το password μου, και δεν γίνεται! Το πληκτρολόγιο γράφει μόνο αστεράκια!!!
- Α, μην ανησυχείτε κύριε Πρόεδρε, αυτό γίνεται για την δική σας προστασία. Έτσι ώστε στην περίπτωση που κάποιος βρίσκεται από πίσω σας, όταν γράφετε το password σας, να μην το δει.
- Ναι, λέει ο Γιωργάκης, αλλά το πληκτρολόγιο γράφει αστεράκια ακόμα και αν δεν είναι κανένας πίσω μου.

Στο γκισέ της Ολυμπιακής ο Γιωργάκης ρωτάει την υπάλληλο:
- Πόση ώρα είναι η πτήση Αθήνα – Σιγκαπούρη;
Η απασχολημένη υπάλληλος απαντάει:
- Δύο λεπτά παρακαλώ.
Και ο Γιωργάκης: Ωραία, ευχαριστώ!!!

Από τι πεθαίνουν τα εγκεφαλικά κύτταρα του Γιωργάκη;
- Από μοναξιά!


Πάει ο Γιωργάκης στη Βιβλιοθήκη και λέει:

- Δανείστηκα ένα βιβλίο την προηγούμενη βδομάδα, αλλά ήταν το πιο βαρετό βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ. Δεν είχε καθόλου υπόθεση, αλλά είχε υπερβολικά πολλούς χαρακτήρες.
- Ώστε εσείς λοιπόν κύριε μας πήρατε τον τηλεφωνικό κατάλογο!!!

Γιατί ο Γιωργάκης δεν μπορεί να φάει μπανάνες;
- Γιατί δεν βρίσκει το φερμουάρ!


Γιατί το χειμώνα ο Γιωργάκης φοράει ωτασπίδες;
- Για να αποφεύγει τα ρεύματα!


Γιατί ο Θεός έφτιαξε το Γιωργάκη;
- Για πλάκα!


Γιατί ο Γιωργάκης δεν μπορεί να γράψει το νούμερο 33;
- Γιατί δεν ξέρει ποιο ψηφίο πάει πρώτο!

Ο Πάγκαλος και ο Γιωργάκης είναι βόλτα με το αυτοκίνητο και λέει ο χοντρός:
- Βγες ρε Γιωργάκη να δεις αν ανάβει το φλας.
Βγαίνει ο Γιωργάκης και του λέει:
- Ναι, όχι, ναι, όχι, ναι, όχι,…

Πώς καταφέρνει ο Γιωργάκης να κάνει τόσο πολλές βλακείες σε μία μόνο μέρα;
- Σηκώνεται νωρίς το πρωί!

Ο Ανδρέας Παπανδρέου λίγο πριν πεθάνει καλεί το γιο του Γιώργο στο κρεβάτι του πόνου και του λέει:
«Αγόρι μου, θέλω να μου υποσχεθείς πως μια μέρα θα κυβερνήσεις αυτή τη χώρα.»
«Μα πατέρα, νόμιζα ότι μετά από όλα αυτά που πέρασες, τη μισείς αυτή τη χώρα.»
[b]
Και ο Ανδρέας βγάζοντας την τελευταία του ανάσα απαντάει:
«Ναι, τη μισώ!»
[/b]

ΠΗΓΗ:

http://saktsak.blogspot.com/2011/03/blog-post_4707.html


_________________
Η ψυχή που ξέρει να γελά είναι πιο
ανθρώπινη από αυτή που κλαίει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ανεξήγητα φαινόμενα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 12, 2011 10:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δείτε αλλα μη γελάσετε. Κλάψτε. Υποτίθεται ότι αυτός ο άνθρωπος κυβερνά χώρα:

http://www.youtube.com/watch?v=LlLl0uMsfvw&feature=related
Επιστροφή στην κορυφή
ο κόσμος τό 'χει τούμπανο
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 12, 2011 10:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προσέξτε μάλιστα, στο παραπάνω βίντεο, μόλις οι δημοσιογράφοι του επισημαίνουν ότι η Ανάσταση έχει γίνει και δεν πρέπει να πεί "καλή ανάσταση", αυτός με πόση ευκολία κι ενάντια στην πολιτικάντικη ιδιότητά του που κανονικά θα έπρεπε να τον αποτρέψει, τρέχει με την αντίστοιχη χαρακτηριστική χειρονομία κατευθείαν να κατηγορήσει το νιονιό του ως υπεύθυνο για το σφάλμα.

Ο άνθρωπος μοιρολατρικώς αποδέχεται, δίχως πρόβλημα και δημόσια, το παγκοίνως γνωστό!
Επιστροφή στην κορυφή
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 13, 2011 1:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η απάτη της «Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου» του χρέους



Κάποιοι κύκλοι αστών οικονομολόγων, μικροαστικά καθηγητικά μαυσωλεία, διατύπωσαν αρχικά την πρόταση για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του χρέους.

Η πρόταση αυτή αρχίζει να γίνεται έμμονη ιδέα σε «αριστερούς» κύκλους και οργανώσεις πέριξ του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ: Τσίπρας, Λαφαζάνης, Δρίτσας, Δραγασάκης, Μηλιός και λοιποί «εφευρέτες» σεναρίων διάσωσης του καθεστώτος.

Επίσης και κάποιοι άλλοι «αριστεροί» κύκλοι που μέχρι χθες υπεράσπιζαν με πάθος την άρνηση πληρωμής του χρέους, υποχώρησαν σήμερα στην προώθηση μιας αμφισβητούμενης υπόθεσης όπως είναι η ΕΛΕ. Τι συμβαίνει; Γιατί όλα αυτά τα ζικ-ζακ και οι απότομες στροφές στις πολιτικές θέσεις, οι οποίες αντί να ξεκαθαρίζουν προκαλούν μεγαλύτερη σύγχυση;


Είμαστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα υιοθετηθεί αυτή η πρόταση και από την «κίνηση Μίκη»!!!

Διαβάζουμε στο κείμενο της ΕΛΕ:

«Ο σκοπός της ΕΛΕ θα είναι η εξακρίβωση των αιτίων του δημόσιου χρέους, των όρων με τους οποίους έχει συναφθεί, καθώς και η χρήση των δανείων. Στη βάση των συμπερασμάτων της η ΕΛΕ θα διαμορφώσει κατάλληλες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που θα αποδειχτεί παράνομο, μη νομιμοποιημένο, η απεχθές. Η επιδίωξη της ΕΛΕ θα είναι να συνδράμει την Ελλάδα ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το βάρος του χρέους, επιτρέποντας παράλληλα στη χώρα να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους πιστωτές της. Τέλος η ΕΛΕ θα επιχειρήσει να διαπιστώσει ευθύνες για τις προβληματικές συμβάσεις χρέους.».

Θαυμάσιος και αποκαλυπτικότατος προβληματισμός: Βρίσκεται έτη φωτός πίσω ακόμα και απ’ τον Κέινς, ο οποίος έλεγε ότι είναι προτιμότερο να φτωχύνουν εκατό τραπεζίτες, παρά εκατό εκατομμύρια πληθυσμού.

Εδώ έχουμε μια νέα «αριστερή» λεοντή ανοικτής υπεράσπισης της αστικής οικονομίας και ένα νέο καθεστωτικό ιδεολόγημα απάτης: Αποδεχόμαστε το χρέος και το αναγνωρίζουμε, δηλαδή αποδεχόμαστε και αναγνωρίζουμε το χρέος της καπιταλιστικής λεηλασίας και κερδοσκοπικής αναισχυντίας των μηχανισμών του χρήματος σε βάρος των λαών και της εργασίας, σαν χρέος που αφορά και τα θύματα της καταλήστευσης, σαν ΓΕΝΙΚΟ χρέος της κοινωνίας το οποίο, θα πρέπει να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ από ΟΛΟΥΣ με κατάλληλα μέτρα!!!!!!!

Η ΕΛΕ, λοιπόν, δεν δαιμονοποιεί απλώς το χρέος το οποίο είναι το δομικό προϊόν της καπιταλιστικής καταλήστευσης των λαών και της κερδοσκοπικής απληστίας του διεθνούς κεφαλαίου, αλλά το «χρεώνει» και στα θύματα.

Απλώς ζητά:

α). Να «διερευνηθούν τα αίτια»: Σοφιστεία καραμπινάτη, διότι τα αίτια είναι ο ίδιος ο τρόπος και η λειτουργία του καπιταλισμού, ιδιαίτερα στη σημερινή φάση της κυριαρχίας του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Η κρίση του χρέους δεν είναι κρίση λογιστικής διαχείρισης, είναι ΚΡΙΣΗ του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού.

Γι αυτό είναι υπερχρεωμένες ΟΛΕΣ οι χώρες (όχι μόνο η Ελλάδα) με πρώτη και καλύτερη τις ΗΠΑ: Η αυτοκρατορική μητρόπολη του πλανητικού ιμπεριαλισμού.

Η κρίση αυτή εκδηλώνεται σήμερα στο οξύ πρόβλημα του τεράστιο πλεονάσματος σε πλασματικό χρήμα το οποίο απομυζεί κάθε ικμάδα από το σύστημα και αφαιρεί κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανάπτυξης.

Η ανάγκη κερδοφορίας αυτού του χρηματικού πλασματικού τέρατος, σπρώχνει λαούς ολόκληρους στον όλεθρο, αναγκάζοντάς τους να καταθέτουν στο βωμό της εξυπηρέτησης του χρέους, το σύνολο της παραγωγικής τους δύναμης μαζί με το σύνολο των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους. Και αυτό γίνεται αδιαφορώντας αν αυτό τους οδηγεί στην καταστροφή.

Η κρίση χρέους
εκδηλώνετε σήμερα για άλλη μια φορά, σε ένα πολύ μεγαλύτερο επίπεδο, σαν μια κρίση πλεονάσματος κεφαλαίου που συνυπάρχει με όλο και μεγαλύτερο πλεόνασμα εργασίας.

β). Η πρόταση της ΕΛΕ αφού αποκόβει το χρέος από τα πραγματικά αίτια, το δαιμονοποιεί, το φορτώνει και στα θύματα, ΖΗΤΕΙ μια δήθεν «διερεύνηση των αίτιων» (δηλαδή μια ουτοπική λογιστική «διαχείριση»), ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΕΙ στη ΛΟΓΙΚΗ της ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ του χρέους!!!!!

Τέτοια απάτη «αριστερής» γεύσης και στο όνομα του «αντί-ιμπεριαλισμού» δεν έχει ξαναδιατυπωθεί: Το χρέος που δημιούργησαν οι ληστές και οι διεθνείς μηχανισμοί της Νέας Τάξης να το διαπραγματευτούμε ως εθνική κοινωνία και ως λαός (τα θύματα) με αυτούς που το παρήγαγαν και το διόγκωσαν (οι θύτες)!!!!

Αλήθεια πού διαφωνούν με την πολιτική του ΓΑΠ και των καθεστωτικών κομμάτων; Τα ίδια δεν λένε;

Η δαιμονοποίηση του χρέους δημιουργεί νέα εκτρώματα πολιτικής απάτης, σαν και αυτά της ΕΛΕ.


Είναι πολιτικός απατεώνας ολκής, καθαρός «πράκτορας» του κεφαλαίου εκείνος που σήμερα υποστηρίζει (όπως ο ΣΥΝ και CIA) ότι δυνατόν να υπάρξει ρύθμιση του χρέους «προς όφελος του λαού», με «αποσαφήνιση των όρων της δημιουργίας του, που ενδεχομένως σε σημαντική του έκταση είναι παράνομο και επαχθές»

Κρύβουν σκόπιμα όλοι αυτοί τα βαθύτερα αίτια του χρέους και ότι αυτό δημιουργήθηκε από την καθόλα ΝΟΜΙΜΗ, στον καπιταλισμό, πολιτική εξυπηρέτησης των μονοπωλιακών συμφερόντων και ότι η όποια διευθέτηση στην αποπληρωμή του θα γίνει για τα συμφέροντα του καθεστώτος και μόνο.

Ακόμα και αν δεχτούμε ότι ένα τμήμα του παραγραφεί ή επιμηκυνθεί η αποπληρωμή του, ο λαός δεν πρόκειται να απολαύσει καλύτερα μεροκάματα και κοινωνικές παροχές, ούτε βέβαια πρόκειται να παρθούν πίσω τα προαποφασισμένα και μόνιμου χαρακτήρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν οι «νταβάδες», η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί τους στο όνομα των ελλειμμάτων και του χρέους.

Και ο φαύλος κύκλος του χρέους θα συνεχιστεί, εκτός και αν οι λαοί αναλάβουν δυναμική δράση με δικές τους οργανώσεις και αποφάσεις και ΟΧΙ με μεσάζοντες, με πληρεξούσιους, διαπραγματευτές με το καθεστώς και «εφευρέτες» προτάσεων διάσωσης του καθεστώτος…

Επιστροφή στην κορυφή
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 14, 2011 2:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα "σκιάχτρα" και η δαιμονοποίηση του χρέους



Τα «σκιάχτρα», οι «αποδιοπομπαίοι τράγοι» και τα «τέρατα» αποτελούν τα πάγια στρατηγικά τεχνάσματα της ολοκληρωτικής εξουσιαστικής φιλοσοφίας, ιδιαίτερα των σημερινών νεοταξικων καθεστώτων.

Τα συνακόλουθα υποπροϊόντα αυτής της φιλοσοφίας είναι η ακραία αλγεβρική απλούστευση και χυδαιότητα της «τυπικής λογικής», δηλαδή ο σαρωτικός φετιχισμός των πραγμάτων, των εννοιών και των λέξεων: Η χειμαρρώδης παραγωγή, αναπαραγωγή και κατανάλωση της βλακείας.

Σήμερα είναι γιγάντιες οι εστίες, οι «επιχειρήσεις», του ολοκληρωτικού φετιχισμού και της δολοφονίας της σκέψης: Τα ΜΜΕ

Αυτές οι γιγάντιες «επιχειρήσεις» κατασκευάζουν και επιβάλλουν όλα τα «σκιάχτρα» και «τέρατα» του πλανητικού ολοκληρωτισμού και των «εθνικών» παραρτημάτων του και δολοφονούν ανηλεώς τη σκέψη και τις ιδέες με τη μαζική παραγωγή και κυκλοφορία κοινοτοπιών και τυπικών αληθειών τις οποίες βαπτίζουν «αλήθειες».

Τα ΜΜΕ είναι ένα σούπερ μάρκετ απουσίας ιδεών, εξειδικευμένων ψεμάτων, σύνθετων ανοησιών και αφόρητης βλακείας. Αν η σκέψη δεν έχει απαγορευτεί ακόμα αυτό οφείλεται διότι μέσα σε αυτό το σούπερ μάρκετ της βλακείας και των άνευρων κοινοτοπιών της τυπικής λογικής γίνεται παντελώς ακίνδυνη.

Στο όνομα, λοιπόν του «πλουραλισμού» πουλιέται, σε μαζικούς όγκους, η βλακεία και το ψεύδος, καθώς και η διαστρέβλωση των πάντων, καθιστώντας έτσι τις λιγοστές ιδέες ακίνδυνες, το άλλοθι της απουσίας ιδεών και της βλακείας.

Δυστυχώς
αυτή η φιλοσοφία του κίβδηλου «πλουραλισμού» της καθεστωτικής δημοσιογραφίας αρχίζει να κατακλύζει και τη μπλογκόσφαιρα. Πολλά ιστολόγια έχουν μετατραπεί σε αντίστοιχα σούπερ μάρκετ…

Η φιλοσοφία των «σκιάχτρων» και των «τεράτων» αρχίζει να κατακλύζει και πολλά ιστολόγια.




Διαβάσαμε πρόσφατα την εξής ανοησία: ότι το ΚΚΕ φοβάται και κτυπάει το Μίκη και ως εκ τούτου η «Σπίθα» του Μίκη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση!!!!!

Ο παραλογισμός αυτής της ανοησίας που καθιστά το ΚΚΕ «τέρας» βάσει του οποίου κρίνεται το σωστό ή το λαθεμένο μιας Πολιτικής απαστράπτει μόνο από τούτο: Το ΚΚΕ κτυπάει πολύ πιο άγρια (στα λόγια) και την κυβέρνηση των ανδρεικέλων, και το ΝΑΤΟ και τον ΣΥΝ κ.λπ. Αυτές οι άγριες κριτικές επιβεβαιώνουν ότι οι κακουργίες αυτές δεν είναι κακουργίες;

Τέτοιες απλοϊκές και χυδαίες ανοησίες (τέτοιοι ογκόλιθοι βλακείας μόνο από διατεταγμένα όργανα μπορεί να ξεστομιστούν), φιλοξενήθηκαν, στο όνομα του δημοσιογραφικού «πλουραλισμού», από πολλά ιστολόγια…

Φανταστείτε το τι γίνεται σε πιο σοβαρά ζητήματα και σε ανοησίες «συσκευασμένες» με το λούστο του «ειδικού», ενός πολιτικού ή κόμματος, ενός ακαδημαϊκού, ενός «αρίστου» και «ειδώλου» ή κάποιας οποιασδήποτε αυθεντίας…

Όταν με τέτοια ευκολία υψώνουμε σε «σκιάχτρο»-κριτήριο της πολιτικής το ΚΚΕ ή τον ΛΑ.Ο.Σ ή οτιδήποτε άλλο, πετώντας στα άχρηστα την πολιτική γνώση και κριτική, την τεκμηρίωση της άποψής μας πάνω στις αντίπαλες θέσεις και πράξεις, τότε ακόμα πιο εύκολα δεχόμαστε τα μεγάλα «σκιάχτρα» σαν βάση της σκέψης, τα οποία μας σερβίρουν οι μεγάλοι κακούργοι του κόσμου.

Το γράψαμε στην αρχή: «Τα «σκιάχτρα», οι «αποδιοπομπαίοι τράγοι» και τα «τέρατα» αποτελούν τα πάγια στρατηγικά τεχνάσματα της ολοκληρωτικής εξουσιαστικής φιλοσοφίας, ιδιαίτερα των σημερινών νεοαταξικων καθεστώτων».

Το «τέρας» της «τρομοκρατίας» είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά «σκιάχτρα» της πλανητικής βαρβαρότητας που χρησιμοποιείται και αξιοποιείται για την καθυπόταξη των λαών.

Η δαιμονοποίση του χρέους είναι το «τέρας» που μας απειλεί σήμερα.




Αυτός ο καθεστωτικός μύθος έχει εγκλωβίσει πάρα πολλούς οι οποίοι είναι αιχμάλωτοι της τυπικής λογικής και δεν μπορούν να δούνε πέρα από τα πόδια τους, πέρα από τα αυλάκια και τα «σπασμένα πιάτα».

Βλέπουν στο χρέος, σε ένα σύμπτωμα της κρίσης, το αίτιο της κρίσης και μιλούν για «κρίση χρέους». Μπαίνοντας έτσι, με τα τσαρούχια, στην καθεστωτική λογική αποπληρωμής του χρέους. Δηλαδή στη λογική που απαιτεί μια πιο άγρια καταλήστευση του ελληνικού και ξεπουλήματος των πάντων, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το φαύλο κύκλο του χρέους…

Ούτε προβληματίζονται από το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια μας κάνουν, οι καθεστωτικές δυνάμεις, άγρια πλύση εγκεφάλου, μιλώντας τη μία για «χρηματοπιστωτική κρίση», την άλλη για «κρίση δανεισμού» και τώρα για «κρίση χρέους».

Θα προβούμε, λοιπόν, σε κάποιες συνοπτικές παρατηρήσεις πάνω σε αυτή τη μυθολογία του χρέους, για να θέσουμε τις βάσεις ενός προβληματισμού και σοβαρής μελέτης και να μην καταπίνουμε αμάσητα ό,τι μας σερβίρουν και ούτε να πιανόμαστε στη φάκα σαν τους ποντικούς, με το «τυράκι» της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους που μας σερβίρουν οι «αριστεροί εφευρέτες…

α). Κάθε κρίση στον καπιταλισμό είναι κρίση υπερπαραγωγής και υπερσυσσώρευσης: Αυτό είναι το επιστημονικό αλφάβητο της Πολιτικής Οικονομίας και όχι επινόηση του μαρξισμού.

[b]Στο χρήμα απλώς εκδηλώνονται, συχνά αυτές οι κρίσεις, γίνονται πιο ορατά τα συμπτώματα της καπιταλιστικής κρίσης.


Η υπερσυσσώρευση πλαστικού χρήματος είναι το αποτέλεσμα και όχι το αίτιο της καπιταλιστικής λειτουργίας και λογικής.

β). Από αυτή τη σιδερένια καπιταλιστική νομοτέλεια αναπτύσσονται πολλές ανίατες ασθένειες. Μία από αυτές είναι η υπερχρέωση. Τόσο παλιά όσο και ο καπιταλισμός και ο Κέινς ο οποίος έκανε επίκληση στους πιστωτές, για να σωθεί το σύστημα, να δεχτούν ακύρωση των χρεών τους…

γ). Αυτή τη καπιταλιστική λογική της υπερχρέωσης την βλέπουμε σήμερα καθαρά σε όλα σχεδόν τα καπιταλιστικά κράτη και στα ισχυρά, ιδιαίτερα στον πλανητικό χωροφύλακα, τις ΗΠΑ.

Γιατί αλήθεια δεν μπαίνουν αυτά κάτω από επιτήρηση για το ογκώδες χρέος τους, αλλά μόνο η Ελλάδα και άλλοι αδύνατοι καπιταλισμοί-Ιφιγένειες;

δ). Η ίδια η Κομισιόν είχε καθαρό ότι το χρέος θα αγγίξει στην ευρωζώνη το 90%.

Στις 29/11/2010 προέβλεψε ότι μέχρι το 2012 το χρέος των κρατών μελών της Ευρωζώνης θα φτάσει το 90%, ενώ τα όρια που έβαζαν τα κριτήρια του Μάαστριχτ ήταν το 60%.

Αν εφαρμόζονταν αυτά τα κριτήρια τότε η Ευρωζώνη θα έπρεπε να έχει τιναχτεί στον αέρα…


Γνώριζαν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Αντίθετα οδηγούσαν τους μικρούς σε «ελεγχόμενες» χρεωκοπίες για να τους απομυζήσουν και να βγάλουν υπερκέρδη οι ισχυροί, καθώς και να τους υποτάξουν πλήρως σε ένα παγκόσμιο καθεστώς ολοκληρωτισμού…

ε) Τέλος καθεστώτα σαν το Αφγανιστάν και την Αίγυπτο έχουν ελάχιστα χρέη. Γιατί αυτά βρίσκονται σε αυτή την άθλια και βάρβαρη κατάσταση;

Η Κίνα επίσης έχει μεγάλα πλεονάσματα. Ο κινέζικος λαός ωστόσο ζει σε συνθήκες άγριας δουλείας!!!

Σε αυτήν την βαρβαρότητα της δουλείας της Κίνας θέλουν να οδηγήσουν τους λαούς και της Ευρώπης, αρχής γενομένης από τους αδύνατους καπιταλισμούς, με τη ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ του τρομοκρατικού «τέρατος»: Του χρέους…

Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 14, 2011 8:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» η πύλη εισόδου στον «Ευρωατλαντικό ολοκληρωτισμό»
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/03/blog-post_2946.html



Τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου μάθαμε ότι ανεστάλη για λίγα ακόμη χρόνια η εκτέλεση της θανατικής ποινής που επέβαλε στην χώρα μας η «Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Όπως συμβαίνει στις φυλακές, κάθε εξυπηρέτηση ακόμα και η πιο μικρή πληρώνεται και μάλιστα αδρά. Όταν ο κατάδικος- θύμα στεγνώσει από ρευστό, τότε το μόνο που του μένε, είναι να πουλήσει την ψυχή και το σώμα του στον αρχισυμμορίτη της φυλακής ακόμα και για το «δικαίωμα» να αναπνέει.

Αυτό ακριβώς το «νιτερέσι» έκανε και ο εντολοδόχος για την «σωτηρία» της Ελλάδας δίψυχος πρωθυπουργός.

Το «νταλαβέρι» με τους συμμορίτες και τα κοράκια, κατέληξε στην «επιμήκυνση» του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και την μείωση του επιτοκίου κατά 100 «μονάδες βάσης» (!) όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός για να αποφύγει την αναφορά στην κατανοητή πραγματικότητα που είναι 1 μονάδα στο επί τοις εκατό αναφερόμενο επιτόκιο.

Θριαμβολόγησε λοιπόν, διότι μετά από την ...τιτάνια μάχη που ισχυρίζεται ότι έδωσε, κατάφερε να κατεβάσει το χρέος μας κατά 6 δις.

"Μάζευε κι ας είναι ρώγες" θα πεί κάποιος καλοπροαίρετος. Καμία αντίρρηση αρκεί να ξέραμε ότι δεν θα φορτωθούμε με άλλα 25 δισεκατομμύρια "εξοικονόμηση" που φυσικά θα προκύψει από άλλη μια αφαίμαξη του ελληνικού λαού, ούτε ότι θα ξεπουλήσουμε τα πάντα στα επόμενα δύο χρόνια για 50 δις ευρω.

Αυτό λοιπόν που κατάφερε ο τιτάνας του "σοσιαλισμού" ήταν να αγοράσει λίγο χρόνο και 6 δις βάζοντας "ενέχυρο" δημόσια περιουσία αξίας 50 δις ευρώ!

Να χαρούμε που όλοι οι αριστεροδέξιοι Ευρωπαίοι ηγέτες, κόντεψαν να σπάσουν τον σβέρκο τους από την υπόκλιση στην φράου Μέρκελ και τον Μεσιέ Σαρκοζί, αποδεχόμενοι απόλυτα το περίφημο «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας».

Αυτό το εν πολλοίς άγνωστο "σύμφωνο ανταγωνιστικότητας" είναι το προανάκρουσμα της βαρβαρότητας και της κτηνωδίας του μεταλλαγμένου καπιταλισμού που σε λίγες ημέρες θα είναι το νέο ιδεολογικό προφίλ της «άνωθεν» επιβληθείσης «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Στις 25 Μαρτίου θα γίνει ίσως η πιο «κρίσιμη» σύνοδος κορυφής στην μικρή ιστορία της Ε.Ε .

Αυτό που θα δούμε δεν θα είναι η επικύρωση των όσων συμφωνήθηκαν λίγες ημέρες πρίν πάνω και κάτω από το τραπέζι, σε σχέση με το ελληνικό χρέος, το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας» και τους μελλοντικούς «μηχανισμούς στήριξης», αλλά η «βελούδινη» διάλυση της μέχρι χθές υποτυπώδους ένωσης των Ευρωπαϊκών εθνών.

Μιά χρήσιμη για τη "Νέα Τάξη" διάλυση η οποία θα εμφανιστεί σαν το τέρμα μιας επίπονης διαδικασίας με κατεύθυνση την "ευρωπαϊκή ολοκλήρωση" και της οποίας τα ...χαρακτηριστικά περιγράφονται με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια όχι στα "σύμφωνα ανταγωνιστικότητας" ή στα κουρελόχαρτα των προηγουμένων συνθηκών του Μάαστριχτ και της Λισσαβώνας , αλλά στο αρχικό μνημόνιο της Ελληνικής κατοχής και στις "επικαιροποιημένες" του εκδόσεις.

Το μνημόνιο λοιπόν δεν ήταν απλώς μια "σύμβαση" με "επαχθείς όρους" που συνυπέγραψε η χρεοκοπημένη Ελλάδα με αυτούς που αφού πρώτα την χρεοκόπησαν μετά την δάνεισαν, αλλά η νέα θεμελιώδης συνθήκη του αναδυόμενου "Ευρωατλαντικού ολοκληρωτισμού".

Μία συνθήκη- μανιφέστο ενός συστήματος, που αποτελεί την "φυσική" εξέλιξη του καπιταλισμού σε έναν πλανήτη στον οποίο οι φυσικές πηγές πλούτου έχουν αρχίσει να στερεύουν.

Το πρόβλημα ΔΕΝ ήταν ασφαλώς η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας ούτε ο επαναπροσδιορισμός της κοινής δήθεν ευρωπαϊκής πολιτικής εξ αιτίας των χρεοκοπημένων χωρών του νότου.

Το πρόβλημα για τα ευρωατλαντικά επιτελεία της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" ήταν να δημιουργήσουν μια οικονομική έκρηξη που θα εξόντωνε κάθε διάθεση αντίστασης και θα ισοπέδωνε κάθε εθνική και υπερεθνική αξία πάνω στην οποία πάτησαν ιδεολογίες και πολιτικές.

Κάποιοι επιμένουν να μας φλομώνουν με τα νεοταξικά τους παραμύθια ότι δηλαδή στην Ελλάδα οι "κακές πολιτικές" του παρελθόντος προκάλεσαν ένα "οικονομικό δυστύχημα" με τραγικές για τον λαό της συνέπειες.

Το τεράστιο ψέμα πάνω στο οποίο έκτισαν τον βωμό της "θυσίας" αποκαλύπτεται μόνο από μια απλή ανάγνωση των συγκριτικών στοιχείων που οι δικές τους υπηρεσίες έχουν δημοσιεύσει (eurostat κλπ).


Δεν υπάρχει σχεδόν καμία χώρα από αυτές που μας βλέπουν P.I.G.S , η οποία να έχει καλύτερους δείκτες στην οικονομία της και απορεί κανείς πώς εμείς αποκτήσαμε μαύρη προβιά όταν τα "άσπρα πρόβατα" του ευρωατλαντικού κονκλάβιου είναι σε χειρότερη από μάς κατάσταση όσον αφορά τα χρέη, τα ελλείμματα, τις δαπάνες , το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων, κλπ.

Η Ε.Ε έπρεπε να διαλυθεί και να ανασχηματισθεί σαν μία κατακερματισμένη κοινότητα πειθαρχημένων και φοβισμένων αποεθνικοποιημένων και απαξιωμένων κρατών.

Η ελληνική κρίση δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα μιας καλοσχεδιασμένης τρομοκρατικής επίθεσης, η οποία αν κρίνουμε από τις δουλικές αντιδράσεις των Ευρωπαίων ηγετών το περασμένο Σάββατο ήταν απόλυτα επιτυχημένη.

Είναι όμως και ο πυροκροτητής ο οποίος θα πυροδοτήσει εκείνη την αλλυσιδωτή έκρηξη που θα διαλύσει την Ευρώπη του "καπιταλιστικού παραδείσου".

Με αυτόν τον τρόπο η νέα μορφή της "ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης" θα φανεί ως η μόνη "σανίδα σωτηρίας" πάνω στην οποία θα ανέβουν οι τρομοκρατημένοι Ευρωπαίοι.

Σε αυτήν ακριβώς την «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» κρίνεται και το μέλλον της «παγκόσμιας κυβέρνησης» δηλαδή της θεσμικής έκφρασης του «νέου ολοκληρωτισμού», που ήταν ανέκαθεν ο βασικός στόχος της «Νέας Τάξης Πραγμάτων».

Μην παρασύρεστε
από τους ήπιους όρους που χρησιμοποιεί η νέα τάξη για να περιγράψει τα προσχεδιασμένα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας.

Ακούμε π.χ τον Ρέππα να λέει στην Real News της Κυριακής 13/3/11 ,ότι "..Η 25 Μαρτίου μπορεί να οριοθετήσει μια νέα κίνηση για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Το προγραμματικό αυτό πεδίο συνδέεται με την αποσαφήνιση της στρατηγικής για επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, με θεσμούς που στηρίζουν τη συνοχή και εξελίσσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Δεν ξέρουμε κατά πόσον είναι πολιτικά ευφυής ο κ. Ρέππας, είναι όμως αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους «σερβιτόρους» της «Νέας ΤάξηςΠραγμάτων».

Μας λέει για «νέα κίνηση» που από τις 25 Μαρτίου και μετά θα επιταχύνει την «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Μια «ολοκλήρωση» η οποία θα επισυμβεί με το κλείσιμο ενός μαύρου κατάμαυρου κύκλου, μιας θηλιάς δηλαδή γύρω από τον λαιμό του κάθε Ευρωπαίου πολίτη. Μια θηλιά που ήδη την έχουν περάσει στο λαιμό του Έλληνα, την εικόνα του οποίου περιφέρουν σαν φόβητρο σε όλο τον κόσμο.

Ας μην γελιώμαστε λοιπόν.

Τα επιτελεία του νέου Ευρωατλαντικού ολοκληρωτισμού καταδίκασαν την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο που τα ισλαμικά θρησκευτικά δικαστήρια καταδικάζουν μια βιασμένη γυναίκα.

Μας κακοποιούσαν τόσα χρόνια, έβγαζαν έναν σκασμό λεφτά από την εκπόρνευσή μας και όταν πλέον έφτασε το "πλήρωμα του χρόνου" μας καταδίκασαν σε δημόσιο μαστίγωμα μέχρι θανάτου για "ανήθικη συμπεριφορά".

Εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε πλέον παρά να διαλέξουμε αν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που μας δείχνουν οι ντόπιοι ευρωλιγούρηδες και το κάθε αριστεροδέξιο γιουσουφάκι της νέας τάξης, ή αν θα αντισταθούμε λεβέντικα προστατεύοντας εκείνες τις αξίες που μας κράτησαν ζωντανούς και όρθιους στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας και της κάθε λογής Φραγκοκρατίας.


Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 15, 2011 10:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κυβερνητικά ανδρείκελα: Τώρα δολοφονούν και τα απλά μαθηματικά.



Η επέλαση της βαρβαρότητας δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Λεηλατεί τον ελληνικό λαό, ξεπουλάει το δημόσιο πλούτο, διαλύει και κατασπαράζει την ελληνική κοινωνία, δολοφονεί ανελέητα τις έννοιες και τη λογική, τώρα ισοπεδώνει και τα μαθηματικά!!!

Διαβάστε το εξαίρετο κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου

Σειρά έχει ο νόμος της βαρύτητας...


Ο κ. Παπανδρέου από τις πρώτες κιόλας δηλώσεις του για τη «μεγάλη νίκη» που επέτυχε στις Βρυξέλλες ξεθεμελίωσε όλους τους νόμους της... «τραπεζικής».

Οπως το πάει, σε λίγο δε θα αφήσει όρθιο ούτε το νόμο της βαρύτητας! Αν, φυσικά, υποθέσουμε ότι δεν τον έχει ήδη ξεχαρβαλώσει. Υπό την έννοια ότι ο λόγος ενός πρωθυπουργού πρέπει να έχει μια κάποια βαρύτητα. Αλλά τι είδους βαρύτητα μπορεί να υπάρχει στον πρωθυπουργικό ισχυρισμό ότι με τις αποφάσεις της ευρωζώνης η Ελλάδα «επωφελείται» διότι - τάχα - θα καταβάλει 6 δισ. ευρώ «λιγότερους» τόκους για τα δάνεια από την «τρόικα»;

Αλλά «λιγότερους» τόκους σε σχέση με ποιους; Αυτό δεν μας το είπε ο κύριος πρωθυπουργός...
*
Η πραγματικότητα είναι ότι από τον περασμένο Μάη, όταν και ψηφίστηκε το μνημόνιο, ποτέ (!) οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έδωσαν μια επίσημη απάντηση για τους τόκους και τα χρεολύσια που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός ένεκα της «σωτηρίας» των 110 δισ. ευρώ.




Το ίδιο κάνουν και τώρα, μετά την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου και την (μετά την κατά μία μονάδα μείωση) διατήρηση του επιτοκίου σε τοκογλυφικά επίπεδα.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τις «χαρούλες» και τις αστειότητες περί «λιγότερων» τόκων και ας απαντήσουν: Πόσοι είναι οι τόκοι που έχουν φορτώσει μέχρι το 2023 (!) στο λαό; Αριθμός!
*
Δεν πιστεύουμε ότι ο κ. Παπανδρέου μπήκε ο ίδιος στη διαδικασία να κάνει τις αριθμητικές πράξεις. Προφανώς, είναι οι υπηρεσίες του «φιλαλήθη» κυρίου Παπακωνσταντίνου που, στο πλαίσιο της θλιβερής κυβερνητικής προπαγάνδας, τον τροφοδότησαν με την «πληροφορία» περί «λιγότερων» τόκων.

Δείγμα της κατάντιας ενός πολιτικού προσωπικού που δε διστάζει, για να πει τόσο αισχρά ψέματα, να περάσει από αποκολοκύνθωση ακόμα και τα... μαθηματικά.

Τα παιδιά του Χάρβαρντ την έχουν αυτή την τάση: Να νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανίδεους ιθαγενείς...
Ομως, στη χώρα των ιθαγενών, των «κοπριτών» και των «τεμπελχανάδων», ο κάθε άνθρωπος που έχει πάρει ένα δάνειο (και συμβαίνει σε όλους σχεδόν τους Ελληνες) γνωρίζει:

Αν αυξηθεί ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου, ευθέως ανάλογη θα είναι και η τοκοχρεολυτική του επιβάρυνση. Που σημαίνει ότι με τη «χάρη» που μας έκαναν οι εταίροι και φίλοι, οι τόκοι που θα πληρωθούν πλέον σε δέκα και όχι σε πέντε χρόνια, θα είναι διπλάσιοι και όχι φυσικά «λιγότεροι» από τους αρχικούς!
*
Ναι, λένε οι κυβερνητικοί, όμως «επετεύχθη» μείωση του επιτοκίου. Πράγματι. Αλλά, το μόνο που σημαίνει αυτό είναι τούτο:

Με τη μείωση του επιτοκίου κατά 20% (από 5,2% στο 4,2%) το περισσότερο που έχει να «κερδίσει» ο λαός είναι το εξής: Αντί στο τέλος να πληρώσει τοκογλυφικά διπλάσια από τα αρχικά, δηλαδή τόκους αυξημένους κατά 100%, τώρα λόγω της «μείωσης» του επιτοκίου στα αρχικά τοκογλυφικά τα νέα τοκογλυφικά που θα προστεθούν δεν θα είναι διπλάσια, αλλά θα είναι αυξημένα «μόλις» κατά 80%!
Δηλαδή, σχεδόν διπλάσια!

*
Ο καθένας,
ακόμα κι αν δεν έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στους μαθηματικούς τύπους που καθορίζουν τις αποδόσεις των ομολόγων, βάσει των οποίων προκύπτουν οι τόκοι για το δάνειο από την «τρόικα», μπορεί να δει τι συμβαίνει μπαίνοντας στο «σάιτ» μιας οιασδήποτε τράπεζας.

Παίρνοντας την κλασική τραπεζική φόρμουλα απόσβεσης οποιουδήποτε δανείου, με την υπόθεση ότι η επιμήκυνση θα αφορούσε το σύνολο των δανείων (και όχι μόνο τα 80 δισ. ως ισχύει) και ότι η τοκοχρεολυτική δόση θα καταβάλλεται ετησίως, τότε (και με σταθερούς όλους τους άλλους παράγοντες που καθορίζουν την υποχρέωση της Ελλάδας έναντι των δανειστών - που μόνο σταθεροί δεν είναι), προκύπτει ότι:

Για ένα δάνειο 110 δισ. ευρώ με επιτόκιο 5,2% και εξόφληση σε πέντε χρόνια οι τόκοι είναι 18 δισ. ευρώ.
Για ένα δάνειο 110 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,2% και εξόφληση σε δέκα χρόνια οι τόκοι είναι (τουλάχιστον) 27 δισ. ευρώ.


Ομως, βάσει των «μαθηματικών» της κυβέρνησης, το 27 είναι «μικρότερο» του 18 (!) και μάλιστα «μικρότερο» κατά 6 δισ. ευρώ!

Αλήθεια, δεν αντιλαμβάνονται οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές πόσο ανάξιο είναι να βάζουν τον πρωθυπουργό να λέει τόσο χονδροειδή ψέματα;
*
Η πραγματικότητα, συνεπώς, είναι πολύ απλή:


Κοντά στα 340 δισ. ευρώ των «δημόσιων χρεών» της πλουτοκρατίας, όπως είχαν διαμορφωθεί στα τέλη του 2010, φόρτωσαν στο λαό και τα 110 δισ. ευρώ της «τρόικας». Μετά δε την «κολοκοτρωνέικη» εμφάνιση του κυρίου Παπανδρέου στις Βρυξέλλες, οι τόκοι, που θα επωμιστεί ο λαός λόγω «τρόικας», θα είναι περίπου διπλάσιοι (και όχι «λιγότεροι») από τους αρχικά προβλεπόμενους.

ΠΗΓΗ:

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6150697&publDate=15/3/2011



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 15, 2011 1:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα φρενοβλαβή παραμιλητά της κυβερνητικής κοροϊδίας



Αυτή η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει σε βαρβαρότητα, σε δουλικότητα, σε ψεύδος, σε ωμότητα και υποκριτικό κυνισμό κάθε ιστορικό προηγούμενο: Μας λεηλατεί χωρίς έλεος, μας κατασπαράζει με τον ηδονισμό των θηρίων, μας ακρωτηριάζει ανενδοίαστα το μυαλό και δολοφονεί, σαν πωρωμένος εγκληματίας, τις ψυχές όχι μόνο των ανθρώπων, αλλά και των λέξεων και εννοιών, μας μετατρέπει σε δούλους-αντικείμενα…

Έχουμε και μια αντιπολίτευση, εξαχρειωμένο καθεστωτικό γρανάζι, κι αυτή χωρίς ιστορικό προηγούμενο: Στηρίζει πρακτικά όλα τα ωμά εγκλήματα της κυβέρνησης, με διπλωματικούς ψιθύρους αντιπολιτευτικούς, έτσι για τα μάτια του κόσμου…

Τώρα που φτάσαμε στα ανώτατα όρια της υποκριτικής φρενοβλάβειας, πάλι οι «γενναίοι της υποταγής», κάθε κομματικής απόχρωσης σιωπούν σκανδαλωδώς ένοχα ή ψελλίζουν κάποια αντικυβερνητικά παραμιλητά.

Μας δουλεύει θηριωδώς και κακουργηματικώς η ομιλούσα μακέτα της βλακείας (ΓΑΠ) και ουδείς εξεγείρεται: Τέτοια ΟΜΟΦΩΝΙΑ ενοχής και βλακείας…





Η απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής μας είπε ο κατοχικός και αστείος πρωθυπουργός μας αποτελεί «επιβράβευση των θυσιών του ελληνικού λαού»!!!

Εδώ ξεσηκώνονται και οι πέτρες και τα κόμματα αν δεν «επιβραβεύουν» ανοικτά την κατοχική «επιβράβευση» της διεθνούς μαφίας, «επιβραβεύουν» με τη ΣΙΩΠΗ τους ή με κάποια ψελλίσματα απλώς για να δείξουν ότι υπάρχουν έξω από την κυβέρνηση…

Τέτοιο χοντρό, χυδαίο και υστερικό δούλεμα.

Σε τι αλήθεια «επιβραβεύθηκε ο ελληνικός λαός;

Τον καταλήστευσαν, τον εξόντωσαν κυριολεκτικά τον βάλανε στο φέρετρο και τώρα για «επιβράβευση» του ζητούν να γίνει ατόφιος δούλος και μετά να τον κηδεύσουν;

Δηλαδή (με βάση τη λογική τους πάντα), υποστήκαμε 4 απανωτά μνημόνια - το ένα χειρότερο από το άλλο - και μας «επιβραβεύουν» με νέα μνημόνια (αγνώστου αριθμού) για τα επόμενα 20 χρόνια;

Τέτοια παράκρουση καθεστωτικής κοροϊδίας: Κυβερνητικής, των κομμάτων και όλων αυτών των αισχρών γενιτσάρων της δημοσιογραφίας...

Μα, η άλλη κοροϊδία της βλακώδους πρωθυπουργικής αυθάδειας: «τώρα είμαστε ασφαλείς απέναντι στις αγορές»!!!!

Τι σόι ασφάλεια είναι αυτή όπου ο φαύλος κύκλος της κερδοσκοπικής αναισχυντίας (χρέος) επιμηκύνεται, γιγαντώνεται και θεσμοθετείται «ευρωπαϊκά», προκαλώντας τον ανοικτό ενθουσιασμό μόνο των τραπεζιτών και των θαμώνων στο χρηματιστήριο οι οποίοι «κάνουν πάρτι»;

Τι σόι ασφάλεια είναι αυτή που βγάζει άμεσα στο σφυρί και ιδιωτικοποιεί τον εναπομένοντα εθνικό πλούτο της χώρας;

Τι σόι ασφάλεια είναι αυτή όταν «επιμηκύνεται» και γίνεται ακόμα πιο βάρβαρη η αφαίμαξη των μισθών και των συντάξεων, οι άγριες μαζικές απολύσεις και μάλιστα δίχως αποζημίωση, η ακρίβεια, η ανεργία και η κατάπτωση του λαού στην κατάσταση του δούλου;

Ο Τρισέ μας το είπε καθαρά: Αν είμαστε, «καλοί και υπάκουοι, μας περιμένουν ευνοϊκοί όροι»!!!!

Μας δήλωσε δηλαδή με κυνισμό: «Αν γίνεται ατόφιοι δούλοι θα φροντίσουμε να σας εξασφαλίσουμε μια «ευνοϊκή» κηδεία»!!!!

Τέτοια φρενοβλάβεια κοροϊδίας: Της διεθνούς μαφίας του χρήματος, των κυβερνητικών της ανδρεικέλων και των κομμάτων του καθεστώτος: Τα πολύχρωμα και «πολυφωνικά» ανδρείκελα της …Αντιπολίτευσης!!!!!!!

Θα ανεχτούμε ακόμα αυτήν την κατάσταση της φρενοβλαβούς και ηλίθιας κοροϊδίας;

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 16, 2011 9:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι... αντιεξουσιαστές
Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ



Η Ελλάδα μπορεί πλέον να είναι υπερήφανη. Οχι μόνο πηγαίνει από Μνημόνιο σε Μνημόνιο και από επιμήκυνση σε επιμήκυνση, αλλά έχει την τιμή, μόνον αυτή παγκοσμίως, να κυβερνιέται από αντιεξουσιαστές!

ΓΙΑΤΙ το είπε και αυτό ο ηγέτης μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο, θέλοντας προφανώς να μεταδώσει και στους υπουργούς το πνεύμα της νέας εποχής: «Εμείς είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία και όχι υπερασπιστές των κατεστημένων συμφερόντων».

ΜΕΓΑΛΟΣ! Προφανώς οι τράπεζες, τα συμφέροντα των οποίων υπερασπίζονται όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, δεν ανήκουν στο κατεστημένο. Οπως, προφανώς, δεν είναι κατεστημένο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, και ας πάνε να κουρεύονται όλοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι αυτό κάνει κουμάντο.

ΨΙΛΑ γράμματα αυτά για τους αντιεξουσιαστές μας. Και ακόμη ψιλότερα για τα κανάλια που τους κρατούν το ίσο. Γι' αυτό και οι μόνοι που μετρούν στην πολιτική της κυβέρνησης είναι οι τραπεζίτες και οι κάθε είδους «σοφοί», που είχαν, έχουν και θα έχουν στενότατη διαπλοκή με τις τράπεζες: τωρινά και παλαιότερα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και των χρηματοπιστωτικών οίκων. Ενας κόσμος golden boys, αλλά και πολλών προ πολλού σιτεμένων, που ξυπνά και κοιμάται με την έγνοια των αγορών.

ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ «σοφούς» και τέτοιες πολιτικές, η ανεργία θεριεύει, τα «λουκέτα» πληθαίνουν, μισθωτοί και συνταξιούχοι αγκομαχούν και η χώρα ετοιμάζεται να απολέσει όποιο κομμάτι του κοινού μας πλούτου ορέγονται οι βουλιμικές αγορές.

Και όλα αυτά, όχι για να μειωθούν ελλείμματα και χρέη, που αντί να κοντύνουν ψηλώνουν κι άλλο, αλλά απλά (Wink για να εξυπηρετηθούν οι δανειστές «μας».

ΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ, ότι μια χούφτα ιδιώτες «κόβουν» επί της ουσίας χρήμα και δανείζουν τα κράτη, στις μέρες μας θεωρείται... φυσικό. Φυσική συνέπεια, επομένως, οι πολιτικοί, που γέννησε αυτό το αφύσικο σύστημα, να σπεύδουν να το κρατήσουν όταν κλυδωνίζεται.

ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ, λοιπόν, γι' αυτούς δεν υπάρχουν. Από το να χάσουν μερικά δολάρια οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι, και ουσιαστικά όχι κεφάλαιο αλλά τμήμα των τόκων, επιλέγουν να χαθεί η αξιοπρέπεια από τους πολλούς και μαζί τους η χώρα.

ΕΝΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ μύρια έπονται. Κάθε τόσο επικαιροποίηση και κάθε τρίμηνο νέα μέτρα. Και μετά, νέο Μνημόνιο πάνω στο παλιό και παρ' όλα αυτά, τα ελλείμματα να τρέχουν: το 10% του ΑΕΠ αγγίζει το κατόπιν Μνημονίου έλλειμμα για το 2010! Και ο ηγέτης πανηγυρίζει, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΤΟΗΤΟΙ από την προφανή αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που υπερψήφισαν και αδιάφοροι για τα αδιέξοδα, συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από τις ανεπάρκειες μιας αντιπολίτευσης που απλώς καταγγέλλει.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ μπορεί και ο πρωθυπουργός να δηλώνει, χωρίς να σηκώνονται και οι πέτρες, ότι «έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε».

ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=260035


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες