Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η "ανωμαλία" της "έκτακτης ανάγκης"

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 14, 2011 1:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η "ανωμαλία" της "έκτακτης ανάγκης" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η "ανωμαλία" της "έκτακτης ανάγκης"

Γράφαμε πριν από ένα μήνα:



"Τα επιτελεία των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) έχουν έρθει σε αδιέξοδο.

Επεξεργάζονται, πυρετωδώς, εδώ και πολύ καιρό την αναπαλαίωση του σάπιου πολιτικού τους συστήματος, την οποία θα βαπτίσουν «νέα μεταπολίτευση», αλλά οι «συνταγές» τους είναι από παντού διάτρητες…

Τα «υλικά» της αναπαλαίωσης δεν είναι απλώς παλιά και φθαρμένα, αλλά και πολύ σάπια.

Κάθε «ομαλή» απόπειρα, δηλαδή μέσα από τις νόθες εκλογικές διαδικασίες, θα μοιάζει με τις σισύφειες απόπειρες να αδειάσεις έναν ωκεανό με κρασοπότηρο…

Ωστόσο η κατάσταση είναι πολύ πιεστική και επείγουσα για το καθεστώς να αναπαλαιωθεί, έστω «ανώμαλα».

Η πιθανότερη, λοιπόν, επιλογή για τη «νέα μεταπολίτευση» είναι ο σχεδιασμός «ανωμαλιών» και «έκτακτων αναγκών», δηλαδή την επιβολή «εθνικών συναινέσεων»!!!!"

Διεξοδικά στο άρθρο:

Ο καθεστωτικός μονόδρομος των πραξικοπημάτων
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5405

Παραθέτουμε και τον εξαίρετο διάλογο-προβληματισμός από το Κλασσικοπερίπτωση:

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/03/ante-portas.html


Ακυβερνησία ante portas;



"Πέθανε συ κι ας μη νογάς, αν θα σε συλλογιούνται.
Και τα μωρά πορεύονται κι οι χήρες κυβερνιούνται."


Η οικονομική κατάσταση και η επικείμενη κατάρρευση, θα δρομολογήσουν σίγουρα εκλογικές αναμετρήσεις που όμως δεν πρόκειται να φέρουν αποτέλεσμα και να αναδείξουν κάποια κυβέρνηση "εθνικής ενότητας" ή όποια άλλη κυβέρνηση που να δώσει λύσεις, αφού ο λαός δεν πρόκειται πλέον να ξεγελαστεί καθώς είναι πιά ξεκάθαρο και στους πλέον ανοήτους ότι μόνον άρνηση του χρέους μπορεί να φέρει λύσεις, αλλά αυτό απαιτεί ηγέτη που να μην φοβάται για την ζωούλα του...

Και ηγέτης τέτοιος στο παρόν πολιτικό προσωπικό δεν υπάρχει.

Δεδομένης δε της δυστοκίας των όποιων πολιτικών ρευμάτων να σχηματίσουν πολιτικό φορέα που να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στις επικείμενες εκλογές και μετά την ρητή διαβεβαίωση του ιδρυτή και του οργανωτή των κλαδικών "Σπιθών" ότι "δεν πρόκειται να συστήσουμε πολιτικό φορέα για τις επόμενες εκλογές άν αυτές γίνουν τώρα" είναι βέβαιο ότι θα πάμε σε εκλογές με τους υμνητές τα εξαπτέρυγα και τις καθαρίστριες του μνημονίου...δηλαδή με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.

Ο κόσμος όμως είναι αγανακτισμένος και δεν προτίθεται
να δώσει σε κανέναν κ... από τους υπάρχοντες,
την εντολή να τον κυβερνήσει στην παρούσα φάση,
δηλαδή να τον οδηγήσει στην χοάνη του κυβερνομεσαίωνα
της Παγκόσμιας Τραπεζοπιστωτικής Εξουσίας (ΠΤΕ).

Επομένως η ρήση των αγιορειτών ότι καμμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί, δεν αποτελεί πρόρηση αλλά εύστοχη πολιτική ανάλυση των δεδομένων αυτή τη στιγμή...

http://oimos-athina.blogspot.com/2011/03/blog-post_4456.html


Σχόλιο "Κλασσικοπερίπτωσης":

Δεν θα διαφωνήσουμε σε όσα είπε με περιεκτικό τρόπο ο φίλος μας του ιστολογίου "Οίμος", όμως όσον αφορά την δήλωση του Σπιθάρχη - Εθνάρχη όχι μόνο κρατάμε "μικρό καλάθι" αλλά διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά τον σκοπίμως αντιφατικό του λόγο.

Λέει λοιπόν ότι δεν θα συστήσει "πολιτικό φορέα για τις επόμενες εκλογές". Και αυτό που "καθ΄ομοίωσιν" του παλαιού ΠΑΣΟΚ ονόμασε "κίνηση ανεξαρτήτων πολιτών" τί είναι δηλαδή, μήπως κανένα "club γνωριμιών" που λειτουργεί αυστηρώς σε ομάδες των 30, ή κάποια "δεξαμενή πολιτικής σκέψης" στην οποία θα βράζουν την ιδεολογική τους σούπα μέχρι νά ελθει η ώρα να την σερβίρουν ως ελιξήριο ζωής.

Εκτός και αν εννοεί ότι δεν θα χρειαστούν εκλογές για να ανέβουν οι "σπίθες" την Ηρώδου του Αττικού και να μας κάτσουν στον σβέρκο σαν "εκ των αρίστων" στελέχη μιας κυβέρνησης π.χ "εθνικής σωτηρίας".

Όμως μια τέτοια "κυβέρνηση", δεν παράγεται συνήθως απο εκλογές αλλά απο "ανώμαλες" καταστάσεις που "προέκυψαν" ή ...δημιουργήθηκαν, και υλοποιείται είτε με πραξικοπήματα , είτε με διακομματικές "συμφωνίες" πάνω ή κάτω απο το τραπέζι.

Ο ρόλος μιας τέτοιας κυβέρνησης "εθνικής σωτηρίας", είναι να λειτουργήσει ως το έσχατο σημείο ανάσχεσης της λαϊκής οργής όταν και όποτε αυτή εκδηλώνεται ή όταν όλα δείχνουν ότι πρόκειται να εκδηλωθεί.

Υπο αυτήν την έννοια μια τέτοια δημοκρατικοφανής συνταγματική εκτροπή, είναι "αναγκαία" για την επιβίωση του ίδιου συστήματος που προκάλεσε αυτήν την λαϊκή οργή και αντίδραση. Αυτοί δηλαδή που ως εντολοδόχοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια, και μας έφεραν σε αυτά τα χάλια θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να κερδίσουν λίγο χρόνο , ώστε να ανασυνταχθούν και να αποκτήσουν πάλι εκείνα τα "πλεονεκτήματα" που θα τους επαναφέρουν ως "αιρετούς" διαχειριστές της ζωής και της "τύχης" μας.

Ζούμε σε εποχές που όχι μόνο χορτάσαμε απο "ρητές διαβεβαιώσεις" αλλά ακόμα προσπαθούμε να χωνέψουμε τα αποτελέσματά τους.Συνεπώς η αξία της "ρητής διαβεβαίωσης" του Θεοδωράκη έχει τόση αξία όση και η δήθεν ανυπακοή την οποία κηρύττει στα λόγια.

Θα μείνουμε λοιπόν στην ορθή κατά τη γνώμη μας εκτίμηση του φίλου μας διαχειριστή του "Οίμος", ότι είναι πιθανή μια "ακυβερνησία" στο μέλλον , το αποτέλεσμα όμως της οποίας δεν θα είναι ανάλογο της αιτίας που την δημιούργησε αλλά ακριβώς το άντίθετο.


Αυτοί που σχεδίασαν την καταστροφή μας και κυρίως αυτοί που φρόντισαν να την υλοποιήσουν, δεν άλλαξαν, δεν μετάνοιωσαν για την μέχρι τώρα λαοκτόνα και εθνοκτόνα πολιτική συμπεριφορά τους , δεν έγιναν ξαφνικά πατριώτες και "άγγελοι". Απλώς θέλουν να κτίσουν τη "νέα πολιτική σκηνή" με υλικά απο την κατάρρευση του σάπιου έτσι κι αλλιώς συστήματος που υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν.

Ξέρουν δηλαδή να χρησιμοποιούν ακόμα και την γνήσια λαϊκή αντίδραση ως πηγή ενέργειας για να ανατροφοδοτούν το ίδιο σύστημα.
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 15, 2011 5:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μπουτάρης - η σαρακoφαγωμένη αντίκα που θέλει να γίνει το μοδάτο αξεσουάρ της "Νέας Εποχής"



Ο φασισμός που επελαύνει σήμερα (ο νεοταξικός φασισμός) δεν έχει ούτε το όνομα «φασισμός», ούτε τα χρώματα του παλιού φασισμού. Οι μάσκες που χρησιμοποιήθηκαν παλιά πετάχτηκαν στην αποθήκη του θεάτρου…

Το δράμα συνεχίζεται σήμερα ακόμα πιο εφιαλτικό. Αυτό που έχει αλλάξει είναι οι φόρμες: Οι νέες «λαδομπογιές» που επικάλυψαν τις αποκρουστικές, γεροντικές ρυτίδες της φασιστικής σαπίλας…

Αυτές, λοιπόν, οι αποκρουστικές γεροντικές ρυτίδες του καθεστωτικού σώματος θα φορέσουν τις νέες «προοδευτικές» και «πολυπολιτισμικές» μάσκες της «σωτηρίας» μας, τα φασιστικά στολίδια της Νέας Εποχής με τις ποικίλες ονομασίες του «αντιφασισμού», του «αντιρατσισμού», του «νέου πατριωτισμού»…

Στα υποπροϊόντα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δηλαδή στους «χυλούς» των νομαρχιακών και δημοτικών αρχόντων, αυτά τα νέα φασιστικά χαρακτηριστικά γίνονται ακόμα πιο ευδιάκριτα.

Ο Μπουτάρης αποτελεί, ίσως, το πιο κραυγαλέο σύμπτωμα αυτής της νεοταξικής κοπριάς…

Διαβάστε από το Κλασσικοπερίπτωση το άρθρο:
Μπουτάρης - η σαρακoφαγωμένη αντίκα που θέλει να γίνει το μοδάτο αξεσουάρ της "Νέας Εποχής"

ΕΔΩ:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/03/blog-post_15.html

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες