Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το χθεσινό σώου των αρχηγών: Προδικτατορικό σκηνικό

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 09, 2011 12:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το χθεσινό σώου των αρχηγών: Προδικτατορικό σκηνικό Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το χθεσινό σώου των αρχηγών: Προδικτατορικό σκηνικό



Παίχτηκε μια ακόμα θεατρική παράσταση του πολιτικού κόσμου με τη δραματοποιημένη συνάντηση του κατοχικού πρωθυπουργού και των κομματικών αρχηγών του καθεστώτος, το οποίο τελεί υπό την κατοχή των διεθνών μηχανισμών του χρήματος.

Καταρχήν το πολιτικό αυτό σώου ήταν επί της ΟΥΣΙΑΣ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ!!!

Το να συμμετέχεις στο πρωθυπουργικό μελόδραμα-θέαμα της συνάντησης, αυτό και μόνο νομιμοποιεί το κυβερνητικό καθεστώς των «συμβολαίων θανάτου» που εκτελεί αυτή η κυβέρνηση εναντίον της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο και εκτελεί με υπερβάλλοντα ζήλο και πρωτοφανή αγριότητα τις εντολές των διεθνών αρπακτικών του ιμπεριαλισμού.

Το να κάθεσαι στο τραπέζι για συζήτηση και να συμμετέχεις στα μελοδραματικά σώου αυτού του πρωθυπουργού, αυτό σημαίνει ΑΠΟΔΟΧΗ και ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ αυτής της κατάστασης: Του υπάρχοντος καθεστώτος και της κυβέρνησης των ανδρεικέλων…

Μπορεί να συνδιαλέγεσαι και να συζητάς με τους ληστές του ελληνικού λαού, με τους δολοφόνους της ελληνικής κοινωνίας και με δωσίλογους;

ΟΛΑ τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση, «μυστική διπλωματία» για την εξαπάτηση των θυμάτων και των σφαγιασθέντων, χάπια ζαχαρωμένα για τους μελλοθάνατους…

ΟΤΑΝ, συνεπώς, συμμετέχεις και νομιμοποιείς την ΑΠΑΤΗ, τότε επί της ΟΥΣΙΑΣ συναινείς.

ΣΥΝΑΙΝΕΙΣ με υποκριτικά λογύδρια αντιπολιτευτικά, με την κάλπικη «πολιτική διπλωματία»: Αυτή των μεγάλων λόγων και «ταξικών» δήθεν καταγγελιών εναντίον της «συναίνεσης», όπως κάνει η ηγεσία του ΚΚΕ, οι «επιστήμονες» της πολιτικής κοροϊδίας.

Τρέχει η Παπαρήγα στις μελοδραματικές πρωθυπουργικές φιέστες και μετά καταγγέλλει «ταξικά» και «βροντερά» την «κακούργα» κυβέρνηση, τους διεθνείς πατρόνες της και τη … «συναίνεση»!!!!

Η ηγεσία του ΚΚΕ
δεν αποτελεί απλώς γρανάζι του καθεστώτος, το «άλλοθι» της καθεστωτικής μοχθηρίας, αλλά και μία από τις πιο βασικές ασφαλιστικές δικλίδες αυτού του καθεστώτος…

Αυτό, λοιπόν, το θέατρο της «συναίνεσης» στην ΠΡΑΞΗ, και των διαφωνιών, ακόμα και καταγγελιών στα λόγια, δεν ήταν δίχως δόλο και υπολογισμό. Ήταν ένα καθεστωτικό θέατρο με ένα και μόνο στόχο: Να δραματοποιήσει το συμβάν, δηλαδή το γεγονός ότι βρισκόμαστε προ των πυλών της χρεοκοπίας και της καταστροφής τα οποία για να τα αποφύγουμε θα πρέπει να κηρύξουμε τη χώρα σε καθεστώς «έκτακτης ανάγκης».




Όλο αυτό το μελόδραμα-σώου, έξω από το λίπος της διπλωματικής ρητορείας, διατυπώνει καθαρά τούτο: οι καταστάσεις είναι εξαιρετικά έκτακτες και ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας», δηλαδή ΩΜΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ κεκαλυμμένη με ποικίλα χρώματα απάτης: με όλα τα χρώματα της πολιτικής ίριδας, «αρίστων», «σοφών» και «εντίμων», «υπεράνω ιδεολογιών και πολιτικών», «εθναρχών», κ.λπ….

Κατέστρεψαν την Ελλάδα συθέμελα, ισοπέδωσαν τα πάντα, λεηλάτησαν τα πάντα, έχουν βάλει τον ελληνικό λαό στο φέρετρο με την ΠΡΑΚΤΙΚΗ συναίνεση ΟΛΩΝ ( αλλά με αντιπολιτευτικές ηχηρές ρητορείες) ΚΑΙ τώρα που ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να βγει από το φέρετρο και να εξεγερθεί, ΤΩΡΑ αυτοί που τον βύθισαν στο βάραθρο της καταστροφής μιλάνε για «σωτηρία» από την «καταστροφή»!!!!

Την καταστροφή θέλουν να ολοκληρώσουν, την ολική αποτέφρωση της ελληνικής κοινωνίας ΘΕΛΟΥΝ, και όχι να μας βγάλουν από την άβυσσο της καταστροφής που οι ίδιοι μας έριξαν…

Τη συνέχιση της λεηλασίας του ελληνικού λαού και την ολοσχερή χρεοκοπία και διάλυση της ελληνικής κοινωνίας προωθούν στο όνομα της «εθνικής σωτηρίας», με το δικτατορικό σχήμα που ετοιμάζουν: Κυβέρνηση «Εθνικής Σωτηρίας»!!!

Οι λεονταρισμοί του πρωθυπουργού ότι «δεν θα αποδεχτεί καμιά λύση, αν δεν υπάρξει συνολική λύση», αποτελούν μέρος αυτής της δραματοποιημένης σκηνοθεσίας- απάτης.

Η «ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΛΥΣΗ» είναι αυτή που προωθεί η ΕΕ και τα διεθνή κέντρα εξουσίας: Η χρεοκοπία των αδύνατων κρατών-μελών για τη διόγκωση των κερδών των ισχυρών ιμπεριαλιστών και την κερδοσκοπική ασυδοσία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου.

Η «συνολική λύση» είναι η ολοσχερής διάλυση της Ελλάδας, η μετατροπή της σε προτεκτοράτο-επαρχία των πλανητικών αρπακτικών και η πτώση του ελληνικού λαού στην κατάσταση του δούλου…

Η «συνολική λύση» Είναι:

α) Η αποδοχή και εφαρμογή του «συμφώνου ανταγωνιστικότητας», που θα αποτελέσει το νέο πανευρωπαϊκό μνημόνιο και θα φέρει νέες μειώσεις μισθών, παραπέρα ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, δραστικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και «φρένο» στο δημόσιο χρέος με νομοθετική πράξη.

β) Η «νέα ευρωπαϊκή οικονομική διακυβέρνηση», βάσει της οποίας θα καθοριστούν οι νέοι ασφυκτικοί για τους λαούς κανόνες για την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, αλλά και για την «αυστηρή τήρηση» των δημοσιονομικών μεγεθών (ελλείμματα και κρατικά χρέη) στα κράτη - μέλη της ΕΕ.

γ) Οι «όροι εξυπηρέτησης του χρέους από τα κράτη - μέλη» και ο ρόλος του «μελλοντικού μηχανισμού στήριξης της ΕΕ».

Πάνω σε αυτήν τη «συνολική λύση» συμφωνούν, ακόμα και στα λόγια όλες οι καθεστωτικές δυνάμεις με διπλωματικές ρητορικές παραλλαγές, πλην ΚΚΕ και ΣΥΝ, τα οποία συναινούν ΠΡΑΚΤΙΚΑ και καταγγέλλουν λεκτικά…

Η ΝΔ, π.χ., ανακυκλώνει την κούφια αντιμνημονιακή ρητορική, με πυροτεχνήματα όπως αυτό περί «αλλαγής των όρων του μνημονίου», ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει ανοιχτά ότι συμφωνεί με το ευρωμνημόνιο διαρκείας.

Επί της ουσίας, ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως φάνηκε καθαρά και από τη δήλωση που έκανε μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ενθαρρύνει την κυβέρνηση να προχωρήσει πιο γρήγορα στην υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνονται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, τασσόμενος ταυτόχρονα ανοιχτά υπέρ μιας «συνολικής λύσης» σε επίπεδο ΕΕ και υπέρ του «συμφώνου ανταγωνιστικότητας».

Ο Αντ. Σαμαράς εξέφρασε την υποστήριξή του στα ζητήματα που προωθεί η κυβέρνηση, όσον αφορά στη διαχείριση του χρέους (επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ., μείωση του κόστους δανεισμού, επαναγορά ελληνικών ομολόγων, ευρωομόλογο), σηματοδοτώντας καθαρά τη συναίνεσή του και την «εθνική» συστράτευσή του, επενδύοντάς τα με τη ρητορική της σύγχυσης: «Η ικανοποίηση αυτού του πακέτου, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνδεθεί με νέα, σκληρά μέτρα για την ελληνική οικονομία».

Για τον Καρατζαφέρη δεν το συζητάμε καθόλου: Αυτός ζητά «επιθετική πολιτική», δηλαδή ακόμα πιο άγρια επίθεση κατά του ελληνικού λαού!!!

Στο ίδιος μήκος κύματος, διακριτικά και διπλωματικά και οι άλλες τσόντες του κυβερνητικού οικοδομήματος: Ντόρα, Κουβέλης…

Η θεατρική παράσταση που παίχθηκε με τους αρχηγούς των κομμάτων σηματοδοτεί και κάτι ακόμα: ότι το πιθανότερο είναι ότι η κυβέρνηση «Εθνικής σωτηρίας» που ετοιμάζουν, το πραξικόπημα της «έκτακτης ανάγκης», δεν θα είναι κυβέρνηση οικουμενική των κομμάτων.

Για το εκκολαπτόμενο αυτό πραξικόπημα διαβάστε τις αναλύσεις μας ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5447

Τα κόμματα θα ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ σιωπηρώς το πραξικόπημα (εξάλλου όλα τα πραξικοπήματα των διεθνών «μαφιόζων» τα έχουν αποδεχτεί), αλλά δεν θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση για να «ανανεωθούν» και να αποτελέσουν τις «δημοκρατικές» εφεδρείες απάτης μετά την «εθνική σωτηρία» μας, δηλαδή όταν τα πάντα θα έχουν συντελεστεί!!!!

Φαίνεται ότι πολύ σύντομα θα έχουμε μια άγρια πολιτική δικτατορία των διεθνών κέντρων εξουσίας και με τη σιωπηρή αποδοχή των κομμάτων.


Μόνο ο λαός μπορεί να αναχαιτίσει αυτήν την εξέλιξη και να τινάξει τα σχέδιά τους στον αέρα με τη δυναμική κάθοδό του στους δρόμους.

Διαφορετικά, ας ετοιμάσουμε τα νέα «Κρυφά Σχολειά», τις υποδομές της «παράνομης» δράσης: Του Λόγου και της Πράξης…

Επιστροφή στην κορυφή
Μ. Λεονταρίτης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 09, 2011 2:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προσυπογράφω το κείμενο, ακόμη και τον τίτλο που και μόνος του τα λέει όλα με δύο λέξεις.
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 09, 2011 6:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σχόλιο Ρεσάλτο: Όπως πάντα, ο φίλος Βαγγέλης, καταγράφει, συνοπτικά, εύστοχα και σατιρικά τις πολιτικές εικόνες…
Μια μικρή υπέρβαση όμως των «ορίων» της «Ε» δεν είναι επικίνδυνη...
Οι εμμονές των «πυρών» αποκλειστικά στην κυβέρνηση των ανδρεικέλων, αθωώνουν τους άλλους!!!
Αυτό ισχύει και για το φίλο Στάθη…
Κτυπάμε το ΟΛΟΝ, δηλαδή και το γάιδαρο, όχι μόνο το σαμάρι…




Μνημόνια διαρκείας
Από το Βαγγέλη Δεληπέτρο




Ο κόσμος το 'χει τούμπανο (εδώ και καιρό) ότι η χώρα πάει κατά κρημνόν. Μόνο η κυβέρνηση το είχε κρυφό καμάρι και επέμενε, αξιοποιώντας όλα τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, και κυρίως τη στήριξη που της πρόσφεραν χωρίς φειδώ και δίχως αιδώ τα κανάλια, ότι έχει λύσεις, και μάλιστα με προοπτική.

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ όλοι τον πρωθυπουργό να ζητάει... χαμόγελα
και αισιοδοξία για το αύριο, ενώ τα πάντα γύρω ήταν μαύρα κι άραχνα και όλοι βλέπαμε ότι θα γίνουν χειρότερα. Οπως θυμόμαστε και όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ να παριστάνουν ότι παράγουν πολιτική και να μιλούν για τα μέτρα που σύντομα θα αποδώσουν!

ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ; Το μέτρο της αποτυχίας της κυβέρνησης και της ένδειας πολιτικής ήταν τα χλιαρά χειροκροτήματα των στελεχών στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, δύο εδώ, δύο παρακάτω, και τα εκατό τόσα παγωμένα, βουβά πρόσωπα που κοίταζαν δεξιά και αριστερά για να μη βλέπουν τον ηγέτη τους.

ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ; Η πολιτική τους εξαντλήθηκε στο να ανοίξουν το δρόμο για να κατσικωθεί το ΔΝΤ στην Ελλάδα, και κατ' επέκταση στην Ευρώπη, και στο να περάσει η καταιγίδα των μέτρων που στόχευαν αποκλειστικά τον κόσμο της εργασίας.
ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ; Μα δεν υπάρχει ύστερα! Υπάρχουν νούμερα που δεν βγαίνουν, το Μνημόνιο που μας φόρεσαν και ένας κόσμος που δεν αντέχει.

ΜΝΗΜΕΙΟ υποκρισίας και αποκαλυπτική της ανεπάρκειας η Απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, του «ανώτατου -τρομάρα τους- οργάνου του Κινήματος». Τα «λουκέτα» αποκαλούνται «επιχειρήσεις που δεν τα κατάφεραν», η ανεργία της νεολαίας ονοματίζεται «νέοι που αντιμετωπίζουν με αβεβαιότητα το μέλλον» και οι μαζικές απολύσεις αφορούν «συμπολίτες μας που χάνουν τη δουλειά τους σε μεγάλη ηλικία και αισθάνονται ανήμποροι να κάνουν μια νέα αρχή»!

ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ; Να συγκληθεί... συνδιάσκεψη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να καταρτίσουν, λέει, πρόγραμμα επανεκκίνησης στην οικονομία, την κοινωνία και το κράτος. Τώρα χανόμαστε, τώρα απαιτούνται λύσεις και αυτοί που τα 'καναν ρόιδο θα διαβουλευτούν -λέει- καλοκαιριάτικα για να βρουν πώς θα γίνει «επανεκκίνηση» της οικονομίας μετά από έξι μήνες. Ζήσε, μαύρε μου, να φας τριφύλλι.

ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ τις συνθήκες τα προβλήματα στην κυβέρνηση πολλαπλασιάζονται. Πίσω από τις εμφύλιες κόντρες των υπουργών κρύβεται η προετοιμασία για τις μετά Παπανδρέου ημέρες, πίσω από την «αδράνεια» του ενός ή του άλλου, η αδυναμία παραγωγής πολιτικής, και πίσω από τα προβλήματα «συντονισμού» που πανθομολογούνται, η έλλειψη ουσιαστικού σχεδίου.

ΤΟ ΔΙΚΟ μας πρόβλημα είναι ότι όλοι αυτοί ενοποιούνται μόνο στα νεοφιλελεύθερα προτάγματα. Κι αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να υπογράψουν και τα νέα Μνημόνια που θα τους ζητηθούν.

ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=257798


Επιστροφή στην κορυφή
Ξωμάχος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 10, 2011 12:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απελπιστικά παλιοκομματικοί Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όλοι αυτοί οι απίστευτοι προσπαθούν να πείσουν ένα ακροατήριο εντελώς δύσπιστο ότι έχουν αγνές προθέσεις.
Αφού δεν κατάλαβαν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά, τότε πράγματι υπάρχει πρόβλημα. Όλοι έχουμε καταλάβει ότι με τα οικονομικά "μαντζούνια" που προσπαθούν να εφαρμόσουν δεν δίνεται λύση. Το χρέος θα μεγαλώνει συνέχεια κι ο κόσμος θα υποφέρει όλο και περισσότερο. Ένα δημοσίευμα του καθηγητή Βάμβουκα, το οποίο δημοσιεύτηκε πριν από λίγο καιρό, επεξηγεί επαρκώς την ανεπάρκεια των προσφερόμενων λύσεων. Πιθανή αιτία της στείρας άρνησής τους είναι, ο φόβος της απώλειας των πελατειακών σχέσεων με την κομματική τους βάση. Πάντως ό,τι κι αν συμβαίνει η παλιοκομματική τους λογική, στην παρούσα φάση, είναι εγκληματική
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 10, 2011 2:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «είδηση» για τη χρεοκοπία στις 25 Μαρτίου βρωμάει!!!



Πάντα απέναντι σε «ειδήσεις» που είναι ανώνυμες πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί.

Την είδηση τη δημοσιεύσαμε γιατί η οικονομική και πολιτική κατάσταση εναρμονίζεται με την «είδηση»…

Ωστόσο κάποιο στοιχείο της «είδησης» μας κάνει ακόμα πιο επιφυλακτικούς. Αυτό είναι ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ της από «συντάκτη κεντρικού δελτίου ειδήσεων μεγάλου καναλιού…»

Αυτός, λοιπόν ο «Συντάκτης» μεγάλου καναλιού, εξ ορισμού μαγειρείο κατασκευής «ειδήσεων», σχολιάζει την «είδηση» με προπαγανδιστική ρητορεία πατριδοκάπηλων…

Ένα απόσπασμα:


«…Η Ελλάδα το 1821 έκανε μόνο την αρχή και τώρα εξαρτάται από εμάς αν θα ολοκληρώσουμε το έργο των προγόνων μας. Αν τότε πολεμήσαμε για την εδαφική μας ανεξαρτησία σήμερα θα πολεμήσουμε για την οικονομική μας ανεξαρτησία.

Μόνο που αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει μάχες και στρατηγούς θα είναι διαφορετικός.

Ήρωας θα είναι ο κάθε Έλληνας που δεν θα το βάλει κάτω και θα κάνει τις απαραίτητες θυσίες για να αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού έθνους εδαφική και οικονομική ανεξαρτησία ταυτόχρονα…».


Αυτός ο «Συντάκτης», και μάλιστα μεγάλου καναλιού, κάνει ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ελεεινής μορφής!!!

Αυτό καθιστά την «είδηση» πολύ ύποπτη…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μακεδών
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 10, 2011 4:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ροβεσπιέρε,εγώ πιστεύω ότι αυτή η ανώνυμη καταγγελία είναι πολύ σοβαρή και έχει ουσία! Σαφώς δεν είναι για γέλια η κατάσταση! Αν ισχύει αυτό,θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές μετά!! Και δεν το λέει μόνο αυτός,το λένε όλοι ακόμη και στα ΜΜΕ του καθεστώτος,ότι η 25η Μαρτίου είναι η κρισιμότερη ημερομηνία για την οικονομία...Αν την πηδήξουμε,τη γλιτώνουμε(προσωρινά)!! Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται περίεργο να κάνει διάγγελμα ο Παπανδρέου και πάνω κάτω να λέει αυτά που αναφέρονται εδώ πέρα?? Αφού εδώ και 10 μήνες τα ίδια λέει,δεν είναι κάτι καινούριο! Θα τα διανθίσει και με καμιά σάλτσα περί "αναγέννησης της πατρίδας" και νάτος ο λόγος του ΓΑΠ! Εγώ πιστεύω ότι δε χρειάζεται να είσαι προβοκάτορας για να το σκεφτείς αυτό,απλώς λογικός και σκεπτόμενος πολίτης,πόσο μάλλον ο μεγαλοδημοσιογράφος που έχει και πληροφορίες από μέσα! Στην τελική,πιστεύω ότι δε χρειάζεται πανικός,αλλά αυτήν την καταγγελία μην την παίρνετε και στο έτσι,αψήφιστα!
Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 10, 2011 5:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι μάγειροι της ληστείας

"Ήρωας θα είναι ο κάθε Έλληνας που δεν θα το βάλει κάτω και θα κάνει τις απαραίτητες θυσίες για να αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού έθνους εδαφική και οικονομική ανεξαρτησία ταυτόχρονα"

Την πρώτη φορά που μας λήστεψαν - είχαν προηγηθεί πολλές άλλες - ήταν το 1929 με το Μεγάλο Κράχ. Η ληστεία, τότε, έγινε σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν ήταν μόνο δική μας. Μάζεψαν χρήματα.

Τα ξόδεψαν όμως φτιάχνοντας τον Χίτλερ. Ύστερα θα έβγαζαν περισσότερα. Αυτό το ήξεραν.

Μας έκλεψαν πάλι, κάνοντας τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, και έγιναν πλέον οι παγκόσμιοι (σχεδόν) κυρίαρχοι του χρήματος. Είχαν το μηχάνημα που έκοβε και μονοπωλούσε σε όλο τον κόσμο το δολλάριο.

Τώρα κάτι στράβωσε. Μπούκωσε ίσως το μηχάνημα με τα ευρώ που βγήκαν στην κυκλοφορία. Δεν το είχαν προγραμματίσει να βγάζει και πέρα από τις μέγιστες δυνατότητες - μηχάνημα ήταν άλλωστε - ώστε να αντέχει στον ανταγωνισμό.

Τώρα τι κάνουμε; Πόλεμο όπως την προηγούμενη φορά; Αυτό μάλλον δεν γίνεται. Τοπικούς και περιορισμένης κλίμακας; Το κάνουν, αλλά τα αποτελέσματα δεν τους καλύπτουν (μπαζώνουν) τις μαύρες τρύπες που ανοίγουν. Τότε;

Τότε εφαρμόζουν "σχέδια ανάπτυξης", δηλαδή χρεωκοπίες - διάβαζε, ληστείες - περιορισμένης έκτασης και έντασης. Τώρα είναι η Ελλάδα, αύριο θα είναι η Ιρλανδία, μετά η Ισπανία και πάει λέγοντας.

Ο αγγλοαμερικάνος μάγειρας έχει (θέλει να έχει) για σερβιτόρο το γαλλογερμανό.

Αλλά δεν μου φαίνεται ο ρόλος του σερβιτόρου να αρέσει στον τελευταίο. Δεν θέλει άλλος να μαγειρεύει και άλλος να σερβίρει, διότι αυτός, ο φράγκος γαλλογερμανός, πρωτοδίδαξε την μαγειρική. Ειδικότερα, την τέχνη να φτιάχνεις τη σπεσιαλιτέ "δάνειο", έχοντας φυσικά την αποκλειστικότητα ενός μοναδικού μαγειρικού σκεύους.

Χαϊδευτικά (και μεταφορικά) το ονομάζουν "μηχάνημα κοπής χαρτονομίσματος", μας ταΐζει όλους, και είναι άσχετο αν πρέπει κάποιοι να πεθάνουν από ασιτία. Τι να κάνουμε; Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε θεοί να τα φροντίζουμε όλα.


"Ήρωας θα είναι ο κάθε Έλληνας που δεν θα το βάλει κάτω και θα κάνει τις απαραίτητες θυσίες για να αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού έθνους εδαφική και οικονομική ανεξαρτησία ταυτόχρονα"

Αυτά για άλλους, όχι για μας. Μια ζωή μας ληστεύουν, τα μάθαμε τα παιγχνίδια τους.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 10, 2011 6:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε «Μακεδόνα»

Από την πρώτη ημέρα που ήρθε το ΔΝΤ είχαμε αναλύσει σε πλήθος άρθρων, καθώς και πολλοί άλλοι ότι η χρεωκοπία είναι αναπόφευκτη.

Πριν από λίγες ημέρες γράφαμε: «Στην κόψη του ξυραφιού των νέων ΣΥΜΦΟΡΩΝ μας»

Προχθές ακόμα, μετά το σώου του ΓΑΠ με τους αρχηγούς των κομμάτων επισημάναμε τα καθεστωτικά πραξικοπήματα που ετοιμάζονται…

Και εδώ ακόμα γράψαμε ότι δημοσιεύσαμε αυτή την «είδηση» ακριβώς γιατί εναρμονίζεται με την οικονομική και πολιτική μας κατάσταση…

Ωστόσο δείξαμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και το ύποπτο, λίαν προβοκατόρικο σχολιασμό της είδησης: τον εμετικό προπαγανδιστικό της σχολιασμό από «Συντάχτη» παραγωγής ειδήσεων μεγάλου καναλιού!!!!!!

Όταν προσδιορίζεις επακριβώς μια ημερομηνία της καταστροφής και της συμφοράς που σίγουρα έχει δρομολογηθεί και σχολιάζεις τόσο πατριδοκάπηλα αυτή τη συμφορά τότε αυτό είναι πολύ ύποπτο, ακριβώς γιατί εμπορεύεσαι τη συμφορά.

Άλλο να γράψεις μια εκτίμηση και ανάλυση και άλλο να κατασκευάζεις μια «είδηση» που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι πολύ πιθανό να επαληθευτεί σύντομα και να την γαρνίρεις με φτηνή πατριδοκαπηλία για κατανάλωση.

Και το χειρότερο: Να βάζεις αυτά τα προπαγανδιστικά λόγια στο στόμα «συντάκτη» μεγάλου καναλιού.

Αν γνώριζε κάποιος συντάκτης» τέτοια είδηση και ήθελε πραγματικά να την κυκλοφορήσει δεν θα την επένδυε με τέτοιες προπαγανδιστικές γλίτσες, αλλά θα την τεκμηρίωνε» με κάποια στοιχεία.

Αν είσαι σε θέση να έχεις πληροφορίες για τέτοια είδηση, έχεις και πληροφορίες μεγαλύτερης αποδεικτικής τεκμηρίωσης και όχι απλώς «πληροφορίες» που μπορεί να τις κατασκευάσει ο καθένας…

Και το κυριότερο δεν πλημμυρίζεις την «είδηση» με γλυκερές φλυαρίες περί ’21 και δεν συμμαζεύεται.

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες