Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η «κίνηση» Μίκη και η «Κάρτα του Πολίτη»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 07, 2011 8:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η «κίνηση» Μίκη και η «Κάρτα του Πολίτη» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η «κίνηση» Μίκη και η «Κάρτα του Πολίτη»



Κάποιοι σκόπιμα και με την προβοκατόρικη λογική των τυχοδιωκτών που προσπαθούν απεγνωσμένα να βγουν από την αφάνεια, συγχέουν τα Πολιτικά Κινήματα, με τις Ενιαιο-μετωπικές Πρωτοβουλίες Δράσης των Αυθόρμητων Κινημάτων.

Θα προβούμε σε μερικές συνοπτικές παρατηρήσεις για τους αυθεντικούς αγωνιστές.

Οι καιροσκόποι και οι πολιτικά ανύπαρκτοι που μοιράζουν «επαναστατικά ένσημα», τρέχοντας, σαν αρουραίοι, από τη Χρυσή Αυγή μέχρι το Μίκη δεν μας ενδιαφέρουν, ούτε θα ασχοληθούμε ποτέ μαζί τους. Μια ζωή βράζουν στο ζουμί τους και στη σκουριά του προβοκατόρικου καιροσκοπισμού τους…

Παρατήρηση πρώτη.


Στη θεωρία και πρακτική των Κινημάτων υπάρχουν διακριτές μορφές: Το Αυθόρμητο Κίνημα και το Πολιτικό Κίνημα, δηλαδή το συγκροτημένο Ιδεολογικά, προγραμματικά και οργανωτικά.

Η επαναστατική Θεωρία και Πράξη έχει αναδείξει ως στρατηγικό ζήτημα επέμβασης στο Αυθόρμητο κίνημα την πολιτική του Ενιαίου Μετώπου.

Ενιαίο Μέτωπο σημαίνει: Συμφωνία πάνω σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ζητήματα που ενώνουν τον κόσμο και προωθούν τα αυθόρμητα κινήματα, έξω και μακριά από ιδεολογικές και πολιτικές ταμπέλες.

Το αντίθετο του Ενιαίου Μετώπου είναι το λεγόμενο, στην επαναστατική θεωρία και πρακτική, «Λαϊκό Μέτωπο», το οποίο σημαίνει: Πολιτικός Συνασπισμός ετερόκλητων δυνάμεων πάνω σε γενικές πολιτικές πλατφόρμες και θέσεις.

Τέτοιους Συνασπισμούς τους έχει καταδικάσει τελεσίδικα η Θεωρία και η Πράξη των κινημάτων. Αυτές οι πολιτικές κινήσεις, με όποιο πρόσωπο και αν εμφανίζονται, είναι άκρως καθεστωτικές και τυχοδιωκτικές, οι οποίες εγκλωβίζουν το δυναμισμό των αυθόρμητων κινημάτων, τον εκφυλίζουν και τον χειραγωγούν προς όφελος του καθεστώτος.

Παρατήρηση δεύτερη.

Το Κίνημα για την «Κάρτα του Πολίτη» δεν είναι Πολιτικό Κίνημα: Δεν έχει ιδεολογικές οριοθετήσεις, γενικές πολιτικές θέσεις και ΣΥΝΟΛΙΚΟ προγραμματικό πλαίσιο.

Το Κίνημα αυτό είναι μια Ενιαίο-Μετωπική Πρωτοβουλία πάνω σε ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ που ενώνει το λαό: Την «Κάρτα του Πολίτη».

Το Κίνημα αυτό αντλεί το δυναμισμό του και την ανάπτυξή του ΑΚΡΙΒΩΣ στη βάση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ όλων των δυνάμεων πάνω σε ένα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΖΗΤΗΜΑ και όχι πάνω σε πολιτικές πλατφόρμες και θέσεις που ΔΙΑΙΡΟΥΝ και που κομματικοποιούν το αυθόρμητο λαϊκό κίνημα…

Αυτό το ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ δεν είναι Πολιτικό Μέτωπο, δηλαδή Συνασπισμός πολιτικός, είναι ένα ΜΕΤΩΠΟ όλων αυτών που θέλουν να αγωνιστούν πάνω σε ένα καθορισμένο και πολύ συγκεκριμένο πρακτικό αίτημα: Την «Κάρτα του Πολίτη».

Το να συγχέεται και να συγκρίνεται αυτό το Μέτωπο με το πολιτικό «Λαϊκό Μέτωπο» του Μίκη είναι προβοκατόρικη δολιότητα…

Παρατήρηση Τρίτη.

Το «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών» του Μίκη είναι Πολιτικός Συνασπισμός (Λαϊκό Μέτωπο) με ιδεολογικό περίγραμμα (καθαρά καθεστωτικό), πολιτικές θέσεις που μέσα τους χωράνε οι πάντες και τα πάντα, που κινούνται αυστηρά στα πλαίσια του συστήματος και με οργανωτική υποδομή ακραίου βοναπαρτιστικού καπιταλιστικού τύπου.

Το πολιτικό αυτό «Κίνημα» με ιδεολογικό και προγραμματικό στόχο να σώσει το καπιταλιστικό καθεστώς με την τυχοδιωκτική και καταστροφική ΟΥΤΟΠΙΑ της επαναφοράς του εθνικού καπιταλισμού, είναι μια καθεστωτική φάρσα που επιχειρεί να αναστήσει και να βρικολακιάσει ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΚΑ το παλιό, ανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ.

Είναι φάρσα γιατί ούτε το όραμα μια άλλης κοινωνίας έχει, όραμα που η «ανδρεϊκή τραγωδία» είχε, όπως είχε και πολύ πιο προχωρημένες θέσεις και δημοκρατικές διαδικασίες, δραματικά περισσότερες, από τη σούπα των κοινοτοπιών του Μίκη…

Είναι τέτοια η κακόγουστη αυτή φάρσα, που ο Μίκης ανακάλυψε ξανά τη σταλινική συνταγή της «βασικής αντίθεσης» (λαός-κατεστημένο) και την εμφανίζει σαν νέα ανακάλυψη.

Η «βασική αντίθεση» ανάμεσα στο «λαό» και τις «ξένες εξαρτήσεις» αποτελούσε πάντα την προδοτική συνταγή του σταλινισμού και των μαοϊκών εκτρωμάτων.

Τη «συνταγή» αυτή την έκανε Θεωρία και Πράξη το ανδρεϊκό ΠΑΔΣΟΚ, διανθισμένη και με εναλλακτική «πρόταση εξουσίας», με σοσιαλιστικές ρητορείες και υπέρ-επαναστατικά συνθήματα.

Το πού καταλήξαμε το γνωρίζουμε ΟΛΟΙ…

Κάποιοι μας λένε το γιατί κτυπάμε αυτήν την πολιτική γελοιογραφία της νέας χυδαίας απάτης, ενώ λέμε και εμείς τα ίδια ή στηρίζαμε το Μίκη:

α). Αυτοί, μάλλον διαβάζουν τα κείμενά μας με κλειστά τα μάτια ή σύμφωνα με τις επιθυμίας τους και τις θολούρες που έχουν στο κεφάλι τους.

Τα εντελώς αντίθετα λέμε σε επίπεδο Φιλοσοφίας και Λογικής πάνω στη συγκρότηση των Κινημάτων.

Οι συμφωνίες
σε διαπιστώσεις ή επιμέρους αναλύσεις της ελληνικής πραγματικότητας δεν σημαίνουν ΤΑΥΤΙΣΗ σε επίπεδο πολιτικής φιλοσοφίας, στρατηγικής και τακτικής αναφορικά με τη συγκρότηση πολιτικών φορέων.

Εξάλλου σε επιδερμικό επίπεδο, σε σπερμολογίες κοινότοπων πλέον διαπιστώσεων και σε ηχηρές φράσεις οι πάντες μπορεί να συμφωνούν.

Εδώ, όμως βρίσκεται και η όλη απάτη: Να εγκλωβιστεί η λαϊκή ΟΡΓΗ πάνω σε ασυνάρτητα συνονθυλεύματα ωραίων φράσεων και επαναστατικών δήθεν καταγγελιών των εξωτερικών όψεων του καθεστώτος, των ορατών (και στους τυφλούς σήμερα), πυωδών φουσκαλών του…

Οι αντιλήψεις μας έχουν αποκρυσταλλωθεί σε πλήθος κειμένων μας και κωδικοποιηθεί στο άρθρο:
«Τι να κάνουμε;».
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4349


β). Στηρίζαμε το Μίκη πάνω σε συγκεκριμένες απόψεις και καταγγελίες, καθαρά αποσπασματικού χαρακτήρα και τον κριτικάραμε σκληρά για άλλες του ιδέες και καθεστωτικές πρακτικές.

Είναι, όμως, άλλο ζήτημα η στήριξη και προβολή του Μίκη πάνω σε συγκεκριμένες απόψεις και εντελώς διαφορετικό η συγκρότηση «Πολιτικής Κίνησης», ακραίας βοναπαρτιστικής ειδωλολατρίας που εμπορεύεται την προβολή του και ένα μωσαϊκό ιδεών και τεμαχισμένων απόψεων, κομμένων και ραμμένων στις ανάγκες της καθεστωτικής ειδωλολατρικής κατασκευής του «Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών».

Άλλο ζήτημα η στήριξη μιας ατομικής άποψης και άλλο η στήριξη μιας «Πολιτικής Κίνησης» που αθροίζει και εμπορεύεται τεμάχια απόψεων και καταγγελιών, δίχως να θέτει ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ πολιτικό ζήτημα αιχμής και ολοκληρωτικά κτισμένης μέσα στις ορειχάλκινες πλάκες της ΟΥΤΟΠΙΑΣ του «εθνικού καπιταλισμού»…

Βεβαίως αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν, ούτε θέλουν να καταλάβουν οι κομπάρσοι, τα «ρετάλια» που ενηλικιώθηκαν μέσα στους καθεστωτικούς οχετούς και οι ποικιλίες των τυχοδιωκτών που γλείφουν σήμερα εκεί που έφτυναν χθες…

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 08, 2011 1:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Κίνηση Μίκη»: Χωρίς μιλιά, xωρίς καθαρές πολιτικές θέσεις



Υπάρχει μια δοκιμασμένη συνταγή για να μιλάς ασταμάτητα, αλλά να μην λες τίποτα το συγκεκριμένο: Να φλυαρείς περί ανέμων και υδάτων.

Κάθε τόσο μας αραδιάζει και ένα «μανιφέστο» ο ιδρυτής της «Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών» με συρραφές απόψεων, συχνά ασυνάρτητων και αντιφατικών, που έχουν διατυπωθεί εδώ και πάνω από 10 χρόνια και σήμερα κυκλοφορούν ευρέως από παντού.

Στο καινούργιο του ιδεολογικό περίγραμμα μάς αναπτύσσει ο Μίκης την υπονόμευση και κατάλυση των εθνών-κρατών από τις παγκοσμιοποιημένες αγορές.

Είναι να γελά κανείς με τις «νέες ανακαλύψεις» του Μίκη και με τις νέες γενικολογίες του και αοριστολογίες του, που τις εμφανίζει ως το ιδεολογικό στίγμα της «Κίνησης»: Οι συρραφές γενικόλογων αοριστιών και ασαφειών (κοπανιστός αέρας) «ιδεολογικό στίγμα»!!!

Διαβάστε στην «Ε» το «ιδεολογικό στίγμα»:

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=07/02/2011&id=248815

Αυτή η ιδεολογική σούπα του Μίκη δεν αντέχει σε κριτική. Απλώς αναφερόμαστε σε αυτή για να δείξουμε τούτο: Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο Μίκης με τις «σπίθες» του αρμενίζουν σε «ιδεολογικά στίγματα» και «μανιφέστα», δίχως να θίγουν τίποτα το συγκεκριμένο, δίχως να παίρνουν ΚΑΜΙΑ θέση πάνω στα φλέγοντα και συγκεκριμένα ζητήματα που καθημερινά προβάλλουν επιτακτικά.

Με τις αφαιρέσεις καλύπτονται οι αμαρτίες και με τα «ιδεολογικά μανιφέστα» καλύπτεις την αδυναμία σου να συμμετέχεις στα πολιτικά δρώμενα…

Δόλιο και δοκιμασμένο το τέχνασμα.
Για να μη μιλήσουμε, με σαφείς διατυπώσεις, πάνω στα φλέγοντα πολιτικά ζητήματα, αερολογούμε ιδεολογικά και κατασκευάζουμε «μανιφέστα», με μπαλώματα και συρραφές από εδώ και από εκεί…

Αλλά πώς να μιλήσει συγκεκριμένα και πάνω στα καυτά προβλήματα ο Μίκης και οι πέριξ αυτών; Ένας θα τραβάει από δω και ένας από εκεί…

Προτιμούν, λοιπόν, να σιωπούν και να κρύβονται πίσω από τις ιδεολογικές σούπες του Μίκη…


«Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών» χωρίς πολιτική μιλιά πάνω στα σοβαρά και καυτά ζητήματα!!!


Μάς κατακλύζουν δραματικά γεγονότα και οι «Ανεξάρτητοι Πολίτες» είναι απλώς «ανεξάρτητοι» από κάθε πολιτική θέση και δέσμευση, από κάθε ανάγκη να διατυπώσουν καθαρές πολιτικές θέσεις.

Αυτή είναι η «ανεξαρτησία» τους: Ανεξαρτησία από τα προβλήματα της κοινωνίας και από τη δέσμευση συγκεκριμένων πολιτικών θέσεων.

Γι αυτό ο «ιδρυτής» κατέβηκε από τον Όλυμπο του ειδώλου του με τις πλάκες του Μωυσή, πλάκες γενικών και ασυνάρτητων σπερμολογιών: Το προγραμματικό «μανιφέστο»!!!!!

Γι αυτό πλαισιώθηκε από τους «σοφούς συμβουλάτορες» που κανένας τους δεν μιλάει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, τώρα δεν μιλούν καθόλου, ακριβώς γιατί ο κάθε ένας αναιρεί τον άλλο και όλοι μαζί ενώνονται στην καθεστωτική λογική του παραγοντισμού και της αυτοπροβολής…

Γι αυτό και κτίζουν «σπίθες» στον αέρα: Χωρίς θέσεις, απλώς με βάση τις ιδεολογικές και πολιτικές σούπες του ιδρυτή και το πετυχημένο σύνθημα του Ανδρέα: « Η Ελλάδα στους Έλληνες»!!!

Αυτή η «φούσκα» του καθεστωτικού πολιτικού χρηματιστηρίου, σύντομα θα σκάσει και με μεγαλύτερο πάταγο από τη «φούσκα» της χρηματιστηριακής απάτης του «εκσυγχρονισμού».

Η «κίνηση», αν αποτολμήσει να φύγει από την αερολογία ή αναγκαστεί να εμφανίσει το πραγματικό πολιτικό της πρόσωπο θα προκαλέσει μεγάλο γέλιο…

Προς το παρόν σιωπά σκανδαλωδώς πάνω στην πληθώρα των γεγονότων του καθημερινού μας πολιτικού εφιάλτη. Π.χ.: Η πρόσφατη κατάληψη της Νομικής από τους λαθρομετανάστες και το συνακόλουθο όργιο του πολιτικού παιχνιδιού. Το καθημερινό στημένο τρομοκρατικό θέατρο. Την οργουελική κάρτα του πολίτη που μας ετοιμάζουν και πολλά άλλα.

Τα ιστολόγια καθημερινά αναλύουν τα γεγονότα και παίρνουν θέση σε αυτά, αλλά η «κίνηση Μίκη» που φιλοδοξεί να «ανατρέψει» το κατεστημένο των ανδρεικέλων δεν έχει μιλιά, ούτε καθαρές και ακριβείς θέσεις…


Απλώς σάλτσες γενικόλογων ασαφειών…

Υπάρχει, όμως και ένα ζήτημα ύψιστης ΗΘΙΚΗΣ σημασίας.

Ο Δημήτρης Ψαράς των «ιών» έχει επώνυμα καταγγείλει τούτο: ότι ο Μίκης έχει τη στήριξη του «ομίλου Κυριακίδη-Λαυρεντιάδη, μέσω της ΜΚΟ του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων «Ρωμηοσύνη»!!!

Το κείμενο του Ψαρά εδώ:
http://www.iospress.gr/texts_2011/20110125.htm

Αυτό δεν είναι ιδεολογική και πολιτική κριτική για να την προσπεράσουμε. Είναι σοβαρότατη καταγγελία επώνυμα διατυπωμένη.

Γιατί την έκανε γαργάρα ο Μίκης;

Το «επιχείρημα»
ότι διατυπώνεται από το γνωστό Δημήτρη Ψαρά των «Ιών» δεν αλλάζει το ζήτημα. Είναι καταγγελία σοβαρότατη!!!

Τα ανταγωνιστικά συμφέροντα μερίδων του κεφαλαίου έχουν σήμερα, λόγω κρίσης, οξυνθεί στο έπακρον. Έχουμε και εδώ πόλεμο μεταξύ των μαφιόζων του χρήματος.

Συνεπώς, συχνά βγαίνουν πολλά άπλυτα στη φόρα.

Ας μην ξεχνούμε ότι και τον Βγενόπουλο,
έναν νέο πολιτικό μνηστήρα, ανταγωνιστικά συμφέροντα τον «κάψανε» με την προβοκάτσια που του στήσανε στο κάψιμο της τράπεζάς του.

Γιατί σιωπούν ο Μίκης και οι «κομπάρσοι» του πάνω σε αυτήν την σοβαρότατη καταγγελία;;;

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 08, 2011 10:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΜΕ: οι βιομηχανίες του σκότους



Αποτελεί πλέον κοινοτυπία να μιλάμε για τη δικτατορία του σκότους και της προβοκάτσιας των ΜΜΕ

Αυτή η μακάβρια δικτατορία του σκότους δίνει το στίγμα της νεοταξικής βαρβαρότητας και της κακουργίας των μαφιών του χρήματος.

Αυτά λοιπόν τα θηριώδη όργανα της Κόλασης, με κυνισμό χωρίς ιστορικό προηγούμενο, κατηγορούν, ως «σκοταδιστική» την Ορθόδοξη Εκκλησία!!!

Όταν, βεβαίως, οι δικτάτορες του σκότους και της παραπληροφόρησης, της ψευτιάς και της απάτης, σε κατηγορούν, ως «σκοταδιστή», αυτό αποδείχνει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι είσαι φως και λάμψη αλήθειας…

Όταν οι "πόρνες" του σύγχρονου σκοταδισμού κατηγορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία, ως «σκοταδιστική», αυτό σημαίνει πολύ απλά: Η Ορθοδοξία είναι φως, φλόγα αλήθειας.

Να, γιατί συκοφαντούν, με τέτοιο θηριώδες μένος την Ορθοδοξία και της έχουν κηρύξει ανελέητο πόλεμο.

Και είναι τέτοιο το υστερικό μένος του σκοταδισμού των ΜΜΕ που τη λαοθάλασσα στην Πλατεία του Συντάγματος εναντίον της «Κάρτας του Πολίτη», όχι απλώς την «έπνιξαν» και την εξαφάνισαν κυριολεκτικά, αλλά επιχείρησαν, αδέξια μέσα στον πανικό τους, και να τη συκοφαντήσουν με τις γελοιότητες περί 100 ή 200 ατόμων, καθώς και τις άλλες αθλιότητες περί «παραθρησκευτικών» οργανώσεων!!!

Χιλιάδες λαού, όλων των κοινωνικών κατηγοριών και όλων των ηλικιών, πλημμύρισαν το Σύνταγμα και τα ΜΜΕ δεν έβγαλαν τσιμουδιά. Απλώς τα πιο ξεφωνημένα στις διαστροφικές παραφιλολογίες και στις «εκροές» των κοπράνων, μίλησαν για 100 ή 200 άτομα…

Πενήντα χιλιάδες υπογραφές (πολλαπλασιάζονται σε ρυθμούς γεωμετρικής προόδου) έχουν δηλώσει την κάθετη εναντίωσή τους στην αποτρόπαιη ρουφιανιά της Κάρτας του Πολίτη, ΚΑΙ οι πασίδηλοι ρουφιάνοι των ΜΜΕ δεν έχουν βγάλει κιχ…

Και μόνο αυτή η δικτατορική αυθάδεια του σκότους των ΜΜΕ αποδεικνύει τον καθεστωτικό τρόμο από το κίνημα της «Κάρτας του Πολίτη».

Το ποιο ΚΙΝΗΜΑ, λοιπόν ΤΡΕΜΕΙ το καθεστώς φαίνεται με απλές συγκρίσεις από τη στάση των ΜΜΕ…

Αυτά για τους «σπινθηροβόλους» κομπάρσους που ψάχνουν με το φανάρι κάποια παράγραφο στον Τύπο να τους κτυπάει, καταπίνοντας του ύμνους ΣΥΝΟΛΙΚΑ του καθεστώτος…

Το «Κλασσικοπερίπτωση» γράφει:

Τα κανάλια της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης δηλαδή αυτές οι πολυπλόκαμες και ...πολυδραστήριες εταιρείες οι οποίες έχουν απο το κράτος και τις τράπεζες "ειδική μεταχείριση" , εκτίμησαν ότι η χθεσινή συγκέντρωση αφορούσε σε μια παρεΐτσα 100 ατόμων που είπαν να πάνε να λύσουν τα "ψυχολογικά" τους προβλήματα στην πλατεία του Συντάγματος.

Το Alter δηλαδή το κανάλι της υπεύθυνης και "σοβαρής" αριστεροδέξιας ενημέρωσης
που παρουσίασε ρεπορτάζ απο την συγκέντρωση ,δυστυχώς έστειλε δημοσιογράφο που ή έχει βαριά μυωπία ή το πιθανότερο δεν μπορεί να μετρήσει χωρίς τηνχρήση των δακτύλων του.

Αφιερώνουμε τις παρακάτω φωτογραφίες ειδικά στο Alter και του ευχόμαστε όταν θα παρουσιάσει πολιτικές δημοσκοπήσεις να έχει θεραπευθεί απο αυτές τις σοβαρές δημοσιογραφικές "ασθένειες".

Ανοίξτε για να δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/02/100.html

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Φεβ 08, 2011 11:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η καρικατούρα του ανδρεϊκού βοναπαρτισμού



Φαίνεται ότι η ιστορία δεν διδάσκει. Και όμως έχουμε ένα ζωντανό και σχετικά πρόσφατο, ιστορικό παράδειγμα: Το ΠΑΣΟΚ

Όταν δημιουργήθηκε και αναπτυσσόταν με ρυθμούς καταιγίδας πολλοί αγωνιστές πίστευαν, τότε, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο φορέας της επαναστατικής ανασυγκρότησης του λαϊκού κινήματος και «χώθηκαν» με τα τσαρούχια μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Η ψευδαίσθηση αυτή τότε ήταν δικαιολογημένη. Το ΠΑΣΟΚ ήταν σαρωτικό και εξέφραζε μια παλίρροια ΕΛΠΙΔΑΣ και όχι ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ.

Σήμερα, όμως, οι ψευδαισθήσεις γύρω από την «Κίνηση Μίκη», είναι εντελώς αδικαιολόγητες.

ΟΧΙ μόνο γιατί έχουμε το ιστορικό προηγούμενο του ΠΑΣΟΚ, αλλά διότι η «Κίνηση Μίκη» είναι μια απελπισμένη απόπειρα να ξαναζεσταθεί η παλιά σούπα του ΠΑΣΟΚ.

Η «Κίνηση Μίκη» είναι μια φάρσα που επιχειρεί μια «ξεκάρφωτη», τεχνητή και τυχοδιωκτική απομίμηση των ίδιων όρων που συγκρότησαν το ΠΑΣΟΚ, στις σημερινές συνθήκες κατάρρευσης και ολοκληρωτικής σήψης των κομμάτων και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ, σε συνθήκες ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ η οποία προέρχεται ακριβώς από το γεγονός ότι κανένα κόμμα και κανένας νέος «Μεσσίας» δεν εμπνέει, έστω και ελάχιστα, εμπιστοσύνη και αξιοπιστία…

Γι αυτό η «Κίνηση Μίκη» συγκροτείται και με όρους απελπισίας: Με όρους ψύχωσης στο είδωλο «Μίκης», δηλαδή με όρους που καταργούν και αυτό το τσόφλι της αστικής δημοκρατίας. Εδώ προωθείται και συγκροτείται μια πολιτική κίνηση δίχως να έχει ούτε στο ελάχιστο τις «δημοκρατικές» διαδικασίες του παλιού ΠΑΣΟΚ.

Εδώ το Α και το Ω είναι ο Μίκης, το «είδωλο» και μάλιστα ένα «είδωλο» μπαγιάτικο και βουτηγμένο στο καθεστώς πολυεδρικά.

Το 1975 είχαμε αναλύσει διεξοδικά το «φαινόμενο ΠΑΣΟΚ».

Θα παραθέσουμε κάποια μικρά αποσπάσματα που θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε τη σημερινή φάρσα της «κίνησης Μίκη»

«…Το ΠΑΣΟΚ σχηματίστηκε πολιτικά μετά την αλλαγή της 23 του Ιούλη 1974. Από την αρχή της συγκρότησής του ήταν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από αστούς πολιτικούς, αντιστασιακούς δημοκράτες, φιλελεύθερους, ριζοσπάστες σοσιαλίζοντες και απογοητευμένους κομμουνιστές. Μια ατέλειωτη σειρά από γνωστούς πολιτικούς, δικηγόρους, καθηγητές της αστικής και μικροαστικής τάξης, που φιγουράρανε με το χρίσμα του αντιστασιακού, από καλοπροαίρετους και χαμένους μικροαστούς «με χάος πολιτικής σύγχυσης στο μυαλό τους», από ανθρώπους που κοιμόνταν μέσα στα χρόνια της δικτατορίας για να ξυπνήσουν ξαφνικά το 1974, από ρεφορμιστές και αντιστασιακούς αγύρτες, όλοι αυτοί, από κοινού ανέλαβαν να φτιάξουν το «Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα», να μας διδάξουν το 1974 το σοσιαλισμό και να οδηγήσουν το «λαό» στην απελευθέρωσή του! Δεν μπορείς ούτε αηδία να νοιώσεις παρά μόνο οίκτο για τη μικροαστική κακομοιριά. Αλλά δεν υπάρχουν περιθώρια για συναισθηματολογίες.

Από την ίδρυσή του λοιπόν το ΠΑΣΟΚ αποτελεί μια πολιτική συμμαχία διαφόρων πολιτικών παραγόντων και ανεύθυνων προσωπικοτήτων με δημοκρατικά, αντιστασιακά, σοσιαλιστικά ψευδώνυμα. Είναι ένας «Δημοκρατικός Συνασπισμός» που κατά την ίδια την διακήρυξή του είναι παλλαϊκός…

… ΄Ενας συνασπισμός, που απευθύνεται σε όλους τους «συνεπείς δημοκράτες» σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, μικροαστικά, αγροτικά, εργατικά, ακόμα και αστικά, δηλαδή υπερταξικός και ακομμάτιστος. «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ δεν είναι κόμμα αλλά κίνημα», «συμμαχία των μη προνομιούχων» μας διαβεβαιώνουν διαρκώς οι ηγέτες του.

…Σκοπός τώρα του συνασπισμού αυτού είναι «η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, η κοινωνική απελευθέρωση, η δημοκρατική διαδικασία
Όλα τα μοτίβα της πολιτικής ζύμωσης του ΠΑΣΟΚ στηρίζονται πάνω στη θεωρία και την πράξη της συμμαχίας όλων των «προοδευτικών δυνάμεων», «των μη προνομιούχων», πάνω στη λογική του δημοκρατικού συνασπισμού

…Απ’ αυτή την άποψη το ΠΑΣΟΚ είναι ιστορικά καταδικασμένο. Σε γρήγορο, σχετικά, διάστημα θα πάψει να είναι αυτό που είναι, θα μετατραπεί σε ένα κυβερνητικό κόμμα αστικής διαχείρισης (!). Με την αναρρίχησή του στην κυβερνητική εξουσία (που δεν θα αργήσει) θα υποστεί ανατομική αλλοίωση, αν δεν τιναχτεί στον αέρα…»


Η ιστορία έδειξε ότι η ανάλυσή μας ήταν σωστή!

Η «κίνηση Μίκη» είναι ένα γελοιογραφικό κακέκτυπο της ίδιας φιλοσοφίας, των ίδιων μεθόδων, πολιτικών όρων και «υλικών» της συγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.

Η «Κίνηση Μίκη» δεν αποτελεί απλώς μια καρικατούρα και γελοιογραφία, προγραμματικά και πολιτικά, του παλιού ΠΑΣΟΚ, αλλά συγκροτείται και με «υλικά» παντελώς φθαρμένα και «λερωμένα» καθεστωτικά.

Βεβαίως και χωρίς μια πολιτική ιδιοφυία σαν τον Ανδρέα!

Το χειρότερο: η τωρινή «κίνηση» επιχειρεί να συσπειρώσει όλα τα ανεμομαζώματα της απελπισίας, της ιδεολογικής μιζέριας και της δραματικής πολιτικής φτώχειας: Μια «Βαβυλωνία», ιδεολογικής και ηθικής πτώσης, απελπισμένου ατομικισμού και τερατώδους πολιτικής σύγχυσης.

Με αυτά τα σημερινά δεδομένα η «Κίνηση Μίκη», αν υποτεθεί ότι θα περπατήσει (μάλλον απίθανο), θα αποτελέσει τη μοχθηρή, αντιδημοκρατική γκριμάτσα-καρικατούρα του ανδρεϊκού βοναπαρτισμού.

Γράφαμε για τον ανδρεϊκό βοναπαρτισμό το 1975 στο ίδιο άρθρο:

«…Οι ίδιες αυτές αδυναμίες και αντιφάσεις των οργάνων βάσης του ΠΑΣΟΚ είναι που αναπτύσσουν και εδραιώνουν ένα γραφειοκρατικό μηχανισμό αστικού χαρακτήρα, που στην κορυφή του θα βρίσκεται ο Βοναπάρτης πρόεδρος.

Η ίδια η ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ είχε ανάγκη ένα Βοναπάρτη ηγέτη που θα στεκόταν υπεράνω των αντιθέσεων, θα εξασφάλιζε τη συνέχεια και θα έδινε στο ΠΑΣΟΚ το ανάλογο και αναγκαίο οργανωτικό περίβλημα. Δηλαδή θα προωθούσε την οικοδόμηση και την τελειοποίηση ενός βοναπαρτιστικού γραφειοκρατικού μηχανισμού. Αυτό το απαιτούσε η ίδια η ταξική ετερογένεια και αμορφία του ΠΑΣΟΚ.

Την κάλυψη αυτών των αναγκών ήρθε να εκπληρώσει ο Ανδρέας. Ο ρόλος του είναι καθαρά βοναπαρτιστικός και προωθεί μια τέτοια δομική διάρθρωση στο ΠΑΣΟΚ που αντιστοιχεί στον τύπο της προεδρικής δημοκρατίας, του αστικού κράτους. Ο ίδιος ο Ανδρέας είναι ανεξέλεγκτος και οι εξουσίες του απεριόριστες.

Με μια τέτοια δομική διάρθρωση οι δημοκρατικές λειτουργίες δεν εκπληρώνουν άλλον ρόλο απ’ αυτόν των κοινοβουλευτικών εκλογών: Την εκλογή της κυβέρνησης της γραφειοκρατικής μηχανής του ΠΑΣΟΚ …».


Σήμερα με τη δραματική Βαβυλωνία της απελπισμένης σύγχυσης και πολιτικής κατάπτωσης ΚΑΙ με το Μίκη να είναι το Α και το Ω κάθε αναφοράς, θα οικοδομηθεί ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός ολοκληρωτικός ο οποίος θα έχει στην κορυφή το «είδωλο» του Μίκη.

Ευτυχώς, τέτοιες γελοιογραφικές φάρσες, σήμερα, δεν έχουν μεγάλη ζωή. Με την πρώτη εκλογική αναμέτρηση καταρρέουν…


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 09, 2011 9:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο «εγκέφαλος» των παρασκηνίων του Μητσοτάκη οργανωτής της «Κίνησης Μίκη»




Είχαμε σκοπό να μη μιλήσουμε ακόμα για όλο αυτό το συνονθύλευμα της «Συμβουλευτικής Επιτροπής» της «Κίνησης Μίκη»: Κασιμάτηδες, Κούνδουροι και δε συμμαζεύεται…

Περιμέναμε ακόμα και τα άλλα πρόσωπα που βρίσκονται στο παρασκήνιο…

Μας κτύπησε όμως κεραυνός όταν διαβάσαμε από την ίδια την ιστοσελίδα του Μίκη ότι στα ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ είναι ο «εγκέφαλος» της παρασκηνιακής δράσης του Μητσοτάκη: Ο Γιάννης Δημητροκάλλης!!!!!

«Επίσης τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής: Γιάννης Δημητροκάλλης, πρώην Γραμματέας Επικοινωνιών και Βαγγέλης Μπόντας, εκδότης»
http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/news/?nid=437

Και μόνο αυτό το γεγονός φωτίζει τα ΠΑΝΤΑ και μας δικαιώνει ΑΠΟΛΥΤΑ. Δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις πλέον.

Θα καταλάβετε οι πάντες τι εννοούμε αν ερευνήσετε την ιστορία του ανδρός.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

Ο Γιάννης Δημητροκάλλης διακρίθηκε στον τομέα της κομματικής οργάνωσης της μητσοτακικής Ν.Δ. και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκλέχτηκε μέλος της Κ.Ε. και στη συνέχεια της 11μελούς εκτελεστικής επιτροπής της Ν.Δ. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης.
Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.


Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον δραστηριοποιήθηκε και στο χώρο των Μ.Μ.Ε. και της πολιτικής Επικοινωνίας.

Ο πανίσχυρος ελέω Μητσοτάκη κ. Γιάννης Δημητροκάλλης, γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνος για όλες τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ, αλλά και για άλλα “λεπτά” οργανωτικά θέματα και τα ΜΜΕ, ο Δημητροκάλλης ποτέ δεν πέρασε από το πολιτικό παρασκήνιο στην μάχιμη πολιτική αρένα.

Αυτός, λοιπόν, ο πανίσχυρος άνδρας των κομματικών μητσοτακικών παρασκηνίων είναι «οργανωτής» της « Κίνησης των Ανεξάρτητων Πολιτών»!!!

Οι αναλύσεις πλέον περιττεύουν….


Επιστροφή στην κορυφή
Γενιά του '60
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 09, 2011 3:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δηλαδή εάν καλώς εννόησα πρόκειται για άτομο που έχει θητεύσει στα πιο "βρώμικα" μαγειρεία της πολιτικής.
Μειδιά κανείς όταν διαβάζει πως καμώνονται μερικοί τους ελπίζοντες «η πεδιάδα να μην είναι βάλτος που θα πνίξει τη σπίθα μέσα στη μούχλα της». Και κάποιους άλλους που κάνουν τάχαμ τάχαμ τους ανήξερους. Ούτε τα ονόματα της επιτροπής δημοσιεύουν ούτε αξιοπερίεργο τους φαίνεται να προβάλλεται η σπίθα από την Αυγή (άσε που μερικά χαϊβάνια καραβάνια το διατυμπάνισαν κιόλας).
> http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=597795

Και όπως επίσης πολύ λυπηρό είναι ότι από το πολύ τουρλουμπούκι μερικοί αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να αντισταθμίσουν την ιδιωτεία με μούγκα στη στρούγκα.
Μα τέλος πάντων ποιος ξέρει ΤΙ.. ΤΡΕΧΕΙ; Εγινε κατολίσθηση και πέσε κανας βράχος;

Μόνο η Θεία Ολγα, τελικώς, η Θεία Ολγα ξέρει…
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Φεβ 09, 2011 8:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δυστυχώς δικαιωνόμαστε
Από Κλασσικοπερίπτωση
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2011/02/blog-post_5240.html




Μόνο το "Ρεσάλτο" και η "Κλασσικοπερίπτωση" δεν έτρεξαν σαν τους λιμασμένους να φάνε το "γλυκό του κουταλιού" που προσέφεραν οι όψιμοι της ανυπακοής και της "ανεξαρτησίας".

Κάποιοι μας κατηγόρησαν για πολιτικό "γεροντοκορισμό", άλλοι πάλι έσκιζαν σαν τους φαρισαίους τα ρούχα τους επειδή τάχα αμφισβητήσαμε το ιερό τοτέμ τους.

Συγχαρητήρια κύριοι.

Τόσο οι "δημοκρατικές" ενδοπαραταξιακές σας διαδικασίες, όσο και η επιλογή των "στελεχών" σας, δεν αφήνουν πλέον και πολλά περιθώρια στον σκεπτόμενο πολίτη προκειμένου να αντιληφθεί τι πραγματικά εννοείτε όταν λέτε ότι είστε ένα "κίνημα ανεξαρτήτων πολιτών".

Έχετε κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιείτε ως προμετωπίδα της κίβδηλης ανυπακοής σας το "δεν πληρώνω - δεν πληρώνω" και έχουμε κάθε δικαίωμα να απαντούμε με το σλόγκαν "δεν μασάω - δεν μασάω".

Για τον πατριωτισμό μπορεί να βάλετε να μας μιλήσει π.χ ο κ. Κούνδουρος, αυτός δηλαδή που έλεγε ότι δεν τον πειράζει να καίνε κάποιοι την Ελληνική σημαία.

Τον Δημητροκάλλη για ποιό θέμα θα τον βάλετε να μας μιλήσει;

Μήπως για την Μητσοτακική μορφή του "νέου πατριωτισμού" ή για το πως ο πολίτης θα γίνει ακόμα πιο "ανεξάρτητος" ακολουθώντας την σωτήρια πλεύση του νεο-φιλελευθερισμού.

Στο "οργανωτικό " που τον τοποθετήσατε, έχει βέβαια πολύ καλές συστάσεις ήδη από τον καιρό που συνεισέφερε τα μέγιστα στην εδραίωση του Μητσοτάκη στη ΝΔ

Αν θέλουμε όμως να φάμε "πράσινο' ή "μπλέ" κουτόχορτο, δεν είναι ανάγκη να πάρουμε από τον υπαίθριο πάγκο του Θεοδωράκη το παίρνουμε κατ΄ευθείαν απο τον παραγωγό και σε καλύτερη μάλιστα συσκευασία.


Άντε παιδιά ευχόμαστε και εις ...ανώτερα.


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Οινόπνευμα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 10, 2011 1:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πολλά φαιδρά ακούσαμε και είδαμε στην Αργυρούπολη.
Τον κ. Κούνδουρο δεν τον είχαν ορμηνεύσει να ξεχάσει το «Ρωμηός» που είχε μάθει προφανώς από τη γιαγιά του. Αν και όπως ακούσαμε δεν είχε άδικο, υπήρχαν και «Ρωμηοί» στην αίθουσα. Οι υπόλοιποι θα ήσαν μάλλον αρχαιολάτρεις.

Ο κ. Αλευρομάγειρος εκεί που διάβαζε αφαιρέθηκε κι αναφέρθηκε στον Οτσαλάν! Δεν ξέρουμε αν ο Μίκης ευαισθητοποιήθηκε ή αν είπε: Οτσαλάν, Οτσαλάν κάτι μου λέει το όνομα αλλά είναι κι αυτό το Έμμενταλ, βλέπετε.

Για τον κ. Φίλια και τι να είπω, που έλεγε ο Κονδυλάκης στον «επικήδειο».
(Τελικώς υπήρχαν και πολλά κοινά μ’ αυτήν τη σάτιρα. Μια παρέα καθόντουσαν όλοι, νεκρός εν προκειμένω η χώρα μας. Κι οι επικήδειοι δίνανε και παίρνανε κατά το δοκούν. Κι ανάλογα με τις επιδόσεις του καθενός. Ήξερες Κύπρο, κότσαρες Κύπρο. Δίδασκες συνταγματικό, κότσαρες παραβιάσεις). Στο τέλος της ομιλίας του Φίλια σκέφτηκα μα γιατί ωρύεται έτσι ο ποιητής;
Άσε που λίγο να κρατούσε ακόμη ο λόγος του μπορεί και να πλακωνότανε με κανά διπλανό του. Ας μην προτρέχουμε, όμως κι ας ευχηθούμε να είναι «σιδηροκέφαλοι».
Επιστροφή στην κορυφή
Κολλητήρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Φεβ 10, 2011 1:46 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η παρακμή και η ασυναρτησία επί σκηνής



Οι κομπάρσοι και τα ξεθωριασμένα, καθεστωτικά «ρετάλια» βγήκαν επί σκηνής κάτω από τα «άγρυπνα» βλέμματα του «Μπέρια» (Δημητροκάλλης)!!!

Στην τελευταία μάζωξη της «κίνησης Μίκη», στην Αργυρούπολη, κάποια από αυτά …μίλησαν!!!

Τέτοια παρακμιακή μιζέρια, νοσηρό ατομικισμό και ναρκισσιστική έξαψη δεν συναντάς παρά μόνο σε χαζοχαρούμενα περιβάλλοντα που μαγεύονται από φράσεις πυροτεχνήματα ή περιβάλλοντα στημένων κλακαδόρων.

Ο Φίλιας μίλαγε για τον εαυτό του, μύριζε και έγλειφε τον εαυτό του και έλεγε πόσο «μεγάλος» είναι και πόσο «καταλυτικός» ιστορικός συντελεστής είναι για τα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας!!!!!



Ξεπερνούσε σε θεατρινισμούς και σε συνθηματολογική υστερία, προς άγραν χειροκροτημάτων, και τον τελευταίο πολιτικάντη: κοινοτοπίες αφόρητες, βερμπαλισμούς, νοσηρός αυτό-θαυμασμός, φραστικά πυροτεχνήματα για τροφή των καταναλωτών-θαμώνων…

Ο Κασιμάτης επαναλαμβάνει το ίδιο μονότονο γουργουρητό κάθε φορά περί Μνημονίου…

Ο Αλευρομάγειρας υμνούσε το Μίκη υπέρμετρα και μέσα στον οίστρο του αναφέρθηκε και στον Οτσαλάν. Ξέχασε ότι ο Μίκης στήριξε τον Σημίτη στην υπόθεση του Οτσαλάν και βγήκε με τις πιτζάμες για να κατηγορήσει τον Οτσαλάν και τις κινήσεις υπέρ του Οτσαλάν!!!

Αυτά παθαίνει κανείς όταν βρίσκεται σε παράκρουση «πατριωτικής» υμνολογίας…

Στα εκλογικά μπαλκόνια ακούς πιο σοβαρά πολιτικά πράγματα, έστω κάποιες απόψεις, πάνω στα καυτά προβλήματα.

Εδώ οι «συμβουλάτορες» κομπάρσοι, αυτοί που μίλησαν, δεν είπαν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα.

Κάθε ένας ήταν και ένα ξεχωριστό «μπαλκόνι» που απευθυνόταν σε χειροκροτητές. Το κυρίαρχο στοιχείο ήταν ο ναρκισσιστικός ανταγωνισμός των ομιλητών για αυτοπροβολή και είσπραξη χειροκροτημάτων…

Σε λίγο αυτό το τσίρκο των παρακμιακών «εγώ» και του νοσηρού ατομικισμού θα χρειαστεί ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ένα ισχυρό, «συγκολλητικό» γραφειοκρατικό μηχανισμό για να μην αρχίσουν τα ... μαχαιρώματα, όλων εναντίον όλων…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες