Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
"Ο πόλεμος τώρα άρχισε"

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 15, 2010 5:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: "Ο πόλεμος τώρα άρχισε" Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
"Ο πόλεμος τώρα άρχισε"
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/12/blog-post_3918.html



Τεράστια η προσέλευση των Ελλήνων στη σημερινή παλλαϊκή συγκέντρωση

Αν και οι αφετηρίες ιδεολογικά και κυριολεκτικά ήταν αρκετές, ωστόσο πάνω από 500.000 Ελλήνων πολιτών κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας όχι για να διαδηλώσουν αλλά για να δώσουν το τελεσίγραφο στην κυβέρνηση.

Το μήνυμα στην εθνοκτόνα κυβέρνηση των προδοτών αλλά και στα αντιπολιτευόμενα δεκανίκια της, ήταν σαφές και ξεκάθαρο:

«Φτάνει πια! Ήρθε η ώρα να ξεκουμπιστείτε αφήνοντας πίσω τα κλεμένα.Δεν θα σας επιτρέψει ο λαός να του τραβήξετε κι άλλη χαρακιά στο μπράτσο.Ο λαός δεν συγχωρεί πλέον ούτε ανέχεται κανέναν.Φύγετε όσο είναι καιρός!»

Η Αλέκα Παπαρήγα εξερχόμενη χθες από το Μέγαρο Μαξίμου είπε μια φράση την οποία και χρησιμοποιήσαμε ως τίτλο αυτής της ανάρτησης. «Ο πραγματικός πόλεμος τώρα άρχισε».

Ωστόσο την πρώτη ημέρα του «πολέμου», το "ΠΑΜΕ" όταν ανέβηκε την Όθωνος αντί να στρίψει αριστερά και να κάτσει μπροστά στην Βουλή όπως έκαναν όλοι οι άλλοι, έστριψε δεξιά στην Αμαλίας και απομακρύνθηκε.

Βέβαια μπορεί να ήθελε να αποφύγει τη σύγκρουση με τους "αντιεξουσιαστές" οι οποίοι έφτασαν λίγο μετά, όταν είχαν σιγουρευτεί ότι το "ΠΑΜΕ" είχε απομακρυνθεί αρκετά ή απλώς να μην ήθελε να έλθει σε "φυσική" επαφή με τους άλλους εργαζόμενους.

Αυτό που είδαμε σήμερα ήταν απλώς η πρώτη μέρα της "επιστράτευσης" και όπως όλα δείχνουν οι "μάχες" σύντομα θα αρχίσουν.




Είδαμε επίσης και τα "τάγματα εφόδου" των δήθεν αντιεξουσιαστών να εκτελούν τις "άνωθεν" εντολές των "αντιεξουσιαστών της εξουσίας".
Σχεδόν στην μέση της πορείας εμφανίστηκαν ως "δια μαγείας" από το πουθενά τα μαυροφορεμένα τσιράκια με ένα "μπλοκ" των 200- 300 ατόμων και άρχισαν τα επεισόδια σχεδόν σε κάθε πλευρά της πλατείας Συντάγματος.


Ο κόσμος όμως αυτή την φορά δεν "μάσησε" και όλα τα "μπλοκ" των εργαζομένων που ακολουθούσαν συνέχισαν την πορεία τους προς τον "ναό της ...δημοκρατίας".

Όλοι έχουν καταλάβει πλέον ότι δεν μπορούν πια να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου και αν σήμερα έχουν να φάνε ένα καρβέλι ψωμί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι αύριο θα ψάχνουν και για το ξεροκόμματο.

Έχουν αντιληφθεί επίσης την πονηριά και τον δαιμονικό - μισάνθρωπο χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης η οποία εφαρμόζει την εξελιγμένη και "βελτιωμένη" μορφή της θεωρίας του Μάλθους, με μόνη διαφορά ότι τούτοι εδώ έχουν σχεδιάσει την εξόντωση των 2/3 του λαού και όχι του 1/3.

Από σήμερα λοιπόν πετάμε όλοι τα παλιά ρούχα της κομματικής αριστοκρατίας και του μεταπολιτευτικού πολιτικού "καθωσπρεπισμού" και ντυνόμαστε με τα πολεμικά ρούχα του Μακρυγιάννη, του Καραϊσκάκη, του Κολοκοτρώνη και όλων των αγωνιστών και Μαρτύρων του χθες και του σήμερα.

Από σήμερα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα και όχι να ελπίζουμε ότι η επιβίωσή μας είναι υπό διαπραγμάτευση.

Το μόνο ίσως που θα μας αφήσουν να διαπραγματευτούμε είναι το συσσίτιο της παγκόσμιας ηλεκτρονικής φυλακής στην οποία θέλουν να μας χώσουν.

Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 15, 2010 9:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο λαός τρομοκράτησε το καθεστώς και τους τρομοκράτες του



Τα κυβερνητικά ανδρείκελα καταρρέουν και τα κομματικά θεμέλια του καθεστώτος τρίζουν.

Η βροντερή φωνή του λαού της Αθήνας και όλης της Ελλάδας έδειξε ότι η «Τάξη» του καθεστώτος (η «τάξη» της Νέας Τάξης) είναι κτισμένη στην άμμο.

Δεν ήταν μόνο το μέγα πλήθος, κάτω από συνεχή βροχή, που σηματοδοτεί την κατάρρευση των σημερινών κυβερνητικών ανδρεικέλων και των καθεστωτικών κομμάτων, αλλά, κυρίως, το πάθος και ο εκρηκτικός θυμός των Ελλήνων διαδηλωτών.


Η Αθήνα, σήμερα, έζησε σεισμικές δονήσεις από ένα λαϊκό ηφαίστειο που έβγαζε μέσα από τα έγκατα της γης (τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας) χείμαρρους καυτής λάβας.

Ο λαός αγριεμένος, σφύριζε όπως οι θυμωμένες μέλισσες, εναντίον των δυναστών του, των κομματικών, αλλά και προβοκατόρικων παιχνιδιών τους.

Ήταν τέτοιος ο μαζικός λαϊκός θυμός που τα καθεστωτικά παιχνίδια της προβοκάτσιας δεν πέτυχαν…

Έγιναν απόπειρες προβοκάτσιας από τους μηχανισμούς του καθεστώτος και τις οργανωμένες «συμμορίες» τους, αλλά κάτω από το κράτος του δικού τους τρόμου και πανικού, επακόλουθο των άγριων λαϊκών διαθέσεων, απέτυχαν…

Ο λαός, σήμερα, τρομοκράτησε τους τρομοκράτες του καθεστώτος…

Σίγουρα έχει σπείρει τον τρόμο και τον πανικό και στα κυβερνητικά ανδρείκελα. Τρόμος και πανικός που θα επιταχύνει την κατάρρευσή τους…

Έσπειρε, βεβαίως, τρόμο και πανικό και σε όλα τα κομματικά επιτελεία: «Αριστερά» και «δεξιά»…

ΟΛΟΙ καταδικάζουν τη λαϊκή οργή κατά του Χατζηδάκη. Οι κομματικές συντεχνίες και οι προπαγανδιστικές ύαινες (ΜΜΕ και πολλά ιστολόγια) θα επενδύσουν στη «βία» κατά του Χατζηδάκη, ακριβώς γιατί αυτή η πράξη της λαϊκής οργής ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ την ΟΡΓΗ του κόσμου εναντίον ΟΛΩΝ των κομμάτων και των πολιτικών μεταπρατών της Νέας Τάξης…

Οι κομματικές συντεχνίες, εδώ συνενώνονται, σαν μια γροθιά, υπερασπίζοντας τα γενικά κομματικά τους συμφέροντα και τα πληρεξούσιά τους.

Η κοχλάζουσα λαϊκή οργή ξεχειλίζει και αρχίζει να ξεπερνά το καθεστώς των κομματικών, εκλογικών πληρεξουσίων…

Γι αυτό έσπευσαν και οι γραφειοκράτες των ηγεσιών του ΚΚΕ και του ΣΥΝ να καταδικάσουν τη «βία» κατά του Χατζηδάκη…

Αλήθεια τι πολιτικά εκπροσωπεί και εκφράζει ο Χατζηδάκης και το ΓΙΑΤΙ κατέβηκε στο λαϊκό τυφώνα; Τι ήθελε να παραστήσει; Ότι συμπαρίσταται στο λαό;

Γι όλα αυτά δεν μας λένε τίποτα οι ειρηνόφιλοι πολιτικάντηδες Φιλισταίοι. Για το πολιτικό θέατρο απάτης, δηλαδή της συμμετοχής ενός άκρως καθεστωτικού και κυβερνητικού υπαλλήλου στην αγριεμένη λαϊκή θάλασσα ΕΝΑΝΤΙΟΝ του καθεστώτος και των ποικίλων υπαλλήλων του, δεν μας λένε τίποτα τα κομματικά και κυρίως τα «αριστερά» δεκανίκια του καθεστώτος.

Απλώς ξερνούν τα κροκοδείλια δάκρυα της απάτης: Της ηθικής, δήθεν, αγανάκτησης…

Δεν μας λένε τίποτα οι «αριστεροί» Φιλισταίοι, ακριβώς γιατί είναι αυτοί που τρόμαξαν πιο πολύ από το θυμό και την οργή του λαού.

Αρχίζουν να βλέπουν οι γραφειοκρατικές ηγεσίες (κομμάτων και συνδικάτων) ότι ήρθε η ώρα της υπερφαλάγγισής τους και της απόρριψής τους από το λαό.

Είναι τέτοιος ο θυμός του λαού, τόσο συμπιεσμένη η οργή του, που πλέον αρχίζει να μην καναλιζάρεται από τις προδοτικές ηγεσίες της «αριστεράς».

Διαισθάνονται αυτές οι ηγεσίας ότι λίγα πλέον είναι τα ψωμιά τους…

Έχει την βλακώδη αφέλεια η ηγεσία του ΚΚΕ να λέει ότι έχουμε πόλεμο και να πιστεύει ότι ξεγελά το λαό.

Έχουμε πράγματι πόλεμο. ¶γριο και ανελέητο πόλεμο.

Αυτό ο λαός αρχίζει να το βιώνει και να το συνειδητοποιεί, γιΆ αυτό φέρνεται και αναλόγως στους «πράκτορες» του εχθρού: Χατζηδάκηδες και Σία…

Ο λαός, όμως, μαζί με αυτό, βιώνει και συνειδητοποιεί και την κατάφορη κοροϊδία της ηγεσίας του ΚΚΕ.

Από τη μία η ηγεσία του ΚΚΕ μιλάει για τα μάτια «ότι έχουμε πόλεμο» και από την άλλη στην πράξη τρομοκρατημένη αποσύρει τα «στρατεύματά» της από το μέτωπο του πολέμου.

Μόλις το μπλοκ του ΚΚΕ έφτασε στη Βουλή οι «καθοδηγητές», εσπευσμένα και με νευρική βιασύνη το έδιωξαν και το ξαπόστειλαν στις «ραχούλες» των Στηλών του Διός και του Φιλοππάπου…




Έτσι εννοεί η ηγεσία του ΚΚΕ, το «έχουμε πόλεμο»: Να υπακούει τυφλά στη νεοταξική νομιμότητα, να συναγελάζεται με του «εχθρούς» του λαού στη Βουλή και στις κυβερνητικές φιέστες των ανδρεικέλων, ΚΑΙ να αποσύρει τα «στρατεύματά» του, μήπως γίνει καμιά «στραβή» και εξαπολυθεί καμία επίθεση στο «ναό» των καθεστωτικών εγκλημάτων και των κυβερνητικών ανδρεικέλων (Βουλή)…

Περισσότερα για αυτήν την ΥΠΑΚΟΗ της ηγεσίας του ΚΚΕ στο καθεστώς (την βαπτίζει «ανυπακοή») διαβάστε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5198

Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πολύ καλά αυτήν την καθεστωτική δουλεία της ηγεσίας του ΚΚΕ.

Είναι και αυτός ο λόγος που έχει προκαλέσει τον τρόμο και τον πανικό, ευδιάκριτα πλέον, στην ηγεσία του κόμματος…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Β.Σ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 15, 2010 10:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στο Σύνταγμα ήταν το μεσημέρι άνθρωποι όλων των ηλικιών, αντρόγυνα, ζευγάρια, ηλικιωμένοι, άνθρωποι που δύσκολα θα έφταναν στην βία και στην σύγκρουση.

Αυτό είναι υπερβολικά παρήγορο και κυρίως ελπιδοφόρο.

Δεν καταλαβαίνουν τα λιπώδη κυβερνητικά παράσιτα ότι είναι ελάχιστα τα πλάσματα εκείνα στη φύση που δεν διαθέτουν το έσχατο εκείνο όριο μετά από το οποίο εξεγείρονται απειλητικά εναντίον του εισβολέα.
Δεν καταλαβαίνουν οι κατοχικοί εκτελεστές αυτό το θεμελιώδες:
Επιλέγει ο μέσος ένθρωπος την υποχώρηση και την αποφυγή της σύγκρουσης γιατί δεν τολμά να έρθει σε ρήξη με τις φιλειρηνικές αρχές του ή (μερικές φορές) τον συντηρητισμό του.
Από την στιγμή όμως που η επίθεση θα υπερβεί ένα συγκεκριμένο σημείο, και οι νεοταξικοί Τσολάκογλου το έχουν υπερβεί προ πολλού, άνθρωποι όλων των ιδιοσυγκρασιών και αποχρώσεων μεταβάλλονται σε θηρία ανήμερα.

Τότε θα έχει ανοίξει και το κουτί της Πανδώρας.
Κανείς δεν θα προλάβει τότε να προσεγγίσει ΚΑΝ την ταράτσα με το ελικόπτερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 15, 2010 11:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Πόσοι;;; Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κλασσικοπερίπτωση έγραψε:
...πάνω από 500.000 Ελλήνων πολιτών κατέβηκαν στο κέντρο της Αθήνας...


Είναι εξακριβωμένο; Μισό εκατομμύριο ήταν οι διαδηλωτές; Μήπως έχει ξεφύγει κανένα "μηδεν";
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 16, 2010 12:33 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Υποκρισία και φαρισαϊσμός


Δύο κεφάλια με διαφορετική αξία!!!

Το αίμα έχει δύο τιμές: Το καθεστωτικό αίμα είναι πανάκριβο ενώ το λαϊκό δεν αξίζει τίποτα.

Όταν τα ΜΑΤ σπάνε τα κεφάλια των διαδηλωτών κανένας δεν εξεγείρεται…

Τώρα που οι διαδηλωτές σπάσανε το κεφάλι ενός μανδαρίνου του καθεστώτος όλες οι «σειρήνες» του καθεστώτος και τα πολύχρωμα ιερατεία του κραυγάζουν υστερικά και χύνουν ποταμούς ηθικών δακρύων…

Τι ανυπόφορη υποκρισία και φαρισαϊσμός!!!

Ο ελληνικός λαός λεηλατείται αγρίως και κατακρεουργείται βαναύσως καθημερινά, αναγκάζεται πλέον να αμυνθεί σε αυτόν τον ανελέητο πόλεμο που του έχει κηρύξει το καθεστώς και οι «μπράβοι» του (κυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΕ και ΜΑΤ) ΚΑΙ μέσα σε αυτήν την εμπόλεμη κατάσταση, οι θηριώδεις «μπράβοι» ωρύονται γιατί δεν φέρθηκε με «ευγένεια» και «αβρότητα», αλλά βίαια, σε έναν πολιτικό «μπράβο» του καθεστώτος που βρέθηκε στο πεδίο της μάχης!!!

ΟΛΗ η πολιτική αλητεία συσπειρώθηκε και ξεφωνίζει για την «κατάλυση της δημοκρατίας»
επειδή στο Μέτωπο του πολέμου (που το καθεστώς έχει ανοίξει κατά του λαού) σπάσανε το κεφάλι του Χατζηδάκη, ενός κυβερνητικού «εκτελεστή συμβολαίων θανάτου» κατά της ελληνικής κοινωνίας (Ολυμπιακή).

Για τα σπασμένα κεφάλια των απλών ανθρώπων από τους Πραιτοριανούς του καθεστώτος κανείς δεν μιλά…

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ, Φιλισταίοι και υποκριτές…

Αλλά ας δούμε τα πράγματα πιο βαθιά και ψύχραιμα για να καταλάβουμε τα δόλια ηθικά τεχνάσματα της εξουσίας και των πολύχρωμων ιερατείων τους.

Η ευνοούμενη μέθοδος ενός ηθικολόγου Φιλισταίου είναι η συνταύτιση μιας αγωνιστικής συμπεριφοράς με τη συμπεριφορά της αντίδρασης. Και το πετυχαίνει αυτό με το τέχνασμα των τυπικών αναλογιών. «Η βία είναι βία» - μας λένε, ή «όχι βία κατά της βίας».

Έτσι με το τέχνασμα αυτό της γενικής και αφηρημένης καταδίκης της βίας ταυτίζεται ο θάνατος ενός τυράννου με το θάνατο ενός επαναστάτη, ο θάνατος ενός αγωνιστή με το θάνατο του δημίου του.

Και στη χειρότερη περίπτωση: παρασιωπάται ΠΑΝΤΕΛΩΣ το σπάσιμο του κεφαλιού ενός διαδηλωτή από το καθεστώς, και διογκώνεται υστερικά μια μεμονωμένη βία κάποιων διαδηλωτών εναντίον καθεστωτικών παραγόντων. Το σπάσιμο του κεφαλιού του Χατζηδάκη...

Η ηθική δεν είναι ουδέτερη.
Είναι μία από τις βασικές λειτουργίες της κυρίαρχης ιδεολογίας. Ο ρόλος της ηθικής είναι να συνηθίσει την κοινωνία να θεωρεί σαν ανήθικα όλα τα μέσα που αντιτίθενται στους σκοπούς της καπιταλιστικής εξουσίας.

Και όλα αυτά τα ηθικά, αλγεβρικά αξιώματα της «Μη -Βίας», τα οποία ακτινοβολούνε όλα τα χρώματα της μικροαστικής ίριδας, δεν είναι παρά δεσμά σκλαβιάς και υποταγής: Όχι μόνο δεν εμποδίζουν την αντίδραση να σπάει τα κόκαλα των διαδηλωτών, αλλά ρίχνουν και τον πολίτη σε μια μοιρολατρική παθητικότητα εντελώς ασυμβίβαστη με την αναγκαιότητα του αγώνα τους.

Τα κύρια χαρακτηριστικά όλων αυτών των υποκριτών ηθικολόγων είναι:

Υποχωρητικοί, βολικοί και συμφιλιωτικοί απέναντι στην κτηνωδία και τον κυνισμό της κρατικής βίας και τρομοκρατίας, ΚΑΙ κακόβουλοι, δόλιοι και συκοφαντικοί απέναντι σε πρακτικές βίας των μαζών.

Όλοι αυτοί οι κύριοι ενώ κλείνουν πεισματικά τα μάτια στα εγκλήματα της εξουσίας, ξεχωρίζουν κάποιες μεμονωμένες πράξεις των διαδηλωτών και ξεχύνουν όλο το ηθικό δηλητήριο κατά των κινημάτων.

Βεβαίως ποτέ όλοι αυτοί δεν αναρωτήθηκαν εάν είναι το ίδιο η βία των καταπιεστών και η βία των καταπιεσμένων, εάν θα υπήρχε η δεύτερη χωρίς την πρώτη.

Ο μικροαστός ηθικολόγος σκέφτεται κομματιαστά, επεισοδιακά, σπασμωδικά γιατί είναι ανίκανος να μελετήσει τα φαινόμενα στην εσωτερική τους συνάφεια.

ΟΤΑΝ, όμως, απομονώνεις τεχνητά το ζήτημα της «τυφλής» ΟΡΓΗΣ κάποιων διαδηλωτών ή της λεκτικής βαρβαρότητάς τους ΤΟΤΕ το καθιστάς ένα ύπουλο ηθικό τέχνασμα, ακριβώς γιατί το ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΕΙΣ, από τα προβλήματα των γενικών συνθηκών που δημιουργούν τις συγκρούσεις των διαδηλωτών με τα όργανα της καταστολής.

Το να απαιτεί κανείς «ευγένεια» και «καλούς τρόπους» από τους διαδηλωτές όταν το πεδίο είναι εμπόλεμο, γεμάτο από δακρυγόνα, χημικά, ροπαλοφόρους των ΜΑΤ και καθεστωτικούς ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ, αυτό δεν είναι μόνο ουτοπικό, αλλά και πολιτικά δόλιο: Απαιτεί την άνευ όρων υποταγή του πολίτη στην «ηθική» του κρατικού ροπάλου και του προβοκάτορα των καθεστωτικών οργάνων.

Οι ηθικολόγοι Φιλισταίοι αγνοούν δολίως τούτο:
Στα λαϊκά στρώματα η βία, όπως και το βάναυσο λεξιλόγιο ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΑ: εκφράζει την απελπισία, την οργή, την αδιέξοδη κατάσταση της εξαθλίωσης, της ταπείνωσης και της δουλικής υποταγής.

Η βία, όμως, όπως και το λεξιλόγιο, των προνομιούχων στρωμάτων αποτελεί έκφραση ταξικής ανωτερότητας, το αναφαίρετο, αλαζονικό δικαίωμα του Αφέντη.

Ας μην εξισώνουμε, συνεπώς, τη βαναυσότητα των καπιταλιστών και των εξουσιών τους με εκείνη των καταπιεσμένων, των αδύναμων και απελπισμένων...

Υ.Γ. Όταν κατέστρεψαν κι αποτέφρωσαν τα γραφεία του «Ρεσάλτο» ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ απΆ αυτούς τους φανατικούς οπαδούς της ΜΗ ΒΙΑΣ δεν συγκινήθηκε ούτε μίλησε.

Αυτή είναι η ταξική «ευαισθησία» και μεροληψία της «δημοκρατικής» αμεροληψίας τους.



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μόσχος Λαγκουβάρδος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 16, 2010 10:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Η μη βία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ανθρωπότητα αγωνίζεται να απαλλαγεί από τη βία κι από τις καταστάσεις της ανελευθερίας για να ζει με ειρήνη και αγάπη.

Πώς θα υπάρξει ένας κόσμος χωρίς διώκτες; Π

Ποια είναι η αιτία της μαζικής βίας;

Δεν φτάνουν οι κοινωνιολογικοί λόγοι να εξηγήσουν τη γένεση της βίας. Μια παροιμία λέει, "να φοβάσαι τον παλιό άρχοντα και τον καινούριο νοικοκύρη".

Όταν ο Νέλσων Μαντέλα αφέθηκε ελεύθερος μετά από μια ολόκληρη ζωή στη φυλακή, είπε πως ο αγώνας για την απελευθέρωση των διωκομένων. Η ελευθερία, όπως γράφει στην αυτοβιογραφία του είναι ενιαία, τόσο των διωκομένων όσο και των διωκτών. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να ελευθερωθούν και οι διώκτες μας από την κακία τους.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 16, 2010 12:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ζήτημα το έχει λύσει η Ιστορία, η πραγματικότητα, η ίδια η ζωή.

Για να απελευθερωθούν οι άνθρωποι (όλοι οι άνθρωποι) από το ζυγό και τη βία των εκάστοτε εξουσιών, πρέπει να γκρεμιστούν οι εξουσίες και να απελευθερωθούν οι κοινωνίες.

Κανένας Λόγος ή κήρυγμα δεν μπορεί να «πείσει» τους δυνάστες των λαών να πάψουν να υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια τα οικονομικά τους συμφέροντα, την εκμετάλλευση των λαών, τα κέρδη τους ΚΑΙ το ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ της εξουσίας, δηλαδή της βίας τους.

Αν ήταν έτσι το πρόβλημα θα είχε λυθεί εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια.

Αυτό που είδαμε όμως μέσα σε αυτές τις χιλιετίες είναι τούτο: Να γιγαντώνεται η βία και τρομοκρατία των δυναστών και να γεννιούνται ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ και ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ κατά αυτής της διαρκώς διογκούμενης βίας των εξουσιαστών.

ΣΕ όλη την ιστορική διαδρομή ήταν η ΠΡΑΞΗ της ΒΙΑΣ που έλυνε τα προβλήματα και όχι ο ΛΟΓΟΣ: Η ΒΙΑ των δυναστών και η ΑΝΤΙ-ΒΙΑ (βία στη βία των εξουσιαστών).

Είναι θανάσιμη ΟΥΤΟΠΙΑ να πιστεύουμε ότι θα αλλάξουμε τον κόσμο και τους μηχανισμούς ΒΙΑΣ των καθεστώτων με το Λόγο…

ΒΕΒΑΙΩΣ οι λαοί σπάνε αυτές τις θανάσιμες αυταπάτες κάτω από την πίεση της πραγματικότητας και την ανυπόφορη, καθημερινή και ανελέητη καθεστωτική ΒΙΑ (οικονομική, πολιτική, ηθική, κ.λπ) και κατεβαίνουν στο δρόμο, σε αγωνιστικές και επαναστατικές κινητοποιήσεις.

Δεν κατεβαίνουν στο δρόμο για να μοιράσουν τριαντάφυλλα στις οργανωμένες δυνάμεις του νεοταξικού, καπιταλιστικού κόσμου, αλλά για να τον γκρεμίσουν και να απελευθερώσουν ΣΥΝΟΛΙΚΑ τον κόσμο.

Αν εμείς τους πούμε όταν θα βρίσκονται μπροστά στις ορδές των βαρβάρων της εξουσίας ΟΧΙ βία κατά της ΒΙΑΣ των βαρβάρων, είναι σαν να τους λέμε να αναζητήσουν τη σωτηρία τους στα πόδια τους…

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ και δεν ευθύνονται οι λαοί γι αυτό. Το καθεστώς και οι μηχανισμοί του έχουν ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ, ανελέητο και εξοντωτικό εναντίον των λαών.

Αυτός ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ (είναι και πολιτικός και πνευματικός πόλεμος) είναι όπως κι ο άλλος πόλεμος, αλλά ξεγυμνωμένος από την υποκρισία.

Σε αυτόν τον πόλεμο πρέπει να συνδυαστεί, ο μεγαλύτερος ανθρωπισμός με την αποφασιστική χρήση της βίας.

Οι λαοί που θέλουν να κτίσουν έναν καινούργιο κόσμο απαλλαγμένο για ΠΑΝΤΑ από φονικά μηχανήματα, πρέπει να μάθουν πώς να σκοτώνουν για να μην σκοτωθούν.

Αλλά πρέπει ακόμα να μάθουν (μαζί με όλους αυτούς που προσβλέπουν αποφασιστικά προς το μέλλον) πώς να σβήσουν ένα παρελθόν που έχει βάλει στα χέρια τους αυτά τα όπλα, πώς να καταργήσουν αυτή την εξευγενισμένη, άχρηστη, παράλογη, αδικαιολόγητη ωμότητα του θανάτου που επιβάλλεται σήμερα από τα κτήνη της Νέας Τάξης…

Ουαί και αλλοίμονο αν πιστέψουμε ότι τα κτήνη θα μεταμορφωθούν σε αγγέλους με την κατήχηση του Λόγου…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 16, 2010 2:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΒΑΦΤΗΚΑΝ ΜΕ ΑΙΜΑ

Τα κτήνη έγιναν (τα έκαναν) κτήνη γιατί αυτό τους μάθανε τα άλλα Κτήνη. Και τώρα οι δάσκαλοι, δηλαδή τα Κτήνη, δέχονται τις μπουνιές και τις κλωτσιές, ματώνουν οι άδειες κεφαλές τους, από τα άλλα κτήνη.

Έμαθαν στην αγέλη ότι αυτοί είναι οι εκλεκτοί, αυτοί θα μπορούσαν, λέει, να διαχειριστούν καλύτερα τα Κοινά της.

Και το "μπουλούκι", η μάζα από σάρκες, το δέχτηκε.Τους ψήφιζε μάλιστα!

Τότε αυτοί άρχισαν σιγά-σιγά να το λιγοστεύουν. Τρία βόδια για το όργωμα στην αρχή, μετά το έκαναν ένα.
Πέντε στο αμάξι για να τους πηγαίνει βόλτα, φτάνει και ένα, είπαν εκείνοι.

Το κοπάδι άρχισε να λιγοστεύει. Κι αυτοί ήταν μόνο τριακόσιοι.

Το κοπάδι όμως δεν ήταν βόδια, ήταν άνθρωποι. Ήρθε η ώρα τους, Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ και θα μιλήσουν ΑΓΡΙΑ.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 16, 2010 3:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος


Χωρίς τα κουμπούρια και τα γιαταγάνια των Καραϊσκάκηδων, Κολοκοτρωνέων, των Νικηταρέων, των Μακρυγιάννηδων, των λοιπών επαναστατών και του λαού δεν θα είχαμε το ελληνικό έθνος…

Ας μη μιλάμε πάλι για το αλφάβητο της ιστορίας…
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 16, 2010 10:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το καταγέλαστο τσίρκο των τηλεοπτικών ανδρεικέλων




Έχουμε αναλύσει διεξοδικά, σε σειρά άρθρων μας, το ρόλο και τη λειτουργία των ΜΜΕ: Βιομηχανίες παραγωγής και αναπαραγωγής των «ιδεών» των οικονομικών ελίτ εξουσίας και όλων των εκκριμάτων και των σκουπιδιών της πλανητικής βαρβαρότητας.

Έχουμε, επίσης, υπογραμμίσει, ότι τα ελληνικά ΜΜΕ αποτελούν τους αυλοκόλακες και μεταπράτες των «νταβάδων» τους: Διεθνών και εγχώριων
Οι «ήρωες» των ΜΜΕ και οι τηλεοπτικοί σταρ, ως σύνολο, αποτελούν ένα τσίρκο καταγέλαστο μαζί και τραγικό: ένας κόσμος απάτης, δωσιλογισμού, λακέδων και καθεστωτικών εισαγγελέων…


Μέσα σε μια κοινωνία θεμελιωμένη πάνω στην αθλιότητα, τα πιο άθλια προϊόντα είναι οι λακέδες της αθλιότητας: Το καταγέλαστο αυτό τσίρκο των «ηρώων» και των «σταρ» των ΜΜΕ.

Από τα πλέον γλοιώδη, αυθάδη, μοχθηρά, αλλά και φαιδρά είναι ο θίασος του Μεγάλου Καναλιού των «νταβάδων».



Ο Πρετεντέρης, η Τρέμη, ο Τσίμας και οι λοιποί του καταγέλαστου τσίρκου δεν μιλούν απλώς, σαν αυτόκλητοι στρατάρχες και εισαγγελείς, αλλά διατυμπανίζουν, με αυθάδεια ασυνήθιστη, το φρενοβλαβή και πολυτελή λακεδισμό τους.

Τα πιο γλοιώδη παράσιτα της εξουσίας υπερβαίνουν σε εξουσιαστική αυθάδεια και τα αφεντικά τους. Οι έμμισθοι και ακριβοπληρωμένοι «μπράβοι» των «μαφιών» του χρήματος διακατέχονται από «μαχητική» αυθάδεια πιο προκλητική και μοχθηρή και από τις ίδιες τις «μαφίες» του χρήματος που υπηρετούν…

Η χυδαιότητα και η αυθάδεια κάθε οργάνου βρίσκεται σε ανάλογη σχέση με το βαθμό εξάρτησης, το μισθό και το επιμίσθιο…

Έτσι, όλοι αυτοί οι φαιδροί της δημοσιογραφικής πορνείας προσλαμβάνουν ως «ευφυΐα» το να καρατομούν και να συκοφαντούν το λαό και ως «ανεξάρτητη» και «γενναία» άποψη το θράσος της δουλικής υμνολογίας του κατεστημένου…

Αγανάκτησε, λοιπόν, αυτό το καταγέλαστο τσίρκο για τις βιαιότητες κατά του Χατζηδάκη.
Τα «μαντρόσκυλα» λύσσαξαν γιατί τόλμησαν κάποιοι «άξεστοι» από τα τσαλαπατημένα θύματα της καθεστωτικής κακουργίας, να κτυπήσουν άνθρωπο του καθεστώτος!!!

Βλέπετε αυτό το μονοπώλιο του λιθοβολισμού και το σπάσιμο των κεφαλιών των διαδηλωτών και των εισαγγελικών αφορισμών και καταδικών το έχει μόνο το καθεστώς και οι δημοσιογραφικοί «μπράβοι», τύπου Πρετεντέρη και CIA…

Πού ακούστηκε να αρχίσουν οι «είλωτες» να διεκδικούν και αυτοί το δικαίωμα της ΑΝΤΙ-ΒΙΑΣ, της άμυνας, δηλαδή, στην καθεστωτική βία και στη βία των τηλεοπτικών γενιτσάρων…

Ωρυόταν υστερικά αυτό το καταγέλαστο τσίρκο του Μεγάλου Καναλιού για το «μεγάλο έγκλημα» κατά της «Δημοκρατίας». «Έγκλημα», γιατί οι διαδηλωτές σπάσανε το κεφάλι ενός υπαλλήλου της καθεστωτικής κακουργίας και απάτης…

Κραύγαζε ο Πρετεντέρης για την «τιμή της Δημοκρατίας» που κουρελιάστηκε με αυτή την «αποτρόπαια» πράξη!!!

Ποια Δημοκρατία και ποια τιμή;

Αυτά δεν μας τα διευκρίνισε το …όργανο του καθεστώτος που έχει αυτό-αναγορευτεί σε κριτή και εισαγγελέα των πάντων…

Σίγουρα θα εννοεί τη «δημοκρατία» και την «τιμή» των «νταβάδων» και τη δική του…



Πώς, λοιπόν, είναι δυνατόν να κατανοήσει ο υμνητής αυτής της καθεστωτικής «δημοκρατίας» ότι ο λαός στο ΔΡΟΜΟ είναι η ΑΝΩΤΑΤΗ ΜΟΡΦΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ακριβώς γιατί αυτός είναι το ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ της δημοκρατίας και όχι οι «νταβάδες» και οι τηλεοπτικές πόρνες τους…

Βεβαίως ο Πρετεντέρης γι αυτό πληρώνεται και μάλιστα ακριβά: Να συκοφαντεί, να λιθοβολεί, να αφορίζει και να καταδικάζει κάθε λαϊκή πράξη που ξεπερνάει τα όρια που το καθεστώς βάζει…

Πάντα το καταγέλαστο τσίρκο των ΜΜΕ και ιδιαίτερα ο Πρετεντέρης βρίζουν σκαιότατα ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Θυμάστε τι έγινε, όταν το 95% του ελληνικού λαού δεν συμφωνούσε (σύμφωνα με τα δικά τους γκάλοπ) με τις ταχυδακτυλουργίες του Νίμιτς;

Βγήκε ο Πρετεντέρης και αποκάλεσε όλους αυτούς που αντιδρούσαν στην αμερικανική κακουργία (το 95% των Ελλήνων): «Βαρεμένους», «ανόητους», «καραγκιόζηδες» και άλλα τέτοια «ευγενή κοσμητικά επίθετα…

Για να μην είμαστε «βαρεμένοι» και «κουνημένοι» πρέπει να σκύβουμε τον τράχηλο στους Αμερικανούς, στα καθεστωτικά πολιτικά και δημοσιογραφικά παράσιτα…

Για να μην είμαστε «καθυστερημένοι» και «ανόητοι» πρέπει να είμαστε προσκυνημένοι και δωσίλογοι και να ξεπουλάμε την ιστορία μας, την εθνική μας υπόσταση, τις αξίες μας και όλα τα υπάρχοντά μας…

Και να υπομένουμε αδιαμαρτύρητα και δουλικά τα βασανιστήρια και τη βία του καθεστώτος…

Αυτή είναι η φιλοσοφία αυτού του καταγέλαστου ιερατείου των ΜΜΕ: η δουλική υποταγή, ο δωσιλογισμός και το ξεπούλημα της ιστορίας μας, των αγώνων μας και των εαυτών μας.

Αυτό δηλαδή που κάνει καθημερινά το τσίρκο των ΜΜΕ, το ανάγει σε φιλοσοφία ζωής, σε ιδεολογία και ευαγγέλιο των ανθρώπινων αξιών: Το «ευαγγέλιο» της αμερικανικής αυτοκρατορίας…

Δεν έχουν αντιληφθεί όλοι αυτοί οι Πρετεντέρηδες ούτε τούτο το απλό: Στη ζωή και μέσα στις κοινωνίες υπάρχουν δύο ειδών ζωντανά όντα: Εκείνα που έχουν μια σπονδυλική στήλη και συνεπώς μπορούν να βαδίζουν και καμιά φορά να τρέχουν και εκείνα που δεν έχουν και συνεπώς δεν μπορούν παρά να έρπουν ή να κολλάνε σαν παράσιτα σε άλλους.

Τα παράσιτα των ΜΜΕ ανήκουν στο δεύτερο είδος. Έχουν θυσιάσει και το έσχατο μόριο της ελεύθερης θέλησής τους για κάποιο υλικό ή κοινωνικό όφελος, για αναρρίχηση και εξουσία.

Και ζητούν αυτό να το κάνει και ο ελληνικός λαός. Να γίνει δηλαδή όμοιός τους: Να μην έχει σπονδυλική στήλη, να μεταλλαχτεί σε ερπετό που να μυρίζει και να γλείφει την Πλανητική εξουσία και τους ιπποκόμους της, σε μια μάζα πειθαρχημένη, άβουλη και αποκτηνωμένη.

Τότε θα αποκτήσει και ο λαός την «ευφυΐα» και τα «ιδανικά» του Πρετεντέρη και των λοιπών λακέδων της εξουσίας


Επιστροφή στην κορυφή
ραντεβού με το φάντασμα
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 17, 2010 11:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από όλο τον κόσμο, την Ευρώπη και κυρίως την Ελλάδα.
Είναι το φάντασμα του Ροβεσπιέρρου, του Κουτόν, του Σαιν Ζυστ κι όλα τα παρασιστικά σκουπιδαριά ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα.
Nα συνεχίσουν απτόητοι το βιολί τους, να δολοφονούν νέους και γέροντες με τον εξευτελιστικότερο τρόπο, σκοτώνοντας τα πιο αγνά όνειρά τους και κόβοντας στα δύο την ασπιρίνη με την οποία οι παλαιότεροι σκόπευαν να γιατροπορέψουν τους πόνους μιας ζωής, για να δούν πόσο σύντομα θα έρθει το φάντασμα να στήσει ξανά τα επαναστατικά δικαστήρια.
Επιστροφή στην κορυφή
Μακεδών
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 18, 2010 12:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παραθέτω παρακάτω ένα εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου κείμενο,του Τάκη Φωτόπουλου,που συνοψίζει την πανευρωπαϊκή χουντοποίηση των κρατών:

Οι μαζικές κινητοποιήσεις της 15/12 σηματοδοτούν ένα νέο στάδιο στον αγώνα κατά της κοινοβουλευτικής Χούντας που αποθρασυμένη, με τη βοήθεια της διεθνούς αγυρτείας τύπου Ντομινικ Στρος- Καν, προχωρά τώρα στη κατεδάφιση κάθε εργασιακής κοινωνικής κατάκτησης. Είναι βέβαια σαφές ότι η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων δεν έχει καμιά σχέση με τη κρίση του χρέους --όπως δεν είχε καμιά σχέση και η καθοριστική υπονόμευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η μετατροπή δημοσίων αγαθών σε ιδιωτικά κ.λπ.. Προφανώς, το μόνο για το οποίο οι δανειστές μας θα μπορούσαν να είχαν απαίτηση θα ήταν η αποπληρωμή του χρέους και όχι να επιβάλλουν και κανόνες για το πως θα ζούμε και θα εργαζόμαστε, κάτι που ούτε όταν χρεοκοπήσαμε και επίσημα στα τέλη του 19ου αιώνα δεν τόλμησαν να επιβάλλουν οι τότε δανειστές μας. Και αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι είναι η συμμετοχή μας στην ΟΝΕ και την ΕΕ που μας υποχρεώνει να γίνουμε κυριολεκτικά δούλοι των ξένων και ντόπιων ελίτ [1], τις οποίες εκπροσωπεί επάξια η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση στην μεταπολεμική Ελλάδα: η κυβέρνηση των απατεώνων «σοσιαλιστών» πολιτικάντηδων του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη όμως μεριά, η χoυντοποίηση της κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας» προχωρά ακάθεκτη, και όχι μόνο στην Ελλάδα. Έτσι, τις τελευταίες εβδομάδες... γίνεται φανερό ότι η νέα μορφή «δημοκρατίας» που ανατέλλει σε ολόκληρη την ΕΕ δεν είναι απλά «ημι-ολοκληρωτική»[2], όπως είχα αναφέρει στην αρχή της κρίσης, αλλά ένα σαφές δείγμα χουντο-κοινοβουλευτισμού, ο οποίος θεμελιώνεται σε δύο βασικά στοιχεία: πρώτον, στη κατάφωρη εξαπάτηση και, δεύτερον, στη φυσική βία. Είναι μάλιστα η καθοριστική θεμελίωσή της στο πρώτο στοιχείο που την διαφοροποιεί από μια καθαρή χούντα, εφόσον έχει απόλυτη ανάγκη την απάτη για τη «νομιμοποίησή» της από το εκλογικό σώμα, ενώ όσον αφορά στο δεύτερο στοιχείο οι διαφορές μεταξύ των δυο ειδών χούντας καθημερινά γίνονται και λιγότερες.
Όσον αφορά στο πρώτο στοιχείο, τα ΜΜΕ και κυρίως τα τηλεοπτικά που ελέγχουν τη σκέψη των περισσότερων πολιτών και ελέγχονται απόλυτα από τις ντόπιες και ξένες ελίτ, παίζουν αποφασιστικό ρόλο στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος εξοστρακίζοντας συστηματικά κάθε εναλλακτική άποψη για τα πραγματικά αίτια της κρίσης και προβάλλοντας μόνο ανώδυνες παραλλαγές των καθεστωτικών απόψεων, ενισχυμένες από τους συστημικούς «κομισάριους»: ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους που ξέρουν πολύ κάλα τι πρέπει να λένε για να διατηρήσουν το κοινωνικο-οικονομικό στάτους τους. Παρ' όλη όμως τη καθοριστική ισχύ των ΜΜΕ, η απάτη γίνεται όλο και πιο φανερή στα λαϊκά στρώματα. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, η λαϊκή οργή δεν στρέφεται τόσο κατά των Συντηρητικών, οι οποίοι άλλωστε δεν έκρυψαν προεκλογικά τις προθέσεις τους να επιβάλλουν άγρια μέτρα που θα κτυπούσαν τα λαϊκά στρώματα, ώστε να «σωθούν» οι ιδιωτικές Τράπεζες από την αναπόφευκτη χρεοκοπία που προκάλεσαν οι χρηματοπιστωτικές φούσκες, με τις οποίες θησαύρισαν οι ελίτ τα τελευταία χρόνια. Η οργή στρέφεται βασικά κατά των δήθεν «προοδευτικών» φιλελευθέρων στη συμμαχική κυβέρνηση, οι οποίοι υποσχόντουσαν εντελώς αντίθετα μέτρα, όσον αφορά συγκεκριμένα στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας, από αυτά που επιβάλλουν σήμερα. Στην Ελλάδα, βέβαια, οι απατεώνες του ΠΑΣΟΚ δεν δίστασαν προεκλογικά να υποσχεθούν ένα γενικό πρόγραμμα που δεν είχε καμιά σχέση με τα ληστρικά μέτρα που εφαρμόζουν σήμερα και δεν διανοήθηκαν ποτέ, ακόμη και όταν προκληθήκαν γι' αυτό, να ζητήσουν τη λαϊκή έγκρισή τους μέσα από δημοψήφισμα.
Όσον αφορά στη φυσική βία, αυτή αυξάνει ανάλογα με τον βαθμό που η εξαπάτηση γίνεται αναποτελεσματική. Έτσι, στην Ισπανία και την Ελλάδα οι κοινοβουλευτικές χούντες καταφεύγουν σε επιστρατεύσεις των απεργών, με τους Ισπανούς στρατιωτικούς να μη διστάζουν να εξαναγκάζουν, με τα πιστόλια στα χέρια, τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να εργαστούν [3]. Στη μητέρα του κοινοβουλευτισμού, τη Βρετανία, έφιπποι αστυνομικοί τσαλαπατούν τους φοιτητές επειδή τολμούν να μην κάνουν πια «κόσμιες» διαδηλώσεις, όπως συνήθως, ενώ δημοσιεύουν τις φωτογραφίες τους ως καταζητούμενους εγκληματίες και, στη συνέχεια, προβαίνουν σε μαζικές συλλήψεις. Τώρα, μάλιστα, συζητούν την απαγόρευση των διαδηλώσεων στο μέλλον![4]
Σήμερα, σε αντίθεση για παράδειγμα με τον Μάη του '68, δεν έχουμε μια επιθετική δράση «από τα κάτω», με στόχο την ριζοσπαστική αλλαγή της κοινωνίας, αλλά την πιο αντιδραστική επίθεση των ελίτ «από τα πάνω» που έχουμε δει στη σύγχρονη Ιστορία, με στόχο την ανατροπή των κοινωνικών κατακτήσεων πολλών δεκαετιών, η οποία μάλιστα παρουσιάζεται από τους απατεώνες πολιτικούς και τα παπαγαλάκια τους ως «σωτηρία της Πατρίδος»! Αυτό είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του χουντο-κοινοβουλευτισμού, ο οποίος αν δεν ανατραπεί «ομαλά» με την ανάπτυξη ενός μαζικού απεργιακού κινήματος από κάτω, οδηγεί αναπόφευκτα σε μορφές βίας που έχουμε να δούμε από τον καιρό του μεσοπολέμου στην Ευρώπη...


Το ειδα στο: http://peripatris.blogspot.com
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες