Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Κάρτα του Πολίτη: Φουσκώνει ο λαϊκός χείμαρρος

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 12, 2010 2:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Κάρτα του Πολίτη: Φουσκώνει ο λαϊκός χείμαρρος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κάρτα του Πολίτη: Φουσκώνει ο λαϊκός χείμαρρος



Η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα εναντίον της Κάρτας του Πολίτη είχε μεγάλη επιτυχία.

Αυτό που ξεχώριζε ιδιαίτερα ήταν η ρωμαλεότητα, ο παλμός, η ορμή και ο μεγάλος θυμός των συγκεντρωθέντων, καθώς και το πάθος της αλήθειας των ομιλητών: Όλα αυτά είναι διαλεκτικά αλληλένδετα…

Με αυτά τα δεδομένα γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί αυτή η εκδήλωση θορύβησε σε τέτοιο βαθμό πανικού το εκκλησιαστικό και πολιτικό κατεστημένο.

Και μόνο η αναγγελία της εκδήλωσης κατά της Κάρτας του Πολίτη έσπειρε τον τρόμο στην γραφειοκρατική ηγετική ιεραρχία της Εκκλησίας, στην κυβέρνηση και τα κομματικά ιερατεία.

Με νύχια και με δόντια και με κάθε εκβιαστικό και τρομοκρατικό μέσον, όλες αυτές οι νεοαττικές εξουσίες προσπάθησαν να βάλουν «φράγματα», για να μην υπάρξει λαϊκός χείμαρρος κατά της Κάρτας του Πολίτη:

α). Το κράτος «κήρυξε» απεργία όλων των μέσων μεταφοράς, ΚΥΡΙΑΚΗ, και μόνο για τις πρωινές ώρες.

Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στα πολιτικά χρονικά, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και διεθνώς.

Και μόνο αυτή η πράξη του κράτους ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ το μεγάλο ΤΡΟΜΟ των εξουσιών απέναντι στο κίνημα εναντίον της Κάρτας του Πολίτη…

β). Η άλλη πανικόβλητη κίνηση του εκκλησιαστικού κατεστημένου ήταν ένα υπόγειο κλίμα πολύμορφων εκφοβισμών και τρομοκρατικών εκβιασμών εναντίον πολλών κληρικών, αλλά και Πιστών για να μην κατεβούν στη συγκέντρωση…

γ). Τέλος δεν έλειψε και το γνωστό «όπλο» της προβοκάτσιας: Διαρροές και δημοσιεύσεις ότι η συγκέντρωση αναβλήθηκε!!!

Παρόλα αυτά τα βρώμικα ανασταλτικά και τρομοκρατικά μέσα πολύς κόσμος κατέβηκε με την ορμή του χειμάρρου, με πολύ θυμό και το πάθος για συνέχιση του αγώνα.

Η επόμενη εκδήλωση, ασφαλώς πολύ πιο οργανωμένη, σίγουρα θα είναι μια κοσμοσυρροή, ένα λαϊκό ποτάμι ορμητικό και «φουσκωμένο»: Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά υπήρχαν, σαν βλαστός, στη σημερινή εκδήλωση στο Σύνταγμα…

Σημείωση: Αργότερα θα μιλήσουμε πάνω σε κάποια ουσιώδη πολιτική ζητήματα και κυρίως για τον «τρόμο της σιωπής» πολλών κληρικών και για τα «άλλοθι» που χρησιμοποιούν, σαν δικαιολογία, για τη ΣΙΩΠΗ ΤΟΥΣ ή την «αντίθεσή» τους σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις…

Επιστροφή στην κορυφή
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 12, 2010 9:02 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη"
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/12/blog-post_5632.html



Αν και υπήρξαν αρκετά εμπόδια και μάλιστα πολλά εξ αυτών κατασκευασμένα από τα γνωστά επιτελεία της "Νέας Τάξης Πραγμάτων", η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της "Κάρτας του πολίτη" και της δικτατορίας της "ηλεκτρονικής διακυβέρνησης" την οποία διοργάνωσαν οι "Έλληνες youtubers" και στην οποία συμμετείχε και η "ΠΡ.Α.Ο.Σ" (Πρωτοβουλία Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης", είχε μεγάλη επιτυχία.

Η επιτυχία της σημερινής συγκέντρωσης
δεν ήταν μόνο ποσοτική (πάνω από 3000 διαδηλωτές) δεδομένου ότι όλως τυχαίως και για πρώτη φορά στην απεργιακή ιστορία, τα σωματεία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έκαναν στάση εργασίας την Κυριακή και μάλιστα με ώρα έναρξης μία ώρα πρίν την ώρα που είχε προγραμματιστεί η δική μας συγκέντρωση.

Η επιτυχία αυτής της διαμαρτυρίας ήταν και ποιοτική
αφού εξ αρχής κυριάρχησε το Ορθόδοξο και δημοκρατικό - πατριωτικό φρόνημα τόσο στα συνθήματα όσο και στις ομιλίες.

Επρόκειτο για μία συγκέντρωση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά της γνήσιας και αυθόρμητης δημοκρατικής διαμαρτυρίας Ελλήνων πολιτών. Κανείς δεν απαγόρευσε τον λόγο σε κανέναν, και κάθε ένας που πίστευε ότι έχει να πει κάτι χρήσιμο ελάμβανε τον λόγο και παρουσίαζε την τοποθέτησή του.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν και εκπρόσωπο: της "ΠΡ.Α.Ο.Σ" και του "Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου" , πολλών Ορθοδόξων συλλόγων και σωματείων , του ΕΛΚΙΣ,του Μ.Βασιλείου κ.α.

Καταλυτική ήταν και η ομιλία του Ιδρυτή και εκδότη του Περιοδικού "Ρεσάλτο" και διαχειριστή της γνωστής ομότιτλης ιστοσελίδας, ο οποίος αφού μίλησε για το νόημα της σημερινής εκδήλωσης μιας λαϊκής αντίδρασης που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό , τόνισε ότι η "Κάρτα του Πολίτη" αποτελεί την πιο ακραία απειλή της Νέας Τάξης εναντίον της κοινωνίας και δεν μπορεί να μένει απαθής και ουδέτερος ούτε ο Αρχιεπίσκοπος , ούτε η Σύνοδος της Ιεραρχίας.

Τον λόγο πήρε επίσης και ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης ο οποίος έκανε μια σοβαρή και ουσιώδη αναφορά τόσο στην περιγραφή της απειλής όσο και στους λόγους που κάνουν έναν Χριστιανό αλλά και γενικώτερα έναν πολίτη να αρνείται την παραλαβή αυτής της "ηλεκτρονικής χειροπέδας". Στο τέλος της ομιλίας του τόνισε χαρακτηριστικά πως : ... «Όταν θα μας επιβληθεί το χάραγμα δεν θα μιλάμε για Έλληνες που είναι με το "Νέο" ή το "Παλαιό" ημερολόγιο αλλά για σφραγισμένους και ασφράγιστους».

Λίγο πριν το τέλος της συγκέντρωσης πήρε τον λόγο ο π. Ιωάννης Φωτόπουλος ο οποίος με την αναφορά του στο παράδειγμα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου αναίρεσε το πολυακουσμένο επιχείρημα "τι θέλει η εκκλησία και μπλέκει σε ζητήματα που ...πρέπει και ....μπορεί να τα λύσει η πολιτική" και τόνισε χαρακτηριστικά την αναγκαιότητα να συνυπογράψουν όλοι στην πρωτοβουλία της συλλογής υπογραφών που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο. Όπως είπε και με αυτόν τον τρόπο θα καταδείξουμε σε όσους νομοθετούν ότι δεν είμαστε μια περιθωριακή ομάδα "γραφικών " αλλά ένα μεγάλο μέρος Ελλήνων πολιτών.

Μετά το τέλος των ομιλιών και των τοποθετήσεων ακολούθησε πορεία προς την Μητρόπολη.

Μάθαμε ότι μετά την διάλυση της συγκέντρωσης μερικοί ακραίοι πρότειναν να συνεχιστεί η πορεία προς τον Ι.Ν Αγίου Παντελεήμονος στον οποίο ως γνωστόν το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος θα φιλοξενήσει τον κ. Νταλάρα και την ορχήστρα "καμεράτα".

Δυστυχώς κάποιοι "θερμόαιμοι" προπηλάκισαν όπως μάθαμε έναν Ιερέα ο οποίος διαφώνησε με αυτήν την πρόταση λέγοντας ότι το περιεχόμενο της σημερινής συγκέντρωσης δεν ήταν η "παράσταση" στον ¶γιο Παντελεήμονα αλλά η "Κάρτα του Πολίτη".

http://orthodox-watch.blogspot.com/

Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 12, 2010 9:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κάρτα του Πολίτη: Η Σιωπή είναι συνενοχή και οι δικαιολογίες φαρισαϊσμός



Τα αυθεντικά κινήματα είναι φωτιά. Ανάβουν και ξαπλώνονται κόντρα σε όλους τους εξουσιαστικούς και κομματικούς μηχανισμούς του καθεστώτος, κόντρα στα ΜΜΕ που τα παρασιωπούν σκανδαλωδώς (και δεν τα προβάλλουν, όπως κάποια δήθεν «κινήματα») και όταν δεν μπορούν να τα θάψουν στη σιωπή τα συκοφαντούν.

Τα αυθεντικά κινήματα ξεχειλίζουν από αγωνιστικό πάθος, από δημιουργικό θυμό, από δημοκρατική ζωντάνια, και όχι από τις «ψυχολογικές ορίζουσες» καταστροφής…

Τέτοιο ΚΙΝΗΜΑ είναι αυτό που γεννιέται με την Κάρτα του Πολίτη…

Η σημερινή συγκέντρωση συμπύκνωνε όλα τα δυναμικά και εκρηκτικά χαρακτηριστικά των ατόφιων λαϊκών κινημάτων…

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν μετρήσει με ακρίβεια τις εκρηκτικές ζυμώσεις στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας και της Ορθοδοξίας, οι πολύχρωμες και πολυπλόκαμες εξουσίες του καθεστώτος.

Η νεοταξική εξουσιαστική ιεραρχία της Εκκλησίας νιώθει ιδιαίτερα αυτή τη φλόγα στους κόλπους του ελληνικού λαού, ακριβώς γιατί η φλόγα έχει ανάψει και θεριεύει μέσα στο σώμα του Ορθόδοξου σώματος.

Η φλόγα αυτή προκαλεί μεγάλο τρόμο: ΟΧΙ μόνο στα ποικίλα κατεστημένα (πολιτικά, εκκλησιαστικά και δημοσιογραφικά), αλλά και σε πολλούς ανθρώπους της Εκκλησίας που πατάνε σε δύο καρέκλες: Που βρίσκονται δηλαδή ανάμεσα στην εκκλησιαστική ιεραρχία και το λαό ή αποτελούν «περιφερειακές» δυνάμεις της εκκλησιαστικής ιεραρχίας.

Μια επαναστατική έκρηξη, δηλαδή ένα κίνημα της πράξης και όχι των λόγων, απειλεί τις ισορροπίες και κυρίως αυτούς που κάθονται ανάμεσα σε δύο ή περισσότερες καρέκλες και έχουν βολευτεί σε αυτές τις ισορροπίες…

Η Λυδία Λίθος των λόγων είναι η πράξη. Όταν η πράξη είναι επαναστατική και καταστρέφει τις ισορροπίες τότε αυτοί που κινδυνεύουν από αυτήν την καταστροφή των ισορροπιών ΣΙΩΠΟΥΝ ή εφευρίσκουν διάφορα επιχειρήματα να αναχαιτίσουν, ακόμα και να συκοφαντήσουν τα ανατρεπτικά κινήματα.

Γίνεται αντιληπτό το γιατί το πολιτικό κατεστημένο, αλλά και η ηγετική γραφειοκρατία της Εκκλησίας τρομάζουν μπροστά σε αυτό το κίνημα που αναπτύσσεται εναντίον της Κάρτας του Πολίτη: Πρόκειται για δυνάμεις ΑΝΟΙΚΤΑ υπέρ του καθεστώτος που προωθούν ανοικτά τις «εντολές» της Νέας Τάξης.

Ο τρόμος, ωστόσο, από το Κίνημα εναντίον της Κάρτας του Πολίτη έχει καταβάλει και τους «ενδιάμεσους», οι οποίοι εφευρίσκουν διάφορα «επιχειρήματα» για να δικαιολογήσουν την αντίθεσή τους και την ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ τους.

Όλοι αυτοί οι «ενδιάμεσοι» συγκαλύπτουν και παρακάμπτουν την ΟΥΣΙΑ της Κάρτας του Πολίτη (έχει αναλυθεί διεξοδικά από το Ρεσάλτο και από πολλούς άλλους) και «κολλάνε» πεισματικά σε τυχόν λάθη τακτικής σχετικά με το ζήτημα του αγώνα εναντίον της Κάρτας.

«Κολλάνε», π.χ., στο 666, ή στο ότι δεν μπορεί να μιλάει η Εκκλησία πολιτικά, ούτε να καλούν άνθρωποι της Εκκλησίας σε πολιτικές εκδηλώσεις και πολιτικά κινήματα…

Σημείωση: Βεβαίως όταν ο Ιερώνυμος μιλάει και πράττει ΠΟΛΙΤΙΚΑ (τέτοια είναι η πράξη της συναυλίας στον Αγ. Παντελεήμονα και η ΑΛΩΣΗ του Ορθόδοξου ναού), πάλι αυτοί οι «ενδιάμεσοι» ΣΙΩΠΟΥΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ.

Η ηγετική ιεραρχία της Εκκλησίας είναι δεκανίκι της Νέας Τάξης και των κυβερνητικών της ανδρεικέλων, προωθεί τους σχεδιασμούς τους (ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ). Δεν αγανακτούμε, ούτε μιλάμε.

Οργιζόμαστε μόνο όταν ξεκινήσει «πολιτική» ανατρεπτικού χαρακτήρα από παπάδες και μοναχούς!!!

Αυτό είναι μέγιστος φαρισαϊσμός…

Είναι δόλια προσχήματα που τα χρησιμοποιούμε για να δικαιολογήσουμε την απραξία μας και τη ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ…

Λάθη ασφαλώς υπάρχουν. ΤΙΠΟΤΕ όμως δεν ξεκινά από την αρχή τέλειο, χωρίς λάθη, σοβαρά λάθη, τακτικής.

Σίγουρα, όταν προτάσσεται το 666 είναι πολιτικό τακτικό λάθος που δεν ενώνει, διότι ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει…

Σίγουρα μια κίνηση για την Κάρτα του Πολίτη είναι κίνηση ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και δεν πρέπει να απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο θρησκευτικό φρόνημα.

Σίγουρα μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ δεν μπορεί να διαχωρίζει τους ανθρώπους στη βάση των θρησκευτικών φρονημάτων και πεποιθήσεων.

ΟΛΑ, αυτά, όμως τα «λάθη» είναι πολύ δευτερεύοντα ΣΗΜΕΡΑ και είναι λάθη τακτικού χαρακτήρα.

ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΗ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ στην κατάσταση που βρισκόμαστε.

ΟΤΑΝ τα πάντα έχουν καταλυθεί και σαρωθεί, όταν τα κόμματα ΟΛΑ παίζουν το παιχνίδι της Νέας Τάξης, όταν ΤΙΠΟΤΑ κοινωνικά και πολιτικά συνεκτικό δεν υπάρχει, το να αρχίσει ένα ΚΙΝΗΜΑ από το μόνο συνεκτικό μετερίζι που έχει απομείνει (Ορθοδοξία) είναι, πιθανότατα, ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, έστω και με τα αναπόφευκτα «παιδικά λάθη» που χαρακτηρίζουν κάθε δυναμικό λαϊκό κίνημα στα πρώτα του στάδια.

ΣΗΜΕΡΑ ο μόνος πολιτικός και οργανωτικός ιστός που αντέχει ακόμα και δεν έχει σαρωθεί από τον οδοστρωτήρα της Νέας Τάξης είναι ο Ορθόδοξος κλήρος.


Ο Ορθόδοξος αυτός ιστός της συλλογικής συνείδησης, αλλά και οργάνωσης, συγκεντρώνει τους πιο ευνοϊκούς όρους για να γίνει πόλος της λαϊκής αγανάκτησης και να γεννήσει πολιτικό κίνημα, με τα αναπόφευκτα λάθη του.

Όποιος αντιτάσσεται σε αυτήν την επαναστατική ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ, με οποιοδήποτε πρόσχημα, αυτός ουσιαστικά δεν αγωνίζεται εναντίον της Νέας Τάξης και υπέρ του λαού: αφήνει τους καθεστωτικούς μηχανισμούς ελεύθερους να αλώσουν όλα τα μετερίζια αγώνα που μας έχουν απομείνει.

Δεν είναι λάθος να ξεκινήσει ένα αντινεοταξικό ΚΙΝΗΜΑ από τον Ορθόδοξο κλήρο. Κάτι που το γεννάει η αντικειμενική πραγματικότητα την οποία ζούμε και η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ της αγωνιστικής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ κατά της Νέας Τάξης, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ.

Η Κάρτα του Πολίτη δημιουργεί και συσσωρεύει τις προϋποθέσεις να ξεκινήσει ένα μαζικό και ρωμαλέο κίνημα εναντίον της νεοταξικής βαρβαρότητας, από ανθρώπους της Εκκλησίας.

Δεν μπορεί, συνεπώς, να μένουμε ουδέτεροι ή σιωπηλοί από τα «τακτικά» και επουσιώδη «παιδικά» του λάθη…

Δεν μπορεί να αντιταχθούμε σε αυτό το κίνημα για την Κάρτα του Πολίτη, επειδή δεν έχει τη χημική «καθαρότητα» του τέλειου.

Δεν μπορούμε να σιωπούμε και να μην συμμετέχουμε ΕΝΕΡΓΑ, παρακάμπτοντας την ΟΥΣΙΑ της Κάρτας του Πολίτη (αυτό το νεοταξικό εφιάλτη που καταργεί την έννοια του Ανθρώπου) και να ψελλίζουμε για τα τυχόν λάθη «καθαρότητας». Είναι σαν αφήνουμε το γάμο και πηγαίνουμε για πουρνάρια…

ΟΤΑΝ παρακάμπτεις την ΟΥΣΙΑ και μένεις στα επί μέρους, ΑΝΑΖΗΤΑΣ, απλώς, δικαιολογίες για τη συνενοχή σου και τη δειλία σου…

Η ΣΙΩΠΗ πάνω στον εφιάλτη της Κάρτας είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ, έστω και αν στολίζεται με «πνευματικό» λούστρο…


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παπα- Ηλίας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 13, 2010 4:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
διαβολκυβέρνηση....
http://papailiasyfantis.wordpress.com



Όσοι για ηλεκτρονική
Μιλούν διακυβέρνηση,
Έχουνε πάντα κατά νου
Μια διαβολοκυβέρνηση!….
Που γνήσια διαβολικό
Θα έχει ρεπερτόριο:
Να κάμει ολάκερη τη Γη
Μακάβριο κρεματόριο…
Όπου αρχικρεμάτορες
Θα είναι οι τοκογλύφοι,
Που των εφιαλτών o εσμός
Ξεδιάντροπα θα γλείφει!…
Κι όπου κλαυθμός και οδυρμός
ΣΆ όλης της Γης τα πλήθη…
Αυτή Άναι η μαύρη και πικρή,
Οδυνηρή αλήθεια!
Κι όχι όσα τα ΜουΜουΕ
Σερβίρουν παραμύθια!…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες