Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 10, 2010 10:46 am    Θέμα δημοσίευσης: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα!
Του Νίκου Μπογιόπουλου
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5994547&publDate=10/12/2010




«...κινέζικα μεροκάματα, αυτός είναι τώρα ο σκοπός που επιδιώκει το αγγλικό κεφάλαιο»
Καρλ Μαρξ, «Κεφάλαιο», τόμος 1ος, σελ. 622
*
«...η ανάπτυξη της κεφαλαιοκρατικής παραγωγής έριξε τους εργάτες όλου του κόσμου. Δεν πρόκειται πια για το κατέβασμα των αγγλικών μισθών στο επίπεδο των μισθών της ηπειρωτικής Ευρώπης, αλλά για το κατέβασμα στο λίγο - πολύ κοντινό μέλλον των ευρωπαϊκών μισθών στο κινέζικο επίπεδο»
Καρλ Μαρξ, «Κεφάλαιο», Τόμος 1ος, σελ. 885

***
Αυτή η μεγαλοφυής σύλληψη του Καρλ Μαρξ δεν προέκυψε μετά τις ...επισκέψεις του «κυρίου ΔΝΤ» και του «κυρίου Κομισιόν», ούτε μετά το τέλος του... χτεσινού υπουργικού συμβουλίου του Παπανδρέου.

Διατυπώθηκε πριν από περίπου ενάμιση αιώνα, το 1867.

Στη θέση της τότε «μητρόπολης» του καπιταλισμού, της Αγγλίας, σήμερα είναι τα κέντρα των ιμπεριαλιστών, που ακόμα και στους πιο αδυσώπητους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, όπως οι σημερινοί για το ποιος ιμπεριαλιστής θα βγει λιγότερο λαβωμένος από την κρίση, δεν ξεχνούν το βασικό: Να είναι ενωμένοι, αδυσώπητοι και άτεγκτοι απέναντι στους μισθωτούς σκλάβους.
*
Το «λίγο - πολύ κοντινό μέλλον» που προέβλεψε ο Μαρξ, η εποχή που οι ευρωπαϊκοί μισθοί (μαζί και του ελληνικού λαού), στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» των κεφαλαιοκρατών, θα συμπιέζονταν από τους κεφαλαιοκράτες με βάση τα κινέζικα πρότυπα, έφτασε.




Ο καπιταλισμός, αυτό το απάνθρωπο σύστημα, που στερεί από τους εργαζόμενους τους κόπους τους, που σφετερίζεται για λογαριασμό μιας χούφτας κηφήνων τον αμύθητο πλούτο που παράγει το αίμα και ο μόχθος του εργάτη, έχει φτάσει σε κανιβαλικό παροξυσμό.
*
Οπως επιβεβαιώθηκε η οικονομική «προφητεία» του Μαρξ
για τη μετατροπή του βίου του εργαζόμενου λαού σε κόλαση - μια κόλαση που χτες επικυρώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο των χορτάτων - έτσι ακριβώς αναδεικνύεται ως ζήτημα ζωής και θανάτου η αναγκαιότητα για την εκπλήρωση και της πολιτικής του «προφητείας».
*
Ο «πολιτικός» Μαρξ, ενιαίος και αδιαίρετος με τον «οικονομικό» Μαρξ, ο Μαρξ των οδοφραγμάτων και της ταξικής πάλης, απέδειξε ότι το υπερώριμο αίτημα της ανατροπής του σάπιου κεφαλαιοκρατικού καθεστώτος είναι μια υπαρκτή, μια ρεαλιστική δυνατότητα και προοπτική, εφόσον οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να την «περπατήσουν».
*
Ο 21ος αιώνας, μόλις 20 χρόνια από τις ανατροπές που οδήγησαν τον κόσμο σε ένα πρωτοφανές πισωγύρισμα, αποδεικνύεται πολύ νωρίς ότι θα είναι ο αιώνας που θα απαντήσει τελεσίδικα στο δίλημμα: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα»...
*
Ο ελληνικός λαός βιώνει ήδη, με τον πιο κτηνώδη τρόπο, το δεύτερο σκέλος του διλήμματος, με το μαύρο μέλλον που του επιβάλλουν οι κυνικοί «γκαουλάιτερ» της πλουτοκρατίας. Σ' αυτόν τον «πόλεμο» η απάντηση είναι μονόδρομος: «Πόλεμος» ταξικός, οργανωμένος, ανυποχώρητος, με πειθαρχία και αποφασιστικότητα. Μέχρι τέλους!

Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 10, 2010 12:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ: κατάργηση των εννοιών και λέξεων



Πάντα ο φασιστικός λόγος ήταν κοσμοσωτήριος και προφητικός.

Ο ναζιστικός λόγος κήρυσσε τη «σωτηρία» στην αποκατάσταση της φυλετικής καθαρότητας, με το περίφημο εκείνο σύνθημα «αίμα και χώμα».

Κατασκεύασε λεκτικά μίγματα από όρους, λέξεις, ιδέες, συνθήματα, σύμβολα που είχαν νόημα έντονα αντίθετο και συχνά αλληλοαναιρούμενο. Πρόκειται για το χαρακτηριστικότατο τέχνασμα του «φασιστικού παράλογου».


Το «φασιστικό παράλογο» ξεκίνησε σαν νοηματικός παραλογισμός. Η ναζιστική εξουσία ένωσε τα ΑΝΤΙΘΕΤΑ στο λόγο της.


Στήριξε την προπαγάνδα της στην καταγγελία του κεφαλαίου και του καπιταλισμού,
ενώ ήταν η αιχμή του μεγάλου χρηματιστικού κεφαλαίου. Χρησιμοποίησε τη λέξη Επανάσταση, που ανήκε στις αγωνιστικές παραδόσεις των λαϊκών κινημάτων, ενώνοντας αυτή τη λέξη με τον «εθνικισμό» του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου, την πλέον αντιδραστική ιδεολογία.

Οικειοποιήθηκε την έννοια του «σοσιαλισμού»,
ενώνοντάς την με το ακριβώς αντίθετο την εποχή εκείνη: «εθνικός». Έτσι κατασκευάστηκε το λεκτικό τέρας: «εθνικοσοσιαλισμός»!!!

Σήμερα ο φασισμός της παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής τάξης καταργεί και τα έμμεσα αυτά τεχνάσματα των «εθνικών» φασισμών. Καταργεί ΕΥΘΕΩΣ τις έννοιες και τις λέξεις:
Δολοφονεί άμεσα και τις «ψυχές» των λέξεων για να μην έχουμε συνείδηση του θανάτου μας…

Αυτό που συντελείται σήμερα είναι η «επέλαση» της νεοταξικής βαρβαρότητας:
Μια «επέλαση» ασύλληπτη, σε όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς τομείς, μια «επέλαση» χωρίς ιστορικό προηγούμενο.

Τα πάντα ισοπεδώνονται!
Η Ιστορία, η Πολιτική, η Αισθητική κάθε κοινωνική Επιστήμη βρίσκονται υπό διωγμό. Η θεωρητική γνώση χλευάζεται και έχει ανακηρυχθεί, επίσημα, η κηδεία της από τους άμβωνες της νεοταξικής βαρβαρότητας: Κόμματα και ΜΜΕ.

Σήμερα τα ανδρείκελα του Νέας Τάξης, χωρίς κανένα ενδοιασμό, ανακηρύσσουν το δωσιλογισμό σε «αρετή», τη βαρβαρότητα σε «πρόοδο», την κοινωνική και εθνική καταστροφή σε «ανάπτυξη», το νεοφιλελεύθερο φασισμό σε «επανάσταση του αυτονόητου», τον ακρωτηριασμό των λαϊκών εισοδημάτων και την ισοπέδωση των λαών σε «αλληλεγγύη», τη δολοφονία της ελπίδας σε «όραμα», την κόλαση σε «παράδεισο» κ.λπ…

Σήμερα έχει ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση ευτελισμού των εννοιών και των λέξεων: το φρικώδες νεοταξικό έργο αντιστροφής των εννοιών και της ψυχρής εκτέλεσης των κανόνων της λογικής και της νόησης…

Στην Ελλάδα έχουμε και τον κατάλληλο άνθρωπο, το Γ. Παπανδρέου: Διανοητικά λειψό, γλωσσικά καχεκτικό (τα ελληνικά του είναι μετάφραση των αμερικανικών), πολιτικά πιόνι (δωσίλογο) και εθνικά, αλλεργικά εχθρικό σε ό,τι μυρίζει Ελλάδα…

Κάθε εποχή βγάζει και τους «καταλληλότερους» εκφραστές της.


Μόνο σε μια τέτοια εποχή νεοταξικής αυθάδειας θα είχαμε πρωθυπουργό τον ΓΑΠ: Το κενό αυτό δοχείο το οποίο θορυβεί, δολοφονώντας, δίχως έλεος και συναίσθηση, κάθε έννοια και λέξη, κάθε ιδέα και αντίληψη, τα πάντα, ακόμα και τους κανόνες της τυπικής λογικής.

Ένα αλαλάζον κύμβαλο που έχει κονιορτοποιήσει τη σημασία των λέξεων, που περιφέρεται, σαν ομιλούσα μακέτα, δίχως να ξέρει το τι κοτσάνες «ξερνάει», ανάγοντας το γελοίο σε πολιτικό λόγο…

ΟΤΑΝ η ιστορική εξέλιξη τον ξεράσει (γρήγορα θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων),
τότε ΟΛΟΙ αυτοί που σήμερα ΣΙΩΠΟΥΝ ή ακόμα και τον υμνολογούν, θα «ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ» τις γελοίες, τις γλοιώδεις και τις δραματικά βλακώδεις ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ του…

Αυτός, λοιπόν, ο άνθρωπος ο οποίος θα περάσει στην ιστορία σαν το πιο στιγματισμένο και μισητό πρόσωπο, βάλθηκε να μας αλλάξει και τις έννοιες, την ίδια τη λογική και να τα υποτάξει στα διαστροφικά καλούπια των «μαφιών του χρήματος».

ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει αφήσει όρθιο:
Τη λέξη «σοσιαλισμός» την αντικατέστησε με τη βαρβαρότητα και το δωσιλογισμό.

Τις έννοιες της «υποτέλειας» και «δοσιλογισμού» τις αντικατέστησε με τη «υπευθυνότητα», τη «διαφάνεια» και την «προκοπή» της χώρας.

Την έννοια της «λιτότητας», την αντικατέστησε με την «υπευθυνότητα».

Η νέα μοχθηρή αυθάδεια της ανοησίας του είναι η «αλληλεγγύη». Την εκτέλεση του λαού την βαπτίζει «αλληλεγγύη»…

Εκεί πάνε να μας φτάσουν: ΟΧΙ μόνο νΆ αποδεχτούμε το θάνατό μας, αλλά να θεωρήσουμε το θάνατό μας «ΖΩΗ», «υπεύθυνη πράξη», «αλληλεγγύη» «προσφορά» κ.λπ…

Και όλη αυτή τη ΦΡΙΚΗ, τα γλοιώδη παράσιτα των ΜΜΕ, όχι μόνο την παρασιωπούν, αλλά και την εξωραΐζουν, την προβάλλουν και αυτά, σαν πολιτικό «ρεαλισμό», «υπευθυνότητα» και «πρόοδο»!!!

Διαβάστε ένα αποκαλυπτικό σταχυολόγημα από το «Ριζοσπάστη»:




«Δεν αντέχουν οι λέξεις σ' όλα τα χείλη»...
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5994133&publDate=10/12/2010

«Ομως, με γνωρίζετε και σας γνωρίζω, ποτέ μου δεν θα αδικούσα τους ανθρώπους της καθημερινής μάχης, τους ανθρώπους της εργασίας. Ποτέ μου δεν θα έπαιρνα οποιαδήποτε απόφαση, άδικη για τους πολλούς»!
(Γιώργος Παπανδρέου, 19 Μάρτη 2010, ομιλία στο συνέδριο της ΓΣΕΕ)
*
Κι όμως! Λίγες μέρες πριν (3 Μάρτη) ήταν αυτός που είχε πάρει το πρώτο «πακέτο» της λεηλασίας, με τις πρώτες μειώσεις μισθών, περικοπές σε επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας, «πάγωμα» συντάξεων», αύξηση του ΦΠΑ και ανατίμηση της βενζίνης...
***
«Από την εμπειρία μου έχω γίνει και πιο σοσιαλιστής απ' ό,τι ήμουν πριν»!
(Γιώργος Παπανδρέου, ομιλία στη Βουλή, 17 Απρίλη 2010)

Κι όμως! Ούτε μια βδομάδα αργότερα, στις 23 Απρίλη, ήταν ο ίδιος άνθρωπος που ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την «Οδύσσεια» του ελληνικού λαού και την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο...

***
«Είναι καιρός για λιτότητα», μας λένε (σ.σ.: οι "συντηρητικοί"). Τι εννοούν, όμως, με την έννοια "λιτότητα"; Εννοούν την περικοπή των συντάξεων, της Πρόνοιας, των επιδομάτων ανεργίας, των δαπανών για την Παιδεία - αυτοί οι τομείς είναι οι υπαίτιοι, που θα πληρώσουν (...). Ετσι, η Δεξιά μάς προκαλεί.
Προβάλλει τη λιτότητα ως τη μόνη λύση»!

(Γιώργος Παπανδρέου, ομιλία στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, 2 Δεκέμβρη 2010).

Κι, όμως, ο άνθρωπος που εφτά μήνες αργότερα βγάζει «πύρινους λόγους» κατά της «Δεξιάς», είναι ο ίδιος που εφτά μήνες πριν, το Μάη του 2010, επέβαλε στη χώρα το μνημόνιο, και έκτοτε εφαρμόζει «την περικοπή των συντάξεων, της πρόνοιας, των επιδομάτων ανεργίας, των δαπανών για την Παιδεία» και κάθε είδους λιτότητα, σαν εκείνη για την οποία (ως... «προοδευτικός» που είναι)... καταγγέλλει τους «συντηρητικούς»!
***
«Ετσι διευρύνουμε τη δημοκρατία, την ισότητα, και τις ευκαιρίες (...) έτσι διευρύνεται η συμμετοχή των πολιτών στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε»!
(Γιώργος Παπανδρέου, ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο, χτες, 9 Δεκέμβρη 2010).

Κι όμως! Ολα αυτά ειπώθηκαν στην έναρξη μιας συνεδρίασης, της χτεσινής, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει στο λαό, και ειδικά στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, την «ευκαιρία» να ζήσουν (Wink με 700 ευρώ το μήνα, καταλύοντας τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και «απελευθερώνοντας» τους εργοδότες από κάθε φραγμό στο «δικαίωμά» τους να απολύουν!
***
Αυτό το κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, και ο πρόεδρός του, που έχουν το ανεπανάληπτο θράσος να πιάνουν στο στόμα τους έννοιες όπως «σοσιαλισμός», «κοινωνική δικαιοσύνη», «ισότητα», «ειλικρίνεια», «συνέπεια», «πολιτική εντιμότητα», «πατριωτισμός»,
δεν είναι παρά η - τραγική για την Ελλάδα - επιβεβαίωση του στίχου του ποιητή:
«Δεν αντέχουν οι λέξεις σ' όλα τα χείλη».

Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 10, 2010 2:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο ΘΡΗΝΟΣ ΤΩΝ "LONDON TIMES" ΚΑΙ Ο ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

Ο Μουράλωφ έγραψε : "Σήμερα έχει ξεκινήσει μια τεράστια επιχείρηση ευτελισμού των εννοιών και των λέξεων: το φρικώδες νεοταξικό έργο αντιστροφής των εννοιών και της ψυχρής εκτέλεσης των κανόνων της λογικής και της νόησης… ", και συμπλήρωσα τα παρακάτω :

Δεν θα έγραφα "σήμερα". Η επιχείρηση ευτελισμού ή καλύτερα διαστροφής των εννοιών, ώστε οι λέξεις να χάσουν το νόημά τους και οι κανόνες της λογικής να πεταχτούν στα σκουπίδια (: παράδειγμα η εκλογική νίκη του κυρίου "Κ-λεφτά υπάρχω") έχει αρχίσει εδώ και πολλά χρόνια με αποκορύφωμα τις δολοφονίες αυτών που ψυχορραγούν. Για να θεραπεύονται μερικοί άλλοι βραδυπορούντες προς θάνατον.

Οι μεταμοσχεύσεις είναι εδώ, τις δικαιολογεί η δολοφονική αγάπη προς τον συνάνθρωπο, τις ευλογεί η "εκκλησία" και θριαμβεύει η δαιμονική επιστήμη. Που φτιάχνει κλώνους και δίνει ζωή με το σωλήνα.

Υπάρχουν και άλλα πολλά, που ολοκάθαρα φανερώνουν σε τι κατάντημα έχει φτάσει η σημερινή μας λογική. Μάλλον, την έχουν οδηγήσει κατά κει, αυτοί που ήθελαν να μας αποβλακώσουν. Και τα κατάφεραν. Παράδειγμα δεύτερο, η εκλογή του κυρίου Πλανητάρχη Μπους υιού.

Και να, αίφνης, αυτοί που σκότωσαν τη λογική - το δικό μας "κοινό νού" και το δικό τους "common sense" - έρχονται σήμερα να γράψουν με λόγια οδύνης τον επικήδειό της. Και μάλιστα στους "London Times"!

Διαβάστε λοιπόν τα παρακάτω, προερχόμενα από τη χώρα στην οποία, κάποτε, ένας πολιτικός της εκαυχάτο ότι "ο ήλιος δεν δύει ποτέ στην αυτοκρατορία" και ένας άλλος, "πατέρας της νίκης" αυτός, έδινε το χρησμό της Δημοκρατίας : "Είναι το χειρότερο πολίτευμα, με εξαίρεση όλα τα άλλα". Αν ζούσε σήμερα, φαντάζομαι, θα την εξαιρούσε. Και τώρα, ο επικήδειος του Common Sense (κοινής λογικής) από το ιστολόγιο http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_7435.html.


Σήμερα πενθούμε το θάνατο μιας αγαπημένης παλιάς φίλης, τής Κοινής Λογικής, η οποία μας συντρόφευε για πολλά χρόνια. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την ηλικία της αφού το μητρώο γέννησής της έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό σε γραφειοκρατικές διατυπώσεις. Θα τη θυμόμαστε ως κάποια που μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα όπως αυτά:
-Έχε την κοινή λογική να προστατεύεσαι.

-Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι.

-Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, και...

-Ίσως ήταν δικό μου το φταίξιμο.

Η Κοινή Λογική έζησε σύμφωνα με απλές, συνετές οικονομικές πολιτικές, όπως:

Μην ξοδεύετε περισσότερα απ' αυτά που κερδίζετε,

και ... αξιόπιστες στρατηγικές, όπως:

Υπεύθυνοι είναι οι ενήλικες και όχι τα παιδιά.

Η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία όταν τέθηκαν σε ισχύ καλοπροαίρετοι αλλά αυταρχικοί κανονισμοί. Αναφορές για ένα 6χρονο αγόρι που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση επειδή φίλησε μια συμμαθήτριά του, για εφήβους που αποβλήθηκαν από το σχολείο επειδή χρησιμοποίησαν στοματικό διάλυμα μετά το γεύμα και για έναν δάσκαλο
που απολύθηκε επειδή επέπληξε έναν απείθαρχο μαθητή, απλώς επιδείνωσαν την κατάστασή της.

Η Κοινή Λογική έχασε έδαφος όταν γονείς επιτέθηκαν σε δασκάλους επειδή έκαναν τη δουλειά που οι ίδιοι δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αναφορικά με την πειθάρχηση τών ανυπάκουων παιδιών τους.

Η υγεία της επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο όταν τα σχολεία υποχρεώθηκαν να παίρνουν τη γονική συναίνεση για να βάλουν αντηλιακό ή να δώσουν μια ασπιρίνη σ' ένα μαθητή αλλά δεν μπορούσαν να ενημερώσουν τους γονείς όταν μια μαθήτρια έμενε έγκυος και ήθελε να κάνει έκτρωση.

Η Κοινή Λογική έχασε τη θέληση για ζωή όταν οι εκκλησίες έγιναν επιχειρήσεις και οι εγκληματίες τύγχαναν καλύτερης μεταχείρισης από τα θύματά τους.

Η Κοινή Λογική δεν κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι, όχι μόνο δεν μπορούσες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου από ένα διαρρήκτη μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, αλλά ο διαρρήκτης μπορούσε και να σε μηνύσει για βιαιοπραγία.

Η Κοινή Λογική παραιτήθηκε τελικά από κάθε θέληση για ζωή όταν μια γυναίκα που τάχα δεν κατάλαβε ότι ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ ήταν ζεστό, έχυσε λίγο στην ποδιά της κι' ανταμείφθηκε άμεσα μ' έναν τεράστιο διακανονισμό.

Πριν από το θάνατο της Κοινής Λογικής είχε προηγηθεί ο θάνατος των γονιών της, της Αλήθειας και τής Εμπιστοσύνης, τής συζύγου Σύνεσης και των παιδιών της Ευθύνης και Λογικής.

Έχουν επιζήσει τα 4 ετεροθαλή αδέλφια της:

Ξέρω τα Δικαιώματά μου

Το Θέλω τώρα

Κάποιος άλλος φταίει

Είμαι θύμα

Στην κηδεία της δεν παρευρέθησαν πολλοί καθώς ελάχιστοι συνειδητοποίησαν ότι απεβίωσε.


ΣΗΜ. Ο συντάκτης της νεκρολογίας, μάλλον, κάτι ξέχασε να μας πεί. Στην κηδεία της Κοινής Λογικής, του common sense δηλαδή, δεν παρευρέθηκαν πολλοί διότι είχαν να επιτελέσουν το ύψιστο δημοκρατικό τους καθήκον. Είχαν πάει να ψηφίσουν.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 10, 2010 3:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δοκιμάστε αυτόν τον σύνδεσμο (link) του ksipnistere

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_7435.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες