Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ντομινίκ, «σαν στο σπίτι σου»!

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 07, 2010 9:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Ντομινίκ, «σαν στο σπίτι σου»! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ντομινίκ, «σαν στο σπίτι σου»!
Του Νίκου Μπογιόπουλου
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5987509&publDate=7/12/2010


[/img]

Στη χώρα που κυβερνήτης - «σωτήρας» είναι ο κ. Παπανδρέου, στη χώρα που πάνε κι έρχονται οι «φιλέλληνες - σωτήρες», προεξαρχόντων των κ.κ. Ντομινίκ Στρος Καν και Ολι Ρεν, η προ κρίσης κατάσταση διαμορφώθηκε ως εξής:
*
α) Μόνο στην περίοδο 2000 έως το 2008, τα επίσημα καθαρά κέρδη των εγχωρίων επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια περίοδο - καθ' ομολογίαν της σοσιαλίστριας υπουργού Εργασίας - το βιοτικό επίπεδο ενός στους πέντε Ελληνες έχει κατρακυλήσει κάτω από το όριο της φτώχειας.
*
β)
Στο σύνολο της βιομηχανίας, της οποίας η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» προϋποθέτει νέες μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους - τα επίσημα, ετήσια κέρδη ανά εργαζόμενο (όπως καταγράφονται στις εκθέσεις της ICAP) είχαν την παρακάτω πορεία.

• 1996: Καθαρά κέρδη ανά εργαζόμενο 4.451 ευρώ.
• 2000: Καθαρά κέρδη ανά εργαζόμενο 8.783 ευρώ.
• 2005: Καθαρά κέρδη ανά εργαζόμενο 9.000 ευρώ.
• 2007: Καθαρά κέρδη ανά εργαζόμενο 12.000 ευρώ.

Την ίδια περίοδο, η αγοραστική αξία του εργατικού εισοδήματος - καθ' ομολογίαν του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - «έπεσε» στα επίπεδα του 1984...
*
γ)
Τη δεκαετία του '90 ο φορολογικός συντελεστής επί των επιχειρηματικών κερδών βρισκόταν στο 45%. Σήμερα, μετά από διαδοχικές «πατριωτικές» αποφάσεις των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχει μειωθεί πάνω από το μισό και βρίσκεται στο 20%. Το αποτέλεσμα ήταν:

Ενώ το έτος 2000, τα φυσικά πρόσωπα (κατά βάση μισθωτοί και συνταξιούχοι) πλήρωσαν το 52% του συνόλου των άμεσων φόρων και τα επιχειρηματικά κέρδη πλήρωναν το 48%, μετά από μια τετραετία ΠΑΣΟΚ κι άλλη μία τετραετία ΝΔ,
το 2008, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έφτασαν να πληρώνουν το 70% του συνόλου των άμεσων φόρων και τα επιχειρηματικά κέρδη μόνο το 30%.
*
δ)
Οπως προκύπτει από τις ετήσιες εκθέσεις του ΟΗΕ για τις ανισότητες (αλλά και καθ' ομολογίαν του αντιπροέδρου της κυβέρνησης) ο δείκτης απόδοσης του κεφαλαίου στην Ελλάδα, μετά από τις διαρκείς επιθέσεις στα εργατικά εισοδήματα και την υλοποίηση πολιτικών ρυθμίσεων για τον περιορισμό του «εργατικού κόστους», ανέρχεται στο 14%, είναι διπλάσιος από τον αντίστοιχο μέσο όρο της υπόλοιπης ΕΕ και δεύτερος παγκοσμίως, μετά το Μεξικό.

Την ίδια στιγμή - και πριν ακόμα φανούν οι επιπτώσεις του μνημονίου (Ιούνης 2010) - καταμετρήθηκε ότι στην Ελλάδα, μεταξύ των λαϊκών νοικοκυριών,
ένας στους τρεις καταναλωτές της ΔΕΗ αδυνατεί να πληρώσει το λογαριασμό του ρεύματος και ότι ένας στους έντεκα κατοίκους της Αττικής προσφεύγει για τον επιούσιον στα συσσίτια...
*
ε)
Από το 1990 μέχρι το 2007, το ΑΕΠ της χώρας από τα 38 δισ. ευρώ πήγε στα 208 δισ. ευρώ, το βασικό μεροκάματο του εργάτη από 15 ευρώ πήγε στα 30 ευρώ, αλλά τα κέρδη των επιχειρήσεων από 575 εκατ. ευρώ εκτινάχτηκαν στα 16 δισ. ευρώ!

Με άλλα λόγια: Σε μια περίοδο, που καλύπτει σχεδόν δύο δεκαετίες και κατά τη διάρκεια των οποίων ο ελληνικός λαός πολλαπλασίασε με τη δουλειά του την περίφημη «πίτα»,
από την κατά 5,5 φορές αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, το αποτέλεσμα ήταν τα κέρδη των καπιταλιστών να αυξηθούν κατά 28 φορές (!) ενώ ο εργάτης με την «αύξηση» κατά 1 φορά του κατώτατου μισθού του, έφτασε, σε αποπληθωρισμένες τιμές, να αμείβεται σε προ 25ετίας επίπεδα!

***
Κατόπιν αυτών, παρότι διάφοροι ασπάλακες,
(για να παίξουν το παιχνίδι του ξεπουλήματος της χώρας μέχρι τελευταίου τσίγκου, για να προλειάνουν το έδαφος των 200.000 απολύσεων στο δημόσιο τομέα - Ραγκούσης, «Βήμα», 5/12/2010 - και για να πιούν το αίμα του εργάτη με το μπουρί του ΣΕΒ),
φτάνουν στο σημείο να κακολογούν την ωραία πατρίδα μας και να την εμφανίζουν σαν «την τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης» (!),
*
εμείς, ως λαός και ως άνθρωποι,
με τη στοιχειώδη αυτογνωσία που αρμόζει σε ένα διεθνές πειραματόζωο των πολυεθνικών, των τραπεζών, των τοκογλύφων και των κερδοσκόπων, είμαστε στην υπερήφανον θέσιν να υποδεχτούμε, σήμερα, τον κύριο ΔΝΤ και μεθαύριο τον κύριο Κομισιόν,
στην «πρώτη καπιταλιστική χώρα του κόσμου»!

Επιστροφή στην κορυφή
ΑΛΙΕΥΤΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 07, 2010 10:37 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος






Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 08, 2010 12:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ντομινίκ Στρος-Καν: Η ωμή γλώσσα του δικτάτορα



Όταν μας «επιθεωρούν» οι στρατάρχες της αυτοκρατορίας και οι διεθνείς «μαφιόζοι» του χρήματος τα ανδρείκελα και οι ποικίλοι δωσίλογοι στέκονται σε στάση προσοχής, κουνώντας δουλικά την ουρά τους…

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο αυτοκράτορας αυτός φασίστας του χρήματος, ήρθε να μας επιθεωρήσει και να δώσει, με την κυνικότητα που χαρακτηρίζει κάθε σατράπη, τις διαταγές του.

Η εικόνα των πολιτικών ανδρεικέλων είναι ένα «μνημείο» ανεπανάληπτου ραγιαδισμού.

Οι δε ύαινες των ΜΜΕ με τα ουρλιαχτά τους εξωράιζαν την μπότα του επικεφαλής του ΔΝΤ και τις ωμές εντολές του: Της ολοκληρωτικής εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας.

Εύγλωττη η εικόνα ανάμεσα στον στρατάρχη με τους δεκανείς του.

Ο Δικτάτορας: «Μη νομίζετε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει. Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά».

Ο κατοχικός πρωθυπουργός: «Αν το 2010 λάβαμε επίπονα μέτρα, άμεσης απόδοσης, το 2011 θα εντείνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές, που ήδη ξεκινήσαμε, αλλά οι οποίες συνεχίζονται (...) Ο δρόμος είναι δύσκολος, χρειάζονται να γίνουν ακόμα πολλά».




Τα χειρότερα που δεν έχουν περάσει είναι, σύμφωνα με την ωμή γλώσσα του δικτάτορα:

1) «Διαρθρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας». Με την άμεση προώθηση του νομοσχεδίου που θα επιφέρει μειώσεις μισθών μέσω της υπερίσχυσης των επιχειρηματικών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.
2) «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα συνταξιοδότησης, που ήδη έχει αρχίσει να αλλάζει». Ουσιαστικά προανήγγειλε, ο Στρος Καν, ότι η κυβέρνηση θα οξύνει την αντιασφαλιστική επίθεση, βάζοντας στο στόχαστρο τις επικουρικές συντάξεις και τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Λίγη ώρα αργότερα, από τη Βουλή, ο Στρος - Καν έκανε λόγο για παραπέρα μείωση των συντάξεων.
3) «Να συνεχιστούν οι αλλαγές στο δημόσιο τομέα και στον τομέα της Υγείας». Πρόκειται για τις ανατροπές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στις πρώην ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και θα επιφέρουν μειώσεις μισθών, απολύσεις και μετατάξεις προσωπικού, ένταση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης κοινωνικών αγαθών. Στο χώρο της Υγείας, ακόμα μεγαλύτερη περικοπή στην κρατική χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία.
4) «Προώθηση των αλλαγών στο χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών». Με στόχο το άμεσο άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, που θα οδηγήσει στην ταχύτερη μονοπώληση των κλάδων και στην αύξηση των τιμών των υπηρεσιών για τους εργαζόμενους καταναλωτές.

Το πλέγμα αυτών των νέων μέτρων σφαγής μας («μεταρρυθμίσεις» το λένε), έχει άμεση προτεραιότητα, διακήρυξε ο Στρος Καν:

«Αυτά τα μέτρα είναι το σημαντικότερο μέρος των όσων πρέπει να γίνουν (...) για να μπορέσουν οι οικονομικοί κλάδοι, να μπορέσει η βιομηχανία να αναπτυχθεί»!!!

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ανδρείκελο, ο ΓΑΠ: «Με τις διαρθρωτικές αλλαγές θα δημιουργήσουμε προϋποθέσεις, ώστε το 2012 να επιστρέψουμε σε θετική ανάπτυξη».

Συμπέρασμα: Μετά τον καταιγισμό των «διαρθρωτικών αλλαγών», οι εργαζόμενοι θα έχουν απολέσει, πλέον, το σύνολο των δικαιωμάτων τους και θα αμείβονται με ψίχουλα…

Και Μνημόνιο, δηλαδή ωμή δικτατορία, διαρκείας φωτογράφισε ο επικεφαλής του ΔΝΤ:

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διάρκεια αποπληρωμής του χρέους. Και νομίζω ότι θα έπρεπε να επιμηκύνουμε την περίοδο αποπληρωμής. Βεβαίως, αυτό πρέπει να γίνει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση ταυτόχρονα. Είναι ένα τεχνικό θέμα, το οποίο έχει πολλές και συγκεκριμένες επιπτώσεις, βεβαίως, αλλά νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το διευθετήσουμε».

Διαταγή για συναίνεση

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, αφού στήριξε πλήρως την βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα υποταγής του ελληνικού λαού, υπογράμμισε την ανάγκη συναίνεσης στις προσπάθειες της κυβέρνησης, τόσο από τον ελληνικό λαό όσο και από τα κόμματα, υποστηρίζοντας πως «διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας».

«Η κυβέρνηση είναι γενναία, χρειάζεται όμως πολιτική υποστήριξη από τον ελληνικό λαό και, ει δυνατόν, πολιτική υποστήριξη από όλα τα πολιτικά κόμματα».

Ωμά πλέον ο αυτοκράτορας βαρόνος, καλεί όλα τα κόμματα και δίνει την εντολή: Πολιτική συναίνεση!!!

Τέτοιο ξετσίπωτο αυτοκρατορικό κυνισμό δύσκολα συναντάς, παρά μόνο σε προτεκτοράτα. Ο Στρος- Καν ήρθε στο προτεκτοράτο των μαφιών του χρήματος για να δώσει τις εντολές του στους υπηκόους του.

Η δικτατορική του αυθάδεια καταγράφεται χαρακτηριστικά στον κυνικό εμπαιγμό του ελληνικού λαού. Είπε για τους Έλληνες:

«Δεν πρέπει να φοβούνται το γιατρό» (!)

Ο Γιατρός είναι οι διεθνείς ληστές κερδοσκόποι και τα ανδρείκελά τους που επιχειρούν, για να διασώσουν τα κέρδη τους, να στραγγίξουν, μέχρι τελευταίας σταγόνας το αίμα του λαού (ο «ασθενής»), μέχρι να τον βάλουν στο φέρετρο και να κερδοσκοπήσουν ακόμα και με την κηδεία του…


Η ιστορία βεβαίως δείχνει ότι οι λαοί δεν μπαίνουν σε φέρετρα, αλλά μόνο οι δυνάστες τους.

Αργά ή γρήγορα την ίδια τύχη θα έχουν και οι σημερινοί δυνάστες, καθώς και τα ανδρείκελά τους στην Ελλάδα…


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 08, 2010 1:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Λυματολάσπη
Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΕΛΗΠΕΤΡΟ




Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας οι υπουργοί, όπως λ.χ. ο κ. Λοβέρδος, θεωρούν έργο το να μοστράρονται στα κανάλια και πολιτική το να επιλέγουν πότε θα εμφανιστούν στην πρωινή ζώνη και πότε στα βραδινά τηλεπαράθυρα.

ΓΙΑ ουσιαστική συζήτηση δεν τίθεται ζήτημα. Με σκονάκια του ΔΝΤ πορεύονται και προκατασκευασμένες απαντήσεις εκφωνούν. Στις σπάνιες περιπτώσεις που ζορίζονται, πετούν ένα «δεν απαντώ σε ύβρεις» ή κάτι σαν «με αυτό το ύφος δεν γίνεται διάλογος» και συνεχίζουν το μονόλογο. Οταν τελειώνει ο τηλεοπτικός τους χρόνος αποσύρονται για να μελετήσουν τα επόμενα κεφάλαια του Μνημονίου που υπέγραψαν...

αντιστεκόμενοι και υλοποιούν προθυμότατα!

ΑΛΛΟΙ υπουργοί πάλι, όπως λ.χ. η κυρία Μπιρμπίλη, θεωρούν πολιτική το να καταθέτουν αμέτρητες σελίδες εξαγγελιών για έργα που υποτίθεται ότι θα γίνουν του χρόνου, του αντίχρονου ή και σε πέντε τέρμινα.

ΚΑΙ εξοικονόμηση νερού λοιπόν και βιολογικοί καθαρισμοί και καύση της λυματολάσπης και άλλα τέτοια θαυμαστά που θα γίνουν κάποτε, από κάποιους άλλους που θα μπορούν και θα έχουν σχέδιο και κονδύλια.

ΓΙΑΤΙ αυτοί έχουν μόνο λόγια. Λόγια τηλεοπτικά, λόγια επί χάρτου, λόγια του αέρα.

Πράσινα φύκια για μεταξωτές κορδέλες λοιπόν και τηλεοπτικές εμφανίσεις ή εξαγγελίες χωρίς ουσία, για να κρυφτεί το προφανές: το υποτιθέμενο πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν είναι παρά νοσηλευτές ενός άρρωστου συστήματος. Ο μόνος ρόλος που τους έχει απομείνει είναι να γυρνούν από σύσκεψη σε σύσκεψη προσπαθώντας να μεταφράσουν τις συνταγές που γράφει ο γιατρός Ντομινίκ Στρος-Καν και οι άλλοι της τρόικας.

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ βέβαια δεν μπερδεύεται με τέτοιες ασημαντότητες. Κρατά τις δυνάμεις του για τις διεθνείς συναντήσεις όπου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κατακεραυνώνει τους κακούς συντηρητικούς που βρήκαν ευκαιρία με την κρίση να χτυπήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις!

ΜΕΤΑ βέβαια, ανάγκα και οι θεοί πείθονται, θυμάται ότι, δυστυχώς, δεν μπορεί να αφιερωθεί ακόμη αποκλειστικά στο διεθνή ρόλο του και ξαναγίνεται επικεφαλής μιας κυβέρνησης που λέει πολλά αλλά πράττει μόνο ένα: την εξουθένωση του κόσμου της εργασίας.

ΑΦΗΝΕΙ λοιπόν το σοσιαλιστικό μανδύα στη βαλίτσα, και παραγγέλλει τις νέες περικοπές που του παρήγγειλαν.

ΚΑΙ εμείς; «Ζούμε» όπως θα έλεγε και ο ποιητής «προσμένοντας ένα θάμα»! Και επειδή τα θαύματα στις μέρες μας είναι είδος εν ανεπαρκεία, όπως οι εργαζόμενοι με σταθερή εργασία και ισχυρή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, έχουμε ΓΣΕΕ στην οποία κυριαρχεί η παράταξη του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΛΑΔΗ το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση επιτίθεται στους μισθούς και στα δικαιώματα, και το ΠΑΣΟΚ ως συνδικαλιστική ηγεσία αντιστέκεται στην επίθεση!

ΓΙ' ΑΥΤΟ ουδείς εκπλήσσεται όταν τα μέτρα πέφτουν σαν το χαλάζι, και ουδείς, πλέον, εκνευρίζεται όταν ο κ. Στρος - Καν μάς λέει χαμογελώντας: «Μη νομίζετε ότι τα χειρότερα έχουν περάσει».

ΠΗΓΗ:

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=231410




_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 08, 2010 4:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Να συνεχιστούν οι αλλαγές στο δημόσιο τομέα και στον τομέα της Υγείας»

Και,

"το υποτιθέμενο πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν είναι παρά (άρρωστοι ) νοσηλευτές ενός άρρωστου συστήματος"

Οπότε, οι άρρωστοι νοσηλευτές και οι άρρωστοι μη νοσηλευτές, δηλαδή εμείς οι άλλοι, πληροφορούμαστε συχνά-πυκνά για τα νέα επιστημονικά επιτεύγματα. Τα οποία, φευ, για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται λεφτά, πολλά λεφτά, που δεν τα έχουν ούτε οι άρρωσστοι νοσηλευτές, ούτε οι άρρωστοι μη νοσηλευτές, δηλ. εμείς οι υπόλοιποι.
Άσε, δε, που αυτά τα απίστευτα επιτεύγματα πραγματοποιούνται σε "ειδικά κέντρα" της αλλοδαπής. Όπου για να πάς, ή θα πρέπει το Ταμείο το ασφαλιστικό να ξετιναχθεί - είναι "ξετιναγμένο" και θα "ξετιναχθεί" ακόμη περισσότερο, λόγω περικοπών, Μνημονίου και ανάπτυξης - ή θα χρειαστεί να πουλήσεις ό,τι έχεις για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα και το "θαύμα" να γίνει πραγματικότης.

Τι κάνουμε τώρα; Ούτε λεφτά από τα ασφαλιστικά, ούτε λεφτά από "τα μισθά", ούτε τίποτα. Άρρωστοι στα μυαλά και οι ακατάλληλοι νοσηλευτές. Αλλά τούτους άλλοι τους φροντίζουν με ενέσεις τύπου Ασλάν, αν τη θυμάται κανείς.

Τα λέω καλά ή μήπως κάτι ξεχνώ. Μα, βέβαια κάτι ξέχασα. Ξέχασα τους τηλε-μαραθώνιους της αγάπης, ξέχασα τη φροντίδα των διαφόρων ΜΚΟ Ιδρυμάτων (*) για τα άτομα με ειδικές ικανότητες. Ή ειδικές ανικανότητες, αφού το Μνημόνιο μας συνιστά «Να συνεχιστούν οι αλλαγές στον τομέα της Υγείας».
Και στο δημόσιο τομέα βέβαια (περικοπές).

Όποιος έχει λεφτά (δεν έχει κανείς) σώζεται. Οι άλλοι "ας πρόσεχαν".


(*) Ήταν κάποτε και μια, που τη λέγανε "Αλληλεγγύη". Ύποπτα πράγματα, τώρα της άλλαξαν το όνομα και οι υποψίες (παρανομίες) πήγαν περίπατο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Μόσχος Λαγκουβάρδος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 08, 2010 8:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: "Και τα βουνά εξαφανίστηκαν" (Αποκάλυψη Κεφ.ΙΣΤ΄,1 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Με ποιο είδος θεομηνίας να την παρομοιάσεις την οικονομική φρίκη που έπληξε τη χώρα μας; Να την παρομοιάσεις με σεισμό, με φωτιά ή με πλημμύρα;

Να την παρομοιάσεις με το σεισμό και την πλημμύρα; Στο σεισμό και στην πλημμύρα αυτοί που συνήθως πλήττονται περισσότερο είναι οι φτωχότεροι που μένουν σε παλιά σπίτια που δεν έχουν την αντοχή των πλουσιόσπιτων.

Να την παρομοιάσεις με τη φωτιά; Η φωτιά δεν κάνει διάκριση σε φτωχούς και πλούσιους και κάνει στάχτη ό,τι βρεθεί μπροστά της.

Το ερώτημα είναι, η οικονομική φρίκη που απειλεί τη χώρα μας θα κάνει επιλογή ποιους θα πλήξει, δηλαδή θα πλήξει τους φτωχότερους ή θα πλήξει και τους άλλους;Θα πλήξει αυτούς που δεν θέλουν το μνημόνιο κι αυτούς που το εφαρμόζουν ή θα πλήξει κι αυτούς που το θέλουν.

Κι αν αυτοί που το θέλουν και το ψήφισαν θα πάθουν τα ίδια με τους άλλους, το ερώτημα είναι,τί είδους άνθρωποι είναι αυτοί; Είναι όλοι αυτοί παρανοϊκοί; Είναι άρρωστοι(μαζοχιστές) και είναι με το μέρος αυτών που άναψαν τη φωτιά να κάψει και τους ίδιους;

Φαίνεται πως η οικονομία είναι στάχτη στα μάτια.
Η απειλή είναι πνευματική, είναι το ηλεκτρονικό φακέλλωμα που θυμίζει μέρες της Αποκάλυψης, όπου "τα νησιά έφυγαν και τα βουνά εξαφανίστηκαν". Νησιά είναι οι πιστοί που η πίστη τους ψυχράνθηκε τα δε βουνά είναι οι πατέρες της Εκκλησίας.Ο κόσμος αγωνιά να μάθει τι θα κάνει η Εκκλησία. Θα μείνει μαζί με τους πιστούς ή θα εξαφανιστεί;

Όπως πριν το σεισμό αυτοί που έχουν την ευθύνη της φύλαξης του κόσμου, πρέπει να ενημερώνουν τον κόσμο που να πάει και από ποιες οδούς διαφυγής , ανάλογα πρέπει να ενεργήσει και η Εκκλησία, η οποία έχει την πνευματική ευθύνη για τη φύλαξη των πιστών.

Όταν οι πιστοί κληθούν να πάρουν την κάρτα της εξόντωσης του πολίτη, τότε θα τηλεφωνούν στις μητροπόλεις να μάθουν τι θα κάνει η Εκκλησία; Και φυσικά το ακουστικό δεν θα το σηκώνει κανείς.

http://moschoblog.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες