Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το κόμμα της Ντόρας: Η καρικατούρα του δωσιλογισμού

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 22, 2010 1:40 am    Θέμα δημοσίευσης: Το κόμμα της Ντόρας: Η καρικατούρα του δωσιλογισμού Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το κόμμα της Ντόρας: Η καρικατούρα του δωσιλογισμού



Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι το μητσοτακέικο αποτυπώνει πιο ακραία και καταχρηστικά, αλλά και πιο μοχθηρά την παρακμή και τη σήψη των αστικών κοινοβουλευτικών θεσμών, όλη την αχρειότητα του αστικού κόσμου και των θεσμών του.

Ένα «σύμβολο», βεβαίως της καθεστωτικής μοχθηρίας, του αμοραλισμού και του δωσιλογισμού, όταν ολόκληρο το κυβερνητικό οικοδόμημα είναι «μητσοτακισμός» (η αυθάδεια τους ψεύδους, του αμοραλισμού και του δωσιλογισμού), επιβιώνει και φυτοζωεί από το νόμο της αδράνειας, αλλά ποτέ δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τα ισχυρά κέντρα εξουσίας δεν «επενδύουν» στα καμένα χαρτιά, στις μελανές καθεστωτικές κηλίδες. Τις συντηρούν, όσο μπορούν υπογείως, αλλά αναζητούν το «μητσοτακισμό» σε νέα πρόσωπα που μπορεί να εξαπατήσουν.

Από αυτή την άποψη το κόμμα της Ντόρας είναι καταδικασμένο. Δεν μπορεί να περπατήσει και να παίξει κάποιο πρωταγωνιστικό ρόλο, παρά μόνο ρόλο «κομπάρσου»: «Τσόντα» των κυβερνητικών ανδρεικέλων.

Η φαιδρότητα αυτής της μητσοτακικής καρικατούρας είναι ότι αυτό-ονομάζεται πολιτικό κίνημα και όχι κόμμα. Σφετερίζονται όλοι τη λέξη «Κίνημα» όταν το μόνο «κίνημα» που γεννάει αυτά τα εκτρωματικά κατασκευάσματα είναι το «κίνημα» της σήψης και αποσύνθεσής τους, το ΚΙΝΗΜΑ της συντριπτικής λαϊκής απόρριψής τους που εκφράστηκε και πριν από λίγες μέρες με τα γιγαντιαία και ιστορικά ποσοστά της αποχής…

Όμως η νέα αυτή κατασκευή της Ντόρας (καρικατούρα «μητσοτακισμού») δείχνει κάτι πολύ σημαντικό: το τραγικό αδιέξοδο του καθεστώτος και των «νταβάδων» του.

Είναι τέτοια τα αδιέξοδα του καθεστώτος και των ισχυρών κέντρων εξουσίας (διεθνών και εγχώριων) που δεν έχουν καλύτερες λύσεις. Δεν μπορούν να βρουν τρόπους αναπαλαίωσης του σάπιου καθεστώτος τους, ούτε ΑΜΕΣΑ αξιόπιστες πολιτικές λύσεις εξαπάτησης.

Είναι αναγκασμένα λοιπόν τα κέντρα και τα παράκεντρα της εξουσίας να δουλέψουν με το υλικό που έχουν. Οι καταστάσεις είναι δραματικά εκρηκτικές και τα «συμβόλαια θανάτου» που πρέπει ακόμα να εκτελεστούν είναι ανελαστικά και ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ.

Τα νέα σχήματα με τις νέες ετικέτες και τα νέα πρόσωπα, με «έντιμους» και «άριστους», δεν βγαίνουν από τη μία μέρα στην άλλη.

Ούτε η κυβέρνηση αυτή των ξεφωνημένων ανδρεικέλων μπορεί να αντέξει πολύ. Λίγα είναι τα ψωμιά της…

Μπαίνει, συνεπώς, άμεσα και επιτακτικά η ανάγκη δημιουργίας ενός πλατύτερου κύκλου από «τσόντες»: «Οικουμενικά» υποστυλώματα του κυβερνητικού δωσιλογισμού.

Αυτή την άμεση και επιτακτική ανάγκη του κυβερνητικού δωσιλογισμού έρχεται να καλύψει το κόμμα της Ντόρας.


Την ίδια ανάγκη που καλύπτει και η άλλη καρικατούρα, ο Καρατζαφέρης.

Την ίδια ανάγκη που «γέννησε» και τη νέα κυβερνητική «τσόντα»: Κουβέλης.

Με όλους αυτούς και άλλους «ανεξάρτητους» θα κατασκευάσουν ένα κάποιο οικουμενικό κυβερνητικό σχήμα βραχείας διάρκειας, μέχρι να «γεννήσουν» (κατασκευάσουν) και άλλα νέα παρδαλά σχήματα «αρίστων» ή «αριστερών» χρωμάτων (κινήματα θα τα πούνε και αυτά): Ήδη υπάρχουν πολλές πυρετικές ζυμώσεις σε πολλά επίπεδα…

Αγωνίζονται οι «φουκαράδες» οι καπιταλιστές και οι μήτρες των «νταβάδων» (με τα πολύχρωμα παπαγαλάκια τους) να βρουν τρόπους για να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και «κανάλια» διοχέτευσης και χειραγώγησης της εκρηκτικής λαϊκής οργής…

Θα αποτύχουν, έστω και αν κατορθώσουν προσωρινά να εξαπατήσουν κάποιους.

Η κρίση και η σήψη τους είναι βαθιά και αθεράπευτη. Η πολιτική ιατρική δεν προβλέπει κανενός είδους αυτό-θεραπεία.

Και η λαϊκή ΟΡΓΗ θα είναι ΣΑΡΩΤΙΚΗ…


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 22, 2010 10:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ντόπινγκ

Το διαρκές ψηφοθηρικό πολιτικό ντοπάρισμα συνεχίζεται.
Κόμματα, αποκόμματα και τσόντες στα ρετάλια της ξεφτισμένης πολιτικής οικογενειοκρατίας.

"Διασκορπισμένοι οι Έλληνες",
διασκορπισμένα και τα ράκη της αποκαθημένης, άλλοτε άξιας, πατρίδας.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 22, 2010 12:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ένα επίκαιρο άρθρο γραμμένο το Νοέμβριο του 2006 (τεύχος 10 του Ρεσάλτο), με την αιχμηρή και λογοτεχνική πένα του Ηλία Σιαμέλα.

ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ…
Του Ηλία Σιαμέλα




Παπά, αν έρθει μια μελαχρινή
να την… ξομολογήσεις
Πρόσεξε, μην τυχόν και την αφήσεις
να μεταλάβει η αμαρτωλή!
Δε νήστεψε μια μέρα το ύποπτο χαμόγελο
!


Γεώργιος Δροσίνης (Η Αμαρτωλή)
(Παράφραση)

Είναι η Ντόρα Μπακογιάννη. «Υπουργός», λέει, των «εξωτερικών» της Μητσοτακέικης Ελλάδας. Απέναντί της είναι ένα ανδρείκελο, «υπουργός», λέει, «εξωτερικών» των κατοχικών δυνάμεων του Ιράκ, κάποιος «κύριος» Ζεμπαρί.

Σε κάποια στιγμή ο φακός εστιάζει τα χυδαία μάτια του στο πλατύ χαμόγελο της Ντόρας. ΕίνΆ η ώρα που στο στούντιο στήνεται ένας «έρωτας» παράνομος. Ένα θέαμα κι ένα παιχνίδι καταραμένων προβάλλει προκλητικά και ξεδιάντροπα. Και οι δυο «έχουν μια ακατανίκητη επιθυμία και μια ακράδαντη πίστη πως μπορούν, (όπως όλοι πιστεύουν πως μπορούν να διευθύνουν μΆ επιτυχία ένα μπορντέλο), νΆ αποδείξουν στα μεγάλα αφεντικά τους ότι είναι εύκολο να σκηνοθετούν έναν παράνομο «έρωτα» και να τον κάνουν «αξιοσέβαστο» στα μάτια του κόσμου».*

Ένα στόμα ανοίγει διάπλατα κι ένα ασυγκράτητο χαμόγελο ξεχύνεται στους αιθέρες. Στη συνέχεια με την χυμώδη αφοπλιστική μητσοτακέικη προφορά ακολουθούν οι δηλώσεις:




«…Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε πολύ εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα…Πιστεύουμε στη σταθερή πορεία του Ιράκ προς τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την εθνική συμφιλίωση…Το Ιράκ έχει μια συνταγματικά εκλεγμένη κυβέρνηση που προήλθε από δημοκρατικές εκλογές στις οποίες ο ιρακινός λαός προσήλθε με τόλμη και πίστη για ένα καλύτερο μέλλον…Καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες στο Ιράκ, που επιχειρούν να εμποδίσουν τις προσπάθειες συμφιλίωσης και ανοικοδόμησης στη χώρα…».

Αυτή λοιπόν είναι η φωνή της «επίσημης» Ελλάδας του 2006. Αυτή είναι η φωνή του κυρίου μας.

Ζούμε πλέον στην εποχή της «απόλυτης διαστροφής» της αλήθειας. Πρωτοφανή εγκλήματα και θηριωδίες επικαλύπτονται με λέξεις, όπως «δημοκρατία», «εθνική συμφιλίωση», «κράτος δικαίου». Η ηθική αποχαλίνωση των εννοιών σε όλο της το μεγαλείο. Η διαβολική πορεία των σύγχρονων πολιτικών δοσίλογων σε μια ασύλληπτη έξαρση εμπλουτισμένης ανισορροπίας.

Ο βομβαρδισμός και η ισοπέδωση του Ιράκ,
οι ομαδικοί τάφοι ανοιγμένοι απΆ τις μπουλντόζες των κατακτητών, οι βόμβες του λευκού φωσφόρου, το απεμπλουτισμένο ουράνιο, η σφαγή των αμάχων και των αθώων παιδιών, δεν έχουν θέση στο λεξιλόγιο των πλατύστομων πολιτικών μας.

Μια απέραντη κτηνωδία, μια κυνική εισβολή και κατοχή μιας χώρας και όλο το αιμάτινο πλαίσιο που την καθορίζει, σκανδαλωδώς αποσιωπούντα.

Το επαίσχυντο πρόσωπο των πολιτικών με τα ευπλασάριστα λόγια, και η άνυδρη γλώσσα κάποιας νερόβραστης κυρίας, φτάνουν για να θρυμματίσουν τα όρια του καλού και του κακού.

Τα χαμόγελα, η υποκρισία, το ψέμα, η απάτη, διαπερνούν το πλάσμα του λόγου, για να γίνουν τα εργαλεία μιας κακούργας διπλωματίας, που ειδικεύεται στην επικάλυψη των ουρλιαχτών των λυσσασμένων λύκων.

Κοράκια νεκροφόρα, το βλέμμα διαβολικό, της εξουσίας ο βρώμικος έρωτας, το περιτύλιγμα της αλήθειας, πομπές, πομπές, πομπές…της ανθρωπότητας πομπές, «…η φρίκη η φρίκη η φρίκη / ας φτύσουμε θες…»**

Στον κόσμο πληθαίνουν οι αδικοσκοτωμένοι. Στο Λίβανο, στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, ανοίγονται «λεωφόροι» από τα τάνκς για να περάσουν οι στρατιές των νεκρών. Η θλίψη μας, το στοιχειωμένο αίμα της κονιορτοποιημένης άμμου, οι κρατήρες των ρουκετών, τΆ ανθρώπινα μέλη, μάτια, πόδια, χέρια μαυρισμένα, χέρια κομμένα, μυαλά σκορπισμένα, όλα μιλάνε τη γλώσσα των νεκρών.

ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΜΙΛΑΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.


«Καθημερινά οι νεκροί είναι όλο και λιγότερο υποταγμένοι…
Τι συμβαίνει;
Αυτοί οι νεκροί είναι αλλιώτικοι.
Σήμερα είναι είρωνες
Ρωτάνε…,
Μου φαίνεται ότι άρχισαν να καταλαβαίνουν,
Ότι είναι η πλειοψηφία»…***


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ.

ΣΆ αυτήν ορκίζονται ο Μπους, ο Μπλερ και οι μπότες των χιτλερικών σιωνιστών.

ΣΆ αυτή τη «Δημοκρατία», πιστεύει και της Αμερικής η μελαψή Κοντο-«κυρία».

ΓιΆ αυτή τη «Δημοκρατία» δουλεύει η διεθνής Διπλωματία.

ΣΆ αυτή την «πλειοψηφία» φαίνεται να ορκίζεται και η δικιά μας «αμαρτωλή» Ψηλο-«κυρία».


*(Γουίλιαμ Φώκνερ, «¶γρια Φοινικόδεντρα», (σε παράφραση).
** Λουί Αραγκόν
***Ρόκε Ντάλτον Γκαρσία

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 22, 2010 3:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καμίνης- Μπουτάρης: Τα «πιόνια» των «ανεξάρτητων»!!!



Μια σημαντική είδηση πέρασε στα «ψιλά».
Διαβάζουμε στην «Ελευθεροτυπία», Πέμπτη 18 Νοεμβρίου:

«ΚΑΜΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ
Ένα γεύμα βγάζει κίνημα «αδεσμεύτων»

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Κίνημα αδέσμευτων δημάρχων»; Μπορεί να το δούμε και αυτό εάν έχει συνέχεια η συνεννόηση που έκαναν χθες Γ. Καμίνης και Γ. Μπουτάρης για συνάντηση στη Θεσσαλονίκη των δημάρχων που εξελέγησαν χωρίς κομματική ταυτότητα.
Οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης έφαγαν χθες το μεσημέρι μαζί και συζήτησαν πολλά μετά την επιτυχία τους να εκπορθήσουν τους δύο μεγαλύτερους δήμους -«κάστρα» της Νέας Δημοκρατίας. Το γεγονός ότι πολλοί ήταν οι δήμαρχοι που κατάφεραν να εκλεγούν ως ανεξάρτητοι και να επικρατήσουν έναντι των επισήμων κομματικών υποψηφίων, συζητήθηκε έντονα μετά τις πρόσφατες εκλογές.
Από τη χθεσινή συνάντηση στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχε και υψηλόβαθμο στέλεχος δημοσιογραφικού συγκροτήματος, Καμίνης και Μπουτάρης διαπίστωσαν πλήρη ταύτιση απόψεων, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα στη Θεσσαλονίκη με άλλους ανεξάρτητους δημάρχους όπως ο Γιάννης Δημαράς (Πάτρα), ο Φίλιππος Φίλιος (Ιωάννινα), ο Πέτρος Αγγελίδης (Σέρρες) κ.ά.».


Βεβαίως η εφημερίδα αποκρύβει, λόγω της αστικής δημοσιογραφικής «δεοντολογίας», το «υψηλόβαθμο στέλεχος δημοσιογραφικού συγκροτήματος»!!!

Και όμως εδώ βρίσκεται το ζουμί: Η τεράστια σημειολογική αξία της είδησης!!!

Το ψάξαμε και όλες οι πληροφορίες μας κατέληξαν στο ίδιο πρόσωπο: ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ, διευθυντής της «Καθημερινής»!!!

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι τα επίλεκτα «βαποράκια» της «πολιτικής ηρωίνης» των διεθνών και εγχώριων «νταβάδων» δεν αρκούνται στη «μεταφορά», αλλά παρεμβαίνουν ΕΥΘΕΩΣ στα πολιτικά δρώμενα…

Το «κίνημα» των «ανεξάρτητων» και «αδεσμεύτων» είναι μία από τις κεντρικές συνιστώσες των επιδιώξεων του καθεστώτος και των μηχανισμών του (ντόπιων και ξένων).

Αυτά τα κέντρα εξουσίας ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΝ και ΟΡΓΝΩΝΟΥΝ αυτό το «Κίνημα»: «κίνημα» και αυτό, όπως το κόμμα της Ντόρας και όπως αυτά που θα προκύψουν, λίαν ΣΥΝΤΟΜΩΣ, με «σούπες» «αριστερών» γεύσεων…

Αυτά τα κέντρα (πολύ γνωστά!!!), με τα πολύχρωμα «βαποράκια» τους, μοχθούν νυχθημερόν να «εκκολάψουν» νέους Μητσοτάκηδες με «αντιδεξιές» ετικέτες.

Η Συνταγή των «ανεξάρτητων» και των «αδέσμευτων», των «αρίστων» και CIA, είναι σήμερα η κυρίαρχη, της μόδας.

Μέσα από αυτές τις συνταγές θα «ξεπεταχθούν» τα νέα «φυντάνια» των ανδρείκελων και των δωσίλογων.

Ο Καμίνης και ο Μπουτάρης είναι τα «νέα πιόνια» που μπαίνουν στη νεοταξική σκακιέρα. Ολίγον γραφικά (ιδιαίτερα ο Μπουτάρης), αλλά στο «ολότελα καλή και η Παναγιώτενα»!

Εξάλλου για τα «συμβόλαια θανάτου» που έχουν επιλεγεί από τους μηχανισμούς εξουσίας είναι πολύ καλά.

Καλύτερος είναι ο αστείος ΓΑΠ;

ΒΕΒΑΙΩΣ, θα γεννηθούν και άλλα «πιόνια» πιο σοβαρά. Βρισκόμαστε στο στάδιο της ΕΚΚΟΛΑΨΗΣ…

Έτσι θα έχουμε μια πολυμορφία και πλούσια πολυχρωμία «πιονιών»: Από Ντόρες, Καρατζαφέρηδες, Κουβέληδες, «ανεξάρτητους», «αρίστους», «αριστερά κινήματα» προσωπικοτήτων και δεν συμμαζεύεται…

Ζούμε τον εφιάλτη της νεοταξικής θηριωδίας με μια πολυχρωμία «φέρετρών» μας. Κάτι είναι και αυτό. Σπάει τη μονοτονία του θανάτου μας…

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες