Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Αμηχανία και πανικός στους μπράβους των «νταβάδων» ...

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 07, 2010 8:08 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αμηχανία και πανικός στους μπράβους των «νταβάδων» ... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αμηχανία και πανικός στους μπράβους των «νταβάδων» και των κομμάτων


Ο θίασος της Τρέμη στο mega αποτυπώνει πιο κραυγαλέα και μοχθηρά την «εμπροσθοφυλαλή» των «νταβάδων» και την καθεστωτική φιλοσοφία.

Πριν ακόμα αναγγελθούν τα εκλογικά αποτελέσματα «ζωγραφίζουν» τον τρόμο τους από την ΑΠΟΧΗ.

Γνωρίζουν ότι η ΑΠΟΧΗ έχει σαρώσει και παραληρούν αμήχανα, προσπαθώντας εναγωνίως να βρουν φτηνές και γελοίες δικαιολογίες.

ΟΤΑΝ ο Νικολακόπουλος (ο γνωστός αναλυτής του καναλιού) είπε ότι στην πραγματικότητα μόνο το 40% προσήλθε στις κάλπες οι πάντες ψελλίζανε αμήχανα.

Ο Πρετεντέρης ήταν ο μόνος που ψέλλισε ότι η ΑΠΟΧΗ αποτελεί πολιτικό μήνυμα, ιδιαίτερα μετά από τα τόσα εκβιαστικά διλήμματα που ετέθησαν στο εκλογικό σώμα.
Ο πρώην «αριστερός» Τσίμας ήταν ο πλέον αξιοθρήνητος. Τόσο λακές του κατεστημένου που σου προκαλεί αναγούλα.

Είπε λοιπόν η γλοιωδέστατη αυτή πόρνη των ΜΜΕ: «Η Αποχή δεν αποτελεί κανένα πολιτικό μήνυμα, απλώς ο κόσμος δεν κατάλαβε το χαρακτήρα αυτών των εκλογών μεταξύ μνημονικών και αντιμνημονικών»!!!

Πάνω από 50% γυρίσανε την πλάτη στις εκλογές και στα κόμματα και το φερέφωνο, Τσίμας, μας είπε ότι αυτό το γεγονός δεν είναι πολιτικό μήνυμα, αλλά είναι ο λαός βλάκας ο οποίος δεν κατάλαβε το χαρακτήρα των εκλογών!!!


Έξυπνος είναι ο Τσίμας, το ακριβοπληρωμένο παράσιτο των «νταβάδων»!!!


Δεν θα αναφερθούμε σε όλες τις αρλούμπες που αμήχανα ξεστόμιζαν όλοι, ούτε σε αυτές που θα ακουστούν, υστερικά, όλο το βράδυ και τις επόμενες ημέρες.

Θα περιοριστούμε στον κομματικό μπράβο του ΚΚΕ, την Κανέλλη.



Ο μπράβος αυτός του ΚΚΕ όχι μόνο δεν διαφώνησε με τις γελοιότητες των άλλων (σιωπηρά τις αποδέχτηκε), αλλά προσπάθησε με τα γνωστά ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα που χαρακτηρίζουν αυτή την «υστερική κομμουνίστρια» να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο το ζήτημα της αποχής λέγοντας: «Και στις εκλογές του 2006 στην Αθήνα ήταν μεγάλη η αποχή»!!!

Αντέταξε την Αθήνα στη ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΧΗ που σάρωσε την Ελλάδα και ιδιαίτερα το ΣΥΝΟΛΟ του νομού Αττικής.

Η Αποχή «πέταξε», στο ΣΥΝΟΛΟ της Αττικής, από 13% σε πάνω από 50% και η Κανέλλη προσπαθούσε να πιαστεί από την αποχή του δήμου της Αθήνας!!!

Τέτοιες πανικόβλητες ταχυδακτυλουργίες από την Κανέλλη, ταχυδακτυλουργίες που ανάγκασαν το Νικολακόπουλο να αποκαταστήσει τα πράγματα και να εξαναγκάσει την Κανέλλη να καταπιεί τη γλώσσα της…

ΣΕ ένα άλλο κανάλι ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε με στόμφο: «Δεν μας ενδιαφέρει η αποχή, ούτε την εξετάζουμε. Μας ενδιαφέρει αυτό που λέγαμε και προεκλογικά: Τα μέτρα που θα παρθούν εναντίον του ελληνικού λαού»

Κόπτεται για το λαό δήθεν το ΚΚΕ, αλλά το ότι πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν πήγαν να ψηφίσουν ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!!

Αυτή την πλάκα του γραμμοφώνου θα τραγουδούν για να ΕΠΙΚΑΛΥΨΟΥΝ το φτύσιμο που τους δίνει ο ελληνικός λαός…

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΥΜΙΟΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 07, 2010 10:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εκλογικοί δείκτες: Γενικευμένη απόρριψη



«Είναι όλοι τους ίδιοι. Μην περιμένεις τίποτα από κανέναν»!

Αυτές οι φράσεις που βρίσκονται στα χείλη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού εναρμονίζονται πλήρως με το βαθύτερο πολιτικό μήνυμα των εκλογικών αποτελεσμάτων. Και αυτό αποτελεί το σύμπτωμα μιας βαθιάς κοινωνικής και πολιτικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος: Κρίση του πολιτικού εποικοδομήματος, των θεσμών και των κομμάτων!

Για να έχουμε σαφή εικόνα των εκλογικών δεικτών και των μηνυμάτων δεν μπορούμε να στηριχτούμε στα ποσοστά. Αυτά δίνουν μια πλασματική εικόνα. Γενικά κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι ο κυρτός καθρέπτης της πραγματικότητας:


Ένδειξη αποτελούν τα εκλογικά αποτελέσματα των κοινωνικών διεργασιών και πολιτικών ροπών. Οι ποσοστιαίες συγκρίσεις είναι πλασματικές, συσκοτίζουν παραπέρα και πλαστογραφούν αυτές τις ενδείξεις.

ΟΤΑΝ οι μισοί Έλληνες γύρισαν την πλάτη στο καθεστώς ΣΥΝΟΛΙΚΑ και στα κόμματά του τότε η ποσοστιαία απεικόνιση είναι δραματικά πλασματική.

Ένα ποσοστό κόμματος στο 30% σημαίνει στο σύνολο του ελληνικού λαού 15%!!!

Αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της πλασματικής απάτης των ποσοστών.


Η βάση της ανάλυσης και σύγκρισης είναι ο πραγματικός αριθμός των εκλογέων που ψήφισαν τα κόμματα. Και σε αυτόν τον αριθμό πρέπει να συνυπολογιστούν και οι νέοι ψηφοφόροι, που δεν είναι αμελητέα ποσότητα, όπως και τα άκυρα-λευκά.


Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα, τα εκλογικά αποτελέσματα αποτελούν ψυχρολουσία για όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα για το ΚΚΕ, το οποίο θριαμβολογεί για άλλη μια φορά ότι κράτησε ή και αύξησε λίγο τα ποσοστά του!!!

Όταν τα ποσοστά της αποχής μαζί με άκυρα-λευκά πλησιάζουν το 60%, αυτό σημαίνει τούτο το απλό: ότι η απόρριψη είναι γενικευμένη. Η δυσαρέσκεια δεν στρέφεται μόνο κατά των δύο κυβερνητικών κομμάτων, αλλά κατά πάντων.

Ο βασικός, συνεπώς δείκτης και αυτών των εκλογών (περισσότερο από κάθε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση), δείχνει ότι οι πολιτικές ροπές της ελληνικής κοινωνίας είναι η καταδίκη του υπάρχοντος κομματικού τοπίου.

Το κεντρικό μήνυμα αποτυπώνει μια ογκούμενη αγανάκτηση και αηδία για όλα τα κόμματα.

Αυτό για την παραδοσιακή Αριστερά είναι διπλά καταδικαστικό.




Γιατί αν στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές που εύκολα και ανώδυνα μπορεί να εκφραστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια, δεν μπορεί να πείσει και να καρπωθεί την κοχλάζουσα λαϊκή οργή, σημαίνει ότι δεν λειτουργεί, ότι είναι πολιτικά νεκρή.

Μια δεύτερη ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ παράμετρος των εκλογικών δεικτών είναι ότι αυτά, ακόμα και στη βάση του πραγματικού αριθμού των ψηφισάντων, πάλι δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα, αλλά απλώς δείχνουν τις κοινωνικές και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΡΟΠΕΣ της ελληνικής κοινωνίας: Τα υπόγεια κοινωνικά ρεύματα.

Το εκλογικό σώμα ψηφίζει κάτω από πολλά και πολυεδρικά συρματοπλέγματα: Πολιτικά διλήμματα, κρατικούς και κομματικούς εκβιασμούς, οικονομικές εξαρτήσεις και με ένα βομβαρδισμό υστερικής και αχαλίνωτης προπαγάνδας.

ΟΛΑ αυτά τα καθεστωτικά, κομματικά και προπαγανδιστικά «όπλα» αναγκάζουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού να ψηφίσουν.

Αν δεν υπήρχαν αυτές οι «χειροπέδες» αυτά τα τμήματα δεν θα ψήφιζαν.

ΣΥΝΕΠΩΣ τους εκλογικούς δείκτες πρέπει να τους παίρνουμε ως ΔΕΙΚΤΕΣ που δείχνουν τις ΡΟΠΕΣ της κοινωνίας και μάλιστα σε πολύ μικρότερο μέγεθος από αυτό που είναι στην πραγματικότητα.

ΟΤΑΝ, λοιπόν, σήμερα κάτω από αυτές τις ασφυκτικά τρομοκρατικές συνθήκες των εκβιασμών, των απειλών, της αφηνιασμένης προπαγάνδας κατά της ΑΠΟΧΗΣ, οι μισοί Έλληνες δεν προσήλθαν στις κάλπες αυτό είναι ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ που εκφράζει τελεσίδικα τις ΡΟΠΕΣ του ελληνικού λαού: ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΡΙΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ…


ΕΠΙ μήνες, από το καλοκαίρι ακόμα, κλιμακώθηκε μια επίθεση κατά της ΑΠΟΧΗΣ από όλα τα κόμματα και τα πολύχρωμα παπαγαλάκια του.


Και τι δεν είπανε: Μέχρι ότι η ΑΠΟΧΗ είναι «έγκλημα» κατά της δημοκρατίας.

Και τώρα βρίζουν τον ελληνικό λαό (το συντριπτικά πλειοψηφικό ρεύμα της ελληνικής κοινωνίας), οι τραγικές κομματικές μειοψηφίες, σαν βλάκα που δεν κατάλαβε τη «σπουδαιότητα» αυτών των εκλογών!!!

ΟΛΟΙ, εν χωρώ, συκοφαντούν την ΑΠΟΧΗ σαν αρνητικό πολιτικό χαρακτηριστικό. Ότι εκφράζει: Την απογοήτευση, τη μοιρολατρία, την από-πολιτικοποίηση, την έλλειψη πεποιθήσεων και ενεργητικής διάθεσης, ότι είναι νοσηρό φαινόμενο.


Ακόμα όμως και αν δεχτούμε ότι έτσι είναι τα πράγματα και πάλι αυτό είναι μια κραυγή καταδικαστική για το σύστημα και τα κόμματα.

Δεν είναι όμως έτσι. Η αποχή αποτυπώνει μια υγιή αντίδραση και απόρριψη των απατηλών και νόθων εκλογικών διαδικασιών.

Μια ΑΡΝΗΣΗ (συνειδητή, μισοσυνειδητή, ή ενστικτώδη) των κατεστημένων θεσμών και κομμάτων. Ο ελληνικός λαός μέσα από τις πλουσιότατες αγωνιστικές και πολιτικές του εμπειρίες, τις διαψεύσεις και τις προδοσίες έχει συνειδητό ή μισοσυνειδητό τούτο: Η ψήφος δεν είναι φετίχ, φενάκη είναι! Που σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός δεν πιστεύει πλέον την απάτη: Δεν πιστεύει, δηλαδή, ότι μπορεί να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή με το ψηφοδέλτιο.

Το γκρέμισμα αυτής της αυταπάτης αποτελεί στοιχείο, όχι νοσηρό, αλλά στοιχείο επαναστατικής δυναμικής.

Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τρέφει όλο και μεγαλύτερη αηδία για τα κόμματα της βουλής, γιατί βλέπει ότι κανένα απ’ αυτά δεν κάνει τίποτα για να τον προστατέψει από τις σύγχρονες μάστιγες της ακρίβειας, της ανεργίας, της γενικής ανέχειας και εξαθλίωσης.

Κανένα κόμμα δεν καταπιάνεται και δεν νοιάζεται για τα πραγματικά προβλήματα και για τους κινδύνους που τον απειλούν: εθνικοί κίνδυνοι, μέγιστοι κίνδυνοι από την εισαγωγή ξένων εργατών και την αντικατάσταση των Ελλήνων, κίνδυνοι αποσάθρωσης της ιστορικής του οντότητας, πολυπολιτισμικής αλλοίωσης και ισοπέδωσης των πάντων.

Και το χειρότερο: αυτά τα κόμματα στιγματίζουν συκοφαντικά και τρομοκρατικά κάθε εκδήλωση εθνικής και κοινωνικής ανασφάλειας του ελληνικού λαού.


Νιώθει και βιώνει καθημερινά ο ελληνικός λαός τις απειλές της νεοταξικής ισοπέδωσης, αρχίζει να αισθάνεται εξόριστος μέσα στο ίδιο του το σπίτι και για αυτά του τα ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ τα κόμματα (κυβερνητικά και «αριστερά») τον βρίζουν σαν «ρατσιστή» και «εθνικιστή»!

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, με τη σημερινή κατοχή του και τα μακάβρια «συμβόλαια θανάτου» που εκτελεί η κυβέρνηση των ανδρεικέλων, ο ελληνικός λαός ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ότι όλα τα κόμματα όχι μόνο δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ, αλλά ΠΡΑΚΤΙΚΑ νομιμοποίησαν και συναίνεσαν στη σημερνή ΦΡΙΚΗ , έστρωσαν το δρόμο σε αυτή τη ΦΡΙΚΗ.

ΚΑΙ ΗΡΘΑΝ να ζητήσουν ΤΩΡΑ την ψήφο του για να νομιμοποιήσει τη ΦΡΙΚΗ του ίδιος ο ελληνικός λαός με την ψήφο του…

Η αποχή, συνεπώς είναι μια βοερή κραυγή καταδίκης αυτού του άθλιου πολιτικού και κομματικού σκηνικού.

Μπορεί να είναι κραυγή απελπισίας, απελπισία όμως, που δεν μεταφράζεται σε παθητικότητα (όπως θέλουν να την εμφανίζουν), αλλά σε ενεργητική οργή.


Αυτή η ενεργητική οργή έχει εκδηλωθεί ήδη στην εκρηκτική άνοδο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων:


Στη ρωμαλέα έκρηξη των λιμενεργατών.
Στις αγροτικές κινητοποιήσεις.
Στην εξέγερση των φορτηγατζήδων
Στις σφοδρές απεργιακές κινητοποιήσεις που εκτόνωσαν τα πουλημένα κόμματα της «αριστεράς» και το πασοκικό παρακράτος των εργατοπατέρων με τις παρελάσεις και τις φιέστες…
Σε άπειρες λαϊκές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα…


Αυτοί οι αγώνες αντανακλούν το μαχητικό πνεύμα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Αν τοποθετηθεί, λοιπόν η αποχή, μέσα σε αυτό το κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο αντανακλά τις αγωνιστικές διεργασίες του ελληνικού λαού και αποτελεί το προανάκρουσμα των αυριανών κοινωνικών εκρήξεων.

Επιστροφή στην κορυφή
Μακεδών
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 07, 2010 11:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μια ερώτηση ρε σεις:την αποχή δεν την γνωρίζουν όλοι πριν την καταμέτρηση των ψήφων?? Πώς γίνεται να αλλάζει ώρα με την ώρα?? Και κάτι ακόμη:ο Αμερικάνος δεν κατάλαβε τίποτα!! Συνεχίζουμε ακάθεκτοι λέει!! Και μάλιστα υποστηρίζει ότι ο λαός τον στηρίζει στις επιλογές του!!! http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/296292.html Είναι να τρελαίνεσαι! Δύσκολα τα πράματα παιδιά...Πώς βλέπετε εσείς την επόμενη μέρα..?
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 07, 2010 11:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μέχρι να ξημερώσει πιθανότατα να δούμε πολλά μαγειρέματα…
Καθεστώς κατοχής έχουμε…
Ο λόγος του ΓΑΠ (σε άλλο πλανήτη, ως συνήθως μίλαγε) σηματοδοτεί ένα αυριανό εκτρωματικό οικουμενικό σχήμα.
Προφανώς με Ντόρα, Καρατζαφέρη, Κουβέλη και άλλες δυνάμεις!!!

Ήδη ο νέος «αχυράνθρωπος» των ντόπιων «νταβάδων» (Δημαράς), γράφτηκε στο ιστολόγιο που αφηνιασμένα τον προωθεί (Press-gr), ότι κινείται για τη δημιουργία νέου «κεντροαριστερού» κόμματος…
Μια πρώτη ανάλυση των πιθανών σεναρίων την έχουμε κάνει εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5096

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 08, 2010 2:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο κουκουέδικος εκλογικός κρετινισμός δεν έχει όρια.



Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν βγάζει άχνα και μάλιστα υποβαθμίζει το μοναδικό και χειμαρρώδες πολιτικό ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ που αντανακλά τις εκρηκτικές κοινωνικές διεργασίες και τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΡΟΠΕΣ απόρριψης του καθεστώτος και των κομμάτων.

Οι κομματικοί γραφειοκράτες του ΚΚΕ, αφού καταπίνουν αυτό το ΚΕΝΤΡΙΚΟ και ΠΕΛΩΡΙΟ μήνυμα των εκλογών θριαμβολογούν, φωνασκώντας κοκορομαχικά, για τα αυξημένα ποσοστά του κόμματος.

Εμφανίζουν και τη δική τους απόρριψη από τον ελληνικό λαό (συντριπτική ήττα) σαν θρίαμβο, μέσω της αστικής, στατιστικής απάτης των ποσοστών.


Ο Κάθε ένας μπορεί να καταλάβει ότι τα μεγάλα ποσοστά της αποχής προέρχονται από τα δύο μεγάλα, ΜΑΖΙΚΑ κυβερνητικά κόμματα.

Συνεπώς εάν ένα κόμμα, σαν το ΚΚΕ, χάσει πολύ μικρότερο ποσοστό ψηφοφόρων από τα τεράστια ποσοστά των μεγάλων η δύναμή του σε ποσοστά εμφανίζεται μεγαλύτερη.

Το ΚΚΕ, ένα κόμμα από τα πλέον τσιμενταρισμένα χάνει πάντα ποσοστιαία μικρό μέγεθος από ό,τι τα μεγάλα κόμματα του δικομματισμού.


ΣΥΝΕΠΩΣ,
η μέτρηση της δύναμής του σε ποσοστά είναι πλασματική και εμφανίζεται αυξημένη. Μπορεί να χάνει ψηφοφόρους και να εμφανίζεται με ανεβασμένα ποσοστά.

ΟΤΑΝ, λοιπόν η ΑΠΟΧΗ φτάνει σα όρια του 50% τότε αυτά τα ποσοστά που πήρε το ΚΚΕ δεν απεικονίζουν ΚΑΜΙΑ πραγματική άνοδο σε ψήφους.

Το αντίθετο απεικονίζουν μείωση.


Γι’ αυτό πρέπει να αναζητήσουμε τον πραγματικό αριθμό των ψήφων για να βγάλουμε ακριβή συμπεράσματα.

Το κεντρικό, βεβαίως και στρατηγικό συμπέρασμα γίνεται ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ.

Το ΚΚΕ, μέσα σε συνθήκες ΓΕΝΙΚΗΣ κατάρρευση του καθεστώτος, ΣΗΨΗΣ και ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ, μέσα σε συνθήκες οργισμένης λαϊκής θύελλας, δεν μπορεί να δημιουργήσει, ούτε στο ελάχιστο, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.

Μένει κολλημένο στις δυνάμεις του, ή έστω αυξάνοντάς τες στο ελάχιστο.

ΑΥΤΟ για ένα κόμμα που λέει ότι είναι αντικαθεστωτικό και «αριστερό» είναι συντριπτική ήττα.

Αν το ΚΚΕ δημιουργούσε στο ελάχιστο κοινωνικό ρεύμα δεν θα δημιουργούσε ΡΕΥΜΑ η ΑΠΟΧΗ.


Το μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ που υπάρχει σήμερα μέσα στην ελληνική κοινωνία είναι η ΑΠΟΧΗ. Δηλαδή η ΑΠΟΡΡΙΨΗ και του ΚΚΕ.


Η Ηγεσία του ΚΚΕ, το θάνατό της τον προσλαμβάνει σαν ζωή και νίκη, μέσω των ποσοστιαίων αλγεβρικών αλχημειών.

ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΤΗ και πλαστογραφία…

Δεν ανοίγουν κανένα βιβλίο των κλασσικών να δούνε το πώς κρίνουν τους εκλογικούς δείκτες.

ΤΡΕΜΟΥΝ γιατί εκεί θα δούνε ότι είναι ένα πτώμα σε αποσύνθεση…

Άκου ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας να γυρίζει την πλάτη στις εκλογικές διαδικασίες και το ΚΚΕ να θριαμβολογεί εκλογικά, επειδή μπορεί να πήρε κάποια ψηφοδέλτια παραπάνω, αν και αυτό είναι υπό εξέταση…


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ιακωβίνα ---
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 08, 2010 7:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όταν το καθεστώς και η γραφειοκρατία που το στηρίζει αμφισβητείται από το 50% του ελληνικού λαού, τότε ο λαός αυτός ΝΙΚΗΣΕ.
Επιστροφή στην κορυφή
Μακεδών
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 08, 2010 10:30 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο λαός νίκησε αλλά αυτοί δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Είδα σήμερα το πρωί τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών και όλοι ήταν ευχαριστημένοι!! Μα τόσο πια εκτός πραγματικότητας;; Ο μόνος που έδειξε ότι αντιλαμβάνεται τον παλμό της κοινωνίας είναι ο Τσίπρας,που έκανε και τις πιο σοβαρές δηλώσεις,όντας τουλάχιστον εντός πραγματικότητας. Το ΚΚΕ χαίρεται που ανέβηκε στο 11% με 40-45% αποχή! Τρέλα...
Επιστροφή στην κορυφή
Στατιστολόγος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 08, 2010 10:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αφού θέλουν στατιστική, έχουμε και λέμε:

Α). Να μας δώσουνε τους καταλόγους των εγγεγραμμένων.
Δηλαδή πόσοι είναι εγγεγραμμένοι στις σημερινούς εκλογικούς καταλόγους και πόσοι στους προηγούμενες.
Έτσι θα διαπιστώσουμε τον αριθμό των νέων ψηφοφόρων.
Θα πρέπει επίσης να μας πούνε τους αλλοδαπούς που ψήφισαν, τους νεκρούς, τα δέντρα και τις λοιπές νοθείες…

Β).Τον αριθμό των ψήφων που εισέπραξε κάθε κόμμα, σε σύγκριση με τον αριθμό των ψήφων στις προηγούμενες εκλογές.
Με όλα αυτά τα πραγματικά στατιστικά δεδομένα θα διαπιστώσουμε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στο καθεστώς σε μεγαλύτερα ποσοστά από το 50%.
Θα διαπιστώσουμε ότι τα ποσοστά των κομμάτων είναι εντελώς πλασματικά.
Θα διαπιστώσουμε ότι το ΚΚΕ δεν αύξησε τις δυνάμεις του, έστω και αν πήρε κάποια ψηφοδέλτια παραπάνω.
Θα διαπιστώσουμε το μέγεθος των αλλοδαπών που πήγαν διατεταγμένα να ψηφίσουν για να συγκρατήσουν όσο είναι δυνατόν το ΒΑΤΕΡΛΟ των κομμάτων,
Θα διαπιστώσουμε και το μέγεθος της νοθείας η οποία υπάρχει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και αυξάνεται από εκλογές σε εκλογές…
Το σύστημα της κοινοβουλευτικής τους ΑΠΑΤΗΣ δεν μπορεί να διασωθεί με ΤΙΠΟΤΑ.

ΓΙ ΑΥΤΟ επιδιώκουν να ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ τον ελληνικό λαό με τους ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ…
Επιστροφή στην κορυφή
ΗΛΕΚΤΡΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 08, 2010 2:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ΤΕΛΟΣ του Αλαβάνου



Ο βοναπαρτίσκος Αλαβάνος που αυτό-προβαλόταν ως μεγάλος ηγέτης πάτωσε κυριολεκτικά: Ήρθε τελευταίος, πιο πίσω και από τις «αριστερίστικες» σέχτες!!!

Ο υμνητής των κουκουλοφόρων και ο χλευαστής του Διονύσιου Σολωμού (θυμάστε τι έλεγε για τον «Ύμνο στην Ελευθερία») κατέγραψε στις εκλογές την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ αηδιαστική απόρριψη της ελληνικής κοινωνίας.

Η ιστορία τιμωρεί σκληρά τους αυθάδεις χλευαστές της…

Επιστροφή στην κορυφή
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Νοέ 08, 2010 4:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και τώρα, ψήφος "κατά συνείδηση"!!!

Εμφανής, εμφανέστατος είναι ο γλωσσοδέτης που τους πιάνει, όταν αναφέρονται στα ποσοστά της αποχής.

Παραπλανούν τον κόσμο με τις αριθμητικές εξισώσες καταμερισμού των ψηφισάντων, τις δολοπλοκίες που θα ακολουθήσουν και τις συνεργασίες που θα αναπτύξουν ή θα αναπτυχθούν στο δεύτερο γύρο.

Οι ψηφοφόροι θα κληθούν τώρα να ψηφίσουν "κατά συνείδηση", την οποία όμως έχουν απωλέσει με το δόλιο σύνθημα "Λαός, Πασόκ, στην εξουσία".

Ο λαός ψηφίζει Μνημόνιο, αφού είναι στην εξουσία και δια σταυρού(!) ή άνευ, τάσσεται υπέρ του άλφα, του βήτα, τελικά του χψω και ... κατά συνείδηση!

Υπάρχουν εγκληματίες που σκοτώνουν "κατά συνείδηση", αυτό δεν το αμφισβητεί ουδείς.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Στέφανος Ληναίος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Νοέ 11, 2010 8:44 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ



Ξαναδημοσιεύουμε το ίδιο κείμενο, χωρίς καμιά αλλαγή, που δημοσιεύσαμε, πέρυσι, στις 8 Ιουνίου.

Το αφιερώνουμε στη μέρα του Πολυτεχνείου
Και αναρωτιόμαστε: Τίποτα δεν άλλαξε σ’αυτό το βασανισμένο τόπο; Ούτε πρόκειται ν’αλλάξε; Από το κακό στο χειρότερο,λοιπόν
;


Τσάμπα όλα; Και το αίμα των παιδιών του Πολυτεχνείου; Και η προδοσία της Κύπρου; Και η ελπίδα της μεταπολίτευσης; Από το ψωμί-παιδεία-ελευθερία, στην κατοχή του Δ.Ν.Τ.; Από το φούντωμα του μαζικού κινήματος, στην απελπισία της διάλυσης των πάντων;

Μακάρι να διαψεύσει την απελπισία της μοναξιάς μας, αυτή η σπίθα που άρχισε να ξεπετάγεται και πάει να γίνει φωτιά-σημαία ανυπακοής του ανεξάρτητου Πολίτη που διεκδικεί τα ανθρώπινα δικαιώματά του.

Κι αυτή η «βουερή» σιωπή της αποχής, να αποχτήσει φωνή στεντόρεια και να μετατρέψει την αηδία της, για τους πάντες και τα πάντα, σε μια καταλυτική, μαζική, ανεξάρτητη, ενεργητική και όχι παθητική δύναμη..


ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ

Λίγα λόγια μόνο για όσους βλέπουν κάποια μικρά «δεντράκια» και όχι το βαθύ δάσος της πρωτοφανούς και πολυσήμαντης αποχής του 50% των ευρωεκλογών σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ευρώπη.

1.-
Οι «αδιάφοροι» ψηφοφόροι που πήγαν εκδρομές ή ξάπλωσαν στις πολυθρόνες τους, είναι το μόνιμο μικρό ποσοστό που το διαπιστώνουμε χρόνια τώρα. Είναι οι ίδιοι που απέχουν από κάθε πολιτική ή κοινωνική δραστηριότητα. Είναι οι οπαδοί της θεωρίας του «ωχαδερφισμού»...

2.- Οι προβληματισμένοι Πολίτες είναι το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής. Και η ευθύνη τους είναι, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τεράστια. Είναι αυτοί που σε κάθε περίπτωση καταγγέλουν όλο το πολιτικό σύστημα, ισοπεδώνουν όλους τους πολιτικούς και ευτελίζουν ή περιφρονούν κάθε προσπάθεια ανατροπής του συστήματος. Ξεχνώντας ότι με την αποχή τους είναι αυτοί, δηλαδή ο μισός πληθυσμός, που δίνει το δικαίωμα στον άλλο μισό να διαιωνίζει το σύστημα. Όπως ακριβώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια γίνεται σε σωματεία και συλλόγους.

3.- Η δική μας ευθύνη όμως είναι η μεγαλύτερη, είναι η ουσιαστικότερη. Ιδιαίτερα εκείνων που μάχονται για την ανατροπή του ανθρωποφάγου συστήματος των ελληνικών και ξένων μεγάλων συμφερόντων.

Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν είμαστε εμείς που εκλέγουμε, ανεβάζουμε ή κατεβάζουμε, τις κυβερνήσεις μας αλλά τα παντοδύναμα μεγάλα συγκροτήματα και οι ξένοι «προστάτες» μας, με οποιονδήποτε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο. Εμείς εκλέγουμε λίγους Νομάρχες διαχειριστές τους, με έδρα την Αθήνα κι αυτοί διορίζουν τους πρωθυπουργούς μας και τους υπουργούς μας, με έδρα τις Βρυξέλλες...

Αυτή ΑΚΡΙΒΩΣ την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αιτία αλλοτρίωσης της πατρίδας μας, έχουν συνειδητοποιήσει και όλοι οι προβληματισμένοι Πολίτες που απέχουν των εκλογών.

Κι εμείς τι κάνουμε; Αντί να πάμε δίπλα τους και όλοι μαζί να χτυπάμε το γαιδούρι, ξεσπάμε στο σαμάρι του...

Αντί να πολεμάμε, όλοι μαζί, την κύρια και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αιτία, τους «εκτονώνουμε » χτυπώντας μόνο τους άβουλους διαχειριστές της, με την αποχή, την περιφρόνηση, την αδιαφορία ή, πολλές φορές, με τη βία και τις κουκούλες στα μαγαζιά του κοσμάκη.

Χτυπάμε τη Νέα Δημοκρατία χωρίς να επισημαίνουμε ταυτόχρονα τη μόνιμη, απόλυτη, εξάρτησή της από τον ξένο παράγοντα και την άμεση υπονόμευσή της, από μέσα κι από έξω, όταν τολμήσει κάποιος να αναρωτηθεί: «Ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;»!

Ειρωνευόμαστε το ΠΑΣΟΚ αντί να του θυμίσουμε ότι στο βωμό της εξουσίας, έχει αναγκαστεί να θυσιάσει τις περισσότερες αρχές του, ιδιωτικοποιώντας τα πάντα, λέγοντας ευχαριστώ στις Η.Π.Α., στηρίζοντας το σχέδιο Ανάν και αποκαλώντας «χόμπυ» τον αντιαμερικανισμό μας...

Αποκαλούμε «παλιομοδίτικο» το ΚΚΕ, ξεχνώντας να επιδοκιμάσουμε τις αμετακίνητες ιδέες του Σοσιαλισμού & να αποδοκιμάσουμε κάποια πρόσωπα και κάποιες ξεπερασμένες μεθόδους εφαρμογής τους..
Θυμώνουμε με τη βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας να τους πούμε την πικρή αλήθεια, ότι άλλο πολυφωνία κι άλλο παραφωνία...

Μας εκπλήσει η άνοδος του ΛΑ.Ο.Σ., ξεχνώντας τον πονηρό, δημαγωγικό λόγο του, τους αφανείς προστάτες του και χαρίζοντάς του την άνετη εκμετάλλευση των άμεσων προβλημάτων του κοσμάκη...

Αποκαλύπτουμε ποιοι κινούν τα νήματα των Οικολόγων
Πράσινων αλλά ξεχνάμε να ενημερώσουμε και τα ανύποπτα μέλη τους, όχι μόνον για τις ακραίες θέσεις τους αλλά και τις επώδυνες επιπτώσεις τους...

Τέλος, ξεχνάμε να θυμίσουμε στις υπόλοιπες, αριστερές, δυνάμεις, ότι στις υπερασπιστικές θέσεις τους στα προβλήματα των μεταναστών, δεν αρκεί να τους φέρνουν αντιμέτωπους μόνο με τις δυνάμεις της άγριας καταστολής αλλά, προπάντων, με αυτούς που εμπορεύονται την τύχη τους και με αυτούς που κατάντησαν τις χώρες τους, τόπους δυστυχίας.

Οι μέρες που έρχονται, φοβάμαι ότι θα είναι πολύ οδυνηρές για όλους μας.

Η μόνιμη, συστηματική, προσπάθεια των «προστατών» μας και των ντόπιων αντιπροσώπων τους, απορρύθμισης των πάντων, είναι σίγουρο ότι θα ολοκληρωθεί με πολύ γοργούς ρυθμούς. Μόνο έτσι θα πετύχουν να λύσουν όπως αυτοί θέλουν τα μεγάλα μας προβλήματα. Το Κυπριακό το Μακεδονικό και προπάντων το Οικονομικό, με οποιονδήποτε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο. Οι πιο κάτω πολυσήμαντες φράσεις,τα λένε όλα:

Τζον Κέναν,Σύμβουλος Κλίντον, εφημ.’Νιου Γιορκ Ρεβιου’ = Αυγ.1993.:

«Αν οι ηγέτες των Βαλκανίων, δεν δεχτούν να αλλάξουν ομαλά όλα τα σύνορά τους, θα τα αλλάξουμε εμείς με τη βία..» … ( Κ α ι α υ τ ό έ γ ι ν ε …!! )

ΒΗΜΑ=29.6.2007, στην πρώτη σελίδα:
ΠΡΟΣΟΧΗ
«Κύριε πρωθυπουργέ, οι πολλές, στενές, τώρα τελευταία, σχέσεις σας με τον κ.Πούτιν, μάθετε ότι έχουν πολύ ενοχλήσει τα ανώτατα ηγετικά κλιμάκια των Η.Π.Α. Σας θυμίζουμε, για το καλό του τόπου μας, ότι οι μεγάλες δυνάμεις, εδώ και πολλά χρόνια, ξέρουν πολύ καλά να εκδικούνται με πολλούς τρόπους»..(Κ α ι α υ τ ό γ ί ν ε τ αι !!!)

Μακάρι να διαψευσθούμε… Για το καλό του τόπου..


8.6.09


Επιστροφή στην κορυφή
Μόσχος Λαγκουβάρδος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 12, 2010 8:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κατά τεχνοκρατών (Η νίκη του λαού)
http://moschoblog.blogspot.com/




Πως ερμηνεύουν την αποχή στις τελευταίες εκλογές οι τεχνοκράτες; Οι τεχνοκράτες δεν πιστεύουν στην αλήθεια, αλλά στη δύναμη. Δεν υπάρχει αλήθεια για τους τεχνοκράτες. Αλήθεια είναι η δύναμη να επιβάλεις τη θέλησή σου στους άλλους. Η τεχνοκρατία ως νοοτροπία εκφράζει την ιδιοσυγκρασία των Αγγλοσαξώνων. Οι Αγγλοσάξωνες θεωρούν πως ό,τι είναι καλό για΄ αυτούς, είναι καλό και για τους άλλους. Αν δεν το αναγνωρίζουν οι άλλοι, κακό σε λόγου τους γιατί θα τους το επιβάλλουν με το έτσι θέλω.

Η θεωρητική βάση αυτής της νοοτροπίας είναι ο πραγματισμός. Κατά τη θεωρία του πραγματισμού δεν υπάρχει τίποτε σταθερό. Η μόνη σταθερότητα είναι η διαρκής αλλαγή. Δεν έχουν αξία τα γεγονότα, αλλά η ερμηνεία που δίνουν στα γεγονότα αυτοί που έχουν τη δύναμη να την επιβάλουν στους άλλους. Δείτε τη θεωρία αυτή εφαρμοσμένη στον Τύπο. Στον τύπο δεν έχουν σημασία τα γεγονότα, αλλά η ερμηνεία των γεγονότων από αυτούς που ελέγχουν τον τύπο. Οι γνώμες παρουσιάζονται ως γεγονότα.

Πού καταλήγει αυτή η νοοτροπία των τεχνοκρατών, όταν οι λαοί τους πάρουν είδηση ότι ψεύδονται με το να εμφανίζονται ότι εργάζονται για τους λαούς, ενώ εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων . Πώς εργάζονται για τους λαούς, αφού γράφουν τη θέληση των λαών στα παλιά τους τα παπούτσια. Κι αφού δεν εργάζονται για τους άλλους και ειδικότερα για τους λαούς κανείς δεν τους θέλει για αντιπροσώπους του, εκτός απ΄ τους κουτούς εκείνους που βάζουν τους λύκους να φυλάξουν το ποίμνιό τους.

Είναι ενδεικτική του πως σκέφτεται ο τεχνοκράτης η ερμηνεία που δίνει στην αποχή. Αντιγράφω μερικές παραγράφους από σχετικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στον τύπο με τον τίτλο "Νίκη του λαού": " Το μήνυμα των εκλογών πολύ απλά είναι "αποχή" που σηματοδοτεί μία νέα τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα. Αυτός ο πολυβασανισμένος λαός έδειξε την ωριμότητα και βούλησή του.Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή έδωσε την απάντηση, ώστε να αποφευχθούν εθνικές εκλογές, που μοιραία θα οδηγούσαν σε πολιτική αστάθεια και ολοκλήρωση της υφιστάμενης καταστροφής." Αν καταλαβαίνω καλά ο αρθρογράφος θεωρεί ότι η νίκη είναι η "πολιτική σταθερότητα" με την παραμονή της κατάστασης όπως έχει, γιατί αν γινόταν αυτό που ζητεί ο λαός, θα ολοκληρωνόταν η καταστροφή. Δηλαδή ο λαός νίκησε, αλλά οι ηττημένοι ερμηνεύουν τη θέληση του λαού να φύγουν, ως θέληση του λαού να μείνουν. Δεν έχει σημασία το γεγονός της νίκης, αλλά η ερμηνεία που δίνουν εκείνοι.

Σε άλλη παράγραφο ο αρθρογράφος αιτιολογεί τη νίκη του λαού. Γράφει επί λέξει, ότι "είναι τουλάχιστον τρομακτικό όταν σκέφτομαι ότι τα ίδια λόμπι που επέλεξε για συμβουλές η ελληνική κυβέρνηση, τα ίδια έχουν ίδιον συμφέρον , γιατί διαθέτουν εξειδικευμένη γνώση διαχείρισης χρεών και αποκρατικοποιήσεων. Έτσι προσδοκούν στα κέρδη που αποκομίζουν από κάθε τριτοκοσμικό κουτό κράτος".(!)

Εδώ ο αρθρογράφος δέχεται ότι η ελληνική κυβέρνηση φέρθηκε ως τριτοκοσμικό κουτό κράτος, αλλά τη δικαιολογεί χάρις στην εξειδικευμένη γνώση των λομπις. Πρόκειται για την προσφιλή μέθοδο των τεχνοκρατών να υποτιμούν τη δυνατότητα του πολίτη να σκέφτεται γιατί σκέφτονται γι΄ αυτόν αυτοί που κατέχουν την εξειδικευμένη γνώση, δηλαδή οι τεχνοκράτες.

"Η θεσμοποίηση της γνώσης" γράφει ο Ιβάν Ίλιτς στο βιβλίο του "Ευτραπελία" , Εκδόσεις Κατσάνος, οδηγεί σε μια πιο γενική κι εξευτελιστική πλάνη. Κάνει τους ανθρώπους να εξαρτώνται από άλλους, που παράγουν τη γνώση τους. Οδηγεί στην παράλυση της ηθικής και της πολιτικής φαντασίας. Η γνωστική αυτή διαταραχή βασίζεται στην πλάνη ότι Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΧΩΡΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗ "ΓΝΩΣΗ" ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. Η αντικειμενική αυτή γνώση θεωρείται εμπόρευμα.( Η υπογράμμιση δική μου).

Άλλη διαπίστωση του αρθρογράφου είναι ότι " ο ταλαίπωρος λαός σαν τα πρόβατα νιώθει τους λύκους να τον φυλάνe."

Το άρθρο καταλήγει με την αισιοδοξία του αρθρογράφου, ότι το όνομα του μεγάλου αρχαίου αρχιτέκτονα που υλοποίησε τον Παρθενώνα με την αξεπέραστη σπονδυλωτή κατασκευή (την παραλληλίζει με τη διαίρεση σε δεκατρία κρατίδια αντί την ενότητα, που είναι η δύναμη των μικρών χωρών όπως η Ελλάδα) θα "ευλογήσει" το σχέδιο που εξ ανάγκης εφαρμόζουμε". Το άρθρο είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο σκέφτονται οι τεχνοκράτες.

Οι τεχνοκράτες τώρα στην Ελλάδα επικεντρώνουν την προσοχή του κόσμου στην οικονομική κρίση, και παραβλέπουν ότι η κρίση είναι ηθική και ότι ο σημερινός πολιτισμός δεν έχει συνείδηση. "Ποιος άραγε μπορεί να είναι πιο αξιοκαταφρόνητος από εκείνον που αποστρέφεται την αυτογνωσία;" Με αυτό το ερώτημα αρχίζει το δοκίμιό του με τίτλο "Πολιτισμός χωρίς συνείδηση" ο διακεκριμένος Καναδός συγγραφέας Τζον Ράλστον Σαούλ. Το βιβλίο του κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ροές". Στο δοκίμιό του αυτό ο συγγραφέας αποδεικνύει τον ισχυρισμό του, ότι ο σημερινός πολιτισμός δεν έχει συνείδηση και ότι οι άνθρωποι κατευθύνονται στο να αποστρέφονται την αυτογνωσία.

Με βάση τα στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε στον ΟΗΕ η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου κ. Μερόπη Ν. Σπυροπούλου, στο άρθρο της που δημοσιεύτηκε στην "Ευθύνη" του Ιουνίου 2000, γράφει τα εξής: " 1. Οι τρεις πλουσιότερο άνθρωποι του κόσμου, έχουν εισόδημα μεγαλύτερο από το συνολικό ακαθάριστο εθνικό προϊόν των 35 φτωχοτέρων χωρεών του κόσμου, με πληθυσμό 660 εκατομμυρίων κατοίκων.
2.Οι χώρες με το 20% των πλουσιοτέρων ανθρώπων του πλανήτη μας, σε σχέση με τις χώρες όπου κατοικεί το 20% των φτωχότερων ανθρώπων είχαν σχέση κατά κεφαλήν εισοδήματος, το 1820 τρία προς ένα, το 1913, έντεκα προς ένα, το 1960, τριάντα προς ένα και το 1997, εβδομήντα τέσσερα προς ένα".

Έχει ο σημερινός τεχνοκρατικός πολιτισμός συνείδηση; Οι έντιμοι και αξιοπρεπείς πολίτες έχουν απορρίψει την τεχνοκρατία και τη μηχανιστική αντίληψη που έχει για τον άνθρωπο. Δεν την απορρίπτουν οι χωρικοί και οι κακομοίρηδες οι οποίοι παρασύρονται από τα ψεύδη του. Ακόμα και στη Σοβιετική Ένωση ύστερα από την πολύχρονη καταπίεση συνειδητοποίησε το καθεστώς ότι είναι αδύνατο να παραμείνει στην εξουσία διώκοντας τους καλύτερους πολίτες του.


Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες