Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ψήφος ή Αποχή

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Μόσχος Λαγκουβάρδος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 29, 2010 9:52 am    Θέμα δημοσίευσης: Ψήφος ή Αποχή Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ψήφος ή Αποχή


<<μήτε να κρίνουν ή να συζητούν,
μήτε να εκλέγουν πια, ν' ακολουθούνε μόνο.>>

Κων.Καβάφη, Ηρώδης Αττικός


Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες και ο Ελληνισμός βρίσκεται σε παρακμή. Σε ποια κατάσταση άραγε βρίσκονταν οι Έλληνες, όταν ο Καβάφης, μνησθείς ημερών αρχαίων, έγραψε τον Ηρώδη Αττικό; Κρίνε μόνος σου, ευγενικέ αναγνώστη, και βγάλε συμπέρασμα από το απόσπασμα του εν λόγω ποιήματος που παραθέτω πιο κάτω για να το χαρείς.

Η υπόθεση του ποιήματος είναι η εξής: Όταν ο Αλέξανδρος από τη Σελεύκεια, ένας απ΄ τους καλούς Έλληνες σοφιστές πήγε στην Αθήνα να μιλήσει, βρήκε την πόλη άδεια. Όλη η νεολαία είχε ακολουθήσει τον Ηρώδη στην εξοχή. Ο σοφιστής Αλέξανδρος έγραψε στον Ηρώδη επιστολή και τον παρακάλεσε να στείλει τους Έλληνες. Ο Ηρώδης του απάντησε: <<Έρχομαι με τους Έλληνας μαζί κι εγώ>>.

Ας ακούσουμε το παράπονο του ποιητή για την κατάντια των Ελλήνων που εγκατέλειψαν τη νεολαία τους έρμαιο στους ξένους. Γράφει επί λέξει για τον Ελληνισμό ο ποιητής:

<<Πόσα παιδιά στην Αλεξάνδρεια τώρα,/στην Αντιόχεια, ή στη Βηρυτό/ (οι ρήτορές του οι αυριανοί που ετοιμάζει ο ελληνισμός)/ όταν μαζεύονται στα εκλεκτά τραπέζια/ που πότε η ομιλία είναι για τα ωραία σοφιστικά,/ και πότε για τα ερωτικά των τα εξαίσια,/ έξαφν' αφηρημένα σιωπούν./ ¶γγιχτα τα ποτήρια αφίνουνε κοντά των,/ και συλλογίζονται την τύχη του Ηρώδη / - ποιος άλλος σοφιστής τ΄ αξιώθηκεν αυτά;-/ κατά που θέλει και κατά που κάμνει/ οι Έλληνες (οι Έλληνες!) να τον ακολουθούν,/ μήτε να κρίνουν ή να συζητούν,/ μήτε να εκλέγουν πια, ν' ακολουθούνε μόνο.>>

Τώρα στην Ελλάδα οι Έλληνες άκριτα κι αβασάνιστα ακολουθούν τα πολιτικά κόμματα που όλα τους είναι υπέρ της ψήφου.

Ούτε ένα πολιτικό κόμμα ή πολιτικός δεν είναι υπέρ της αποχής.

Την αποχή κανείς πολιτικός και κανένα πολιτικό κόμμα δεν την συζητάει με τους Έλληνες.

Θέλουν τους Έλληνες μόνο να τους ακολουθούν. Μήτε να κρίνουν ή να συζητούν, μήτε να εκλέγουν πια, ν' ακολουθούν μόνο.

Η συμμετοχή στις εκλογές σημαίνει ότι ακολουθούμε τα ίδια κόμματα και τους ίδιους πολιτικούς, οι οποίοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους ευθύνονται για την τραγική κατάσταση στην Ελλάδα.


Υπέρ της αποχής δεν είναι κανένα από τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές. Με άλλα λόγια κανένα πολιτικό κόμμα δεν θέλει να αλλάξει η κατάσταση την οποία τα ίδια δημιούργησαν το καθένα με τον τρόπο του. Όλα τα κόμματα θέλουν να παραμείνουν τα ίδια σαν να μην είναι γνωστή τοις πάσι η ανικανότητά τους ή ακόμα και η κακή τους προαίρεση.

Και ο πιο ανόητος βοσκός θα έδιωχνε τους σκύλους που στάθηκαν ανίκανοι να φυλάξουν το κοπάδι του από τους λύκους και θα έβρισκε άλλους ικανούς. Δεν θα περίμενε να αλλάξουν οι σκύλοι ή οι λύκοι.

Μήπως οι Έλληνες ψηφοφόροι περιμένουν να αλλάξουν τα σημερινά κόμματα και οι συγκεκριμένοι πολιτικοί και από ανίκανοι ίσως και κακοπροαίρετοι να γίνουν ικανοί και καλοπροαίρετοι; Και πώς θα γίνει αυτή η μεταμόρφωση; Θα μεταμορφωθούν σε αγγέλους φωτός αν με τα παραπλανητικά μέσα που διαθέτουν καταλάβουν πάλι την εξουσία και τη θέση τους στη βουλή;

Ποιος θα πάει λοιπόν να ψηφίσει τους ίδιους αυτούς πολιτικούς και τα ίδια πολιτικά κόμματα; Αν εξαιρέσουμε αυτούς που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους, γιατί τους εξαγόρασαν αντί πινακίου φακής τους περισσότερους;

Η ομοφωνία των κομμάτων για την ψήφο μαρτυρεί τη σιωπηρή σκευωρία τους εις βάρος του λαού. Κανένα κόμμα δεν διαχωρίζει τη θέση του από τα άλλα. Αυτό και μόνο μαρτυρεί τη συνενοχή του. Αν κάποιο από τα κόμματα δεν το βάρυνε η ενοχή θα είχε το θάρρος και την ευθύτητα να διαχωρίσει τη θέση του.

Το πολιτικό αυτό κόμμα θα έλεγε, αν είναι με τη συμμετοχή μου στις εκλογές να αποδεχθώ το ενδεχόμενο να καταλάβουν πάλι την εξουσία τα ίδια κόμματα που έφεραν την Ελλάδα σ΄ αυτήν την κατάσταση, προτιμώ να μη συμμετάσχω. Το ίδιο πρέπει να σκεφτεί κι ο απλός ψηφοφόρος. Η συμμετοχή μου στις εκλογές σημαίνει ότι δεν εκλέγω πια, μόνο ακολουθώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5046
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5019
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5036

Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 29, 2010 1:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πώς να ξεχάσεις;
Η διαλεκτική και η γοητεία της ζωής σε λίγες λέξεις


Από Τρελογιάννη
http://trelogiannis.blogspot.com/2010/10/blog-post_5557.html

Θα το συμπληρώναμε και με κάτι επίκαιρο.


Πώς να ξεχάσεις το καθεστώς και τα κόμματα


Όταν αυτά σε βοηθούν να δεις την απάτη και να καταλήξεις στην ΑΠΟΧΗ

Πώς να ξεχάσεις τις γκρίζες μέρες...

όταν είναι αυτές που φέρνουν τη λάμψη του ήλιου;

Πώς να ξεχάσεις τις ήττες...

όταν είναι αυτές που θα φέρνουν τις νίκες;

Πώς να ξεχάσεις τα λάθη...

όταν είναι αυτά που δίνουν τα μαθήματα;

Πώς να ξεχάσεις τη μοναξιά...


όταν είναι αυτή που σε κάνει να καταλάβεις τους φίλους;

Πώς να ξεχάσεις τις αναποδιές...

όταν είναι αυτές που σε μαθαίνουν να ονειρεύεσαι;

Πώς να ξεχάσεις τις στεναχώριες...

όταν είναι αυτές που έκαναν την τύχη σου νΆ αλλάξει;

Μη δίνεις ποτέ εξηγήσεις…
Οι φίλοι σου δεν τις χρειάζονται.
… και οι εχθροί σου δεν θα τις πιστέψουν…


Μηθυμναίος
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 29, 2010 9:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΧΙ σε αυτούς που παίζουν το τέλος μας



Εδώ και πολλούς μήνες αναλύουμε σε σωρεία άρθρων τα «συμβόλαια θανάτου» των διεθνών κέντρων εξουσίας που εκτελεί η κυβέρνηση με τη ΣΥΝΕΝΟΧΗ όλων των κομμάτων.

Αν κοιτάξει κανείς τη σελίδα των πολιτικών θεμάτων θα βρει πληθώρα κειμένων που αναλύουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ τα παιχνίδια που παίζονται εναντίον της χώρας μας, τους σχεδιαστές και σπόνσορες των παιχνιδιών και τους εκτελεστές, καθώς και τους συνενόχους.

Η παρακάτω παράγραφος συμπυκνώνει την αναλυτική αρθρογραφία μας:

«Η πορεία είναι προδιαγεγραμμένη: Πτώχευση και πλειστηριασμός της Ελλάδας: Το πέρασμα του δημοσίου πλούτου και χώρου, κάθε δημόσιου αγαθού, στα διεθνή καρτέλ του χρήματος. Δηλαδή ιδιωτικοποίηση του ελληνικού έθνους –κράτους, τεμαχισμός της Ελλάδας και προτεκτοράτα των πλανητικών δυνάμεων του ιμπεριαλισμού».


Το τετελεσμένο της πτώχευσης και τα ποικίλα παιχνίδια που παίζονται πάνω σε αυτό το ζήτημα το έχουν αναπτύξει ήδη πάρα πολλοί: ξένοι αρθρογράφοι και οικονομολόγοι και πολλά ελληνικά ιστολόγια.

Μόνο τα ελληνικά κόμματα και τα ΜΜΕ σιωπούν σκανδαλωδώς.

ΟΧΙ μόνο δεν καταγγέλλουν αυτούς τους μακάβριους σχεδιασμούς της τρόικας, της ΕΕ και των διεθνών μηχανισμών του χρήματος, ΟΧΙ μόνο δεν λένε στοιχειωδώς την αλήθεια ενώ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οι πάντες τα ΠΑΝΤΑ, ΟΧΙ μόνο σιωπούν σκανδαλωδώς, αλλά παίζουν με ποικίλα δόλια και τρομοκρατικά σενάρια γύρω από το χρέος, την «ελεγχόμενη πτώχευση», τις εκλογές και τους μικροκομματικούς λεονταρισμούς: Των κυβερνητικών και κομματικών σκοπιμοτήτων.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ: Κυβέρνηση, κόμματα, ΜΜΕ και τα ιερατεία των επιστημόνων και διανοουμένων.

ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι η πτώχευση έχει προ πολλού συντελεστεί και αναβάλλεται για να σωθεί το νομισματικό σύστημα, η ΕΕ, το Ευρώ και οι τράπεζες.

ΟΥΔΕΙΣ βγάζει άχνα πάνω σε αυτό…

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ: χρησιμοποιούν όλοι ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τον τρομοκρατικό μπαμπούλα της επικείμενης πτώχευσης (το τετελεσμένο γίνεται επικείμενο) για να λεηλατηθεί η Ελλάδα μέχρι τελευταίας σταγόνας, να «ιδιωτικοποιηθεί» ολοκληρωτικά και για να παίξουν τα πολιτικά τους παιχνίδια: τα παιχνίδια της δικής τους πολιτικής επιβίωσης και εκλογικής ψηφοθηρίας.


Ο καταιγισμός ποικίλων σεναρίων για «ελεγχόμενες» δήθεν πτωχεύσεις, για τις «αγωνιώδεις» διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων ληστών, «τα μέτρα διάσωσης» και άλλα τέτοια παραμύθια για μωρά, ένα και μόνο στόχο έχουν: Να δημιουργήσουν το ανάλογο πολιτικό κλίμα για να συγκαλύψουν και δικαιολογήσουν τις συμφορές που μας επέβαλαν, τις συμφορές που έχουν έτοιμες για εφαρμογή, καθώς και να προετοιμάσουν το έδαφος για τα νέα πολιτικά τους παιχνίδια.

Τα νέα πολιτικά παιχνίδια των διεθνών και εγχώριων «μαφιόζων» συνίστανται σε τούτο: Στην αποπομπή κάποιων αποδιοπομπαίων τράγων και στην αντικατάστασή τους με νέα ανδρείκελα.

Έτσι όλα εστιάζονται πάνω στο θλιβερό, πρωθυπουργικό ανδρείκελο: Τον ΓΑΠ.


Θα τα χρεώσουν σΆ αυτόν για να συγκαλύψουν τους διεθνείς μαφιόζους σχεδιαστές και καθοδηγητές, το εγχώριο καθεστώς (υπηρετικό εξάρτημα των Ευρωπαϊκών και διεθνών κέντρων εξουσίας) και τους ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ: ΟΛΑ τα κόμματα και αποκόμματα.

Δημιουργούν μια τέτοια πνιγηρή, τρομοκρατική σεναριογραφία σύγχυσης και απάτης, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός μέσα στον τρόμο του να οδηγηθεί στις νέες ορειχάλκινες πλάκες που ετοιμάζουν.

Όταν έχει φτάσει κανείς στο αμήν και με «σύντροφο» τον τρόμο σκέφτεται: «Ο,τιδήποτε άλλο δεν μπορεί να είναι πιο φρικτό από αυτό που ζω»!!!

Πάνω σε αυτή τη γνωστή συνταγή της φρικώδους απάτης παίζει το καθεστώς, τα κόμματα, τα αποκόμματα και οι «άριστοι».

Αυτή η «συνταγή» αποκτάει ελκυστικότητα με γυαλιστερά περιτυλίγματα: «κυβέρνηση εθνικής ενότητας», των «ανεξάρτητων», των «αρίστων» κ.λπ…


ΟΤΑΝ βρίσκεσαι μπροστά στην καταστροφή σου και τη φρίκη, πού να σκεφτείς τα διδάγματα της ιστορίας: Ότι δηλαδή οι «εθνικές ενότητες» ή σχήματα οικουμενικά και «αρίστων» αποτελούν το απόγειο της βαρβαρότητας και της ΟΛΙΚΗΣ καταστροφής. Είναι η φρίκη στο τετράγωνο!!!

Έχει δρομολογηθεί ήδη η «αποδόμηση» αυτής της κυβέρνησης. Θα εκτελέσει όσα «συμβόλαια θανάτου» μπορεί ακόμα…

ΠΑΝΩ σε αυτή τη δρομολογημένη αποδόμηση παίζουν λυσσωδώς τα κόμματα παρασιωπώντας σκανδαλωδώς τα γενεσιουργά αίτια της φρίκης, τις πηγές και τους σπόνσορες της φρίκης.

ΟΛΑ στο βωμό της εκλογικής απάτης και της διάσωσης των πολύχρωμων πολιτικών απατεώνων.

ΟΛΑ στον βωμό της ανάδειξης νέων εκτροφείων κομματικής απάτης, στην ανάδειξη «ανεξάρτητων», «έντιμων», «ικανών» και «αρίστων».

ΓΙ ΑΥΤΟ οι «θεωρίες» περί «ανεξάρτητων» και «αρίστων» έχουν πάρει επιδημική διάσταση…

ΓΙ ΑΥΤΟ και από τώρα, μια εβδομάδα πριν από τις νομαρχιακές εκλογές, αρχίζουν ΟΛΟΙ τον «ιερό» αγώνα για τις άμεσες κοινοβουλευτικές εκλογές…

ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΝΤΕΚΟΡ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΔΩΝ: ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΩΝ.

Αυτό ετοιμάζουν και τώρα…

ΓΙ ΑΥΤΟ βγαίνουν από τα λαγούμια τους οι πολύχρωμοι «άριστοι» και «σκαρίζουν» όλα τα σαλιγκάρια των «νταβάδων»…


ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, λοιπόν, στον άθλιο αυτό χορό που παίζει το ΤΕΛΟΣ μας…
Επιστροφή στην κορυφή
Μόσχος Λαγκουβάρδος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 30, 2010 4:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η κατοχή της πατρίδας μας


Η κατοχή της πατρίδας μας από τους ξένους και τα εδώ όργανά τους γίνεται μέσω της <<ψευδο-ενημέρωσης, διότι ελέγχουν όλα τα ΜΜΕ. . Ποτέ οι απλοί πολίτες δεν θα μπορέσουν να αποκτήσουν τον έλεγχο των ΜΜΕ.

Στους απλούς πολίτες ανήκει η αληθινή, άμεση Ενημέρωση. Αυτή για να υπάρξει πρέπει οι πολίτες να κατανοήσουν ότι ο εχθρός τους είναι η αμοιβαία καχυποψία και η ανειλικρίνεια μεταξύ τους.

Λίγοι αληθινοί άνδρες αν υπάρξουν, θα νικήσουν το πνεύμα της δειλίας και με την ανδρεία τους θα δώσουν το θάρρος και στους άλλους, να είναι τίμιοι και ειλικρινείς μεταξύ τους, << πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες>>.

Ό,τι λέγεται με αγάπη, με ειλικρίνεια, με θάρρος θα ακουστεί παντού. Η <<ψευδο-ενημέρωση>> των κατοχικών ΜΜΕ θα καταπέσει από μόνη της.
Επιστροφή στην κορυφή
ανωνυμος Ελλην
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 30, 2010 5:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: ειναι σοβαρο Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://2.bp.blogspot.com/_i8KwgnpUYbo/TMmtY2eN2yI/AAAAAAAATHA/qxPR6L0rHGU/s1600/1.jpg
Επιστροφή στην κορυφή
Ανώνυμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 31, 2010 6:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θα συνιστούσα σε όλους-μα όλους-, να μελετήσουν την Ιστορία και το ανάλογο της "πτώχευσης" της Ελλάδας το 1897.
Τα γεγονότα, εξελίσσονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με τα ίδια απαξιωτικά δημοσιεύματα από τις ίδιες εφημερίδες, την ίδια αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και πάει λέγωντας.
Είναι τόσο εκπληκτικές και ταυτόσημες οι αναλογίες που, αναρωτιέται κανείς αν η Ιστορία πράγματι επαναλαμβάνεται ως φάρσα.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες