Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΜΙΚΗΣ: Όχημα γενικής χρήσης

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Κλασσικοπερίπτωση
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 28, 2010 7:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΜΙΚΗΣ: Όχημα γενικής χρήσης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μίκης Θεοδωράκης, το ... General Purpose Vehicle (όχημα γενικής χρήσης) της "Νέας Τάξης Πραγμάτων"
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/10/general-purpose-vehicle.html



Πριν μέρες αναδημοσιεύσαμε μια αποκλειστικότητα του φιλικού μας ιστολογίου "Ρεσάλτο" η οποία αφορούσε μια επιστολή του Μίκη σε δύο Τούρκους φίλους από τα παλιά.

Τότε δεν τη σχολιάσαμε λέγοντας δεν βαριέσαι ας μην γίνουμε γκρινιάρηδες, ας μην προκαλέσουμε πάλι τους λάτρεις του "Φαραώ" Θεοδωράκη να μας κατηγορούν ως ασεβείς και άδικους.


Όταν έπρεπε αναγνωρίσαμε τα "καλά" στον Μίκη αλλά όταν ...ξέφευγε και επιχειρούσε την "μίξη των άμεικτων" ή ο ίδιος αναιρούσε τον εαυτό του, δεν μέναμε αδιάφοροι σφυρίζοντας κάποια μελωδία από το "Πνευματικό εμβατήριο" για να ξορκίσουμε δήθεν το "κακό" ή για να παραμυθιαστούμε με στείρους συναισθηματισμούς.

Πριν από λίγο πήραμε ένα e-mail το οποίο μας πληροφορούσε ότι έγινε μια "αριστίνδην" συγκέντρωση στο Κολωνάκι στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης, σαν άλλος διακονικός διαχειριστής της κοινής γνώμης, αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση με αρκετά flash-back στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας και κάμποσα "πατρικά χαστουκάκια" στον κατοχικό πρωθυπουργό.

Αυτά όλα φυσικά ήταν η εισαγωγή, διότι αυτό που τελικά έμεινε ως συμπέρασμα από αυτό το Κολωνακιώτικο "Γκαλά", είναι η δήλωση του Θεοδωράκη ότι αν γίνουν εκλογές θα ιδρύσει κόμμα ανεξάρτητων πολιτών.

Αν κρίνουμε από το ποιοί ήταν καλεσμένοι σε αυτήν την συγκέντρωση είναι εύκολο να αντιληφθούμε πόσο "ανεξάρτητοι" θα είναι οι πολίτες που θα απαρτίσουν αυτό το κόμμα.


Αν μάλιστα σταθούμε και στο σημείο που ο κ. Θεοδωράκης είπε : «...Αυτές οι αλλαγές που κάνει το ΠΑΣΟΚ ήταν απαραίτητο να γίνουν, διότι είναι καρκινώματα τα οποία μπήκαν από την εποχή του Μεταξά και δεν έχουν φύγει ακόμα από πάνω μας...», τότε αναγκαστικά ή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με την περιγραφή ενός νέου αριστεροδέξιου πολιτικού μανιφέστου με κάμποσο μάλιστα νεοφιλελευθερισμό ή ότι πρόκειται για ορθές επισημάνσεις ενός γηραιού σοφού και έμπειρου στους ελιγμούς ανδρός.

Στην δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε ποιες είναι αυτές οι αλλαγές που είναι απαραίτητες και οι οποίες κατά τον Θεοδωράκη έπρεπε να τις έχει κάνει το 1981 ο πατήρ και όχι το 2010 ο υιός, ο οποίος απλώς δεν χρησιμοποίησε σε αυτήν την εγχείριση "αναισθητικό".

Αν λοιπόν ήταν απαραίτητο να γίνει όλη αυτή η ανατροπή στους τομείς της εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης, της εθνικής κυριαρχίας και άμυνας, του ηλεκτρονικού φακελώματος και σφραγίσματος των πολιτών κλπ. τότε άραγε γιατί έγιναν τόσοι κοινωνικοί αγώνες και φυλακίστηκαν και πέθαναν τόσοι και τόσοι, που κάποτε ήταν πηγή έμπνευσης για τις μουσικές δημιουργίες του μεγάλου αυτού συνθέτη;

Μπορεί να στενοχωρήσουμε μερικούς που αύριο θα μας πουν ότι κακώς σταθήκαμε σε μία φράση ή οποία στο τέλος - τέλος μπορεί και να του ξέφυγε και δεν προσέξαμε π.χ ότι άσκησε κριτική στον "Γιωργάκη" στο τάδε και στο τάδε σημείο.

Για να τελειώνουμε μια και καλή.

Αυτό που βλέπουμε να εκφράζουν άλλοι με ψευτομαρξιστικές μουτσούνες, άλλοι σαν ελλαδέμποροι πατριώτες, άλλοι σαν τιμητές της "λαϊκής δεξιάς" και άλλοι σαν δήθεν αγανακτισμένοι επαναστάτες Πασόκοι, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συγκάλυψη της αποτρόπαιας μορφής της σύγχρονης κοσμοαντίληψης της "Νέας Εποχής".


Ο ένας θέλει να μας πάει στην φυλακή της παγκόσμιας κυβέρνησης μέσα από το "πάρκο της πράσινης ανάπτυξης", ο άλλος μέσω της "Αττικής οδού", ο τρίτος από τον παράδρομο με ψευτοπατριωτικά εμβατήρια.

Αν είναι να πάμε λοιπόν για "ξεψείριασμα" στους θαλάμους αερίων της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" πάμε και μόνοι μας και δεν χρειαζόμαστε συνοδευτική μουσική ούτε από την ορχήστρα του κ. Θεοδωράκη ούτε κανενός άλλου μιας και όλοι τους παίζουν τον ίδιο ακριβώς σκοπό με άλλη "ενορχήστρωση".

(Δείτε το video με την ομιλία του εδώ )



http://www.livestream.com/114news/video?clipId=flv_79264a32-c7b3-432a-9719-bfd7d7b6da38&utm_source=lslibrary&utm_medium=ui-thumb
Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 28, 2010 9:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΙΚΗΣ: Μια κουταλιά πίσσα μπορεί να καταστρέψει ένα βαρέλι μέλι!



Αυτή η ρήση έχει γίνει σήμερα η «συνταγή» της καθεστωτικής πονηρίας και ιδιαίτερα των ΜΜΕ και των «αρίστων» της πολιτικής πονηρίας.

Οι «πονηροί», λοιπόν της καθεστωτικής απάτης κτυπούν με οξύτητα τους πλέον «μισητούς» στο λαό, τους πλέον χρεοκοπημένους, αυτούς που έχουν σηκώσει πελώρια κύματα οργής, για να αποκτήσουν το άλλοθι (γεμίζουν το βαρέλι της κριτικής με μέλι) και μετά πετάνε την πίσσα για να περάσει απαρατήρητη…


Έχουμε γράψει πολλές φορές ότι ο ΓΑΠ θα γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τη νέα συγκρότηση (αναπαλαίωση) του σάπιου καθεστωτικού τοπίου.

ΟΛΟΙ, λοιπόν, κατεδαφίζουν την καταρρέουσα και μισητή κυβέρνηση, μας γεμίζουν με το «μέλι» της καλόηχης στα αυτιά μας κριτικής, για να αποκρύψουν την πίσσα της καθεστωτικής πολιτικής και των σάπιων οργάνων και θεσμών του καθεστώτος.

Την ίδια συνταγή των «αρίστων» της καθεστωτικής απάτης χρησιμοποίησε και ο Μίκης.

Εξαπέλυσε μύδρους ο Μίκης εναντίον της κυβέρνησης, πασαλείφοντάς μας με μέλι, για να περάσει απαρατήρητα η καθεστωτική πίσσα.

[size=18]Κτυπά με ηθικά αναθέματα την κυβέρνηση αλλά:

α). «...Αυτές οι αλλαγές που κάνει το ΠΑΣΟΚ ήταν απαραίτητο να γίνουν…»

Ξέχασε ο Μίκης ότι αυτές οι «αλλαγές που κάνει το ΠΑΣΟΚ» ΥΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ και μάλιστα ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ (κατοχικά) από την ΕΕ, την τρόικα και τις διεθνείς συμμορίες του χρήματος!!![/size]

Κτυπάει ο Μίκης την κυβέρνηση και δέχεται τα «συμβόλαια θανάτου» που εκτελεί η κυβέρνηση και αυτούς που τα επέβαλαν και τα επιβάλλουν δικτατορικά.

ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ την πολιτική των υπερεθνικών ελίτ και τα ιδεολογήματα του καθεστώτος και δημαγωγεί για το κυβερνητικό πτώμα που αποσυντίθεται!!!


β). Η δεύτερη μπαμπεσιά, η άλλη δόση της πίσσας, είναι ότι αυτοανακηρύσσεται σε αφετηριακό κέντρο δημιουργίας νέου κόμματος «ανεξαρτήτων» και «αρίστων»!!!

Αρχικά, κόμματα που αναγγέλλονται σε συγκεντρώσεις και μάλιστα στο Κολωνάκι είναι αστεία υπόθεση και καθαρά εκλογικού χαρακτήρα. Δηλαδή δεν έχουν, ΚΑΜΙΑ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ, σχέση με την επιστημονική θεωρία και πρακτική ίδρυσης ενός νέου κόμματος και μάλιστα κόμματος με βάση και οργάνωση εργατική και λαϊκή.

Επειδή, όμως, αυτά είναι ψιλά γράμματα, σήμερα, για κάθε καθεστωτικό υπάλληλο και ειδικά «άριστο», «εκλεκτό» και «επώνυμο» (αυτοί πέραν από τον αφαλό τους δεν βλέπουν τίποτα άλλο), θα σταθούμε μόνο στην καθεστωτική φιλοσοφία των «εκλεκτών» και των «αρίστων» που ασπάζεται, με ένθερμο ζήλο, και ο Μίκης (γιΆ αυτό προφανώς βρισκόταν στο Κολωνάκι και ο άλλος θιασώτης των «αρίστων», ο Γιανναράς).

ΣΗΜΕΡΑ, το καθεστώς σύσσωμο, μέσω των διαύλων της προπαγάνδας του (ΜΜΕ), στουπώνει τα κρανία των Ελλήνων πολιτών με την ΑΠΑΤΗ των «αρίστων», των «ανεξάρτητων», των «εντίμων» και δε συμμαζεύεται.



Κεντρική στρατηγική πολιτική επιδίωξη είναι η αναπαλαίωση του σάπιου καθεστώτος, μέσω μια κατάστασης «έκτακτης ανάγκης», δηλαδή κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας».

Τα διεθνή και εγχώρια κέντρα εξουσίας διακρίνουν καθαρά ότι η κυβέρνηση αυτή, αφού εκτέλεσε με δικτατορική συνέπεια, βιασύνη και ζήλο τις εντολές, δεν αντέχει άλλο και καταρρέει.


ΠΡΕΠΕΙ να προετοιμαστεί η διάδοχη κατάσταση που να διασφαλίζει τα Νεοταξικά «κεκτημένα» και να τα επεκτείνει. Ταυτόχρονα πρέπει να δημιουργηθούν και οι πολιτικοί όροι της ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ της καθεστωτικής απάτης.

Η Θεωρία, λοιπόν, των «αρίστων», των «ανεξάρτητων» και CIA βρίσκεται στην ημερησία διάταξη: Είναι αυτοί που θα αποτελέσουν το «ΟΧΗΜΑ» των νέων καθεστωτικών εξελίξεων.

Η παταγώδης κατάρρευση του ανδρείκελου πρωθυπουργού βάζει σε πυρετική κίνηση αυτή τη «θεωρία» και σε υστερική κινητοποίηση τους καθεστωτικούς μέντορες των «αρίστων», καθώς και τους «αρίστους».


ΟΛΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ μια θέση στο «νέο» καθεστωτικό στερέωμα της «έκτακτης ανάγκης» και ειδικά οι «άριστοι»…

Σε αυτά τα καθεστωτικά αγκίστρια είναι πιασμένος και ο Μίκης.

Διεκδικεί και αυτός ο «άριστος» μια θέση στο πάνθεο των «αρίστων» του καθεστώτος, στη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ αναπαλαίωσης του σκηνικού.


Δεν είναι καθόλου τυχαίες αυτές οι ομοβροντίες περί «αρίστων», ούτε η ξαφνική ενεργοποίηση του Μίκη για νέο κόμμα!!!

ΟΠΩΣ δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι όλες οι δημοσιογραφικές πόρνες, αλλά και τα κόμματα, μία εβδομάδα πριν από τις περιφερειακές εκλογές, θορυβούν και ουρλιάζουν για τις κοινοβουλευτικές εκλογές που έρχονται…


Αλλά γιΆ αυτή την αχαλίνωτη εκλογολογία θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 29, 2010 11:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κολοκυθοτραχανομπρίαμο



Ανακάλυψε ο «Κλασσικοπερίπτωση» μια συνέντευξη του Μίκη το 1996.

ΑΠΟΚΑΛΗΨΗ: Αυτή η παραληρηματική σύγχυση και το πρακτικό της ισοδύναμο είναι ο Μίκης!

Ίσως είναι σπάνια η περίπτωση που μέσα σε ένα κείμενο να «ανακατώνονται» όλα τα «χαρακτηριστικά» του Μίκη και κυρίως το ΑΞΕΔΙΑΛΥΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥ.

Ο Μίκης ΑΝΑΚΑΤΩΝΕΙ αξεδιάλυτα τις «ΙΔΕΕΣ» και τα προϊόντα της κοινωνίας και της ιστορίας με τις ταχυδακτυλουργίες.

Διαβάστε ένα απόσπασμα να εκπλαγείτε:

«…Βεβαίως γιατί ο Μαρξ έρχεται τελείως λογικά να αναλύσει την πραγματικότητα και τον άνθρωπο, να δει τις σχέσεις των ανθρώπων λογικά....Τα έβαλε ο Μαρξ σε μία κατσαρόλα και έφτιαξε την σούπα του σοσιαλισμού. Ο άνθρωπος όμως δεν είναι αυτό. Είναι λογικός κατά το ήμισυ και υπελογικός κατά το άλο ήμισυ. Δηλαδή η εφεύρεση της θρησκείας δεν είναι εφεύρεση των παπάδων, καθώς λέγεται, είναι μια έφεση. Οι αρχαίοι Έλληνες όλα αυτά τα είχαν σε ένα ενιαίο μοντέλο σκέψης, θρησκείας, φιλοσοφίας, έρωτα, τέχνης, ήταν όλα ένα σύστημα. Έρχεται τώρα ο Απόστολος Παύλος και φέρνει το τελείως αντίθετο από την Ελληνική φιλοσοφία τον Ιουδαϊσμό…

…Ο Ιουδαϊσμός έχει έναν Θεό και αυτός ο Θεός, που έπλασε τον άνθρωπο, ζει για να μισεί τον άνθρωπο. Είναι εκδικητικός και μισεί τον άνθρωπο...

…Ο Χριστιανισμός και ο Μωαμεθανισμός από τον Ιουδαϊσμό βγαίνουν. Σχιζοφρένεια...Και να σας πω και κάτι άλλο: Κατευθείαν από τον Ιεχωβά της Βίβλου βγαίνει ο Χίτλερ. Κατευθείαν. Και τρώει τους Εβραίους. Δηλαδή ο Χίτλερ είναι δικό τους δημιούργημα…»


Όταν κανείς καταπιάνεται, χωρίς την αναγκαία προετοιμασία, με ζητήματα σοβαρά της ιστορικής και κοινωνικής εξέλιξης, συνακόλουθα και με την εξέλιξη των ιδεών, για να βγάλει «τολμηρά» και απολυτότατα συμπεράσματα, είναι φυσικό να τα κάνει όλα κολοκυθοτραχανομπρίαμο, να πέφτει στη μικρολογία, όσε φορές δεν γίνεται βορά του γελοίου.

Για να ξεδιαλύνει κανείς το κουβάρι των ταχυδακτυλουργιών του Μίκη θα χρειαζόταν εκτενέστατο άρθρο και θα ήταν τεράστια σπατάλη χρόνου. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με τέτοια παραληρήματα σύγχυσης.

Ο Μίκης αν είχε στοιχειωδέστατη γνώση των γραφτών του Μαρξ, μόνο την «αθλιότητα της φιλοσοφίας» να είχε διαβάσει δεν έλεγε αυτές τις αρλούμπες…

Αν είχε στοιχειωδέστατη γνώση της κοινωνικής εξέλιξης και της ιστορίας, του χριστιανισμού και των άλλων θρησκειών, της εξέλιξης των ιδεών και των συλλογικών κεκτημένων των λαϊκών αγώνων και των ανθρώπινων αξιών δεν θα «μαγείρευε» ένα τέτοιο άνοστο και άθλιο κολοκυθοτραχανομπρίαμο…

Για όσους αντέχουν τέτοια παραληρήματα κατσαρόλας (ο Μίκης κατηγορεί τους άλλους για «σούπα κατσαρόλας), ας ανατρέξουν στη δημοσίευση του Κλασσικοπερίπτωση εδώ:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/10/blog-post_29.html


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ροβεσπιέρος στις Παρ Οκτ 29, 2010 12:38 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 29, 2010 11:47 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η συνταγή για το κολοκυθοτραχανο ... κλπ.,

Ροβεσπιέρος : "Για να ξεδιαλύνει κανείς το κουβάρι των ταχυδακτυλουργιών του Μίκη θα χρειαζόταν εκτενέστατο άρθρο και θα ήταν τεράστια σπατάλη χρόνου. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς με τέτοια παραληρήματα σύγχυσης."

Κυπριανός : Η αρχή του νήματος, σχετικά με τις αρλούμπες του Μίκη, ξεκινούν από τα "θεολογικά πλεκτήρια Γιανναρά", στη συνέχεια τα ειδικά κοπτικά μηχανήματα το κάνουν τραχανά, μπαίνουν μέσα τα Αισθητικά κολοκυθάκια κι έτσι, με τη φαντασία του μάγειρα - εδώ είναι ο Μίκης -, γίνεται το "κολοκυθοτραχανομπρίαμο". Αν έχεις φαντασία όλα μπορείς να τα φτιάξεις, αγαπητέ Ροβεσπιέρο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 29, 2010 1:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φίλε Κυπριανέ.
Πρώτη φορά βρίσκομαι μπροστά σε ένα τέτοιο παραληρηματικό πετσόκομμα των πάντων.
Ο Μίκης παίρνει ένα μπαλντά και δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Πελεκίζει άγρια το ιστορικό γίγνεσθαι, τους πάντες και τα πάντα…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κυπριανός Χριστοδουλίδης



Ένταξη: 03 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 564
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 29, 2010 2:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εξομολογητικά, σύντομα και ιστορικά

Αγαπητέ Ροβεσπιέρο,

Τους ξέρω καλά όλους αυτούς, που μας έκαναν όπως ο Μίκης : "κόψε τούτο, κόψε κείνο, πάρ΄ τ΄αυγό και κούρεφ΄ το".

Δεκαετία του ΄60, φασαρίες με το γέρο-της-Δημοκρατίας. Νεαρός φοιτητής και χαμένος εγώ.

Η Ομάδα είχε αρχίσει να προβάλλει Γιανναρά και άλλους : Στιχοπλόκους, λογοπλόκους και λογοκλέφτες. Τι κανούμε τώρα; Ο γέρος κατεβάζει στο δρόμο τον κοσμάκη, το Παλάτι ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Φαγωμάρα. Ήταν όλοι τους με το γέρο, που ήθελε να πουλήσει την πρωθυπουργική "Κάντιλακ" για να φτιάξει, τρομάρα του, σχολεία. Ήταν και οι άλλοι, οι πατριώτες με τα μπλέ και με τα κόκκινα. Μπέρδεμα άλλο πράμα. Η Ομάδα μου συνέστησε να διαβάσω τη "Ζωή και το Πνεύμα", ενός πλαστογράφου που πήρε και αντέγραψε έναν Γάλλο και μας το έπαιζε διανοητής. Μου υποδείκνυαν να διαβάσω Ροζέ Γκαρωντύ, αυτός που στο τέλος έγινε Μωαμεθανός, μου έδιναν και άλλα αριστεροδέξια. Ακούσματα Θεδωράκη, Χατζηδάκη και το Νέο Κύμα. Α, ναι. Και σε όλα αυτά, μου σύστησαν να διαβάζω παρεμπιπτόντως και την Αγία Γραφή της Βιβλικής Εταιρείας!

Ευτυχώς είχα γείτονα μια καλή (άρρωστη) γερόντισσα του Παλαιού και μου είπε να το κάψω αυτό το βιβλίο.

Τους παρακολουθούσα μετά ως αντιστασιακούς λαπάδες και εντύπωση μου προκαλούσε ότι ο ιδιοκτήτης του περιοδκού "Σύνορο", κατέβασε μεν τα ρολά, μετά όμως άρχισε ακωλύτως να δημοσιογραφεί. Ποτέ η λογοκρισία δεν τον πετσόκοψε. Να μη γράψω, δε, σε ποιο σχολειό δίδασκε Θρησκευτικά. Πιστοποιητικό από τη CIA έπρεπε να έχεις για να μπεις εκεί μέσα.

Ήρθε ύστερα η Μεταπολίτευση και οι λαπάδες τύπου τραχανοκολοκυθο... κλπ, επέστρεψαν από τας Γαλλίας, και τας Αγγλίας, και τα Γερμανίας και τα λοιπάς ηνωμένας Πολιτείας. Έγραφαν ανεμπόδιστα τώρα για τα πάντα, έπιανα εγώ το χαρτί και το μολύβι και έστελνα γράμματα στις εφημερίδες. Ελάχιστα έβγαιναν, τα περισσότερα τα κατάπινε η "πληθώρα της ύλης".

Σιχάθηκα και τα παράτησα, βλέποντας οι μεν να αγωνίζονται για το ιδιωτικό (τους) Κεφάλαιο και οι άλλοι για το κρατικό Κεφάλαιο με τη σφραγίδα του ιδιωτικού κόμματος. Τάϊζαν το λαό με Μακρυγιάννη, με Παπαδιαμάντη, με Σολωμό και με άλλους οι άλλοι, έχοντας επενδύσει στην ιδιωτική αξία της προβολής τους και σε ό,τι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ζητούσε.

Τώρα με σένα και το ιντερνέτ, είπα να βγώ από την τρύπα μου. Όχι για μένα, δεν γράφω πράγματα που δεν είναι γνωστά. Όλα είναι καταγραμμένα, αλλά τα σκέπασε η αλλοτρίωση, αυτών που προσπάθησαν να μας φέρουν στα ίσα. Στην πραγματικότητα όμως, επειδή ήθελαν να βγάλουν από μέσα μας ό,τι ιερό και όσιο είχε απομείνει. Σαν την καλή εκείνη γερόντισσα, που από μικρός είχα γείτονα. Ας έχουμε την ευχή της.

Αυτά τα "εξομολογητικά" και ιστορικά όσο μπορούσα συντομότερα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες