Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΓΑΠ: χωρίς ιερό και όσιο εμπορεύεται τον «Ιερό Βράχο»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 16, 2010 1:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΓΑΠ: χωρίς ιερό και όσιο εμπορεύεται τον «Ιερό Βράχο» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΓΑΠ: χωρίς ιερό και όσιο εμπορεύεται τον «Ιερό Βράχο»



Πρέπει να διαθέτει κανείς μεγάλα αποθέματα μαζοχισμού για να ακούει τα κυβερνητικά ανδρείκελα και ιδιαίτερα τον ΓΑΠ.

Η «βουλιμία του ψεύδους» των ανδρεικέλων είναι ανάλογη (ακριβέστερα αποτύπωμα) της κακουργηματικής απληστίας τους και της αυθάδους ανοησίας τους. Όταν είσαι πωρωμένος «μπράβος» των ιμπεριαλιστικών «συνδικάτων» του χρήματος δεν συμπεριφέρεσαι απλώς με τη στραταρχική αυθάδεια των αφεντικών σου, αλλά είσαι και πωρωμένος και «άπληστος» στην κατανάλωση της ανοησίας και του ψεύδους.

Η πλέον αποκρουστική και μοχθηρή γκριμάτσα αυτής της «απληστίας» του ψεύδους είναι ο σημερινός πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου: Η αυθάδεια της χοντροκοπιάς του ψεύδους, η ολοκληρωτική παράκρουση του ανενδοίαστου, κυνικού, και χοντροκομμένου ψεύδους: Η πώρωση του γλοιώδους και βλακώδους ψεύδους.

ΓιΆ αυτό πρέπει να διαθέτεις γερό στομάχι για να αντέξεις την τερατώδη παραποίηση των γεγονότων που κάνει με το δικτατορικό ύφος και την αυθάδεια του γλοιώδους ψεύδους.

¶στραψε και βρόντηξε για άλλη μια φορά, χθες, στη Βουλή εναντίον των πάντων που αμφισβητούν, έστω ελάχιστα, τον άθλιο κυβερνητικό θίασο και τα χολυγουντιανά μελοδράματα του πρωθυπουργού.

Κατηγόρησε ΟΛΟΥΣ τους άλλους ότι διασύρουν την Ελλάδα, κινδυνολογώντας για «αδιέξοδα», «διαφθορά», «χρεοκοπία»…!

ΤΕΤΟΙΑ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑΣ.



Αντιγράφουμε από παλιότερο κείμενό μας:

«Από την ημέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία «ανασκούμπωσε τα μανίκια», όχι για να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, προς το συμφέρον του ελληνικού καπιταλισμού, αλλά για να ρίξει τον ελληνικό καπιταλισμό στα έσχατα όρια της χρεοκοπίας του, προκειμένου να παραδοθεί η χώρα στους μεγάλους «προστάτες»: Στους διεθνείς κερδοσκόπους και στους κομισάριους του ΔΝΤ.

ΓιΆ αυτό επιδόθηκε, σαν περιφερόμενη μακέτα φλύαρης ανοησίας και τρομοκρατίας, σε διατεταγμένες «πολιτικές» τρομοκρατικής καταστροφολογίας και κινδυνολογίας.

Μίλησε σε όλους τους τόνους και σε όλη την υφήλιο για «απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας», για «τιτανικούς», για «εντατικές» και «κώματα», για το «βουλιάζει η χώρα», για «πιστόλια στο τραπέζι» και άλλα τέτοια φαιδρά και κωμικοτραγικά…

Με τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές και μικρότητες, με τέτοια ψεύδη και ισχυρές δονήσεις τρομοκρατικής καταστροφολογίας και κινδυνολογίας, ο γκρεμός για την Ελλάδα ερχόταν ελάχιστα βήματα μπροστά μας.

Ακόμα και κρίση να μην υπήρχε, πάλι η Ελλάδα θα όδευε σε δραματικές περιπέτειες, αν ο πρωθυπουργός της συμπεριφερόταν όπως ο Γ. Παπανδρέου…

ΟΤΑΝ κραυγάζεις ότι «βυθίζεσαι» τα χρηματοπιστωτικά κοράκια οσμίζονται υπερκέρδη και σπεύδουν για «βοήθεια…»!!!

Συνειδητά οδήγησε την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση για να παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους διεθνείς ληστές και στους κομισάριους του ΔΝΤ…

… Ο ΓΑΠ και ο θίασός του έρχονται για να εκτελέσουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ τα «συμβόλαια» θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού λαού…»


Αυτά τα γράψαμε τον Απρίλιο, ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4400


ΤΩΡΑ τα προσάπτει σε όλους τους άλλους. Τέτοιος κυνισμός παραποίησης, πλαστογραφίας και απάτης. Ο άνθρωπος δεν παίζεται…

Και δεν βρέθηκε ούτε ένα κόμμα να τον καταγγείλει ανοικτά για αυτή την αυθάδειά του και να του θυμίσει το τι έλεγε από την πρώτη ημέρα που τον «έσπρωξαν» στην κυβέρνηση!!!


Για τις δημοσιογραφικές πόρνες δεν συζητάμε: είναι πόρνες των «νταβάδων» τους με υψηλές αμοιβές…

Τι έλεγε, βεβαίως ο νέος Τσολάκογλου στον ορνιθώνα της Βουλής στους άλλους του «ορνιθώνα» δεν έχει και μεγάλη σημασία. Εκεί είναι όλα μια «μεταξύ μας ιστορία»: Κακαρίσματα…

Ωστόσο, αυτά τα κακαρίσματα έχουν μεγάλη σημειολογική αξία.

Ο Γιωργάκης δεν κουνούσε το δάκτυλο στους συγκάτοικους του «ορνιθώνα». Εκεί παίζεται ένα ορνιθοθέατρο…


Ο πρωθυπουργός ανδρείκελο κουνούσε απειλητικά το δάκτυλο στον ελληνικό λαό, κατηγορώντας και συκοφαντώντας τους αγώνες του.


Έλεγε καθαρά και ανενδοίαστα τούτο: «Οι αγωνιστικές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των λεηλατημένων και σφαγιασθέντων εργατικών και λαϊκών στρωμάτων είναι που ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ τη χώρα στο εξωτερικό».

Όλος ο κυβερνητικός θίασος και οι καθεστωτικοί κομπάρσοι, από κοινού με τις ακριβοπληρωμένες πόρνες των ΜΜΕ ΩΡΥΟΝΤΑΝ για τη «ζημιά που υφίσταται η χώρα και τα τουριστικά της προϊόντα, ΔΙΕΘΝΩΣ, από τις λαϊκέςκινητοποιήσεις»!!!


Αφορμή αυτή τη φορά ήταν οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ στην Ακρόπολη που τις χτύπησαν άγρια με τα ΜΑΤ. Ως και την άνοδο των spreads επιστράτευσαν για να γίνουν πειστικοί.

Αυτή την ομοβροντία πυρών εναντίον των εργατικών και λαϊκών κινητοποιήσεων με τις κατάλληλες δόσεις συκοφαντίας και κινδυνολογίας μετέφερε ο ΓΑΠ στη Βουλή με την ανάλογη απειλητική κίνηση: το σηκωμένο δάκτυλο…

Στο όνομα του διασυρμού δήθεν της χώρας στο εξωτερικό επιδιώκουν να μας βάλουν ΦΙΜΩΤΡΟ και τον ελληνικό λαό στο ΓΥΨΟ.
ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, οι αγώνες των λαών δεν αποτελούσαν ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ της χώρας.


Απεναντίας αποτελούσαν ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ της χώρας στους λαούς των άλλων χωρών.


Και οι ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ αποτελούσαν ΠΑΝΤΑ τους ΥΜΝΟΥΣ των λαών…

ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ για τους λαούς είναι ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ: Το σκύψιμο του κεφαλιού στους δυνάστες των λαών, η ΥΠΟΤΑΓΗ.

Αυτό που είναι «δυσφήμηση» και ΠΑΡΑΝΟΜΟ για τους δυνάστες των λαών είναι ΥΜΝΟΣ και ΗΘΟΣ, ΝΟΜΙΜΟ και ΑΝΑΓΚΑΙΟ για τους λαούς όλου του κόσμου.


ΓιΆ αυτό στους λαούς της Ευρώπης, ο αγώνας των συμβασιούχων του ΥΠΠΟ, γέννησε αισθήματα αλληλεγγύης όχι απέχθειας.

ΑΠΕΧΘΕΙΑ προκάλεσαν οι εικόνες των ΜΑΤ να πνίγουν με τα δακρυγόνα εργαζόμενους και την Ακρόπολη, εικόνες του κυβερνητικού αυταρχισμού και της καταστολής.

Η ίδια η Ακρόπολη είναι σύμβολο των ιστορικών αγώνων, η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, της ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ μας, αλλά και της κοινωνικής και εθνικής μας ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ: ΟΛΑ ΑΥΤΑ που θέλουν να καταστρέψουν και να αφανίσουν τα κυβερνητικά ανδρείκελα και όλοι οι ποικιλόμορφοι και πολύχρωμοι δωσίλογοι και «μπράβοι» της Νέας Τάξης, εραστές της πολυπολιτισμικότητας και των «ανοικτών συνόρων»…


Ας πάψουν, λοιπόν, να μιλούν αυτοί, οι οποίοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, για «Ιερούς Βράχους».

Οι «ιεροί βράχοι» είναι ποτισμένοι με τους αγώνες και το αίμα των λαών και αποτελούν ΜΝΗΜΕΙΑ λαϊκής ταυτότητας και μνήμης και όχι εμπορική ιδιοκτησία των δυναστών…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΦΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5018


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
παπα-Ηλίας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 16, 2010 4:33 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
πολιτισμός ή βαρβαρότητα;;;



«Η κυβέρνηση, λέει, καλεί το διαδίκτυο για διάλογο, με τις ανεξάρτητες φωνές των ανεξάρτητων ιστοσελίδων…»!

Αισώπειος μύθος! Τα γερασμένα και παμπόνηρα τέρατα, Σκύλλα και Χάρυβδη, καλούν την πανίδα του διαδικτύου να την φιλοξενήσουν στα εντόσθιά τους….

«Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, λένε, πηγάζει από την επιθυμία του πρωθυπουργού , να αποκτήσουν οι σκαπανείς (σ.σ. πολύ μεγάλη κουβέντα!) του διαδικτύου, την νομιμοποίηση και τη θεσμική κατοχύρωση αντίστοιχη με των δημοσιογράφων των παραδοσιακών ΜΜΕ…»

Να μεταβληθούν, δηλαδή, και τα μπλογκς, σε ανάλογα, με κάποια παραδοσιακά ΜΜΕ…φερέφωνα παπαγαλάκια και πλυντήρια βρώμικων ανθρωποειδών.

Που σημαίνει να υποταχθούν στους πάσης φύσεως και αποχρώσεως νομιμοποιημένους ή παράνομους απατεώνες και τις ιδιοτελείς παλιανθρωπιές τους.

Και ο απαραίτητος μαϊντανός:
Η δολιότατη διαβούλευση: «Πέστε ο, τι θέλετε εσείς! Κι εμείς θα κάνουμε-όπως πάντα- ο, τι μας καπνίσει»…

Πάντα, με «ανοιχτό διάλογο». Προκειμένου να επιλέξετε με ποιο τρόπο προτιμάτε να σας…κλείσουμε το στόμα! Και να σας κόψουμε τα χέρια…

Και κάποιοι εθελοτυφλούν να πιστεύουν πως μια τέτοια κουτοπόνηρη για τα μπλογκς υστερόβουλη πρωτοβουλία… «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση»!

Σίγουρα προς την ίδια κατεύθυνση, που η τοπική λαμογιοκρατία και το αποικιοκρατικό καθεστώς του ΔΝΤ οδηγούν τη χώρα μας…

Που σημαίνει πως, εκτός από το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», τίθεται τώρα και το δίλημμα: «πολιτισμός ή βαρβαρότητα»…

Το σοσιαλισμό τους τον απολαύσαμε. ¶ντε τώρα να απολαύσουμε και τον πολιτισμό τους…


Σίγουρα ανάλογο με τον πολιτισμό, που εισέπραξαν οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού στους πρόποδες του μνημείου πολιτισμού της Ακρόπολης…


http://papailiasyfantis.wordpress.com[/size]
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 16, 2010 5:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Δημοκρατία στο απόσπασμα
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ



Την ώρα που ο πρωθυπουργός παίζει το δικό του βιολί για την καταπολέμηση της διαφθοράς, για το ξερίζωμα της μήτρας της που είναι το Δημόσιο, την ίδια ακριβώς ώρα ο υπουργός Επικρατείας κάνει επίδειξη υπερεξουσίας εισηγούμενος το νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις.

Ο ίδιος δηλαδή θα μπορεί να παρακάμπτει τη Βουλή και με μια απλή απόφαση θα παραχωρεί την εθνική γη στους «κολλητούς» του, σε όσους τέλος πάντων αυτός επιλέξει (γούστο του και καπέλο του κ.λπ.).

Δυσλειτουργία της Δημοκρατίας θα μπορούσε να πει κάποιος, όμως όχι• είναι καθαρή επίδειξη και απόδειξη ότι αυτή είναι η Δημοκρατία μας, η Δημοκρατία τους συγκεκριμένα. Αυτοί είναι οι κυρίαρχοι, αυτοί εξουσιάζουν το υπάρχον πολιτικό σύστημα (τα κόμματα απλώς νομιμοποιούν την κυριαρχία του κράτους, την ταύτισή του με την άσκηση εξουσίας).

Εμείς, ως λαός, ως κοινωνία έχουμε πάει για βρούβες εδώ και πολλές δεκαετίες• αλλού βόσκουμε: σε λειμώνες ξηρασίας, ανεργίας κ.λπ., εξωθεσμικά μόνο συναντιόμαστε με την πολιτική. Η πολιτική, το πολιτικό σύσημα, η έννοια του «δημοσίου» ανήκουν στο κράτος. Το κράτος είναι ο ιδιοκτήτης κι έχει βούληση και σκοπό, τελείως ξένα κι εχθρικά προς το κοινωνικό σώμα.

Οπρωθυπουργός δεν διστάζει να μεγαληγορεί καταγγέλλοντας το Δημόσιο αλλά και τη Βουλή ότι συντρέχουν με τη δομή τους και τις αποφάσεις τους την εξάπλωση της διαφθοράς. Θεωρεί δε ότι αν εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία, σε συνδυασμό με την καθιέρωση του γερμανικού εκλογικού συστήματος θα εξασφανιστούν η σπατάλη, η γραφειοκρατία• θα τραπεί εις φυγήν άτακτον η διαφθορά.

Σαφώς έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, απλώς ενίοτε φαντάζει να ξεχνάει πως πρωθυπουργεύει. Δεν ερμηνεύεται διαφορετικά η παμπούκεια αλαζονεία του νέου νομοσχεδίου για τις επενδύσεις. Ο πρωθυπουργός κάνει κριτική στο Δημόσιο και την ίδια στιγμή επιτρέπει σε συνεργάτες του να το «πουλάνε», όπου οι ίδιοι γουστάρουν, λες και είναι του πατέρα τους.

Να, ανάγλυφο ακόμη μια φορά, το τεράστιο χάσμα μεταξύ εξουσίας και δήμου• το δημόσιο είναι του δήμου και όχι του κράτους. Πού να βρεθεί καιρός όμως να μιλήσουμε για Δημοκρατία. Εχουμε την επίφασή της, συμφωνούν όλοι και φερόμαστε όπως φερόμαστε, κτηνωδώντας και περιφρονώντας το πόπολο.

Καμιά φορά αναρωτιέται κανείς αν θέλει και τα λέει ο πρωθυπουργός ή του ξεφεύγουν. Μάλλον, όμως, συμβαίνει το πρώτο• νομίζει ότι είναι, σύμφωνα με την περίφημη ρήση του, αντιεξουσιαστής στην εξουσία, «πιάσε λύκο και καβάλα» δηλαδή ή «από την πόλη έρχομαι...» κ.λπ. Και, προφανώς, δεν δυσαρεστείται από τον ρόλο του υπερυπουργού, που ανέλαβε ο κ. Παμπούκης, υποκαθιστώντας και τη Βουλή ακόμα.

Ποια Βουλή... τέλος πάντων, αυτήν έχουμε, αυτήν εμπιστευόμαστε. Ούτε φαίνεται να πολυγνοιάζεται για το αν ένας στους τέσσερις Ελληνες ζει σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας, πεταμένος στα σκουπίδια της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

Ολοι οι πολιτικοί φαίνονται να μη ζουν στην τρέχουσα πραγματικότητα, να μην την καταλαβαίνουν, πολλώ δε μάλλον να τη βιώνουν στο δέρμα τους.

Αρκούνται σε παχιά λόγια και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που τους έχουν μάθει• να ασκούν εξουσία σε βάρος των ασθενών και να διευκολύνουν τους ισχυρούς οικονομικά (ώστε, τάχα μου, να κάνουν επενδύσεις, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και πολλά άλλα, πλήρως αντιδημοκρατικά). Γι' ακόμη μία φορά, η Δημοκρατία στο απόσπασμα.

ΠΗΓΗ:
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=214071


Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 16, 2010 6:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πηγή:
http://vasiliskos2.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html
Το Πήραμε από ΛΙΣΤΟΝ
http://listonplace.blogspot.com/2010/10/blog-post_972.html


Τώρα θυμήθηκαν οι τηλεοπτικοί παπαγάλοι πως είναι Ιερός Βράχος!!!




ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ; ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.

ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΚΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΡΩΤΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΜΩΥΣΗΣ.

ΚΑΙ ΤΣΕΚΑΡΕ ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ.


Ιεροσυλία θεωρήθηκε το γεγονός της κατάληψης της Ακρόπολης από τους συμβασιούχους που παραμένουν απλήρωτοι 22 μήνες. Ιεροσυλία σε ένα κράτος που έχει σεβαστεί τόσο τον αρχαίο πολιτισμό του, που δεν έχει μάθει καν τα παιδιά του να πηγαίνουν μια βόλτα στον Ιερό Βράχο. Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο. Ποιός ιερός βράχος και για ποιους;

Εκτέθηκαν φώναζαν οι τηλεοπτικοί παπαγάλοι και οι αδιάφοροι για τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου τους πολίτες. Εκτέθηκε η εκτεθειμένη Ελλάδα. Η Ελλάδα που έχει γίνει παράδειγμα λαμογιάς, κλεψιάς. Εκτέθηκαν οι έλληνες στους ευρωπαίους που τους αποκαλούν τριτοκοσμικούς, απολίτιστους και τεμπέληδες.

Η Ελλάδα που έμαθε τα παιδιά της να θεωρούν τη πλέον πληκτική απασχόληση να διαβάσουν ένα βιβλίο, να πάνε σε ένα μουσείο, να μάθουν τι ακριβώς έχει συμβεί σ΄αυτό το τόπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η Ελλάδα των ραγιάδων, των προσκυνημένων, των απολίτιστων εκτέθεικε σήμερα.

Ρίγη συγκίνησης ένοιωσαν οι ανθέλληνες βλέποντας την Ακρόπολη με λουκέτο.

Κι έστειλαν τα ΜΑΤ να υπερασπιστούν την ιερότητα του βράχου. Να καθαρίσουν το λερωμένο μας κούτελο.

Αν κάποιος με ένα μικρόφωνο γύρναγε χτες και ρώταγε έναν έναν ΜΑΤ και περαστικούς τι γνωρίζουν για την Ακρόπολη, τι έχουν διαβάσει από ελληνική γραμματεία, τι γνωρίζουν για την ελληνική μυθολογία, την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας, τα Επη, τους φιλοσόφους, τους καλλιτέχνες, τους ποιητές, τους τραγωδούς, τους επιστήμονες, αν τους ρωτούσαν απλά ποιός έφτιαξε την Ακρόπολη, τι συμβολίζει, τι αναπαριστούν τα αγάλματα, οι κολώνες, αμφιβάλω πόσοι θα ήξεραν να απαντήσουν έστω και σε ένα ερώτημα.

Οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν ίσως οι μόνοι που λόγω δουλειάς είχαν επαφή με τον Ιερό Βράχο. Μπορούν να τον θεωρούν καταφύγιό τους.

Αλλωστε αν πήγαιναν κάπου αλλού να διαμαρτυρυθούν κανείς δεν θα είχε μάθει τίποτα ποτέ
.


Οσο για εμάς του υπόλοιπους, ο φόβος μας πλέον δεν είναι μη τυχόν γίνουμε διεθνής περίγελως, αυτό έχει ήδη συμβεί, είναι μήπως τελικά πουληθεί ΚΑΙ η Ακρόπολη σε συμφέρουσα τιμή σε κάποια πολυεθνική που ανήκει σε κάποιο ξαδέρφι η μπατζανάκη του τάδε τραπεζίτη.

Ισως να πρέπει όλοι να πάμε στην Ακρόπολη και να κατασκηνώσουμε εκεί μόνιμα. Γιατί τα τείχη της πόλης έχουν πέσει και οι εχθροί είναι εδώ. Μια ύστατη προσπάθεια διαφύλαξης του πολιτισμού μας έστω και με κατάληψη μπορεί να περιέσωζε ότι έχει απομείνει. Γιατί η Ακρόπολη ανήκει πρώτα από όλα στους Ελληνες. Αν υπάρχουν ακόμα.

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 18, 2010 11:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πραιτωριανοί στην Ακρόπολη




Μια χαρά τα πάει τελευταίως ο κ. Τσίπρας, και στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, και στις πολιτικές του παρεμβάσεις εντός κι εκτός Βουλής.

Τι έγινε; έπαψαν να του ρίχνουν κρυφά στον καφέ εκτοπλασματική αντιύλη διάφορες ανθυποσυνιστώσες και λοιπά δίκτυα;




Με 500 νέους απολυμένους κάθε μέρα τρέχει ο Οκτώβρης, εννοείται διεφθαρμένους απολυμένους - αν δεν ήταν διεφθαρμένοι άλλωστε, γιατί να τους απολύσουν;

Είμαστε μια χώρα διεφθαρμένων που πάει για 1.000.000 διεφθαρμένους άνεργους, που στενάζει κάτω απ' το βάρος των διεφθαρμένων συνταξιούχων της, ενώ η οικονομία της είναι αναγκασμένη «να αντέχει» 5.000.000 διεφθαρμένους εργαζόμενους.

Ευτυχώς που είναι αδιάφθορος ο Πρωθυπουργός μας κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου.


Διότι, ω ναι Ελληνίδες και Ελληνες -Διεφθαρμένες Ελληνίδες και Διεφθαρμένοι Ελληνες, ο Γιώργος είναι πράγματι αδιάφθορος!

Διότι, τι σχέση έχει με τη διαφθορά το γεγονός ότι ο αδελφός του Νικολάκης έχει το εξωθεσμικό λύειν και δεσμείν για σοβαρές υποθέσεις της χώρας, όπως οι διεθνείς οικονομικές συμφωνίες της ή η επιλογή των Υπουργών της;

Οχι! ο Γιώργος είναι τελείως αδιάφθορος, ούτε ασχολείται με πεζά πράγματα όπως οι μπίζνες, αυτά τα έχει αφήσει στη διακριτική ευχέρεια των Παρακοιμωμένων του, όπως ο κ. Παμπούκης. Ούτε με το ξεπούλημα της χώρας λερώνει τα αδιάφθορα χέρια του ο Γιώργος, απλώς δίδει κι όποιος πάρει -λιμάνια, δρόμους, διόδια, τραίνα, ακρογιάλια- γενικώς γην και ύδωρ.

Ο Γιώργος είναι αδιάφθορος, δεν έχει διορίσει τη μισή οικογένειά του στο Δημόσιο, όπως ο Πάγκαλος, απλώς διορίζει Συμβούλους, πλήθος και πλήθος Συμβούλων για να τον συμβουλεύουν πώς θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί Μη-Κυβερνητικές-Οργανώσεις, πώς θα συντηρεί με τα λεφτά των συνταξιούχων τα πεϊ-ρολς και τα λοιπά μυστικά κονδύλια, για δημοσιογράφους κι άλλους συμπαθείς κλάδους (όπως όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών)...

Βεβαίως! Ο κ. Παπανδρέου είναι αδιάφθορος! Ουδείς άλλος από εμάς τους διεφθαρμένους θα υπέγραφε με τόση ευκολία το Μνημόνιο, λες και η χώρα είχε χάσει πόλεμο.



Οχι, ο κ. Παπανδρέου δεν αντικατέστησε το Σύνταγμα με το Μνημόνιο, ούτε περιήγαγε τον εαυτό του σε γκαουλάιτερ της Τρόικας, δεν έγινε Πρωθυπουργός ανδρείκελο επειδή είναι διεφθαρμένος, αλλά διότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να αντιμετωπίσει τους διεφθαρμένους δανειολήπτες που, παραλίγο, με τα χρέη τους να ρίξουν έξω τις Τράπεζες (η θεία Φωτούλα παραλίγο να καταστρέψει την Εθνική).

Οχι! ο κ. Παπανδρέου είναι ο Αδιάφθορος των αδιάφθορων που τον περιβάλλουν κι έφτιαξαν το Fast Track, γράφοντας τους νόμους, τη Βουλή και τον λαό στα παλαιότερα των υποδημάτων που αγοράζει στα σινιέ στοκατζίδικα ο κ. Δρούτσας.

Οντως! Ο Γιώργος ξεπουλάει με το Fast Track (κι όχι μόνον) τελείως αφιλοκερδώς ό,τι απέμεινε απ' τη χώρα -νόμος είναι πλέον ο νόμος του επενδυτή και στο εξής οι νόμοι θα οφείλουν να προσαρμόζονται στις επενδύσεις κι όχι οι επενδύσεις στους νόμους.

Τέτοια καινοτομία στη νομική σκέψη έχει να εμφανισθεί απ' την εποχή τού Κικέρωνα ή μάλλον απ' την εποχή που οι πέντε Εφοροι στη Σπάρτη είχαν την ατυχή έμπνευση να διατάξουν τους νόμους «να κοιμηθούν για μια μέρα» -έκτοτε οι νόμοι κοιμούνται όποτε τους καπνίσει, με αποτέλεσμα σπουδαίοι δημοκρατικοί ηγέτες όπως ο Γιώργος να καταφεύγουν σε παρακοιμώμενους κι επαΐοντες, όπως αυτοί που σιτίζονται σε Ανεξάρτητες Αρχές, από τις οποίες επίσης αφιλοκερδώς μπορεί να προμηθεύεται κάθε φορά ο Ηγεμών τα πετ που του χρειάζονται, είτε ως τηλεοπτικό ντεκόρ για τις ανοιχτές συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου είτε για να τα κατεβάζει υποψήφιους δημάρχους κι άλλα αριστεροανανεωτικά παρόμοια.

Ναι, διεφθαρμένες μου και διεφθαρμένοι μου, ο Γιώργος είναι αδιάφθορος και υπήρξε ανέκαθεν αδιάφθορος, όπως απέδειξε όταν πήγε να πουλήσει την Κύπρο με το Σχέδιο Ανάν, όχι προς ίδιον όφελος αλλά για το εθνικό συμφέρον. Των Τούρκων βεβαίως, αλλά ως γνωστόν ελάχιστα πλέον χωρίζουν τους δύο λαούς, όπως ο 25ος Μεσημβρινός. Πάλιν χάριν των προσπαθειών του Γιώργου.

Τούτων ένεκεν

δοξάστε τον στις εκλογές που έρχονται! θυμηθείτε ότι αυτό ακριβώς περιμένουν από σας για τον «άνθρωπό τους στην Αθήνα» οι αδιάφθοροι της Γκόλντμαν Σακς, διεφθαρμένες μου κυρίες και διεφθαρμένοι μου κύριοι...


ΠΗΓΗ
http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=214576
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες