Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η Ελλάδα στη δίνη του ψεύδους και της παραπληροφόρησης

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 09, 2010 3:46 am    Θέμα δημοσίευσης: Η Ελλάδα στη δίνη του ψεύδους και της παραπληροφόρησης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Ελλάδα στη δίνη του ψεύδους και της παραπληροφόρησης
Η πολιτική και δημοσιογραφική απάτη σε παράκρουση


«Όποιος από εμάς πιστεύει ότι η εκπόρνευση θα μας φέρει την ευτυχία, τότε ας χειροκροτήσει αυτό το αιφνίδιο ξεπούλημα της πατρίδας μας και ας πιάσει από αύριο δουλειά στους οίκους ανοχής της Ευρώπης και της Αμερικής.
Ποιος ξέρει με τα χρόνια μπορεί να συνηθίσει το επάγγελμα της σκλάβας-πόρνης».


Αρχίζω με τη «σπαρακτική» κραυγή του κειμένου από το τέλος του άρθρου του φίλου «Κλασσικοπερίπτωση».
Ολόκληρο το άρθρο του παρατίθεται στο τέλος.




Ζούμε σε μια πρωτοφανή καταιγίδα ψεύδους και παραπληροφόρησης. Οι πολύχρωμοι πολιτικοί απατεώνες και οι ύαινες του θεάματος και της δήθεν «ενημέρωσης» (βαποράκια ελεεινής προπαγάνδας) μας βομβαρδίζουν ανελέητα με υστερικές «ιαχές» «πληροφορικής παραπληροφόρησης».

Τέτοιες μορφές παρανοϊκής πλύσης εγκεφάλου δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο.

Η μεγάλη απάτη αυτής της προπαγανδιστικής παράκρουσης συνίσταται σε τούτο: Αποκόβουν την Ελλάδα από το παγκόσμιο οικονομικό κύκλωμα, την ανεξαρτοποιούν, τη δαιμονοποιούν, τη «λιθοβολούν», και πάνω στο «πτώμα» της στήνουν ένα μακάβριο χορό πολιτικών σκυλοκαυγάδων, δημοσιογραφικών «συζητήσεων» και τρομοκρατικών σεναρίων.

ΟΛΟΙ μιλούν,
σαν να είναι η Ελλάδα υπεύθυνη για την κατάντια της, σαν να αποτελεί την εστία της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, σαν να φταίει ο «τεμπέλης» λαός της, η «διαφθορά» και οι «ανίκανοι» πολιτικοί της…

ΟΛΟΙ οι απατεώνες ανάγουν σε «δαίμονα», σε «τρομοκρατικό τέρας» το εξωτερικό χρέος και τα δημοσιονομικά ελλείμματα. Μιλούν σαν να είναι κάτι το «εξαιρετικό», το «τρομακτικό», το «ιδιαίτερο» του ελληνικού δράματος.

Αποκρύπτουν σκοπίμως και δολίως τούτο: ότι αυτό το «τέρας» δεν είναι ιδιαίτερο ελληνικό χαρακτηριστικό. Η Ελλάδα δεν είναι η εξαίρεση.

Τα δημοσιονομικά ελλείμματα και τα χρέη αποτελούν τον καθολικό κανόνα του καπιταλιστικού κόσμου.

Όλες οι χώρες έχουν τα ίδια ή και μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέη. Στην χειρότερη θέση από κάθε άλλη χώρα βρίσκεται η αμερικάνικη υπερδύναμη. Το δημοσιονομικό της έλλειμμα είναι αστρονομικό. Το 2009, το χρέος της αυξήθηκε κατά 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια ενώ το συνολικό τους χρέος ανέρχεται με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς στα 11 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τα ποικίλα φερέφωνα της εξουσίας, αφού αποκρύπτουν τον καθολικό χαρακτήρα του «τέρατος», επικαλύπτοντας έτσι την ουσία της γενικευμένης και αδιέξοδης καπιταλιστικής κρίσης, προχωρούν σε άλλα παραπλανητικά ψεύδη:

Ισχυρίζονται ότι τα ελληνικά ελλείμματα οφείλονται στην νοοτροπία του Έλληνα που είναι τεμπέλης, καλοπερασάκιας και ξοδεύει περισσότερα απΆ όσα παράγει, καθώς και στη διαφθορά ή ανικανότητα των κυβερνήσεων και του κράτους!

Με αυτό το δόλιο τέχνασμα της απόσπασης του «μορίου» Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο καπιταλιστικό οργανισμό και της «γκετοποίησης», ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ και η πολιτική σκέψη και «συρρικνώνεται» στα στενά ελληνικά πλαίσια. Έτσι αθωώνεται το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα και η Ε.Ε., καθώς και η δική τους σήψη και διαφθορά.

Γιατί αν τα ελλείμματα και τα χρέη στην Ελλάδα οφείλονται σε αυτά που μας λένε, τότε το ίδιο ισχύει για όλες τις χώρες του καπιταλιστικού κόσμου που έχουν τα ίδια και μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέη.

Γιατί, λοιπόν, είναι μόνο η Ελλάδα «διεφθαρμένη», με «ανίκανους πολιτικούς» και έναν λαό «τεμπέλη» και δεν είναι και οι άλλες χώρες που έχουν τα ίδια ή πολύ μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέη;

Με τέτοιες ηλιθιότητες μας βομβαρδίζουν!!!

Για να αποκρύψουν:

α). Τον παγκόσμιο και καθολικό χαρακτήρα της αδιέξοδης καπιταλιστικής κρίσης και σήψης, καθώς και τα πραγματικά τους αίτια.

Η ανάδειξη και ανάλυση αυτής της κρίσης και των αιτίων της οδηγεί απευθείας στην καταδίκη του καπιταλισμού, στην αναίρεση αυτού του καταστροφικού και εφιαλτικού συστήματος.

β). Τη ληστρική εκμετάλλευση που ασκούν οι υπερεθνικοί κολοσσοί και τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα (Ε.Ε., ΗΠΑ) σε βάρος των λαών και των αδύνατων καπιταλιστικών κρατών.

Να αποκρύψουν τα αδηφάγα χρηματοπιστωτικά κέντρα του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού που κερδοσκοπούν κακουργηματικά εναντίον των χωρών και οδηγούν σε χρεοκοπία τα κράτη, ιδιαίτερα αυτά που αποτελούν τους «αδύνατους κρίκους» για να κερδοσκοπήσουν από την χρεοκοπία τους.

γ). Τους εφιαλτικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων εναντίον των εθνών. Η εθνική εξόντωση της Ελλάδας αποτελεί στρατηγική συνιστώσα του πλανητικού ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ…

Να, γιατί μας εξαπατούν με καταιγιστικές ηλιθιότητες.

Να γιατί καταπίνουν την παγκόσμια οικονομική κρίση και ανάγουν μια παρωνυχίδα της (Ελλάδα) σε κεντρικό ζήτημα, και τους ιμπεριαλιστές ληστές (Ευρώπη-ΗΠΑ) σε «προστάτες».

«Προστάτες»: οι κεντρικές «πηγές» της λεηλασίας των εθνικών κρατών και λαών, οι κεντρικές «πηγές» παραγωγής των συμφορών μας.

Όταν όμως, είσαι εξάρτημα, και επικυρώνεις με τις πράξεις σου ότι είσαι εξάρτημα όλων αυτών που σε έχουν απομυζήσει και σε οδηγούν σε χρεοκοπία για να κερδοσκοπήσουν, τότε καμία τύχη δεν σου επιφυλάσσει η ιστορία. Όταν αναγορεύεις ο ίδιος ως «προστάτες» αυτούς που αποτελούν το κεντρικό «άξονα» της παγκόσμιας κρίσης, τότε θα κερδοσκοπήσουν και από το πτώμα σου.

Ιδιαίτερα σήμερα που οι ισχυροί θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση του συστήματός τους οδηγώντας τους λαούς σε χρεοκοπία και τα έθνη σε διάλυση.

Είναι η μόνη διέξοδος για τους ισχυρούς του χρήματος. Το διεθνές καπιταλιστικό κεφάλαιο δεν έχει άλλες διεξόδους παραγωγικής ανάπτυξης. Αντίθετα η ολοκληρωτική ηγεμονία και απληστία του χρηματιστηριακού κεφαλαίου στρέφεται σε «τομείς» που υπόσχονται υπερκέρδη.

Και αυτοί οι «τομείς» δεν είναι η παραγωγή αγαθών (η παραγωγή έχει πέσει σε μαρασμό χωρίς διέξοδο), αλλά η χρηματιστηριακή απομύζηση του πλούτου των εθνών και των λαών.

Να, γιατί μας στέλνουν σε Δ.Ν.Τ και παγκόσμιες τράπεζες για να «σωθούμε». Αυτοί όμως οι μηχανισμοί του χρήματος κερδοσκοπούν αγρίως μόνο με τη χρεοκοπία σου…

Σήμερα, όλα αυτά είναι ορατά σε κάθε άνθρωπο που έχει μάθει να σκέφτεται στοιχειωδώς και να μη χάνει το δάσος πίσω από το φύλλο.

Ορατοί και οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί των εθνικών μας συμφορών.

Κανένα περιθώριο παρερμηνείας δεν αφήνουν οι υμνολογίες της Κλίντον και οι γονυκλισίες του Γιωργάκη.

Παραθέτουμε το αποκαλυπτικό κειμενάκι του «Κλασσικοπερίπτωση»


"ALEA JACTA EST" (=Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ)



Αυτή την φράση χρησιμοποίησε, κατά την παράδοση, ο Ιούλιος Καίσαρας πριν διαβεί τον ποταμό Ρουβίκωνα. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε άλλον καταλληλότερο τίτλο σε μια ανάρτηση στην οποία θα αποπειραθούμε να σχολιάσουμε τα όσα δήλωσαν η Χίλαρυ Κλίντον και ο Γ. Παπανδρέου μετά την 45 λεπτη συνάντηση που είχαν σήμερα στο State Department.

Σήμερα ο κύβος ερίφθη στο State Department of USA, και ο κύβος ερίφθη στα μούτρα μας, με τρόπο μάλιστα που φαίνεται ως φιλική χειρονομία.

Ήταν ολοφάνερη η χαρά της Αμερικανίδας τέως "πρώτης κυρίας" για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερα του Έλληνα πρωθυπουργού αφΆ ενός για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης την οποία βιώνει σήμερα η Ελλάδα, αφΆ ετέρου για την προσφορά μας στο Κόσσοβο, στο Αφγανιστάν και όπου αλλού μας ζητήθηκε.

Αναφέρθηκε η αξιέπαινη δράση της Ελληνικής κυβέρνησης στην επίλυση του Κυπριακού και στην καλλιέργεια συνθηκών συνεργασίας και ειρήνης με την Τουρκία.

Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ αναφέρθηκε τόσες φορές στον άξονα των "τριών εντολών" ώστε ακόμα και ο πιο ηλίθιος να καταλάβει τι απαιτείται σήμερα από την "ελληνική επαρχία" του νεοταξικού imperium. Η χαρά και τα "εύγε", από την μεριά της εκπροσώπου του Καίσαρα, που έντυναν τις αναφορές στο ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, την Κύπρο, και την Τουρκία, δεν άφηναν και πολλά περιθώρια για θετικές σκέψεις όσον αφορά το εθνικό μας συμφέρον.

Όταν μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης που θα μεταμορφώσουν τους δύο παλιούς εχθρούς (Ελλάδα-Τουρκία) σε εταίρους οι οποίοι θα ακολουθήσουν μια πορεία ειρηνικής συνύπαρξης και συνδημιουργίας, το μυαλό μας πήγε στην πρότασή του για αποστρατικοποίηση του μισού Αιγαίου που de facto θα αποδυναμώσει το μέχρι τώρα ελληνικό αμυντικό δόγμα.

Η δεύτερη εντολή στην οποία θα υπακούσει -όπως ευθέως δήλωσε - ο κ. Παπανδρέου, είναι η προώθηση της ενταξιακής πορείας στην Ε.Ε των "δυτικών βαλκανικών κρατών" (βλ. Αλβανία, Κόσσοβο, Σκόπια).

Ας πάψουμε λοιπόν να μιλάμε
για το ποιός και πώς θα χρησιμοποιεί από εδώ και πέρα το όνομα "Μακεδονία", να είμαστε δηλαδή ευχαριστημένοι αν μας επιτρέψουν να χρησιμοποιούμε τουλάχιστον στον χαλβά τον όρο "Μακεδονικός".

Η τρίτη εντολή που και αυτή θα πραγματοποιηθεί αμέσως, είναι αυτή της "επίλυσης" του Κυπριακού με τον τρόπο που ορίζει το κατάπτυστο και απορριφθέν από τον κυπριακό λαό σχέδιο Ανάν.

Για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και αποδοχής το αμερικανικό "χάπι" ζαχαρώθηκε με την "πατριωτική" απαίτηση του κ. πρωθυπουργού να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από το νησί ώστε να είναι ελεύθερες οι δύο κοινότητες να τα βρούν μεταξύ τους αφού τώρα πια ανήκουν στο ...ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Το πάζλ που βλέπαμε μέχρι τώρα μπερδεμένο και ασαφές τώρα πια συμπληρώθηκε και δεν χωρά πολλές αμφισβητήσεις. Η ελληνική "κυβέρνηση" λέγοντας αυτά τα τρία κρίσιμα "ναι" θα πάρει το απαιτούμενο διαβατήριο (σφραγισμένο από τον ίδιο τον Καίσαρα) για την γη της επαγγελίας. Τι σημασία έχει αν η χώρα μας έχει απωλέσει την εθνική της κυριαρχία; Τι πειράζει αν ο ελληνικός λαός θα πουληθεί στα σκλάβοπάζαρα της παγκόσμιας κυβέρνησης με τιμή που θα καθορίσουν τα διεθνή head funds;

Όποιος απο εμάς πιστεύει ότι η εκπόρνευση θα μας φέρει την ευτυχία, τότε ας χειροκροτήσει αυτό το αιφνίδιο ξεπούλημα της πατρίδας μας και ας πιάσει από αύριο δουλειά στους οίκους ανοχής της Ευρώπης και της Αμερικής.

Ποιός ξέρει με τα χρόνια μπορεί να συνηθίσει το επάγγελμα της σκλάβας-πόρνης.


Πηγή:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/03/alea-jacta-est.html


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κωνσταντίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 09, 2010 10:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κομμάτιασαν την Ελλάδα και τώρα την… μοιράζονται
Πηγή:
http://kostasxan.blogspot.com/2010/03/blog-post_1167.html





· Μας ανακοινώνουν σταδιακά τα συμφωνηθέντα επειδή φοβούνται τις αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών
· Καλά στημένο το σκηνικό της κατάρρευσης και της επικείμενης εκμετάλλευσης από Γερμανία και ΗΠΑ
· Η Γερμανία μας θέλει φτηνούς εργάτες και σερβιτόρους ενώ οι ΗΠΑ βρήκαν την ευκαιρία να τους «χαρίσουμε» το Αιγαίο, λόγω φτώχειας!!!


Η κινητικότητα που έχει αναπτύξει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας προκειμένου να εξασφαλίσει πολιτική (και όχι οικονομική) στήριξη, αλλά και η ταυτόχρονη υπερκινητικότητα αμερικανών διπλωματών, αποτελούν σημείο κλειδί του σχεδίου «άλωση» που κατά τα φαινόμενα σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με κοινές-μεθοδευμένες ενέργειες Γερμανίας και ΗΠΑ.

Έτσι, στην ¶γκυρα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο αμερικανός πρέσβης, κύριος Ταν,
με την πρόφαση του ψηφίσματος για την αναγνώριση της Αρμενίας από το αμερικανικό κογκρέσο, ενώ χθες την ¶γκυρα επισκέφθηκε και ο κύριος Ντάουνερ (ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό) για συζητήσεις με την τουρκική πολιτική ηγεσία.

Είναι γνωστό
πως ποτέ δεν υπάρχει υπερκινητικότητα αμερικανών διπλωματών, εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος και εξελίξεις που… τρέχουν. Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν πως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η ¶γκυρα να αντιμετωπίζει σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα που επιθυμεί να το εκτονώσει στο Αιγαίο.

Κάτι τέτοιο, αυτή τη στιγμή και με τον κύριο Παπανδρέου έτοιμο να συναντηθεί με τον αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, θα έφερνε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση την αμερικανική εξωτερική πολιτική, αλλά θα δημιουργούσε και πλείστα όσα εμπόδια σε χρόνιους σχεδιασμούς που αφορούν σε συμφέροντα αμερικανικών εταιρειών εξόρυξης και επεξεργασίας πετρελαίου… Η δήλωση μάλιστα του κυρίου Ταν, φεύγοντας από την ¶γκυρα ήταν χαρακτηριστική: «Θα επιστρέψω όποτε κριθεί σκόπιμο»… που μοιάζει περισσότερο με εντολή, παρά με… ευχή!

Την ίδια στιγμή,
το σκηνικό για την Ελλάδα και την σωτηρία της από τα αρπακτικά - κερδοσκόπους, δείχνει να γίνεται αδυσώπητα σκληρό, αφού τα ταξίδια του κυρίου Παπανδρέου δεν επέφεραν κανένα ουσιαστικό όφελος, παρά μόνο δημιούργησαν συναισθήματα λύπης σε όλους. Τα βλέμματα της Μέρκελ αλλά και του Σαρκοζί, στις συναντήσεις τους με τον έλληνα πρωθυπουργό, «μιλούσαν»… Αλλά το παιχνίδι που έχει στηθεί εις βάρος της Ελλάδας γίνεται πλέον –όλο και περισσότερο- σαφές και δεν προοιωνίζει καλύτερες ημέρες, παρά τις εξαγγελίες των ελλήνων υπουργών, αλλά και του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο παιχνίδι αυτό, η Γερμανία αναδεικνύεται ως η χώρα με τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στην Ευρώπη, παραγκωνίζοντας την Γαλλία και την Μεγάλη Βρετανία, που πάντα ήθελαν να έχουν τον ηγετικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ταυτόχρονα, η Γερμανία καταφέρνει να δημιουργήσει μία «ζώνη φτηνής εργασίας» στη νότιο Βαλκανική, με την Ελλάδα, την Βουλγαρία και πιθανότατα τα Σκόπια και την Αλβανία, καταφέρνοντας έτσι να αντιμετωπίσει την Κίνα που εισβάλλει στις αγορές με τα φτηνά (και συνεχώς βελτιούμενα ποιοτικά) προϊόντα της…

Η Γερμανία, γνωρίζοντας πως αδυνατεί να αντιμετωπίσει τα φθηνά εργατικά χέρια των Κινέζων, σκέφτηκε πως μία κατάρρευση της Ελλάδας θα την ωφελούσε πολλαπλά, αφού θα κατάφερνε να δημιουργήσει πολύ φτηνούς εργάτες μέσα στην Ευρώπη, όπου με σαφέστατα μειωμένα μεταφορικά τα προϊόντα της θα ήταν ανταγωνιστικά με αυτά της Κίνας.

Την ίδια στιγμή η Γερμανία ωφελείται και οικονομικά
, αφού μία μείωση της δύναμης – αξίας του ευρώ απογειώνει τις εξαγωγές της και κινεί την βιομηχανία της που γνωρίζει προβλήματα λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Φυσικά, οι Γερμανοί πολίτες θα μπορούν να κάνουν πλέον φτηνές διακοπές στην «ονειρεμένη» Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα η Γερμανική τουριστική Βιομηχανία θα μπορέσει να αγοράσει φτηνή ελληνική γη (η αναφορά για τα νησιά δεν ήτα καθόλου τυχαία), μειώνοντας μακροπρόθεσμα ακόμη περισσότερο το κόστος (ή τα κέρδη για τους Γερμανούς επενδυτές) των διακοπών στην Ελλάδα…!

Η στάση της Γερμανίας,
το «θέλω αλλά δεν μπορώ τώρα» της Γαλλίας, καθώς και η επικείμενη συνάντηση Παπανδρέου – Ομπάμα δείχνουν να είναι οι τελευταίες κινήσεις στο δραματικό σκηνικό που στήθηκε και που συμφωνήθηκε μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ, προκειμένου να μπορέσουν –ο καθένας από την πλευρά του- να ρίξουν όλες τις αντιστάσεις της πλούσιας χώρας που λέγεται Ελλάδα και της οποίας ο ορυκτός πλούτος –και όχι μόνο- παραμένει ανεκμετάλλευτος.

Γιατί, οι ΗΠΑ στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας στοχεύουν.
Οι ανά τον κόσμο πλουτοπαραγωγικές πηγές πετρελαίου που ανήκουν σε αμερικανικές εταιρείες φθίνουν συνεχώς σε παραγωγή, ενώ οι ήδη υπάρχουσες βρίσκονται σε θαλάσσιες περιοχές με μεγάλα βάθη και είναι ασύμφορες προς εξόρυξη…

Η «λίμνη πετρελαίου» που ονομάζεται Αιγαίο,
με βεβαιωμένες –μετά από πολυετείς έρευνες- πηγές πετρελαίου σε πολύ μικρά βάθη, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις ΗΠΑ να εξασφαλίσουν την κινητήριο δύναμη που τους χρειάζεται για τα επόμενα τουλάχιστον 30 έως 50 χρόνια. Το πρόβλημα που λέγεται Ελλάδα, σήμερα παρακάμπτεται, αφού με συνδυασμένες ενέργειες (αμερικανικών αλλά και γερμανικών τραπεζών) έχει γίνει κατορθωτό να «γονατίσει» η ελληνική –ούτως ή άλλως- προβληματική οικονομία, δίνοντας μία πρώτης τάξεως ευκαιρία όχι μόνο να πάρουν αγοράζοντας, αλλά να τους χαριστούν οι περιοχές ενδιαφέροντος για εξόρυξη του μαύρου χρυσού, έναντι «πολιτικής υποστήριξης».

Η ενδιαφερόμενη Τουρκία, παίζοντας το παιχνίδι του «λαγού» κατάφερε να αποπροσανατολίσει την Αθήνα, εξασφαλίζοντας έτσι την έννοια των αμερικανών προέδρων που πάντα κρυφοκοίταζαν στον πλούτο του Αιγαίου. Το «αντίδωρο» της Τουρκίας στο «παιχνίδι» αυτό, είναι η στήριξη και ο αναβιβασμός σε «τοπική υπερδύναμη», εξασφαλίζοντας μάλιστα την εικονική αυτή «πολιτική νίκη» με ανώτερες θέσεις (όπως π.χ. στο συμβούλιο του ΟΗΕ)…

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε σειρά αιτημάτων, τόσο από τους Γερμανούς όσο και από τις ΗΠΑ. Ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο πως τα οικονομικά μέτρα, η απόπειρα αλλοίωσης του εθνικού φρονήματος, η απαγκίστρωση από την Κύπρο και η πιθανή ελληνική στρατιωτική «απόσυρση» από το Αιγαίο, να είναι «δείγματα καλής θέλησης», που έγιναν με πρωτοβουλία του κυβερνητικού επιτελείου, προκειμένου να πεισθούν οι «μεγάλοι» πως υπάρχουν καλές διαθέσεις από την πλευρά μας…

Σε κάθε περίπτωση,
ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω του νόμου περί νομιμοποίησης και απόδοσης ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες εξασφαλίζει πιθανότατα την επανεκλογή του και φυσικά την «απόσβεση» πιθανών πολιτικών και οικονομικών εγκλημάτων που συμβαίνουν σήμερα… Ακόμη και εάν οι έλληνες πολίτες –μη αντέχοντας την αδυσώπητη οικονομική κυβερνητική πολιτική- αναχωρήσουν κατά χιλιάδες από την χώρα, τότε διευκολύνεται το σύστημα του κυρίου Παπανδρέου καταφέρνει να επικρατήσει με μεγαλύτερη άνεση.

Μόνο σε μία περίπτωση είναι δυνατόν το σχέδιο ΗΠΑ-Γερμανίας (που μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με κυβερνητική συναίνεση) να ανατραπεί, γεγονός που ήδη άρχισε να συζητείται σε πολιτικό επίπεδο και ήδη άρχισαν να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις απομάκρυνσης της πιθανότητας αυτής με την αλλαγή της στάσης Καρατζαφέρη και την ουσιαστική στήριξή του στην κυβέρνηση Παπανδρέου…

Αυτά τα σχέδια θα ανατραπούν άρδην
εάν οι έλληνες πολίτες αποφασίσουν να παρέμβουν και να σταματήσουν τον οικονομικό, τον πολιτικό, τον εθνικό και τον ηθικό βιασμό τον οποίο έχουν προετοιμασθεί να υποστούν. Οι μηχανισμοί Χρυσοχοΐδη έχουν εργαστεί προς την κατεύθυνση δημιουργίας κλίματος πανικού –συλλήψεις πολιτών και δημοσιογράφων, απελευθερώσεις και ελεύθερη διακίνηση εγκληματιών λαθρομεταναστών κ.α.- προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποτροπή μίας κοινωνικής επανάστασης κατά εκείνων που επιβουλεύονται τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των ελλήνων πολιτών…

Θα γίνει αυτή η έκρηξη των πολιτών ή θα… μεταναστεύσουμε για να μην βιώσουμε την κατάντια της χώρας μας που κάποιοι άλλοι έχουν σχεδιάσει για εμάς, χωρίς εμάς; Πρέπει να φτάσουμε στην πλήρη ένδεια, πρέπει να βιώσουμε την ταπείνωση και την εξαθλίωση ο καθένας προσωπικά;

Πρέπει να δούμε με τα μάτια μας να γίνεται πράξη ο επικείμενος άτυπος διαμελισμός της χώρας μας για να πειστούμε –επιτέλους- πως μας έχουνε κομματιάσει και έχουν μοιραστεί την ίδια μας την πατρίδα; Μήπως, όμως, τότε θα είναι αργά για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και να ξαναπάρουμε πίσω την πατρίδα μας και το μέλλον μας;
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 09, 2010 11:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πατρίς - θρησκεία - τοκογλυφία!

Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος




Ξέρετε ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κερδοσκόποι,
οι μεγαλύτεροι τοκογλύφοι,
οι μεγαλύτεροι πιστωτές - γδάρτες του ελληνικού κράτους,
τους οποίους ομού μετά του Ομπάμα (!), όπως μας ανακοίνωσε χτες ο κ. Παπανδρέου θα πατάξει όπου Γης;

*
Ξέρετε σε ποιους «χρωστάει» η Ελλάδα,
ποιοι βρίσκονται - στην πρώτη θέση - μεταξύ εκείνων που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού,
ποιοι κατέχουν με τη μορφή κρατικών ομολόγων τεράστιο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους,
ποιοι, τελικά, κραδαίνουν τη θηλιά του δημοσίου χρέους, εξασφαλίζοντας αμύθητα πλούτη από το στραγγαλισμό εκατομμυρίων ανθρώπων του μόχθου;
*
Πίσω από όλη αυτήν την καταστροφολογία περί «χρεοκοπίας»,
εκ των βασικών σκηνοθετών της εικόνας «Τιτανικού» με την οποία βομβαρδίζουν τον ελληνικό λαό,
επικεφαλής του κοπαδιού με τις ύαινες που τζογάρουν και κερδίζουν αστρονομικά ποσά πάνω στη φτώχεια των Ελλήνων εργαζομένων
είναι μια χούφτα Ελλήνων «πατριωτών», τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, κεφαλαιούχοι, με μια κουβέντα όλο το «ανφάν γκατέ» της εγχώριας ολιγαρχίας του πλούτου!
***
Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους:
*
Α. Στο τελευταίο ομολογιακό δάνειο ύψους 5 δισ., όπου το επιτόκιο εκτινάχτηκε στο 6,3%, πράγμα που σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός για να το ξεχρεώσει θα πληρώσει τόκους 3,15 δισ. (!),
τρίτοι τη τάξει δανειστές μας ήταν οι Γερμανοί που απέσπασαν το 14% του κοινοπρακτικού ομολόγου, δεύτεροι ήταν οι Βρετανοί με 20%,
αλλά την πρώτη θέση μεταξύ των δανειστών, σε ποσοστό 23%, την έχουν οι Ελληνες... «επενδυτές»!
*
Αυτοί είναι οι... «πατριώτες» (!) πλουτοκράτες,

που μαζί με Αγγλους, Γάλλους, Γερμανούς και Πορτογάλους της ιδίας συνομοταξίας,
έβαλαν το χεράκι τους για να εκτιναχθεί το επιτόκιο στα επίπεδα που εκτινάχθηκε,
αυτοί είναι που θα εισπράξουν τη μερίδα του λέοντος από την τοκογλυφία.
*
Αυτοί είναι που σέρνουν το χορό των «κακών» και «βδελυρών» κερδοσκόπων, που βυσσοδομούν κατά του λαού από την Αθήνα, αλλά ο κ. Παπανδρέου τους «αντιμάχεται» από την Ουάσιγκτον, από τα Παρίσια και από τα Βερολίνα...
***
Β. Οπως καταγράφονται στα στοιχεία της BIS, της Citigroup, αλλά και στην έκθεση της Goldman Sachs,
ανάμεσα σε εκείνους που ελέγχουν και «παίζουν» με το ελληνικό δημόσιο χρέος,
στους κατεξοχήν τοκογλύφους, που για την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους το ελληνικό κράτος προσφεύγει στις διεθνείς χρηματαγορές, για να δανείζεται με ληστρικά επιτόκια, ώστε να πληρώνει τα χρέη του απέναντί τους,
ανήκουν 4 ελληνικές τράπεζες!
*
Συγκεκριμένα,
η «Εθνική», η «Αλφα», η «Πειραιώς» και η «Eurobank»,
σύμφωνα με τα στοιχεία του 9μηνου του 2009,
αφενός, διαθέτουν κρατικά ομόλογα άνω των 36 δισ., τα οποία χρησιμοποιούν ως βάση ασφαλείας και
αφετέρου, από κει και πέρα, διαθέτουν περί τα 45 δισ. κρατικά ομόλογα με τα οποία υπό μορφή εγγυήσεων προσφεύγουν στην ΕΚΤ, δανείζονται με επιτόκιο 1% και κατόπιν με τα ίδια αυτά χρήματα δανείζουν το ελληνικό κράτος με εξαπλάσιο» (!) επιτόκιο και τους Ελληνες καταναλωτές με εικοσαπλάσιο!
***
Με άλλα λόγια,
όταν θα ακούτε τον κ. Παπανδρέου να απευθύνεται στο «φιλότιμο» των μισθωτών, όταν θα ακούτε τον κ. Παπακωνσταντίνου να απευθύνεται στον «πατριωτισμό» των Ελλήνων, όταν θα ακούτε τον Πάγκαλο να ζητά να βάλουμε πλάτη «όλοι μαζί» για να διέλθουμε από την κρίση,
να θυμάστε:
*
Εκτός από τους τραπεζίτες της Γαλλίας, που κατέχουν περί τα 75 δισ. του ελληνικού δημόσιου χρέους (εξού και η «αγάπη» του Σαρκοζί), της Ελβετίας που κατέχουν περί τα 64 δισ., της Γερμανίας που κατέχουν 43 δισ. (εξού η «συμπάθεια» της Μέρκελ), των ΗΠΑ που κατέχουν περί τα 13 δισ. (εξού η «φροντίδα» των Ομπάμα - Κλίντον),
υπάρχουν και 4 ελληνικές τράπεζες,
στο μετοχολόγιο των οποίων δεσπόζουν τα ονόματα επιφανών Ελλήνων πετρελαιάδων, βιομηχάνων, εργολάβων και λοιπών «πατριωτών - νταβατζήδων»,
που ελέγχουν το 20% - 30% του ελληνικού δημόσιου χρέους,
και που για το δικό τους, τελικά, «εξευμενισμό», οι εργαζόμενοι χάνουν τον 14ο, τον 13ο και τον 12ο μισθό τους!

Πηγή:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5539534&publDate=9/3/2010

Επιστροφή στην κορυφή
ΗΛΕΚΤΡΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 09, 2010 6:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στοχασμοί εκτός πλαισίου
Γράφει: Ο Γιώργος Ρούσης
Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο




Μια από τις πιο αντιδραστικές πτυχές αντιμετώπισης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, της ελληνικής εκδοχής της, και γενικότερα της κυρίαρχης τάξης πραγμάτων, είναι ότι αυτές αντιμετωπίζονται λες και ο κυρίαρχος τρόπος παραγωγής στον οποίο εντάσσονται αποτελεί το τέλος του κόσμου, το τέλος της ιστορίας, και ότι τίποτε άλλο πέρα από αυτόν δεν μπορεί να υπάρξει.

Αν όμως η ανθρωπότητα πορευόταν στη βάση αυτής της συλλογιστικής, τόσο στο πεδίο των θετικών επιστημών όσο και σ' εκείνο της κοινωνικής οργάνωσης, τότε ο Ηλιος έπρεπε να γυρίζει γύρω από τη Γη και όχι το αντίστροφο, όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα· τότε ο γύρος του κόσμου σε ογδόντα μέρες θα ήταν ακόμη μόνον ένα παραμύθι κι όχι μια μάλλον πανεύκολα υλοποιήσιμη δυνατότητα· τότε δεν θα κυριαρχούσαν οι αυτόματες μηχανές και οι κομπιούτερ, αλλά ο μύλος και το άροτρο· τότε η ανθρωπότητα θα παρέπαιε ακόμη στο δουλοκτητικό σύστημα...

Να, όμως, που, αν ακόμη και μεγάλοι επαναστάτες όπως ο Σπάρτακος ήταν δύσκολο να διανοηθούν έναν κόσμο πέρα από τον υπάρχοντα κατά την εποχή τους και εν προκειμένω ένα κόσμο με καταργημένη τη δουλεία(1), αυτή καταργήθηκε στο μεγαλύτερο τμήμα της ανθρωπότητας, και το ίδιο συνέβη αργότερα με τη φεουδαρχία, αλλά και με το απολυταρχικό κράτος, για να φθάσουμε στις σύγχρονες αστικές δημοκρατίες.

Σε αντίθεση λοιπόν με το πώς την αντιμετωπίζει η αστική ιδεολογία και η εγκλωβισμένη στη δίνη της αναρχίας της αγοράς τεχνοκρατική σκέψη, η υπάρχουσα πραγματικότητα πρέπει να αντιμετωπίζεται διαλεκτικά, να αντιμετωπίζεται δηλαδή στην κίνησή της και όχι στατικά, να αντιμετωπίζεται όχι ως κάτι μόνιμο και αμετακίνητο αλλά ως φορέας μιας παρελθούσας ιστορικής εξέλιξης και ταυτόχρονα ως φορέας μιας μελλοντικής προοπτικής.

Οπως πολύ εύστοχα παρατηρεί ο Γκιόργκ Λούκατς, «μόνον όταν ο άνθρωπος είναι σε θέση να συλλάβει το παρόν ως γίγνεσθαι, αναγνωρίζοντας τις τάσεις η διαλεκτική αντίθεση των οποίων του επιτρέπει να δημιουργήσει το μέλλον, [αυτό] το παρόν, μπορεί να γίνει το παρόν του. Μόνον όποιος έχει την έφεση και τη θέληση να γεννήσει το μέλλον μπορεί να δει τη συγκεκριμένη αλήθεια του παρόντος»,(2) μπορεί να δει ότι «μες στο [τωρινό] σκοτάδι βρίσκεται το [φωτεινό μας] μέλλον.»(3)

Μόνον μέσα από μια τέτοια ουτοπική (υπό την έννοια του μη υπάρχοντος και όχι του ανέφικτου) οπτική γωνία είναι δυνατόν να βρεθούν λύσεις ικανές να μας βγάλουν από τη σημερινή δομική κρίση του συστήματος.

Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή το παρόν αντιμετωπίζεται ως κάτι το αξεπέραστο και οι εγγενείς αντιθέσεις του, από φορείς προόδου που μπορεί να γίνουν αν επιλυθούν με την υπέρβασή τους, αντιμετωπιστούν με μέτρα που το μόνο που κάνουν είναι να τις αναπαράγουν και μάλιστα με οξυμένη μορφή, τότε είναι βέβαιο ότι όχι μόνον δεν θα βγούμε από τη βαρβαρότητα αλλά θα βυθιστούμε ακόμη βαθύτερα σ' αυτήν.

Ας τολμήσουμε λοιπόν να στοχαστούμε πέρα και έξω από το στενό πλαίσιο του κυρίαρχου παρόντος, πέρα και έξω από τον ανορθολογισμό που αυτό γεννά και οι ιδεολογικοί του εκπρόσωποι μονοδιάστατα αναπαράγουν. Ας τολμήσουμε να φανταστούμε ότι ένας άλλος κόσμος πέρα και έξω από την προϊστορία της ανθρωπότητας που μας καταδυναστεύει είναι εφικτός.

Ας «επιβιβαστούμε /στις ράχες των γλάρων/ με τους αμετάφραστους πόθους μας».(4)

(1) Βλέπε Ρίγκομπερτ Γκίντερ, «Η εξέγερση του Σπάρτακου», «Σύγχρονη Εποχή» 1988, σελίδα 37.
(2) Georg Lukacs, «Histoire et conscience de classe», «Les Editions de minuit», 1960, σελίδα 251.
(3) Από το ποίημα «Για την αυτοκτονία του πρόσφυγα Β. Μπ.» του Μπέρτολντ Μπρεχτ.
(4) Από το ποίημα «Alles ist Weg» της Νάντιας Γαβαλά.


Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=138772
Επιστροφή στην κορυφή
Κωνσταντίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 10, 2010 10:43 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τον άλλο μήνα στο ΔΝΤ... χωρίς visa!!!
http://kostasxan.blogspot.com/2010/03/visa.html[/size]




· Γιώργο... μπανάνα!!!

· Χωρίς τίποτε ουσιαστικό για την οικονομία επιστρέφει ο πρωθυπουργός, ενώ απορίας άξιο είναι γιατί συζήτησε για εθνικά θέματα με τον Μπάρακ Ομπάμα, αφού αυτό που απασχολεί την χώρα είναι η πιθανή καταστροφή της οικονομίας!!!

Εξερχόμενος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας από τον Λευκό Οίκο, δήλωσε περιχαρής στους δημοσιογράφους πως "καταργήθηκε η βίζα"!!! Ξαφνικα ξέχασε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, ξαφνικά ξέχασε πως εμείς οι πολίτες είμαστε ενημερωμένοι για άθλια οικονομικά τα οποία απειλούν την απώλεια "εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων" μας...! Όλα τα προβλήματα της χώρας λύθηκαν, αφού μετά από ένα μήνα θα πάψουμε να πηγαίνουμε στις ΗΠΑ μετά από την έγκριση εισόδου μας και την πληρωμή 100$ για απόκτηση βίζας εισόδου!!!

Φυσικά, ο κύριος Παπανδρέου ξέχασε να μας πει πως η περιβόητη αυτή βίζα αφορά ΜΟΝΟ την τουριστική βίζα τύπου Β-1 και δεν έχει καμία σχέση με την βίζα J-1 και Η-1 που σου δίνουν και το δικαίωμα εργασίας. Δηλαδή, μας δέχονται οι ΗΠΑ ως τουρίστες, αλλά μόνο ως εκεί. Αν θέλουμε να μείνουμε στην ονειρεμένη χώρα τους και να εργαστούμε, θα ισχύει το πρότερο καθεστώς... Με απλά λόγια, μας δελεάζουν με φτηνότερα έξοδα μετακίνσης προς τη χώρα τους, θέλοντας να μας πάρουν τα χρήματά μας ως... τουρίστες. Βέβαια, οι ΗΠΑ έχουν και άλλους πολλούς τρόπους για να μας πάρουν χρήματα και όχι μόνο, χωρίς να μας προσφέρουν απολύτως τίποτε εκ μέρους τους (εκτός και αν οι κατά 100$ φτηνότερες διακοπές θεωρούνται μέγιστη προσφορά για τον κύριο Παπανδρέου, επειδή σε λίγους μήνες αυτό το ποσό θα είναι πράγματι τεράστιο για τους περισσότερους έλληνες πολίτες).
Φυσικά, ο κύριος Παπανδρέου εμφανίσθηκε ως ο μέγας μεσολαβητής προκειμένου οι ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ευρώπη να δημιουργήσει ένα νομισματικό οργανισμό ο οποίος θα μπορεί να λειτουργεί όπως το Δ.Ν.Τ και να αποτελεί φόβητρο για τους... κερδοσκόπους!!! Ο Μέγας Παπανδρέου, λοιπόν, προώθησε και εξασφάλισε(Wink την βοήθεια των ΗΠΑ για την μελλοντική διάσωση της Ευρώπης (εάν ποτέ χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο), ενώ κανείς ευρωπαίος ηγέτης δεν τον εξουσιοδότησε να προωθήσει κάτι τέτοιο προς τις ΗΠΑ!!!

Πραγματικά, είναι μεγάλη υπόθεση η δημοσιογραφική προπαγάνδα της χώρας μας, που προσπαθεί με κάθε μέσο και κάθε τρόπο, να παρουσιάσει το τίποτε ως επιτυχία! Και φυσικά οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί του πρωθυπουργού (με συγχωρείτε που αποφεύγω να χρησιμοποιήσω την λέξη "έλληνας" αφού είναι θέμα προς συζήτηση...) ξέχασαν να αναφερθούν στον σκοπό (ποιός να ήταν άραγεWink της περίφημης -και πολυδιαφημισμένης- αυτής επίσκεψης του Παπανδρέου στον Ομπάμα...!!! Κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον για το αν η χώρα έχει οικονομικό πρόβλημα, αλλά μεγάλο θέμα είναι η "δωρεάν βίζα"!!!

Φυσικά, ο κύριος Παπανδρέου
εισέπραξε τα εύσημα τόσο από την κυρία Μέρκελ, όσο και από τον κύριο Σαρκοζί και φυσικά ΚΑΙ από τον πλανητάρχη Ομπάμα, που κατάφερε να ανακοινώσει τόσο σκληρά μέτρα προς τους έλληνες πολίτες (τα εύσημα δινόντουσαν προφανώς γιατί απορούν και οι ίδιοι πως είναι δυνατόν να μην έχει ανατραπεί η κυβέρνηση Παπανδρέου τις αμέσως επόμενες ώρες από την ανακοίνωση αυτών των μέτρων που κανένα κράτος -τουλάχιστον εν καιρώ ειρήνης- δεν τόλμησε ποτέ να επιβάλει στους πολίτες του...).

¶ξιος ο μισθός του Γιώργου Παπανδρέου, λοιπόν, που κατάφερε το ακατόρθωτο: να πείσει για ένα τεράστιο πρόβλημα με συνεχή ταξίδια, στη συνέχεια διανύοντας προεκλογική περίοδο να ισχυρίζεται πως "χρήματα υπάρχουν", ενώ αμέσως μετά την εκλογή του στην πρωθυπουργία ανακοίνωσε εκτόξευση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε δυσθεώρητα ύψη, χάνοντας αμέσως μετά τα χρήματα που υπήρχαν, αλλά κάποιος τα πήρε... (παρακαλείται όποιος έλληνας πολίτης γνωρίζει σχετικά να πάει να του το πει, για να πάψει να ΜΗΝ τα ψάχνει...).

Πριν από τις δηλώσεις, όμως του κυρίου Παπανδρέου, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είχε χαρακτηρίσει ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι "η Ελλάδα διαθέτει τα μέσα για την επίλυση της κρίσης". Τι μέσα να εννοούσε άραγε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου; Τι έχει η χώρα μας που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο; Προφανώς δεν εννούσε τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά κάτι άλλο... Κάτι που μάλλον βρίκεται στον βυθό του Αιγαίου, του οποίου την ύπαρξη αρνείται -και φοβάται- πεισματικά κάθε κυβερνητικό στέλεχος... Το πετρέλαιο είναι η λύση που μάλλον θα μας ζητηθεί να... παραχωρήσουμε ευγενικά προς τις ΗΠΑ, για να μπορέσουμε να κοιμόμαστε ήσυχοι...!

Μετά απο αυτά, δίκαια αναρωτιέται ο κάθε πολίτης:


- Ο Παπανδρέου πήγε στις ΗΠΑ για να πάρει την βίζα;

- Τι ήθελε ο Μπάρακ Ομπάμα να πει στον πρωθυπουργό της Ελλάδας; Γιατί αυτό περί Κυπριακού, Βαλκανίων και διεύρυνσης της Ε.Ε. είναι καλό, αλλά έχει πολλά... κενά.

- Τελικά, τι ανταλλάγματα είχε η προστασία (που δεν ανακοινώθηκε) απέναντι στους κερδοσκόπους (οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον αμερικανικές τράπεζες και χρηματοεπενδυτικοί όμιλοι);

- Με ποιόν τρόπο θα αναζωογονήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο κύριος Ομπάμα και αν υπάρχει τρόπος, γιατί δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα;

- Πέρα από τα ευχολόγια και την προσωπική συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο, τι άλλο έχει να φέρει στις βαλίτσες του επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο κύριος Παπανδρέου;

- "Ο ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα" με την κατάργηση της βίζας, μήπως είναι κάτι που μπορεί να αναθεωρηθεί, με την ελληνοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών (στην οποία εργάζεται και θέλει να επιβάλει στην χώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου), για τους οποίους έχει υπάρξει (προ ενός έτους) προειδοποίηση προς τη χώρα μας στην οποία αναφερόταν η βεβαιότητα μετακίνησης Ταλιμπάν και μελών της Αλ Κάιντα μέσω των λαθρομεταναστευτικών κυμάτων που εισρρέουν στην Ελλάδα;
Καταληκτικά, τη διαβεβαίωση του Αμερικανού προέδρου ότι θα συνδράμει στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας απέσπασε ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο. Και εάν κάποιος έχει αντιληφθεί πως η Ελλάδα έχει κάποιο άμεσο όφελος από αυτό καλό θα ήταν να το εξηγήσει και σε όλους τους άλλους που δεν διαθέτουμε... το μυαλό του πρωθυπουργού!

Μετά από όλα αυτά,
ο κύριος Παπανδρέου επιστρέφει στην Ελλάδα (με τον αέρα της συνάντησης με τον Ομπάμα και φυσικά "φρέσκος" αφού πήρε και λιγο αέρα πατρίδας) αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την απουσία του. Κάποιοι αμφισβήτησαν την πολιτική του (Καστανίδης, Παπουτσής) και αυτό είναι ένα γεγονός που σε κανέναν Παπανδρέου δεν έγινε ποτέ αρεστό - αποδεκτό. Αναμένονται καρατομήσεις, αυστηρές συστάσεις, αλλά και ένας ανασχηματισμός, προκειμένου να "ηρεμήσουν τα πνεύματα".

Αν συνεχίζετε μετά από όλα αυτά να αναρωτιέστε τι κέρδισε ο κύριος Παπανδρέου από αυτά τα τελευταία ταξίδια του, μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας πως:

- Από τη Γερμανια πήρε έναν εκβιασμό για αγορά μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter (αυτά δεν γέρνουν όπως τα υποβρύχια, αλλά μπλοκάρουν τα ηλεκτρονικά τους συστήματα για δέκα δευτερόλεπτα όταν πραγματοποιούν βολές πυροβόλων)

- Από τη Γαλλία αυστηρές συστάσεις να μην τρέξει να δανειστεί από το Δ.Ν.Τ. και δημιουργήσει πρόβλημα στην αξιοπιστία τς Ε.Ε., αλλά και μία υπενθύμιση για αγορές οπλικών συστημάτων (κάτι φρεγάτες αξίας μερικών δισ. ευρώ) και τέλος

- Από τις ΗΠΑ, πήρε μία... μπανάνα(!!!), αφού κατάφερε να του δώσουν την κατάργηση της βίζας, η οποία έχει καταργηθεί για όλα (σχεδόν) τα κράτη της Ευρώπης και ήταν θέμα χρόνου να εφαρμοστεί και για την Ελλάδα...!

Χρήματα δεν πήρε από κανέναν (αφού δεν ζήτησε, επειδή προφανέστατα έχουμε χρήματα ή είναι πολύ ανώτερος ως άνθρωπος ο ίδιος και προτιμά να συνεχίσει η χώρα μας να δανείζεται με υψηλά επιτόκια), αλλά ούτε και ουσιαστική πολιτική στηριξη απέσπασε, πέρα από κάποια ευχολόγια για το... μέλλον και μερικές κλεφτές ματιές λύπησης από τους ευρωπαίους ομολόγους του (να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως ο κύριος Ομπάμα του φέρθηκε πολύ καλά, αλλά δεν μπορούμε να ισχυριστούμε το ίδιο για την συνοδεία του που κοίταζε τον κύριο Παπανδρέου με βλέμμα αδιάφορο έως γεμάτο απορία...!).

Ο κύριος Παπανδρέου έκλεισε και αυτόν τον κύκλο των ταξιδίων του, που μάλλον δεν απέφεραν τίποτε άλλο πέρα από φωτογραφίες του ιδίου με τους ηγέτες των κρατών με τους οποίους συναντήθηκε... Οι Έλληνες πολίτες μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουν να ενημερωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό (αν γίνει κάποιο σχετικό διάγγελμα) για να μάθουν πόσο πιό κοντά βρισκόμαστε ως χώρα στο... τέλος!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Αλκίμαχος



Ένταξη: 22 Σεπ 2009
Δημοσιεύσεις: 13

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 17, 2010 6:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δείτε το!

Πως οι υπάλληλοι μεγάλων συμφέροντων "κάνουν την δουλεία τους"



Max Keiser on the Greek Crisis (με ελληνικούς υπότιτλους):

http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες