Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι δύο ιμπεριαλιστικές κακουργίες

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 28, 2010 12:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οι δύο ιμπεριαλιστικές κακουργίες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι δύο ιμπεριαλιστικές κακουργίες



Με ουρλιαχτά και γαυγίσματα συσκοτίζεις την πολιτική σκέψη και επικαλύπτεις την αλήθεια. Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι, αν όχι και ύποπτο, να ουρλιάζεις μόνο εναντίον μιας πλευράς του δράματος (Ε.Ε.-Γερμανία) και να αφήνεις στο απυρόβλητο το άλλο ιμπεριαλιστικό σκέλος: Τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Τα μονομερή σοβινιστικά γαυγίσματα εναντίον της Γερμανίας (με σοβινιστικά αναθέματα του τύπου «η χώρα του ναζισμού» και τα παρόμοια), είναι δόλια, παραπλανητικά και πολύ ύποπτα.


Το ίδιο παραπλανητικά και δόλια είναι τα απλουστευτικά σχήματα που ανάγουν τα πάντα σε μια έννοια ισοπεδωτική: Η «Δύση», λες και αυτή η Δύση είναι μόνο η Ευρώπη και δεν είναι το καπιταλιστικό σύστημα με την ιμπεριαλιστική του διάρθρωση και τις εσωτερικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς.

Κάποιοι δήθεν εχθροί της Νέας Τάξης (άλλη μια γενική δεισιδαιμονική αφαίρεση που επικαλύπτει τον καπιταλιστικό, ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα αυτής της «Νέας Τάξης), ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ μόνο εναντίον της Ευρώπης και της Γερμανίας, προσπαθώντας με απλουστεύσεις να παρακάμψουν τους ενδο-ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, να δικαιολογήσουν την εθνικιστική τους μονομέρεια (κατά των Γερμανών μόνο), καθώς και την παντελή απουσία λόγων και πράξεων εναντίον του αυτοκρατορικού δυνάστη: ΗΠΑ.

Αυτοί, λοιπόν παρακάμπτουν τον ενδοϊμπεριαλιστικό πόλεμο και τους ανταγωνισμούς με τούτο το τέχνασμα: Γερμανία και Ε.Ε. έχουν τους ίδιους στόχους με τους Αμερικανούς. Μόνο που ξεχνούν να κτυπήσουν τους Αμερικανούς και στρέφονται αποκλειστικά και χυδαία απλουστευτικά εναντίον των Γερμανών ληστών!!!

Το τέχνασμα αυτό είναι δόλιο, όχι μόνο γιατί κτυπάει το ένα σκέλος της ιμπεριαλιστικής διάρθρωσης και εμμέσως καλύπτει το άλλο, αλλά διότι παρακάμπτει την οξύτητα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, συσκοτίζει ισοπεδωτικά τα πράγματα και δημιουργεί θανάσιμες αυταπάτες.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΗ αντίθεση μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αντιθέσεις σχετικές. Αυτό είναι το αλφάβητο της πολιτικής επιστήμης.

Το γεγονός ότι θέλουν τα ίδια πράγματα Ευρώπη και Αμερική στην εκμετάλλευση και κηδεμονία των αδυνάτων δεν σημαίνει ότι δεν έχουν αντιθέσεις και οξύτατους ανταγωνισμούς μεταξύ τους.

Κάθε ιμπεριαλισμός ταυτίζεται στην πολιτική προώθησης των συμφερόντων του. Και αυτή η πολιτική προώθησης των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων είναι που οξύνει τους ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλισμών.

Είναι πραγματικά, κουραστικό, να αναγκαζόμαστε να μιλάμε γι’ αυτά τα αλφαβητικά ζητήματα της επιστημονικής θεωρίας του ιμπεριαλισμού.

ΣΗΜΕΡΑ οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί,
λόγω της κρίσης, μεταξύ της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης με ηγεμονική δύναμη το γερμανικό ιμπεριαλισμό και της Αμερικής έχουν οξυνθεί σε υπέρτατο βαθμό. Ουσιαστικά υπάρχει πόλεμος μεταξύ των υπερεθνικών ανταγωνιστικών μονοπωλίων και των ισχυρών κρατών.

Ο στόχος όλων είναι ο ίδιος, αυτός που είναι σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο: Η αλλαγή συσχετισμών στην παγκόσμια αρένα, η αξιοποίηση της κρίσης από κάθε ιμπεριαλισμό προς δικό του όφελος, η ληστρική εκμετάλλευση και ολοκληρωτική υποταγή των δορυφόρων, καθώς και το παραπέρα ξεζούμισμα των λαών, η πλήρης εξόντωση εθνών και κοινωνιών.

Αυτό επιδιώκεται για την Ελλάδα και όχι μόνο από την Ε.Ε. και τη Γερμανία, αλλά και από την Αμερική, σε πιο βάρβαρες για τα εθνικά μας συμφέροντα διαστάσεις.

ΣΥΝΕΠΩΣ είναι μέγα πολιτικό λάθος, αν όχι τίποτε άλλο, το να μην κτυπάμε ταυτόχρονα και τα δύο σκέλη των δημίων μας και να μην αναδεικνύουμε ότι αυτός ο ενδοϊμπεριαλιστικός πόλεμος εντείνει και θεριεύει, και από τους Ευρωπαίους και από τους Αμερικανούς, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς εναντίον της ελληνικής κοινωνίας, για την ολοκληρωτική ληστεία της και διάλυσή της.

Η Ελλάδα οικονομικά είναι υποταγμένη ταυτόχρονα και στην Ε.Ε. (οι Γερμανοί ελέγχουν βασικούς τομείς της οικονομίας) και στους Αμερικανούς.

Πολιτικά ελέγχεται σε μεγαλύτερο βαθμό από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και αυτό καθιστά, πιο οδυνηρό για την Ελλάδα, τον οξυμένο ανταγωνισμό Ευρωπαίων και Αμερικανών.

Δεν μπορούμε να απλοποιούμε αυτή την περιπλοκή των δεδομένων, όπως οι καθεστωτικοί μηχανισμοί, οι υποταγμένοι στους Αμερικανούς (κόμματα, ΜΜΕ, κυβέρνηση, Πάγκαλοι, Καρατζαφέρηδες κ.λπ.) οι οποίοι φτύνουν σήμερα εκεί που έγλειφαν χθες, ουρλιάζοντας μόνο εναντίον του ενός σκέλους μετώπου του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Μια τέτοια επιλεκτική στάση οδηγεί από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη. Στρώνει το έδαφος στην ιμπεριαλιστική κακουργία των Αμερικανών με την απάτη της «απελευθέρωσης» από την κακουργία της Ε.Ε. και των Γερμανών.

Και οι δύο είναι κακουργίες εναντίον της Ελλάδας. Ο δρόμος είναι άλλος: να αγωνιστούμε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ εναντίον και των δύο κακουργιών.

Ούτε με τη Σκύλλα ούτε με τη Χάρυβδη.

Και αν είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στα δύο θηρία τότε το χειρότερο για την Ελλάδα δεν είναι το Ευρωπαϊκό και Γερμανικό θηρίο. Είναι το αμερικανικό κτήνος με τον τουρκικό του βραχίονα.

Το αμερικανικό κτήνος που άμεσα θέλει την εθνική διάλυση και κατάτμηση της ελληνικής κοινωνίας…

Άλλες αναλύσεις πάνω σε όλα αυτά παρακάτω:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4242
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4241
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=23459#23459
Θα συνεχίσουμε με την ανάδειξη των στοιχείων που δείχνουν την οξυμένη σύγκρουση ανάμεσα στη ιμπεριαλιστική Ευρώπη και την καταρρέουσα αυτοκρατορία των ΗΠΑ…

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Κυπριανός ΧΡ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 28, 2010 12:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι αχυράνθρωποι αποκαλύπτονται

Οι εκλεγμένοι αχυράνθρωποι και τα ανδρίκελα που τους ψηφίζουν, ας μπουν στον κόπο να παρακολουθήσουν αυτά που είπε ο Νέϊτζελ Φάρατζ στον Άλεξ Τζόουνς του αμερικανικού δικτύου GCN. Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που άρχισαν να ξυπνούν. Αυτά δεν θα τα διαβάσετε, ούτε και θα τα ακούσετε ποτέ, από τον εξαγορασμένο Τύπο. Σας τα προσφέρουν μόνο τα "μπάζα" του διαδικτύου, τα σκουπίδια του διαδικτύου, που γράφουν στις ιστοσελίδες του. Ποιος δίνει σημασία; Αυτά όμως θα τους θάψουν.

"Η περηφάνεια έρχεται πριν από την πτώση", είπε προφητικα ο Νάϊτζελ Φάρατζ, κι εμείς, τα σκουπίδια του διαδικτύου, περιμένουμε την μεγαλοπρεπή τους κατάρρευση. Το πιθανότερο είναι να τη δούμε - και - τηλεοπτικά, όπως την προκατασκευασμένη πτώση των Διδύμων Πύργων. Αυτή όμως δεν θα είναι φτιαχτή. Θα είναι η πηγαία και δίκαιη αντίδραση απέναντι στα εγκληματικά τους σχέδια, που μεθοδευμένα εφαρμόζουν πνίγοντας τους λαούς στο αίμα. Δεν τους φτάνει που μας δολοφονούν. Μας κλέβουν και μας ληστεύουν από πάνω με τη δημοκρατική ψήφο που μας υφαρπάζουν. Αλλά μέχρι πότε; Τους έχουμε καταλάβει. Οι αδίστακτοι δολοφόνοι χρησιμοποιούν τη σοσιαλιστική διάλεκτο "της ανθρωπιάς" για να καμουφλάρουν την απληστία τους έχοντας στο πλευρό τους κάποιους "πράσινους" ψευτοχριστιανούς πατριάρχες ή άλλους πνευματικούς, δήθεν, ηγέτες.

Κανέναν από αυτούς δεν θέλουμε. Θέλουμε μόνο να ακούμε - εκεί που αυτά πρέπει, και όταν πρέπει, να ακούγωνται - λόγους όπως αυτός του Νάϊτζελ Φάρατζ : "Δεν το΄ χουν κρυφό πιά. Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα πια. Κάποιοι εκεί πέρα (σημ. Ευρωκοινοβούλιο) πιέζουν γι΄ αυτό. Μιλούν ανοικτά για την κίνηση προς την παγκόσμια κυβέρνηση". Το ίδιο κάνουν, λέω εγώ και οι άθλιοι πνευματικοί ηγέτες, που πάνε να φτιάξουν την παγκόσμια θρησκεία με τα διατεταγμένα υπεύθυνα ανδρείκελα της διαποίμανσης του λαού. Μακριά από αυτούς! Καιρός ο λαός να αρχίζει να εκκλησιάζεται σε άλλους χώρους, από άλλους ποιμένες, εκεί όπου δεν κυριαρχεί η αλαζονεία, ή έπαρση και η αναπόφευκτη ολέθρια πτώση.

Περισσότερα στο : http://taxalia.blogspot.com/2010/02/nigel-farage-vs-herman-van-rompuy-video.html , όπου οι φωτογραφίες και η δική μου ενημέρωση.
Επιστροφή στην κορυφή
Αλιευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 28, 2010 1:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι Τουρκικές διαφημίσεις στο Focus!!!


Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι παίζεται κάποιο σκηνοθετημένο και προβοκατόρικο παιχνίδι όταν: ένα αγοραίο περιοδικό ή άλλες δημοσιογραφικές πόρνες και σατιρολόγοι χυδαιότεροι από το δικό μας Λαζόπουλο χυδαιολογούν εναντίον των εθνών και των λαών (κατά της Ελλάδας εν προκειμένω)!!!

Μια τέτοια σκηνoθετημένη προβoκάτσια ήταν και το δημοσίευμα του Focus και τα καθεστωτικά ουρλιαχτά (των ελληνικών ΜΜΕ, των Πάγκαλων, Καρατζαφέρηδων και ΣΙΑ) που παρέσυραν σε σοβινιστικές κορώνες πολλούς αφελείς.

ΤΩΡΑ αποκαλύπτεται ότι αυτό το σκανδαλοθηρικό γερμανικό έντυπο «ταϊζεται» από τουρκικές διαφημίσεις!!!

Ο καθείς ας σκεφτεί και ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Η Πηγή της φωτογραφίας είναι:
http://adiavroxoi.blogspot.com/2010/02/focus.html

Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Φεβ 28, 2010 10:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η Ελλάδα σε ρόλο Ιφιγένειας



Όπως έχουμε υπογραμμίσει η Ελλάδα είναι ο αδύνατος κρίκος μέσα στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική αλυσίδα, αλλά και μέσα στην Ε.Ε.

Αυτό συντελεί στο να γίνεται ο μεγάλος καρπαζο-εισπράκτορας στον διεθνή ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό: να τρώει καρπαζιές από όλους τους διεθνείς μηχανισμούς και της Ευρώπης και της Αμερικής.

Η αιχμή αυτού του οικονομικού πολέμου είναι το Ευρώ. Το Ευρώ βάλλεται και το τέλος του έρχεται σύντομα. Η μεγάλη καπιταλιστική κρίση υπονομεύει καταλυτικά το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα το οποίο δεν οδήγησε σε μια πολιτική ενότητα, ένα ενιαίο ευρωπαϊκό κράτος.

Η Ελλάδα αποτελεί το θύμα της χρεοκοπίας του Ευρώ και της θυσίας στο βωμό του ενδοϊμπεριαλιστικού πολέμου: Τον αδύνατο κρίκο.

Και αποτελεί τον αδύνατο κρίκο όχι για τις κατηγορίες που της προσάπτουν τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα: ότι είναι δήθεν «σπάταλη», με μεγάλα ελλείμματα και «διεφθαρμένη». Δεν είναι ο ελληνικός καπιταλισμός περισσότερο διεφθαρμένος από το γερμανικό, το βρετανικό ή το γαλλικό. Απείρως μεγαλύτερη και θεσμική είναι η διαφθορά των ισχυρών Ευρωπαίων.

Ο άλλος μύθος είναι ότι η Ελλάδα αποτελεί το στόχο των κερδοσκόπων.

Διπλός μύθος:

Πρώτος μύθος: Οι «κερδοσκόποι» είναι το ίδιο το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, τα όργανά του (Τράπεζες) και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη. Μέσα στον ιμπεριαλισμό και ιδιαίτερα στη σημερινή υπερεθνική του μορφή ηγεμονεύει το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, δηλαδή το κερδοσκοπικό, συνακόλουθα και οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές υπερδυνάμεις που «κερδοσκοπούν» σε βάρος των καπιταλιστικών δορυφόρων και των λαών.

Γι’ αυτό όταν άρχισε η κρίση χρηματοδοτήθηκαν από τα ιμπεριαλιστικά κράτη και τους δορυφόρους, τα χρηματοπιστωτικά κεφάλαια, δηλαδή οι «κερδοσκόποι»!!!

Δεύτερος μύθος: Οι «κερδοσκόποι», δηλαδή το χρηματιστηριακό κεφάλαιο(ηγεμονικό) δεν κτύπησαν την Ελλάδα, αλλά το νόμισμα εκείνο που υποσχόταν και «προμήθευε», σε διεθνή εμβέλεια, τα υπερκέρδη. Και το νόμισμα αυτό ήταν το Ευρώ!!!

Η Ελλάδα απλώς θυσιάζεται, σαν την Ιφιγένεια, στο Ευρώ, στο νόμισμα που την ξεζούμισε και την καταπόντισε…

Όλα τα μεγάλα και συσσωρευμένα δεινά της Ελλάδας οφείλονται στην ένταξή της και την υποταγή της στους άκαμπτους νομισματικούς κανόνες των χρηματοπιστωτικών οργάνων του ιμπεριαλισμού: Στην υποταγή της στην ΟΝΕ, δηλαδή στην Κομισιόν και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες: Είναι η Ε.Ε., συνακόλουθα και οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ευρώπης οι ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ για το κατάντημα της Ελλάδας.

Μέσα από τη ληστρική εκμετάλλευση και το «άρμεγμα» των αδύνατων καπιταλιστικών ευρωπαϊκών δορυφόρων, ισχυροποιήθηκαν οι ισχυροί ιμπεριαλισμοί της Ευρώπης.

ΣΗΜΕΡΑ, μέσα στην οξύτατη κρίση του διεθνούς καπιταλιστικού συστήματος, «κλαδεύονται» τα «ξερά κλαδιά», οι αδύνατοι για να ισχυροποιηθούν οι δυνατοί.

Και αυτό το «κλάδεμα» γίνεται πιο βίαιο από τον ιμπεριαλιστικό, «πολεμικό» ανταγωνισμό των ισχυρών. Στο βωμό της ενδοϊμπεριαλιστικής «σύγκρουσης» θυσιάζονται τα πιόνια.

Και όσο καταρρέει το Ευρώ, τόσο και θα χαστουκίζεται η Ελλάδα (αύριο και άλλες αδύνατες χώρες) για να ισχυροποιούνται τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη στον ανταγωνισμό τους με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.

Ταυτόχρονα, θα εντείνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί κατά των αδύνατων από τα χρηματοπιστωτικά όργανα και τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κράτη: Του γερμανο-γαλλικού άξονα και των ΗΠΑ, του Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ. : Από τη Σκύλλα των Ευρωπαϊκών ληστών στη Χάρυβδη της αμερικανικής κακουργίας…

Αυτόν τον ιμπεριαλιστικό διαγκωνισμό ζούμε σήμερα.

Ομπάμα και Μέρκελ «σφάζονται» στην ποδιά του Γιωργάκη: Για το …καλό μας!!!


Οι ελεγκτές της Ε.Ε. παρελαύνουν για να μας …σώσουν και αυτοί!!!

Το ίδιο και οι Τραπεζίτες της Ευρώπης και το Δ.Ν.Τ.!!!

Ένας εσωτερικός, ιμπεριαλιστικός πόλεμος για να σωθεί το …θύμα!!!

Απλώς να θυσιαστεί, σαν την Ιφιγένεια, στο βωμό των χρηματοπιστωτών της Ευρώπης ή του Δ.Ν.Τ.: Δηλαδή στο βωμό των «κερδοσκόπων» που όλοι δήθεν πολεμούν!!!

Ταυτόχρονα οργιάζουν τα παζάρια και ανοίγουν τα εθνικά ζητήματα με ταχύτητα…

Και η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι πολύχρωμες πολιτικές μαριονέτες, καθώς και άλλοι «ιμάντες», με «πατριωτικές» κορώνες και κραυγές, μαλώνουν για το ποια λαιμητόμος θα μας καρατομήσει τελειωτικά…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 01, 2010 11:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο καυγάς για το πάπλωμα: Σαρωτικά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου και εναντίον του λαού



Πριν από τις μεγάλες συμφορές προετοιμάζεται το κλίμα.

Μέρες τώρα ζούμε ασταμάτητα μια άγρια νεροποντή υστερικής προπαγάνδας για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Το σκηνικό «τρόμου» το συμπλήρωσε η «επέλαση» των εκπροσώπων της Ε.Ε., της Ευρωπαϊκής κεντρικής Τράπεζας και του Δ.Ν.Τ.

Έρχεται και ο Ολι Ρεν, ο Κοινοτικός Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις…

Τώρα πρέπει να έρθει και η σπορά!!!

Αυτή είναι πρόσθετα σαρωτικά μέτρα εναντίον του ελληνικού λαού και μεγάλες ανατροπές:

α). Μείωση των μισθών στο Δημόσιο κατά 7% - ή κατάργηση του 14ου μισθού - ενώ ανοιχτή παραμένει η παραπέρα καρατόμηση των επιδομάτων στο Δημόσιο, προκειμένου να φτάσει στο 20% από 10% που ήδη έχει ανακοινωθεί.

β). Αύξηση στους συντελεστές ΦΠΑ κατά 2 εκατοστιαίες μονάδες. Για τα είδη μαζικής λαϊκής κατανάλωσης (τρόφιμα κ.ά.) θα φτάσει σε 11% (από 9%) και στα λοιπά εμπορεύματα σε 21% (από 19%).

γ). Νέα αύξηση κατά 20% πάνω στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης (καύσιμα κίνησης, τσιγάρα - ποτά) σε συνέχεια αυτών που μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκαν και έχουν μπει σε εφαρμογή. Μέσα στους σχεδιασμούς είναι ακόμη και οι αυξήσεις φόρων πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης των νοικοκυριών.

δ). νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική που θα περιλαμβάνει μεγάλες περικοπές στους μισθούς…


Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο

το επόμενο διάστημα αναμένονται νομοθετικές παρεμβάσεις για την προώθηση ανατροπών και στους παρακάτω τομείς:

α). Στις εργασιακές σχέσεις. Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται προβλέπει επέκταση της εκ περιτροπής εργασίας. Δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να θέτουν σε διαθεσιμότητα το προσωπικό έως τρεις μήνες με το μισό μισθό.
Ενισχύει το καθεστώς της ενοικίασης εργαζομένων και της μερικής απασχόλησης. Δεν αποκλείεται στο νομοσχέδιο να συμπεριληφθεί και η απόφαση του πρόσφατου ΕΚΟΦΙΝ για «απελευθέρωση των απολύσεων».
Ανοιχτά μπαίνει πλέον και το ζήτημα της μείωσης των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα. Στο δημόσιο τομέα παραμένει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο της άρσης της μονιμότητας, στην προοπτική της κατάργησης κάθε έννοιας σταθερής δουλειάς με πλήρη δικαιώματα.

β). Στην Κοινωνική Ασφάλιση. Το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση προβλέπει αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, μέσω και της κατάργησης της 37ετίας, μείωση των συντάξεων, με την καθιέρωση της «εθνικής σύνταξης» και της ανταποδοτικότητας στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών.
Ακόμα, την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών - γυναικών στο Δημόσιο και για τους ασφαλισμένους πριν το 1993.
Τον περιορισμό των κρατικών και εργοδοτικών εισφορών στα Ταμεία.

γ). Στην Υγεία: Αποφασίστηκαν η επιτάχυνση των περικοπών των λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων κατά 1,4 δισ. ευρώ για το 2010, αλλά και οι αλλαγές στο φάρμακο που θα σηματοδοτήσουν νέα βάρη για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

δ). Νέες επιδοτήσεις για το μεγάλο κεφάλαιο.
Προωθούνται πολιτικές πρωτοβουλίες για την προώθηση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ.
Διεύρυνση του θεσμικού πλαισίου για τη γρήγορη προώθηση επενδυτικών σχεδίων μέσω και του νέου αναπτυξιακού νόμου ώστε να δημιουργηθεί «επενδυτικός παράδεισος» για το μεγάλο κεφάλαιο.
Επίσπευση του προγράμματος της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, ύψους 4 δισ. ευρώ.

Αφαιρούν τα πάντα από τους εργαζόμενους και αποκτηνώνουν το λαό για να επιδοτήσουν το κεφάλαιο, δηλαδή του Ευρωπαίους και διεθνείς ληστές!!!

Ο καυγάς για το πάπλωμα…

Διαβάστε και άλλα σχετικά κείμενα:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4248
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4242
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4241
Επιστροφή στην κορυφή
ΗΛΕΚΤΡΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 01, 2010 7:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» και τα μίσθαρνα όργανα του καθεστώτος



Σύμφωνα με τον Βωβνάργκ, η υποκρισία είναι μια εκδήλωση σεβασμού της κακίας προς την αρετή. Φαίνεται, όμως, ότι σήμερα, αυτή η «εκδήλωση σεβασμού» της κακίας προς την αρετή έχει πάρει μακάβριες διαστάσεις και έχει γίνει καθεστώς.

Ακριβέστερο θα ήταν τούτο: Επειδή η μοχθηρία της κακίας δεν μπορεί να εμφανιστεί με το αληθινό της πρόσωπο μεταμφιέζεται σε πολύχρωμη απάτη.

Από τα επίσημα πρωθυπουργικά χείλη και διεθνώς η Ελλάδα κατηγορείται σαν διεφθαρμένη χώρα και ουδείς θίγεται!!!

Από το εξώφυλλο ενός σκανδαλοθηρικού περιοδικού στήνεται μια «πορνογραφική» προβοκάτσια και ξεσηκώνεται όλο το καθεστώς της «κακίας» και τα μίσθαρνα όργανά του, καθώς και οι ποικίλοι πολιτικοί τουρίστες του «πατριωτισμού»!!!

Οι ουρανοί σκοτεινιάζουν και οι ποικίλοι κήρυκες αστράφτουν και βροντούν εναντίον της Γερμανίας. Ξύνονται τα πιο ταπεινά «ένστικτα» του εθνικισμού και του σοβινισμού και ακούγονται ουρλιαχτά του τύπου: «Η χώρα των ναζί»!!!

Εδώ, αυτό το αποκρουστικό, σκηνοθετημένο και θηριώδες παιχνίδι της υποκρισίας επικαλύπτει και μια μεγάλη απάτη: Το νεοταξικό φασισμό που ζούμε.

Τα «σκιάχτρα» του παλιού φασισμού σηκώνονται για πάσα χρήση:

α). Να στιγματίσουν και να αφορίσουν κάθε λαϊκή εκδήλωση και κάθε προβληματισμό που στρέφεται εναντίον του νεοταξικού οδοστρωτήρα.

β). Να τρομοκρατήσουν την ελληνική κοινωνία σαν «ρατσιστική», ώστε να αποδεχτεί την εθνική της κατοχή και εξόντωση από τις λαθρομεταναστευτικές εισβολές…

γ). Να επικαλύψουν και να αποκρύψουν τις συμφορές της Ελλάδας και τις προδοσίες των πολιτικών, μεταθέτοντας τις ευθύνες σε παρωχημένες «φόρμες» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας: «Ναζισμός»!

Ένας τέτοιος «μπαμπούλας» γίνεται και η Γερμανία, σήμερα, για να επικαλυφτεί και να αποκρυφτεί η νεοταξική ευρωπαϊκή διάρθρωση (μέσα στην οποία είναι και η Ελλάδα) και ο παγκόσμιος ολοκληρωτισμός του υπερεθνικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Είναι πολύ βολικό να μιλάμε με κραυγές εναντίον της «χώρας των ναζί» για να αποκρύψουμε τον παγκόσμιο ναζισμό της Νέας Τάξης, γρανάζι του οποίου είναι και το ελληνικό κατεστημένο και ιδιαίτερα τα αποκρουστικά Μέσα Μαζικής Απάτης.

Πιο αναλυτικά για την Ε.Ε. και τα παιχνίδια που παίζονται, ανοίξτε τη σελίδα:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewforum.php?f=33



Φυσικά αφήνω κατά μέρος το επιστημονικό «κακούργημα» το οποίο αποσπά το πολιτικό φαινόμενο του φασισμού από το καπιταλιστικό σύστημα, το καθιστά αυτόνομο και το δαιμονοποιεί. Αυτά είναι δύσκολα πράγματα για τους φωνασκούντες και ψιλά γράμματα για τους προπαγανδιστές της απάτης…

Περιοριζόμαστε μόνο στη θηριώδη απάτη της καθεστωτικής μοχθηρίας, με τη μορφή της αποκρουστικής υποκρισίας.

Όταν επί δεκαετίες εξευτελίζεται η Ελλάδα και κατακρεουργείται κυριολεκτικά από τα όργανα και τους αξιωματούχους της Ε.Ε. ουδείς θίχτηκε.

Το «δακτυλάκι» μιας δημοσιογραφικής πόρνης (εξώφυλλο Focus) «αναστάτωσε» την «εθνική» μας υπερηφάνεια!!!

Έρχονται εδώ τα όργανα της δικτατορίας της Ε.Ε. και συμπεριφέρονται με στραταρχική αυθάδεια και προσβλητική εθνική ταπείνωση και το καθεστώς χειροκροτεί και τα ΜΜΕ στρώνουν το έδαφος για νέα χρηματοπιστωτικά «πηδήματα» κατά της Ελλάδας.

Εδώ η «εθνική μας περηφάνια» έχει πάει περίπατο…

Όταν το ΝΑΤΟ διοικεί την Ελλάδα πάλι η «εθνική μας περηφάνια» έχει απωλεσθεί. Και όχι μόνο αυτό: καθόμαστε και σε στάση προσοχής μπροστά στην αμερικανική μπότα για να μην πούμε ότι τη γλείφουμε και από πάνω…

Ο Πάγκαλος, ο εθνικά «θιγόμενος», ο Σημίτης, ο Χρυσοχοϊδης και πολλοί άλλοι, τώρα και ο «υπερπατριώτης» καρατζαφέρης, έχουν γλείψε και γλείφουν την αμερικανική μπότα και δημοσίως…

Εδώ δεν είδαμε κανένα «εθνικά ευαίσθητο», από εκείνους που γαβγίζουν για τη «χώρα του ναζισμού» να προσβάλλεται…

Ούτε είδαμε να εξεγείρεται κανείς, από αυτούς τους «εθνικά ευαίσθητος», όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, και όχι μόνο μια φορά, μιλάει για «εθνικές» απώλειες, για «συρρικνώσεις» της «εθνικής μας κυριαρχίας»…

Είναι χιλιάδες τα συμβάντα που προσβάλλουν, αλλά και απειλούν βάναυσα την εθνική μας υπόσταση και το εθνικό μας αίσθημα και όχι μόνο δεν εξεγέρθηκαν οι «ευαίσθητοι», αλλά παρασιωπήθηκαν σκανδαλωδώς.

Το πορνοδακτυλάκι τους ξύπνησε και θυμήθηκαν τη «χώρα των ναζί» για να ξεχάσουν ΟΛΑ τα άλλα και να στρώσουν το έδαφος στον πλανητικό ναζισμό και στο ολοκληρωτικό ολοκαύτωμα της Ελλάδας…

ΟΙ «χρήσιμοι ηλίθιοι» υπάρχουν για να κινητοποιούνται από τα μίσθαρνα όργανα της Νέας Φασιστικής Τάξης, στις κρίσιμες καμπές της ιστορίας…

Επιστροφή στην κορυφή
Αλιευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 03, 2010 12:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
....Αναδόμηση στο Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης


Ολοι θα νομίζετε ότι κάνουμε πλάκα, αλλά από χθες νέος υπερυπουργός της Οικονομίας ανέλαβε κα επίσημα ο Ολι Ρεν (Η φωτό από την τελετή) . Ανακοίνωσε τις αποφάσεις του για την τσέπη μας, τις οποίες θα μας τις πει αύριο ο Πρωθυπουργός.

Κουράγιο Ελληνες τα δύσκολα δεν τα είδατε ακόμα...

Πηγή:
http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post_4963.html


Διαβάστε σχετικές αναλύσεις εδώ
http://www.resaltomag.gr/forum/viewforum.php?f=33
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες