Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Φτάνει πια η κοροϊδία και οι εθνικιστικές υστερίες

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 26, 2010 3:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Φτάνει πια η κοροϊδία και οι εθνικιστικές υστερίες Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Φτάνει πια η κοροϊδία και οι εθνικιστικές υστερίες


Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό με τον πήχη της δικής του πολιτικής νοημοσύνης. Διαφορετικά δεν εξηγούνται αυτές οι γενικόλογες τρομοκρατικές και εκβιαστικές «αρλούμπες» τις οποίες διαβάζει με τους «κόμπους» ενός κακού μαθητή και την κακότεχνη αμηχανία ενός ηθοποιού ο οποίος δεν ακούει, αλλά ούτε και καταλαβαίνει καλά τα λόγια του υποβολέα του.

Αλλά δεν θα ασχοληθούμε ούτε με τον υποβολέα (τους αμερικανόθρεφτους συγγραφείς των ηλιθιοτήτων), ούτε με το κάκιστο ηθοποιό (τον πρωθυπουργό μαριονέτα).

Δεν χρειάζεται να αναλύσει κανείς τις γνωστές ψιλοκομμένες γουρονότριχες για να δείξει το κακόγουστο θέατρο απάτης που παίζεται από την κυβέρνηση, τα πολιτικά και δημοσιογραφικά όργανα, καθώς και τους ποικίλους κομπάρσους, τύπου Καρατζαφέρη.

Η Καταχνιά έχει διαλυθεί από τα καταλυτικά γεγονότα και φαίνεται ολοκάθαρα το μεγάλο πολεμικό παιχνίδι ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές κακούργους της Ευρώπης από τη μια και των ΗΠΑ από την άλλη.

Ο εσωτερικός πόλεμος ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά στρατηγεία των ΗΠΑ και της Ε.Ε. (Γερμανία κατά κύριο λόγο), αρχίζει και εξωτερικά να εκδηλώνεται με σφοδρότητα και να κάνει ΟΡΑΤΑ τα «υπόγεια» μέτωπα.

Γίνονται πλέον και πολύ ευδιάκριτες οι θέσεις, οι διαθέσεις και τα «σχέδια» των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων και οι εξαρτήσεις των πολυεδρικών ελληνικών δικτύων: Κρατικών, δημοσιογραφικών, παρακρατικών…

Το ελληνικό κατεστημένο κουνάει ανοικτά πλέον το δάκτυλο για να γίνει καθαρόαιμο προτεκτοράτο του πλανητικού «νταβά»: Των Αμερικανών…

Ας συνθέσουμε τα πλέον πρόσφατα γεγονότα:

Ζήτημα 1ον

Αρχίζουμε με τη συνέντευξη του επίδοξου Έλληνα Σόρος: του Βγενόπουλου!

α). Βάλλει, με ιδιαίτερη οξύτητα εναντίον της Ε.Ε. Κουνάει απειλητικά το δάκτυλο εναντίον μόνο των Ευρωπαίων ληστών που μας κουνάνε απειλητικά το δάκτυλο. Για τους άλλους υπερατλαντικούς ληστές που δεν μας κουνάνε απλώς το δάκτυλο, αλλά μας πατάνε στο λαιμό χρόνια και χρόνια, τσιμουδιά.

Τσιμουδιά για το ποιοι καίνε επί χρόνια την Ελλάδα, τσιμουδιά για το ποιοι μας φύτρωσαν άπειρες τρομοκρατικές εστίες, μυστικές υπηρεσίες και αλλοδαπές συμμορίες. Τσιμουδιά γι αυτούς που έστησαν προτεκτοράτα στα Βαλκάνια και εκβιάζουν την Ελλάδα να δεχτεί τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία» και πολλά άλλα…

β). Ζητάει εμμέσως πλην σαφώς την αποχώρηση από την ευρωζώνη και την ένταξή μας στο Δ.Ν.Τ.!!!

γ) Σκανδαλώδης στήριξη του Γιώργου Παπανδρέου του «υπαλλήλου» των ΗΠΑ.

Περισσότερα εδώ:
http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4236

Ζήτημα 2ον


Η θύελλα γύρω από τη χυδαιότητα, ενός χυδαίου περιοδικού.

Μια υστερική, άκρως σοβινιστική προπαγάνδα από όλο το κατεστημένο και τους ποικίλους, «προοδευτικούς» ή «πατριωτικούς ιμάντες.

Ξαφνικά παρασιωπήθηκαν όλοι οι διεθνείς ιμπεριαλιστές-ληστές και τα πάντα επικεντρώθηκαν στους Γερμανούς ληστές που μέχρι χθες τους εγκωμίαζαν και τους παρείχαν τα πάντα.

ΟΛΟΙ οι κρουνοί μιας μακάβριας εθνικιστικής έξαψης και υστερίας άνοιξαν αφήνοντας στο απυρόβλητο και την Ε.Ε., ως σύνολο και τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό, αλλά και την καπιταλιστική Ελλάδα, λες και η Καπιταλιστική Ελλάδα, με τους πολιτικούς της και τους μηχανισμούς της είναι μωρές παρθένες.

Δαιμονοποιείται μια ιμπεριαλιστική μοχθηρία (Γερμανία) και αθωώνονται ΟΛΕΣ οι άλλες ιμπεριαλιστικές μοχθηρίες, και το κυριότερο: Η ουσία και το ΟΛΟΝ των ιμπεριαλιστικών μοχθηριών…

Περισσότερα εδώ:
http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4241


Ζήτημα 3ον

Μια άλλη «φόλα» παραπλάνησης και εθνικοσοβινιστικής έξαψης είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις.

Ένα ζήτημα που έχει τεθεί πάνω από τριάντα χρόνια με αγώνες από την Επιτροπή Γλέζου, ξαφνικά, ενώ όλα αυτά τα χρόνια το είχανε κυριολεκτικά θαμμένο, το βρικολάκιασαν.

Τώρα αρχίζουν όλοι να ωρύονται από τον Πάγκαλο
(αυτός που παρέδωσε τον Οτζαλάν, τώρα φωνασκεί περί εθνικής υπερηφάνειας), μέχρι τον Καρατζαφέρη και πολλούς άλλους μαϊντανούς…

Τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν τα ΜΜΕ τον Γλέζο
και τον προβάλλουν, καθώς και το Μίκη για να μιλήσει το τι έχουμε τραβήξει ιστορικά από τους Γερμανούς…

Τώρα θυμήθηκαν οι δημοσιογραφικές και πολιτικές «πόρνες» και το ναζισμό!!!

Και τα προβάλλουν με μια ισοπεδωτική λογική, λογική ακραία εθνικιστική και ρατσιστική εναντίον του γερμανικού λαού, καθώς και αθωωτική για τους ιμπεριαλισμούς των Άγγλων και των ΗΠΑ.

Αθωωτική και για το ελληνικό καπιταλιστικό καθεστώς,
λες και ο ελληνικός καπιταλισμός δεν έχει βάψει τα χέρια του με αίμα, ούτε έχει γεννήσει Μεταξάδες και Παπαδόπουλους, ούτε εξορίες, διωγμούς, φυλακίσεις, και εκτελέσεις αγωνιστών και άλλα ποικίλα φασιστικά εγκλήματα…

Ζήτημα 4ον



Η εικόνα συμπληρώνεται με τον διατεταγμένο «δοκιμαστή» των μακάβριων, νεοταξικών σεναρίων: Τον Καρατζαφέρη.

α). Πλειοδότησε σε αντιγερμανική υστερία. Αυτός αναφέρθηκε όχι μόνο στην κατοχή, αλλά και στην περίοδο του Όθωνα!!!

β). Προτείνει ανοικτά την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ λέγοντας ότι «αντί για τρία χαλινάρια, προτιμώ ένα».!!!

γ). Στηρίζει φανατικά τον Πρωθυπουργό, ο οποίος «έχει αυτιά και τον ακούει»!!!
Αμερικανικότερος και από το Γιωργάκη!!!

δ). Τέλος ξεστόμισε και το απίθανο: «Μακάρι η κυβέρνηση να είχε 20 και όχι έναν Πάγκαλο».

Δηλαδή υμνούμε τώρα και τον Πάγκαλο των Ιμίων και της παράδοσης του Οτζαλάν. Και ζητάμε όχι έναν, αλλά 20 τέτοιους πολιτικούς άνδρες!!!

Και μόνο ο Καρατζαφέρης, ο διαβόητος αυτός «δοκιμαστής» των «νταβατζήδικων» σεναρίων, απεικονίζει, με τον πλέον παραστατικό τρόπο το εφιαλτικό έργο που παίζεται.

Μήπως θα τον δούμε και αυτόν να κατεβαίνει για διαμαρτυρία στη Γερμανική Πρεσβεία; Γιατί το κείμενο των «οργανωτών» της διαμαρτυρίας δεν διαφέρει καθόλου σε «θέσεις», σε «ύφος» και «ήθος» από αυτά που λέει ο Πάγκαλος και ο Καρατζαφέρης!!!

Η Ντόρα, ακόμα σιωπά…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Πολιτικό Σαφάρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 26, 2010 8:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΤΟ "ΔΟΚΑΝΟ" ΤΟΥ Δ.Ν.Τ....Η ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ....
ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΜΗ ΜΑΣ..."ΧΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΕΣ"




Έντονο παρασκήνιο σήμερα μεταξύ Ουάσγκτον και Βερολίνου, γιά το πιά πρωτεύουσα θα έχει το πρώτο λόγο στο δανεισμό μας και την από εκεί και πέρα υποδουλωσή μας....

Η αιφνίδια πρόσκληση Ομπάμα στον Γιώργο αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει. Νά επιβάλλει δανεισμό μέσω του Δ.Ν.Τ., ή μέσω των Αμερικάνικων Τραπεζών, όπως είχε συμβεί και τον Ιούλιο του 2001 όταν μετά την επιστροφή των Σημίτη και Παπαντωνίου από τις ΗΠΑ, το Δημόσιο σύναψε κρυφά δάνεια με τη Goldman Sachs.

Σήμερα όμως το μεσημέρι, ήρθε εσπευσμένα στην Αθήνα ο πρόεδρος της κορυφαίας Γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank Γ. Άκερμαν ο οποίος, ανακοίνωσε ραντεβού του Παπανδρέου με τη Μέρκελ στις 5 Μαρτίου στο Βερολίνο.

Πληροφορίες λένε ότι μας προσφέρουν 15 δις ευρώ για την αγορά ελληνικών ομολόγων και ότι άλλα 10 δις ευρώ «τσεκ» έχει ετοιμάσει η Μέρκελ να δώσει στον Παπανδρέου!


Ως θεματοφύλακες της Ε.Ε. και κυρίαρχη δύναμη, δεν θέλουν με τίποτα να φύγει η Ελλάδα από τον άξονα της ευρωπαϊκής βοήθειας γιατί φοβούνται ότι έτσι οι Αμερικάνοι θα πατήσουν γερό πόδι στην Ευρώπη!

Στη κυβέρνηση, κυριαρχούν οι Αμερικανόφιλοι με επικεφαλής τον Πάγκαλο , εξ' ού και οι γελοίες "ταρζανιές" του, κατά των Γερμανών...

Ό Γιώργος καλείται να επιλέξει μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης, όχι μόνο γιά το πλέον συμφέρον δάνειο, αλλά κυρίως για τα ανταλλάγματα, πού έχουν άμεση σχέση με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Γιά αυτό και το ξαφνικό ταξίδι Σαμαρά σε Κύπρο και Βρυξέλες, όπου συναντήθηκε με Μπαρόζο.

Ότι πάντως είναι νά γίνει θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 16 Μαρτίου, διότι η Ελλάδα πρέπει να έχει βρει χρήματα για να πληρώσει μεγάλο μέρος από τα χρέη της, καθώς μισθούς και συντάξεις ....

Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Πηγή:
http://politikosafari.blogspot.com/2010/02/blog-post_9000.html

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 26, 2010 9:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πρόσκληση Ομπάμα στον Γιώργο (κι από πίσω το ΔΝΤ)

Πηγή:
http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2010/02/blog-post_8032.html



Η απόφαση του Μπάρακ Ομπάμα να προσφέρει στήριξη την χρονική αυτή στιγμή στον Γ. Παπανδρέου δεν είναι μια απλή υπόθεση. Δεν πρόκειται απλά για στήριξη ενός… Δημοκρατικού σε έναν… Σοσιαλιστή, ούτε η πρόσκληση προήλθε έπειτα πιέσεις ομογενών ή άλλων παραγόντων κοντά στον Λευκό Οίκο. Έχει πολύ παρασκήνιο, κι ας μην επιχαίρουν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση που θα δουν τον πρωθυπουργό να ανταλλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ακόμη και η ημερομηνία, δηλαδή η 9η Μαρτίου δεν είναι καθόλου τυχαία. Και εξηγούμαστε:

1. Μέχρι τις 16 Μαρτίου η Ελλάδα πρέπει να έχει βρει χρήματα για να πληρώσει μεγάλο μέρος από τα χρέη της καθώς και μισθούς συντάξεις κ.λπ. Επομένως, ότι αποφάσεις είναι να παρθούν αυτό θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες. Και όταν μιλάμε για αποφάσεις εννοούμε από που θα πάρουμε τη βοήθεια και με ποιους όρους. Άρα η συνάντηση γίνεται τόσο γρήγορα διότι συνδυάζεται με τις παραπάνω κρίσιμες αποφάσεις.

2.
Η επιλογή του Ομπάμα να διαθέσει χρόνο για τον Έλληνα πρωθυπουργό κρύβει από πίσω της το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο παραδοσιακά ελέγχεται από τον αμερικανικό παράγοντα κι ας έχει Γάλλο επικεφαλής (Στρος Καν). Άρα, το περιεχόμενο των συνομιλιών θα έχει ακριβώς το αν η Ελλάδα θα ζητήσει βοήθεια από το ΔΝΤ κι αν θα αφήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στα κρύα του λουτρού. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση διέρρεε ότι ξαναζεστάθηκε το “φλερτ” με το ΔΝΤ, παρ’ ότι τις προηγούμενες ημέρες ανώτερα κυβερνητικά στελέχη απέκλειαν τέτοιο ενδεχόμενο. Μάλιστα, έλεγαν την Πέμπτη κάποιοι ότι το ΔΝΤ δεν είναι τόσο σκληρό όσο στο παρελθόν και πιθανότατα να ζητήσει λιγότερα απ’ ότι ζητά η Κομισιόν. Τώρα πόσο σωστή είναι αυτή η επιλογή αυτό είναι άλλο θέμα.

3. Ο Ομπάμα, όπως κάθε σοβαρός Αμερικανός πρόεδρος, βλέπει ότι η ΕΕ είναι ένα διαλυμένο κλαμπ που δεν μπορεί να πάρει απόφαση ούτε για να σώσει ένα μέλος του και βάζει και πάλι πόδι στην Ευρώπη. Θα επιχειρήσει να πείσει τον Παπανδρέου (αν δεν το έχει κάνει ήδη) να επιλέξει το ΔΝΤ ρίχνοντας μια ακόμη μαχαιριά στην παραπαίουσα Ευρωπαϊκή Ένωση...

4. Υπάρχει βεβαίως και το θέμα των εξοπλισμών. Σιγά μην αφήσει ο Ομπάμα να χαθεί ένας παραδοσιακά καλός πελάτης των εμπόρων όπλων. Γιατί να έχει η Ελλάδα υποχρέωση σε Γαλλία, Γερμανία και να αγοράσει από εκεί φρεγάτες και αεροπλάνα, κι όχι από τους Αμερικανούς. Απλό το σκεπτικό.

5.
Ασφαλώς πρόκειται για θετική εξέλιξη για την κυβέρνηση η πρόσκληση Ομπάμα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Άλλωστε ο Γ. Παπανδρέου είναι γνωστό ότι έχει καλές σχέσεις με την Ουάσιγκτον και τώρα εξαργυρώνει την αμερικανική πολιτική του. Πιστεύουμε όμως ότι είναι επικοινωνιακή επιτυχία κι όχι ουσιαστική. Διότι κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αν επιλεγεί η σωτηρία από το ΔΝΤ. Τα παραδείγματα άλλων χωρών στις οποίες πάτησε πόδι το Ταμείο είναι μάλλον «τρομακτικά» . Ελπίζουμε η κυβέρνηση να ξέρει τι κάνει.

Σε κάθε περίπτωση είναι πολλά τα λεφτά Γιώργο. Ας ξυπνήσουν στην κυβέρνηση μην πέσουν στο δόκανο που τους στήνουν οι Αμερικανοί «φίλοι» μας.

==================


Σχόλιο απο την Κλασσικοπερίπτωση:


Ούτε επικοινωνιακή ούτε ουσιαστική επιτυχία είναι αυτή η "αιφνίδια" πρόσκληση στο πραιτώριο των ΗΠΑ.

Αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι:
"Aν η αρκούδα έφαγε το λιοντάρι που σε απειλούσε, δεν σημαίνει ότι έγινε φίλος σου και δεν θα φάει και σένα."


ΣΧΟΛΙΟ ΡΕΣΑΛΤΟ

Είναι και τα φλέγοντα «εθνικά» μας ζητήματα που θα τεθούν για άμεση επίλυση. Ήδη ο Νίμιτς δραστηριοποιείται και άρχισε τις επαφές

Από αυτό τον πόλεμο των καρχαριών δεν θα μας μείνουν απλώς στάχτες και αποκαΐδια σαν και αυτά των χρόνιων εμπρηστικών επιθέσεων, αλλά και μεγάλες εθνικές συμφορές…

ΤΩΡΑ αρχίζουν τα χειρότερα…

Και τώρα κινητοποιούνται όλες οι εφεδρείες του αμερικανισμού…

Αλίμονο αν συνεχίζουμε να πιανόμαστε στο «δόκανο» των πολύχρωμων προπαγανδιστών και να συνεχίζουμε να περιμένουμε λύσεις από αυτούς που παίζουν το τέλος μας…

Και από τους «χρήσιμους ηλίθιους»…


Διαβάστε και άλλα σχετικά κείμενα:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4242
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4241

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Φεβ 27, 2010 12:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη



Τα Βαλκάνια είναι ένα ανοικτό πολεμικό μέτωπο και η Ελλάδα μία από τις αιχμές αυτού του μετώπου και ο πιο αδύνατος κρίκος της παγκόσμιας καπιταλιστικής αλυσίδας.

Εδώ πλέον το κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών γίνεται πιο περίπλοκο. Η κρίση δίνει στους ανταγωνισμούς τέτοια οξύτητα που, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη.

Οι δύο πόλοι των πολεμικών μετώπων
(ΗΠΑ-Ε.Ε., με άξονα τη Γερμανία) ενεργοποιούνται με στόχο να αξιοποιήσουν την κρίση σε βάρος των Βαλκανικών λαών και της Ελλάδας, πετυχαίνοντας, όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη.

Για την Ουάσιγκτον οι στόχοι δεν είναι μόνο άμεσα οικονομικοί, αλλά και γεωπολιτικοί: Ο πλήρης έλεγχος της περιοχής και ΝΑΤΟϊκά προτεκτοράτα στα πλευρά της Ευρώπης και Ρωσίας.

Τα Βαλκάνια, το Αιγαίο και το Κυπριακό αποτελούν κεντρικά στρατηγικά σημεία στην ατζέντα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Η αιφνίδια πρόσκληση του Ομπάμα,
μέσα στην οικονομική κρίση, αποκτάει ιδιαίτερη σημασία. Σηματοδοτεί μια συζήτηση και επίλυση ζητημάτων πάνω στο σύνολο της εξωτερικής μας πολιτικής. Τα οποιαδήποτε «οικονομικά ανταλλάγματα» των ΗΠΑ θα «συμψηφιστούν» με εθνικά ανταλλάγματα από την Ελλάδα.

Ήδη, ο Λευκός Οίκος φρόντισε να διαρρεύσει και την ατζέντα των συναντήσεων που ήδη έχει ετοιμαστεί από την αμερικανική πλευρά. Στην κορωνίδα των συζητήσεων βρίσκονται όλα τα θέματα που υπηρετούν τις στρατηγικές στοχεύσεις των Αμερικάνων για την περιοχή των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες,
ο Μπ. Ομπάμα θα ζητήσει το κλείσιμο του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ώστε να μπει στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να επισπευσθούν οι διαπραγματεύσεις για την «επίλυση» του Κυπριακού, στην κατεύθυνση ενός διχοτομικού σχεδίου και να ξεκινήσει η άμεση έναρξη συζητήσεων με την Τουρκία για το Αιγαίο.

Η σχεδόν ταυτόχρονη πρόσκληση της Μέρκελ δείχνει την οξύτητα του ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού.

Οι κυρίαρχες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της Ε.Ε. και ιδιαίτερα οι Γερμανοί,
μέσα σε αυτόν το πόλεμο προσπαθούν να αποσπάσουν σε βάρος των αδύνατων καπιταλιστικών δορυφόρων της Ευρώπης, όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη. Με το πρόσχημα ότι αυτοί είναι που σηκώνουν τα βάρη της ΕΕ, συνακόλουθα αυτοί θα πρέπει να έχουν και τη μερίδα του λέοντας στην πίτα που προκύπτει από τα ανταλλάγματα τα οποία εγγυάται η Ελλάδα, προκειμένου να εξασφαλίσει στήριξη στην αφαίμαξη του λαού.

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη λοιπόν. Κρυφές διαπραγματεύσεις και παζάρια για τα ανταλλάγματα (άγνωστα μέχρι στιγμής) που θα δώσει η Ελλάδα σε κάθε ένα από τα εμπόλεμα στρατόπεδα.

Αυτό που επιχειρείται δεν είναι η διευθέτηση των ελλειμμάτων της ελληνικής οικονομίας αλλά, με πρόσχημα αυτά, η καθεμιά από τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις κάνει στρατηγικές κινήσεις στη σκακιέρα, για την προώθηση των συμφερόντων των δικών τους πολυεθνικών, καθώς και των γενικότερων επιδιώξεών τους στην περιοχή.

Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ,
ανάμεσά τους η Γερμανία, σπεύδουν, σαν έτοιμες από καιρό, να βάλουν στο τραπέζι το σύνολο των επιδιώξεών τους.

Φαίνεται πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται
ή έχει ήδη συμφωνήσει την πλήρη υποταγή της Ελλάδας στις ΗΠΑ. Την ολοκληρωτική προτεκτορατοποίηση της χώρας μας στην πλανητική αυτοκρατορία.

Όλοι οι μηχανισμοί του καθεστώτος προλειαίνουν το έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση. Μηχανισμοί ορατοί και αόρατοι, κρατικοί και παρακρατικοί, «προοδευτικοί» και «πατριωτικοί» και ποικίλες άλλες «εστίες».

Ξαφνικά οι πάντες ξέχασαν και τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τα εγκλήματά του, ξέχασαν το ΝΑΤΟ και τα σχέδια διάλυσης της Ελλάδας, ξέχασαν τα πάντα και τους έπιασε εθνικιστικός και σοβινιστικός οίστρος εναντίον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ των Γερμανών.

Συνθήματα, όπως η «χώρα των ναζί» και άλλα παρόμοια που στρέφονται με σοβινιστική βαναυσότητα εναντίον συλλήβδην του γερμανικού λαού και καλλιεργούν εθνικιστικό και σοβινιστικό μίσος είναι αποκαλυπτικά.

Και γίνονται ακόμα πιο αποκαλυπτικά
όταν ξεστομίζονται από δήθεν εχθρούς της Νέας Τάξης και ποικίλους πολιτικούς τουρίστες του «πατριωτικού χώρου»…

Οι εποχές ξεγυμνώνουν τους κάλπικους παράδες…

Διαβάστε και άλλα σχετικά κείμενα:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4242
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4241
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες