Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
H σπατάλη στην ΕΡΤ, οι «έκπληκτοι» και η Δημοσιογραφία

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Σωτήρης Στανωτάς
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 24, 2009 1:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: H σπατάλη στην ΕΡΤ, οι «έκπληκτοι» και η Δημοσιογραφία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://www.newstrap.gr/main/index.asp

Οι μισθοί, η σπατάλη στην ΕΡΤ, οι «έκπληκτοι» και η Δημοσιογραφία





Η δημοσιοποίηση αμοιβών «Δημοσιογράφων» και άλλων εργαζομένων και «εργαζομένων» στην ΕΡΤ , θα προκαλέσει, λένε οι πληροφορίες, την επέμβαση εισαγγελέα και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον όσων δημοσίευσαν τον σχετικό κατάλογο….

Με όλο τον σεβασμό στην Δικαιοσύνη,
πιστεύω, η οποιαδήποτε άσκηση δίωξης πρέπει να γίνει σε βάρος αυτών που κατασπαταλούν τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και όχι σε βάρος όσων δημοσιοποίησαν την προκλητκή αυτή διασπάθιση του Δημόσιου χρήματος….

Είναι πιθανό μέσα στον κατάλογο να υπάρχουν λάθη, είναι πιθανόν να υπάρχουν ανακρίβειες, είναι, ακόμη, πιθανό, κάποιοι να «πείραξαν» αριθμούς και ονόματα πριν δώσουν, όπου τον έδωσαν,τον σχετικό κατάλογο, προς δημοσίευση.

Αυτό δεν αναιρεί την προκλητικότητα όσων είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως δεν αναιρεί και την υποκρισία όσων κυβερνητικών στελεχών έδειξαν…έκπληκτοι….


Δηλαδή από τις 5 Οκτωβρίου
δεν ….πρόλαβαν να καταλάβουν τίποτε; Και τόσο καιρό, πριν από τις εκλογές, ως Βουλευτές της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν άκουσαν τίποτε; Μυρωδιά, που λέει ο λαός, δεν πήραν;Δεν «άκουσαν» ούτε τις μηνύσεις τα εξώδικα και τις καταγγελίες για το σύστημα Ρουσσόπουλου και τις προκλητικές αμοιβές σε πιτσιρικάδες που η μόνη εμπειρία που είχαν, στο Επάγγελμα, ήταν τα καθήκοντα βοηθού που ασκούσαν στην εκπομπή του Θόδωρου, στο Mega;

Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από όσο θέλουν ορισμένοι να το παρουσιάσουν και για ακόμη έναν λόγο: Δεν γίνεται με αυτές τις αποδοχές να κάνεις Δημοσιογραφία… ΄Αλλα πράγματα- με η χωρίς ευχαρίστηση ,ναι μπορείς να κάνεις.

Δημοσιογραφία, Αποκλείεται….

Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 24, 2009 4:10 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΡΤ: Ο παρασιτικός Μινώταυρος των ποικίλων πολιτικών παιχνιδιών




Είναι τουλάχιστον περίεργο να ενοχλούνται κάποιοι από τις αποκαλύψεις που αφορούν τον σκανδαλώδη παρασιτισμό της δημοσιογραφικής «καμαρίλας» στον κρατικό, γραφειοκρατικό Μινώταυρο των πελατειακών σχέσεων (ΕΡΤ).

Και γίνεται ακόμα πιο περίεργο
όταν ενοχλούνται κάποιοι που το παίζουν και εραστές της «αλήθειας» και της «αντικειμενικής» ενημέρωσης, χωρίς εξαρτήσεις και πολέμιοι της «διαφθοράς»!!!

Και γίνεται όχι μόνο περίεργο, αλλά και ύποπτο όταν εκτοξεύονται τρομοκρατικές απειλές εναντίον εκείνων που έκαναν τις αποκαλύψεις με το φαιδρό πρόσχημα των προσωπικών δεδομένων.

Ανασύρουμε το τέχνασμα των προσωπικών δεδομένων όταν αποκαλύπτονται τα παράσιτα της εξουσίας και οι γραφειοκρατικές καμαρίλες των «επώνυμων» λακέδων της εξουσίας και τα ξεχνούμε παντελώς τα προσωπικά δεδομένα όταν αυτά τα δημοσιογραφικά ιερατεία λιθοβολούν και κανιβαλίζουν απλούς πολίτες, αλλοιώνουν την αλήθεια των γεγονότων και συκοφαντούν αγρίως πρόσωπα και καταστάσεις.

Οι αποκαλύψεις γύρω από τα ανδρείκελα της παρασιτικής θεότητας των ΜΜΕ αποτελούν πολιτική και δημοσιογραφική πράξη πρωταρχικής σπουδαιότητας, ακριβώς γιατί τα ΜΜΕ είναι τα μεγάλα προπαγανδιστικά λαρύγγια των αποτρόπαιων εξουσιών (οικονομικών, κυβερνητικών και κομματικών) και ταυτόχρονα κεντρικές εστίες διαφοράς, εξαγοράς συνειδήσεων και απάτης.

Η αλήθεια δολοφονείται αγρίως από όλους αυτούς του ακριβοπληρωμένους «μπράβους» και μεταπράτες της εξουσίας. Δεν μπορεί ποτέ να προβληθεί η αλήθεια, ούτε ενημέρωση και δημοσιογραφία να υπάρξει όταν υπάρχουν τέτοιοι σκανδαλώδη μισθοί και προνόμια.

Και αυτό για τα δημόσια Μέσα αποκτάει μεγαλύτερη πολιτική διάσταση. Δεν μπορεί να πληρώνει ο ελληνικός λαός τέτοια ποσά σε παράσιτα, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν γνωρίζουν ούτε γραφή, για να ακούει τις μπούρδες τους, τις λιπαρές εκπομπές τους και τα υμνολόγια στην εκάστοτε κυβερνητική εξουσία…

Φυσικά πάντα μέσα σε «λίστες» αποκαλύψεων υπάρχουν και πάρα πολλές αδικίες και ανακρίβειες. Καίγονται συχνά μαζί με τα ξερά και τα χλωρά. Παίζονται και δόλια πολιτικά παιχνίδια.

Όλα αυτά ωστόσο, δεν μπορεί να ακυρώσουν το συνολικό πλαίσιο των αποκαλύψεων, την ανάγκη για να αποκαλυφτεί το σάπιο.

Το καθεστώς αυτό του σκανδαλώδους παρασιτισμού στην ΕΡΤ το γνωρίζουν οι πάντες και σιωπούν. Και εδώ πρέπει να δούμε πίσω από το δέντρο, να διερευνήσουμε το τι παίζεται.

ΟΧΙ για να αναθεματίσουμε τις αποκαλύψεις, αλλά να διερευνήσουμε το γιατί τώρα βγαίνουν στη επιφάνεια πράγματα γνωστά τα οποία θα έπρεπε να έχουν βγει εδώ και πολλά χρόνια.

Γιατί, λοιπόν, εδώ και κάμποσο καιρό έχει μπει στο στόχαστρο η ΕΡΤ μέσω κάποιων επιλεκτικών αποκαλύψεων;


Πίσω από κάθε αποκάλυψη σκανδάλου κρύβονται πολιτικά παιχνίδια.

Η διαφαινόμενη κυβερνητική άνοδος του ΠΑΣΟΚ έβαλε σε ενέργεια κάποιους «παρακρατικούς» μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ για το «κλάδεμα» προσώπων στην ΕΡΤ. : Η γνωστή συνταγή των κομματικών κλικών…

Αυτό όμως που γίνεται σήμερα ξεπερνάει αυτά τα στενά κομματικά όρια.

Σήμερα επιχειρείται μια γενική ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ πολιτική συνακόλουθα και δημοσιογραφική: Νέα δημοσιογραφικά κατεστημένα και νέες παρασιτικές «καμαρίλες» θα δημιουργηθούν. Η αναδιάταξη και η αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού που επιχειρείται θα «επενδυθεί» με αναδιατάξεις-αναπαλαιώσεις και στα ΜΜΕ.

Η ΕΡΤ σαν κεντρικό κρατικό εργαλείο θα «υποστεί» άμεσα αυτές τις αναδιατάξεις.
Ο σκανδαλώδης παρασιτισμός της αποτελεί το προνομιακό «όχημα» αυτής της αναπαλαίωσης: Θα καούν τα παλιά κλαδιά για να …φυτρώσουν τα καινούρια, σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών και των νέων πολιτικών όρων που προωθούν οι διεθνείς «νταβάδες» και τα εγχώρια παραρτήματά τους.

Αυτός είναι ο πιο πιθανός λόγος αυτών των αποκαλύψεων των χρόνια γνωστών, αλλά πάντα κρυφών…
Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 24, 2009 7:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

http://www.newstrap.gr/main/index.asp

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί ο Ελληνικός Τύπος


Το τι γίνεται αυτές τις ημέρες και ώρες, τις τελευταίες του 2009, στα γραφεία σχεδόν όλων των εφημερίδων, των περιοδικών, των καναλιών και των ρ/σ, αλλά και των δημοσιογραφικών Ενώσεων, ούτε λέγεται ούτε και περιγράφεται. Και, ίσως, να μην έχει και νόημα αφού όσα έγιναν χθες έχουν ανατραπεί σήμερα και αύριο μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά.

Το θέμα είναι πως ένα θηριώδες "τσουνάμι", λίγο πολύ αναμενόμενο έχει χτυπήσει το σύνολο του ελληνικού Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, επιταχύνοντας εξελίξεις που κάποιοι προέβλεπαν να συμβούν μέσα στην επόμενη πενταετία.

Τα μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν και πλέον δεν είναι μόνο πισώπλατα.Πολλών διευθυντών οι θέσεις τρίζουν ενώ άλλοι είναι ένα βήμα πριν εξωπεταχθούν από τα παράθυρα.Δεκάδες συντάκτες βλέπουν όχι απλώς να χάνουν τις δουλειές τους αλλά να μην μπορούν καν να ξαναβρούν δουλειά.Άλλοι ετοιμάζονται να πιάσουν νέες υψηλές θέσεις.Ο θάνατος του τελευταίου μεγάλου εκδότη έχει κι αυτός επιταχύνει τις εξελίξεις καθώς οι παλιοί εκδότες είχαν ένα μεγάλο χάρισμα:

Γνωρίζοντας καλά τη δουλειά μας ήξεραν να κρατούν ισορροπίες.Ένα χάρισμα που οι νεόκοποι ή άσχετοι εκδότες δεν το έχουν καθόλου.Πρέπει να είσαι γέννημα-θρέμμα της δημοσιογραφίας για να μπορέσεις να σταθείς όρθιος χωρίς αυτό να δίνει, πλέον, καμιά σιγουριά.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μέσα στο 2010 θα αλλάξουν ΟΛΑ! Μα ΟΛΑ!


(Πηγή:ANemos)Ανάρτηση: Από ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

Επιστροφή στην κορυφή
Τυπο-γραφικός
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 25, 2009 10:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΙ "ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΙ" (νυν και τέως)

Πριν από μερικά χρόνια στην ΕΡΤ έγινε εθελούσια έξοδος. Στόχος -είπαν- να σταματήσουν τα ρουσφέτια και να εξυγιανθεί το "μαγαζί".

Τι έγινε μετά; Άρχισαν τις προσλήψεις και οι εργαζόμενοι βρέθηκαν... περισσότεροι και από πριν.
Νυν και αεί τακτοποίηση ημετέρων δηλαδή.

Και ας μην αρχιζουν να φωνάζουν οι πραγματικά εργαζόμενοι. Πάντοτε προσλαμβάνονται κσι "κανονικοί" επαγγελματίες.Κάποιος πρέπει να δουλεύει. Άλλωστε μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει άλλοθι για τα ρουσφέτια.

Εκτός από τα ρουσφέτια υπάρχει και ο εκμαυλισμός.

'Ενα κρατικό 'μαγαζί' ενημέρωσης είναι λογικό να κάνει καιεκπομπές που δεν "πούλάνε". Άρα να έχει και εργαζόμενους που θεωρούνται "πολυτέλεια" ή και "βαρίδια" στα ιδιωτικά κανάλια. Δεν είναι λογικό όμως να προσφέρει "ειδικές συμβάσεις".

Όταν δεν (πρέπει να) παίζεις με τους κανόνες της αγοράς στην παραγωγή του δημοσιογραφικού προϊόντος, πολύ περισσότερο δεν πρέπει να παίζεις με τους κανόνες των καναλαρχών στις αμοιβές και στην "πολιτική στελεχών".

Πρέπει λοιπόν η ΕΡΤ να δίνει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να τηρεί τους νόμους μέχρι κεραίας στα πάντα.
Δεν πρέπει όμως να κάνει "μεταγραφές" πλειοδοτώντας. Δεν πρέπει να δίνει "μισθούς" - πρόκληση σε golden boys. Δεν πρέπει να τακτοποιεί τα τσιράκια των εργοδοτών που βρέθηκαν λόγω ανακατατάξεων σε "ανάγκη". Δεν πρέπει να "εξαγοράζει" τον ευνοϊκό σχολιασμό σε άλλα ΜΜΕ των Ρουσόπουλων διορίζοντας παπαγαλάκια στην ΕΡΤ.


Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η λύση στην ΕΡΤ δεν μπορεί να είνσι παρά διακομματική. Μια ευρύτερη συμφωνία για το πόσοι εργαζόμενοι χρειάζονται κσι τι αμοιβές θα παίρνουν.

Ακούω αρκετούς με καλή πρόθεση να ενίστανται. Μπορεί να συζητηθούν απολύσεις εργαζομένων εν μέσω κρίσης;
Η ουσία είναι απλούστερη από το... αυγό του Κολόμβου!

Η μαγική λέξη είναι εργαζόμενοι! Όχι δηλαδή αργόμισθοι, παπαγαλάκια. Όχι και στα συμβόλαια εξυπηρετήσεων. Ουδείς στο ψυγείο, όλοι εργάζονται. Αλλά στοπ και στις προσλήψεις και ειδικότερα στοπ στις προσλήψεις με ειδικές αμοιβές. Και σχέδιο 5ετίας για ορθολογικοποίηση.

Δεν αισιοδοξώ ότι θα αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Στις εποχές κρίσης ανθεί ο μαυραγοριτισμός. Πώς να καταπολεμηθεί, τώρα, με αυτά τα κόμματα και αυτές τις... ΜΚΟ, ο "μαυραγοριτισμός" και ο "δωσιλογισμός" της ενημέρωσης;

Μια απλή επισήμανση για το ρόλο των κομμάτων: από το 1990 μέχρι σήμερα κυβέρνησαν και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ούτε το ένα κόμμα ούτε το άλλο κατάργησαν το "ψυγείο" συντακτών στην ΕΡΤ. Ούτε το ένα κόμμα ούτε το άλλο απομάκρυναν τα "παπαγαλάκια" του "αντίπαλου". Απλώς τα έβγαλαν από το προσκήνιο και τα έστειλαν στην εφεδρεία.

Και από πάνω, και οι δύο κομματικοί "βρικόλακες" του πολιτικού συστήματος πρόσθεσαν όταν ήταν κυβέρνηση νέο "αίμα". Τις καινούργιες δουλείες και τα καινούργια ρουσφέτια των "παλιών" στελεχών τους, τις δουλείες και τα ρουσφέτια των "νέων" στελεχών τους.

Και κάτι που συχνά προσπερνάμε: ένας τεράστιος αριθμός μη εργαζομένων που αμείβονται πλουσιοπάροχα, ένα μεγάλο κομμάτι από τα "παπαγαλάκια" με τα ειδικά συμβόλαια "εξυπηρετήσεων", ένας δυσανάλογα μεγάλος αριθμός ρουσφετιών, έχει την κομματική ταυτότητα του... ΣΥΝ.
Οι διαρκώς "κλαίουσες" για... στοχοποίηση βρίσκουν διαχρονικά το δρόμο της "αποκατάστασης".

ΥΓ. Αναγκαστικά τα φώτα πέφτουν στους δημοσιογράφους. Και αυτό το σημείωμα, με αυτή την αφορμή, δεν γινόταν να μην το κάνει. Το πρόβλημα της ΕΡΤ όμως είναι και ρουσφετιών... γενικώσς. Ο αριθμός των κάθε είδους εργαζόμενων της δημόσιας επιχείρησης ενημέρωσης είναι πέρα από κάθε λογική.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες