Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ξανά μανά επανάστα... και σκατά στα μούτρα σας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Νεκταριος Ζ.



Ένταξη: 09 Δεκ 2009
Δημοσιεύσεις: 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 09, 2009 10:22 am    Θέμα δημοσίευσης: Ξανά μανά επανάστα... και σκατά στα μούτρα σας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
© 2009 www.armada-koursaros.blogspot.com
του Νεκτάριου Z.
nek.athens.greece@gmail.com

Βγήκαν ξανά χτές στους δρόμους οι επαναστάτες του «κώλου».
Τα έσπασαν, ξέδωσαν, ξεχαρμάνιασαν βγάζοντας από μέσα τους αρκετή δόση συσσωρευμένου και καταπιεσμένου κόμπλεξ. Κατά τα λοιπά τίμησαν δεόντως «τη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού που έπεσε θύμα της αστυνομικής βίας και του βάρβαρου καπιταλιστικού κρατισμού»!
Ψυχραιμία ορέ παλικάρια. Ένας τρελός μαλάκας μπάτσος ήταν μόνο από τη μια και ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο από την άλλη που το «κάρμα» τους συναντήθηκε σε μια ανάδρομη πλανητική συζυγία…!
Πλάκωσαν λοιπόν τα καλόπαιδα στο ξύλο μερικούς μπάτσους, σπάσανε τα μαγαζάκια του κοσμάκη, πυρπόλησαν μοτοσικλέτες, κάψανε τις σημαίες, έστειλαν στην εντατική τον πρύτανη και άλλα τέτοια επαναστατικά και όμορφα για να’ χουμε να λέμε και για λίγη έκτακτη επικαιρότητα που θα μας έβγαζε από τη ραστώνη του Σαββατοκύριακου…
Ως πότε όμως; Που θα πάει αυτή η δουλειά;
Ο κόσμος βαρέθηκε να βλέπει τα ίδια και τα ίδια χάλια 15-20 φορές κάθε χρόνο. Χίλια έως δύο χιλιάδες άτομα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να καίνε, να ρημάζουν, να προκαλούν και όλοι εμείς να στεκόμαστε μπροστά στις οθόνες μας και να αγανακτούμε ή να ηδονιζόμαστε.
Ώρες-ώρες φτάνω κι εγώ στην αγανάκτηση που έχουν κι αυτοί οι οργισμένοι νέοι. Όπως αγανακτεί και πολύς άλλος κόσμος μαζί μου.
Και ερωτώ: αν πάρω κι εγώ από ένα λοστάρι μαζί με όλους τους άλλους «αντι-αγανακτισμένους» με την «αναρχο-αγανάκτηση» πολίτες και βγούμε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούμε για την καταστροφή της πόλης μας, των περιουσιών μας, της ηρεμίας μας και το βιασμό των ιδανικών μας με το κάψιμο της σημαίας, όχι ως φασισταριά χρυσαυγίτες αλλά ως νοήμονες και υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες, τότε τι θα γίνει; Θα χυθεί ή δε θα χυθεί πολύ αίμα;

Αλλά τότε, σκέφτομαι νηφάλιος, θα έχουμε κάνει το χατίρι σε κάποιους πλανητικούς ενορχηστρωτές, που υποψιάζομαι όλο και πιο έντονα πως τέτοιου είδους αποδομητικές καταστάσεις εξυπηρετούν τα σχέδια και τις επιδιώξεις τους. Ένας ακόμα εμφύλιος θα τους βόλευε πολύ… Δε τους πολυβγαίνει όμως.
_________________
ΑΡΜΑΔΑ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 09, 2009 8:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι απλουστεύσεις οδηγούν σε τυφλώσεις και κουφώσεις


Είναι αντιεπιστημονικό, συνακόλουθα και πολιτικά μεγάλο λάθος να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα με απλουστευτικά σχήματα.

Ιδιαίτερα καταστροφικό και επικίνδυνο είναι να «κλειδώνουμε» τα κοινωνικά και πολιτικά φαινόμενα σε «κουτάκια» αφοριστικών ετικετών.

Και η τυφλή οργή «σκέφτεται» με τέτοια κουτάκια «μίσους», καταλύοντας τη νηφαλιότητα της σκέψης μέσα στις υπεραπλουστεύσεις της οργής που προκαλούν οι εξωτερικές όψεις των πραγμάτων.

Αναγκάζομαι να γράψω αυτές τις γραμμές γιατί, κάτω από το κράτος της οργής που προκαλούν οι κουκουλοφόρικες πρακτικές, χάνουμε την ουσία των πραγμάτων και οδηγούμαστε σε αναθέματα και αφορισμούς του τύπου: «Οι επαναστάτες του κώλου», «τα κωλόπαιδα», «τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα», η «αλητεία των νέων» και τα παρόμοια…

Συμπεριφερόμαστε με το ίδιο «οργισμένο μίσος» που συμπεριφέρονται και αυτοί που αναθεματίζουμε.

Έτσι μας διαφεύγει η ουσία των πραγμάτων και η νηφάλια προσέγγιση της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας.

Μας διαφεύγει πρωταρχικά τούτο: Η οργή και το μίσος που εκδηλώνεται, μέσω της κουκούλας, αποτελούν το αυθόρμητο (δηλαδή ασυνείδητο) προϊόν της κοινωνικής σήψης και παρακμής, το οποίο διοχετεύεται σε τέτοιου είδους φασιστικές πρακτικές και υστερίες.

Εάν ένας νέος , (και δεν είναι μόνο των Βορείων Προαστίων, αλλά και των προλεταριακών συνοικιών) καταφεύγει στα ναρκωτικά, στο αλκοόλ, στην κουκούλα, στην καταστροφή, στο παιχνίδι με φονικά όπλα, στο φρικώδες μίσος, όλα αυτά αποτελούν απελπισμένες και ζωντανές καταγγελίες και καταδίκες του συστήματος: Μια σπαρακτική και τελεσίδικη καταδίκη αυτής της άθλιας κοινωνίας, που από τη μια γιγαντώνει την υλική ευημερία και τον πλούτο (απΆ όπου οι «λίγοι» τον απομυζούν) και από την άλλη αλέθει τους ανθρώπους, τους αποκτηνώνει και αυξάνει την ψυχική εξαθλίωση και ασθένεια.

Έξω, συνεπώς, από αναθέματα και αφορισμούς μίσους πρέπει να κατανοήσουμε τους πρωτογενείς παράγοντες που οδηγούν πολλούς νέους σε τέτοιες διεξόδους και φυγές.

Μετά θα πρέπει να διακρίνουμε
τους μηχανισμούς εκείνους που ΟΧΙ μόνο ρίχνουν τη νεολαία σε αυτά τα βάραθρα της απελπισίας και το φαύλο κύκλο του μίσους, ΑΛΛΑ αξιοποιούν αυτή την κοινωνική και ψυχική αθλιότητα, χειραγωγώντας την και στρέφοντάς την εναντίον της κοινωνίας ΣΥΝΟΛΙΚΑ, αναπαράγοντας έτσι νέους κύκλους τυφλού μίσους και φασιστικής υστερίας.

ΟΤΑΝ δεν μπορούμε να διακρίνουμε και να ακούσουμε αυτούς τους σπαραγμούς της κοινωνικής απελπισίας (όχι μόνο των ακρωτηριασμένων νέων, αλλά γενικότερα του αφόρητα τσαλαπατημένου λαού) ΤΟΤΕ κτυπάμε τα σαμάρι, το «σύμπτωμα» και όχι το αίτιο.

Το χειρότερο αναπαράγουμε το τυφλό μίσος, το ανακυκλώνουμε και το κατευθύνουμε εναντίον των θυμάτων και όχι εναντίον των θυτών.

Το να αφορίζουμε τα «κωλόπαιδα» και τη «μάζα» του απελπισμένου μίσους των εξαθλιωμένων νέων και των ποικίλων κοινωνικών «κατακαθιών» παίζουμε το παιχνίδι των παραγωγών του μίσους και των χειραγωγών μας. Το παιχνίδι του διχασμού της κοινωνίας και του άγριου αλληλοσπαραγμού μας: Των συνειδητών τμημάτων του λαού εναντίον των απελπισμένων και εξαθλιωμένων τμημάτων, των θυμάτων εναντίον των θυμάτων…

Οι θύτες, έτσι μένουν στο απυρόβλητο να συνεχίζουν το εφιαλτικό τους έργο: Της χειραγώγησης όλων μας με το να μας βάζουν σε μια τυφλή αντιπαράθεση μίσους…

Φυσικά θα πρέπει να κτυπάμε ανηλεώς την πρακτική των κουκουλοφόρικων προβοκατσιών και να αναδεικνύουμε την «κοινωνική φύση» αυτών των τυφλών εκδηλώσεων μίσους: Το οικτρό αδιέξοδο της «μικροαστικής απελπισίας».

Ταυτόχρονα θα πρέπει να στρέφουμε τα βέλη μας στους μηχανισμούς που παράγουν αυτή την κοινωνική, πολιτική και ψυχολογική εξαθλίωση, τη χειραγωγούν, την οργανώνουν σε «τάγματα εφόδου» και προβοκατσιών εναντίον της κοινωνίας και των αυθεντικών λαϊκών κινημάτων.

Δεν μπορεί δηλαδή να μένουμε μονόπλευρα στην κοινωνική εξήγηση του «φαινομένου», ούτε στις στείρες κατάρες εναντίων των εξαθλιωμένων, απελπισμένων και χειραγωγημένων θυμάτων του καθεστώτος.

Πρέπει να καταγγέλλουμε και να αποκαλύπτουμε τους ποικίλους και πολύχρωμους μηχανισμούς που ΟΧΙ μόνο παράγουν, αλλά και χειραγωγούν, οργανώνουν, καθοδηγούν την απελπισία και την τυφλή βία, παίζοντας τα εφιαλτικά τους παιχνίδια: Κράτος, κόμματα, ΜΜΕ και ποικίλες μυστικές υπηρεσίες.

Θα πρέπει να αποκαλύπτουμε τη μεγάλη απάτη: Ότι οι «εξεγέρσεις» που οργανώνει το καθεστώς, αξιοποιώντας την κοχλάζουσα κοινωνική οργή ένα και μόνο στόχο έχουν: Την εδραίωσή του και το καναλιζάρισμα της οργής.

«Εξεγέρσεις» που επαινούν και ενθαρρύνουν οι μηχανισμοί του καθεστώτος και κυρίως τα ΜΜΕ είναι προς όφελος του καθεστώτος…

Η οργή, συνεπώς, μπορεί να πάψει να είναι τυφλή και καταστροφική, τότε και μόνο τότε, όταν θα γίνει συνειδητή και δημιουργική: Όταν δηλαδή στραφεί εναντίον των δυνάμεων εκείνων που την παράγουν, την ξαπλώνουν, τη χειραγωγούν, την οργανώνουν σε «αποσπάσματα» θηριωδίας και την κατευθύνουν εναντίον της κοινωνίας και των λαϊκών κινημάτων…


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Δεκ 10, 2009 1:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΑυΠέμπτη, 10/12/09, στις 16:00, οι δημοσιογράφοι της Ελευθεροτυπίας και της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, συζητούν, στον εργασιακό τους χώρο, για τα προβλήματα των εφημερίδων και το μέλλον της δουλειάς τους, με αφορμή δύο απειλούμενες απολύσεις συναδέλφων τους.τό το είδατε;
Είναι από το activemedia.gr των τρίμηδων του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού
Μόνο που στην Ελευθεροτυπία οι συντάκτες αγνοούν ότι συζητούν "το μέλλον των εφημερίδων".
νομίζουν ότι θα συζητήσουν για δύο απολύσεις που... έγιναν: Γιαλκέτσης, Σχοινά
"Εξηγήσιμη" η φιλοεργοδοτική τοποθέτηση του κυρίου Τρίμη.
Αλλά τι θέση παίρνει κάποιος σαν εσάς διαπιστώνοντας ότι απολύονται... "φίλοι της πρεσβείας";
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 19, 2009 5:50 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι σημερινοί αναρχικοί είναι οργανωμένοι σε στρατιωτικά πρότυπα και δρουν με κανόνες και τακτικές συμμορίας.

Ως επί το πλείστον νεολαίοι, καθοδηγούμενοι και επικουρούμενοι από λιγότερους 40ρηδες και 50ρηδες. Έχουν ανοίξει βεντέττα με τους αστυνομικούς. Βεντέττα δια βίου. Το έχουν κάνει το σπορ της ζωής τους, όπως κάποιοι τα αθλητικά ή κάποιοι άλλοι τον τζόγο. Περιμένουν, ή μάλλον απαιτούν από τον οποιοδήποτε, τον καθ'ένα, οτιδήποτε κι αν κάνει, να λάβει μέρος σε αυτή τους την βεντέττα, διαλέγοντας πόλο και στρατόπεδο.

Οικειοποιούνται πανανθρώπινες έννοιες όπως ο αγώνας, η ελευθερία και η νεότητα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που πολλοί ιδεολογικοί στρατοί στο παρελθόν οικειοποιήθηκαν άλλες πανανθρώπινες αξίες όπως η αγάπη. Ο χριστιανισμός έσφαξε την μισή υφήλιο υπό το πρόσχημα της αγάπης και ο μουσουλμανισμός υπό το πρόσχημα της πίστης. Ο κεφαλαιοκρατισμός έχει υπαλληλοποιήσει την μισή υφήλιο οικειοποιούμενος την ελευθερία της αγοράς. Και οι κομμουνιστές πλούτισαν με την πρώτη ευκαιρία.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ο αναρχισμός θα στερήσει την ελευθερία υπό την αιγίδα της ελευθερίας. Θα ασκήσει εξουσία υπό την αιγίδα του αντιεξουσιασμού. Θα χρησιμοποιήσει την ανωνυμία για να εγκληματήσει. Ο αναρχικός, αποποιούμενος κάθε έννοια στρατού, θα στρατευθεί σε οργανωμένα τάγματα εφόδου. Θα φωτογραφίσει τους εχθρούς του, ταυτόχρονα διαμαρτυρόμενος για τις κάμερες στους δρόμους. Και έπειτα, δεν θα διστάσει να δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες προς χρήση από κάθε 'ενδιαφερόμενο'.

Με τον ίδιο τρόπο που ιδεολογικοί στρατοί του παρελθόντος άλλαζαν την σημασία των λέξεων και των εννοιών, για να εξυπηρετήσουν την προπαγάνδα τους, οι σημερινοί αναρχικοί επιδίδονται στην χρήση και διάδοση του δικού τους λεξιλογίου. Δείτε όλες αυτές τις αγγελικά πλασμένες λέξεις: 'αλληλέγγυος', 'σύντροφος', 'αντιεξουσιαστής', 'αγωνιστής', 'απελεύθερος' κτλ. Η κάθε μία ένα άλλοθι για ανθρώπους-εκτροφεία μίσους και ζωώδους εκτόνωσης.


Αυτοί είναι οι αναρχικοί σήμερα.


Και μόλις σήμερα έκαναν πορεία στο κερατσίνι για συμπαράσταση στο 'αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ρεσάλτο'. Πορεία με εμπροσθοφυλακή, κύριο σώμα και οπισθοφυλακή. Πορεία με ετοιμοπόλεμους στρατιώτες και ανιχνευτές που 'έκοβαν' φάτσες και κίνηση. Εκστρατεία με οργανωμένο σώμα προπαγάνδας, υπεύθυνο για τον διαμοιρασμό εντύπου υλικού. Αξιωματικούς υπεύθυνους για την τήρηση της πειθαρχίας σε όσους παρεκτρέπονταν.

Φυσικά θα ήταν αστείο αν ο οποιοσδήποτε περίμενε από τον μέσο, ανεγκέφαλο και οχλοποιημένο αναρχικό χουλιγκάνο να σκεφτεί κατά πόσο ο ίδιος είναι, όλα αυτά που ο ίδιος εχθρεύεται. Αν και δεν είναι απίθανο η συγκεκριμένη νοητική διαδικασία να έχει προκύψει σε πολλούς ως 'αναγκαία συνθήκη' ή 'παράπλευρη ηθική απώλεια'. Το paperwork του βανδαλισμού.

Ωστόσο, κάποιος δεν μπορεί παρά να μειδιά όταν όλο αυτό το πολεμοχαρές συνονθύλευμα υπεισέρχεται σε διαδικασία απολογίας. Είδαμε φίλους και παρατρεχάμενους του 'ρεσάλτο' να αντιτείνουν λογικά επιχειρήματα στους δικαστικούς διώκτες τους. Τους είδαμε να υποστηρίζουν ήρεμα, πως άδεια μπουκάλια συν πετρέλαιο σόμπας δεν δίνουν βόμβες μολότοφ. Πολύ σωστά υποστηρίζουν πως τα αντικείμενα του 'ρεσάλτο' δεν αποτελούν δυνάμει οπλοστάσιο. Τα αντικείμενα όχι, τα υποκείμενα όμως;

Οι ίδιοι άνθρωποι που υποστηρίζουν την μη ενδεχόμενη συμμετοχή των αντικειμένων σε ταραχές, αντέδρασαν καταστρέφοντας αυτοκίνητα της αστυνομίας και καταλαμβάνοντας δημόσιο κτήριο όπου προξένησαν ζημιές. Οι ίδιοι άνθρωποι που στηλιτεύουν την δικαστική, αστυνομική και υπουργική αυθαιρεσία και ανεπάρκεια στο να στηρίξει την υπόθεσή της σε στοιχεία, ενοχοποιούν εαυτούς με τις πράξεις τους, έτσι ώστε να μην αφήσουν την παραμικρή αμφιβολία στον οποιονδήποτε. Αυτοί οι ίδιοι υποβιβάζουν εαυτούς σε πέτρες και μολότοφ. Και είναι οι ίδιοι δύο χιλιάδες αναρχικοί που καταστρέφουν το κέντρο σε κάθε ευκαιρία, αυτοί που παρέλασαν σήμερα στο κερατσίνι, αλληλέγγυοι στους αναρχικούς της τοπικής αναρχικής οργάνωσης 'πολιτικό καφενείο ρεσάλτο'.

Ας βρουν λοιπόν το θάρρος οι φίλοι του 'πολιτικού στεκιού ρεσάλτο' να αναλάβουν τις ευθύνες τους ως αναρχικοί, εκ μέρους των ομοϊδεατών 'αλληλέγγυων', 'συντρόφων', 'αντιεξουσιαστών', 'αγωνιστών' και λοιπών κουκουλωμένων ζηλωτών, οι οποιοι επί σειρά ημερών κατέστρεφαν, ασχημονούσαν, τραμπούκιζαν και βανδάλιζαν το κέντρο της αθήνας.

Τα εβδομήντα χιλιάδες ευρώ της εγγύησης για φέτος έχουν ήδη βρεθεί. Υπολείπονται ακόμα ορισμένα εκατομμύρια από πέρυσι.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες