Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ψήφο στο Γιώργο= Ψήφος στην Αμερική και το Σόρος

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 29, 2009 9:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Ψήφο στο Γιώργο= Ψήφος στην Αμερική και το Σόρος Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ψήφο στο Γιωργάκη= Ψήφος στην Αμερική και το Σόρος


Ας μη τυφλωνόμαστε από την οργή και την αηδία και ας μην ακούμε τις σειρήνες της δημοκοπίας και των ΜΜΕ: Αυτούς τους μηχανισμούς της αυθάδους απάτης.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών (το έχουμε υπογραμμίσει κουραστικά) είναι μόνο τα εθνικά θέματα. ΓιΆ αυτό και έχουν εξοριστεί από τις συζητήσεις των γενιτσάρων απατεώνων της «ενημέρωσης».

Ό,τι ακούγεται γύρω από την οικονομία, τη διαφθορά και τις αδικίες είναι θορυβώδης απάτη.

Πάνω από 35 χρόνια τα ίδια και τα ίδια λένε, πάνω από 35 χρόνια υποσχέσεις, διαπιστώσεις και επιταγές χωρίς αντίκρισμα.

Τα ίδια λόγια σε καρμπόν επαναλαμβάνει και η διαβόητη «αριστερά». Ηθικολογικές διαπιστώσεις και κοινωνικούς αναθεματισμούς. Και το χειρότερο: Ανέξοδα αιτήματα και συνθήματα εντός του καθορισμένου, ασφυκτικού καπιταλιστικού πλαισίου.

Ενώ αυτή η καθεστωτική «αριστερά» έχει εγκαταλείψει κάθε κοινωνικό αγώνα, ενώ έχει συντρίψει κυριολεκτικά κάθε πολιτική και οργανωτική δυνατότητα για λαϊκούς αγώνες (με την προώθηση και επικύρωση της αλλοδαπής λαίλαπας), δημαγωγεί εκλογικά με κούφιες φόρμες αιτημάτων για τη σωτηρία του καπιταλισμού!!!

Η «αριστερά» εξαπατά πολλαπλώς: Ζητά την εκλογική της ενίσχυση και δημοκοπεί ανέξοδα, ενώ γνωρίζει ότι και η ίδια στην κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Οι νόμοι του καπιταλισμού και οι μηχανισμοί του κεφαλαίου και της Ε.Ε. είναι που καθορίζουν την οικονομική πολιτική και όχι οι κυβερνητικοί διαχειριστές.

Οι αλλαγές πάνω στους άξονες της καθεστωτικής πολιτικής δεν γίνονται ποτέ όταν συμμετέχεις διαχειριστικά στην κρίση, τη σήψη και τη διαφθορά του συστήματος που διαχειρίζεσαι.

Οι αλλαγές γίνονται με τους οργανωμένους, μαζικούς λαϊκούς αγώνες ΚΟΝΤΡΑ στην πολιτική και στα ιδεολογήματα του καθεστώτος. Αυτή η «αριστερά» όχι μόνο πλέον έχει καταστρέψει κάθε τέτοιο μετερίζι λαϊκού αγώνα, συνακόλουθα έχει γίνει και ανίκανη για κάθε κοινωνικό αγώνα, αλλά και προωθεί με υπερβάλλοντα ζήλο τα ιδεολογήματα της πλανητικής Νέας Τάξης.

Αυτή η «αριστερά» έχει πεθάνει. Μη συντηρείτε ένα πτώμα με τη ψήφο σας…

Το διακύβευμα, λοιπόν, είναι ο εθνικός όλεθρος που έρχεται.

Αναμφίβολα καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί και εδώ με την ψήφο, δηλαδή εκλογικά. Και εδώ απαιτούνται αγώνες, σκληροί λαϊκοί αγώνες.

Ωστόσο, μπορούμε με την ψήφο μας να καθυστερήσουμε τον εθνικό μας όλεθρο, να χαλάσουμε, έστω προσωρινά, τα γενοκτονικά σχέδια των «νταβάδων» της υφηλίου.

Είναι πολιτικά πολύ σημαντικό
να πούμε ένα ΟΧΙ σε αυτούς που προωθούν τη γρήγορη προγραφή μας, σε αυτούς που απαιτούν εδώ και τώρα τις εθνικές μας συμφορές.

Είναι πολιτικά εξαιρετικά σημαντικό να αντισταθούμε και με τη ψήφο μας, να καθυστερήσουμε, όσο μπορούμε την γενοκτονία μας, ελπίζοντας, ότι αύριο, θα υπάρξει λαϊκή εθνική αντίδραση και αντίσταση.
Στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας υπάρχει. Πολιτικά δεν έχει εκφραστεί ακόμα. Πρέπει με την ψήφο μας να δώσουμε κάποια πίστωση χρόνο σε αυτό…

Με αυτά τα δεδομένα
και αφήνοντας στην άκρη τα αισθήματα αηδίας και μηδενισμού, πρέπει να «χαλάσουμε» τα σχέδια των «νταβάδων»: διεθνών και εγχώριων.

Αν απαλλαχτούμε από την οργή και την αηδία, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε τι πρέπει να κάνουμε.

ΠΡΩΤΑ απΆ όλα να μαυρίσουμε τα κόμματα αυτά που οι «νταβάδες» υστερικά τα προωθούν και τα διαφημίζουν: Το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑ.Ο.Σ.

Το τι προωθούν και ποιους αφηνιασμένα προβάλλουν οι μηχανισμοί του «νταβάδικου» παρακράτους και των ΗΠΑ αποτελεί αλάθευτο πολιτικό κριτήριο.

Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ ακριβώς πρέπει να κάνουμε!!!

Ο Γιωργάκης πρέπει να μαυριστεί πάση θυσία («πάση Θεού»!!!).
Αν θριαμβεύσει αυτός ο άνθρωπος (υπουργείο των Εξωτερικών των ΗΠΑ και του Σόρος) τότε μηδέν εις το πηλίκον («μηδέν εις το πηλήκιον»!!!).

Το ίδιο ισχύει για τον Καρατζαφέρη: Την προβοκατόρικη αυτή τσόντα των «νταβάδων»!

Ο Κώστας Καραμανλής δεν πρέπει να συντριβεί.

Πρέπει να ξεπεράσουμε τα στερεότυπα των παλιών ιδεολογημάτων μας, τα αντιδεξιά μας σύνδρομα και την οργή μας.

Η αποχή σε αυτή την κρίσιμη εθνική καμπή είναι ολέθρια πράξη…



_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παπα-Ηλίας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 29, 2009 10:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ο λαός ξανασταυρώνεται…

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας του Σταυρού. Αφού γιορτάζουμε την Ύψωσή του. Αλλά και όλος ο χρόνος είναι του Σταυρού. Γιατί σε κάθε στιγμή και γωνιά ο Χριστός ξανασταυρώνεται. Όπου Γης ποδοπατείται το δίκαιο και φιμώνεται η αλήθεια. Και η γεύση ίδια πάντοτε: Γεύση Μεγάλης Παρασκευής.

Και το αδυσώπητο ερώτημα: Ποιοι και γιατί σταυρώνουν και ξανασταυρώνουν το Χριστό και το λαό;
Και η απάντηση αυτονόητη: Τον σταυρώνουν οι κακούργοι!…

Και ποιοι κακούργοι;

Όχι, βέβαια, οι λήσταρχοι και οι φονιάδες και οι πάσης φύσεως δακτυλοδεικτούμενοι και αποδιοπομπαίοι, βαρυποινίτες και τρομοκράτες…
Όχι αυτοί! Αλλά οι κακουργότεροι μεταξύ των κακούργων. Οι μεγαλύτεροι συνένοχοι, σΆ όλους τους τόπους και τις εποχές, για τη σταύρωση των λαών και των αθώων: Η αφρόκρεμα του "καλού"…υπόκοσμου! Κάποιοι, δηλαδή, εκπρόσωποι της θρησκείας, του μαμωνά και του νόμου….

Και πρώτοι-πρώτοι οι εκπρόσωποι της θρησκείας: Οι κλειδοκράτορες του πνευματικού θησαυροφυλακίου, που πωλούν τα πνευματικά πρωτοτόκια, για να πάρουν ως αντιπαροχή υλικά αγαθά και απάνθρωπα προνόμια.

Αυτοί, που οφείλουν να είναι στο πλευρό των "ελαχίστων αδελφών" του Χριστού, γίνονται τα ανήθικα ηθικά στηρίγματα των σταυρωτών του λαού…
Και, βέβαια οι αρχιερείς του Μαμωνά πρωτοστατούν στη σταύρωση εκατομμυρίων αθώων. Αφού τους παίρνουν το ψωμί και τους προσφέρουν το θάνατο. Με την πείνα και τον πόλεμο….

Ο νόμος και οι νομοθέτες; Και οι πάσης φύσεως Ηρακλείς της νομιμότητας! Υποτίθεται ότι υπηρετούν τη δικαιοσύνη. Αλλά στην πραγματικότητα συμβιώνουν αρμονικότατα με την αδικία. Κι από εκπρόσωποι της δικαιοσύνης, καταντούν να είναι εκπρόσωποι των πρωταθλητών της αδικίας…

Κάποιοι άνθρωποι του λαού, όταν οι Εβραίοι σκότωναν τα παιδιά των Λιβανέζων κα των Παλαιστινίων, αγανακτούσαν και φώναζαν: Πού είναι τώρα ο Χριστός; Δεν βλέπει; Δεν ακούει;

Και, όσο κι αναφαίνεται παράδοξο, η πιο ταιριαστή, στην περίπτωση αυτή, απάντηση είναι πως ακριβώς τα παιδιά αυτά, ήταν ο ίδιος ο Χριστός. Πράγμα που ισχύει και για τα εκατομμύρια των παιδιών, που οπουδήποτε της Γης πεθαίνουν από τις στερήσεις. Και γενικότερα τους λαούς των υπανάπτυκτων χωρών…
Οι οποίοι τώρα, με τη σκηνοθετημένη απΆ το οικονομικό κατεστημένο «οικονομική κρίση», πολλαπλασιάζονται. Και όπου να Άναι οι σταυρωτές θα χτυπήσουν και τη δική μας την πόρτα. Αν δεν τη χτυπούν κιόλας! Κι εμείς καμωνόμαστε πως δεν τους ακούμε….

Και, κάτω απΆ αυτό το πρίσμα, στις τέσσερις (4) του Οκτώβρη καλούμαστε κι εμείς νΆ αποφασίσουμε. Και ασφαλώς όχι αν θα Άμαστε με το κόμμα της μιας ή της άλλης απόχρωσης, αλλά αν θα Άμαστε με τους σταυρωτές ή με τους σταυρωμένους.

Και ποιοι είναι εδώ οι σταυρωμένοι; Το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι! Αφού είναι «σαρξ εκ της σαρκός» μας και είμαστε «εν τω ιδίω κρίματι»!

Και ποιοι οι σταυρωτές;

Δεν χρειαζόμαστε το φαναράκι του Διογένη να τους ανακαλύψουμε. Αφού, πέραν όλων των άλλων, που τους δακτυλοδεικτούν, είναι και οι εκτυφλωτικοί προβολείς, που οι ίδιοι οι συνένοχοι ρίχνουν οι μεν στους δε...

Και μην πούμε ότι-τάχα- έχουν καθαρθεί! Επειδή βγάλανε απΆ τα ψηφοδέλτιά τους κάποιους αποδιοπομπαίους. Αυτό δεν είναι παρά το κλάδεμα της διαφθοράς. Για να επιστρέψει μετά τις εκλογές δριμύτερη και ακατάσχετη. Και να ξαναφουντώσει!…

Τα επιμέρους σκάνδαλα δεν είναι, παρά οι κορυφές του παγόβουνου. Η ρίζα και η πηγή, το σκανδαλωδέστρο όλων των σκανδάλων, είναι το γεγονός ότι έχουν κάμει την αδικία και την αρπαγή νόμο και καθεστώς. Για να σταυρώνουν και να ξανασταυρώνουν το φτωχό λαό. Και να σωριάζουν πλούτη.…

Κι ας κάνουμε μια υπόθεση:

Αν ξαναρχόταν ο Χριστός; Αλήθεια, πως θα τον αντιμετωπίζαμε εμείς; Και ιδιαίτερα, οι λεγόμενοι, ευσεβείς και ορθόδοξοι χριστιανοί!…

Γιατί το δράμα του Γολγοθά-όπως προαναφέραμε- δεν έγινε μόνο κάπου αλλού και κάποτε. Διαδραματίζεται εδώ και τώρα. Και όλοι συμμετέχουμε σΆ αυτό. Και παίζουμε ο καθένας το ρόλο του. Ολόιδια, όπως και οι πρωταγωνιστές της εποχής εκείνης.

Κι άλλοτε γινόμαστε αρνητές. Και ορκιζόμαστε ότι δεν βλέπουμε το σαφάρι της αδικίας, που ξετυλίγεται γύρω μας. Ή προδίδουμε τους συνανθρώπους μας για τα «αργύρια», που μας προσφέρουν οι άνθρωποι του μαμωνά και της εξουσίας.

Κι άλλοτε «νίπτομε τα χείρας» μας, γιατί δήθεν κάποιοι άλλοι φταίνε, ενώ εμείς δεν φέρουμε καμιά ευθύνη. Ή προφασιζόμαστε φαισαϊκότατα πολλές άλλες «προφάσεις εν αμαρτιαις»…

ΑπΆ τις οποίες η πιο φοβερή είναι το γεγονός ότι, στη συντριπτική μας πλειονότητα, ψηφίζουμε τα κόμματα της αδικίας.…

Για να διαιωνίζεται έτσι η σταύρωση του Χριστού και των «ελάχιστων αδελφών του» απΆ τους αιώνιους σταυρωτές τους...


Http://papailiasyfantis.wordpress.com
http://papailiasyfantis.blogspot.com
Επιστροφή στην κορυφή
ΣΚΙΝΙΟΥΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 29, 2009 11:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Προς Θεού, όμως μην περάσει ότι "να ψηφίσουμε Καραμανλή για να μη βγεί ο Γιωργάκης". Ο Κωστάκης απεδείχθη λίγος για να διαχειριστεί σοβαρά προβλήματα και κυρίως να "αποβάλλει" τους κακοήθεις όγκους της ΝΔ και κατ' επέκτασιν της κοινωνίας και της πατρίδας μας.
Η χώρα βούλιαξε και αντε τωρα να ακούς τον Γιωργάκη να ρίχνει όλες τις ευθύνες στη ΝΔ. Λες κι η χώρα βούλιαξε από τα 6 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, ΑΤΙΜΟΙ κι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ακούγεται λογικό σύνθημα τώρα..
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 29, 2009 1:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σύντροφε το να πάνε στο διάβολο όλοι ἠ ότι ήταν "λίγος" ο Καραμανλής δεν είναι επιχειρήματα.

Συναίσθημα και οργή είναι...

¶λλα κρίνονται και όχι αν ο Καραμανλής ήταν "μεγάλος" ή "επαναστάτης"...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΣΚΙΝΙΟΥΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 29, 2009 5:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Κρίνεται η χρεωκοπία της χώρας και κυρίως η εθνική μας υπόσταση. Λοιπόν? Ποιός είναι σε θέση να μας βγάλει από τον χείμαρρο;
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 29, 2009 10:18 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα έχουμε αναλύσει λεπτομερώς

Ο σύντροφος Σκίνιους γράφει:

«Κρίνεται η χρεωκοπία της χώρας και κυρίως η εθνική μας υπόσταση. Λοιπόν? Ποιός είναι σε θέση να μας βγάλει από τον χείμαρρο;»


Κανείς δεν είναι, σύντροφε, σε θέση να μας βγάλει.

Το αναλύουμε αυτό αναλυτικά: Το γιατί δεν είναι σε θέση και τι μπορεί να μας βγάλει…

Προχωράω ακόμα παραπέρα: Δέχομαι ακόμα ότι και το όλο σκηνικό είναι «στημένο» και αυστηρά προδιαγεγραμμένο.

Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό. Είναι το ακόλουθο:

Α). Εμείς τι κάνουμε για να καθυστερήσουμε, αν γίνεται και όσο γίνεται, την εφαρμογή των σχεδιασμών
Πάνω σε αυτό λέμε ότι η μη συντριβή του Καραμανλή δίνει κάποια πίστωση χρόνου.
Αν και σε αυτό το κείμενο του «Παλαίμαχου» δίνεται η απάντηση, σε παραπέμπω στις πιο διεξοδικές αναλύσεις:

α). Το διακύβευμα αυτών των εκλογών
β). Γιατί δεν πρέπει να ηττηθεί ο Καραμανλής.

Αναλύονται όλα λεπτομερειακά και βρίσκονται εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3663


Β). Εμείς δεν θα πούμε ούτε ένα ΟΧΙ, έστω με τη ψήφο μας, στους σχεδιαστές των εθνικών μας συμφορών;

Θα αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα τους εκβιασμούς τους, τον πρωθυπουργό που θέλουν με κάθε μέσο να επιβάλλουν;

Το ζήτημα δεν είναι ο Καραμανλής, ούτε η πολιτική του: μόνο όσοι έχουν αυταπάτες θα περίμεναν τον Καραμανλή να γίνει «αντάρτης» εναντίον του καθεστώτος που υπηρετεί.

Το ζήτημα είναι σύντροφε, ότι αυτόν το δικό τους άνθρωπο θέλουν να τον γκρεμίσουν, να τον τιμωρήσουν και να τον αντικαταστήσουν επειδή έκανε κάποιες ζαβολιές.

Θα το δεχτούμε αυτό το νταβατζιλίκι, αυτή την στραταρχική αυθάδεια των πλανητικών κέντρων εξουσίας;


Δεν είναι πολιτικά σημαντικό να πετύχουμε μια ήττα τους ή ένα τσαλάκωμά τους με την ψήφο μας;

Σύντροφε η πολιτική δεν είναι μαύρο-άσπρο, ούτε συμπάθειες και αντιπάθειες.

ΟΤΑΝ μας επιτίθενται δυνάμεις κατοχής και εθνικής μας διάλυσης στηρίζουμε αυτούς που θέλουν να γκρεμίσουν, έστω και αν αυτοί είναι δικοί τους, αλλά με κουνήματα.

Αντιδρούμε σε αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν τους πρωθυπουργούς της αρεσκείας τους…


Ο ελληνικός λαός σύντροφε αντιτάχθηκε στη γερμανική εισβολή και δεν σκέφτηκε ότι στην εξουσία βρισκόταν ο δικτάτορας Μεταξάς.

Τα ιστορικά παραδείγματα είναι άφθονα…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΣΚΙΝΙΟΥΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 29, 2009 11:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Επειδή εμένα το χέρι μου δεν ψηφίζει ΔΕΞΙΑ (δε πα ναναι κι ο ...Manu Chao αρχηγός της!), επειδή ΔΕΝ πιστεύω ότι ο Κωστάκης έχει άλλες αντιστάσεις να προσφέρει μετεκλογικά, επειδή δεν μπορώ να ξαναδω τις ...φατσες των rangers να μας το παίζουν υπουργοί, επειδή ο χώρος μας δείχνει ανίκανος να συσπειρωθεί και όλοι μας βρίζουν (οι δεξιοί σταλινικούς και οι αριστεροί ..φασίστες!) και επειδή τέλος, βρίσκομαι σε πλήρη εκλογική ...σύγχυση, εκπέμπω SOS!
Ας σύρουμε το χορό του Ζαλόγγου όπως είπε και ο Μίκης και να πάμε να χαθούμε περήφανα όλοι μαζί.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 30, 2009 12:23 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σεβαστή η θέση σου σύντροφε!

ο Μίκης, φυσικά, δεν είπε να χορέψουμε το χορό του Ζαλόγγου...

Έδειξε με διακριτικό τρόπο τι πρέπει να φηφίσουμε!!!

Να είσαι καλά...

Θα τα πούμε μετά τις εκλογές και θα πιούμε και κανένα ποτηράκι...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αλκίμαχος



Ένταξη: 22 Σεπ 2009
Δημοσιεύσεις: 13

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 30, 2009 5:15 am    Θέμα δημοσίευσης: Σορος και Γιωργάκης... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μην προσωποποιείτε σε τέτοιο βαθμό το σύστημα, σε πρόσωπα όπως τον Σόρος και τον Γιωργάκη, τους δαιμονοποιείτε!

Το ένστικτο μου είναι, πως και ο Σόρος εντολοδόχος είναι, απλά υψηλόβαθμος, για τον άλλο δεν το συζητάω καν.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΣΚΙΝΙΟΥΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 30, 2009 8:45 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ποτηράκι να το υπολογίζεις τέλη Νοέμβρη, όταν θα βγεί το "καινούριο" ! Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
ενας φίλος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 30, 2009 1:32 pm    Θέμα δημοσίευσης: τα σκόπια Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://belomorskamacedonia.blogspot.com/2009/09/2009.html
τα σκόπια στηρίζουν οικολόγους πράσινους
Επιστροφή στην κορυφή
Σίμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 30, 2009 1:38 pm    Θέμα δημοσίευσης: Κάτι που είχα δει σε ένα ντοκιμαντέρ κανάλι της βουλής Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μία ιστορία ηθικών επιλογών...

Έστω ότι βρισκόμαστε ανάμεσα από δύο ράγες τραίνου,
στη μέση του πουθενά.


Στη μία ράγα βρίσκονται παγιδευμένοι 4 εργάτες.

Στην άλλη ράγα βρίσκεται παγιδευμένος 1 εργάτης.
(έχει σφινώσει το πόδι τους)


Οι ράγες αυτές απέχουν πολύ η μιά από την άλλη.





Και ενώ βλέπεις τα παραπάνω συνειδητοποιείς ότι
έρχεται ένα τραίνο και
αν μείνεις άπραγος

θα περάσει από τη ράγα με τους 4 εργάτες και θα τους σκοτώσει.




Αν όμως τραβήξεις το μοχλό που βρίσκεται δίπλα σου τότε θα αλλάξεις την κατεύθυνση του τρένου και

θα περάσει πάνω από τη ράγα με τον ένα εργάτη και θα τον σκοτώσει.





Ο χρόνος που σου απομένει είναι ελάχιστος... ίσα ίσα φτάνει για να τραβήξεις το μοχλό.
Τι κάνεις?
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 02, 2009 1:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι "προφητείες" του Καβάφη


Η ποίηση του Καβάφη είναι διαχρονική, ακριβώς γιατί είναι οξύτατα πολιτική.

Τα έμβρυα της κοινωνικής και πολιτικής σαπίλας υπήρχαν από πολύ παλιά. Αυτά τα έμβρυα ο Καβάφης τα ανέδειξε στην ποίησή του με απαστράπτουσα ακρίβεια

ΣΗΜΕΡΑ η κοινωνική και πολιτική σαπίλα ρέει…

ΓιΆ αυτό κάποια ποιήματα είναι σαν τα έγραψε σήμερα.

Διαβάστε για να εκπλαγείτε δύο ποιήματα, που είναι σαν να είχε μπροστά τον Γ. Παπανδρέου και τον ευκολόπιστο και εκλογικά χειραγωγούμενο ψηφοφόρο…

Τα ποιήματα είναι εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3725


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 02, 2009 5:37 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Tα αποτελέσματα μιας εμπνευσμένης...ανάγνωσης


Η περίφημη φράση του Γιωργάκη «μηδέν εις το πηλήκιο»
και το επακόλουθο «κράξιμο» από το κοινό :


http://www.youtube.com/watch?v=Td3-SmO9kUk
Επιστροφή στην κορυφή
Γ.Π.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 03, 2009 10:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εγώ συμφωνώ με το Ροβεσπιέρο, αλλά καταλαβαίνω πολύ καλά και τον Σκίνιους. Διότι πίσω από την κονόμα, την αρπακτή το ξεπούλημα και τα άλλα συμπτώματα των ψηφοφόρων της καταναλωτικής κοινωνίας, στο πιο πολιτικό κομμάτι των αντανακλαστικών της το βασικό πλέον χαρακτηριστικό της κοινωνίας αυτής είναι η παραίτηση. Είναι μια κοινωνία παραιτημένων και ενδεχομένως- μια πιθανότητα μόνο - ίσως κάποια σοβαρή και πραγματική καταστροφή θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν ηλεκτροσοκ πάνω της. Κατά τα άλλα, ο Ροβεσπιέρος έχει μάλλον δίκιο.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες