Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 19, 2009 4:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ





Στο βασικό σχολιασμό του 19/09/09,το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει:

« Αμφισβητούν εμμέσως πλην σαφώς τον πατριωτισμό του Γιώργου Παπανδρέου
στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Διατυπώνεται το άθλιο ερώτημα «Τι πρόβλημα έχει ο κ. Παπανδρέου με τα
στρατηγικά ανοίγματα της Ελλάδας στη Ρωσία;», με αναφορά στον αγωγό
Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.»


-----------------
Αν το ΠΑΣΟΚ, θέλει πραγματικά να μην αμφισβητεί κανένας τον πατριωτισμό του, είναι υποχρεωμένο να απαντήσει, επιτέλους, καθαρά και ξάστερα στα πολλαπλά, αναπάντητα εδώ και πολύ καιρό, ερωτήματα, παρόλες τις πιεστικές ΑΠΟΡΙΕΣ, από όλες τις πλευρές της κοινωνίας μας:

1.- Ο αγωγός Σάουθστρημ, είναι ένας από τους στρατηγικότερους στον κόσμο. Παρακάμπτει και την Ουκρανία και την Τουρκία, επιτρέποντας τον απευθείας εφοδιασμό της Ευρώπης με ρωσικό αέριο.

Και φυσικά
παρακάμπτει και τον υπόγειο αμερικανικό πόλεμο, δια του «τηλεχειρισμού» της Νέας Ευρώπης…
Εκτός του Σάουθστρημ, μπήκε στα σκαριά και ένα πρόγραμμα εξοπλιστικής συνεργασίας.

‘Όταν έμαθαν τα νέα, στην Ουάσιγκτον χτύπησε συναγερμός σε Πεντάγωνο, Στέητ Ντηπάρτμεντ, CIA και NSC. Ο αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τσαρλς Ρις ήταν ο πρώτος που την πλήρωσε: Μετατέθηκε δυσμενώς στη Βαγδάτη, σε θέση αναντίστοιχη με τον βαθμό του. Στη συνέχεια άρχισε η κάθε είδους και μορφής επίθεση εναντίον των προσώπων-φορέων και οπαδών της ελληνορωσικής προσέγγισης.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (Σόρος, Μπρεζίνσκι κλπ.)
χαρακτήρισαν την Ελλάδα και τον Παπαδόπουλο στην Κύπρο «Δούρειους ‘Ιππους» της Ρωσίας. Την ίδια ώρα ο Πούτιν παρασημοφορούσε τον ‘Ελληνα Υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και τον Πρέσβη του στην Αθήνα, σε μια σαφή εκδήλωση της μεγάλης σημασίας που απέδωσε στον Σάουθστρημ και στην όλη συνεργασία με την Ελλάδα.

2.- Τί ήξερε λοιπόν το ΒΗΜΑ όταν προειδοποιούσε τον Καραμανλή, στις 29.6.2007, την ίδια εκείνη μέρα που καιγόταν η Πάρνηθα, και κορυφωνόταν -σύμφωνα με το πρωτοσέλιδό του- η αμερικάνικη "δυσφορία" για το νέο ρωσικό αγωγό του αερίου;;; Η απάντηση σήμερα είναι προφανής.

ΒΗΜΑ – 29.6.07 = Πρώτη σελίδα, κάτω δεξιά

=============================================
ΠΡΟΣΟΧΗ
Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή.
Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των
Αμερικανών, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί
σε μια σκληρή αναμέτρηση. Αυτονόητο είναι ότι
χρειάζονται προσεκτικές αποφάσεις και ευέλικτες
κινήσεις. Η Ελλάδα πρέπει να βγει κερδισμένη
και να μη γίνει στόχος εκδικητικής μανίας.
Διότι όλοι γνωρίζουμε
πλέον πώς αντιδρούν
οι μεγάλες δυνάμεις…

ΤΟ ΒΗΜΑ


3.- Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Αλεξ Ρόντος, ο εξ απορρήτων του κ. Παπανδρέου,το 2004 (και επανακάμψας από προχθές δριμύτερος..), πέρασε το κατώφλι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (NSC) των ΗΠΑ και είχε μακρά συνομιλία με τους κ. Φρίντ και Μπράιζα, που υπηρετούσαν τότε εκεί. Θέμα της συνάντησης το Σκοπιανό και οι ενεργειακοί αγωγοί. Μάλιστα ο κ. Ντάνιελ Φρίντ εκνευρισμένος είχε πει τότε στον ...απεσταλμένο του κ. Γ. Παπανδρέου το γνωστό πλέον ...«George owes us»! ( Μας χρωστά ο Γιώργος).


4.-
Δύο χρόνια τώρα, ζητάει ο κόσμος, από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ επίσημα αυτή την απίστευτη δήλωση του Προέδρου του (το 1999,τότε Υπ.Εξωτ.) σε εφημερίδα του Καναδά χωρίς ΚΑΜΙΑ ανταπόκριση. Περιμένουμε, έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή:

"Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας."

5.- Δημοσιογράφος κ.Μαχαίρας: "Δηλαδή, θα μπορούσε ο αυτοπροσδιορισμός της μειονότητας στη Θράκη να επιτραπεί από το ελληνικό κράτοςWink
«Σας είπα υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις. Είναι πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να αναγκαστούμε να το δεχτούμε.»

6.-
Αν το ΠΑΣΟΚ ήθελε, ειλικρινά, να αποφασίσει ο ίδιος ο Κυπριακός λαός για το μέλλον του, γιατί ο κ.Σημίτης και ο κ.Παπανδρέου, βιάστηκαν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ, να δηλώσουν, τότε, υπέρ του Σχεδίου Ανάν;

7.- Το παραχαϊδεμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και των Η.Π.Α., ο κ.Χρυσοχοίδης, έχει, πολλές φορές, χαρακτηρίσει τον αντιαμερικανισμό των Ελλήνων «Νέο Χόμπυ».

Είναι μια «πατριωτική» άποψη;
Ισότιμη με το «Ανήκομεν εις την Δύσιν» του Καραμανλή και το «Ευχαριστούμε τις Η.Π.Α.» του Σημίτη;

8. Το ΠΑΣΟΚ διέκοψε την επαγγελματική συνεργασία του με τον κύριο Βαλλιανάτο, παραμένει όμως άτυπος σύμβουλός του.(Όπως και παλιότερα στο Υπ.Παιδείας.)*

Είναι ο γνωστός ιδρυτής της ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι», (με παρότρυνση του κ. Γ.Παπανδρέου) που είναι βασικός τροφοδότης των ετησίων εκθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.Ως γνωστόν είναι και σε απόλυτη συνεργασία με το φιλοσκοπιανό κόμμα του Ουρανίου Τόξου και με τους Τσάμηδες που, όλοι μαζί, έχουν καταγγείλει την Ελλάδα στο Ευρωπαικό δικαστήριο ότι είναι μια χώρα ρατσιστών-βασανιστών.

Ρωτάμε:
Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν «διέκοψε» τότε το Βαλλιανάτο, όταν, στο τελευταίο Συνέδριο, είχε εκθέσει τις ίδιες, προκλητικές απόψεις του;

9.- Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με το «ανοιχτό, πατριωτικό» μυαλό του, ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ, τότε, με τον κ.Νίκο Δήμου, συνιδρυτή με τον κ.Βαλιανάτο του περιβόητου ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ. Τι θα απαντήσει σήμερα, σε αυτά που γράφει ο κ. Δήμου, στην ιστοσελίδα του;; Θα απαντήσει σαν λαικιστής ή ως πατριώτης;;

ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ» «Και να σκεφθεί κανείς ότι κάποτε είχα επαινέσει τον Γιώργο Παπανδρέου για το ανοιχτό του μυαλό και το ήθος του. Τώρα, λαϊκιστής. Τι κατάντια!»

Επιστροφή στην κορυφή
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 19, 2009 4:59 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Επανακάμπτει ο Αλεξ. Ράντος


Επανακάμπτει στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου ο επί σειρά ετών έμπιστος συνεργάτης του στο υπουργείο Εξωτερικών Άλεξ Ρόντος, ο οποίος στις εργασίες του Συμποσίου της Σύμης στη Σκιάθο ήταν εις εκ των βασικών πρωταγωνιστών σε όλες τις «κλειστές συνεδριάσεις». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Άλεξ Ρόντος, που τα τελευταία δύο χρόνια συμβούλευε εξ αποστάσεως τον Γιώργο Παπανδρέου, τώρα επιστρέφει και θα έχει ουσιαστική ανάμειξη στη στρατηγική του κόμματος.

http://www.apogevmatini.gr/?p=35766

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 19, 2009 5:28 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Διαβάστε και εδώ:


http://olympia.gr/2009/09/06/pasok-elections-2009/

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΠΟΡΤΕΡ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 19, 2009 5:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για την «Πράσινη Πολιτική» του ΠΑΣΟΚ διαβάστε ένα αποκαλυπτικό άρθρο από
Τον εύστοχο «ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ»



http://apergospastis.pblogs.gr/2009/09/prasina_aloga.html



ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...
...ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ


Η λεγόμενη ''πράσινη ανάπτυξη'' δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια των πραγματικών υπευθύνων για την καταστροφή του περιβάλλοντος (κεφαλαιοκράτες) να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να φορέσουν μια προβιά ''περιβαλλοντιστή'', ''ευαισθητοποιημένου'' και ''οικολόγου''. Βέβαια επειδή το να είσαι απλά ''ευαισθητοποιημένος'' δεν φέρνει χρήμα στα ταμεία, πρέπει να αμολυθούν τα ημέτερα πολιτικά μαντρόσκυλα ώστε να αποδώσουν στο όλο παραμύθι περι ''περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης'' ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

Η συνέχεια εδώ:

http://apergospastis.pblogs.gr/2009/09/prasina_aloga.html


Επιστροφή στην κορυφή
οικοσοφία
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 20, 2009 12:55 am    Θέμα δημοσίευσης: δυστυχώς δεν είναι τόσο "αθώα" η πράσινη ανάπτυξη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μακάρι απεργοσπάστη να είχε σκοπό απλώς την πολιτική εκμετάλλευση της οικολογίας η περιβόητη "πράσινη ανάπτυξη". Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι χειρότερη και καταστροφική. Η νέα βιομηχανία των ΗΠΑ που ήδη εγείρει μαζικές αντιδράσεις και θεωρείται ως η πρώτη εκλογική απάτη του Ομπάμα. Κάνε μια έρευνα να δεις ποιοί είναι οι πυλώνες δημιουργίας της "πράσινης ανάπτυξης" και θα βγάλεις πολύτιμα συμπεράσματα.
Οι Νταβάδες έχουν αφήσει προ πολλού την "έξωθεν καλή μαρτυρία" για να τους νοιάζει η "πολιτική εκμετάλλευση".
Επιστροφή στην κορυφή
Πολιτικο Σαφάρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 20, 2009 10:05 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://politikosafari.blogspot.com/2009/09/blog-post_3808.html



ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΠΟΡΙΣΟΦ: ΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΑ..

ΚΟΙΝΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ, ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;


Ο πρώην μπράβος και γνωστός Αμερικανόδουλος Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπορίσοφ, αμέσως άμα τη εκλογή του, έσπευσε ασθμαίνων να δηλώσει οτι θα επαναδιαπραγματευθεί τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, με το αιτιολογικό οτι ευνοείται η Ρωσία.
Ακριβώς την ίδια δήλωση έσπευσε λαχανιασμένα να κάνει και ο αυριανός πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.


Δικαιούμεθα να ρωτάμε:

Είναι τυχαίο, είναι συμπτωματικό ή καθ' υπαγόρευση;
Γιατί απουσιάζουν και αποσιωπούνται από την ατζέντα της προεκλογικής περιόδου τα Εθνικά μας θέματα;
Η ασύδοτη παραπληροφόρηση και άθλια προπαγάνδα των ΜΜΕ, κάνει πολλούς σκεπτόμενους ΄Ελληνες να πιστεύουν οτι ενεργούν γιά λογαριασμό ξένων συμφερόντων και αντεθνικών επιδιώξεων.


Επιστροφή στην κορυφή
ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 21, 2009 3:31 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παράθεση:
Κάνε μια έρευνα να δεις ποιοί είναι οι πυλώνες δημιουργίας της "πράσινης ανάπτυξης" και θα βγάλεις πολύτιμα συμπεράσματα.


''Οικοσοφία'' μάλλον εννοείς αυτό:

http://alkimosarchive2.blogspot.com/2009/06/blog-post_04.html

και αυτό:

http://alkimosarchive-archive.blogspot.com/2009/06/blog-post_04.html

Εκτός αν κατάλαβα λάθος.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες