Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Το «οχυρό» Μίκης αλώθηκε

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 12, 2009 12:29 pm    Θέμα δημοσίευσης: Το «οχυρό» Μίκης αλώθηκε Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το «οχυρό» Μίκης αλώθηκε




ΟΙ αετοί πετάνε πολύ ψηλά, αλλά, κάποτε και πολύ χαμηλά.
Ο Μίκης επιβεβαιώνει τις πτήσεις των αετών. Η ιστορία του χαρακτηρίζεται από υψηλότατες πτήσεις, αλλά και δραματικές πτώσεις.

Το ιδιαίτερο αυτής της αντιφατικής διάνοιας που αποτελεί και «άθλο» είναι τούτο: Ενώ είναι εγκλωβισμένος μέσα στις μυλόπετρες του κατεστημένου (πολιτικού και πνευματικού) «δραπετεύει» συχνά, σε στιγμές μεγάλων διανοητικών αναλαμπών, και κατεδαφίζει το πολυεδρικό κατεστημένο μέσα στο οποίο ανήκει και ο ίδιος.

Αυτό είναι πραγματικός άθλος που μόνο το «δαιμόνιο» μιας μεγαλοφυΐας μπορεί να επιτελέσει. Να είσαι δηλαδή στην ελίτ του πολύχρωμου κατεστημένου (η «αριστερά» σήμερα είναι ιδεολογικό και πολιτικό κατεστημένο), να ασκείς εξουσία μέσα από τους κατεστημένους μηχανισμούς του καπιταλιστικού οικοδομήματος και να επιφέρεις, συχνά, θανάσιμα κτυπήματα στο ιδεολογικό και πολιτικό οικοδόμημα του κατεστημένου μέσα στο οποίο είσαι και ο ίδιος. Όπως π.χ. οι θέσεις του στα εθνικά και η τόλμη του να καταγγέλλει τη μετάλλαξη της «αριστεράς» και τα νεοταξικά ιδεολογήματα του «αντιεθνικισμού», «αντιρατσισμού» και πολλά άλλα…

Και είναι αυτό το «δαιμόνιο» του Μίκη που δεν μπορεί να ανεχθεί ο αστικός κόσμος.
Είναι αυτές οι πολιτικές εξάρσεις του και αναλαμπές του και η αγωνιστική αριστερή ιστορία του που αποτελούσαν ένα «οχυρό» σήμερα ενάντια στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης και την τραγική μετάλλαξη της «αριστεράς»: Ένα από τα πιο ισχυρά «οχυρά», παρά τις δραματικές, ιστορικές μεταπτώσεις του.

Αυτό το «οχυρό», το οποίο αποτελούσε το «όνειδος» για το κατεστημένο, αλλά σημείο αναφοράς όλων των αυθεντικών και αναλλοίωτων αγωνιστών της Αριστεράς, έπρεπε να κατεδαφιστεί.

Ο πολυεδρικός κλοιός γύρω από το Μίκη έπρεπε να σφίξει.
Έπρεπε να συστρατευθούν και να κινητοποιηθούν Θεοί και Δαίμονες, «φίλοι» και οικογενειακά περιβάλλοντα, τα τρωτά του χαρακτήρα του και η διανοητική αδράνεια της ηλικία του, ώστε το «οχυρό» Μίκης να «πέσει».

Έπρεπε να μπουν σε εντατική και ασφυκτική κίνηση όλοι οι πολυπλόκαμοι, ιδεολογικοί και πνευματικοί μηχανισμοί του κατεστημένου (από τις ποικίλες εξαρτήσεις μέχρι τις κολακείες και τα «βραβεία») και όλες οι συναισθηματικές εξαρτήσεις (οικογενειακές και των μεταλλαγμένων «φίλων»), ώστε ο Μίκης να αναιρέσει τις αναλαμπές του και τις αντικαθεστωτικές πτήσεις του και να εξευτελιστεί συντασσόμενος με όλους αυτούς που πολεμούσε τελευταίως, με όλους αυτούς που τον χλεύαζαν και χαρακτήριζαν και τον ίδιο «εθνικιστή» κ.λπ…

Και το πέτυχαν. Το «οχυρό» Μίκης αλώθηκε. Το «σύμβολο» Μίκης εξευτελίστηκε. Και ο ίδιος έγραψε την πιο μελανή σελίδα τις ιστορίας του.

Γιατί είναι εξευτελισμός να συντάσσεσαι και να υπογράφεις από κοινού με αυτούς που σε χλεύαζαν και σε χαρακτήριζαν «εθνικιστή».

Είναι αυτογελοιοποίση να συντάσσεσαι με όλους αυτούς που εσύ κατακεραύνωνες. Με αυτούς που ευλογούσαν το ΝΑΤΟϊκό όλεθρο της Γιουγκοσλαβίας, με αυτούς που σε όλα, μα όλα, τα μεγάλα διεθνή και εθνικά ζητήματα ήταν στη όχθη των διεθνών ιμπεριαλιστών. Με αυτούς που θέλουν να κατεδαφίσουν και να ισοπεδώσουν την ιστορία μας, τις επαναστατικές παραδόσεις μας, τις κατακτήσεις του λαού μας, τον Πολιτισμό μας, τα ιστορικά καλλιτεχνικά μας επιτεύγματα και εσένα τον ίδιο, ως μοναδικό δημιουργό και εκφραστή αυτών των επιτευγμάτων…

Είναι αυτοκτονία και διασυρμός
να ενώνεις τη φωνή σου με τους επαγγελματίες «αντιρατσιστές», που άκουγαν Μίκη και έβγαζαν σπυράκια, να νομιμοποιείς όλα τα ιδεολογήματα των πολυεθνικών, των χρηματιστηριακών μαφιών (τύπου Σόρος) και του πλανητικού ιμπεριαλισμού.

Είναι «εσχάτη προδοσία» να αποδέχεσαι να γίνεις έρμαιο των πλέον βάρβαρων και μολυσματικών εστιών των νταβατζήδικων πολιτικών παιχνιδιών και των επιδοτούμενων λακέδων του αμερικανισμού και της νεοταξικής προπαγάνδας.

Είναι έσχατος εξευτελισμός να αναιρείς το «δαιμόνιο» της σκέψης σου και όλα αυτά που κατά καιρούς, και ιδιαίτερα στα τελευταία χρόνια της ιμπεριαλιστικής μοχθηρίας, έχεις με τόλμη υποστηρίξει.

Το «οχυρό» Μίκης αλώθηκε. Μετά τη βράβευσή του από το αμερικανικό κολλέγιο και τους ύμνους στον αμερικανισμό ήρθε η τελευταία πράξη του δράματος: Ο Μίκης ετέθη επικεφαλής στο μαύρο Μέτωπο των επαγγελματιών «αντιρατσιστών», στο Μέτωπο του αντιρατσισμού των διεθνών χρηματιστηριακών μαφιών, των επιδοτούμενων λακέδων και υβριστών του.

Ο Μίκης προσχώρησε σε αυτούς που έφτυνε!


Συντάχθηκε ανοικτά με του νεκρούς της Ιστορίας, με τη μεταλλαγμένη «αριστερά», με όλους αυτούς που καλύπτουν την προδοσία τους με ηχηρές φράσεις περί «φασισμού» και «ρατσισμού».

Όλοι οι φωνακλάδες του κατεστημένου, ιδιαίτερα οι μεταλλαγμένοι «αριστεροί» και οι επιδοτούμενοι προπαγανδιστές της πολυχρωμίας εξαπατούν με το εξής τέχνασμα: Με τη δολοφονία του περιεχομένου και τη θεοποίηση της φράσης.

Στην Αριστερά το περιεχόμενο ξεπερνάει τη φράση, στους μεταλλαγμένους «αριστερούς» γενίτσαρους, η φράση ξεπερνάει το περιεχόμενο.

Σε άλλο κείμενό μας θα δείξουμε αυτή την απάτη των φράσεων χωρίς περιεχόμενο που υπέγραψε ο Μίκης…



[/size]
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 12, 2009 1:21 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεύση Σόρος


Άραγε ποιός τη συνέταξε;
Μυρίζει ΥΨΗΛΟΥ επιπέδου γραφίδα..!!


Έχουν τόσο πολύ θορυβηθεί από τη λαϊκή οργή που επιστράτευσαν και το Μίκη.
Ο Μίκης υπογράφει μαζί με τα «Συνασπιστήρια», τους επαγγελματίες «αντιρατσιστές» , τους υμνητές των κουκουλοφόρων που κτύπαγε, τις προτάσεις της «Σέχτας» των μυστικών υπηρεσιών και τον …Βαλλιανάτο!!!
Διαβάστε το κείμενο και τις υπογραφές.




=========================================


ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Ανοιχτή Εκδήλωση: Δευτέρα 13/7, 7.00 μμ, Νομική


Να σταματήσουμε τα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης!
Ανησυχούμε για την κλιμάκωση της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. ευθυγραμμίζονται στην αντιμετώπιση ότι η μετανάστευση και η προσφυγιά είναι έγκλημα που πρέπει να τιμωρηθεί με στρατόπεδα συγκέντρωσης, μαζικές απελάσεις, ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, μακρόχρονες φυλακίσεις των αιτούντων άσυλο.
Θέλουν να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την φτώχεια, την υποβάθμιση της ζωής στις γειτονιές, την ανεργία, την διάλυση του κράτους πρόνοιας και της δημόσιας Παιδείας και Υγείας.
Θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έρχονται στην Ελλάδα κατατρεγμένοι από τους πολέμους και την κατοχή που προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η κατοχή στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Σομαλία... Έρχονται, γιατί δικτάτορες - με την στήριξη του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. - καταδικάζουν στην πείνα εκατομμύρια ανθρώπους στην Αφρική και στον Τρίτο Κόσμο προκειμένου να ξεπληρώσουν τα δάνεια του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Αντί για ανθρώπινη υποδοχή και αλληλεγγύη σε διωκόμενους ανθρώπους, πέφτουν πάνω στην σιδερόφρακτη πολιτική της Ευρώπης-φρούριο, πνίγονται στα κύματα του Αιγαίου, ακρωτηριάζονται στις νάρκες του Έβρου. Μάλιστα, η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει την ΕΕ ακόμη πιο ρατσιστική, με θωράκιση των συνόρων μέσω κοινών περιπολιών Ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και «πλωτές φυλακές».
Η «μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση» που υποστήριξε η αξιωματική αντιπολίτευση δεν συνάδει με τις παραδόσεις αγώνων των συνδικάτων και των κινημάτων για νομιμοποίηση των μεταναστών και ένταξη στη κοινωνία με πλήρη δικαιώματα.

Να κλείσουμε το δρόμο στην απειλή των φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ.!

Χέρι- χέρι με την βάρβαρη αστυνομική καταστολή, τους εξευτελισμούς στα αστυνομικά τμήματα και στους δρόμους, σηκώνει το ανάστημά της στις γειτονιές η φασιστική δράση «αγανακτισμένων πολιτών» με την καθοδήγηση του ΛΑ.Ο.Σ. μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Προωθούν «εκκαθαριστικές επιχειρήσεις» κατά των μεταναστών, όπως στην Πάτρα και τον Άγιο Παντελεήμονα.
Θέλουν εθνοκάθαρση ναζιστικής έμπνευσης. Ο Χίτλερ στοχοποιούσε τους Εβραίους και κατέληξε στο Oλοκαύτωμα, σήμερα οι νεοφασίστες στοχοποιούν τους μετανάστες κι οραματίζονται μια «καθαρή» Ευρώπη. Αποτελούν απειλή για τις ελευθερίες όλων μας.
Για την ενότητα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό!
Είναι ώρα να ενώσουμε τις γραμμές μας για να τους σταματήσουμε!
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κοινότητες μεταναστών, την Αριστερά, τα κινήματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, να ενωθούμε σε ένα ισχυρό μέτωπο για να βάλουμε φρένο στις ρατσιστικές επιθέσεις και τις φασιστικές προκλήσεις.
-Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις - σκούπα και οι απελάσεις.
-Να μην φτιαχτεί κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης.
-Διεκδικούμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.
-Απαιτούμε την απόδοση ασύλου σε κάθε κατατρεγμένο πρόσφυγα.
-Υποστηρίζουμε την συμμετοχή όλων στα συνδικάτα, πρόσβαση στην δημόσια Παιδεία και Υγεία.
-Να σταματήσουν οι θρησκευτικές διακρίσεις και η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
Ο αγώνας για να σταματήσουμε το άπλωμα της ρατσιστικής δημαγωγίας που δαιμονοποιεί την παρουσία των μεταναστών είναι δεμένος με τον αγώνα ενάντια στη ανεργία, για καλύτερες συνθήκες στις γειτονιές, για καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και πρόνοιας, για δημόσια παιδεία και κοινωνική ασφάλιση για όλους, για το δικαίωμα στην κατοικία ενάντια στη τσιμεντοποίηση των ελεύθερων χώρων.
Ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή, για μια καλύτερη κοινωνία απαλλαγμένη από την φτώχεια, τους πολέμους και την καταπίεση είναι αναγκαίος και εφικτός. Σ’ αυτόν τον αγώνα οι μετανάστες όχι μόνο δεν περισσεύουν, αλλά, όπως έδειξε και το παράδειγμα της Κωνσταντίνας Κούνεβα, είναι διατεθειμένοι να παλέψουν με απίστευτες θυσίες.
Καλούμε στην συγκρότηση της κίνησης «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ!» για να συντονίσουμε την δράση μας ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης και του ΛΑ.Ο.Σ.
Στηρίζουμε το συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη, στην Ομόνοια 7μμ, το πρώτο κοινό βήμα συντονισμένης δράσης κατά των ρατσιστικών μέτρων της κυβέρνησης και καλούμε σε ανοικτή εκδήλωση στις 13 Ιούλη στη Νομική 7μμ για να δώσουμε την συνέχεια στην ενωτική δράση.
Μίκης Θεοδωράκης,
Θεοδωράκη Μαργαρίτα,

Θεοδωράκης Παπαγγελίδης Αλέξανδρος,
Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας
Ζάχερ Μοχαμάντ, πρόεδρος Αφγανική Κοινότητα Ελλάδας
Λορέτα Μακόλευ, Ένωση Αφρικανών Γυναικών
Τζό Βαλένθια,KASAPI HELLAS, Ένωση Φιλιππινέζων Εργαζόμενων
Μαΐστρος Γιάννης, πανεπιστημιακός
Καβουριάρης Μάκης, πανεπιστημιακός
Πολίτης Τάκης, πανεπιστημιακός Θεσσαλία
Θεοχαράκης Νίκος, πανεπιστημιακός
Βαρουφάκης Γιάννης, πανεπιστημιακός
Παπαστεφανάκη Λήδα, πανεπιστημιακός, Κίνηση κατοίκων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας
Λιβιεράτος Δημήτρης, ιστορικός
Παπαχρήστος Δημήτρης, συγγραφέας
Μαούνης Αντώνης, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Αρχιτεκτόνων
Πάνου Γιάννης, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Αρχιτεκτόνων
Κότσιας Σπύρος, πρώην πρόεδρος ΠΟΣ
Σαββάκης Χρίστος, πρώην πρόεδρος ΟΣΠΑ
Νησιώτης Θανάσης, μέλος Δ.Σ. ΕΙΝΑΠ
Πηλιχός Δημήτρης, μέλος ΕΕ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Λαγός Σταμάτης, μέλος Δ.Σ. ΠΟΣ
Διαβολάκης Θανάσης, μέλος Δ.Σ. ΟΙΕΛΕ
Σταυρίδης Θανάσης, μέλος Γ.Σ. ΟΕΝΓΕ
Φωτέλλη Ειρήνη, Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Προσωπικού ΕΡΤ
Θεοχάρης Γιάννης, αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζόμενων ΙΝΤΡΑΚΟΜ
Συλαϊδής Βασίλης, μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων ΙΝΤΡΑΚΟΜ
Ανδρέου Τιάνα, αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Κεφαλαιαγοράς
Ρούσσος Παναγιώτης, ταμίας Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΟΣΕ - Ενότητα
Διαβολάκη Κατερίνα, ταμίας Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Κερατσινίου
Κυριάκης Βασίλης, μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζ. Νοσοκ. Αγία Όλγα
Κόυτρας Γιάννης, Πενταμελής Γιατρών Ιπποκράτειου Νοσοκ, Θεσσαλονίκης
Παπαχατζής Ηλίας, γραμματέας ΕΛΜΕ Ηλείας
Γαννιάρη Εφη, γραμματέας Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας
Κουράκης Νίκος, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Δασκάλων «Αθηνά»
Ρίζος Σεραφείμ, μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Δασκάλων Χανίων
Ασημακόπουλος Βασίλης, συνδικαλιστής ΙΚΑ
Θεοδωρόπουλος Βαγγέλης, σκηνοθέτης
Γέρου Κάτια, ηθοποιός
Τουλιάτος Νίκος, μουσικός
Μπέη Εύα, ζωγράφος
Δημητριάδη Τάνια, ζωγράφος
Κωστόπουλος Τάσος, δημοσιογράφος
Λίτσης Μωυσής, δημοσιογράφος "Ελευθεροτυπία"
Βαλλιανάτος Γρηγόρης, δημοσιογράφος
Κατημερτζή Ολγα, πρώην Δημ. Σύμβουλος Ν.Ιωνία
Βήχου Μαρίνα, Κίνηση κατοίκων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας
Ρουμπάνης Χρήστος, Κίνηση κατοίκων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας
Μάλαμα Αφροδίτη, πρόεδρος Συλλόγου Εργατικών Πολυκατοικιών Ρέντη
Αλωνιάτης Αποστόλης, Κίνηση Πολιτών Κηφι-SOS
Παπαϊωάννου Βασίλης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ιλισός
Ψύχας Σπύρος, εκπρόσωπος ΑΡΣΙΣ στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αστέγων(FEANTSA)
Κωνσταντίνου Πέτρος, Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης Ασύλου της ΕΕ
Δημητριάδη Μαρία, Κέντρο Μελέτης και Αντιπληροφόρησης για τη Μέση Ανατολή
Σηφακάκης Γιάννης, Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
Ραγκούσης Φραγκίσκος, δικηγόρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας
Ζώτος Δημήτρης, δικηγόρος
Παπαδοπούλου Χριστίνα, διεθνολόγος
Παυλοπούλου Αντα, τοπογράφος
Κατσταρέλη Άσπα, αρχιτέκτονας
Καλαντζόπουλος Γιώργος, αρχιτέκτονας
Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, αρχιτέκτονας
Χαλικιάς Αλέκος, αρχιτέκτονας
Οικονόμου Ουρανία, αρχιτέκτονας
Κιβήλου Βάσω, πολεοδόμος
Δεληπέτρου Πηνελόπη, βιολόγος
Καστανάρας Γιάννης, μεταφραστής
Καραλής Σωτήρης, καθηγητής ΤΕΙ
Μανωλάς Λευτέρης, συνταξιούχος ΟΣΕ


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ροβεσπιέρος στις Κυρ Ιούλ 12, 2009 7:16 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 12, 2009 7:13 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και τι εγινε;Κανείς πια δεν μπορει να σταματησει τη συνειδητοποιηση του ελληνικου λαου.Οποιος συνεχιζει να υποστηριζει τους λαθρομεταναστες θα καει οποιος και αν ειναι.
Επιστροφή στην κορυφή
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 12, 2009 7:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δηλαδή φίλε «επισκέπτη» κακώς μιλάμε, μια και όποιος τάσσεται με τους λαθρομετανάστες θα καεί!!!

Πολύ σχηματικά και απλοϊκά θέτεις τα ζητήματα.

Αναμφίβολα ιστορικά θα «καούν» όλοι αυτοί οι επιδοτούμενοι «αντιρατσιστές» και όποιος συντάσσεται μαζί τους.


Αλλά μέχρι να «καούν» θα παιχτούν πολλά παιχνίδια από τα μεγάλα αφεντικά που κινούν τα νήματα. Έχουν πολλές εφεδρείες να παίξουν, όπως αυτό το Μέτωπο με το Μίκη, για να επιβάλλουν μακάβριες λύσεις με το κάψιμο κάποιων ροδελών τους.

Και θα μπορούν να παίζουν και να εγκλωβίζουν αφελείς σε «σκιάχτρα», όσο δεν θα υπάρξει μαζικό λαϊκό κίνημα και δυναμικές οργανώσεις του.

Αν ήταν τόσο απλά θα είχανε επιλυθεί όλα τα ζητήματα.
Η Λερναία Ύδρα της Νέας Τάξης έχει πολλά κεφάλια.


Κόβεις μερικά και σου φυτρώνουν, με δεδομένη την ανυπαρξία επαναστατικών κινημάτων, άλλα. Π.χ Καρατζαφέρηδες ή άλλες «αριστερές» μεταμφιέσεις.

Και αυτή η Κίνηση με μπροστάρη το Μίκη πριμοδοτεί αγρίως και ενισχύει αυτούς που δήθεν θέλει να κτυπήσει: Τις ακροδεξιές καρικατούρες και τους Καρατζαφέρηδες: άλλα δεκανίκια της Νέας Τάξης και της θηριώδους απάτης.

Η κίνηση είναι διατεταγμένη και παγκόσμια. Το ίδιο γίνεται και στην Ιταλία. Ταυτόχρονα και εκεί ανακάλυψαν το κίνδυνο του «φασισμού».

Ζούμε τον αποτρόπαιο φασισμό της πλανητικής αυτοκρατορίας και μας κατασκευάζουν «σκιάχτρα» του παρωχημένου φασισμού, στα πρόσωπα του Μπερλουσκόνη, του Καραμανλή και του Καρατζαφέρη.

Και οι παραγωγοί και σκηνοθέτες όλων αυτών, τα διεθνή επιτελεία των ιμπεριαλιστών «νταβάδων» μένουν στο απυρόβλητο. Καθώς και οι «αριστερές» κυβερνήσεις, που εκτελούν ακριβώς το ίδιο έργο…

Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 12, 2009 10:05 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα τεμάχια του πάζλ




Η πραγματικότητα μιλάει μόνη της αν δεν την τεμαχίζεις σε ανεξάρτητα τεμάχια και γνωρίζεις να συνθέτεις τα γεγονότα.
Εάν παραθέσουμε συνθετικά τα τεμάχια του πάζλ θα διαπιστώσουμε ότι τα πράγματα είναι ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ.


Ζήτημα 1ον

Στις 10 Ιουνίου, η κ. Δαμανάκη (το τέκνο των νταβάδηκων μηχανισμών), στον Φλάς, προανάγγειλε το περιεχόμενο του σημερινού Μετώπου:
` «Είναι σαφές ότι ο Καραμανλής προκειμένου να κρατήσει την καρέκλα του και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, δε θα διστάσει να ζεστάνει και το αυγό του φιδιού».

Διαβάστε εδώ:


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=20835#20835


ακριβώς τα ίδια, πιο αναλυτικά λέει και το Μέτωπο με το Μίκη επικεφαλής!!!

Ζήτημα 2ον

Η μεγάλη «μάζα» των υπογραφών
του Μετώπου προέρχεται από τους πλέον «κραγμένους» επιδοτούμενους «αντιρατσιστές», από αυτούς που κάνουν «αποβάσεις» στον Αγ. Παντελεήμονα. Από αυτούς τους «αριστεριστές» (εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ) που περιφέρονται υμνολογώντας τους κουκουλοφόρους!!!
Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Θα μπορούσαν να βρούνε πιο «σοβαρά» πρόσωπα. Απλώς θέλουν να συνδέσουν το Μίκη με αυτό το «σινάφι» και να τον εξευτελίσουν τελειωτικά…

Ζήτημα 3ον

Ολόκληρο το κείμενο
αναπαράγει ατόφια περί ΛΑ.Ο.Σ και Χρυσής Αυγής (τέτοια πριμοδότησή τους δεν θα τη βλέπανε ούτε στα όνειρά τους) αυτά που υποστήριζαν οι επιδοτούμενοι «αντιρατσιστές. Αναπαράγει Όλα τα γλοιώδη ψεύδη των «Νονών» των καθεστωτικών, «προοδευτικών» ΜΜΕ.

Αυτά τα «προοδευτικά» ΜΜΕ που έφεραν τον Ερντογκάν στην Αθήνα και περιέγραφαν με λεπτομέρειες τη συνάντησή του με τον Καραμανλή!!!

Τέτοια αξιοπιστία!!!

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ τις «αλήθειες» τους για τον Αγ. Παντελεήμονα.

Πάνω σε αυτές τις «αλήθειες» κινείται όλο το κείμενο του «Μαύρου Μετώπου» των «νταβάδων», με το Μίκη και την κόρη του επικεφαλής…

` Ζήτημα 4ον

Να μη μας διαφύγει και η προκήρυξη της «Σέχτας» των μυστικών υπηρεσιών.
Περίληψη και σε άλλη διατύπωση αποτελεί το κείμενο του Μετώπου του Μίκη!!!


Ζήτημα 5ον

Με το ίδιο περιεχόμενο, για το «αυγό του φιδιού» δηλαδή, κυκλοφόρησε κείμενο και στην Ιταλία από Ιταλούς διανοούμενους, ταυτόχρονα!!!

Συνθέστε τα τεμάχια του πάζλ και θα ανακαλύψετε ποιοι βρίσκονται πίσω από τέτοιες κινήσεις και τι επιδιώκουν…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ειδικος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 13, 2009 10:12 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Μίκης πάει για ΠτΔ.

Προσπαθεί λοιπόν να δημιυοργήσει το "αρμόζων" προφίλ για τη διεκδίκηση του αξιώματος και την ψήφο των πολιτικάντηδων.

Ο Μίκης ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ξεπούλησε τους αγώνες του.

Πόσο δίκιο είχε ο αείμνηστος Μπιθικώτσης...
Επιστροφή στην κορυφή
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούλ 13, 2009 12:16 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι ταχυδακτυλουργίες του καθεστωτικού «αντιρατσισμού»

Με φράσεις, με ξόρκια και ταχυδακτυλουργίες δεν μπορεί να καλύψεις τα τεράστια θεωρητικά και πολιτικά κενά σου, ούτε τη μεταλλαγμένη «αριστερή» σου ταυτότητα. Πάντα η αποστεωμένη σεχταριστική σκέψη βρίσκει καταφύγιο στις αφαιρέσεις και τις σοφιστείες, στη δολοφονία του συγκεκριμένου περιεχομένου και στη δαιμονοποίηση της φράσης.

Οι επιδοτούμενοι «ήρωες» του «αντιρατσισμού» δεν ανήγαγαν μόνο ένα φυλετικό όρο, «ρατσισμός», σε θεμελιακό κλειδί της κοινωνικής ανάλυσης, κατακρεουργώντας έτσι κάθε μαρξιστική, ταξική θεώρηση των πραγμάτων (και το παίζουν και αριστεροί), αλλά προχώρησαν ακόμα παραπέρα: συγκαλύπτουν με το ταχυδακτυλουργικό αυτό τέχνασμα τον επιδοτούμενο, από τα ισχυρά ιμπεριαλιστικά κέντρα, «αντιρατσιμό» και το δικό τους μακάβριο και διατεταγμένο ρόλο τους.

Το «Ρατσισμό» ή τον «εθνικισμό» ως κλειδί ερμηνείας δεν τον χρησιμοποίησαν ΠΟΤΕ οι μαρξιστές και τα επαναστατικά κινήματα. Προκαλούμε να μας βρούνε, έστω και ένα κείμενο των θεωρητικών και ηγετών του επαναστατικού κινήματος, που να χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους, σαν κλειδιά κοινωνικής και πολιτικής ερμηνείας. Αντίθετα οι κλασσικοί του μαρξισμού μίλησαν με εντελώς αντίθετο πνεύμα.

Ως κλειδί ερμηνείας, το «ρατσισμό» και τον «εθνικισμό» τον πλάσαραν τα νέα ιδεολογήματα του πλανητικού ιμπεριαλισμού, με πρωτοπόρους τη Θάτσερ, τους μαφιόζους των Ολυμπιακών αγώνων και του ποδοσφαίρου, τον Ανδριανόπουλο και τα ποικίλα φερέφωνα του νεοφιλελευθερισμού.

Στην Ελλάδα αυτά τα ιδεολογήματα αναπτύχθηκαν θηριωδώς από τον «εκσυγχρονισμό», τα μεγάλα συγκροτήματα της καθεστωτικής προπαγάνδας (ΜΜΕ) και τις επιδοτούμενες «εστίες» της αριστερής μετάλλαξης και «εκσυγχρονιστικής» ενσωμάτωσης.

Οι «ήρωες» του επιδοτούμενου «αντιρατσισμού», όλα αυτά τα μορμολύκεια που έχουν κάνει επάγγελμα τον «αντιρατσισμό» και τον «αντιεθνικισμό», δίχως καμιά αναφορά στην αγωνιστική, αριστερή κληρονομιά και στη μαρξιστική θεωρία, «διακινούν» και «πωλούν» όλα αυτά τα νέα ιδεολογικά ναρκωτικά και παραισθησιογόνα, με φράσεις και ρητορείες «αριστερίζουσες», με ποικίλες «αριστερές» αλχημείες και τεχνάσματα.

Ο λόγος όλων αυτών των δήθεν αριστερών «αντιρατσιστών» δεν έχει καμία σχέση με τη θεωρία και την πράξη της Αριστεράς.
Είναι ένας λόγος ηθικολογικός και ρητορικός, ένας λόγος μονοσύλλαβος: «Ρατσισμός», «εθνικισμός», «φασισμός» και τα παρόμοια. Ποτέ δεν ανέπτυξαν και δεν πρόταξαν το συγκεκριμένο περιεχόμενο αυτών των εννοιών, στη σημερινή παγκόσμια, ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων: Φράσεις νεκρές περιεχομένου, αναθέματα, αφορισμοί, ταμπέλες και στιγματισμοί…

Όλοι αυτοί είναι ταχυδακτυλουργοί απατεώνες που κρύβουν το μοχθηρό, φαιό πρόσωπό τους και τις περίπλοκες και υπόγειες καθεστωτικές εξαρτήσεις τους πίσω από κλισέ εννοιών και συνθηματολογικές, αντιιμπεριαλιστικές φωνασκίες.

Αυτό κάνουν και σε αυτό το κείμενο για να συγκαλύψουν την ιμπεριλιαστική πραγματικότητα, τα συγκεκριμένα κοινωνικά (ταξικά προβλήματα) και τον άθλιο ρόλο τους.

Ας δούμε συγκεκριμένα κάποιες από αυτές τις ταχυδακτυλουργίες:

Ταχυδακτυλουργία πρώτη:
Αρχίζουν το κείμενό τους με ρητορείες εναντίον της κυβέρνησης και του ΛΑ.Ο.Σ. για να εμφανιστούν δήθεν αντικαθεστωτικοί και «αριστεροί».

Ουσιαστικά εδώ, συγκαλύπτουν πίσω από τις φράσεις τούτο: Ότι ευθυγραμμίζονται πλήρως με τους σχεδιασμούς του οικονομικού καταστεμένου και του παρακράτους του, υλοποιώντας κατά γράμμα την πολιτική του: Την αποδόμηση, αναπαλαίωση και ολοκληρωτικό έλεγχο του πολιτικού σκηνικού.

Τόσο οι πλανητικοί, όσο και οι εγχώριοι «νταβάδες», περιορίζονται ακριβώς στην κατεδάφιση μόνο της «δεξιάς», στην πολιτική πριμοδότηση της προβοκατόρικης «τσόντας» του Καρατζαφέρη και στην απόπειρα γέννησης μιας νέας «εκσυγχρονισμένης» «κεντροαριστεράς» και «κεντροδεξιάς»!!!

Το νέο «επιχείρημα» που προωθείται είναι τούτο: Η κλασσική «δεξιά» είναι «φασιστική απειλή»!!!

Ούτε λεξούλα δεν υπάρχει για την άλλη τη «σύγχρονη δεξιά», για το «εκσυγχρονιστικό» παρακράτος και το ολοκληρωτικά σάπιο καπιταλιστικό καθεστώς.

Ούτε λεξούλα
δεν υπάρχει για το κεφάλαιο και τους ποικίλους μηχανισμούς του που αφού δημιούργησαν αυτά τα εφιαλτικά προβλήματα τώρα προωθούν τις λύσεις που υλοποιεί το κυβερνητικό, υπαλληλικό τους επιτελείο. Οποιοδήποτε κυβερνητικό επιτελείο και το πλέον «αριστερό» τις ίδιες λύσεις θα προωθούσε από τη στιγμή που αυτές εντάσσονται μέσα στα συμφέροντα και τους σχεδιασμούς των «νταβάδων».

Μπορούνε να μας πούνε αυτοί οι δήθεν «αριστεροί» πότε και πού οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα σήμερα, είναι «ανεξάρτητες» από τους μηχανισμούς της ιμπεριαλιστικής εξουσίας και μη «δεξιές»;


Τέτοιο κοπανιστό αέρα μας σερβίρουν,
καθαρόαιμης αστικής λογικής και μας το παίζουν και αντικαθεστωτικοί. Την ίδια λογική έχει και ο Καρατζαφερης: Ότι δηλαδή μια κυβέρνηση «καλή» ή ένας καλός «ηγέτης» θα «ανατρέψει» τις εξαρτήσεις. Οι διαφορές τους είναι στο «χρώμα». Ο Καρατζαφέρης θέλει «ισχυρό κράτος», ενώ αυτοί θέλουν «αριστερό κράτος», κράτος «αντιεξουσιαστικό»!!!

Ταχυδακτυλουργία δεύτερη:

Για να επιβεβαιώσουν την «αριστερή» τους ταυτότητα πετάνε και μερικές κορώνες ρητορικές εναντίον του ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ που προκαλούν τις καταστροφές και τα κύματα των εξαθλιωμένων «μεταναστών» και «προσφύγων».

Έτσι με τον γενικόλογο αναθεματισμό του ιμπεριαλισμού ξοφλάμε με τα συγκεκριμένα προβλήματα και τη «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης». Σταματούμε δηλαδή εκεί απ’ όπου θα έπρεπε να αρχίσουμε και το χειρότερο: Ταχυδακτυλουργικά μετατοπίζουμε τα πάντα στον «κακό» ιμπεριαλισμό και με αυτή την αφαίρεση της αφαίρεσης και τη ρητορική καταγγελία συγκαλύπτουμε τα ΠΑΝΤΑ:

α). Την ιμπεριαλιστική λογική των «ανοικτών συνόρων» που έχει κατακεραυνωθεί από τους μαρξιστές. Δηλαδή τη ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ πρακτική του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ της εισαγόμενης αθλιότητας που δημιουργεί, των εισαγόμενων αλλοδαπών δούλων που το κεφάλαιο σχεδιασμένα επιτελεί για να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Τα έχουμε αναλύσει διεξοδικότατα…

Σιγή ιχθύος, επίσης, από τους επαγγελματίες «αντιρατσιστές» πάνω στις απόψεις των κλασσικών του μαρξισμού για αυτές τις «εισαγωγές» εργατών. Φαίνεται ότι και αυτοί ήταν «ρατσιστές»!!!

β). Με τα ταχυδακτυλουργικά τρικ των αντιρατσιστικών φράσεων συγκαλύπτουν και το ελεεινό ρόλο τους: Αυτόν του επιδοτούμενο γραναζιού του κεφαλαίου.

Γιατί στη συγκεκριμένη πράξη προπαγανδίζουν και προωθούν τα συμφέροντα και τα ιδεολογήματα του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και των μηχανισμών του. Αυτό που αποτελεί το κριτήριο δεν είναι το τι λες και ποια ρούχα ή χρώματα φοράς, αλλά αυτό που πράττεις και προωθείς συγκεκριμένα. Και όλοι αυτοί οι κύριοι προπαγανδίζουν και πράττουν ακριβώς αυτά που προωθεί το πολυεθνικό κεφάλαιο, οι εγχώριοι «νταβάδες» και το πολιτικό κατεστημένο.

Μπορεί, αλήθεια να μας πουν τι διαφορετικό λένε για το «μεταναστευτικό» τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τα κόμματα, τα διεφθαρμένα Συνδικάτα, οι «προπαγανδιστές» του νεοφιλελευθερισμού και τι έπραξαν μέχρι τώρα;

Οι διαφορές βρίσκονται στη διαχείριση του εκρηκτικού προβλήματος. Όλοι είναι υπέρ των λαθρομεταναστών και αναζητούν λύσεις νομιμοποίησής τους και τέτοιας διαχείρισης που να εξαπατά καλύτερα τον ελληνικό λαό.

Τέτοιες καθεστωτικές, διαχειριστικές λύσεις προτείνουν και οι επαγγελματίες αντιρατσιστές καλυπτόμενοι πίσω από αντι-ιμπεριαλιστικές γενικολογίες.

Αντι-ιμπεριαλιστές στα λόγια και διαχειριστικοί λακέδες του ιμπεριαλισμού στην πράξη….

Ταχυδακτυλουργία τρίτη:

Μιλάνε για «μετανάστες» και «πρόσφυγες» εξαπατώντας συνειδητά και εξαφανίζοντας την έννοια της «λαθρομετανάστευσης» και το ιμπεριαλιστικό κύκλωμα γύρω από τη «λαθραία» εισαγωγή δούλων. Δεν υπάρχουν «λαθραίοι άνθρωποι» μας λένε οι αστοί ηθικολόγοι με τα «αριστερά» πρόσωπα. Παίρνουν μια αστική αφαίρεση, ο «άνθρωπος» και ηθικολογούν. Θα καταπιαστούμε σε ιδιαίτερο άρθρο με αυτή την απάτη που τολμούν να την εμφανίζουν και σαν «αριστερή» θέση.
Πριν καταπιαστούμε θα τους παραπέμπαμε στο έργο του Μαρξ, «αθλιότητα της φιλοσοφίας» για να διαπιστώσουν από πρώτο χέρι πόσο «αριστεροί» είναι, πόσο διαποτισμένοι, με το αζημίωτο φυσικά, από τη αστική φιλοσοφία. Πάει πολύ αυτά τα μίσθαρνα όργανα του αστικού καθεστώτος να μας το παίζουν «αριστεροί»…

Η ταχυδακτυλουργία εδώ συνίσταται στη μετατόπιση της σχεδιασμένης ιμπεριαλιστικής «λαθραίας» εισαγωγής ξένων, στους «μετανάστες» και «πρόσφυγες».

Καμία σχέση δεν έχει η αλλοδαπή εισβολή-κατοχή της Ελλάδας ούτε με το κλασσικό «μεταναστευτικό» φαινόμενο, ούτε με τους «πρόσφυγες», ούτε με το «πολιτικό άσυλο». Έχει λεπτομερειακά αναλυθεί και τεκμηριωθεί αυτό το ζήτημα από το ΡΕΣΑΛΤΟ και από το φόρουμ.

Αντίθετα,
δεν υπάρχει ούτε άρθρωση θεωρητικού και πολιτικού λόγου που να τεκμηριώνει τις ταχυδακτυλουργίες των καθεστωτικών «επιχειρημάτων» περί «μετανάστευσης» και «προσφυγιάς».

Τελευταία ταχυδακτυλουργία.

Μιλάνε για «φασιστική απειλή». Και σε αυτό το ζήτημα οι επιδοτούμενοι «αριστεροί» αδαείς ισοπεδώνουν τα πάντα. Φράσεις ηχηρές για να συγκαλύψουν το πλανητικό φασισμό που ζούμε και να κατασκευάσουν «σκιάχτρα», έτσι, ώστε να προωθούνται πιο αποτελεσματικά τα σχέδια και η προπαγάνδα του πλανητικού φασισμού που ζούμε.

Η μαρξιστική βιβλιογραφία είναι πλουσιότατη πάνω στην ανάλυση του φασισμού. Την αγνοούνε σκοπίμως και δολίως. Και την παρακάμπτουν, ακριβώς γιατί «φασισμοί» του παλιού τύπου, αυτού των εθνικών ιμπεριαλισμών και μιλιταρισμών δεν μπορεί να υπάρξουν σήμερα.

Σε εθνικό επίπεδο κανένας τέτοιος φασισμός δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε μπορεί να γεννηθούν, σήμερα Χίτλερ και Μουσολίνι σε εθνικό επίπεδο.

Σήμερα ζούμε τον ολοκληρωτισμό της παγκόσμιας αγοράς και του πλανητικού, ΟΧΙ του εθνικού, ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου. Τα πάντα είναι υποταγμένα στην πλανητική Νέα Τάξη και οι Μπερλουσκόνι ή οποιοσδήποτε άλλος δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά «φαστικά» πρότυπα. Μόνο εντελώς αδαής και πουλημένα όργανα των πολυεθνικών και των μυστικών υπηρεσιών μπορεί να μιλούν για «φασιστική απειλή» από Μπερλουσκίνι, Καραμανλή ή Καρατζαφέρη.

Αυτό το ιδεολόγημα που ανασύρει κινδυνολογικά τις παλιές φασιστικές φιγούρες και δαιμονοποιεί τυχοδιώκτες, όπως ο Καρατζαφέρης, είναι συνειδητά δόλιο:

Συγκαλύπτει
το σύγχρονο ολοκληρωτισμό της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης που ζούμε και το φασισμό του αυτοκρατορικού κράτους της Νέας Τάξης με αιχμή του δόρατος τις ΗΠΑ και περιφερειακά όργανα την Ε.Ε.

Χρησιμοποιείται από αυτούς τους νεοφασιστικούς μηχανισμούς και τα «τσιράκια» τους για τα ποικίλα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται σε βάρος των κοινωνιών, των εθνών και των λαών.

Σε αυτά τα παιχνίδια είναι μέσα οι ποικίλοι επαγγελματίες «αντιρατσιστές» και «αντιεθνικιστές».

Και το σύνθημα του κειμένου: «Να κλείσουμε το δρόμο στην απειλή των φασιστών του ΛΑ.Ο.Σ.!», είναι μια ταχυδακτυλουργική επινόηση η οποία πριμοδοτεί, στις σημερινές συνθήκες της λαϊκής οργής, τον ΛΑ.Ο.Σ. Μοχθούν να κατασκευάσουν τον Καρατζαφέρη μεγάλη πολιτική δύναμη. Τον ανυψώνουν από τη μια σε «φασιστική απειλή» και ταυτόχρονα τον προβάλλουν ΟΛΑ τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα Μαντεία του συστήματος αφηνιασμένα. Στέλνουν δηλαδή τους οργισμένους και αηδιασμένους πολίτες προς τη «φασιστική απειλή»!!!

Πάντα οι δωσίλογοι και η χρεοκοπημένη «αριστερά» (ιδιαίτερα ο σταλινισμός) κατασκευάζουν «διαβόλους» για να καλυφτούν και να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 14, 2009 9:37 am    Θέμα δημοσίευσης: «Εδώ είναι το τριαντάφυλλο, εδώ χόρεψε» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Εδώ είναι το τριαντάφυλλο, εδώ χόρεψε»
Hier ist die Rose, hier tanze


Το «τριαντάφυλλο», για έναν αυθεντικό αριστερό είναι η σοσιαλιστική Επανάσταση και σε αυτό το ρυθμό χορεύουν.

Οι μεταλλαγμένοι «αριστεροί» χορεύουν στους ρυθμούς της παγκοσμιοποίησης, της χρηματιστηριακής «πολυπολισμικότητας», των «ανοικτών συνόρων» και της επιδοτούμενης, «αντιρατσιστικής» υστερίας.

Το «τριαντάφυλλο» έχει αντικατασταθεί από τα δάφνινα στεφάνια του «αριστερού κύρους» τα οποία προεξοφλούνται στο χρηματιστήριο της νεοταξικής «δημοκρατίας».

Η σοσιαλιστική θεωρία έχει αντικατασταθεί από τα νέα ιδεολογήματα («ανθρώπινα δικαιώματα», «αντιρατσισμός», «γάμοι ομοφυλόφιλων», «μειονότητες» κ.λπ.) και τις «μυστικές συμφωνίες»: πολιτικάντικα εκλογικά παιχνίδια, ποικίλες επιδοτήσεις και κρατικές επιχορηγήσεις…

Η «επαναστατική δράση» «προήχθη» και αυτή: Φόρεσε κουκούλα!!!

Βεβαίως, η επαναστατική δράση χωρίς εισαγωγικά δεν έχει μυστικά ούτε ποτέ φοράει κουκούλα. Ό,τι είναι μυστικό και κουκουλοφόρικο ανήκει πάντα στην εξουσία, δηλαδή στην αντεπανάσταση. Και η μεταλλαγμένη «αριστερά» και τα «αριστερίστικα» υποπροϊόντα της στην εξουσία ανήκουν σήμερα…

Δεν προκαλεί, συνεπώς, καμία έκπληξη ότι όλες αυτές οι «αριστερές» ποικιλίες έχουν αφομοιώσει όλα τα χαρακτηριστικά της εξουσίας. Το κυριότερο να μη σκέφτονται, να μη μελετούν, να μην παράγουν ιδέες. Σφετερίζονται, απλώς, το όνομα «αριστερά», παπαγαλίζουν κούφιες «επαναστατικές» ρητορείες και αναπαράγουν όλα τα ιδεολογικά υποπροϊόντα, σε διάφορες παραλλαγές και συσκευασίες, του πλανητικού ιμπεριαλισμού.

Εδώ ακριβώς βρίσκεται η αφετηρία μεταπήδησης από την Επανάσταση στην Αντεπανάσταση, από τον αριστερό επαναστάτη στον «αριστερό» έμπορα, από το αυθεντικό στο μεταλλαγμένο.

Οι γνήσιοι αριστεροί λειτουργούν διαμετρικά αντίθετα από τους κάλπικους. Οι πραγματικοί αγωνιστές ασκούν αδιάκοπη κριτική στον ίδιο τον εαυτό τους, χλευάζουν με ωμή ακρίβεια τις ασυνέπειες, τις αδυναμίες και τις ελεεινότητες που παρουσιάζονται και στις γραμμές τους, μοχθούν να μάθουν να σκέφτονται, δεν επαναπαύονται ποτέ στις δάφνες τους και το κυριότερο: προσπαθούν, βάζοντας το μυαλό τους να πονέσει, να μελετήσουν και να επεξεργαστούν κάθε καινούργιο πρόβλημα, κάθε ιστορική φάση, κάθε λάθος και δεν μεθάνε από τις «επαναστατικές» φράσεις και τον τύπο των εννοιών.

Ένας αγωνιστής της Αριστεράς δεν δένει ποτέ τις αποσκευές του, ούτε κολλάει καθεστωτικά ένσημα των δάφνινων στεφανιών. Έχει πάντα στημένο το βλέμμα και το αυτί στην εσωτερική κραυγή της κοινωνίας: «Εδώ είναι το τριαντάφυλλο, εδώ χόρεψε».

Μπορεί να μας παρουσιάσουν σήμερα, όλοι αυτοί οι«ήρωες» με τα αριστερά, αριστερίστικα και αντιεξουσιαστικά προσωπεία, μια, έστω υποτυπώδη εργασία που να θέτει και να αναλύει τα μεγάλα προβλήματα του καιρού μας; Μια υποτυπώδη, έστω, ανάλυση για την αλλοδαπή εισβολή-κατοχή της Ελλάδας και τις συνέπειές της στον αγώνα για το σοσιαλισμό;

Να μας αναλύσουν τέλος πάντων το τι είναι ο «αντιρατσισμός» και ο «αντιεθνικισμός»; Γιατί είναι γνωστό και έχει αναλυθεί από τους θεωρητικούς του μαρξισμού, ότι τόσο ο «εθνικισμός», όσο και ο «αντιεθνικισμός» (το ίδιο και με το «ρατσισμό») είναι ιδεολογίες της κυρίαρχης τάξης (εθνικής στο παρελθόν, πολυεθνικής σήμερα), ιδεολογίες που χρησιμοποιούνται ανάλογα με τα εκάστοτε συμφέροντά τους.

Πώς, λοιπόν,
παπαγαλίζουν όλοι αυτοί οι «αριστεροί ήρωες» τον «αντιεθνικισμό» και τον «αντιρατσισμό», αυτά τα νέα ιδεολογήματα του πλανητικού ιμπεριαλισμού;

Εδώ αποκαλύπτεται,
όχι μόνο ότι είναι παντελώς ανίκανοι να αρθρώσουν και υποτυπώδη θεωρητικό και πολιτικό λόγο, αλλά και ότι αποτελούν τους «χρήσιμους ηλίθιους», στην καλύτερη περίπτωση, της ιμπεριαλιστικής μυθολογίας. Βεβαίως, υπάρχει και η πληθώρα των επιδοτούμενων ποικιλιών που έχουν αναλάβει εργολαβικά την προώθηση αυτών των «αντιρατσιστικών» και άλλων ιμπεριαλιστικών μύθων.

Εργολάβοι με «αριστερές» μεταμφιέσεις που παρασύρουν και εγκλωβίζουν με το σφετερισμό του «αριστερού κύρους» πολλούς αγνούς, αλλά αδαείς, άπειρους και αφελείς αγωνιστές.

Έργο όλων αυτών των εργολάβων
είναι να διαφθείρουν την καλόπιστη νεολαία που είναι βυθισμένη μέσα στο σκοτάδι της άγνοιας και να την εκπαιδεύουν μόνο στις κραυγές, στα συνθήματα και στους αφορισμούς. Και φυσικά στο να φοράνε κουκούλα, να καταστρέφουν, να καίνε και να σπέρνουν τυφλό μίσος.

Γι’ αυτό και «οργάνωσαν» και τον πλήρη εξευτελισμό του Θεοδωράκη. Τον εξευτέλισαν για αυτά που τόλμησε να διακηρύξει τελευταία και τον χρησιμοποιούν και σαν άλλοθι του καθεστωτικού «αντιρατσισμού».
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 14, 2009 5:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

O Μίκης Θεοδωράκη έστειλε το παρακάτω μήνυμα για να
διαβαστεί στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται στη Νομική στις 7



Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, το πρόβλημα των μεταναστών είναι πολύπλοκο και εξαιρετικά κρίσιμο, γιατί έχει σχέση με πολύ λεπτά εθνικά ζητήματα, σε όλους μας γνωστά.
Όμως πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή που για τον α΄ ή τον β΄ λόγο υπάρχουν μετανάστες στη χώρα μας και ζουν ανάμεσά μας, το στοιχείο που πρέπει να πρυτανεύσει είναι η ανθρωπιά, δηλαδή η ανθρώπινη συμπεριφορά, που μόνο αυτή κρίνει εάν ένας άνθρωπος, μια κοινωνία και ένας λαός μπορεί να θεωρείται πολιτισμένος ή βάρβαρος.
Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με συνανθρώπους μας αδύνατους, ανήμπορους, ξεριζωμένους από τον τόπο τους και γι’ αυτό ευάλωτους και ανυπεράσπιστους, εκτεθειμένους στον φόβο, στην πείνα, στο κρύο, στην αρρώστια και στην απόλυτη εξαθλίωση, θύματα της ανθρώπινης μισαλλοδοξίας.
Πώς και γιατί έφτασαν ως εδώ και ποιες πρέπει να είναι οι τελικές λύσεις, είναι θέματα που πρέπει να αναλυθούν και να συζητηθούν μπροστά στον λαό, πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις, που λόγω της ηθικής τους διάστασης πρέπει να έχουν το κύρος της εθνικής συναίνεσης, γιατί έχουν να κάνουν με την ουσία και την εικόνα της Ελλάδας, για την οποία όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες είμαστε συνυπεύθυνοι.
Προς το παρόν το γεγονός είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, καλώς ή κακώς, ζουν ανάμεσά μας, ζητούν την βοήθειά μας, με σκοπό να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο όριο ανθρώπινης διαβίωσης. Αντί γι’ αυτό η Πολιτεία και μια μικρή μερίδα του ελληνικού λαού τους αντιμετωπίζει σαν τραυματισμένα και γι’ αυτό άχρηστα ζώα, αφήνοντάς τους να ζήσουν μέσα στην απόλυτη αθλιότητα και αδιαφορώντας αν ανάμεσά τους υπάρχουν γυναίκες και μικρά παιδιά εκτεθειμένα στην πείνα και στην αρρώστια, που προσπαθούν να ζήσουν με τα αποφάγια μιας κοινωνίας αδιάφορης και ενός κράτους ανάλγητου με την σφραγίδα της βαρβαρότητας.
Πολλοί από μας δεν δεχόμαστε αυτή την ιδιότητα, του βάρβαρου, που μας τραυματίζει, μας ντροπιάζει, μας εκθέτει ως Έθνος μπροστά στην ανθρωπότητα και κηλιδώνει την ιστορία μας μέσα στην οποία η φιλοξενία αποτελούσε χαρακτηριστικό μας γνώρισμα, για το οποίο όλοι μας είμαστε υπερήφανοι.
Γι’ αυτό όπως στο παρελθόν ματώσαμε, για να νικήσουμε τον φασισμό, έτσι και τώρα δεν θα πρέπει να αφήσουμε τα υποκατάστατά του, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία να σηκώσουν κεφάλι. Πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις να ξεσκεπάσουμε και να καταγγείλουμε όλους αυτούς που με στόχο τους ανυπεράσπιστους μετανάστες επιχειρούν να νεκραναστήσουν τις φασιστικές νοοτροπίες και πρακτικές που μολύνουν την κοινή γνώμη και που επί πλέον βρίσκουν δυστυχώς, απήχηση στα ΜΜΕ, στην Κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, γεγονός που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την ίδια την Δημοκρατία μας, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αναδύθηκε μέσα από την πάλη του λαού μας ενάντια στον φασισμό της στρατιωτικής χούντας.
Αθήνα, 13.7.2009
Μίκης Θεοδωράκης



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 14, 2009 8:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Μίκης ανάμεσα σε δύο καρέκλες

Το «δαιμόνιο» μυαλό του Μίκη είναι σε θέση να διακρίνει τον εγκλωβισμό του στις «συμπληγάδες» που έχει αιχμαλωτιστεί. Το κείμενό του αποτυπώνει ολοκάθαρα την βαθιά και οδυνηρή αντίφασή του.

Από τη μια ο αετός που πετά ψηλά και από την άλλη η χαμηλή πτήση. Από τη μια οι αναλαμπές του «δαιμόνιου» μυαλού του που διακρίνουν, πολιτικά, καθαρά και από την άλλη οι ποικίλες εξαρτήσεις (συναισθηματικές και άλλες) που τον αιχμαλωτίζουν και τις εκφράζει ανάλογα: Με τα κλασσικά ανθρωπιστικά ιδεολογήματα.

Ο Μίκης προσπαθεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα. Κάθεται ανάμεσα σε δύο καρέκλες.

Ως πολιτική λογική, το κείμενό του αναιρεί τη λογική του κειμένου που υπέγραψε «εναντίον του ρατσισμού και του φασισμού»:

«Εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, το πρόβλημα των μεταναστών είναι πολύπλοκο και εξαιρετικά κρίσιμο, γιατί έχει σχέση με πολύ λεπτά εθνικά ζητήματα, σε όλους μας γνωστά…»
«Πώς και γιατί έφτασαν ως εδώ και ποιες πρέπει να είναι οι τελικές λύσεις, είναι θέματα που πρέπει να αναλυθούν και να συζητηθούν μπροστά στον λαό, πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις, που λόγω της ηθικής τους διάστασης πρέπει να έχουν το κύρος της εθνικής συναίνεσης, γιατί έχουν να κάνουν με την ουσία και την εικόνα της Ελλάδας, για την οποία όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες είμαστε συνυπεύθυνοι..»


Αυτές οι δύο παράγραφοι αναιρούν κυριολεκτικά τη φιλοσοφία, την πολιτική αντίληψη και πρακτική όλων αυτών που έχουν κάνει επάγγελμα τον «αντιεθνικισμό» και τον «αντιρατσισμό».

Αυτοί ακούνε «εθνικό» και βγάζουν σπυράκια. Ούτε αποδέχονται κανένα «μεταναστευτικό» ζήτημα. «Ανοικτά σύνορα» θέλουν και πολλά άλλα που τα έχουμε περιγράψει λεπτομερώς. «Αποβάσεις» σε επαρχιακές πόλεις και σε γειτονιές κάνουν για να «καθαρίσουν» το «ρατσισμό» των ιθαγενών.

Για ποιο λαό τους μιλάς Μίκη;
Για όλους αυτούς, τους ελαχιστότατους, ο λαός είναι «εθνικιστής» και «ρατσιστής».

Μια, όμως και αναφέρεις το λαό. Ρωτήθηκε ΠΟΤΕ ο ελληνικός λαός για οποιοδήποτε ζήτημα; Ετέθη ποτέ αυτό το αίτημα από οποιονδήποτε;

Και δεν είναι μικρή μερίδα του ελληνικού λαού που αντιδρά και οργίζεται στον ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ (αυτό σου διέφυγε Μίκη) αλλοδαπό εφιάλτη. Είναι η συντριπτική, δραματικά συντριπτική, πλειοψηφία του ελληνικού λαού.


Θέτει ο Μίκης μια, πράγματι, διαφορετική λογική.
Αποδέχεται το πρόβλημα και τις εθνικές διαστάσεις του, ζητάει διάλογο «μπροστά στο λαό» (ξέχασε ότι κάθε αίτημα για διάλογο πάνω σε αυτό το ζήτημα συλλήβδην χαρακτηρίζεται «ρατσιστικό»), ζητά το κύρος μια «εθνικής συναίνεσης» (και μόνο η φράση αυτή προκαλεί αλλεργία σε αυτούς που από κοινού υπέγραψε για το «αντιρατσιστικό μέτωπο»). Μόλις όμως θέτει τη διαφορετική λογική, αμέσως μετά, γκρεμίζεται από τα ψηλά στα χαμηλά.

Έθεσε πολλά και έπρεπε να επανέλθει στην «τάξη» και να δικαιολογήσει το τραγικό ολίσθημά του.

Το καταφύγιο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι οι ηθικές αφαιρέσεις και τα γνωστά αστικά κλισέ περί «ανθρωπισμού».

Με τις ανθρωπιστικές αφαιρέσεις συγχωρούνται οι αμαρτίες. Αλλά ο πραγματικός ανθρωπισμός και όχι ο ψευτοανθρωπισμός των ηθικολόγων αστών Φιλισταίων είναι πρώτα απ’ όλα ζήτημα ΠΟΛΙΤΙΚΟ.

Στις απάνθρωπες στρατηγικές
και οργανωμένες πρακτικές του ιμπεριαλισμού δεν μπορεί να υπάρξει ανθρωπισμός, ούτε μπορεί οι λαοί να ακολουθήσουν το μοιρολατρικό θεώρημα «σφάξε με Αγά μου ν’αγιάσω».

Οι κτηνώδεις αυτές ιμπεριαλιστικές στρατηγικές, οι αποτρόπαιες αυτές ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ της καταιγιστικής εισβολής της αλλοδαπής αθλιότητας εξαπλώνουν την απανθρωπιά και τη φρίκη, ακόμα και στους «Αγίους».

Οι διαδικασίες αυτές των «ανοικτών συνόρων» και της αθρόας, «λαθραίας», οργανωμένης και στοχευμένης αλλοδαπής εισβολής ρίχνει στα έσχατα όρια της αθλιότητας τους πάντες: Ξένους και ντόπιους. Συνακόλουθα δημιουργεί συνθήκες κτηνώδεις και φρίκης.

Και αυτό Μίκη είναι το πλέον ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, είναι η βαρβαρότητα στην κτηνώδη μορφή της.


Για ποιο ανθρωπισμό, λοιπόν, μιλάμε, μέσα σε συνθήκες άγριανθρωπισμού;

Φυσικά δεν θέτει και πολλά άλλα ο Μίκης. Τίποτε απ’ αυτά τα οποία έχουμε εκθέσει και αναλύσει εδώ μέσα.

Τα αντιλαμβάνεται, αυτό δείχνουν κάποιες γραμμές του κειμένου του και ιδιαίτερα αυτά που υπονοεί κάτω από τις γραμμές. Αλλά πώς να τα θέσει; Θα έπρεπε να καταγγείλει ανοικτά τον εγκλωβισμό του. Γι’ αυτό αιωρείται ανάμεσα στις οδυνηρές αντιφάσεις του.

Μίκη σήμερα τα μισόλογα είναι έγκλημα. Αυτό πρέπει εσύ να το γνωρίζεις καλύτερα από όλους μας…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 15, 2009 12:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν ειναι και τοσο αντιφαση.Το ανθρωπιστικο προβλημα υπαρχει αντικειμενικα και γινεται πολιτικο.
Οι λαθρομεταναστες ερχονται απο την Τουρκια με βαρκες που τις βυθιζουν μολις τους πλησιασουν πλοια του Λιμενικου.
Ποια ειναι η δικη σας θεση;Να τους αφηνουν να πνιγουν;
Να τους βυθιζουν επι πλεον;
O Μικης γραφει για εκθεση ως εθνος απεναντι στην ανθρωποτητα και κηλιδα στην ιστορια.Αυτο θα γινει σιγουρα αν ληφθουν παρομοια μετρα.Ηδη το BBC αναφερθηκε δυσμενως στην κατεδαφιση του καταυλισμου της Πατρας οπου δεν επαθε κανεις τιποτα.
Πολλοι συνυπογραφοντες με το Μικη φυσικα δεν ενδιαφερονται για καμμια εικονα της Ελλαδος που θελουν να καταστρεψουν.Αυτος ομως και οποιος ενδιαφερεται πρεπει να την λαβει υπ οψιν του.Ουτε μπορει να ξεφυγει αναγοντας τα παντα σε μελλοντικες επαναστασεις.Αν πρεπει να παρεις θεση τωρα πρεπει να παρεις με τα υπαρχοντα δεδομενα.
Αυτο που λεει στην αρχη για ρεαλισμο και οτι το προβλημα ειναι πολυπλοκο και κρισιμο ειναι η αληθεια.
Μπορει οι επιδοτουμενοι αντιρατσιστες να εχουν αλλο σκοπο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι υπαρχουν απλες λυσεις εκτος αν λυση θεωρουμε να πυροβολειται οποιος θελει να μπει,πραγμα ανεφικτο οχι μονο γιατι θα υποστει κυρωσεις η χωρα αλλα και γιατι θα καταρρευσει το ηθικο των φρουρων που θα σκοτωνουν αμαχους.
Η αντιφαση λοιπον υπαρχει στα πραγματα.Η μονη ενσταση που εχω ειναι οτι δεν επρεπε να μπει στην επιτροπη με τους πατεντατους εχθρους της χωρας και θα επρεπε να κανει ξεχωριστη δηλωση μονος του.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 15, 2009 1:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έχουμε αναλύσει συστηματικά και κουραστικά το πρόβλημα, τις θέσεις μας και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Ελάχιστα από αυτά βρίσκονται εδώ:


http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3543


Το ζήτημα, ωστόσο, δεν είναι ότι δεν μας παρακολουθείς, αλλά και δεν κατανοείς και την ουσία αυτών που διάβασες.

α). ΟΥΔΕΠΟΤΕ υποστηρίξαμε ότι περιμένουμε την Επανάσταση για την επίλυση των ζητημάτων. Αντίθετα κριτικάρουμε σκληρά τέτοιες μοιρολατρικές «θεωρίες».

β). Από τα «άμεσα μέτρα» που αναλύουμε στην παραπάνω παραπομπή φαίνεται καθαρά ότι είναι μακριά από μας να τους «πνίξουμε».
Το να πιάνεται κανείς από τα «πνιξίματα» των δουλεμπόρων είναι σαν να ζητά προσχήματα «ανθρωπιστικά για να «πνίξει» το πρόβλημα στις κοινωνικές, πολιτικές και συνακόλουθα ανθρωπιστικές διαστάσεις του, αυτές που θέσαμε στην κριτική μας στο Μίκη.

γ). Όταν απομονώνεις το ΟΛΟΝ της κριτικής και μένεις στο δήθεν ανθρωπιστικό ζήτημα αποκαλύπτεις τη θέση σου: Αυτή υπέρ των λαθρομεταναστών. Για την ταμπακέρα δεν βγάζει άχνα, ούτε πώς μπορεί να συνταιριάξει ο αντιρατσισμός με την λαθρομεταναστευτική «βόμβα», ούτε για τον ρατσισμό σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της και πάρα πολλά άλλα που «καταπίνεις»!!!
Εδώ η «ανθρωπιστική» σου ευαισθησία χάνεται, τόσο κάλπικη και καθεστωτική είναι…

δ). Αλήθεια ποια «απανθρωπιά» έχει δείξει ο ελληνικός λαός απέναντι στους αλλοδαπούς; Δεν μας λες για να το μάθουμε και εμείς;
Ποια «απανθρωπιά» έχει υπάρξει από μέρους του κυβερνητικού και πολιτικού κατεστημένου; Μήπως τα σκανδαλώδη προνόμια που παρέχουν στους ξένους. Μήπως ότι τους αφήνουν ανενόχλητους να βιοπραγούν, να μολύνουν τα πάντα, να διακινούν ναρκωτικά, να ξαπλώνονται τα «γκέτο», να παρανομούν ασυστόλως και να έρχονται παράνομα και να φιλοξενούνται;
Δεν μας τα λες καλά φίλτατε «Επισκέπτη». Μάλλον έχεις τις ίδιες ακριβώς απόψεις με αυτές του «αριστερού» κατεστημένου και των επαγγελματιών του «αντι-ρατσισμού».

ε). Ούτε μας εξηγείς, αφού η τοποθέτησή σου, ουσιαστικά δικαιολογεί τη «λαθραία» εισαγωγή αλλοδαπών, μια εισαγωγή καταιγιστική και χρόνια με τις ευλογίες και την παρότρυνση του κατεστημένου, μια «εισαγωγή» η οποία αποτελεί το κοινωνικό και πολιτικό κύτταρο για τον αγριοανθρωπισμό (αυτό το πέρασες στο «ντούκου»), ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ δυνατόν πάνω σε αυτούς τους απάνθρωπους όρους (απάνθρωπους για όλους) να οικοδομηθεί η «ανθρωπιά».

Φαίνεται αγνοείς ή κάνεις ότι αγνοείς ότι ο «ανθρωπισμός» δεν είναι αφηρημένο σχήμα ή θεϊκό φετίχ.
Είναι η πραγματικότητα που δίνει περιεχόμενο στις έννοιες. Όταν πολύ «φιλάνθρωπα» το κεφάλαιο εισάγει εκατομμύρια εξαθλιωμένους (λαθραίους ή νόμιμους) για τα δικά του κέρδη και πολιτικά συμφέροντα, σε βάρος των ιθαγενών λαών και ΠΟΛΥ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ, το να μιλά κανείς για «ανθρωπισμό», απλώς διακινεί τα νανουριστικά τραγουδάκια του κατεστημένου και των «επαγγελματιών» του «αντιρατσισμού». Τα τραγουδάκια εκείνα που επί χρόνια μας πρήξανε τα αυτιά και που δεν λένε, ΠΟΛΙΤΙΚΑ, τίποτε άλλο από: «Μπέστε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνεται».
Για σένα ανθρωπισμός φαίνεται ότι είναι να σκύψει το κεφάλι ο ελληνικός λαός σε όλο αυτόν τον εφιάλτη…


Αυτά αρκούν…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 15, 2009 7:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καθολου δεν θεωρω οτι φερθηκε ασχημα ο ελληνικος λαος στους μεταναστες.
Επισημαινω τα πρακτικα ζητηματα που προκυπτουν.
Ως προς τις θεσεις σας που ειναι :

Σταμάτημα όλων των δουλεμπορικών σκαφών και άμεση επιστροφή στα παράλια προέλευσής τους.

β). Άμεση επαναπροώθηση όλων των λαθρομεταναστών στις χώρες προέλευσής τους.

γ). Άμεση εξέταση όλων των αιτημάτων πολιτικού ασύλου και απόρριψη της συντριπτικής πλειοψηφίας, αφού είναι γνωστό ότι ελάχιστοι από όσους τα υποβάλλουν είναι πολιτικά διωκόμενοι.

δ). Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 5 ετών, μη εξαγοράσιμη στους εργοδότες που απασχολούν λαθρομετανάστες και χρέωσή τους με τα έξοδα επαναπροώθησης του αλλοδαπού. Δήμευση της περιουσίας όσων εργοδοτών επαναλάβουν το αδίκημα αυτό.

ε). Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 5 ετών, μη εξαγοράσιμη σε όσους ενοικιάζουν σπίτια σε λαθρομετανάστες.

ζ). Σταμάτημα έκδοσης νέων αδειών παραμονής εργασίας

η). Πρόσληψη κατά προτεραιότητα Ελλήνων στις κενές θέσεις εργασίας.

θ). Ενίσχυση της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής.


α.Αναφερθηκα στη συγκεκριμενη πρακτικη να βουλιαζουν τις βαρκες μολις πλησιαζει το Λιμενικο.Βασει κανονων ναυτικου δικαιου εδω και αιωνες ενα πλοιο οφειλει να διασωσει ναυαγους.Αρα αν δεν τους αφησει να πνιγουν θα τους μεταφερει σε ελληνικο εδαφος.Αυτο ειναι το προβλημα.Η επαναπροωθηση δεν ειναι δυνατη με το ζορι υπ αυτες τις συνθηκες και με την Τουρκια απεναντι.

β.Χρειαζονται τεραστια εξοδα και να δεχθουν οι χωρες τους να τους παρουν γιατι η Ελλαδα δεν μπορει να το επιβαλλει>Συμφωνω παρ ολα αυτα αλλα επισημαινω και εδω τις δυσκολιες.

γ.Συμφωνω αλλα το επομενο σταδιο,η επαναπροωθηση εχει τα προβληματα του β.

δ.Συμφωνω αλλα εχετε υποψη οτι εργοδοτες δεν ειναι μονο μεγαλες εταιριες αλλα δεκαδες χιλιαδες μικρομεσαιες και θα υπαρξει κοινωνικη αντιδραση.

ε. Συμφωνω αλλα ειναι δεδομενη και η αντιδραση των ιδιοκτητων σπιτιων.

ζ.Αν δεν εχουν δικαιωμα εργασιας και δεν επαναπροωθουνται λογω των δυσκολιων θα μετατραπουν σε ληστες.

η. Ειναι αμφιβολο κατα ποσο νομικα μπορει να σταθει αυτο απο τη στιγμη που εχει καποιος αδεια εργασιας και δεν θα καταπεσει στα ευρωπαικα δικαστηρια.Περαν αυτου μεγαλο μερος της ελληνικης οικονομιας ειναι παραοικονομια οπου ο καθενας προσλαμβανει οποιον θελει.Κατα τα αλλα συμφωνω στη εφραμογη του κατα το δυνατον.

θ.Αυτο δεν εξαρταται απο μας μονο.Πρεπει να πεισθουν οι βορειες χωρες να διαθεσουν χρημα για την ακτοφυλακη σε καιρο οικονομικης κρισης.
Τα παραπανω δεν τα εγραψα για να υπερασπισθω το ΣΥΡΙΖΑ ή τους αλλους παλαβους αλλα για να επισημανω ακριβως οτι ειναι πολυπλοκο το προβλημα.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Ιούλ 15, 2009 10:27 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
«Το εθνικό ζήτημα και ο εθνικισμός είναι αδειανοί
φάκελοι μέσα στους οποίους κάθε εποχή και οι ταξικές
σχέσεις σε κάθε χώρα βάζουν το ιδιαίτερο υλικό τους περιεχόμενο».

ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ




«Επισκέπτη», ίσως να σε παρεξήγησα και να είσαι ειλικρινής και με καλές προθέσεις.


Βεβαίως η κόλαση είναι πάντα στρωμένη με καλές προθέσεις. Οι «δυσκολίες» πάντα θα υπάρχουν, τίποτε δεν προχωρεί χωρίς τριβές και «συγκρούσεις».

Και οι «δυσκολίες» θα γίνονται απροσπέλαστες, όσο δεν αναπτύσσονται λαϊκά, διεκδικητικά Κινήματα.


Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση
να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα από αυτούς που το δημιούργησαν και από τους «σπόνσορες» της λαθρομετανάστευσης και του «αντιρατσισμού».

Η Ζούγκλα και η «Βαβέλ»
είναι στρατηγική, σήμερα του διεθνούς κεφαλαίου και των κυβερνητικών και κομματικών τους επιτελών. Μη τρέφεις καμία αυταπάτη ότι μπορεί να δοθούν σοβαρές λύσεις από το πολυεδρικό κατεστημένο.

Και όσο δεν δίνονται ριζικές λύσεις τόσο και περισσότερο θα οδηγούμαστε σε τυφλές συγκρούσεις, σε άγριες καταστάσεις και σε πράξεις βίαιης αυτοάμυνας του ελληνικού λαού.

Αν δεν αναπτυχθεί μαζικό, αριστερό ΚΙΝΗΜΑ άνω σε αυτά τα εκρηκτικά κοινωνικά ζητήματα, τότε το μέλλον είναι ζοφερό. Και αυτό είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ διαδικασία και δεν λύνεται με τα ηθικά κλισέ περί ανθρωπισμού.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όταν αυτή η «αριστερά» όχι μόνο δεν επεξεργάζεται ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ στρατηγικές και τακτικές πάνω σε αυτό το σύγχρονο εφιάλτη της εισαγόμενης και «λαθραίας» εισβολής, αλλά έχει εξαφανίσει παντελώς τον «εφιάλτη» από το οπτικό της πεδίο και στιγματίζει κάθε προβληματισμό και ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ του ελληνικού λαού ως «ρατσιστική» κ.τλ., ΤΟΤΕ είναι αυτή ΠΟΛΙΤΙΚΑ υπεύθυνη για την πολτοποίηση κάθε έννοιας πραγματικού ανθρωπισμού.

Φέρει αυτή την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ευθύνη ΟΧΙ μόνο για τον «εφιάλτη» που ζούμε, αλλά και για τις ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ συνέπειές του.

Το να θρηνούμε «ανθρωπιστικά» δεν βγαίνει τίποτα.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ το τι γίνεται και να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ πάνω στα ΟΥΣΙΩΔΗ και όχι πάνω σε αφηρημένες ηθικές φράσεις.

ΒΕΒΑΙΩΣ, γνωρίζω ότι ξεκινάμε από διαμετρικά αντίθετες λογικές.

ΕΜΕΙΣ πιστεύουμε ΜΟΝΟ στη δύναμη των λαϊκών κινημάτων.

Εσύ αναζητάς λύσεις από αυτούς που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ δημιουργούν αυτά τα προβλήματα, ακριβώς επειδή αποτελούν εξαρτήματα των ισχυρών, διεθνών ελίτ εξουσίας.

Παραθέτω ένα κείμενο από τα πρώτα τεύχη του ΡΕΣΑΛΤΟ.
Τεύχος-4 Μάρτιος 2006




Όλοι σκλάβοι και ίσοι στη σκλαβιά
Γράφει ο Αντώνης Πλάκας



Οι «Αριστεροί», οι «εκσυγχρονιστές» και οι νέο-φιλελεύθεροι μας προτείνουν μια «ανθρωπιστική» προσέγγιση στο ζήτημα της εισαγωγής ξένων εργατών. Οι ηθικές βεβαίως προσεγγίσεις δεν οδηγούν μόνο σε αδιέξοδα, αλλά συχνά γίνονται και το άλλοθι των μεγαλύτερων εγκλημάτων. Όλοι λοιπόν αυτοί αρνούνται πεισματικά να δουν το υπαρκτό πρόβλημα, αφήνοντας έτσι χώρο στην ακροδεξιά δημαγωγία.

Φυσικά δεν θα περίμενε κανείς διαφορετική στάση από τους πολιτικούς υπηρέτες του καθεστώτος. Το να κλείνουν όμως τα μάτια, οι αυτό-αποκαλούμενες αριστερές δυνάμεις, στην πραγματικότητα και το χειρότερο να την αφορίζουν με ηθικά αναθέματα αυτό είναι περίεργο και ανησυχητικό σύμπτωμα. Πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίσεις πολιτικά ένα πρόβλημα, από την πλευρά των συμφερόντων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, όταν γυρίζεις την πλάτη στο «πρόβλημα» και δεν καταδέχεσαι ούτε καν να το αναλύσεις και να επεξεργαστείς συγκεκριμένες πολιτικές πρακτικές για την αντιμετώπισή του;

Οι «αριστεροί» των φράσεων όχι μόνο δεν δείχνουν καμιά διάθεση να μελετήσουν και να αναλύσουν το ζήτημα της εισαγωγής εργατών, συνακόλουθα να επεξεργαστούν έτσι τα πρακτικά καθήκοντα μιας αριστερής πολιτικής, αλλά αφορίζουν ως «ρατσιστική» κάθε απόπειρα ανάλυσης του ζητήματος και κάθε προβληματισμό πάνω στο μεταναστευτικό.

Ο ψευδοανθρωπισμός

Το κεφάλαιο επιβάλει τους δόλιους σκοπούς του όχι μόνο με τη βία, αλλά και την καθιέρωση διάφορων ηθικών κανόνων. Σήμερα η κοσμοπολίτικη «αριστερά» όχι μόνο υιοθετεί αυτούς τους ηθικούς κανόνες τους καθιερωμένους από τους δουλοκτήτες για τους σκλάβους τους, αλλά αποτελεί και τον πιο «μαχητικό» προπαγανδιστή αυτών των κανόνων: φορέα μόλυνσης που μπολιάζει με τους κανόνες της ηθικής του πλανητικού ιμπεριαλισμού.

Ένα από τα πιο ύπουλα ηθικά αξιώματα είναι αυτό περί «ανθρωπισμού».

Βεβαίως ο αφηρημένος ανθρωπισμός (αυτό το δόλιο ηθικό αξίωμα) και η μικροαστική φιλανθρωπία των φιλοδωρημάτων στους φουκαράδες αλλοδαπούς δεν έχει καμιά σχέση με τον πραγματικό ανθρωπισμό και την Αριστερά. Αυτό είναι γνωστό σε κάθε έναν που στοιχειωδώς έχει κάποια σχέση με τη μαρξιστική φιλολογία.

Φυσικά το δράμα των αλλοδαπών δεν μας αφήνει ασυγκίνητους.
Γνωρίζουμε, ότι αποτελούν τα μεγάλα θύματα της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας. Το ζήτημα όμως είναι άλλο: Το πώς τα εξαθλιωμένα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας χρησιμοποιούνται από το κεφάλαιο για να γιγαντώσει την εκμετάλλευσή του, να διογκώσει τα κέρδη του, να αποκτηνώσει τους εργαζόμενους (ντόπιους και ξένους) και να αλώσει τις κατακτήσεις (οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές). Μιλάμε δηλαδή για ένα ζήτημα εξόχως πολιτικό. Και τα ζητήματα αυτά δεν είναι ζητήματα ελεημοσύνης...

Η κοσμοπολίτικη αριστερά όχι μόνο εξαφανίζει το πολιτικό ζήτημα, αλλά και υποβαθμίζει τον ανθρωπισμό στα επίπεδα της ελεημοσύνης.

Αυτός όμως ο αφηρημένος ανθρωπισμός είναι ο «ανθρωπισμός» που πουλιέται και καταναλώνεται από τις κυρίαρχες δομές εξουσίας, από το ΝΑΤΟ και τους Ευρωπαίους υποτελείς ηγέτες της ΕΕ. Αυτός ο «ανθρωπισμός» είναι ό,τι το πιο απάνθρωπο και κτηνώδες.

Τα εξαθλιωμένα θύματα που δημιουργεί ο καπιταλισμός τα χρησιμοποιεί ενάντια στον ίδιο τον εαυτό τους και ενάντια στους άλλους εργαζόμενους. Τα εκμεταλλεύεται ληστρικά, τους δίνει ψίχουλα, τα έχει χωρίς δικαιώματα, τα ρίχνει στο επίπεδο των παλιών δούλων, τα εξαθλιώνει και αποκτηνώνει, έτσι που να τα χρησιμοποιεί για πάσα χρήση. Παράλληλα ρίχνει τα μεροκάματα των εργατών, αφανίζει τις κατακτήσεις τους, υπονομεύει την οργάνωσή τους (και χωρίς οργάνωση δεν υπάρχει ούτε αντίσταση ούτε αγώνας), διογκώνει την ανεργία, την αθλιότητα, την περιθωριοποίηση, καλλιεργεί το μίσος εργατών εναντίον εργατών. Αυτή είναι απανθρωπιά και κτηνωδία. Αυτό αναλύουμε και στηλιτεύουμε. Και οι εκσυγχρονισμένοι «αριστεροί» από κοινού με τους «επαναστάτες» της φράσης παρακάμπτουν το πρόβλημα. Χάνουν το δάσος πίσω από το δέντρο. Επικαλύπτουν το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα με ηθικά αξιώματα περί ανθρωπισμού και τα γλυκερά μικροαστικά κλισέ της ελεημοσύνης.

Τα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου


Με τα ιδεολογήματα του «διεθνισμού» και τα ηθικά αξιώματα του «ανθρωπισμού» το μεγάλο κεφάλαιο προωθεί την εισαγωγή ξένων εργατών: Τη λογική δηλαδή της παγκοσμιοποίησης και το στρατηγικό στόχο των υπερεθνικών ελίτ εξουσίας που είναι η ισοπέδωση της εργατικής τάξης, ο αφανισμός όλων των κεκτημένων (οικονομικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών, πολιτικών) και η άλωση των εθνικών κρατών.

Τα μεγάλα καπιταλιστικά συγκροτήματα του Τύπου και των τηλεοπτικών καναλιών έχουν γίνει οι φορείς του «ανθρωπισμού»(!), του «διεθνισμού»(!) και του «αντιρατσισμού»!!! Προσπαθούν να πείσουν, με τους «αριστερούς» προπαγανδιστές τους, τον ελληνικό λαό ότι είναι «δημοκρατική του υποχρέωση» να εγκρίνει την εισαγωγή ξένων εργατών. Δηλαδή έχουν την κυνικότητα και το θράσος να ζητούν από τον ελληνικό λαό να λειάνει ο ίδιος με το σαπούνι τη θηλιά του σχοινιού που θα τον κρεμάσει…

Τα μεγάλα καπιταλιστικά συγκροτήματα
του Τύπου και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις του τόπου (ολόκληρο το πολιτικό και πνευματικό κατεστημένο) αποκαλύπτουν και προωθούν τους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου: « Η Ελλάδα το 2015 θα κατοικείται από 3,5 εκατομμύρια μετανάστες». Δηλαδή από έναν αριθμό πολύ μεγαλύτερο από το συνολικό αριθμό της σημερινής εργατικής τάξης.

Αναμφισβήτητα
ο σκοπός του μεγάλου κεφαλαίου είναι η αναζήτηση μιας απόλυτα υποτακτικής εργατικής τάξης, παραιτημένης από κάθε εργατικό δικαίωμα. Σκοπός των υπερεθνικών καπιταλιστικών ελίτ εξουσίας είναι η κατεδάφιση των κεκτημένων και η άλωση των αντιστάσεων και ιδιαίτερα η διάλυση των λαών εκείνων που αντιστέκονται, που έχουν ανυπόταχτο πνεύμα, Ιστορία και πολιτικούς αγώνες. Όπως ο ελληνικός λαός.

Τους σκοπούς του μεγάλου κεφαλαίου εύκολα τους αντιλαμβάνεται κανείς. Το κεφάλαιο λειτουργεί σύμφωνα με τα συμφέροντά του, σύμφωνα με τις επιταγές και τη λογική του συστήματος του υπερεθνικού ιμπεριαλισμού.

Το παράδοξο είναι να μιλάς στο όνομα της αριστεράς, στο όνομα δηλαδή των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων και να ταυτίζεσαι με τους σκοπούς του κεφαλαίου και τις επιταγές της Νέας Τάξης. Και το χειρότερο: Να καλύπτεις την ενσωμάτωσή σου στο καπιταλιστικό σύστημα και τις υπηρεσίες σου στο μεγάλο κεφάλαιο με ιδεολογικά και ηθικολογικά «πολύ-πολιτισμικά» εφευρήματα περί «ανθρωπισμού», «διεθνισμού», «αντιρατσισμού» κλπ.

Αυτή η «αριστερά» είναι καταδικασμένη γιατί έχει περάσει στην αντίπερα όχθη και έχει μεταλλαχτεί σε ιδεολογικό τρομοκράτη και πολιτική αστυνομία του συστήματος. Αποτελεί την «αριστερή» ελίτ της παγκοσμιοποίησης.


Το πετυχημένο εφοπλιστικό πείραμα

Το μεγάλο καπιταλιστικό πείραμα έγινε από το εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Το 1983 υπήρχαν 99.000 εργαζόμενοι ναυτεργάτες. Το Δεκέμβριο του 2.000 ήταν 13.000. Σήμερα είναι λιγότεροι και θα αντικατασταθούν όλοι. Οι Έλληνες ναυτεργάτες αντικαταστάθηκαν από ξένους εργάτες καθυστερημένων χωρών: Υποτακτικούς, πάμφθηνους και με πλήρη ανυπαρξία κοινωνικής συνείδησης.

Οι Έλληνες ναυτεργάτες ήταν ένα από τα πιο οργανωμένα και συνειδητοποιημένα τμήματα της ελληνικής εργατικής τάξης, με πλουσιότατη αγωνιστική παράδοση. Και όμως αυτό το ιστορικά ένδοξο τμήμα της εργατικής τάξης δεν υπάρχει πια. Και το πιο τραγικό είναι ότι οι Έλληνες ναυτεργάτες έμειναν απαθείς στην εξόντωσή τους, κάτω από μια ύπουλη και καλοδουλεμένη καπιταλιστική προπαγάνδα, που σκόπευε σε μια παραπλανητική ερμηνεία περί του «ανθρωπισμού», του «διεθνισμού» κλπ.

Και ποια είναι τα αποτελέσματα από την αντικατάσταση των Ελλήνων εργατών από τους ξένους και τη διάλυση του ναυτεργατικού κινήματος; Βαπόρια κάτεργα, σκλάβων που δουλεύουν σχεδόν τσάμπα, σκλάβων χωρίς ταξική συνείδηση, χωρίς καμιά διάθεση να αντισταθούν, που δέχονται μοιρολατρικά ακόμα και με ευχαρίστηση την αθλιότητα της ζωής τους.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του «ανθρωπισμού» και του «διεθνισμού» των καπιταλιστών και των «αριστερών» πρακτόρων τους: Η δουλεία, η κτηνωδία και η βαρβαρότητα…

Το ταξικό κριτήριο

Στη μαρξιστική κοινωνιολογία αλφαβητικό σημείο είναι το ταξικό κριτήριο. Η ανάλυση ενός φαινομένου ( η εισαγωγή εργατών, η μετανάστευση κλπ) είναι αδύνατη δίχως τον ταξικό χαρακτηρισμό του φαινομένου. Η ταξική πάλη δεν είναι σχήμα λόγου, λογική κατηγορία. Είναι οι συγκεκριμένοι κοινωνικοί συσχετισμοί στη δοσμένη στιγμή, το συγκεκριμένο επίπεδο ταξικής συνείδησης και οργάνωσης της τάξης. Όταν συνεπώς το κεφάλαιο εισάγει εργάτες για να ανατρέψει τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, να ρίξει το επίπεδο της συνείδησής της με την εισβολή εργατών ταξικά και πολιτισμικά καθυστερημένων (το ζήτημα της ταξικής συνείδησης είναι η πεμπτουσία της ταξικής πάλης), να την αποδιοργανώσει και να την διαιρέσει στρέφοντας τμήματα εργατών κατά εργατών, όλα αυτά οδηγούν στη χειραγώγηση και όχι την απελευθέρωση της τάξης, στη νίκη του κεφαλαίου και στη συντριβή των εργατών.

Σήμερα μέσα στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης η εισαγωγή ξένων εργατών είναι εφιαλτική απειλή για το διεθνές προλεταριάτο. Επιχειρείται όχι μόνο ο αφανισμός όλων των αγωνιστικών κεκτημένων, αλλά η πολτοποίηση της ταξικής συνείδησης, η πλήρης καταρράκωση της εργατικής τάξης, η διάλυσή της σαν τάξη, σαν πολιτική τάξη. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα επιχειρείται η απόσυρσή της και η αντικατάστασή της από στοιχεία ταξικά καθυστερημένα και πλήρως χειραγωγημένα. Τα πολυεθνικά κέντρα εξουσίας μέσω της πολιτικής των «ανοικτών συνόρων» και της εισαγωγής εργατών θέλουν να επιβάλουν την «ισότητα» στον κατώτατο παρανομαστή: όλοι θα είναι σκλάβοι και ίσοι στη σκλαβιά. Ο Μαρξ το διατυπώνει καθαρά: «Ο σκοπός της εισαγωγής εργατών από τους εργοδότες είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς».

Γι αυτό όσοι αναλύουν τη ζοφερή αυτή εικόνα χαρακτηρίζονται «ρατσιστές» από τους έμμισθους υπαλλήλους του καθεστώτος. Είναι γνωστό όμως ότι υπάρχουν δύο ειδών ζωντανά όντα. Εκείνα που έχουν μια σπονδυλική στήλη και συνεπώς μπορούν να βαδίζουν και καμιά φορά να τρέχουν και εκείνα που δεν έχουν και συνεπώς δεν μπορούν παρά να έρπουν ή να κολλάνε σαν παράσιτα σε άλλους. Τα πιο επικίνδυνα παράσιτα είναι οι «αριστεροί» αυλικοί και λακέδες της εξουσίας.

Οι κοινωνικές δυνάμεις της Αριστεράς πρέπει να αποβάλουν τα παράσιτα. Δεν μπορεί να αγωνίζεσαι από την πλευρά των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων και να προωθείς την πολιτική του κεφαλαίου με την επικάλυψη μια κούφιας «αριστερής» ρητορείας περί «ανθρωπισμού», «διεθνισμού» και «αντιρατσισμού»…



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 17, 2009 1:42 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Μίκης εξακολουθεί να παραμένει σύμβολο εθνικό




Γράφαμε τον Οκτώβριο του 2008 για το Μίκη, όταν δημοσιεύσαμε το καταλυτικό του κείμενο: «Τέλος Εποχής».

ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2713


«Κάποιοι, σήμερα, μοχθούν να αποδομήσουν το Μίκη, πατώντας πάνω σε κάποιες «παλινωδίες» του πολιτικές. Ξεχνούν, βεβαίως, ότι μόνο τα πτώματα δεν κάνουν λάθη.
Ο Μίκης, ως χειμαρρώδης και τεράστια καλλιτεχνική προσωπικότητα, ήταν αδύνατον να μη συμμετέχει και να μη παρεμβαίνει μέσα στο σίφουνα των γεγονότων της ταραγμένης εποχής του. Ήταν η εποχή αυτή των ιστορικών αναταράξεων και ιστορικών μεταλλαγών (εποχή παλινωδιών) που έζησε με πάθος και που τον οδήγησε και αυτόν σε κάποιες «παλινωδίες» και πολιτικά λάθη.
Ωστόσο, παρόλα αυτά ο «Χείμαρρος» δεν βγήκε από την κοίτη του, ο Μίκης δεν έχασε την «πυξίδα» μέσα στη θύελλα της εποχής.
Και αυτό δεν του το συγχωρούν οι μεταλλαγμένοι και οι νέοι γενίτσαροι…
Δεν συγχωρούν στο Μίκη, ότι παραμένει και σήμερα ακλόνητος και σημείο αναφοράς: Ιστορικής μνήμης και αγωνιστικής λαϊκής παράδοσης.
Και το έργο του: μετερίζι αγώνα γιατί είναι ριζωμένο στην συνείδηση του ελληνικού λαού.
Και αυτό το έργο δεν μπορούν να το σβήσουν οι νέοι γενίτσαροι, έστω και αν φορούνε «αριστερές» προβιές…»


Όταν, λοιπόν, είδαμε να υπογράφει το κείμενο της «Επιτροπής ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» και να συντάσσεται μαζί με αυτούς τους «επαγγελματίες» που τα γραπτά του Μίκη τους προκαλούσαν αλλεργία, πάθαμε σοκ. Μας φαινόταν απίστευτο.

Σκεφτήκαμε ότι οι εναγώνιες προσπάθειες των εχθρών του, που μοχθούσαν να τον «αποδομήσουν» και να τον «εκθέσουν» καρποφόρησαν.

Διαβάζοντας, κατόπιν, όλα τα τελευταία κείμενα του Μίκη, μας έγινε, σχεδόν πεποίθηση ότι ο «αετός», σε κάποια στιγμή αδυναμίας και σύγχυσης, με δεδομένο ότι δεν μπορεί να γνωρίζει όλα αυτά τα «άνθη του κακού» ξεγελάστηκε και «πιάστηκε στο δόκανο» της «χαμηλής πτήσης».

Παραθέτουμε τα τελευταία κείμενα του Μίκη:

Μίκης: Οι «μπάτσοι»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2966


Μίκης: Η εκκωφαντική σιγή των αμνών
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3087


Μίκης: να διαλυθεί το ΝΑΤΟ τώρα
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=20237#20237


Και ένα για το βιβλίο της Ιστορίας που τόσο υστερικά το υποστήριζαν οι ποικίλοι «αντιεθνικιστές»!!!

Μίκης Θεοδωράκης:


«Επικράτησε η άποψη ότι, αφού τελείωσαν με εμάς τους ζωντανούς, μπορούν να ασχολούνται και με τους πεθαμένους. Τελειώσαμε με τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Ρήγα Φεραίο, το Αρκάδι, το Μεσολόγγι, με τα σύμβολα. Τους πείραξε η 25η Μαρτίου. Γιατί, όμως; Γιατί οι ελευθερωτές μας ήταν αγράμματοι φουστανελάδες. Γιατί είναι λέει μύθος, δεν υπήρχε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, δεν υπήρχε το Σύμβολο της Ελληνικής Σημαίας να το κρατάει με το ένα χέρι ο Κολοκοτρώνης και με το άλλο το Σταυρό και να έρχεται η Εκκλησία να την ευλογεί. Αυτό είναι αντιδραστικό, δεν πρέπει να το ξέρουν τα παιδιά μας. Ακόμα και ο Βελουχιώτης έβαζε στη σειρά τους αγωνιστές, τους καλούσε να μπουν μέσα στην Εκκλησία. και παρακαλούσε τον παπά να ευλογήσει τη σημαία και τα όπλα, τον αγώνα τους.».

Η Ομίχλη άρχισε να διαλύεται όταν διαβάσαμε το μήνυμα του Μίκη στην «Επιτροπή». Ιδιαίτερα τα παρακάτω:

«Εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, το πρόβλημα των μεταναστών είναι πολύπλοκο και εξαιρετικά κρίσιμο, γιατί έχει σχέση με πολύ λεπτά εθνικά ζητήματα, σε όλους μας γνωστά…»
«Πώς και γιατί έφτασαν ως εδώ και ποιες πρέπει να είναι οι τελικές λύσεις, είναι θέματα που πρέπει να αναλυθούν και να συζητηθούν μπροστά στον λαό, πριν ληφθούν οριστικές αποφάσεις, που λόγω της ηθικής τους διάστασης πρέπει να έχουν το κύρος της εθνικής συναίνεσης, γιατί έχουν να κάνουν με την ουσία και την εικόνα της Ελλάδας, για την οποία όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες είμαστε συνυπεύθυνοι..»



Εδώ, γίνεται φανερό, ότι ο Μίκης αντιλαμβάνεται την παγίδευσή του. Ασφαλώς θα οργίστηκε…


Γίνεται, ωστόσο, ακόμα πιο καθαρό το ζήτημα, από την ίδια τη συμπεριφορά της «Επιτροπής». Η «Επιτροπή» αυτή, που μόνο στο άκουσμα της λέξης «Έλληνες» καταλαμβάνεται από «αντιεθνικιστικό» αμόκ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ το κείμενο του Μίκη.

Διαβάστε εδώ:
http://www.sek-ist.gr/EA/home.php?article_ID=2511


Ενώ παραθέτουν το τι είπε ο καθένας τους, η επιστολή του Μίκη δεν παρατίθεται.


Αυτή είναι η πλουραλιστική τους «φιλοσοφία» και η «εκτίμηση» που έχουν στο Μίκη. Απλώς τον χρησιμοποιούν ως «προσωπικότητα» που θα στηρίζει την «επιτροπή» τους, αλλά όχι και με το ανάλογο σεβασμό προς την τεράστια αυτή προσωπικότητα!!!


Η κουτοπονηριά και η δολιότητα πάνε μαζί, καθώς και η «επιχείρηση» χρησιμοποίησης του Μίκη και εξευτελισμού του.

Όποιος διαθέτει
ελάχιστο πολιτικό μυαλό αντιλαμβάνεται.

Για μας ο Μίκης, παρά το «ολίσθημά» του παραμένει:

Σημείο Ιστορικής μνήμης και αγωνιστικής λαϊκής παράδοσης.
Ένα μετερίζι αγώνα γιατί είναι ριζωμένο στην συνείδηση του ελληνικού λαού. Δεν μπορούν εύκολα να το σβήσουν οι νέοι γενίτσαροι, έστω και αν φορούνε «αριστερές» προβιές…

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες