Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Ξανακτυπούν οι Νέρωνες της τρομοκρατίας.

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 15, 2009 8:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Ξανακτυπούν οι Νέρωνες της τρομοκρατίας. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ξανακτυπούν οι Νέρωνες της τρομοκρατίας.

Στο ίδιο έργο θεατές!

Οι μυστικές υπηρεσίες και τα παρακρατικά κέντρα άρχισαν τις νέες εμπρηστικές επιθέσεις.
Τον εφιάλτη τον ζούμε χρόνια και χρόνια και κανείς δεν μιλάει ανοικτά: Για τους μεθοδευμένους εμπρησμούς, τους σχεδιαστές και τους εκτελεστές και τους στόχους αυτού του μακάβριου εμπρηστικού πολέμου.
Τα θέμα το έχουμε αναλύσει εξαντλητικά εδώ και πολλά χρόνια.
Παραθέτουμε δύο κείμενα γραμμένα του Ιούνιο του 2007, ενδεικτικά.

Πολλά κείμενά μας υπάρχουν εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=13178#13178

Και εδώ:

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=1731






Οι Νέρωνες της τρομοκρατίας

Οι εμπρησμοί είναι η πιο μακάβρια μορφή της κατευθυνόμενης νεοταξικής τρομοκρατίας. Αυτά περί οικοπεδοφάγων είναι αστειότητες και λέγονται για την επικάλυψη της αλήθειας. Να μην αποκαλύψουν δηλαδή τους σχεδιασμούς του πολυεθνικού κεφαλαίου, τους πραγματικούς λόγους των εμπρησμών και τις μυστικές υπηρεσίες που υλοποιούν τα σχέδια της πλανητικής εξουσίας.
Η τρομοκρατία έχει ποικίλες μορφές και αποτελεί σήμερα το πλέον προνομιούχο μέσον άσκησης πολιτικής εξουσίας και ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ.
Οι μορφές της:
α). Κατασκευή «αριστερών» και «επαναστατικών» οργανώσεων (έχουμε γράψει πολλά άρθρα πάνω σε αυτό στο περιοδικό, αλλά και εδώ μέσα).
β). Οργάνωση της αθλιότητας που δημιουργεί το σύστημα σε μια μερίδα της νεολαίας, οργάνωση του μίσους που τρέφει και της εγκληματικότητας ΕΝΑΝΤΙΟΝ της κοινωνίας και των κινημάτων με τη μορφή των κουκουλοφόρων και των ποδοσφαιρικών στρατών. Μια μορφή τρομοκρατίας που διαχέεται στο σύνολο της κοινωνίας πατώντας πάνω στη διογκούμενη αθλιότητα και το μίσος που δημιουργεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα και σήψη στη νεολαία.
γ). Οι εμπρησμοί: Η τρομοκρατική προβοκάτσια του Νέρωνα.

Οι εμπρησμοί είναι μια εφιαλτική και καταστροφική μορφή της τρομοκρατικής καπιταλιστικής βαρβαρότητας που αποσκοπεί:
ΠΡΩΤΟΝ. Στην γενική ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ τρομοκράτηση της κοινωνίας.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Στην πολιτική τρομοκράτηση και την επιβολή κυβερνητικών λύσεων μέσω των εφιαλτικών αυτών εκβιασμών.
ΤΡΙΤΩΝ: στην καταστροφή των υλικών προϋποθέσεων της Γεωργίας και Κτηνοτροφίας. Μια μεγάλη δύναμη Αντίστασης στον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης είναι τα νοικοκυριά που «εμμένουν» στην καλλιέργεια γεωργικών αγαθών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Η Νέα Τάξη θέλει τον έλεγχο των ΠΑΝΤΩΝ, μέσω της καταστροφής κάθε γεωργικής και κτηνοτροφικής αυτονομίας. Θέλει τον ελληνικό λαό να μην καλλιεργεί ούτε ένα περιβόλι, να μην έχει ούτε μια κατσίκα και να είναι πλήρως εξαρτημένος από τις ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ των μεταλλαγμένων προϊόντων…
ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Στην «εκκαθάριση» μεγάλων εκτάσεων που αύριο θα ξεφυτρώσουν υπερεθνικά συγκροτήματα ποικίλων ειδών. Ίσως η Πάρνηθα να γίνει ένα διεθνές κέντρο των Καζίνο (το υπερεθνικό κεφάλαιο των καζινάδων είναι από τα πλέον μοχθηρά και επιθετικά). Οι μεγάλοι πολιτικοί υπηρέτες αυτού του κεφαλαίου ήταν ο Σημίτης και η Βασούλα Παπανδρέου…

Οι τωρινοί εμπρησμοί έξω από όσα ανέφερα, πρέπει να αποσκοπούν και στον εκβιασμό της κυβέρνησης Καραμανλή. Μετά τις συμφωνίες με τον Πούτιν ξέσπασαν σε όλη την Επικράτεια. Πίσω από κάθε μεγάλο εμπρησμό υπάρχει και ένα πολιτικός εκβιασμός. Θα θυμάστε ότι πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες όταν ήταν να υπογραφούν οι Συνθήκες κατοχής της Ελλάδας από τις ξένες μυστικές υπηρεσίες είχαν ξεσπάσει εμπρησμοί. Όταν τα δώσαμε όλα σταμάτησαν μετά δια μαγείας.
Αν μελετήσει κανείς ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ κάθε μεγάλο εμπρησμό θα διαπιστώσει ότι στόχευε στην επιβολή λύσεων που προωθούσαν νέα πολιτικά δεινά στον ελληνικό λαό.

Αυτά συνοπτικά και αναδημοσιεύω ένα παλιό μου κείμενο (εποχή Σημίτη) που περιέχεται στο βιβλίο: «Η Νέα Τάξη και οι χρήσιμοι ηλίθιοι».



Εμπρησμοί: Πολιτική με άλλα μέσα


Η “ΣΥΝΗΘΕΙΑ”, η “προσαρμογή” και η “υποταγή” αποτελούν συστατικά στοιχεία της φιλοσοφίας του οικονομικού, πολιτικού και πνευματικού κατεστημένου. Τα συστατικά αυτά επιβάλλουν τον αποκλεισμό της διαφορετικότητας και της πολυπλοκότητας της σκέψης. Όσο πιο βάρβαρο είναι ένα καθεστώς τόσο πιο επίπεδη, σχηματική και ρουτινιέρικη είναι η σκέψη του, τόσο πιο εχθρικό γίνεται στη διαφορετικότητα και πολυπλοκότητα της σκέψης.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ της νεοταξικής “εκσυγχρονιστικής” παραφροσύνης ο σχηματικός, επίπεδος και τυποποιημένος λόγος έχει πάρει ακραίες μορφές. Η πολύπλοκη σκέψη έχει εξοριστεί. Και έχει εξοριστεί γιατί είναι μια σκέψη οργανωτική που προσπαθεί να συνδέσει τις ιστορικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές αρθρώσεις της γνώσεις. Τέτοιες συνθέσεις της σκέψης δεν είναι προσαρμόσιμες στην “εκσυγχρονιστική” ομοιομορφία, είναι επικίνδυνες για το πολιτικό και πνευματικό κατεστημένο.
ΕΤΣΙ βλέπουμε να αποθεώνονται τα γεγονότα της καθημερινής ρουτίνας και να συγκαλύπτονται τα ουσιαστικά ή στην καλύτερη περίπτωση να φωτογραφίζονται κάποιες εξωτερικές τους όψεις. Όσο πιο σοβαρό είναι ένα γεγονός τόσο και περισσότερο σιδερώνεται και αφυδατώνεται από τα πολιτικά και πνευματικά ιερατεία της εξουσίας. Ο ρόλος αυτών των ιερατείων συνίσταται ακριβώς στη συγκάλυψη του ουσιώδους. Στην ισοπέδωση δηλαδή της πολυπλοκότητας της σκέψης.
ΑΥΤΗ η πολιτική στειρότητα και πνευματική κενότητα αποτυπώνεται πιο καθαρά και έντονα στις κοινωνικές συγκρούσεις και τα κοινωνικά δράματα. Πρόσφατο παράδειγμα το πελώριο κοινωνικό δράμα που προκλήθηκε από τους εμπρησμούς.
ΟΛΟΙ θρηνολογούν γοερά για τις πυρκαγιές και αποκαλύπτουν τις τρομακτικές συνέπειες για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αλλά όταν πρέπει να διαβούν το κατώφλι της σχεδιασμένης και οργανωμένης εμπρηστικής πράξης η σκέψη και η διερεύνηση σταματά. Το κενό καλύπτεται με δαιμονολογίες του τύπου των “ακραίων καιρικών συνθηκών” ή με παραμύθια περί οικοπεδοφάγων…
ΜΠΡΟΣΤΑ σε μια οφθαλμοφανώς οργανωμένη εμπρηστική μοχθηρία το πολιτικό και πνευματικό ιερατείο της εξουσίας δεν τολμά ούτε να ψελλίσει τη λέξη “εμπρησμό”, πόσο μάλλον να αναδείξει τους κοινωνικούς και πολιτικούς στόχους των εμπρηστικών σχεδίων και την πολιτική ταυτότητα των εμπρηστών.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ αν εξέταζε κανείς την πραγματικότητα ως όλο και συνέδεε τις αρθρώσεις της, αν δηλαδή δεν είχε εξορίσει την πολυπλοκότητα της σκέψης, θα κατέληγε κατηγορηματικά σε τούτο: Οι εμπρησμοί αποτελούν ένα οργανωμένο σχέδιο των υπερεθνικών ιμπεριαλιστικών μονοπωλίων, πολλαπλών στόχων. Οικονομικός στόχος: η καταστροφή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας. Κοινωνικός: η λαϊκή εξαθλίωση. Πολιτικός: η τρομοκρατία (εδώ αποκαλυπτική είναι και η ιστορική συνιστώσα: το φαινόμενο της τρομοκρατίας και το φαινόμενο των εμπρησμών, ως πάγια και σταθερά φαινόμενα, έχουν την ίδια ιστορική αφετηρία…).
ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ είναι η πιο μακάβρια μορφή τρομοκρατίας του πολυεθνικού κεφαλαίου, η θηριώδης υλοποίηση των στόχων του. Είναι η επιβολή μέσω της οικονομικής καταστροφής, της κοινωνικής εξαθλίωσης και τρομοκρατίας όλων αυτών που προωθεί πολιτικά η Νέα Τάξη και ο εγχώριος υπηρέτης της: Η κυβέρνηση Σημίτη. Μόνο όσοι δεν θέλουν να σκεφτούν δεν το βλέπουν…






Η αηδία πολλαπλασιάζεται από τη φρίκη.

Νιώθει κανείς ένα αίσθημα ναυτίας και απέραντης αηδίας όταν ακούει τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και τους πολιτικούς μασκαράδες, από κοινού, να εμπορεύονται τη φρίκη των εμπρησμών. Εμπορεύονται με θρήνους και αναθεματισμούς το μέγα κοινωνικό δράμα και ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ξεδιάντροπα τον ελληνικό λαό. Τα κόμματα και ιδιαίτερα η αλαζονική αυθάδεια των νεοταξικών υπηρετών του ΠΑΣΟΚ και οι ακροαδεξιά καρικατούρα Καρατζαφέρη ουρλιάζουν δημαγωγώντας φτηνά για άγρα ψήφων.
ΟΥΔΕΙΣ μας λέει ποιοι καίνε την Ελλάδα και γιατί. Η Ελλάδα καίγεται μόνη της επειδή δεν …λειτουργεί το κράτος!!! Ακόμα ποιο είναι αυτό το κράτος και γιατί δεν λειτουργεί δεν μας λένε. Αποκρύβουν την αλήθεια, εξαπατώντας συνειδητά τον ελληνικό λαό, χρησιμοποιώντας την τραγωδία για φτηνούς μοκροκομματικούς σκοπούς.
ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ!

Αλλά και το ΚΚΕ, μένει κολλημένο στο παραμύθι των οικοπεδοφάγων και καταπατητών!!!
ΔΗΛΑΔΗ ο μέγας κίνδυνος είναι οι οικοπεδοφάγοι- καταπατητές…
Δαιμονοποιούμε τους οικοπεδοφάγους για να συγκαλύψουμε και επικαλύψουμε την αλήθεια: Ότι οι εμπρησμοί είναι έργο των πλανητικών μηχανισμών εξουσίας με συγκεκριμένους οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς στόχους: Την αποτέφρωση της γεωργίας και κτηνοτροφίας, την καταστροφή του τουρισμού, την ιδεολογική και πολιτική ΥΠΟΤΑΓΗ του ελληνικού λαού, καθώς και την προώθηση των νεοταξικών επιλογών μέσω αυτού του τρομακρατικού εκβιαστικού πολέμου.
Αυτό το παραμυθάκι των οικοπεδοφάγων είναι αστείο. Μόνο με το να θέσεις κάποιες απλές πολιτικές παρατηρήσεις σωριάζεται σαν χάρτινος πύργος.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΩΤΗ: Τριάντα και πλέον χρόνια, αμέσως μετά τη μεταπολίτευση (τότε που άρχισε τη δράση της και η «17Ν») οι οικοπεδοφάγοι καίνε την Ελλάδα, διαθέτοντας μια άριστη στρατιωτική οργάνωση με χάρτες παντού και ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να τους σταματήσει!!! Δηλαδή εδώ έχουμε νέους ασύλληπτους …Μπιν Λάντεν!!!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ.
καίγεται, η Πίνδος και ο απάτητος Γράμμος έχουν αποτεφρωθεί τα όρη, για οικόπεδα; Είναι να γελά κανείς. Έχουν γίνει στάχτη καλλιέργειες, «εύφορες κοιλάδες», κτήματα και σπίτια (δηλαδή οικόπεδα) και αυτά για οικόπεδα; Ο παραλογισμός!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΡΙΤΗ. Όταν έχουν γίνει στάχτη η Ελούντα, το Πήλιο, η Χαλκιδική, ο Πόρος και τόσες άλλες άπειρες τουριστικές περιοχές, αυτή η γενικευμένη πύρινη ισοπέδωση μπορεί να εξηγηθεί με τη «βουλιμία» των οικοπεδοφάγων; Και αν πράγματι ήταν οικοπεδοφάγοι (πυρομανείς (!) εμπρηστές που θα στρεφόντουσαν και εναντίον των συμφερόντων τους) το κεφάλαιο το τουριστικό που καταστρέφεται, αλλά και γενικότερα οι καπιταλιστές, δεν θα τους είχαν βάλει στο χέρι; Από πότε το ίδιο το κεφάλαιο που δρα και λειτουργεί μέσα σε μια χώρα στρέφεται ενάντια στα συμφέροντά του και στα κέρδη του, αποδεχόμενο τα «συμφέροντα» μια κλίκας αετονύχηδων οικοπεδοφάγων;

ΜΟΝΟ όσοι δεν θέλουν να μιλήσουν καθαρά και όσοι θέλουν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό αραδιάζουν τέτοια παραμυθάκια. Εδώ έχουμε τριακόσια περίπου ΜΕΤΩΠΑ εμπρησμών, δηλαδή ένα σχέδιο ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ εναντίον της Ελλάδας και των περιβαντολλοντικών προϋποθέσεων της ανθρώπινης ζωής και το πολιτικό, δημοσιογραφικό και πνευματικό κατεστημένο μας αραδιάζει βλακείες. Και το ΚΚΕ τις δικές του: Οικοπεδοφάγοι…

Και εδώ, Αύγουστος 2007

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=1731



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μακεδών
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 16, 2009 11:11 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ροβεσπιέρο,καλά τα όσα γράφεις και θα ήθελα κι εγώ να προσθέσω κάποια πράγματα σε αυτά που λες.

Πρώτον,τα μεταλλαγμένα εδώ και λίγα χρόνια κυκλοφορούν νόμιμα στην ΕΕ με οδηγίες της ΕΕ. Ήδη στην Ισπανία και στη Γαλλία-μιλάω για 2 χώρες που το ξέρω-τα περισσότερα φρούτα που κυκλοφορούν είναι μεταλλαγμένα!!

Δεύτερον,το κράτος δε λειτουργεί εδώ και 3 δεκαετίες οπότε η ρήση "το ανίκανο κράτος" δε στέκει...

Τρίτον,ναι είναι ανοργάνωτο το κράτος αλλά μεγαλύτερα κράτη με καλύτερες υποδομές δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές(βλ. ΗΠΑ,Αυστραλία)

Τέταρτον,τα τελευταία χρόνια έχουν ξεσπάσει πολλές σφοδρές πυρκαγιές ανά τον κόσμο...Μήπως λοιπόν θα πρέπει να το εξετάσουμε συνολικά το ζήτημα των πυρκαγιών? Φυσικά αν συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην ερημοποίηση..Ζήτω που καήκαμε δηλαδή!!

Πέμπτον,το νεοελληνικό δαιμόνιο ξαναχτύπησε. Και αναφέρομαι σε όσους δημιούργησαν "σύλλογο" για να μην πληρώσουν το πρόστιμο ούτε το κτηματολόγιο...Προφανώς εμείς οι υπόλοιποι είμαστε μαλάκες!
Επιστροφή στην κορυφή
ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 16, 2009 5:43 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΜΙΑ ΠΟΛΥΣΗΜΑΝΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ...
ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ...

================================


ΒΗΜΑ – 29.6.07 = Πρώτη σελίδα,κάτω δεξιά
=============================================
ΠΡΟΣΟΧΗ

Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή.
Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των
Αμερικανών, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει
εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση.

Αυτονόητο είναι ότι χρειάζονται προσεκτικές
αποφάσεις και ευέλικτες κινήσεις. Η Ελλάδα
πρέπει να βγει κερδισμένη και να μη γίνει
στόχος εκδικητικής μανίας.


Διότι όλοι γνωρίζουμε
πλέον πώς αντιδρούν
οι μεγάλες δυνάμεις…


ΤΟ ΒΗΜΑ
==============================================

*******************************************

Τί ήξερε λοιπόν το ΒΗΜΑ όταν μάς προειδοποιούσε στις 29.6.2007, την ίδια εκείνη
μέρα που καιγόταν η Πάρνηθα, και κορυφωνόταν -σύμφωνα με το πρωτοσέλιδό του- η
αμερικάνικη "δυσφορία" για τον νέο ρωσικό αγωγό του αερίου;;;

Η απάντηση σήμερα, Αύγουστος 2007, είναι προφανής.

------------------------------------------
Δεν γνωρίζουμε πως μπήκαν οι καταστροφικές φωτιές του περασμένου Σαββατοκύριακου
στον Πελοπόννησο και την Εύβοια. Ούτε αν υπήρξε εμπρησμός. Ούτε αν υπήρξε
«οργανωμένο σχέδιο».

Δεν γνωρίζουμε τι έφταιξε. Προφανώς, όμως, κάποιοι γνωρίζουν τι «ΔΕΝ έφταιξε. Τι
«αποκλείεται» να συνέβη: Δεν υπήρξε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, λέει.
Το φωνάζουν σε όλους τους τόνους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Κι όσοι «συντονίζονται»
με την εκάστοτε γραμμή του.


Όμως η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού γύρω στο 88%! πιστεύει
ακράδαντα ότι οι πυρκαγιές αυτές υπήρξαν αποτέλεσμα οργανωμένου εμπρησμού.


Αυτό αποκάλυψε σφυγμομέτρηση της εταιρίας MRB, από το τηλεοπτικό σταθμό Alpha, την
περασμένη Τρίτη το βράδυ.

Και το σύνολο των πυρόπληκτων που παρουσιάζονταν στα κανάλια το δραματικό
τριήμερο της σαρωτικής φωτιάς όλοι μα όλοι, σε όλα μα όλα τα κανάλια -
κατήγγελλαν ότι οι φωτιές που είχαν κάψει τα χωριά και τους ανθρώπους τους, ήταν
αποτέλεσμα σχεδιασμένου εμπρησμού.


Και μάλιστα τα ίδια τα κανάλια παρουσίαζαν
τις μαρτυρίες τους, με τη ρουμπρίκα:
«Στόχος η Ελλάδα».

Ύστερα, την Κυριακή το βράδυ, το ΠΑΣΟΚ έβγαλε τη «γραμμή», ότι τα περί
«οργανωμένου σχεδίου» ήταν «κινδυνολογία της κυβέρνησης».


Και τότε «γύρισαν» τα
κανάλια, κι όποιος τολμούσε να πιθανολογήσει «οργανωμένο σχέδιο» παρουσιαζόταν
ως «ηλίθιος»!


* Εκεί ακριβώς το ΠΑΣΟΚ έκανε το μεγάλο σφάλμα: Τη στιγμή που συγκλονιζόταν το
Πανελλήνιο, ήλθε σε μετωπική σύγκρουση με το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας και
με το σύνολο των πυρόπληκτων.

* Εκεί την πάτησαν και τα περισσότερα κανάλια: Αντί να «διαμορφώσουν» δημόσιο
αίσθημα ή, έστω, να «πιάσουν» το δημόσιο αίσθημα, ήλθαν σε σύγκρουση μαζί του
Κατά τα άλλα, όντως, δεν γνωρίζουμε αν ήταν «οργανωμένο σχέδιο».

Γνωρίζουμε όμως, τρία πράγματα:

-- Πρώτον, ότι αυτή τη φορά οι πυρκαγιές ξέσπαγαν κατά δεκάδες τις βραδινές
ώρες, σε απρόσιτες ορεινές περιοχές, όπου επικρατούσαν χαμηλές θερμοκρασίες, άρα
ΔΕΝ οφείλονταν σε «κλιματολογικά» αίτια (αυτό-ανάφλεξη πεύκων ή χωματερών).

-- Δεύτερον, ότι κατά κανόνα δεν καίγονταν «φιλέτα γης», αλλά απρόσιτες
περιοχές. Ποιος οικοπεδοφάγος ενδιαφέρεται για τις «αετοράχες» της Γορτυνίας,
για την ορεινή Ηλία ή για τις απόκρημνες πλαγιές της νότιας Εύβοιας;

-- Τρίτον, ότι ξέσπαγαν συνεχώς από 700 σημεία, και μάλιστα βραδινές ώρες,
ώστε να διασπούν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και να χαθεί κάθε έλεγχος. Αυτό
αν συμβεί δύο-τρεις φορές, μπορεί να είναι και σύμπτωση. Αλλά αν συμβεί
εκατοντάδες φορές μέσα σε τέσσερις μέρες, σε εκατοντάδες σημεία, μόνο ηλίθιος
μπορεί να θεωρεί ότι ήταν «σύμπτωση».

Το 88% των Ελλήνων δεν είναι ηλίθιοι αυτό είναι βέβαιο, πλέον.
Οι υπόλοιποι, απλώς έχουν? «πρόβλημα γραμμής»!

.’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Μήπως όλα αυτά, συμβαίνουν και σήμερα,
Ιούνιος 2009;;;!!



Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες