Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι δικαστικές αγωγές δεν φιμώνουν το ΡΕΣΑΛΤΟ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 04, 2009 2:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θύμιο, τώρα τό είδα κι έχω μείνει έκπληκτος!

Ο,τι χρειαστείς ξέρεις πως να με βρείς.

Υ.Γ.: Κοινοτοπο αυτό που θα πω, αλλά ταιριαστό. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!!!!

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εκτός αλλ'επί τ'αυτά
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 04, 2009 3:45 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θύμιο,

Να μαζέψουμε υπογραφές για να φανούμε και 'μείς που 'μαστε στα ξένα και δεν γίνετε να έχουμε 'φυσική' παρουσία στα τεκταινόμενα!

Νίκος

(UK)
Επιστροφή στην κορυφή
Λαλαίος Αρμπερούτ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 04, 2009 10:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Γιάστε νγκα μούα τριμ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δίκιο έχετε παιδιά για τους τύπους! Όπως λέμε και εμείς στο χωριό μας Νιάτρε χα αγουρίδενε, νιάτρε μπίχετε.
(Άλλος τρώει την αγουρίδα, άλλος ξυνίζει.)
Επιστροφή στην κορυφή
Κωνσταντίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 05, 2009 1:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Μπράβο σας... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν με γνωρίζετε, δεν σας γνωρίζω. Σας επισκέπτομαι συχνά και με βοηθάτε να διευρύνω τον ορίζοντα της λογικής μου. Είστε άξιοι συγχαρητηρίων και παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς που δεν έχουμε μάθει (ακόμη) να δίνουμε μεγάλους αγώνες.
Δηλώνω θερμώς συμπαραστάτης σας απέναντι στην θανάτωση της ελεύθερης σκέψης και της λογικής που επιθυμούν να επιβάλουν.
Συγχαρητήρια για όλα όσα κάνετε, μα περισσότερο για όλα όσα επιμένετε να είστε... Το "θηρίο" της κατευθυνόμενης σκέψης και ενημέρωσης έχει τραυματιστεί θανάσιμα και χαροπαλεύοντας προσπαθεί να παρασύρει και άλλους στο ιδεολογικό βάραθρο και τον βέβαιο θάνατό του. Μπράβο σας για όλα τα χτυπήματα που του καταφέρατε... Είστε άξιοι πραγματικών και όχι εικονικών ή τυπικών επαίνων...
Κωνσταντίνος
kostasxan.blogspot.com
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 05, 2009 9:25 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Έχουμε πολλές φορές αναφέρει ότι τα πλέον σκληρά και δόλια κατασταλτικά μέτρα τα έχουν προωθήσει οι δήθεν προοδευτικοί και σοσιαλίζοντες.
Το παρακάτω είναι έργο του «σοσιαλιστή» Βενιζέλου!!!


ΑΠΟ:

http://citypress-gr.blogspot.com/2009/03/b-t.html

«Bιομηχανία» αγωγών κατά του Tύπου
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2243/1994



H ιδέα να καταφεύγουν πολλοί στην πρακτική των αστικών αγωγών προκειμένου να συλλέξουν χρημ ατικά ποσά, με στάνταρτ μίνιμουμ τα 30.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο Nόμος Bενιζέλου και για την παραμικρή «επιλήψιμη», κατά το δικαστήριο, φράση, έχει γίνει κοινός τόπος, όπως φαίνεται.
Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι ο τυποκτόνος νόμος 2243 του 1994 –και μη ξεχνάμε το όνομά του: «νόμος Bενιζέλου»– δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα στη λειτο υργία των θεσμών και την ελευθερία του Tύπου. Xωρίς την υποχρεωτική τήρηση μιας οποιασδήποτε προκαταρκτική ς αποκαταστατικής διαδικασίας, που θα στηριζόταν στο αναμφισβήτητο δικαίωμα απάντησης και στην υποχρέωση αναγνώρισης της αλήθειας, αν συνέτρεξε εσφαλμέ νη ή ελλιπής πληροφόρηση, και η οποία θα είχε ως συνέπεια την άμεση επανόρθωση εκ μέρους του καλόπιστου συντάκτη του εντύπου, ο νόμος παρέχει την δυνατότητα άμεσης προσφυγής σε αγωγή με αίτημα την ικανοποίηση ηθικής βλάβης, η οποία αποτιμάται από το νόμο σε 10.000.000 δραχμές και πάνω (30.000 περίπου σημερινά ευρώ), για κάθε σχόλιο ή αναφορά περιστατικών που θα θεωρηθούν ότι ανάγονται στην σφαίρα των λεγομένων «προσωπικών δεδομένων» (και όλοι ξέρουμε πόσο έχει ξεχειλίσει αυτή η έννοια), ή θέτουν σε αμφισβήτηση την υπόληψη του ενάγοντα. Με αυτά τα δεδομένα, η άσκηση δημοσιογραφικής κριτικής, που, από τη φύση της και από τα χρονικά πλαίσια στα οποία ασκείται, δεν μπορεί να στηρίζεται υποχρεωτικά σε τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρί ων ή επίσημες βεβαιώσεις αρμοδίων αρχών, καθίσταται επικίνδυνη περιπέτεια, όχι μόνο για τον συντάκτη του σχετικού άρθρου, σχολίου κ.λπ. αλλά και για τον ιδιοκτήτη του εντύπου, ο οποίος έτσι υποχρεώνεται σε προληπτική λογοκρισία όλων των δημοσιευμάτων που καταχωρίζοντ αι στο έντυπο που εκδίδει. Επί πλέον, η δίκη γίνεται κατά την ειδική διαδικασία των εργατικών διαφορών (!, από πού και ως πουWink, χωρίς τις εγγυήσεις και τους τύπους της τακτικής διαδικασίας, για να μην καθυστερήσει η (χρηματική) ικανοποίηση του θιγέντος. Kαι είναι πρόδηλο ότι ο καθένας «θίγεται» ευκολώτερα αν γνωρίζει ότι, με τον κατάλληλο δικονομικό χειρισμό και την εξόγκωση του θέματος, θα μπορέσει να εισπράξει το όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 30.000 ευρώ τουλάχιστον.
Αναρωτιόμαστε όμως, μήπως ο νομοθέτης πρέπει να επέμβει και να μετριάσει τις συνέπειες του νόμου Bενιζέλου, λαμβάνοντας υπ’ όψη του ότι σκοπός του θεσμού της αποκατάστασης της ηθικής βλάβης δεν είναι ο «εμπλουτισμό ς» του «θιγέντος»;
Ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων έχει καλέσει με δημόσια ανακοίνωση την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να προχωρήσουν σε μία επανεξέταση, τροποποίηση ή και κατάργηση των τυποκτόνων νόμων οι οποίοι ενθαρρύνουν και θεσμοθετού ν κατασταλτικά μέτρα ενάντια στο δικαίωμα για δημόσια κριτική και προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Εκτίμηση μας είναι ότι η πολιτική εξουσία δεν διαθέτει την πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο. Για το λόγο αυτό προτείνουμε την συγκρότηση επιτροπής στην οποία θα εκπροσωπούνται όλες οι ενώσεις Τύπου προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις προς τη πολιτική εξουσία.

Το δεύτερο το οποίο προτείνουμε είναι να συσταθεί ένα Συμβούλιο Τύπου το οποίο θα αποτελείται αποκλειστικά από εκπροσώπους των δημοσιογραφικών ενώσεων και των ενώσεων εκδοτών και το οποίο θα λειτουργεί ως αυτορυθμιστική αρχή στη βάση ενός ενιαίου κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αλλά το θέμα αυτό χρήζει μιας επιστημονική ς μελέτης και διερεύνησης.

Νομίζω ότι στη παρούσα φάση αυτό που πρέπει να γίνει είναι η άμεση συγκρότηση της επιτροπής κατά του Τυποκτόνου Νόμου με την συμμετοχή όλων των ενώσεων Τύπου.


ΠΗΓΕΣ - ΑΝΤΙWEBBLOG
ΕΦ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΙΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή
Σκίνιους
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 05, 2009 9:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://skinious.blogspot.com/2009/03/blog-post.html

ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ εναντίον του ΡΕΣΑΛΤΟ, κύριοι και κυρίες της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

Η καθεστωτική δημοσιογραφία έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία της.. Τα ιστολόγια έχουν λόγο ΑΜΕΣΟ, ανατρεπτικό, σαρκαστικό, αλλά και ΑΛΗΘΗ συνήθως. Τρώνε το "ψωμί"των κίτρινων παγκοσμιοποιημένων ΜΜΕ. Εδω και κανα 2 χρόνια, με την μεγάλη ανάπτυξη της blogόσφαιρας, βγάζουν στη φόρα τα άπλυτα της όζουσας ψευτοαριστερής, φιλοσιωνιστικής και κρυπτοφασιστικής - φιλοαμερικάνικης κατεστημένης φάρας,...

Κουΐσλιγκς, Ράλληδες και Παρατηρητές, ανοίγανε ανενόχλητοι τις πύλες της πατρίδας μας σε Δούρειους Ιππους. ΤΩΡΑ όμως τα βρίσκουν σκούρα. Και ΦΥΣΙΚΑ αντιδρούν ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΑ, αποκαλύπτοντας άθελά τους τη φασιστική νοοτροπία τους.

(Θαυμάστε επι τη ευκαιρία σχόλιο "γνωστού-άγνωστου" στο σχετικό post του μπλογκ Σίβιλλα : "Μέχρι όμως να σας έρθει η απανταχούσα, παλιοφασιστάκια! Και μόνο για τον αντισημιτισμό σας, θα φάτε καλά, παλιοακροδεξιοί!" Οποία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!)

Η μήνυση αυτή, κυρία Γεωργία Δάμα της Ελυθεροτυπίας, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΗ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ: Εγω δέχομαι ότι ΠΗΓΑΤΕ στη ΓΑΖΑ και ΠΗΡΑΤΕ συνέντευξη από μαχητής της Χαμάς.. Σας αντέκρουσε - έκραξε ένα blog. Τη διαμάχη την αναδημοσιεύει το ΡΕΣΑΛΤΟ.
ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ !????? Στη ΣΙΒΙΛΛΑ κάνατε άραγε? ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ? Αν αυτό δεν είναι φασισμός του χειρίστου είδους, αν αυτό δεν εντάσσεται σε σκοτεινά σχέδια ΦΙΜΩΣΗΣ του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ πατριωτικού χώρου, τότε τι είναι? (Εκτός αν ζαλιστήκατε απο τα γραφόμενα στο Σίβιλλα και χάσατε εντελώς τον έλεγχο)
Μη ξεχνάμε ότι λίγες εβδομάδες πριν, οι περίφημοι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ "ΙΟΙ" της ίδιας εφημερίδας, στοχοποιούσαν το ΡΕΣΑΛΤΟ και άλλες δημοκρατικές πατριωτικές φωνές.

Η εφημερίδα που "διδάσκει" ελευθεροτυπία, προσπαθεί να φιμώσει ΑΝΑΙΤΙΑ το ΡΕΣΑΛΤΟ και τον εκδότη του Θύμιο Παπανικολάου. Μια γνήσια αριστερή προοδευτική φωνή, που ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ, πρέπει να το ΠΛΗΡΩΣΕΙ !!!

Αν δεν πείσει η εφημερίδα τη δημοσιογράφο για να αποσύρει ΑΜΕΣΑ την αγωγή, ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ Ελληνικο ιστοχώρο:
ΜΠΟΫΚΟΤΑΡΕΤΕ ΤΗΝ "Ελευθεροτυπία"!!!

ΥΓ. Για να ενημερωθείτε για το ιστορικό της υπόθεσης, δείτε εδώ: http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3177
Τη φωτο την "έκλεψα" από το http://taxalia.blogspot.com/2009/03/blog-post_3584.html

Επιστροφή στην κορυφή
Κωνσταντίνος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 05, 2009 9:50 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δυστυχώς αυτά γίνονται στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, που επικρατεί η λογική της συνεπαγωγής. Εισαι κακός, άρα εγώ είμαι καλός, είσαι φασίστας άρα εγώ είμαι δημοκράτης και αντιστρόφως.
Και ενώ το sibylla την έχει κυριολεκτικά αποστομώσει (γιατί όταν ένας σοβαρός δημοσιογράφος γράφει ένα τόσο σημαντικό άρθρο την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν επιτρέπεται να έχει τόσες παραλείψεις και λάθη), αντί να απαντήσει με επιχειρήματα, κάνει αγωγή.
Η Ελευθεροτυπία κατά της ελευθεροτυπίας.. τι οξύμωρο σχήμα...
Και αυτό ίσως στην λογική της συνεπαγωγής, ''ελευθεροτυπία για εμάς, άρα λογοκρισία για εσάς...''

υ.γ. Να ξέρετε ότι όλοι οι νοήμονες πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων είναι στο πλευρό σας. Και είναι πολλοί.
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 05, 2009 10:34 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι μάσκες πέφτουν

Αυτό που δεν μπορούν να υπολογίσουν τα νέα «αριστερά» καθεστωτικά μαντρόσκυλα είναι η συνείδηση και η οργή της κοινωνίας.
Αυτό που μετράει σε έναν αγωνιστή είναι το δικαστήριο της Ιστορίας και της λαϊκής συνείδησης.
Σε αυτό το δικαστήριο είναι τελεσίδικα καταδικασμένα όλα τα μορμολύκεια και τα παράσιτα των καθεστωτικών μηχανισμών. Γι’ αυτό καταφεύγουν στα καθεστωτικά δικαστήρια.
Και εκεί, όμως, θα ηττηθούν. Είναι τόσο κραυγαλέα η πολιτική δίωξη και τόσο αυτό-δικαστική γι’ αυτούς η αγωγή (στο πόδι και με οδηγό τη νευρική, πανικόβλητη βιασύνη έχει γραφεί), που δεν μπορεί να σταθεί. Αφήνω το κύμα της οργής που θα σηκωθεί, κάτι που δεν υπολόγιζαν…
Ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή…
Αλλά ακόμα και αν μας καταδικάσουν ΟΥΔΟΛΩΣ μας ενδιαφέρει. Μια τέτοια καταδίκη ΑΠΟΤΕΛΕΙ τη μεγαλύτερη πολιτική και ιστορική μας δικαίωση και τη μεγαλύτερη ΚΑΤΑΔΙΚΗ γι’ τους διώκτες μας…
Και φυσικά ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να μας βάλουν φίμωτρο…
Το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ, λοιπόν, είναι η πολιτική πάλη και πολιτική και ιστορική καταδίκη των λακέδων, των νέων αυτών γενιτσάρων της Νέας Τάξης.
ΤΙΠΟΤΑ πλέον δεν μπορεί να σταματήσει το χείμαρρο οργής της ελληνικής κοινωνίας εναντίον των παρασίτων-καθεστωτικών διωκτών των ιδεών. Οι «αριστερές» μεταμφιέσεις και οι χρωματιστές κουκούλες δεν εξαπατούν πλέον…
Επιστροφή στην κορυφή
έκπληκτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 05, 2009 3:48 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν το πιστεύω αυτό που βλέπω! Μετά τα απανωτά ξεσκεπάσματα της κυρίας Δάμα για το τρόπο ασκήσεως της "δημοσιογραφικής" της λειτουργίας,η κυρία αυτήν έχει χάσει την ψυχραιμία της καιαντιμάχεται αυτούς που την ασκούν κριτική με αθέμιτα μέσα!

Αυτήν είναι η εν πολλοίς "πολύ" κυρία Δάμα κύριοι... "προοδευτικοί" θαυμαστές της!
Επιστροφή στην κορυφή
φίλος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 05, 2009 8:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Αλληλεγύη σε όσους διώκονται για τις ιδέες τους Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θλίψη για την "Ελευθεροτυπία"

...που κατάντησε "Χουντοτυπία"








ΥΓ.Ελπίζω η "Ελευθεροτυπία" να συνειδητοποιήσει
πόσο χαμηλά έχει πέσει και να μαζέψει τη δημοσιογράφο της
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 05, 2009 8:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Anonymous έγραψε:
Ο αποκαλούμενως -τρόπον τινά- "Γενναίος" βρίσκεται πίσω από όλες αυτές τις ποικίλες μεθοδεύσεις και ειδικώς πίσω από τις Αγωγές και τις αστυνομικές επικλήσεις που δεν είναι "αποδεκτό" να τις κάνει ο ίδιος.
Άμα ζορίζεσαι με την... ύπαρξη άλλων, διαφορετικών από σένα γύρω σου και ειδικά όταν πιστεύεις μέσα σου ότι γεννήθηκες για να "άρχεις" ή μέσα από ένα "σύστημα" ή και από το άλλο, δυσκολεύεσαι να διατηρήσεις τον έλεγχο, εσύ και όποιοι "φίλοι" σου "λαμπροί αστέρες της διατεταγμένης επαναστατικότητας"...


Για ποιόν "Γενναίο" ακριβώς κάνεις λόγο γιατί λιγάκι μπερδεύτηκα. Ποιό είναι πραγματικά το συγκεκριμένο πρόσωπο που κάνεις αναφορά;;
Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 05, 2009 10:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΡΕΣΑΛΤΟΥ


Όταν είχα πρωτοδιάβασει το Ρεσάλτο μού είχε κάνει εντύπωση η κρυστάλλινη και πεντακάθαρη τοποθέτηση του έναντι των τεκταινομένων, αλλά και η οξύτητα με την οποία "χτυπούσε" κάθε τί επιβλαβές για την κοινωνία, τον λαό και την πατρίδα. Ο καθαρός και διαυγής του λόγος είναι το προϊόν ενός καλά τεκμηριωμένου θεωρητικού εντύπου, το οποίο προορίζεται να διαφωτίσει και να μορφώσει. Η οξύτητα του είναι προϊόν του μαχητικού πνεύματος και της αγωνιστικότητας από την οποία υποχρεούται να διακρίνεται ένα πνευματικό όργανο, το οποίο αποσκοπεί να προλειάνει το έδαφος για την έναρξη των διαδικασιών της οργανωμένης πάλης.

Τα δυο αυτά στοιχεία του με κατέστησαν ένθερμο αναγνώστη του και μέλος της διαδικτυακής "Αγοράς" του. Λίγο αργότερα έγινα και συνεργάτης του περιοδικού, γεγονός πολύ τιμητικό για μένα, καθώς ο Θύμιος με εμπιστεύτηκε δίχως να μού ζητήσει πιστοποιητικά φρονημάτων, δίχως να απαιτήσει τη συμμόρφωση μου στην...γραμμή του περιοδικού. Τούτα τα τελευταία με κατέστησαν ακόμη πιο ένθερμο υποστηρικτή της προσπάθειας του Ρεσάλτο.

Τώρα, ίσως να αναρωτηθείτε για ποιο λόγο τα αναφέρω όλα αυτά. Όχι, δεν κάνω απολογητική υπέρ του Θύμιου και του περιοδικού. Δεν έχουν ανάγκη υπεράσπισης και ιδίως από μένα. Τα γράφω για να αναδείξω τα στοιχεία εκείνα, που κατέστησαν το Ρεσάλτο αγαπητό σε μένα, αλλά και σε πολλούς άλλους φίλους, διότι πολύ απλά τα ίδια αυτά στοιχεία το κατέστησαν δυσάρεστο και απεχθές για κάποιους άλλους. Στους άλλους δεν τοποθετώ φυσικά τους ανυποψίαστους και αγνούς, ας πούμε, αντιπάλους του περιοδικού, αλλά όλους τους "συστημικούς", που μέχρι και πρίν από δυο χρόνια, προσποιούνταν τους "αντισυστημικούς", ενώ ήταν, είναι και θα είναι, τα πιο καλολαδωμένα γρανάζια του συστήματος.

Ε, το Ρεσάλτο και ο Θύμιος προσωπικά, τούς "χάλασαν την πιάτσα". Τους την "χάλασαν", διότι απλούστατα ο Θύμιος και κάποιοι άλλοι συντελεστές του περιοδικού τους γνωρίζουν πολύ καλά, εκ των έσω, θα λέγαμε. Τον Θύμιο και την συλλογικότητα του περιοδικού δεν μπορούν να την κοροϊδέψουν, διότι δεν γίνεται να εξαπατήσεις κάποιον που σε ξέρει σαν "κάλπικη δεκάρα".

Όπως αντιλαμβάνεστε τούτο είναι πολύ επικίνδυνο για κάποιους. Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ένα περιοδικό το οποίο θα ανατρέπει "προκαταλήψεις" δεκαετιών και θα συγκρούεται με την καθεστωτική "αριστεροσύνη" τους. Θα αποκαλύπτει τον ρόλο τους σε κάθε του κείμενο και θα αφαιρεί το ψευδοπροοδευτικό προσωπείο τους με κάθε νέο του τεύχος. Δεν χωρά στον νου τους ότι κάποιος, κάπου μ΄ένα μικρό περιοδικό, με πενιχρά οικονομικά μέσα, θα τολμούσε να συγκρουστεί όχι μαζί τους, αλλά με την καθεστωτική νοοτροπία τους, που αυτάρεσκα αυτοαποκαλείται προοδευτική. Να που συμβαίνουν κι αυτά, όμως!

Μάς είχαν στοχοποιείσει από καιρό, λοιπόν. Οι τακτικοί επισκέπτες της ιστοσελίδας γνωρίζουν τα διαδικτυακά, ύπουλα πλήγματα, που έχουμε δεχθεί, αλλά και τις απειλές, που έχουν εκτοξεύσει εναντίον του περιοδικού, από άλλους ιστοχώρους. Οι λύκοι του συτήματος απλά ανέμεναν την κατάλληλη ευκαιρία, έτσι νόμιζαν, για να επιτεθούν. Αλλά, φεύ, θα αποτύχουν. Το Ρεσάλτο θα συνεχίσει να είναι αιρετικό, αντικομφορμιστικό, αντισυμβατικό, θα αμφισβητεί τα "αριστερά" τους δόγματα, θα κρατά ανοικτές τις θύρες του για κάθε ελεύθερα και ασυμβίβαστα σκεπτόμενο άνθρωπο. Θα συνεχίσει να είναι η ενοχλητική αλογόμυγα, όπως είχε πει και ο Σωκράτης.

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 06, 2009 12:00 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από την ιδεολογική τρομοκρατία στις διώξεις και «εκτελέσεις»

Είναι γνωστό ότι κάθε καθεστώς δεν μπορεί μόνο με την βία να επιζήσει. Έχει ανάγκη και το ιδεολογικό, καθώς και το ηθικό τσιμέντο. Η παραγωγή αυτού του τσιμέντου είναι δουλειά των θεωρητικών ηθικολόγων του καθεστώτος.
Σήμερα οι καλύτεροι παραγωγοί των ιδεολογημάτων και της «ηθικής» του πλανητικού ιμπεριαλισμού είναι οι ενσωματωμένοι «αριστεροί», όλοι αυτοί που ακτινοβολούν όλες τις αποχρώσεις των «αριστερών μεταμφιέσεων. Η «αριστερή» κουκούλα είναι η πλέον παραγωγική και αποτελεσματική…
Αυτή η νεοταξική «αριστερά» παράγει και αναπαράγει όλα τα σύγχρονα, τρομοκρατικά ιδεολογήματα της αυτοκρατορικής Νέας τάξης: «εθνικισμός», «ρατσισμός», «τρομοκρατική απειλή» κ.λπ., όλα επενδυμένα με τα χρώματα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «ελευθερίας»: οι πλέον κατακρεουργημένες ηθικές έννοιες…
Αυτή η «αριστερά», σήμερα, όπως έχουμε αναλύσει διεξοδικά, αποτελεί την πέμπτη φάλαγγα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας: παράγει το ιδεολογικό τσιμέντο αυτής της βαρβαρότητας, τρομοκρατεί την κοινωνία, στοχοποιεί τους αντιπάλους της Νέας Τάξης και ταυτόχρονα συγκροτεί και τα αποσπάσματα των τρομοκρατικών διώξεων και επιθέσεων.
Με πιο απλά λόγια: προλειαίνει τα έδαφος ιδεολογικά, στιγματίζει πολιτικά (στοχοποιεί) και «εκτελεί» πρακτικά, μέσω των συγκροτημένων και κατευθυνόμενων συμμοριών (κουκουλοφόρων κ.λπ) και μέσω άλλων ποικίλων διώξεων: Συκοφαντίας, πολιτικού κανιβαλισμού και αφορισμού, δολοφονικών επιθέσεων καθώς και δικαστικών διώξεων: Όπως οι μηνύσεις και αγωγές.
Όποιος δεν αποδέχεται τις «ιδέες» και τις «αξίες» του κατεστημένου μονοπωλίου της «αριστεράς» (το προπαγανδιστικό υλικό του πλανητικού κεφαλαίου) πρέπει να εξοντωθεί και να αφανιστεί: Πρώτα με την ιδεολογική τρομοκρατία, μετά με τον πολιτικό στιγματισμό και στο τέλος με διωκτικά και κατασταλτικά μέτρα.
Φυσικά για να είναι πιο αποτελεσματική αυτή η τρομοκρατία και η πολιτική δίωξη πρέπει να κατασκευαστούν και οι «δαίμονες» και «διάβολοι». Έτσι κατασκευάζουν και επιδοτούν πολιτικά διάφορα «σκιάχτρα»: «φασιστικά» και «ακροδεξιά».
Δαιμονοποιούν τρομοκρατικά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την στιγματίζουν. Κάθε κοινωνική αντίδραση στιγματίζεται σαν «ρατσιστική» και «ακροδεξιά». Ολόκληρες συνοικίες στοχοποιούνται σαν ακροδεξιές επειδή οι κάτοικοί τους «τόλμησαν» να συγκεντρωθούν για να διαμαρτυρηθούν για τον εφιάλτη που ζούνε. Παράδειγμα: Οι κάτοικοι του Αγ. Παντελεήμονα.

Οι πιο μακάβριες γκριμάτσες αυτής της νεοταξικής πέμπτης φάλαγγας είναι οι «ιοί» της «Ελευθεροτυπίας» και οι μασκοφόροι του Σόρος: το indymedia.
Τρομοκρατούν ιδεολογικά, φακελώνουν και στιγματίζουν πολιτικά, στοχοποιούν, απειλούν και καθοδηγούν τις διάφορες παρακρατικές κουκουλοφόρικες συμμορίες.
Τα γραπτά των «Ιών», δεν εξωραϊζουν απλώς τα πλανητικά εγκλήματα, ούτε αναπαράγουν απλώς τα τρομοκρατικά αυτοκρατορικά ιδεολογήματα. Επιτελούν και πιο «πρακτικό έργο»: στιγματίζουν οτιδήποτε σκέπτεται και κινείται εκτός των νεοταξικών πλαισίων και στοχοποιούν ιδέες, τοπικές κοινωνίες και πρόσωπα. Ιδιαίτερα εκείνους που αποκαλύπτουν το ρόλο τους και τα σχέδια των αφεντικών τους.
Μέσα σε αυτή την προβοκατόρικη, δοσίλογη στρατηγική εντάσσεται και η στοχοποίηση του ΡΕΣΑΛΤΟ.

Τα γεγονότα μιλούν μόνα τους:

1. «Ιοί» και indymedia, μοχθούν, από την πρώτη μέρα της έκδοσης του ΡΕΣΑΛΤΟ, συστηματικά και τρομοκρατικά, να το εντάξουν στα κατασκευασμένα τους «σκιάχτρα»: «Ακροδεξιοί», «φασίστες», «εθνικιστές», «ρατσιστές» κ.λπ

2. Στη σημερινή φάση της τρομοκρατικής έξαρσης το indymedia, ως κοινοί τραμπούκοι απειλούν:
«Να τσακίσουμε τα φασιστοειδή του Ρεσάλτου φτάνει πια η ανοχή… Τα γραφεία τους είναι Σολωμού και Πλατεία Εξαρχείων - και τολμάνε οι αλήτες να γράφουν ό,τι γράφουν...»

3. Τα ίδια αναπαράγουν, μετά και «Ιοί», θυμίζοντας την έδρα του ΡΕΣΑΛΤΟ: «το εξαρχιώτικο «Ρεσάλτο»...»

Δηλαδή και οι δύο τρομοκρατικές εστίες «δείχνουν» την «έδρα» του ΡΕΣΑΛΤΟ και «αγανακτούν» για το γεγονός ότι μέσα στο «κράτος των Εξαρχείων» τολμά να μιλά!!!
Αν αυτό δεν είναι προτροπή για επίθεση στα γραφεία του ΡΕΣΑΛΤΟ, τότε τι είναι;
Και η επίθεση ήρθε: Η δικαστική αγωγή εναντίον του ΡΕΣΑΛΤΟ…
Τα πράγματα λοιπόν είναι ολοκάθαρα. Ο πρώτος κύκλος των κρίκων της αλυσίδας σχηματίστηκε: τρομοκρατία, πολιτικός στιγματισμός, στοχοποίηση και καθεστωτικά κατασταλτικά μέτρα (δικαστική δίωξη)…
Θα περιμένουμε το δεύτερο κύκλο…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 06, 2009 10:41 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από ΠΑΤΑΡΙ

http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=982



Θέλω να ρωτήσω, εμάς τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα που ήμασταν στην "αντι-συγκέντρωση", η κυρία γιατί μας στοχοποίησε με άρθρο της στην Ελευθεροτυπία της 20-01-2009 με τα εξής λόγια;


«πραγματοποιήθηκε χθες προκλητική αντισυγκέντρωση από κατοίκους, ακροδεξιές ομάδες και τη Χρυσή Αυγή, με στόχο την τρομοκράτηση των προσφύγων" και το "Κάποιοι κάτοικοι και αρκετοί ακροδεξιοί κρατούσαν ελληνικές σημαίες»


Γιατί με το που ανακοινώθηκε, μέρες πριν η συγκέντρωσή μας, κατευθείαν προγραμματίστηκε αντιστυγκέντρωση στο Ιντυμήντια η οποία βαφτίστηκε και επισημοποιήθηκε και ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ως "συγκέντρωση" και η δική μας έγινε ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ "παράνομη" και ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ;


ΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΕΙ, ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ;;;

ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΑΣ;


ΠΟΙΟΣ θα μας προστατέψει από την τρομοκρατία και την εκδικητικότητα του κοινού εγκλήματος που τώρα αποκτά ΛΟΓΟ και ΑΙΤΙΑ να μας τιμωρήσει επειδή είμαστε "ρατσιστές";;;


Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ που μας απαγγέλθηκε ήταν σαφής: "πραγματοποιήθηκε χθες προκλητική αντισυγκέντρωση από κατοίκους, ακροδεξιές ομάδες και τη Χρυσή Αυγή, με στόχο την τρομοκράτηση των προσφύγων"

Τσουβαλιαστήκαμε όλι μαζί και ταυτοποιηθήκαμε ομού ως ακροδεξιοί.

"Ανεμίσαμε ελληνικές σημαίες" λέει, και "ψάλαμε τον εθνικό ύμνο".

Αυτά τα δύο εγκλήματα, αρκετοί από εμάς δεν τα κάναμε. Μας ενδιέφερε μόνο να ακουστεί ο βίος αβίωτός μας. Ωστόσο, τσουβαλιαστήκαμε ως ακροδεξιοί.

ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ";;;

ΕΜΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΙΑ;;;


_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ταχάλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 06, 2009 1:24 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ανοίξτε για να δείτε τις φωτογραφίες
ΕΔΩ:

http://taxalia.blogspot.com/2009/03/blog-post_9335.html



Η προκλητική αγωγή κατά του ΡΕΣΑΛΤΟ


Σχετικά με την προκλητική αγωγή κατά του ΡΕΣΑΛΤΟ από τη δημοσιογράφο της
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" σας στέλνω τρεις φωτογραφίες για να αποδειχθεί ότι τα όπλα
(και κάπνισμα) απαγορεύονται στα παλαιστιανιακά νοσοκομεία. Δείτε τα
απαγορευτικά σήματα στην πόρτα της PMRS (Palestinian Medical Relief Society)
στη Ραμάλα. Στο χάρτη φαίνεται ότι η PMRS έχει εγκαταστάσεις και στη Γάζα.
Η δημοσιογράφος πρότεινε τσιγάρο στον μαχητή της Χαμάς; Επίσης, αυτός ήταν...μέσα στο νοσοσκομείο και οπλισμένος; Εκτός του ότι αυτό απαγορεύεται, όπως φαίνεται πεντακάθαρα από τα απαγορευτικά σήματα, η δημοσιογράφος (Δάμα) δίνει
μεγάλο επιχείρημα στο ισραηλινό κατεστημένο γιατί αυτό έλεγε ότι βομβαρδίζει
νοσοκομεία και σχολεία γιατί εκεί υπήρχαν όπλα και μαχητές της Χαμάς. Καλά
αυτή, ας πούμε ότι δεν καταλάβαινε. Κανένας στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" δεν κατάλαβε
τι γράψανε;

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες