Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι σπόνσορες των «Δεκεμβριανών»

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 11, 2009 6:02 am    Θέμα δημοσίευσης: Οι σπόνσορες των «Δεκεμβριανών» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οι σπόνσορες των «Δεκεμβριανών»



Η ιστορία δεν αφήνει ούτε να την ξεγελάσεις, ούτε να παίξεις μαζί της. Βάζει στο τέλος τον καθένα στη θέση του.
Οι σχεδιαστές των «Δεκεμβριανών» πίστεψαν ότι μπορούσαν να ξεγελάσουν την ιστορία και τον ελληνικό λαό. Πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά υλικά που έχουν συσσωρευτεί στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας και να τα κατευθύνουν σε καταστροφικές και τρομοκρατικές ψυχώσεις. Πίστεψαν οι σπόνσορες των «Δεκεμβριανών» ότι το νοσηρό πολιτικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει, η διάχυτη λαϊκή οργή, οι ποικιλόχρωμοι «αριστεριστές» και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από μόνα τους ικανά να δημιουργήσουν μια χαώδη κοινωνική ανταρσία.
Τα κινήματα, όμως, οι επαναστάσεις και οι εξεγέρσεις έχουν τους δικούς τους εσωτερικούς νόμους. Προχωρούν όχι τυχαία, μετέωρα και περιστασιακά, αλλά πάνω στη βάση μιας σιδερένιας διαλεκτικής ποσοτικών συσσωρεύσεων και ποιοτικών αλμάτων.
Φυσικά οι σπόνσορες των «δεκεμβριανών» δεν έχουν καμιά αυταπάτη. Γνωρίζουν ότι ένα από τα όπλα εναντίον των αυθεντικών κινημάτων και κοινωνικών εξεγέρσεων είναι τα πλαστά κινήματα και οι εικονικές εξεγέρσεις: το τρομοκρατικό υπερθέαμα των πυροψυχώσεων.
Τις αυταπάτες τις έχουν τα σεχταριστικά μικρομάγαζα των αριστεριστών. Η αριστερίστικη ηλιθιότητα αξιοποιήθηκε συστηματικά και μεθοδευμένα από τους πλανητικούς μηχανισμούς τρομοκρατίας και προβοκάτσιας. Μέσα από αυτή τη μάζα της αριστερίστικης αλλοτρίωσης, εξαθλίωσης και δραματικής πολιτικής μιζέριας οι καθεστωτικοί μηχανισμοί, εύκολα παγιδεύουν και οργανώνουν τα αναλώσιμα θύματά τους. Π.χ. αυτοί που εμφανίστηκαν ως οι σκληροί «τρομοκράτες» της «17Ν», παγιδευμένα, αναλώσιμα θύματα ήταν, κομπάρσοι κυριολεκτικά. Οι πρωταγωνιστές δεν πιάστηκαν, ούτε θα πιαστούν ποτέ, γιατί το κράτος και οι μυστικές υπηρεσίες δεν πιάνουν τους εαυτούς τους. Ο Κουφοντίνας, ο σκληρός «αντάρτης πόλης» παραδόθηκε μόνος του(!) επειδή το κατηγορητήριο θα τιναζόταν στον αέρα με τους κομπάρσους…
Έτσι στα «Δεκεμβριανά» οι μηχανισμοί τρομοκρατίας και προβοκάτσιας χρησιμοποίησαν και αξιοποίησαν στο έπακρο την αριστερίστική ηλιθιότητα: ιδεολογικά και πρακτικά, καθώς και τον ηλίθιο τυχοδιωκτισμό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα του Αλαβάνου.
Φυσικά, υπάρχουν και επιδοτούμενες εστίες αριστερίστικης ηλιθιότητας, σκέτοι μηχανισμοί προβοκάτσιας που στρατολογούν από την κοπριά των χούλιγκαν και συγκροτούν τις συμμορίες των κουκουλοφόρων.
Έσπευσαν λοιπόν όλοι αυτοί, μαζί με τα προπαγανδιστικά Μαντεία του καθεστώτος (ΜΜΕ) να τοποθετήσουν τα «Δεκεμβριανά» στις «κοινωνικές εξεγέρσεις» χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Ακόμα και σήμερα κάποιοι οικότροφοι «διανοητές» του Συγκροτήματος μιλούν για τη «μοναδική κοινωνική εξέγερση» της νεότερης ιστορίας μας!!!
Την ιστορία και τη θεωρία των κοινωνικών κινημάτων και εξεγέρσεων την αγνοούν. Αλλά να τους «φτύνει» η πραγματικότητα καθημερινά και να μην διακρίνουν τίποτα;
Να μη διακρίνουν ότι η αυτή η «μοναδική κοινωνική εξέγερση» θα μείνει στην ιστορία σαν μοναδική «εξέγερση» κουκουλοφόρων, καταστροφών και βιαιοπραγιών, σαν «εξέγερση» πυρομανών τρομοκρατών. Θα είναι η μοναδική πράγματι «εξέγερση» που δεν θα έχει αποτυπώσει ούτε ένα κοινωνικό αίτημα και σύνθημα και δεν θα έχει αφήσει τίποτε άλλο από στάχτες και αποκαΐδια.
Ας μας προσκομίσουν όλοι αυτοί οι λακέδες των «νταβάδων» ένα γραπτό κείμενο της «εξέγερσης», μια προκήρυξη, μια αφίσα για να δούμε τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Δεν τολμούν να εμφανίσουν ούτε ένα σύνθημα, ακριβώς γιατί θα φανεί η δραματική κοινωνική μηδαμινότητα και η απελπιστική ανέχεια των ιδεολογικών και πολιτικών της πόρων.
Τα κορυφαία συνθήματα ήταν: «κάψτε τα όλα» και «κάψτε τους μπάτσους»!!!
Μόνο την καταστροφή και το θάνατο προπαγάνδιζε. Καμιά δημιουργία, καμιά νότα ζωής, κανένα όραμα, καμιά αξία, καμία ιδέα…

ΟΙ σπόνσορες και οι σχεδιαστές των «δεκεμβριανών», καθώς και τα ποικίλα φερέφωνά τους έχουν ξεγυμνωθεί πλέον στα μάτια του ελληνικού λαού. Κάνανε την «εξέγερση» χωρίς αυτόν. Τώρα χωρίς καμιά σύγκρουση με το κράτος (μοναδικό και αυτό) η «εξέγερση» έχει συρρικνωθεί σε μια δράκα κουκουλοφόρων στα οπίσθια των διαδηλώσεων.
Μια δράκα κουκουλοφόρων τόσο «γενναίων» που έχουν σχεδιάσει με το «μηχανισμό» των δικηγόρων της «εξέγερσης» (άλλη λεπρή παρασιτική καμαρίλα) το πώς θα κάνουν θόρυβο για τα κανάλια. Τι αξιοθρήνητες, θλιβερές και πόσο ψεύτικές θεατρικές παραστάσεις των «αργόσχολων ανταρτών» με τους δικηγόρους που βρέθηκαν εκεί μαζικά να στηρίξουν τους «αντάρτες» και … προπηλακίστηκαν!!!
Τέτοιες προβοκατόρικές νευρώσεις και τέτοιες θεατρινίστικες συμπεριφορές δεν έχουν πράγματι ιστορικό προηγούμενο. Και μέρα με την ημέρα θα αποκαλύπτεται όλο αυτό το φιάσκο. Γρήγορα θα φανεί και στους πλέον αφελείς ότι τα «δεκεμβριανά» ήταν ένα πολεμικό σχέδιο προβοκάτσιας εναντίον της Ελλάδας από τις ΗΠΑ, δικτυωμένο πλατιά και δουλεμένο. Το καθεστώς θα αξιοποιήσει αυτή την προβοκάτσια για να θωρακίσει ακόμα πιο πολύ τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Φυσικά σε αυτό το προβοκατόρικο παιχνίδι θα υπάρξουν και κάποια θύματα. Αλλά, όπως πάντα, αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι τα «αναλώσιμα υλικά»: οι άσχετοι, οι παγιδευμένοι και οι βλάκες.


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 11, 2009 11:51 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://olympia.gr/



Οι “απλοί περαστικοί”


Γράφει ο Πάνος Κ.

Τόσες ημέρες όλοι φώναζαν γιατί δεν κάνει τίποτα η αστυνομία
και τώρα που η αστυνομία έκανε κάτι
άρχισαν τα όργανα των γνωστών κύκλων να μιλάνε για επιθέσεις αστυνομικών σε αθώους πολίτες!
Και αφού ρε παιδιά η αστυνομία αναλώθηκε στους αθώους πολίτες και τους αθώους δικηγόρους
τότε πως έγινε και τα επεισόδια δεν κράτησαν παραπάνω από μισή ώρα;
μήπως τελικά κάποιοι από τους λεγόμενους αθώους πολίτες έπαιζαν και παίζουν ένα όχι τόσο αθώο ρόλο;
και επαναλαμβάνω το ερώτημα
αφού η αστυνομία όπως ισχυρίζονται κάποιοι δεν τα έβαλε με τους κουκουλοφόρους και τους άφησε ανέγγικτους
αλλά ασχολήθηκε μόνο με τους αθώους! πολίτες και δικηγόρους
τότε πως έγινε και τα επεισόδια σταμάτησαν και δεν πήραν έκταση;

Παρόμοια σχολιάζει και ο PL


Να ρωτήσω κάτι; μήπως τελικά οι περισσότεροι από τους δήθεν αγανακτισμένους πολίτες που βλέπαμε τον Δεκεμβριο στην πλατεία Κοραή να τα βάζουν με την αστυνομία, ήταν απλά ….δικηγόροι;
Μήπως ήταν δικηγόροι που συνδύαζαν το τερπνόν μετα του ωφελίμου, δηλαδή την σικέ επαναστατικότητα (κράξιμο αστυνομίας, δημιουργία εντυπώσεων περί αγανάκτησης) με την εύρεση νέων πελατών (καρτούλα στους συλληφθέντες, εγώ θα σε σώσω παιδί μου…).
Γιατί αν είναι έτσι τότε τι να πω; αυτοί είναι χειρότεροι και απο τα γράφεια τελετών. Παλιά είχαμε τους εργολάβους κηδειών που όταν πέθαινε κάποιος έτρεχαν να δώσουν την κάρτα τους στους συγγενείς, τώρα έχουμε τους εργολάβους επαναστατικότητας που όταν συλλαμβάνετε κάποιος τρέχουν να δώσουν τις υπηρεσίες τους και παράλληλα κολλάνε και ένσημα αγωνιστικότητας με την κάλυψη των αναγκών για “αγανακτισμένους πολιτές με την αστυνομία”..
Δεν εξηγείτε διαφορετικά το φαινόμενο, τόσοι δικηγόροι να βρεθούν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, την ίδια ώρα….εκτός αν είναι σύμπτωση
Και από τέτοιες συμπτώσεις στην Ελλάδα το τελευταίο καιρό έχουμε πάρα πολλές
Υ.Σ το αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας, το ξέρετε;
Γιατί αν το ξέρετε, τότε καλό θα ήταν να το θυμηθούν και όλοι αυτοί οι θιγμένοι δικηγόροι, πως ακόμη και σαν δικηγόροι εκτός από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις και πως και για αυτούς ισχύουν οι νόμοι. Το ότι είναι δικηγόροι δεν σημαίνει πως έχουν δικαίωμα να συμπεριφέρονται όπως οι κοπελίτσες στο βίντεο της σελίδας τους Κούλογλου που απειλούν τους αστυνομικούς πως θα τους βρούν….μόνους τους!

Επιστροφή στην κορυφή
Κόκκινο φεγγάρι
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 11, 2009 4:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το σύστημα, ο πραξικοπηματισμός και οι "επαναστάτες"

Η κοινωνική οργή είναι αναμφισβήτητη. Και δικαιολογημένη και εξηγήσιμη.

Αυτό που δεν δικαιολογείται είναι η στάση δυνάμεων, από τον μεγαλύτερο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την τελευταία αριστερίστικη γκρούπα, που συγκλίνουν στην υποταγή στο αυθόρμητο και στη θεοποίηση μιας "εξέγερσης" όπου οι "εξεγερμένοι" δεν έχουν στόχους, δεν διαλέγονται ούτε μεταξύ τους στις πιο μικρές και "παρεϊστικες" οντότητες και τον τόνο δίνουν οι οργανωμένες ομάδες που από μακριά βρωμάνε... "υπηρεσίες".

Εξηγείται γιατί δηλώνουν υπέρ: Προσπαθούν να "οικειοποιηθούν" την οργή, είτε στις κάλπες, είτε -πολύ πιο απεχθώς- σε έναν μικροκομματικό λογαριασμό όπου θλιβερές νομενκλατούρες θα ισχυριστούν ότι "δικαιώθηκαν" και θα διεκδικήσουν την αναπαραγωγή τους.

Δεν είναι πάντα εξηγήσιμο, όσο κατανόηση και αν δείξουμε σε "χρήσιμους ηλίθιους" που παριστάνουν τους επαναστάτες, γιατί δεν είδαν εγκαίρως το προβοκατόρικο σχέδιο και δεν τόλμησαν να ακολουθήσουν το μοναδικό δρόμο που υπάρχει για αριστερούς, χωρίς εισαγωγικά βεβαίως και, εννοείται, όχι κατά συνθήκην:

Να μιλήσουν για την οργή, να καταγγείλουν τις αιτίες της, να δείξουν τις πολιτικές ευθύνες αλλά και να αντιταχθούν, την ίδια ώρα, χωρίς ταλαντεύσεις, στους προβοκάτορες και όποιους είναι πίσω τους.

Δεν το έκαναν. Και για αυτό είναι υπόλογοι. Όσο κι αν σκούζουν ότι "στοχοποιήθηκαν" κι όσο κι αν φωνάζουν προσπαθώντας να "δείξουν" μια "ανίερη συμμαχία ΝΔ ΚΚΕ ΛΑΟΣ".

Το μόνο που προσπαθούν είναι να σχηματίσουν μια "νέα ιερή (!) συμμαχία" ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και "αριστεριστών" σαν κι αυτούς που συνωστίζονταν στα φόρουμ, η οποία κλείνει το μάτι στους υπεραντλαντικούς "συμμάχους" της χώρας και στους ευρωπαίους "κριτικούς εταίρους" σαν τον Ευρωπαϊκό Αριστερό Κόμμα και σαν τον Μπερτινότι.

Κάποτε, μέχρι παρεξηγήσεως, οι αριστεροί ξεκινούσαν κάθε "εισήγηση" από ανάλυση της διεθνούς κατάστασης. Τώρα, συνήθως, η διεθνής ανάλυση εξοβελίζεται μέχρι... εξαφανίσεως. Όσο για την εσωτερική ανάλυση υποβαθμίζεται σε σχόλια για τη συγκυρία και εκπίπτει σε συνθήματα για προσφυγή στις κάλπες.

Μα, πάντοτε, η αριστερά, με τις όποιες αδυναμίες, όταν ζητούσε να πέσει η κυβέρνηση αντιπαρέθετε σαφώς το στόχο της. Όριζε τι κυβέρνηση θέλει, ποια θα είναι τα μέτρα που θα πάρει, οργάνωνε βάσει αυτών τις συμμαχίες της. Τώρα; ΤΙΠΟΤΕ!

Αυτό κάνει πολλούς από εμάς που δεν ζούμε από κρατικές επιχορηγήσεις ούτε είμαστε εξ επαγγέλματος αριστεροί, να βλέπουμε μη εξηγήσιμη την υποταγή των πάντων στη συγκυρία και να προβληματιζόμαστε για την υποταγή των υποτιθέμενα αριστερών σχηματισμών στο σύστημα και την ένταξή τους στους υπερατλαντικούς σχεδιασμούς.

Τώρα, τρέχουν να μιλήσουν κατά της "τρομοκρατίας" και να πάρουν αποστάσεις από τις κινήσεις τους -δυστυχώς στρατηγικού χαρακτήρα- που επιτρέπουν στους κάθε λογής προβοκάτορες να κάνουν απερίσπαστοι "παιχνίδι". Χωρίς να θέλουν να δουν, έστω και τώρα, κατόπιν (υπεραντλαντικής) εορτής, τις δικές τους ευθύνες.

Όσο "ανανεωτικοί" ή "ριζοσπάστες" και "αντικαπιταλιστές" να δηλώνουν ένα μας δείχνουν: είναι απολύτως... παραδοσιακοί!

Συνθηκολόγοι επί της ουσίας, πλιατσικολόγοι συνειδήσεων στο δρόμο για τις κάλπες και τελικώς συστημικοί σε όλα! Αντιστρέφουν τα πάντα με ένα στόχο: τη "νέα μεταπολλιτευση" που εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον σχεδιάζει η Νέα Τάξη.

Πολλοί από αυτούς "αντιτάχτηκαν" στο Σημίτη. Αρκετοί "διαφώνησαν" με τον Λαλιώτη. Αλλά όλοι τους δείχνουν να μην μπορούν να φτύσουν τα αγκίστρια που τους πέταξαν. Άγονται και φέρονται ως "επαναστάτες" στον κόσμο που όρισαν οι "εκσυγχρονιστές" και οι "σοσιαλιστές" του συστήματος αλλά και οι μεταξύ τους αντιθέσεις.

Τυπικά δείγματα των ορίων τους το Φόρουμ, που χρηματοδότησε το ΠΑΣΟΚ για να έχουν "χώρο" οι "επαναστάτες" μας, η διανομή των κρατικών επιχορηγήσεων που καθορίζει την "ενότητά" τους και οι ποικιλώνυμες ΜΚΟ που σηματοδοτούν την "ανατρεπτική" πολιτική τους.

Πάντα, βέβαια, στην κατηφόρα, οι τενεκέδες κάνουν θόρυβο. Θα συνεχίσουν να σκούζουν λοιπόν. Για να μην τους κριτικάρουμε. Για να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν το "εργο" τους.

Δεν θα το κάνουμε όμως.

Θα βαθύνουμε την αντιπαράθεση μαζί τους και θα την επεκτείνουμε: είναι καιρός να φανεί το πρόσωπό τους, με όλες τις απουκρουστικές του, πραξικοπηματικές, ρυτίδες, σε κάθε κύτταρο της κοινωνίας. Όπου υπάρχουν αριστεροί που επιμένουν να μην αποδέχονται την "αυτοκρατορία" τους, να βλέπουν και να αντιπαλεύουν τη Νέα Τάξη.

Ας περάσουν μόνοι τους τον "Ατλαντικό" της πειθάρχησης στη "Νέα Εποχή".[size=12][/size]
Επιστροφή στην κορυφή
Σκίνιους
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 12, 2009 12:16 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://skinious.blogspot.com/2009/01/blog-post_4249.html



Θεωρίες Συνωμοσίας...

"....Είναι «θεωρία συνωμοσίας» όχι ο συντονισμός αυτής της «εξέγερσης» είναι πανομοιότυπος σε τεχνική, σε μέσα και σε τακτικές μεθόδους, με τα πρότυπα των «πορτοκαλί επαναστάσεων» (όπως ανέφερε και η νεοταξική, πλέον, γαλλική Liberation);

Είναι «θεωρία συνωμοσίας» ότι η Γαλλία έχει απαγορεύσει τη δράση τους, ενώ αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα σκέφτονται να πάρουν σε Ιταλία και Γερμανία (σε Ισπανία και Πορτογαλία τα έχουν ήδη πάρει);


Είναι «θεωρία συνωμοσίας» ότι, ήδη, στα ελληνικά πανεπιστήμια πρυτάνεις και καθηγητές έχουν ξυλοκοπηθεί αγρίως με την κατηγορία του «εθνικιστή» από τους κουκουλοφόρους;

Είναι «θεωρία συνωμοσίας» ότι έχουν εξοβελίσει από κάθε δημόσιο βήμα σε μεγάλης εμβέλειας MMΕ, κάθε ελεύθερη φωνή που αρθρώνει πατριωτικό λόγο, με την κατηγορία του «ακροδεξιού εθνικιστή»;


Είναι «θεωρία συνωμοσίας» ότι θεώρησαν πρόσφατα ακόμα και τον Μίκη Θεοδωράκη, «ακραίο εθνικιστή»; Οπως θεωρούν ακροδεξιούς εθνικιστές τον Ελύτη, τον Σεφέρη και τον Ρίτσο; (Ν.Ζ., 15/12/2008, http:llwww. diktyo2Lgrlitem.osp ?RcportW= 798)


Είναι «θεωρία συνωμοσίας» ότι εκατοντάδες οργανώσεις με ύποπτες επιδοτήσεις δρουν σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη ως τα Δωδεκάνησα, και προπαγανδίζουν εναντίον του υπαρκτού ελληνικού έθνουςκράτους χάριν μιας ουτοπικής παγκόσμιας κυβέρνησης;

Είναι «θεωρία συνωμοσίας» όχι στην πραξικοπηματική μετάλλαξη του Έλληνα από τη συνωμοσία της «προδοσίας και της ασκήμιας» (Μίκης Θεοδωράκης) συνδράμει η καθημερινή βία των περιφερόμενων κουκουλοφόρων βανδαλιστών στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις;


Είναι «θεωρία συνωμοσίας» ότι, τόσο εγώ προσωπικά όσο και άλλοι φίλοι του αριστερού χώρου, εντοπίσαμε ανάμεσα στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα την ήμερα των μεγάλων επεισοδίων διάφορες ομάδες καλογυμνασμένων ανδρών γύρω στα 30, με σωματότυπο τελείως διαφορετικό από τους υπόλοιπους διαδηλωτές, οι οποίοι φορούσαν κράνη, κλειστά ομοιόμορφα μπλε μπουφάν, κρατούσαν ρόπαλα και σιδηρολοστούς και... δεν μιλούσαν γρι ελληνικά; Τα ίδια αναφέρθηκαν από την κηδεία του Αλέξανδρου και τα επεισόδια στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου.

Τέλος, είναι θεωρία συνωμοσίας ότι ήρθαν για.. weekend τουλάχιστον... 3 αεροπλάνα από την Ευρώπη γεμάτα «συντρόφους» / stay behinders (ορολογία του NATO), όπως γνωρίζουν οι Αρχές, αλλά δεν το κοινοποιούν;....."


του Λ. ΑΠΟΣΚΙΤΗ (Τρίτο Μάτι, Ιαν 2009, απόσπασμα από το άρθρο "Είμαστε Ολοι Ελληνες!)
Επιστροφή στην κορυφή
ΓΙΑΝΝΗΣΜ



Ένταξη: 03 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 463

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 12, 2009 11:43 am    Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι σπόνσορες των «Δεκεμβριανών» Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παλαίμαχος έγραψε:

Οι σπόνσορες των «Δεκεμβριανών»



Η ιστορία δεν αφήνει ούτε να την ξεγελάσεις, ούτε να παίξεις μαζί της. Βάζει στο τέλος τον καθένα στη θέση του.
Οι σχεδιαστές των «Δεκεμβριανών» πίστεψαν ότι μπορούσαν να ξεγελάσουν την ιστορία και τον ελληνικό λαό. Πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά υλικά που έχουν συσσωρευτεί στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας και να τα κατευθύνουν σε καταστροφικές και τρομοκρατικές ψυχώσεις. Πίστεψαν οι σπόνσορες των «Δεκεμβριανών» ότι το νοσηρό πολιτικό κλίμα που είχαν δημιουργήσει, η διάχυτη λαϊκή οργή, οι ποικιλόχρωμοι «αριστεριστές» και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από μόνα τους ικανά να δημιουργήσουν μια χαώδη κοινωνική ανταρσία.
Τα κινήματα, όμως, οι επαναστάσεις και οι εξεγέρσεις έχουν τους δικούς τους εσωτερικούς νόμους. Προχωρούν όχι τυχαία, μετέωρα και περιστασιακά, αλλά πάνω στη βάση μιας σιδερένιας διαλεκτικής ποσοτικών συσσωρεύσεων και ποιοτικών αλμάτων.
Φυσικά οι σπόνσορες των «δεκεμβριανών» δεν έχουν καμιά αυταπάτη. Γνωρίζουν ότι ένα από τα όπλα εναντίον των αυθεντικών κινημάτων και κοινωνικών εξεγέρσεων είναι τα πλαστά κινήματα και οι εικονικές εξεγέρσεις: το τρομοκρατικό υπερθέαμα των πυροψυχώσεων.
Τις αυταπάτες τις έχουν τα σεχταριστικά μικρομάγαζα των αριστεριστών. Η αριστερίστικη ηλιθιότητα αξιοποιήθηκε συστηματικά και μεθοδευμένα από τους πλανητικούς μηχανισμούς τρομοκρατίας και προβοκάτσιας. Μέσα από αυτή τη μάζα της αριστερίστικης αλλοτρίωσης, εξαθλίωσης και δραματικής πολιτικής μιζέριας οι καθεστωτικοί μηχανισμοί, εύκολα παγιδεύουν και οργανώνουν τα αναλώσιμα θύματά τους. Π.χ. αυτοί που εμφανίστηκαν ως οι σκληροί «τρομοκράτες» της «17Ν», παγιδευμένα, αναλώσιμα θύματα ήταν, κομπάρσοι κυριολεκτικά. Οι πρωταγωνιστές δεν πιάστηκαν, ούτε θα πιαστούν ποτέ, γιατί το κράτος και οι μυστικές υπηρεσίες δεν πιάνουν τους εαυτούς τους. Ο Κουφοντίνας, ο σκληρός «αντάρτης πόλης» παραδόθηκε μόνος του(!) επειδή το κατηγορητήριο θα τιναζόταν στον αέρα με τους κομπάρσους…
Έτσι στα «Δεκεμβριανά» οι μηχανισμοί τρομοκρατίας και προβοκάτσιας χρησιμοποίησαν και αξιοποίησαν στο έπακρο την αριστερίστική ηλιθιότητα: ιδεολογικά και πρακτικά, καθώς και τον ηλίθιο τυχοδιωκτισμό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα του Αλαβάνου.
Φυσικά, υπάρχουν και επιδοτούμενες εστίες αριστερίστικης ηλιθιότητας, σκέτοι μηχανισμοί προβοκάτσιας που στρατολογούν από την κοπριά των χούλιγκαν και συγκροτούν τις συμμορίες των κουκουλοφόρων.
Έσπευσαν λοιπόν όλοι αυτοί, μαζί με τα προπαγανδιστικά Μαντεία του καθεστώτος (ΜΜΕ) να τοποθετήσουν τα «Δεκεμβριανά» στις «κοινωνικές εξεγέρσεις» χωρίς ιστορικό προηγούμενο. Ακόμα και σήμερα κάποιοι οικότροφοι «διανοητές» του Συγκροτήματος μιλούν για τη «μοναδική κοινωνική εξέγερση» της νεότερης ιστορίας μας!!!
Την ιστορία και τη θεωρία των κοινωνικών κινημάτων και εξεγέρσεων την αγνοούν. Αλλά να τους «φτύνει» η πραγματικότητα καθημερινά και να μην διακρίνουν τίποτα;
Να μη διακρίνουν ότι η αυτή η «μοναδική κοινωνική εξέγερση» θα μείνει στην ιστορία σαν μοναδική «εξέγερση» κουκουλοφόρων, καταστροφών και βιαιοπραγιών, σαν «εξέγερση» πυρομανών τρομοκρατών. Θα είναι η μοναδική πράγματι «εξέγερση» που δεν θα έχει αποτυπώσει ούτε ένα κοινωνικό αίτημα και σύνθημα και δεν θα έχει αφήσει τίποτε άλλο από στάχτες και αποκαΐδια.
Ας μας προσκομίσουν όλοι αυτοί οι λακέδες των «νταβάδων» ένα γραπτό κείμενο της «εξέγερσης», μια προκήρυξη, μια αφίσα για να δούμε τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Δεν τολμούν να εμφανίσουν ούτε ένα σύνθημα, ακριβώς γιατί θα φανεί η δραματική κοινωνική μηδαμινότητα και η απελπιστική ανέχεια των ιδεολογικών και πολιτικών της πόρων.
Τα κορυφαία συνθήματα ήταν: «κάψτε τα όλα» και «κάψτε τους μπάτσους»!!!
Μόνο την καταστροφή και το θάνατο προπαγάνδιζε. Καμιά δημιουργία, καμιά νότα ζωής, κανένα όραμα, καμιά αξία, καμία ιδέα…

ΟΙ σπόνσορες και οι σχεδιαστές των «δεκεμβριανών», καθώς και τα ποικίλα φερέφωνά τους έχουν ξεγυμνωθεί πλέον στα μάτια του ελληνικού λαού. Κάνανε την «εξέγερση» χωρίς αυτόν. Τώρα χωρίς καμιά σύγκρουση με το κράτος (μοναδικό και αυτό) η «εξέγερση» έχει συρρικνωθεί σε μια δράκα κουκουλοφόρων στα οπίσθια των διαδηλώσεων.
Μια δράκα κουκουλοφόρων τόσο «γενναίων» που έχουν σχεδιάσει με το «μηχανισμό» των δικηγόρων της «εξέγερσης» (άλλη λεπρή παρασιτική καμαρίλα) το πώς θα κάνουν θόρυβο για τα κανάλια. Τι αξιοθρήνητες, θλιβερές και πόσο ψεύτικές θεατρικές παραστάσεις των «αργόσχολων ανταρτών» με τους δικηγόρους που βρέθηκαν εκεί μαζικά να στηρίξουν τους «αντάρτες» και … προπηλακίστηκαν!!!
Τέτοιες προβοκατόρικές νευρώσεις και τέτοιες θεατρινίστικες συμπεριφορές δεν έχουν πράγματι ιστορικό προηγούμενο. Και μέρα με την ημέρα θα αποκαλύπτεται όλο αυτό το φιάσκο. Γρήγορα θα φανεί και στους πλέον αφελείς ότι τα «δεκεμβριανά» ήταν ένα πολεμικό σχέδιο προβοκάτσιας εναντίον της Ελλάδας από τις ΗΠΑ, δικτυωμένο πλατιά και δουλεμένο. Το καθεστώς θα αξιοποιήσει αυτή την προβοκάτσια για να θωρακίσει ακόμα πιο πολύ τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Φυσικά σε αυτό το προβοκατόρικο παιχνίδι θα υπάρξουν και κάποια θύματα. Αλλά, όπως πάντα, αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι τα «αναλώσιμα υλικά»: οι άσχετοι, οι παγιδευμένοι και οι βλάκες.





Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον φίλο Παλαίμαχο.

Τα κινήματα μένουν στην ιστορία, διότι εκφράζουν συγκεκριμένα αιτήματα και κοινωνικές ή εθνικές ομάδες. Τα συνθήματα τους είναι συνθήματα δημιουργικά και όχι καταστροφολογικά.

Ενα κίνημα για να μείνει στην ιστορία πρέπει να προσθέτει σ' αυτήν, όχι να αφαιρεί. Και τί πρόσθεσαν τα "Δεκεμβριανά"; Καμμένες προθήκες καταστημάτων και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Ποια επανάσταση είχε ως κύριο συστατικό της τον αρνητισμό και την τυφλή βία; Καμμία αληθινή επανάσταση! Η αληθινή επανάσταση αρνείται τον σημερινό κόσμο, όχι τυφλά και έωλα, αλλά με στοιβαρή και γερή τεκμηρίωση. Δεν στοχοποιεί την αστυνομία ή τον στρατό, αλλά εκείνους, που έχουν μετατρέψει την αστυνομία και τον στρατό σε όργανα καταπίεσης.

Η αληθινή επανάσταση, άρα και οι αληθινοί επαναστάτες, θα συγκρουστούν και με την αστυνομία και με τον στρατό, αλλά απέναντι τους θα βλέπουν τους "αδελφούς στρατιώτες", τα απολωλότα πρόβατα ή τους παρασυρμένους ή εξαναγκασμένους "αδερφούς" τους, από την βία του καθεστώτος. Θα τους αντιπαλέψουν, αλλά με στόχο να τους απελευθερώσουν και όχι να τους "σκοτώσουν".

_________________
"Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρια της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι." Μιχάλης "Πάμπλο" Ράπτης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες