Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
"Να χτυπήσουμε βαθιά τους Έλληνες..."

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 26, 2008 6:51 pm    Θέμα δημοσίευσης: "Να χτυπήσουμε βαθιά τους Έλληνες..." Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα παρακάτω λόγια του Κίσινγκερ τα έχουμε δημοσιεύσει πολλές φορές. Και έχουν δημοσιευτεί παλιά, σχεδόν από όλο τον Τύπο και από επιφανείς πνευματικούς ανθρώπους, όπως ο Μάριος Πλωρίτης.
Τα τελευταία χρόνια η αμερικανική προπαγάνδα και τα παπαγαλάκια τους τα αμφισβητούν.
Φυσικά, σήμερα, δεν χρειάζονται, ιδιαίτερες αποδείξεις για να διαπιστώσουμε ότι στην Ελλάδα εφαρμόζεται πιστά η προτροπή του Κίσινγκερ.
Οι στρατηγικοί σχεδιασμοί της ιμπεριαλιστικής αυτοκρατορίας μέρα με την ημέρα ξεδιπλώνονται ωμοί εναντίον της χώρας μας: Μια εφιαλτική συνιστώσα αυτών των σχεδιασμών είναι αυτά που ζούμε αυτές τις ημέρες.
Ένας φίλος, ψάχνοντας τα παλιά αρχεία του, κατόρθωσε να βρεί το πρωτότυπο απόσπασμα από την ομιλία του Κίσινγκερ.
Το παραθέτουμε:




"Να χτυπήσουμε βαθιά τους Έλληνες..."
.
Tι έλεγε από το 1974 ο Χ. Κίσινγκερ!

Henry Kissinger:
«The Greek people are anarchic and difficult to tame. For this reason we must strike deep into their cultural roots: Perhaps then we can force them to conform. I mean, of course, to strike at their language, their religion, their cultural and historical reserves, so that we can neutralize their ability to develop, to distinguish themselves, or to prevail; thereby removing them as an obstacle to our strategically vital plans in the Balkans, the Mediterranean, and the Middle East»

(Οι Έλληνες είναι αναρχικοί και δύσκολα κουμαντάρονται. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά μέσα στις πολιτισμικές τους ρίζες: έτσι ίσως καταφέρουμε να τους αναγκάσουμε να συμβιβαστούν. Εννοώ βέβαια να χτυπήσουμε την γλώσσα τους, την θρησκεία τους, τα πολιτισμικά και ιστορικά αποθέματα, έτσι ώστε να ουδετεροποιήσουμε την δυνατότητα τους να αναπτύσσονται, να διακρίνουν τους εαυτούς τους, ή να αποδεικνύουν ότι μπορούν να νικούν, έτσι ώστε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στα στρατηγικώς απαραίτητα σχέδια μας στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο, και την Μέση Ανατολή).

Απόσπασμα ομιλίας του Henri Kissinger στην Ουάσινγκτον τον Σεπτέμβρη του 1974...



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 27, 2008 1:21 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
kapoioi lene oti einai urban legend..
Επιστροφή στην κορυφή
Φιλύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 27, 2008 2:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Εκτιμήσεις και απορίες. Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από καιρό μου φαινόταν παράλογο - ομολογώ - να είχε κάνει τέτοια δήλωση ο Kissinger το 1987 ή το 1994, όπως έλεγαν αρκετοί, και μάλιστα μπροστά σε ακροατήριο που συμπεριελάμβανε και Έλληνες ορθοδόξους ιερείς (από ό,τι έχω ακούσει - αν αληθεύει).

Τον Σεπτέμβριο του 1974 όμως είναι άλλο. Τότε είχε κάθε λόγο να έχει "χάσει τον μπούσουλα", τόσο αυτός, όσο και όλη η Ιμπεριαλιστική ηγεσία, μπροστά στα γεγονότα που εκτυλίσσονταν στην Ελλάδα. Όταν μετά από 40 έτη σκληρής και άοκνης προσπάθειας να "αποκαθάρουν" τους Έλληνες από το "κομμουνιστικό μικρόβιο" διαπίστωναν πως είχαν κάνει μία τρύπα στο νερό. Διαπίστωναν πως, μετά 4 δεκαετίες παρανομίας και σκληρών διώξεων, το ΚΚΕ νομιμοποιούνταν από μόνο του (ακόμα και ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΝ ΣΤΟΛΗ είχαν μοιράσει, τότε προκηρύξεις του ΚΚΕ στην Ομόνοια, ΠΡΙΝ από την "επίσημη" νομιμοποίηση) ότι οι πράκτορές τους (Αξιωματικοί) αντιμετώπιζαν ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ότι οι πολιτικοί τους σφουγγοκωλάριοι (π.χ. Ράλλης) δήλωναν πως "το πέρασμα από τη Δικτατορία στη Δημοκρατία ήταν δυνατόν να γίνει μέσα σε τέτοιο ξέσπασμα οργής του Λαού, ώστε να κινδυνεύσει η Δημοκρατία" (= Κομμουνιστική Επανάσταση) ενώ ο Καραμανλής, με την "επίσημη νομιμοποίηση" του ΚΚΕ ΣΕΡΝΟΤΑΝ απλά κατά παθητικό τρόπο πίσω από μία de facto κατάσταση επιβεβλημένη από τον ίδιο τον Λαό.

Όσο για τους Ελληνορθόδοξους Ιερείς εκείνης της περιόδου, που είχαν πάει να ακούσουν τον Kissinger, αυτοί σίγουρα δεν θα εξεγείρονταν με τα λόγια του. Αν είχαν ευαισθησίες σχετικά με τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ορθοδοξία, τότε μάλλον δεν θα κοσμούσαν καν με την παρουσία τους τις δημόσιες εμφανίσεις του "μάγου". Όμως, μπροστά στα τότε τεκταινόμενα, και με δεδομένο το ρόλο του Ιερατείου κατά την περίοδο από τον Εμφύλιο και μετά, με αποκορύφωμα την Επταετία, οι "Άγιοι Πατέρες" (ιδίως εκείνοι που βρίσκονταν στην America και μάλιστα σε τέτοιου είδους ομιλίες) δεν θα είχαν καλύτερες διαθέσεις απέναντι στον Ελληνικό Λαό, από αυτές που εξέφραζε ο Πάτρωνάς τους. Και θα αδημονούσαν να δουν τους αφεντάδες τους, όχι απλά να πατούν τον Ελληνικό Λαό κάτω σε ζητήματα θρησκείας και πολιτισμού, αλλά και να τον περνούν από λεπίδι - με τέτοιες ακριβώς ελπίδες θα είχαν, άλλωστε, πάει να ακούσουν τον "Μάγο"...(Η φράση: "Ο Έλληνας μόνο από τουφέκι καταλαβαίνει!" ήταν χαρακτηριστική των "Ελληνοφρόνων" και "Ελληνορθόδοξων" επί δεκαετίες μετά τη μεταπολίτευση, όπως όλοι θυμόμαστε.) Και δεν θα τους στοίχιζε σε τίποτα ακόμα και ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, προκειμένου να διαιωνιστεί η - ούτως ή άλλως ξενόδουλη - εξουσία τους. Δεν θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που η Ιεραρχία θα ήταν πρόθυμη να θυσιάσει την Ορθοδοξία για να μοιραστεί την εξουσία με τον Ξένο Επικυρίαρχο (βλέπε Κωνσταντινούπολη, 1453 - και όχι μόνο).

Όσο για το να αποδίδει ο Kissinger την ευθύνη στον "πολιτισμό των Ελλήνων", αυτό μου φαίνεται σαν "σπασμωδική θεωρητική αντίδραση" κάποιου που έχει "χάσει τον μπούσουλα", μπροστά στο ντόμινο των εξελίξεων. Όπως, σε άλλες περιπτώσεις, οι "διανοούμενοι" του ίδιου κύκλου αναζητούν την ερμηνεία κοινωνικών και ιστορικών φαινομένων μπροστά στα οποία συνθηκολογούν, στο...DNA, ή στις...ηλιακές κηλίδες (βλ. Ιστορία της Αικ. Χριστοφιλοπούλου)!

Οι εξελίξεις αυτού του είδους έχουν να κάνουν πρώτα και κύρια με τις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ και την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ και εκείνη την περίοδο είχε ήδη υπάρξει τόσο μία πρώτη Οικονομική Κρίση, όσο και η προηγηθείσα τυραννία. Σίγουρα οι ιστορικές μνλήμες (μέρος του πολιτισμού) παίζουν τεράστιο ρόλο. Αλλά το να νομίζει κανείς πως πλήττοντας "τον πολιτισμό" θα καταστήσει πειθήνιο κάποιον που πεινάει, είναι βλακώδες. Το δοκίμασαν και στο Βιετνάμ οι Αμερικανοί, από ό,τι ξέρω (βλ. Μενέλαου Λουντέμη: "Αρχιτέκτονες του Τρόμου") και η συνέχεια είναι γνωστή.

Παραμένει ένα ερώτημα: ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ο Kissinger πίστευε στο ουσιώδες του πλήγματος στον πολιτισμό; Ή ήταν μία από τις ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ που τόσο ΤΥΠΙΚΑ τον χαρακτήριζαν (όπως και όλη την Αμερικανική διπλωματία); Αν πραγματικά είχε τέτοιο σχέδιο, και αν τα όσα έλεγε δεν ήταν σπασμωδική αντίδραση, μάλλον δεν θα ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΣΕ τις ιδέες και τις προθέσεις του αυτές! Μήπως ΗΘΕΛΕ να πιστέψουν κάποιοι πως ο πόλεμος, στην περίοδο που άρχιζε, θα στρεφόταν κατά του Ελλ. Πολιτισμού και της Ελληνοορθοδοξίας, ώστε η προσοχή τους να στραφεί σε μία "μάχη κατ' ανεμομύλων"; Ώστε να αφεθούν στην επιρροή δυνάμεων και χώρων όπως η Άκρα Δεξιά ("ΔΑΥΛΟΣ", ΛΑΟΣ & Σια) οι οποίοι ΚΕΝΤΡΑΡΟΥΝ στο "μεγαλείο του Ελληνισμού" (με το οποίο οι ίδιοι έχουν λιγότερη σχέση από όση έχει ο...Φάντης με το Ρετσινόλαδα!) αγνοώντας την πρώτιστη ανάγκη της Οικονομικής, Ταξικής, και Ιστορικοϋλιστικής εξέτασης και αντιμετώπισης των Κοινωνικών, Οικονομικών και Ιστορικών φαινομένων; Μήπως η δήλωση αυτή ήταν τακτική ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥ (= προσποίηση ότι "Θα χτυπήσουμε εκεί!" ενώ η επίθεση γίνεται τελικά αλλού);

Τις τελευταίες αυτές υποψίες έρχεται να ενισχύσει το γεγονός ότι η δήλωση αυτή έγινε σε μεγάλο βαθμό γνωστή από τον "Οικονομικό Ταχυδρόμο". Από ό,τι καταλαβαίνω, αν δεν την αναδημοσίευε το εν λόγω έντυπο (ανασύροντάς την από τη λήθη 20 ΕΤΗ μετά τη διατύπωσή της!) κανείς, εκτός ελαχίστων, δεν θα τη γνώριζε ή δεν θα έπαιρνε στα σοβαρά άλλα έντυπα όπως τη "Νέμεση" ή την "Αυριανή" που επίσης την είχαν αναπαράγει (από ό,τι γνωρίζω). Ο "Οικονομικός Ταχυδρόμος" ήταν εκείνος που, ουσιαστικά, την έκανε τόσο γνωστή στο Πανελλήνιο.

Ο "Οικονομικός Ταχυδρόμος", ωστόσο, είναι ΚΑΤ' ΕΞΟΧΗΝ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. Ήτοι των συνεργατών του Kissinger και της "Νέας Τάξης" εν Ελλάδι! Ξαναρωτώ λοιπόν: ΓΙΑΤΙ θα ήθελαν οι εν λόγω δυνάμεις να πειστεί ο Ελληνικός Λαός για τέτοιου είδους σχέδιά τους;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 27, 2008 11:57 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όχι δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρούμε πως οι δηλώσεις του έγιναν για αντιπερισπασμό. Πολύ απλά, συνειδητά μας φανερώνει στοχεύοντας το συλλογικό μας ασυνείδητο το χλευασμό και την περιφρόνησή του στη δυνατότητα του λαού μας να αντισταθεί με επιτυχία. Στο βάθος του μεθυσμένου μυαλού του από την πληρότητα της δύναμης και της εξουσίας δεν υπάρχει κανένα ίχνος αυτοσυγκράτησης, καμιά αναστολή.
Σαδιστικά φανερώνει αυτά που θα συμβούν ώστε το θύμα να γνωρίζει το αναπόφευκτο της εξέλιξης. Και έτσι γνωρίζοντας να υποφέρει μέσα στην απόγνωση ακόμα περισσότερο, αντιλαμβανόμενος την αδυναμία του να αντισταθεί στα όσα εκ των προτέρων του έχουν φανερωθεί να συμβαίνουν.

Οριοθετεί το μέλλον σκοτώνοντας συνειδητά την ελπίδα. Κι όπου πεθαίνει η ελπίδα, η αντίσταση καταρρέει και τότε το θύμα στωικά υποτάσσεται ευκολότερα στην προδιαγεγραμμένη από εκείνους μοίρα του.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες