Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η Ελλάδα σε σκληρή αναμέτρηση

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 16, 2008 7:36 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η Ελλάδα σε σκληρή αναμέτρηση Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Aν θέλουμε να βλέπουμε
το ΔΑΣΟΣ και όχι μόνο το ΔΕΝΤΡΟ,
ας θυμόμαστε κάθε μέρα και κάθε ώρα,
αυτό το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ
και ΠΟΛΥΣΗΜΑΝΤΟ κείμενο:

========================
Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ»-29.6.07
Πρώτη σελίδα,κάτω δεξιά

===================================

ΠΡΟΣΟΧΗ
Το παιχνίδι είναι μεγάλο και η χώρα μας μικρή. Η βιασύνη του Πούτιν και οι αντιδράσεις των Αμερικανών, δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί σε μια σκληρή αναμέτρηση.

Αυτονόητο είναι ότι χρειάζονται προσεκτικές αποφάσεις και ευέλικτες κινήσεις.
Η Ελλάδα πρέπει να βγει κερδισμένη και να μη γίνει στόχος εκδικητικής μανίας.

Διότι όλοι γνωρίζουμε πλέον πώς αντιδρούν οι μεγάλες δυνάμεις…


ΤΟ ΒΗΜΑ
=================================

Επιστροφή στην κορυφή
Αλκιμος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Νοέ 16, 2008 10:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://alkimosarchive-archive.blogspot.com/2008/11/blog-post_1227.html


Φιάσκο η απόφαση του ΟΗΕ κατά της χώρας μας
.
Αίσιο τέλος στην αναστάτωση που είχε προκληθεί με την αποβολή της χώρας μας από το Πρωτόκολλο του Κιότο τον περασμένο Απρίλιο. Μια ακόμα απόδειξη
της χειραγώγησης του ΟΗΕ από τις ΗΠΑ.

.
Τον Απρίλιο, αμέσως μετά το ηχηρό ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα θα το πληρώσει ακριβά. Και η στάση του αμερικανικού State Department, στις ημέρες που ακολούθησαν, έδειξε φανερά την δυσαρέσκεια της κυβέρνησης Μπους γι’αυτή την εξέλιξη. Λίγες ημέρες μετά ακολουθεί η παράδοξη αυτή απόφαση του ΟΗΕ, η οποία πυροδότησε σωρεία αρνητικών σχολίων για την χώρα μας από παράγοντες τόσο του εξωτερικού όσο και στο εσωτερικό. Εκείνο τον καιρό, είχα επισημάνει το παράδοξο αυτής της κίνησης του ΟΗΕ (βλέπε εδώ) και είχα συσχετίσει το γεγονός με τα όσα είχαν προηγηθεί στο Βουκουρέστι. Ίσως σε κάποιους να φάνηκα τότε υπερβολικός, αλλά η πρόσφατη ανάκληση της απόφασης έρχεται να με επιβεβαιώσει.

Δείτε τι έγραφε εχθές η εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ:

"Η Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΟΗΕ, με ομόφωνη απόφαση της 13ης Νοεμβρίου, επανένταξε τη χώρα μας στους ευέλικτους μηχανισμούς (κυρίως στο εμπόριο ρύπων) του Πρωτοκόλλου του Κιότο, εκτιμώντας πως το Εθνικό Σύστημα Απογραφών που εφαρμόζεται είναι επαρκές και αξιόπιστο για τη μέτρηση των αερίων του θερμοκηπίου.

Στο ΥΠΕΧΩΔΕ δεν έκρυβαν χθες την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη της υπόθεσης. «Η απόφαση αυτή του ΟΗΕ δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που διατύπωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ από την πρώτη στιγμή», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το υπουργείο επιμένει στην άποψή του πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε από λανθασμένα στοιχεία που έδωσε η Ελλάδα το 1995 στον ΟΗΕ για το έτος βάσης 1990 και δεν παραλείπει να εκτοξεύσει κατηγορίες για ακόμα μία φορά κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, των οικολογικών οργανώσεων και του καθηγητή Δ. Λάλα, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή και υπεύθυνος για τις απογραφές των αερίων θερμοκηπίου επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

Η αλήθεια είναι πως υπό την απειλή της αποβολής από το Πρωτόκολλο του Κιότο οι επικεφαλής του ΥΠΕΧΩΔΕ είχαν επανειλημμένες επαφές με τους αξιωματούχους του ΟΗΕ, ενώ εμπειρογνώμονες του ανωτάτου διεθνούς οργανισμού επισκέφθηκαν τη χώρα μας τον περασμένο Σεπτέμβριο για να εξετάσουν από κοντά το σύστημα Απογραφής και το Μητρώο Εμπορίας Ρύπων που τέθηκε σε εφαρμογή.

Πρακτικά, οι ελληνικές βιομηχανίες που συμμετέχουν στο σύστημα εμπορίας ρύπων δεν αντιμετώπιζαν ουσιαστικό πρόβλημα με την εμπλοκή που είχε σημειωθεί, καθώς η Ελλάδα θεωρείται ότι βρίσκεται εντός του ορίου που της αναλογεί από το Πρωτόκολλο του Κιότο.

Οι άλλες χώρες που βρίσκονται ήδη μέσα στον στόχο είναι η Γαλλία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η χώρα μας συγκαταλέγεται, επίσης, μεταξύ των τεσσάρων χωρών που αναμένεται να πετύχουν τον στόχο του Κιότο μέχρι το 2012, χωρίς να λάβουν πρόσθετα μέτρα. Οι άλλες χώρες είναι η Γερμανία, η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο."
.
***
.
Δεν γεννά υποψίες λοιπόν η χρονική στιγμή που διάλεξε ο ΟΗΕ για να …επαναφέρει την χώρα μας σε τάξη;

Η όλη αυτή υπόθεση, λαμβανομένων υπόψη και των αντιδράσεων που ακολούθησαν την απόφαση του Απριλίου, «δείχνουν» φανερά, τα κέντρα αυτά, που αποβλέπουν στην αποσταθεροποίησης της χώρας, λόγω του ότι δεν ακολουθείται η γραμμή που προφανώς είχε προαποφασισθεί αλλά που οι συγκυρίες επέβαλαν στη κυβέρνηση να αλλάξει ρότα.

Η κυβέρνηση Μπους πνέει βέβαια τα λοίσθια και δεν είναι πολλά αυτά που μπορούν ακόμα να κάνουν. Το ανησυχητικό όμως είναι, πως τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας έχουν άρωμα προβοκάτσιας και γεννούν υποψίες, πως οι μηχανισμοί που ήθελαν να επωφεληθούν από μια διαφορετική πολιτική εξέλιξη έχουν απογοητευθεί και είναι σε κατάσταση «αμόκ».

Με όλα τα μέσα επιχειρείτε η …αποκαθήλωση Καραμανλή και η άρον άρον «ενθρόνιση» του νέου «καταλληλότερου», που είναι τώρα ο «έντιμος» Γιωργάκης. Για τον σκοπό αυτό έχουν επιστρατευθεί όλα τα «γνωστά μέσα» και οι τροποποιήσεις, μεταθέσεις, ανακατατάξεις στα ΜΜΕ καθώς και στο υπουργικό σχήμα της κυβέρνησης, δίνουν και παίρνουν. Έχουν δοκιμασθεί τα πάντα, και μολονότι ο Καραμανλής δείχνει να έχει χάσει τα νερά του, ακολουθεί, παραδόξος -σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική-, την ποιο σωστή στρατηγική. Ανάλογα τις δυνατότητες του, το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, μπορεί κανείς να μιλάει για σταθερότητα, και θα τολμήσω να πω, για επιτυχία! Μια επιτυχία όμως, που παραβλέπετε σχεδόν από τους πάντες, μιας και σύμπασα η ελληνική κοινωνία, παρασυρμένη από τα παραδοσιακά ΜΜΕ, έχει επικεντρώσει την προσοχή της στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Δεν μπορώ να προβλέψω ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα σε ότι αφορά την προσπάθεια αποσταθεροποίησης, αυτό όμως που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι, ότι κανένας άλλος από τους πολιτικούς που διαθέτει σήμερα η χώρα μας, δεν πιστεύω να χειριζόταν ποιο αποτελεσματικά την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βρισκόμαστε.

Μπορεί να έγιναν σοβαρά λάθη στο εσωτερικό, μπορεί να πάρθηκαν λάθος αποφάσεις και να μην έγιναν κάποια πράγματα όπως θα έπρεπε, αλλά θα ήταν άδικο να μην αποδώσουμε τα εύσημα για ό,τι σωστό έγινε. Και αυτό είναι, οι επιτυχημένοι κυβερνητικοί ελιγμοί απέναντι στην επιθετική πολιτική της κυβέρνησης Μπους.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες