Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η απάτη της αντιδεξιάς ρητορικής

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 31, 2008 8:55 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η απάτη της αντιδεξιάς ρητορικής Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η απάτη της αντιδεξιάς ρητορικής


Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατακλυσμιαίας αντιδεξιάς ρητορικής. Όσο θα οξύνεται και θα βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση θα πυροδοτούνται και οι κοινωνικές εκρήξεις. Βρισκόμαστε στην αφετηρία ενός νέου κύκλου λαϊκών κινημάτων και αυθόρμητων εκρήξεων. Όλα αυτά πυροδοτούν και την αντιδεξιά ρητορική: αρχίζει αυτή η ρητορική να κατακλύζει, σαν νεροποντή, τα πάντα.
Αυτή η αντιδεξιά ρητορική είναι μια απάτη. Απάτη γιατί ταυτίζει τη «δεξιά» μόνο με την κυβέρνηση της Ν.Δ. και «συνωστίζει» στην «αριστερά», όλο το μωσαικό των νεοδεξιών πολιτικών δυνάμεων.
Σχετικά με αυτή την απάτη, αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο:




Αριστερά και Δεξιά


Οι όροι «αριστερά» και «δεξιά» είναι γενικοί, αόριστοι και σχηματικοί, συνακόλουθα καθόλου επιστημονικοί. Σήμερα, ιδιαιτέρως παραπλανητικοί.
Γιατί αποτυπώνουν μια ψευδή εικόνα της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας. Αναστρέφουν κυριολεκτικά την πραγματικότητα: Τοποθετούν στην «αριστερά» το ΠΑΣΟΚ (τη «Νέα Δεξιά») και όλο το νεοταξικό «αριστερό-νεοφιλελεύθερο» νεφέλωμα.
Όλο το «εκσυγχρονιστικό» κατεστημένο και οι γενίτσαροι της Νέας Τάξης δηλώνουν αριστεροί: Από το Σημίτη, τον Ανδρουλάκη και τον Μπίστη μέχρι το Γιώργο Παπανδρέου. Και πάνω σε αυτά τα μοτίβα παίζει και ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να αγγίξει και να «ξύσει» τα υγιή αντιδεξιά σύνδρομα της ελληνικής κοινωνίας. Δηλαδή η μοχθηρή νεοταξική δεξιά επιχειρεί στο όνομα της «αντιδεξιάς» να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό με «αριστερές αρματωσιές»! Η σφετεριστική απάτη στην πιο αποκρουστική της γκριμάτσα…
ΑΡΙΣΤΕΡΑ, όμως, αν δεν θέλουμε να νανουριζόμαστε με τους ήχους των λέξεων, είναι ο σταθερός και ανυποχώρητος εκφραστής των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, ο αδυσώπητος εχθρός του κεφαλαίου και ο ιστορικός πολιτικός πόλος ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος. Η Αριστερά αποτελεί τη συνείδηση της υπέρβασης της κατεστημένης μορφής του πολιτισμού. Είναι ο συνειδητός και αμείλικτος αγώνας για την κατάλυση του καπιταλιστικού συστήματος, ενός συστήματος αυταρχικής ρύθμισης της κοινωνικής ζωής, που κρίνεται ως απάνθρωπο και άδικο. Ταυτόχρονα είναι ο αγώνας για την αντικατάσταση αυτού του συστήματος με ένα άλλο, ριζικά διαφορετικό, με άλλο σύστημα αξιών, ανθρώπινο και δίκαιο, που να αντιστοιχεί στις ανάγκες και στην ελεύθερη βούληση του συνόλου του πληθυσμού.
ΣΥΝΕΠΩΣ η Αριστερά αποτελεί την έμπρακτη προσβολή, ρήγμα και γκρέμισμα των συστατικών δομών εξουσίας του καπιταλιστικού καθεστώτος. Αποτελεί την έμπρακτη κριτική της κοινωνίας και ταυτόχρονα την ΠΡΟΤΑΣΗ ενός ΑΝΤΙΜΑΧΟΥ συστήματος αξιών.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς το μέγεθος της απάτης να εμφανίζεται και να αυτό-προβάλλεται, αλλά και να διαφημίζεται από τα ισχυρά καθεστωτικά κέντρα προπαγάνδας ως «αριστερά» το σημερινό ΠΑΣΟΚ και όλο το «παρδαλό» συνονθύλευμα των «προοδευτικών» λακέδων και κομισάριων της παγκοσμιοποίησης. Το παρασιτικό σώμα του μεγάλου κεφαλαίου, οι νεοταξικές εστίες μόλυνσης που εξωραΐζουν τον εφιάλτη του αυτοκρατορικού ολοκληρωτισμού (κάποιοι τον εφιάλτη τον εμφανίζουν όνειρο προς υλοποίηση), που αναπαράγουν και ξερνούν συστηματικά όλα τα τρομοκρατικά νέα ιδεολογήματα της πλανητικής εξουσίας (αντιρατσισμός, αντιεθνικισμός κλπ) αυτοαναγορεύονται και διαφημίζονται ως «αριστερά» ή «νέα αριστερά»!!!

Οι δούλοι των πολυεθνικών

Οι πωρωμένοι δεν αισθάνονται ενοχή. Οι δούλοι των πολυεθνικών μηχανισμών του χρήματος είναι αδίστακτοι. Δεν αναδύεται καμιά τύψη, καμιά ενοχή. Αυτή η νεοταξική δεξιά που φοράει «αριστερό» ένδυμα έχει τέτοια πώρωση που εμφανίζει τη δική της δουλεία, τον παρασιτισμό της και τις πνευματικές της διαστροφές σαν «αλήθεια» και «ηθικές αξίες».
Σήμερα λοιπόν το σχήμα «αριστερά και δεξιά» παραχαράσσει την πραγματικότητα. Εξαπατά τις λαϊκές μάζες με τεχνητούς διαχωρισμούς, με πολιτικές οριοθετήσεις που δεν έχουν καμιά σχέση με τις κοινωνικές οριοθετήσεις, με την ταξική πραγματικότητα.
Η «δεξιά», για να χρησιμοποιήσουμε αυτή την απατηλή έννοια, δεν περιορίζεται σε ένα κόμμα, μόνο στη Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ, είναι κι αυτό «δεξιά» και μάλιστα το πιο προκεχωρημένο φυλάκιο του διεθνούς κεφαλαίου. Αυτό υλοποίησε πιο αποτελεσματικά τα δόγματα του νεοφιλελευθερισμού. Αυτό αποσάθρωσε τον κοινωνικό, πολιτικό, συνδικαλιστικό και πολιτισμικό ιστό της ελληνικής κοινωνίας, όσο κανένα άλλο «δεξιό» κόμμα. Αυτό πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί σήμερα σε όλες τις πλανητικές απαιτήσεις: Στις εθνικές συμφορές, στο μεταναστευτικό κατακλυσμό, στους μύθους τις τρομοκρατίας, στον αγώνα κατά της Εκκλησίας, στην άλωση των λαϊκών κατακτήσεων, στην ισοπέδωση και κονιορτοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού. Ό,τι το πιο νεοταξικό θρέφτηκε και πριμοδοτήθηκε, κατασκευάστηκε και ισχυροποιήθηκε επί «εκσυγχρονισμού».
Η Ν.Δ. είναι κι αυτή «δεξιά». Η άλλη κεφαλή της «δεξιάς». Αυτή η «κεφαλή» δεν αποτελεί «εγγύηση» για το υπερεθνικό κεφάλαιο. Δεν διαθέτει τα «ιδεολογικά» και «ιστορικά» όπλα του ΠΑΣΟΚ, ούτε τις «προοδευτικές» εφεδρείες! Δεν μπορεί ούτε να προωθήσει αποτελεσματικά τους νεοταξικούς σχεδιασμούς, ούτε να πετύχει και στο ελάχιστο κοινωνική συναίνεση, ούτε να εξαπατήσει. Θα παιχτούν πολλά και άκρως σοβαρά σήμερα στην Ελλάδα και η Ν.Δ. δεν αντέχει. Είναι τέτοια η ιστορική και κοινωνική της διαμόρφωση που θα σπείρει θύελλες…
Γι αυτό και σύσσωμος ο κόσμος του μεγάλου κεφαλαίου και των ΜΜΕ στηρίζουν, σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, όσο κανένα άλλο κόμμα της ελληνικής ιστορίας.
Η «αντιδεξιά» συνεπώς ρητορεία του ΠΑΣΟΚ, είναι μια αυθάδης κοροϊδία. Εξαπατά και κερδοσκοπεί πάνω στις αυθεντικές αριστερές, αγωνιστικές παραδόσεις της ελληνικής κοινωνίας.
Νοέμβριος 2006

Σημείωση: Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΡΕΣΑΛΤΟ, τεύχος 13


_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 01, 2008 2:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καθεστωτικές αλχημείες

Του πρωθυπουργού, Κώστας Καραμανλή, φαίνεται ότι δεν του έχει απομείνει άλλο όπλο από την ταχυδακτυλουργία.
Με ταχυδακτυλουργικές αλχημείες, χθες στη Βουλή, προσπάθησε εναγωνίως, να εμφανίσει το μαύρο άσπρο.
Μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης των τραπεζών είναι φιλολαϊκό!!!
Δηλαδή, ότι το «πακέτο» στήριξης των τραπεζιτών, ύψους 28 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα λειτουργήσει προς όφελος του ελληνικού λαού!!!
Αυτό που ξέχασε να αναφέρει ήταν τούτο το απλό: Τα υπερκέρδη των τραπεζιτών από πού απομυζούνται και το γιατί αυτά τα υπερκέρδη δεν λειτούργησαν ΠΟΤΕ προς όφελος του λαού, αλλά αντίθετα στο παραπέρα ξεζούμισμά του.
Και ακόμα δεν μας είπε: Το πώς το πιστωτικό σύστημα με τα γιγάντια υπερκέρδη έφθασε σε κρίση και το τι εγγυάται ότι τα «πακέτα» στήριξης στο κερδοσκοπικά άπληστο και παρασιτικό τραπεζικό κεφάλαιο θα λειτουργήσουν υπέρ της κοινωνίας και του λαού και όχι υπέρ των σιδερένιων νόμων της κερδοσκοπικής αδηφαγίας των Τραπεζών.
Μη μπορώντας να δώσει καμιά απάντηση στα ουσιώδη προβλήματα, ο Πρωθυπουργός, επιδόθηκε σε τέτοιου είδους ταχυδακτυλουργικά τρικ που προσβάλουν βάναυσα τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, ο οποίος βιώνει στο πετσί του τους κερδοσκόπους λήσταρχους του τραπεζικού κεφαλαίου.
Θα ήταν πιο πειστικός ο Πρωθυπουργός, αν ακολουθούσε την ωμή ειλικρίνεια και σχετική «εντιμότητα» που τον χαρακτηρίζει και μας έλεγε: «Αυτό που προέχει σήμερα είναι να σώσουμε από την κατάρρευση το καπιταλιστικό καθεστώς που υπηρετούμε. Οι τράπεζες είναι ο ναός αυτού του συστήματος και πρέπει ο ελληνικός λαός να ξεζουμηθεί ακόμα περισσότερο, για να σωθούνε…»

Ο Κώστας Καραμανλή
ς άρχισε, όπως φαίνεται να μαθαίνει και να χειρίζεται τη γλώσσα των «εκσυγχρονιστών» και ιδιαίτερα του Σημίτη, ο οποίος ταύτιζε, με δόλια τεχνάσματα το «εθνικό συμφέρον» με το συμφέρον των «νταβάδων». Και αυτός, το τζόγο, την κλοπή και την απάτη του χρηματιστηρίου τα πρόβαλε ως «εθνικό συμφέρον», ως «φιλολαϊκή πολιτική»!!!
Το ίδιο προβαλλόταν και η «λιτότητα» και το σάρωνα των λαϊκών εισοδημάτων και κοινωνικών κατακτήσεων ως «εθνικό συμφέρον» και «φιλολαϊκά μέτρα»
Αυτή την «εκσυγχρονιστική» ρητορική, η Ν.Δ. την αντικατέστησε με μια πιο καπιταλιστικά «έντιμη» ορολογία: Τις «μεταρρυθμίσεις». Ωμά και κυνικά η Ν.Δ. μιλούσε για «μεταρρυθμίσεις» που θα διασφάλιζαν τη ροή των καπιταλιστικών υπερκερδών και θα ιδιωτικοποιούσαν την κοινωνία.
Αυτά που έπραττε ο «εκσυγχρονισμός» και τα επένδυε με τις σοσιαλιστικές σάλτες περί «εθνικού συμφέροντος» και «φιλολαϊκής πολιτικής», η Ν.Δ. τα προωθούσε με πιο καθαρή καπιταλιστική γλώσσα. Αυτή δεν είχε την πολυτέλεια της «αριστερής» απάτης…
Σήμερα, ο Καραμανλής, επιχειρεί να βρει και να ανακαλύψει κάποια κλισέ «φιλολαϊκής» απάτης. Οδηγείται, έτσι, μοιραία σε γελοία τεχνάσματα, τεχνάσματα που τοποθετούν στη φιλολαϊκή πολιτική τους μεγαλύτερους λήσταρχους της κοινωνίας και του λαού: Τις τράπεζες!!!
Διαβάστε τι είπε:
«Δε χαρίζεται τίποτα σε καμία τράπεζα. Δε διατίθεται από τον Προϋπολογισμό ούτε ένα ευρώ. Δε ζημιώνεται, αλλά κερδίζει το δημόσιο. Δεν πληρώνουν, αλλά κερδίζουν οι φορολογούμενοι, διότι μειώνονται οι πιέσεις στα επιτόκια των δανείων που χορηγούνται σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Κερδίζουν, διότι διασφαλίζονται τόσο οι καταθέσεις, όσο και η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, κυρίως για την αγορά κατοικιών. Κερδίζουν, διότι στηρίζεται η οικονομική δραστηριότητα και η δυνατότητα διατήρησης των θέσεων εργασίας. Κερδίζουν, διότι με την εφαρμογή του σχεδίου οι τράπεζες θα πληρώνουν κάθε χρόνο ποσό που θα φθάνει τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά, που είναι επιπλέον έσοδα για τον Προϋπολογισμό, θα χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής και των δημοσίων επενδύσεων».

Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να καταλάβεις το μέγεθος των ταχυδακτυλουργικών σοφισμάτων, τα οποία αναποδογυρίζουν κυριολεκτικά την πραγματικότητα και εμφανίζουν το μαύρο άσπρο.
Απλά ερωτήματα:
Αφού δεν «χαρίζεται» τίποτα από βγαίνουν αυτά τα χρήματα;
Μοιράζονται στις τράπεζες 28 δισεκατομμύρια και κερδίσουν οι φορολογούμενοι;;;
Ποιος θα τα πληρώσει αυτά τα 28 δισ.;
Ας υποθέσουμε, όπως δόλια πλασάρεται, ότι αυτά θα βγούνε από τα κέρδη τους. Αυτά τα κέρδη από πού θα βγούνε, αν όχι από μια νέα, μεγαλύτερη καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος και από καταστροφές επιχειρήσεων και νοικοκυριών;
Με τέτοια δόλια τεχνάσματα απάτης η κυβέρνηση επιχειρεί να δικαιολογήσει την αποτρόπαια καπιταλιστική της πολιτική.

Το ίδιο και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Αυτός δέχεται την αναγκαιότητα της διάσωσης και χρηματοδότησης των τραπεζών, αλλά με άλλη διαχείριση: Τη γνωστή, πιο δόλια διαχείριση της σοσιαλδημοκρατικής απάτης.
Γι’ αυτό ο Γιώργος εμφανίστηκε σαν πλασιέ του «ήπιου» και … σοσιαλιστικού καπιταλισμού!!!
Ξαναβρικολακιάζει τους μύθους και τα «δόγματα» της σοσιαλδημοκρατικής απάτης και του σημιτισμού…
Αυτά που ζήσαμε και βιώσαμε δεκαετίες ολόκληρες και οδήγησαν στη μεγαλύτερη ήττα το εργατικό και λαϊκό κίνημα: Ιστορική ήττα αποσάθρωσης των πάντων. Έχουμε γράψει σε πολλά άρθρα πάνω σε αυτά…
Μέσα σε αυτά τα ίδια πλαίσια της διάσωσης των τραπεζών και του συστήματος κινείται και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον ΛΑ.Ο.Σ. δεν θα μιλήσουμε εδώ. Αυτός αποτελεί την πιο αποτρόπαια, προβοκατόρικη και δημαγωγική γκριμάτσα αυτού του συστήματος. Θα καταθέσει, μας είπε, το ήμισυ της χρηματοδότησής του για τη διάσωση των τραπεζών: καθαρή θέση στήριξης των τραπεζών γαρνιρισμένη με βροντώδη ανοησία και αφόρητη, ελεεινής μορφής, ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 01, 2008 11:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Oπως γνωρίζετε η Ελλάδα για να έχει ως νόμισμα το ευρώ και όχι τη δραχμή που θα είχε στην παρούσα κριση την τύχη της τουρκικής λίρας έχει υπογράψει τη Συνθηκη του Μάαστριχτ που απαγορεύει τη δημιουργία ελλείμματος άνω του 3% του προυπολογισμού.
Επομένως οποιαδήποτε ενίσχυση οποιοδήποτε κλάδου με δημιουργία ελλείμματος όπως με τα 28 δις ευρώ αντίκειται στη συνθήκη.Επειδή όμως δημιουργήθηκε πρόβλημα στο παγκόσμιο και ευρωπαικό σύστημα,πρόβλημα που γενικά δεν έχουν οι ελληνικές τράπεζες αποφασίσθηκε από την ΕΕ η κατά παρέκκλιση της Συνθηκης παραχώρηση εγγυήσεων στις τράπεζες χωρίς αυτές να μετράνε στο έλλειμμμα.
Η κυβέρνηση δεν έχει την επιλογή να δώσει τα 28 δις στις τράπεζες ή να τα δώσει αλλού.Εχει την επιλογή να τα δώσει στις τράπεζες ως εγγυήσεις για δάνεια που θα κυκλοφορήσουν πάλι στην αγορά ή να μη τα δώσει καθόλου.
Πολύ φυσικό λοιπόν είναι να επωφεληθεί της κρίσης ώστε να ενισχύσει έστω δια της τεθλασμένης την ποσότητα ευρώ που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.
Αυτά φυσικά είναι στα πλαίσια του καθεστώτος.Εξω από τα πλαίσια αυτά ποιος είναι;
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες