Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Βουλή:Μια πρώτη αξιολόγηση της θεατρικής παράστασης

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 22, 2008 9:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Βουλή:Μια πρώτη αξιολόγηση της θεατρικής παράστασης Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Βουλή:Μια πρώτη αξιολόγηση της θεατρικής παράστασης


Θλιβερή εικόνα. Διαδικαστικοί καυγάδες και δημαγωγία ασυγκράτητη. Πολιτική ουσία μηδέν.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν το πλέον θλιβερό. Παντελώς ανίκανο να αρθρώσει και ίχνη πολιτικού λόγου, στένεψε δραματικά το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης, στα «πρόσωπα» του σήμερα, χωρίς να προσκομίσει, ακόμα και γι’ αυτό το δραματικά συρρικνωμένο και κάλπικο πεδίο, ούτε μια πειστική απόδειξη, ούτε ένα ελάχιστο πειστικό λόγο.
Αυτή η τραγική του αδυναμία και η αιχμαλωσία του στις ορειχάλκινες πλάκες της δικής του κυβερνητικής θητείας και πολιτικής, έλαμψε στον λόγο του Γ. Παπανδρέου. Ένας αξιοθρήνητος και πλαδαρός λόγος που αναλώθηκε σε ευχολόγια και σε ηθικολογίες. Μίλαγε ο άνθρωπος, σαν να κατέβηκε τώρα από το φεγγάρι. Και όμως ο ΓΑΠ ζει στην Ελλάδα και μάλιστα σε κυβερνητικά πόστα δεκαετιών. «Θα» και «θα» ήταν (μιμείται τον παππού του), ενώ κυβερνούσε το κόμμα του επί σειρά ετών.
Καθαρή και άχαρη η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συγκρατήσει, με νύχια και με δόντια, το θέατρο της Βουλής στα πλαίσια εκείνα που δεν θα θίγουν τη δική του πολιτική των σκανδάλων και τις ευθύνες του.

Το ΚΚΕ, έκανε μια απόπειρα να θέσει την πολιτική ουσία του προβλήματος των σκανδάλων γενικά. Εκτιμούμε ότι «τύλιξε» πολλά ζητήματα μαζί και αποδυνάμωσε τις σωστές θέσεις του. Πάντως ήταν και το μόνο κόμμα που μίλησε για όλη αυτή την υποκρισία των Επιτροπών και των κοινοβουλευτικών παραστάσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ψέλλισε και αυτός κάποιες πολιτικές νότες, αλλά καθορίστηκε και αυτός από τα εκλογικά οφέλη της παράστασης.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. Αυτός αποδείχτηκε, για άλλη μια φορά, ότι αποτελεί την προβοκατόρικη αιχμή του «εκσυγχρονιστικού» παρακράτους. Οι ιπποκόμοι είναι πιο λάβροι και πιο προκλητικά στείροι και από τα αφεντικά τους.
Ο Καρατζαφέρης, είχε μεγαλύτερο ζήλο και από το ΠΑΣΟΚ στην απολιτική παρέμβασή του: Ένα παραλήρημα εναντίον του Ρουσσόπουλου, με προβοκατόρικες σάλτσες, τις γνωστές δημαγωγικές σάλτες του Καρατζαφέρη…

Μέσα σε αυτό το θλιβερό κομματικό θέατρο έλαμψαν και ο Μαρκογιαννάκης και ο Ρουσσόπουλος και ο Παυλόπουλος. Μπροστά τους οι άλλοι φάνταζαν σαν νάνοι…

Ιδιαίτερα ο Ρουσσόπουλος εμφανίστηκε με έναν τέτοιο δυναμισμό και με έναν τέτοιο κοινοβουλευτικό λόγο, που έφτανε στο ύψος των μεγάλων λόγων των αστών πολιτικών του παρελθόντος. Αστικός, θεατρικός λόγος, αλλά πολύ ανώτερος και πειστικός από τους θλιβερούς επικριτές του, που ταχυδακτυλουργούσαν και ψέλλιζαν σαν το γουργουρητό της ρόδας του τροχού…

Φυσικά το πεδίο ήταν πιο ανοικτό για τους ομιλητές τη Ν.Δ. ΄Έθεταν πιο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο διερεύνησης του ζητήματος, εν γνώσει τους φυσικά, ότι και αυτό το πλαίσιο είναι ένα κοινοβουλευτικό τρικ κουκουλώματος. Έθεταν το πλαίσιο της συνολικής διερεύνησης της υπόθεσης και ο καταλογισμός των ευθυνών ΟΛΩΝ των κυβερνητικών παραγόντων.
Αυτό το δυνατό κοινοβουλευτικό «όπλο» της Ν.Δ. που έσερνε στη «λαιμητόμο» ενοχής και κυβερνητικούς αξιωματούχους του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, πήγε να το αντικαταστήσει με το άλλο κοινοβουλευτικό τρικ της Προανακριτικής, τρικ που έβγαζε λάδι το ΠΑΣΟΚ.

Να γιατί το ΠΑΣΟΚ ψέλλιζε και ο Βενιζέλος επιδιδόταν σε ταχυδακτυλουργικά νομικίστικα τεχνάσματα. Στην ουσία αρνιόταν να εξετεστεί και να ελεγχθεί και το ίδιο. Αυτό ο κόσμος τον αντιλαμβάνεται πολύ καλά.


Η ένοχη αυτή στάση του ΠΑΣΟΚ (όποιος αρνείται και τη δική του εξέταση της κυβερνητικής του θητείας είναι ένοχος), έδωσε τα περιθώρια στους αγορητές της Ν.Δ. να μιλάνε με μεγαλύτερο δυναμισμό και πιο πειστικό πολιτικό λόγο.

Κοινοβουλευτικά, οι συζητήσεις αυτές θα αποβούν το Βατερλό του ΠΑΣΟΚ.

Και το γεγονός ότι δεν θα μιλήσει σήμερα ο Καραμανλής είναι κοινοβουλευτική στρατηγική έξυπνη.
Δεν χρειάζεται. Όλο το οικοδόμημα της κοινοβουλευτικής μεθόδευσης του ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Ο Ρουσσόπουλος και οι υπουργοί αναδεικνύονται πιο ισχυροί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό είναι ένα άλλο ισχυρό κοινοβουλευτικό πλήγμα. Διότι ο Πρωθυπουργός αναγορεύει, ουσιαστικά το Ρουσσόπουλο και τους υπουργούς του να απαντήσουν στον Γ. Παπανδρέου. Σημειολογικά, εμφανίζεται ο Καραμανλής, να θεωρεί τόσο άσφαιρα τα πυρά του ΠΑΣΟΚ, που δεν είναι απαραίτητο ο ίδιος να παρέμβει, μια και υπουργοί του θα κερδίσουν και τη μάχη των εντυπώσεων.
Και αυτό έγινε…

_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Αλιευτής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 23, 2008 11:35 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/10/blog-post_23.html


Βουλή: «συζήτηση» αδιέξοδος, χωρίς αποτέλεσμα… το κόστος στον πολιτικό κόσμο και τα κόμματα

Από την χθεσινή συζήτηση στη βουλή και τις συζητήσεις στο καφενείο της (με βουλευτές όλων των κομμάτων), συμπερασματικά διαπιστώνουμε:
1. Με τις ευλογίες του Καραμανλή, τον αντικατάστησε ο Ρουσόπουλος, σε μια ηγετική εμφάνιση απέναντι στους βουλευτές της δεξιάς
2. Ο Ρουσόπουλος, πήρε το δαχτυλίδι από τον Καραμανλή για να επιβάλλει τη γραμμή του αρχηγού. Συνεπώς το μήνυμα ήταν πολύπλευρο: μήνυμα στο μητσοτακέικο ότι όσο κι αν προσπαθούν, πρωθυπουργός θα παραμείνει ο Θοδωρής του Καραμανλή, προς τους παραδοσιακούς βουλευτές να αποδεχτούν τον ηγετικό ρόλο του Θοδωρή
3. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πείσει ότι αποτελεί την εναλλακτική λύση για τη χώρα: έχει αποδεχτεί την πολιτική επικυριαρχία του σημιτισμού και δεν προσφέρει την «άλλη πολιτική», αλλά μια καλύτερη, εντιμότερη και χρηστή διαχείριση του ίδιου συστήματος
4. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσδιορίζει το πρόβλημα, αλλά παραμένει αγκυλωμένος σε μια αναποτελεσματική πολιτική συσπείρωσης (Wink, με κύρια αιχμή το ΠΑΣΟΚ
5. Το ΚΚΕ συνεπές στην πολιτική του: εσωτερική συσπείρωση, επιρρίπτοντας τις όποιες ευθύνες σε όλους τους άλλους
6. Ο ΛΑΟΣ, με την «εντυπωσιακή» ομιλία του Καρατζαφέρη, διείσδυσε στη δεξιά φλερτάροντας τη συγκυβέρνηση, αναδείχνοντας μια δεξιά ενότητα, που δεν θα περιλαμβάνει τους σώγαμπρους (βλέπε Ρουσόπουλο)
Οι δικές μας, επιμέρους εκτιμήσεις για τη δημοκρατική-αριστερή αντιπολίτευση:
Διαπιστώνεται ένας ανταγωνισμός με τη δεξιά, για την παράδοση της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού και των παραδόσεων στη λογική της “αγοράς”, χωρίς δομική οριοθέτηση του πολιτικού πεδίου και με κύρια αιχμή του πολιτικού λόγου την καλύτερη διαχείριση.
Η δημοκρατική αντιπολίτευση δεν αρθρώνει αριστερό λόγο, αριστερή πρόταση, αριστερό όραμα, πέρα και έξω από ψευδό-εκσυγχρονιστικές θεωρίες, που διατυπώνονται με τα λόγια «εμείς ως κυβέρνηση θα διαχειριστούμε καλύτερα και περισσότερα έντιμα τα κοινά».
Με λίγα λόγια και συμπερασματικά, η συζήτηση της βουλής χαρακτηρίστηκε εύστοχα με μια «δήλωση»
υφυπουργού και που την μεταφέρει το i - Reporter:

"-Ρωτάει το παιδί τον μπαμπά του. Καλά πως εγώ είμαι μαύρος ενώ εσύ είσαι λευκός και η μαμά κινέζα;
-Με τέτοια παρτούζα που έγινε δεν λες καλά που δεν γαβγίζεις....
Τελεία και Παύλα."
Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 23, 2008 12:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Καρατζαφέρης: Η γελοιοποίηση της πολιτικής
Ή
Η αποθέωση της τσαρλατανιάς







Ο κόσμος σήμερα είναι άχρωμος.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ σκηνή έχει γεμίσει από ανθρώπους των παρασκηνίων. Οι κομπάρσοι έχουν γίνει πρωταγωνιστές. Τα σύνορα μεταξύ σοβαρού και γελοίου έχουν καταργηθεί. Ζούμε την ομοιομορφία της ισοπέδωσης. Αν παρατηρήσει κανείς όλο αυτό το «θίασο των υπερφυσικών μπεμπέδων» που παίζουνε στο θέατρο της πολιτικής θα του μεγαλώσει η πεποίθηση ότι και η ψείρα ακόμα ενός κουρελή είναι πιο σημαντική, πιο αναγκαία, να πούμε έτσι, στο μηχανισμό της ιστορίας, από όλους αυτούς τους καλλιεργημένους εγωιστές, τους φροντισμένους και ολότελα στείρους υποκριτές.


Η αιμορραγία της πολιτικής

ΜΟΝΟ ένα κοινωνικό και πολιτικό καθεστώς που βρίσκεται στο σκοτάδι της ιστορίας αναδεικνύει ως πολιτικές αξίες τις πολιτικές ασημαντότητες. Το πολιτικά ασήμαντο γίνεται πολιτικά σημαντικό μόνο όταν η κοινωνική πραγματικότητα έχει ξεθωριάσει, οι ιδέες έχουν εξανεμιστεί και η πολιτική έχει μυθοποιηθεί, έχει δηλαδή μεταλλαχτεί από σχέση αλήθειας σε σχέση εμπορικής χρήσης.
ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ασήμαντο γίνεται σημαντικό όταν αδειάζει το πραγματικό, αφυδατώνεται η ιστορία, εξατμίζονται οι ιδέες, αιμορραγεί και εξανεμίζεται η πολιτική. Όταν δηλαδή στη θέση της πολιτικής υπάρχει μια αισθητή απουσία. Ένα κενό, εκτροφείο πολιτικών αγυρτών…
ΔΕΝ είναι λοιπόν παράξενο που προβάλλεται σήμερα, με τέτοια προκλητική αναίδεια, μια πολιτική ασημαντότητα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Όταν μας καταδυναστεύουν οι πολιτικές ασημαντότητες και η ταχυδακτυλουργία των μύθων (ο μύθος πάντα είναι ένας από-πολιτικοποιημένος λόγος) όλο και πιο λαμπερά θα σηματοδοτείται η πολιτική ασημαντότητα.
ΕΡΓΟ ακριβώς αυτής της παραπολιτικής ταχυδακτυλουργίας είναι ο Καρατζαφέρης. Είναι η ζωντανή ενσάρκωση των ταχυδακτυλουργικών τεχνασμάτων που αναστρέφουν το πραγματικό και το αδειάζουν από κάθε περιεχόμενο, που αφαιρούν από την πολιτική κάθε χρώμα και κάθε πνοή, που εξανεμίζουν την ουσία των ιδεών και εννοιών.
Είναι η ίδια η ιδέα της ισοπέδωσης, της ολοκληρωτικής νεοταξικής ισοπέδωσης.



Ο αγοραίος «πολιτικός»

Ο ΛΑ.Ο.Σ δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει εάν η πολιτική δεν είχε αποκοπεί από το κοινωνικό γίγνεσθαι και τα βασικά προβλήματα της εποχής μας, εάν δεν είχε μετατραπεί σε ένα εμπορικό παιχνίδι διαφημιστικών λέξεων και τελετουργικού θεάματος. Εάν, με δυο λόγια, δεν είχε κοινωνικά και ιδεολογικά απονευρωθεί και αποχρωματιστεί…
Ο Καρατζαφέρης δεν εκφράζει απλώς μια ακραία μορφή πατερναλισμού (που γεμίζει τα όνειρά μας με εφιάλτες), αλλά αποτυπώνει και το μακάβριο «ιδεώδες» της εποχής μας: Την ολοκληρωτική υποταγή της πολιτικής στους νόμους της αγοράς. Αποτυπώνει τη διαστροφή που έχει υποστεί και αυτή η αστική δημοκρατία, δηλαδή η έμμεση, «αντιπροσωπευτική» δημοκρατία. Σηματοδοτεί το βαθμό μηδέν της πολιτικής: Τη δυναστεία του τελετουργικού θεάματος.
ΤΕΚΝΟ αυτής της «δυναστείας» κα μάλιστα διατεταγμένο, είναι ο Καρατζαφέρης. Γι’ αυτό οι μηχανισμοί της εικόνας και του θεάματος τον προβάλλουν με τόση προκλητική αναίδεια. Πίσω από αυτή την αφηνιασμένη διαφήμιση κάθε «κίνησης», κάθε «πόζας» και κάθε ανοησίας του Καρατσαφέρη σίγουρα κρύβονται συγκεκριμένες επιταγές και επιλογές του κεφαλαίου. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα συζήτησης, το οποίο το έχουμε αναλύσει σε άλλα άρθρα…


Εμπόριο της παραπολιτικής ανοησίας


Είναι λογικό, λοιπόν, τα μεγάλα λαρύγγια του καθεστώτος (ΜΜΕ) να προβάλουν τον κλόουν της ανοησίας και της πολιτικής τσαρλατανιάς. Η ανοησία, που σε άλλες εποχές θα εισέπραττε κλούβια αβγά, σήμερα αποτελεί «εμπόρευμα» που πουλάει στα ΜΜΕ και αμείβεται από τους μηχανισμούς του συστήματος.
Κατανοούμε αυτό το πολιτικό εμπόριο της ανοησίας και της παραπολιτικής, του τυχοδιωκτισμού και του τσαρλατανισμού.
Αυτό που δεν κατανοούμε, είναι ότι αυτό το εμπόριο το επαινούν και κάποιοι, κατά τεκμήριο, πολιτικά σκεπτόμενοι. Βρήκαν, λοιπόν, αυτοί, «εντυπωσιακή» την ομιλίας Καρατζαφέρη στη Βουλή.

Αλήθεια τι ήταν εντυπωσιακό: Το προβοκατόρικο σώου του;
Μήπως, το υστερικό παραλήρημά του κατά Ρουσόπουλου και άλλων προσώπων;
Μήπως ο εισαγγελικός, σκανδαλολογικός του, παραπολιτικός λόγος; Διακρίνει κανείς σε αυτό το λόγο, έστω και κάποια νότα, Πολιτικής ή πολιτικής σκέψης με κάποια συνοχή και αλληλουχία; Αν τη διακρίνει, ας μας την υποδείξει. Το κενό δοχείο κάνει θόρυβο, αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΑ δεν είναι «εντυπωσιακό»!!!
Μήπως, πάλι είναι πολιτικά «εντυπωσιακά» τα προβοκατόρικα τρικ, του τύπου ότι ο Ρουσόπουλος επιχειρεί να ενοχοποιήσει τον Καραμανλή και άλλες τέτοιες καταναλωτικές αηδίες για την «ενότητα», δήθεν της «δεξιάς» παράταξης;
Μήπως πάλι είναι πολιτικά «εντυπωσιακές», οι ατάκες-χρησμοί και οι τσαρλατανιές. οβιδικές μεταλλάξεις αυτών των χρησμών; Τη μία διαλαλεί ότι θα συνεργαστεί με τη Ν.Δ. για να φράξει το δρόμο σε κυβέρνηση που ετοιμάζουν ο Γιώργος και ο Αλαβάνος και την άλλη μας παραθέτει με σπουδή: Ο Γιώργος δεν θέλει Αλαβάνο και ο Καραμανλής δεν θα συνεργαστεί μαζί του για δεν «είμαι εύκολος». Και κάνει άλλη τώρα πρόβλεψη: Κυβέρνηση Κώστα-Γιώργου.
Εντυπωσιακά, πράγματι όλα αυτά. Αλλά όχι πολιτικά, αλλά εντυπωσιακά καραγκιοζιλίκια, εντυπωσιακές ανοησίες, που τις παίρνουν κάποιοι στα σοβαρά…
Μήπως, όλοι αυτοί, οι κατά τεκμήριο πολιτικά σκεπτόμενοι, σπατάλησαν, έστω ελάχιστο χρόνο, να ερευνήσουν τις «θέσεις» και τα «ανέκδοτα» του Καρατζαφρέρη που ξεστομίζει κατά καιρούς, και τα μεταλλάσσει ανάλογα με τις ανάγκες της στιγμής ή τις «εντολές» των «νταβάδων»;
Τα έχουμε γράψει επανειλημμένα στο ΡΕΣΑΛΤΟ.
ΚΑΝΤΕ ένα κόπο να τα διαβάσετε για μην υμνείτε τη γελοιοποίηση της πολιτικής και τους σαλτιμπάγκους-απόβλητα των άλλων κομμάτων που συνωστίζονται στον Καρατζαφέρη για μια εδρούλα στη Βουλή…



_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Π. Γ.
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 23, 2008 4:00 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Χωρίς παρωπίδες


Η κυβέρνηση Πασόκ επικύρωσε την κυριότητα των επίμαχων εκτάσεων στο Βατοπαίδι

κατόπιν

Ομοφώνου Γνωμοδότησεως του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που ανεγνώριζε την κυριότητα της Μονής επί των εκτάσεων.

Όπερ

Τα υπό των δημοσιογράφων λεγόμενα τουλάχιστον ως προς το α΄ μέρος της υπόθεσης (ζήτημα κυριότητας) ήταν εκστρατεία λάσπης και αποτέλεσμα εμπάθειας κατά της Ορθοδοξίας, της Εκκλησίας, του Αγίου Όρους γενικότερα και του Βατοπαιδίου ειδικότερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ
απεδύθη σε μία από τις χειρότερες εκστρατείες κατασυκοφάντησης και λασπολογίας, ίδιες τυραννικών, ολοκληρωτικών και αντι-χριστιανικών καθεστώτων,
από αυτά που εμπνέουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και μέρους των οπαδών του.

Ποιός θα ζητήσει συγγνώμη για την παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού τουλάχιστον ως προς αυτήν την συγκεκριμμένη πτυχή της υπόθεσης;

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλείται από την παρουσία και μόνο της Εκκλησίας και τα εκδοτικά συγκροτήματα απεδύθησαν σε εκστρατεία λάσπης με σκοπό να προκαλέσουν πρόωρες εκλογές και να αντικαταστήσουν τον Κωστάκη με τον Γιωργάκη ή το Ντοράκι... Οι λόγοι της αντικατάστασης προφανείς!

Δεν συνεστήθη Προανακριτική για τα δισεκατομμύρια του Χρηματιστηρίου, των Τραπεζών και των λοιπών μεγάλου βεληνεκούς σκανδάλων, αλλά επιχειρείται η σύσταση προ-ανακριτικής για τα ψίχουλα του Βατοπαιδίου. Τί είναι τα 50 εκατομμύρια ενώπιον των δισεκατομμυρίων του Χρηματιστηρίου, των Τραπεζών, των Προμηθειών και των άλλων σκανδάλων (Ζήμενς κ.α.);

Και αγόμαστε και φερόμαστε από τα εκδοτικά και τηλεοπτικά συγκροτήματα, τα οποία καθορίζουν την ατζέντα και το τί είναι σκάνδαλο και τί δεν είναι σύμφωνα με τις πολυχιδείς και ύποπτες σκοπιμότητες των παρασκηνίων!
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 24, 2008 11:50 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αυτοί που λεηλάτησαν τα πάντα έχουν το θράσος να μιλούν


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ:

Αγρια σύγκρουση ΠΑΣΟΚ με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ


http://orfni.blogspot.com/



Κι ενώ στη βουλή συζητούν την Προανακριτική ΜΟΝΟ το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ (αποχώρησε και ο Λα.Ο.Σ.) πλακώθηκαν άγρια η Α.Παπαρήγα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έλεγαν απο κάτω όση ώρα μιλούσε ο Α.Σκυλλάκος οτι το ΚΚΕ εκπροσωπει την ΝΔ στην συζήτηση....

Α.Παπαρηγα σε πολύ έντονο ύφος : Σταματηστε τις βρισιες...πολιτικά πες τε ο,τι θέλετε...εκφυλιζετε περισσοτερο τα πραγματα...Δεν εκπροσωπουμε την ΝΔ εμεις εδω....αυτό είναι εκφυλισμός...

Γ.Σουρλας(προεδρεύων): Εχει δίκηο η κ.Παπαρήγα. Πολιτική εκτίμηση κάνει....

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάντως δεν κρατιόντουσαν και λέγανε στο ΚΚΕ - ακούγοντας τα όσα υποστήριζε για ευθύνες των υπουργών του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Βατοπέδι - οτι είναι...η φωνή της ΝΔ μέσα στη βουλή τώρα που λείπει απο τη συζήτηση.....
Πάντως και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ οτι ευτελίζει τους θεσμούς και οδηγεί σε παραγραφή την υπόθεση!

Μύλος...


ΡΕΣΑΛΤΟ:
Αυτοί που λεηλάτησαν τα πάντα έχουν το θράσος να μιλούν


Όποιος τολμά
να εκφράσει ελεύθερα μια άποψη που δεν βολεύει το ΠΑΣΟΚ και το «εκσυγχρονιστικό» παρακράτος, αμέσως στιγματίζεται σαν κλακαδόρος της Ν.Δ. Αν τολμήσει και κριτικάρει το βίο και την πολιτεία του ΠΑΣΟΚ, τότε ξεχύνεται πάνω του όλη τρομοκρατική αυθάδεια των γενίτσαρων του «εκσυγχρονισμού».

Τέτοια παράκρουση θράσους δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Αυτοί που λεηλάτησαν την Ελλάδα, όσο κανένας άλλος, αυτοί που λεηλάτησαν τη σκέψη και τις ιδέες όσο κανένας άλλος, αυτοί που δεν άφησαν τίποτα που να μην το λερώσουν, αυτοί οι διπρόσωποι χλευαστές όλων των ιδεών και ιδανικών, έχουν το θράσος να μιλούν, να στιγματίζουν σήμερα σας «δεξιούς», αυτούς που τους κρίνουν και τους συνιστούν να κοιτάξουν τον καθρέφτη για να αντικρίσουν όλη την ελεεινότητα της ανθρωπότητας στο πιο ταιριαστό τους αποτύπωμα…

Το μεταλλαγμένο αυτό ΠΑΣΟΚ,
το παρασιτικό αυτό καρκίνωμα της κοινωνίας που αποτελεί την πιο μακάβρια γκριμάτσα της νέας μεταμφιεσμένης και αποκρουστικής δεξιάς, σταμπάρει σαν «δεξιό» όσους αποκαλύπτουν τον θλιβερό αμερικανοτσολιάδικο ρόλο του…

Αυτοί που λεηλάτησαν κάθε αγωνιστική ιδέα και εξευτέλισαν κάθε σοσιαλιστικό ιδανικό, μιλάνε για «πρόοδο», «αριστερά» και εναντίον της …Δεξιάς!!!

Είναι χίλιες φορές χειρότεροι από την παραδοσιακή, ιστορική δεξιά. Αυτή τουλάχιστον δεν έκρυψε ποτέ το πρόσωπό της. Δεν φόρεσε σοσιαλιστικές «μάσκες» δεν λεηλάτησε τις αριστερές ιδέες. Ακολούθησε πιστά την πολιτική της οικονομικής λεηλασίας κα της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.

Το ΠΑΣΟΚ έντυσε αυτή την ΙΔΙΑ πολιτική Λεηλασίας και εξαθλίωσης, επί δεκαετίες, έντυσε τις λαμογιές και τις «αρπαχτές», τις κλοπές και την αχαλίνωτη παρασιτική διαφθορά με το τα ρούχα των σοσιαλιστικών και προοδευτικών ιδεών. Είναι χίλιες φορές, λοιπόν, πιο αποκρουστικό και αηδιαστικό το ΠΑΣΟΚικό αυτό παρασιτικό καρκίνωμα της μεταμφιεσμένης δεξιάς, από τη Ν.Δ.

Και είναι ακόμα πιο αποκρουστικό το γεγονός ότι αυτοί οι «εκσυγχρονιστές» νεκροθάφτες της Ελλάδας, της ιστορίας, των ιδεών, της ηθικής και των σοσιαλιστικών ιδεών να μας παρουσιάζονται σήμερα σαν «εχθροί» της δεξιάς και στο όνομα της αντιδεξιάς ρητορικής θέλουν να επανεμφανιστούν σαν η «προοδευτική» εναλλακτική, κυβερνητική λύση.

ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ πολλαπλά
και στιγματίζουν κάθε έναν, που αποκαλύπτει το μακάβριο πρόσωπό τους, αυτού του Ιανού, σαν κλακαδόρο της δεξιάς.

Αν στηρίζαμε αυτή την ΠΑΣΟΚική δολιότητα και τη μοχθηρότητα της Νέας Νεοταξικής Δεξιάς, θα ήμασταν «προοδευτικοί» και «αριστεροί».

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ, Αυτά στους τυφλούς οπαδούς σας. ΟΧΙ σε μας…

Εμείς δεν σας ανακαλύψαμε σήμερα. Και ούτε έχουμε αλλάξει τις απόψεις μας.

Γράφαμε τον Ιούνιο του 1998


Η συνήθεια του αίσχους

Ο «εκσυγχρονισμός» είναι ένα σύστημα που θέλει να επιβάλει στην κοινωνία την ακινησία και τη σιωπή, τη συνήθεια του αίσχους: Που θα μας καθιστά κωφάλαλους και τυφλούς, που θα μας κάνει να δεχόμαστε την τρομοκρατία της κυβέρνησης σαν φυσικό φαινόμενο, που θα μας μετατρέπει σε άβουλα, υπάκουα και θλιβερά όντα...
Ημέρα με την ημέρα αποκαλύπτεται όλο και πιο καθαρά το μοχθηρό πρόσωπο του εκσυγχρονισμού με τις διαστροφικές -δικαστικές και αστυνομικές- ρυτιδώσεις του. Η κυβέρνηση ανοικτά και ανενδοίαστα πλέον διακηρύσσει ότι όποιος είναι εναντίον της είναι εχθρός της χώρας και όποιος καταγγέλλει την αδικία και αγωνίζεται για δημοκρατικές ελευθερίες είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας. Με τα νομοθετήματα, τις δικαστικές αποφάσεις και τα ΜΑΤ θέλει να επιβάλει ένα καθεστώς τρόμου και ζόφου μέσα στο οποίο το να είσαι άνθρωπος θα είναι περιπέτεια, το να σκέφτεσαι θα είναι αμαρτία και το να βρίσκεις εργασία θα είναι θαύμα.
Η αποκρουστική φιλοσοφία του εκσυγχρονισμού αποτυπώνεται πλέον καθαρά στην καθημερινή πρακτική της κυβέρνησης. Μια πρακτική η οποία έχει ένα και μόνο στόχο: Να τρομοκρατήσει τον εργαζόμενο και κάθε κοινωνική κατηγορία πολιτών που «σηκώνει κεφάλι», και να τους ρίξει στην έσχατη οικονομική εξαθλίωση και πολιτική ταπείνωση.
Η φιλοσοφία αυτή σηματοδοτείται με καθαρότητα και στα πρόσωπα των υπουργών ή άλλων παραγόντων του εκσυγχρονισμού. Όλοι αυτοί όταν μιλάνε (στη Βουλή ή στις τηλεοράσεις) μοιάζουν να φοράνε το ίδιο κοστούμι: Του σατράπη, τη στραταρχική, δηλαδή, αυθάδη στολή. Στα λόγια τους και στο πρόσωπό τους αποτυπώνεται η διαστροφή εκείνων των ανθρώπων της εξουσίας που ηδονίζονταν να εξευτελίζουν τον άνθρωπο, να τον ρίχνουν στην έσχατη δουλοπρέπεια, αυτοπεριφρόνηση και ταπείνωση, για να διατρανώνουν έτσι, έμμεσα, την ανάπηρη υπεροχή τους.
Μέσα σ’ αυτόν τον ηδονισμό της πολιτικής αναπηρίας τους ξεχνούν, βεβαίως, όταν προσβάλλουν, περιφρονούν και συκοφαντούν τους «κολασμένους» που εξεγείρονται, τι έλεγαν οι ίδιοι λίγα χρόνια πριν όταν ο Μητσοτάκης με τα ίδια επιχειρήματα, αλλά με πιο συγκρατημένη μοχθηρία, ήθελε να επιβάλει με τα ίδια «εκσυγχρονιστικά όπλα» το «νεκροταφείο της σιωπής»: Τον ίδιο στόχο, δηλαδή...
Ιούνιος 1998



Και τον Οκτώβριο του 1999



ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΣ


ΟΙ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ» ενώ υλοποιούν τα δόγματα του νεοφιλελευθερισμού και αναπαλαιώνουν το οικοδόμημα των αντιδραστικών ιδεών, παρουσιάζονται σαν συνεχιστές των προοδευτικών κινημάτων, των αριστερών παραδόσεων και κατακτήσεων, σαν εκφραστές των «αντιδογματικών» σοσιαλιστικών ιδεών.
Ο Κ. Σημίτης δεν διστάζει για τις προεκλογικές του ανάγκες να φορέσει και την πανοπλία του Ανδρέα Παπανδρέου, να σφετεριστεί το λαϊκό σύμβολο του ΠΑΣΟΚ που ο ίδιος πολιτικά μισούσε, να σφετεριστεί ακόμα και τα συνθήματα και της κινήσεις του Α.Π...
Ο «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ» ενώ έχει επιβάλει ένα καθεστώς αλλοτρίωσης των πολιτών από τις βαθύτερες σκέψεις τους και τα αισθήματά τους και αποξένωση του ενός από τον άλλο, παρουσιάζεται σαν ο συνεχιστής των προοδευτικών δυνάμεων και των αριστερών αιτημάτων της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Καταργεί τον άνθρωπο και σφετερίζεται τις αγωνιστικές κατακτήσεις του και ανθρώπινες αξίες...
ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ τους πολίτες και επιβάλει ένα καθεστώς ψεύδους που διαποτίζει όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής και μιλάει για αλήθεια και πρόοδο. Στραγγαλίζει τις ελευθερίες, ακρωτηριάζει τη σκέψη και παράγει όλες της μορφές της πνευματικής κατάπτωσης και εμφανίζεται σαν υπερασπιστής των ελευθεριών και της πνευματικής δημιουργίας...
ΝΑ, γιατί απέναντι σε αυτή την κάστα των άπληστων νεόπλουτων της εξουσίας, των κυνικών σφετεριστών και της προκλητικής διπλοπροσωπίας νιώθουμε ασίγαστη εχθρότητα. Μα αυτό το αίσθημα δεν έχει αληθινά τίποτα προσωπικό...

Οκτώβριος 1999





_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 24, 2008 12:39 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://taxalia.blogspot.com/2008/10/blog-post_24.html


Γιώργος Καρατζαφέρης: ο δουρειος ιππος του Μητσοτάκη

Κάθε μέρα που περνάει, όλο και περισσότερο πείθομαι για τον ύποπτο Μητσοτακοποιημένο πολιτικό ρόλο του Γιώργου Καρατζαφέρη!

Ένας ανεξάρτητος παρατηρητής, θα μπορούσε πολύ εύκολα να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα, μόνο και μόνο αναλύοντας απλά τις πολιτικές του κινήσεις.

Τι είδαμε λοιπόν από τον σημερινό αρχηγό του… δεξιοπατριωτικού κόμματος του ΛΑΟΣ, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα;

Όλα ξεκίνησαν με την άνοδο του Κώστα Καραμανλή στην αρχηγία της Ν.Δ….

Ο φόβος για την απομητσοτακοποίηση του κόμματος, οδήγησε τον αρχηγό της Αγίας Οικογένειας –σαν άλλον Οδυσσέα!!!- στην σύλληψη και την εφαρμογή ενός πονηρού σχεδίου –το οποίο είχε και την σύμφωνη γνώμη του σκιώδη πρωθυπουργού της χώρας μας , του Λαμπράκη- που θα έβαζε φρένο στις επιδιώξεις του Καραμανλή: το σχέδιο ΣΑΛΩΜΗ.

Το σχέδιο αυτό, προέβλεπε την δημιουργία ενός καθαρού δεξιόστροφου κόμματος, μέσα από τη Ν.Δ. και την εγκατάστασή του στα δεξιά της πατριωτικής συνείδησης των ψηφοφόρων της, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπό το ΠΡΙΟΝΙΣΜΑ των εκλογικών ποσοστών του Κώστα Καραμανλή και την ολοκληρωτική αποδόμηση του Καραμανλισμού, που θα οδηγούσε σε λίγα χρόνια στην άνοδο της ηγεσίας της Ν.Δ. της κόρης του Μητσοτάκη, της Ντόρας.

Στην περίπτωση που αυτό θα γινόταν εφικτό, το δεξιόστροφο αυτό κόμμα, δεν θα είχε άλλο ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ και θα …επέστρεφε ξανά στη μητέρα Ντόρα για το καλό της ….παράταξης!

Αρχηγός της επιχείρησης αυτής, επιλέχτηκε από τον ίδιο τον Μητσοτάκη, το ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ του παιδί, ο μαθητής του Γιώργος Καρατζαφέρης!

Εδώ να σας θυμίσω απλά – και να στηρίξω έτσι και τον τίτλο του άρθρου μου- ότι την ώρα που ο Σαμαράς έριχνε τον Μητσοτάκη εξαιτίας του ονόματος των Σκοπίων το 1993, ο …’Μακεδονομάχος’ Καρατζαφέρης πολιτευόταν με τη Ν.Δ. και κατηγορούσε τον Σαμαρά με την συμπεριφορά του ως ….προδότη!

Έτσι μια ωραία ημέρα, βγήκε το περιβόητο άρθρο περί …ΣΑΛΩΜΗΣ στο ΒΗΜΑ του ΛΑΜΠΡΑΚΗ….

Μια ξεδιάντροπη επίθεση του Γ.Καρατζαφέρη προς τον Άρη Σπηλιοτόπουλο, τον τότε εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. και εκ δεξιών του Καραμανλή.

Με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε, ο κύριος Καρατζαφέρης δημιούργησε το δικό του κόμμα, το ΛΑΟΣ….

Στην συνέχεια όμως, ο Μητσοτάκης δεν τον άφησε αβοήθητο…

Απλά θυμηθείτε τις νομαρχιακές εκλογές του 2002 και την κόντρα του Καρατζαφέρη με τον υποψήφιο της Ν.Δ. στην υπερνομαρχία Αθηνών, Γιάννη Τζανετάκο...

Από που πήρε εκείνο το υπερβολικό ποσοστό ο Καρατζαφέρης;

Μα φυσικά έβαλε το ….χεράκι του ο Επίτιμος!

Για άλλοθι, έτσι για να ρίχνει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων του, τα βάζει ΑΡΑΙΑ και που ο Καρατζαφέρης με την Ντόρα και τον Μητσοτάκη…

Ο βασικός όμως στόχος του, παραμένει ένας και κύριος: το πριόνισμα Καραμανλή και η άνοδος της Ντόρας στη θέση της προέδρου της Ν.Δ.!!!

Γι αυτό και τον είδαμε προχθές στη βουλή, να επιτίθεται με σφοδρότητα στον μέχρι χθές υπαρχηγό του Καραμανλή, τον Θόδωρο Ρουσόπουλο…

Ο μόνος τελικά που βγαίνει χαμένος από αυτή τη μεθόδευση του Μητσοτάκη, δεν είναι άλλος από τον ΑΓΝΟ νοικοκύρη δεξιό ψηφοφόρο της παράταξης, που παρασύρεται από τον ΔΗΘΕΝ πατριωτικό λόγο του Καρατζαφέρη και τον ψηφίζει!

Ψηφίζοντας Καρατζαφέρη ο απογοητευμένος ΔΕΞΙΟΣ, σπρώχνει όλο και πιο κοντά την Ντόρα στην καρέκλα της αρχηγού της Ν.Δ.!

Γιατί δυστυχώς, αυτός είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης: ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ του Κ.Μητσοτάκη!


Αναστάσιος Καζαντζίδης

Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος


ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ:

Ξεχνάς και τις πολιτικές και άλλου είδους ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ προς τον Καρατζαφέρη από το "εκσυγχρονιστικό" ΚΡΑΤΟΣ και ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ.
Την "πολιτική Λαλιώτη"...
ΠΑΝΤΩΣ είσαι πολύ εύστοχος.
ΑΥΤΑ φωνάζουμε και εμείς εδώ και πολύ καιρό
για το ρόλο Καρατζαφέρη...
Επιστροφή στην κορυφή
ΝΑΥΑΓΙΟ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 24, 2008 4:17 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://orfni.blogspot.com/

ΔΕΝ έγινε τελικά ψηφοφορία για Προανακριτική


Μετά την αποχώρηση του ΚΚΕ και την δήλωση για αποχώρηση και του ΣΥΡΙΖΑ απο την ψηφοφορία, ο Β.Βενιζέλος ζήτησε απο τον Πρόεδρο της Βουλής Δ.Σιούφα να ΜΗΝ γίνει ψηφοφορία γιατί απλά θα ήταν...κωμωδία και ενδεχομένως στο μέλλον να φτάναμε σε κωμικοτραγικές καταστάσεις (πχ να ζητάει ο...Καραμανλής προανακριτική αλλά να μην μπορεί να την κάνει γιατί θα είχε παραγράψει το ΠΑΣΟΚ τα....αδικήματα, με αυτή την ψηφοφορία)! Με άλλα λόγια απο τα 5 κόμματα της βουλής θα ψήφιζε ΜΟΝΟ το ΠΑΣΟΚ!

Το ΠΑΣΟΚ μετά το τέλος της εξεταστικής επιτροπής θα επανακαταθέσει, εμπλουτισμένη, την πρόταση του ΤΟΤΕ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Το ναυάγιο αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.....

Σημείωση δική μου.
Δεν νομίζω ότι αποφεύχθηκε το ναυάγιο.
ΟΤΑΝ μια πρόταση, του ΠΑΣΟΚ στην προκειμένη περίπτωση,
ΟΔΗΓΕΙ όλα τα κόμματα σε αποχώρηση, αυτό είναι ναυάγιο...
Αποκαλύπτει το ΦΙΑΣΚΟ της στρατηγικής μεθόδευσης.
ΙΣΩΣ, ήταν αυτό που οδήγησε και στην υστερία κάποιους "μπράβους" και "τραμπούκους" του ΠΑΣΟΚ...



Επιστροφή στην κορυφή
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 25, 2008 12:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι φαρσοκωμωδίες που παίζονται στη Βουλή, χθες ήταν κακόγουστες και αποκαλύφτηκαν στο ακέραιο. Χθες, φάνηκε καθαρά, ότι αυτός ο «ναός της δημοκρατίας» είναι ένας «ορνιθώνας», όπως πολύ εύστοχα τον έχει χαρακτηρίσει από πολύ παλιά η Ρόζα Λούξεμπουργκ.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη»



http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=4785283&publDate=25/10/2008





Εχασε και στις εντυπώσεις που επιδίωκε


Η σύγχυση που επικράτησε χτες στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη στάση που θα ακολουθούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, αποκάλυψε περίτρανα ότι κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ ήταν να μετατρέψει το τεράστιο σκάνδαλο με τη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας σ' ένα επικοινωνιακό «τρικ» επιμερισμού «προσωπικών ευθυνών» για κυβερνητικά στελέχη, που θα συγκάλυπτε τις δικές του πολιτικές ευθύνες και θα λειτουργούσε αποπροσανατολιστικά για το διαχρονικό δικομματικό έγκλημα.
Το ΠΑΣΟΚ, αφού αρχικά χτες μετά από σύσκεψη στελεχών του λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση της πρότασής του για την Προανακριτική για την υπόθεση με τη μονή Βατοπεδίου δήλωνε ότι τα στελέχη του θα είναι «παρόντα στην ψηφοφορία», στη συνέχεια, και μπροστά στον κίνδυνο από τη στάση του να καταγραφεί επίσημα η απόρριψη της πρότασης και να αποκλειστεί η δυνατότητα σύστασης προανακριτικής επιτροπής στο απώτερο μέλλον, άλλαξε τη θέση του.
Συγκεκριμένα, σε νέα σύσκεψη υπό την προεδρία αυτή τη φορά του Γ. Παπανδρέου τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν και μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν μέσα στη Βουλή ότι δε θα προχωρήσουν στη διεξαγωγή ψηφοφορίας «λόγω μη απαρτίας».
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξαν αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου υποστήριζε ότι «θα συνεχίσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος»... Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθ' όλη τη διάρκεια της χτεσινής μέρας διατύπωναν σε «πηγαδάκια» στο Κοινοβούλιο τις διαφωνίες τους με την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην προανακριτική.
Οι διαδικαστικές «κωλοτούμπες» του ΠΑΣΟΚ έδειξαν ότι κεντρικός στόχος του ήταν να ανεβάσει τους τόνους της δικομματικής αντιπαράθεσης και να τους αξιοποιήσει στον αγώνα δρόμου για την ανακατάληψη της εξουσίας χωρίς να θίξει τον πυρήνα της πολιτικής, που εκχωρεί τη δημόσια περιουσία, την οποία στήριξε και στηρίζει με τις πολιτικές και προγραμματικές του θέσεις.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Οκτ 26, 2008 11:11 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Και άλλοι «ανακαλύπτουν» τους τυχοδιωκτισμούς του «σκληρού»
«εχθρού» του κατεστημένου.
Διαβάστε εδώ:

http://ixnos.blogspot.com/2008/10/blog-post_25.html


Ν.Δ – ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ «Ανίερες» συμφωνίες


Δεν λέμε Ν.Δ- ΛΑ.Ο.Σ γιατί το «τραγικό» για τα στελέχη και τους οπαδούς του είναι ότι τις αποφάσεις για τις «συμφωνίες» αυτές τις παίρνει ο αρχηγός, μαζί με ένα πολύ-πολύ κλειστό κύκλο συνεργατών του εν αγνοία όλων των υπολοίπων. Μια φορά που προσπάθησε να «περάσει» απόφαση «συνεργασίας» με την Ν.Δ στο εκτελεστικό για να τους «κάνει» συνένοχους έσπασε τα μούτρα του. Καταψηφίστηκε με 12-0 . Δεν βρέθηκε ούτε ένας να στηρίξει την πρόταση του. εμείς γνωρίζουμε τα σχέδια του από πρώτο χέρι. Είχαμε γράψει σε προηγούμενα ποστ ότι υπάρχει «συμφωνία».Να που έρχεται σήμερα το ΒΗΜΑ με άρθρο του να τα επιβεβαιώσει. http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20081025&nid=10163814&sn=&spid=
Όπως επίσης γνωρίζουμε από «εκμυστηρεύσεις» πρωτοκλασάτων στελεχών ότι προσβλέπει να πάρει από αυτήν την υπόθεση δυο υπουργεία. Τους το έχει ο ίδιος
πει σε κατ΄ιδιαν συζητήσεις, και ότι ονειρεύεται μέχρι πρωθυπουργία είναι δηλαδή να τρελαίνετε κανείς. Και μην μας διαψεύσει κανείς γιατί θα πέσει πολύ γέλιο τα «στοιχεία» δεν σηκώνουν διάψευση. προέρχονται από πολύ «στενό» κύκλο.
Επίσης παραθέτω από συνέντευξη της, ερωταπαντήσεις της κυρίας Γεωργιάδη που λόγω της «ασχετοσύνης» (με την καλή έννοια) για τα πολιτικά «κάρφωσε» τον σύζυγο και τις «ανίερες» συμφωνίες που «άκουσε» στις τηλεφωνικές συνομιλίες που γίνανε με τον αρχηγό, χωρίς να το καταλάβει.
http://prezatv.blogspot.com/2008/10/v-star.html
-Είστε οργανωμένη στο ΛΑΟΣ;

«Όχι, δεν ήμουν ποτέ οργανωμένη».

-Ωστόσο, συζητάτε τα του κόμματος.

«Όχι. Ότι ακούω από τα τηλέφωνα».

-Και τι ακούτε στα τηλέφωνα;
Θα συνεργαστούν ΛΑΟΣ και Ν.Δ.;

«Ο Αδωνις λέει ότι επειδή δεν πρόκειται η Ν.Δ.
να έχει... πώς το λένε, να δείτε...»

-Αυτοδυναμία;

«Ναι, αυτοδυναμία...
Τότε ίσως να πρέπει να συγκυβερνήσουν, αν συμφωνήσουν για το Σκοπιανό ή για το Κυπριακό, δεν θυμάμαι.
Πρέπει να τα βρουν στα εθνικά, τέλος πάντων».

-Θα γίνει υπουργός τότε;

«Ελπίζω να μη γίνει ποτέ υπουργός,
γιατί εγώ θα χάσω τη δουλειά μου.
Θα μου λέει να μην κάνω τίποτε.
Και, αλήθεια, ελπίζω πολύ να μη γίνει υπουργός».

-Την τηλεόραση θα χάσετε, δηλαδή;

«Όχι, και τη μουσική.
Αν πάρει κάποια θέση στον πολιτισμό
-γιατί, αν το δούμε λογικά,
δεν θα πάρουν οι του ΛΑΟΣ
υπουργείο Οικονομίας ή Εξωτερικών,
που είναι πολύ βαριά υπουργεία,
κανένα Παιδείας ή κανένα Πολιτισμού θα πάρουν-
πώς εγώ θα χρηματοδοτηθώ
για κάποια καλλιτεχνική μου δραστηριότητα;»

http://ixnos.blogspot.com/2008/10/ka.html
http://ixnos.blogspot.com/2008/10/blog-post_1259.html
http://ixnos.blogspot.com/2008/10/o-kat.html
http://ixnos.blogspot.com/2008/10/blog-post_4343.html
http://ixnos.blogspot.com/2008_09_01_archive.html
http://ixnos.blogspot.com/2008_09_01_archive.html
http://ixnos.blogspot.com/2008/10/blog-post_2192.html
ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΒΗΜΑ
Το κρυφό παζάρι του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ
Σε κρίσιμες στιγμές για το κυβερνών κόμμα ο κ. Καρατζαφέρης «βάζει πλάτη» και το στηρίζει με τον τρόπο του
O καλύτερος «σύμμαχος» της Νέας Δημοκρατίας αναδεικνύεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ.Καρατζαφέρης, με τα παιχνίδια που παίζει τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής. Σε κρίσιμες στιγμές για το κυβερνών κόμμα ο κ. Καρατζαφέρης βάζει πλάτη και το στηρίζει με τον τρόπο του, επιβεβαιώνοντας όσους τον κατηγορούν ότι λειτουργεί πολλές φορές ως πολιτικό στήριγμα της ΝΔ. Μπορεί ο κ. Καρατζαφέρης να αποχώρησε από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το αίτημα του ΠαΣοΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, αλλά όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στο «γαλάζιο» παρασκήνιο αποδεικνύουν την υπόγεια σχέση ΝΔ- ΛΑΟΣ.

Πριν από την απόφαση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή, μετά την εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ.Παυλόπουλου, να αποχωρήσει η ΝΔ από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, εξελίχθηκε ένα ενδιαφέρον παρασκηνιακό παιχνίδι. Και όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις υπήρξε πολιτική συμφωνία σε επίπεδο κορυφής μεταξύ ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Στο κυβερνών κόμμα κυριαρχούσε ο φόβος διαρροών από τους «αντάρτες» βουλευτές της ΝΔ, αν θα συμμετείχε στη χθεσινή συζήτηση και μετέπειτα στη μυστική ψηφοφορία. Έπρεπε να εξασφαλίσει την πολιτική βοήθεια σε περίπτωση που υπήρχαν διαρροές, όπως ανέμεναν. Τι επέλεξε; Να συμμαχήσει παρασκηνιακά με τον ΛΑΟΣ, που θα βοηθούσε τη ΝΔ στην κρίσιμη ψηφοφορία. Τι θα έκανε το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη; Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πέντε- έξι βουλευτές του θα καταψήφιζαν την πρόταση του ΠαΣοΚ, ενώ δημόσια ο ΛΑΟΣ και ο πρόεδρός του θα υπερθεμάτιζαν υπέρ της Προανακριτικής. Ουσιαστικά θα επαναλαμβανόταν το ίδιο, λίγο πολύ, σκηνικό που υπήρξε πέρυσι, στην εκλογή του κ. Δ. Σιούφα στην Προεδρία της Βουλής.

Τότε ο κ. Καρατζαφέρης είχε χτυπήσει μπροστά στις κάμερες φιλικά τον ώμο του κ. Σιούφα μόλις ψήφισε για Πρόεδρο της Βουλής. Η κίνησή του πυροδότησε ποικίλα σχόλια, όπως ότι ο ΛΑΟΣ στήριξε τον υποψήφιο της ΝΔ. Εκείνη την εποχή έντονες ήταν οι φήμες ότι υπήρξαν τέσσερις διαρροές από τη ΝΔ. Το σενάριο που κέρδισε έδαφος ήταν ότι ο κ. Καρατζαφέρης, παρά τις δημόσιες δηλώσεις των στελεχών του, ζήτησε από κάποιους πολύ έμπιστους βουλευτές του να προτιμήσουν το λευκό, δημιουργώντας πρόβλημα στο κυβερνών κόμμα.

Η ανταπόδοση υπήρξε προ ημερών κατά την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κ.Αϊβαλιώτη, λόγω μη εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεών του. Στην Ολομέλεια υπήρξε διχασμός και παρά την ομόφωνη εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής για άρση της ασυλίας του κ. Αϊβαλιώτη, οι απόψεις ισομοιράστηκαν με 102 ψήφους υπέρ, 102 κατά και 5 «παρών». Στην επαναληπτική ψηφοφορία που έγινε την περασμένη Παρασκευή η Βουλή απέρριψε το αίτημα άρσης ασυλίας. Κατά του αιτήματος άρσης της ασυλίας ψήφισαν 152 βουλευτές (σε σύνολο 184 παρόντων), ενώ 22 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 10 ακόμη ψήφισαν λευκό.

Στο Κοινοβούλιο είναι γνωστό ότι ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Ι. Τραγάκης έδινε γραμμή στους «γαλάζιους» βουλευτές να καταψηφίσουν την άρση ασυλίας. Ύστερα από αυτή την ενέργεια των «γαλάζιων», ο ΛΑΟΣ έπρεπε να ανταποδώσει και θα το έπραττε χθες, αλλά τελικά η αποχώρηση της ΝΔ δεν βοήθησε στην ολοκλήρωση του σχεδίου.

Άλλο στοιχείο που συνηγορεί υπέρ της παρασκηνιακής συνεννόησης της ΝΔ με τον ΛΑΟΣ, χωρίς να έχει ανάμειξη ο Πρωθυπουργός, είναι η κίνηση του κ. Σιούφα, κατά τη συζήτηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή για το αίτημα της ΝΔ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Τι έκανε; Δόθηκε ο λόγος στον κ. Καρατζαφέρη, αμέσως μετά την ομιλία του κ. Θ. Ρουσόπουλου, ενώ θα μπορούσε να τον μετακινήσει και να μιλήσει μετά τα δελτία ειδήσεων. Και δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά ο κ. Καρατζαφέρης είχε την ευκαιρία σε μια «ώρα τηλεοπτικής αιχμής» να συνεχίσει το έργο αποδόμησης του κ. Ρουσόπουλου, όπως έπραττε το τελευταίο διάστημα συστηματικά

Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες