Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
11η Σεπτέμβρη: Η προβοκάτσια της αμερικανικής μπότας

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παντελής



Ένταξη: 18 Οκτ 2006
Δημοσιεύσεις: 324

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 11, 2008 7:35 am    Θέμα δημοσίευσης: 11η Σεπτέμβρη: Η προβοκάτσια της αμερικανικής μπότας Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
11η Σεπτέμβρη: Η προβοκάτσια της αμερικανικής μπότας

Σήμερα μόνο οι αφελείς δεν έχουν αντιληφθεί το τι «παίχτηκε» την 11 Σεπτεμβρίου το 2001. Οι συντελεστές του ΡΕΣΑΛΤΟ από την πρώτη μέρα κατάγγειλαν την προβοκάτσια και τους στόχους της.
Διαβάστε το εξαίρετο κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου


http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4713361&publDate=11/9/2008



11η Σεπτέμβρη



Σήμερα συμπληρώνονται 7 χρόνια. Εφτά χρόνια που όλα όσα μεσολάβησαν απέδειξαν περίτρανα ότι η 11η Σεπτέμβρη του 2001 ήταν το αναγκαίο πρόσχημα, η αναγκαία αφορμή για την επιβολή μιας άνευ προηγουμένου παγκόσμιας τρομοκρατίας από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
*
Οι θεωρητικοί της «αμερικανικής ηγεμονίας», ο Τσένι, ο Ράμσφελντ, ο Ρίτσαρντ Περλ, ο Γούλφοβιτς, έναν ολόκληρο χρόνο πριν (!) από το χτύπημα στους δίδυμους πύργους (το Νοέμβρη του 2000, στο περίφημο μανιφέστο τους με τίτλο «Σχέδιο για ένα νέο Αμερικανικό Αιώνα») το είχαν «ομολογήσει» ωμά:
Η προώθηση των σχεδίων τους, με στόχο τη μετατροπή του 21ου αιώνα σε ένα «νέο Αμερικανικό Αιώνα», θα μπορούσε - έλεγαν - να επιταχυνθεί εφόσον είχε προηγουμένως υπάρξει κάποιο γεγονός που θα λειτουργούσε σαν καταλύτης για τη «νομιμοποίηση» της αμερικανικής επιθετικότητας. Και συγκεκριμένα, όπως είχαν «προφητέψει» (!), ο δρόμος για τα σχέδιά τους θα γινόταν ευκολότερος αν προηγουμένως είχε «σημειωθεί ένα καταστροφικό συμβάν, όπως ένα νέο Περλ Χάρμπορ (...)»!
*
Το «νέο Περλ Χάρμπορ» που ζητούσαν οι ΗΠΑ, πράγματι, προέκυψε. Το πώς και το τι συνέβη εκείνο το πρωινό στη Νέα Υόρκη, το τι προηγήθηκε, το πώς σχεδιάστηκε, το ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις της επιχείρησης και των μηχανισμών που την έφεραν σε πέρας, ίσως δεν αποκαλυφθούν ποτέ. Αλλωστε, διανύουμε ήδη την πέμπτη δεκαετία από το Ντάλας του 1963 χωρίς ποτέ να αποκαλυφθεί τι κρυβόταν πίσω από το παραβάν της δολοφονίας του Κένεντι. Οσο για τις επιτροπές που στήθηκαν, μετά από απαίτηση των συγγενών των θυμάτων της 11ης Σεπτέμβρη για τη διερεύνηση της αλήθειας, είτε καρκινοβατούν είτε - κάθε φορά που προσεγγίζουν «ευαίσθητα ζητήματα» - τους απαγορεύεται η πρόσβαση...
*
Εντούτοις, ήδη αυτά που γνωρίζουμε είναι πολλά. Πάρα πολλά.
Εχει αποκαλυφθεί, πλέον, ότι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα το αίμα ακόμα και του αμερικανικού λαού, όπως συνέβη με τα σχεδόν 3.000 θύματα των δίδυμων πύργων, για να επεκτείνει τη θηριωδία του.
Εκείνο που έχει πια απαντηθεί πεντακάθαρα είναι το «ποιος είχε όφελος» από μια τέτοια ενέργεια: Αρκεί μια ματιά στο χάρτη της υδρογείου όπου, μετά την 11η Σεπτέμβρη, σε πάνω από 150 χώρες του πλανήτη πατά η μπότα του Αμερικανού πεζοναύτη.
Εκείνο που πέραν πάσης αμφιβολίας αποκαλύφθηκε, είναι ότι εφτά χρόνια μετά, στο όνομα της «καταδίωξης» των δημιουργημάτων του Αμερικανού «Φρανκενστάιν», είτε αυτά τα δημιουργήματα λέγονται Μπιν Λάντεν, είτε Σαντάμ, η ανθρωπότητα έχει γνωρίσει δεκάδες «11ες του Σεπτέμβρη»!
Πάνω από 150.000 εκτιμώνται οι δολοφονημένοι άμαχοι στο Ιράκ, πάνω από 6 χιλιάδες οι εκτελεσμένοι άμαχοι στο Αφγανιστάν. Οι περίπου 3.000 νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ είναι από μόνη της μια ακόμα «11η Σεπτέμβρη».
Κάθε μέρα που περνάει, σε μια μόνο πόλη του Ιράκ, στη Βαγδάτη, τα θύματα της βίας που προκαλεί η αμερικανική κατοχή, υπολογίζονται κατά μέσο όρο σε 50 νεκρούς! Στη Βαγδάτη, δηλαδή, αυτό που έγινε στο Λονδίνο με τους 52 νεκρούς στις 7 Ιούλη 2005, συντελείται κάθε μέρα!
*
Εχει πια αποκαλυφθεί στην ολότητά του: Η 11η Σεπτέμβρη 2001 ήταν η αφορμή για την επιβολή μιας παγκόσμιας χούντας, που στα κελιά της, στο Γκουαντάναμο, στο Αμπού Γκράιμπ, στις μυστικές φυλακές της CIA, βασιλεύει ο νόμος των νέων «Αουσβιτς».
Η 11η Σεπτέμβρη ήταν το σκαλοπάτι που πάνω του πάτησε ο ιμπεριαλισμός για να περάσει από τους «ανθρωπιστικούς» του πολέμους (όπως στη Γιουγκοσλαβία), στους «προληπτικούς» του πολέμους. Αποτέλεσε σταθμό για τη διακήρυξη της «ενοχής» όλου του πλανήτη (!), αφού, κατά τον Μπους, «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας».
Το κράτος - τρομοκράτης, οι ΗΠΑ, μαζί με τους συμμάχους τους, χρησιμοποίησαν την 11η Σεπτέμβρη για να γυρίσουν σελίδα και να τυλίξουν τον κόσμο «σε μια κόλλα χαρτί»: Τρομο-υστερία, τρομονόμοι, χαφιεδοκάμερες, φακέλωμα, καταπάτηση ελευθεριών, φαλκίδευση ατομικών δικαιωμάτων, απροσχημάτιστες επεμβάσεις στο εσωτερικό κρατών, κατασκευασμένες «επαναστάσεις», Κοσσυφοπέδια, «δικαίωμα» στη CIA για δολοφονίες ξένων ηγετών, απαγωγές, βασανιστήρια, «πόλεμος των άστρων».
*
Η επόμενη μέρα της 11ης Σεπτέμβρη ήταν η απαρχή για την εκδήλωση της θηριωδίας ενός νέου «Ράιχ», κτηνώδους και καταστροφικού, που ή θα επιφέρει το τέλος της ανθρωπότητας ή θα πρέπει να έχει ένα τέλος πανομοιότυπο με το τέλος του προηγούμενου.
Ο λαός της Ελλάδας μπορεί να έχει τη δική του συμβολή για να έρθει μια ώρα αρχύτερα αυτή η νέα «Νυρεμβέργη»: Συνεχίζοντας και εντείνοντας την αταλάντευτη αντιπαράθεσή του με την αμερικανοκρατία και τον ευρω-ατλαντισμό, αποδοκιμάζοντας και καταδικάζοντας πολιτικά τους στυλοβάτες και τα ερείσματα των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στον τόπο μας.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ





Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 11, 2008 10:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
σε ένα θα διαφωνήσω ,το ότι δεν ξέρουμε τι συνέβη.
γνωρίζουμε τι δεν συνέβη:οι ουρανοξύστες δεν έπεσαν από την πρόσπτωση των αεροσκαφών,καθώς κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατόν.
η συνέχεια επιβεβαίωσε τις αρχικές υποψίες:
ένας νεφροπαθής που χρειάζεται 3 φορές την εβδομάδα αιμοκάθαρση , παλιος συνεργάτης της CIA και νυν καταζητούμενος αρχιτρομοκράτης κρύβεται σε σπηλιές του Αφγανιστάν και δεν μπορούν να τον βρούν επί 7 χρόνια ολες οι μυστικές υπηρεσίες και όλοι οι κατασκοπευτικοί δορυφόροι.
τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;ιπποπόταμος με PhD;
_________________
«Ως πότε θα είναι παντοδύναμο το χρήμα, η αγχόνη των ψυχών, το αγκίστρι του θανάτου, το δόλωμα της αμαρτίας; Ως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, η αιτία των πολέμων για τον οποίο κατασκευάζονται όπλα και ακονίζονται ξίφη;»Μ.Βασίλειος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 11, 2008 11:18 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σημείωση: Αποσπάσματα από κείμενο που περιέχεται στο βιβλίο «ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ», των εκδόσεων «Κάκτος», Αθήνα 2001.
Γράφτηκε, αμέσως, μετά τα γεγονότα: το Σεπτέμβριο του 2001.
Το απόσπασμα αυτό έχει δημοσιευτεί και στο περιοδικό τεύχος-10



11 Σεπτεμβρίου 2001


ΗΠΑ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ
Γράφει ο Θύμιος Παπανικολάου


Ο τρόμος φέρνει τον άνθρωπο σε μια τέτοια κατάσταση, που υποτάσσεται άθελά του, ακόμα και όταν η εξωτερική πίεση είναι μικρή. Ο τρόμος είναι ένα ιδεώδες μέσο για την άσκηση εξουσίας. Η ρίζα του τρόμου βρίσκεται στο μεδούλι των κοκάλων της καπιταλιστικής εξουσίας: από εκεί πηγάζει η βία στην εξωτερική της μορφή, αλλά και στην εσωτερικευμένη, ασυνείδητη μορφή της. Βεβαίως, το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκει πάντα βαλβίδες ασφαλείας απ’όπου εκτονώνεται η οργή μιας γενικευμένης αμφισβήτησής του. Βρίσκει πάντα αποδιοπομπαίους τράγους. Όταν μια κοινωνία τρομοκρατείται από τη βία που αναδύεται από την ίδια, ανακαλύπτει ότι φταίνε τα…συμπτώματα της βίας!
Σήμερα τα συμπτώματα της πλανητικής ιμπεριαλιστικής θηριωδίας δραματοποιούνται και δαιμονοποιούνται σε τέτοιο βαθμό, που στοκάρουν όλους τους πόρους της σκέψης και γιγαντώνουν το μύθο και τον παραλογισμό. Και δεν είναι μόνο που η δίκη των αποτελεσμάτων καλύπτει τη δίκη των αιτίων. Είναι κάτι ακόμα χειρότερο: το ολοκληρωτικό αναποδογύρισμα της πραγματικότητας και η πλήρης δαιμονοποίηση και πολτοποίηση της πολιτικής σκέψης που επιχειρείται.


Η ιδεολογία των τρόμο-ψυχώσεων


Το μοναδικό πράγμα που δεν θέλουν (οι μηχανισμοί και υπάλληλοι της πλανητικής εξουσίας) ποτέ να πιστέψουμε είναι η απλή αλήθεια: ότι τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου είναι η μεγαλύτερη προβοκάτσια που έχει συντελεστεί στην ιστορία της ανθρωπότητας. Μια προβοκάτσια της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης για να κηρύξει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο κατά του συνόλου της ανθρωπότητας.
Δαιμονοποιούν έτσι την τρομοκρατία, την οποία παρουσιάζουν σαν το απόλυτο κακό, σαν μια απειλή αόρατη, διογκώνουν τις ψυχώσεις του τρόμου και του παραλόγου για να αποκρύψουν και επικαλύψουν όχι μόνο τα φρικώδη εγκλήματα του πλανητικού ιμπεριαλισμού, αλλά για να εξοστρακίσουν και ως «σενάριο», ως υπόθεση εργασίας, την εκδοχή της προβοκάτσιας, παρά το γεγονός ότι σε κάθε ΄Ελληνα πολίτη, βρίσκεται ως σκέψη στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Και είναι τέτοια η μυθολογία της τρομοσύγχυσης που φτάνουμε στον απόλυτο παραλογισμό: ένα πρόσωπο –ο Μπιν Λάντεν- να απειλεί όλη την ανθρωπότητα!
Ωστόσο, αν απαλλαγούμε από την ιδεολογία των τρομο-ψυχώσεων (ιδεολογία που έχει αναχθεί σε υπέρτατη επιστήμη από τους πλανητικούς μηχανισμούς εξουσίας), αν απεγκλωβιστούμε από τη γοητεία των τρομοκρατικών, δεισιδαιμονικών μύθων και εξετάσουμε τα ιστορικά, κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα της πραγματικότητας, τότε θα διαπιστώσουμε ότι το αποτρόπαιο έγκλημα το διέπραξε ο ίδιος αμερικανικός ιμπεριαλισμός για να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον όλων των λαών της υφηλίου.
O Μπιν Λάντεν και η αχαλίνωτη προπαγανδιστική μυθολογία που αναπτύσσεται γύρω από αυτόν είναι ένα τελετουργικό σκηνικό τρόμου με ένα και μόνο ιδεολογικό στόχο: να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε ψυχώσεις πανικού και παραλογισμού και να εξαναγκάσει τους λαούς (και τον αμερικανικό λαό) να ανταλλάξουν τον τρόμο τους με την υποταγή τους, με την παθητικότητα του θύματος. Μόνο με την παραγωγή και την κατανάλωση τρόμου μπορεί να ασκήσει την πλανητική της εξουσία η ιμπεριαλιστική αυτοκρατορία των ΗΠΑ. Το μόνο μέσον άμυνας που της έχει απομείνει είναι η παραγωγή και η κατανάλωση τρομοκρατίας.


Η στρατηγική της τρομοκρατίας

Η σημερινή προβοκάτσια των ΗΠΑ μέσα στην ίδια τους τη χώρα αποτελεί τη συνέπεια και την κορύφωση της πλανητικής τρομοκρατικής στρατηγικής τους. Η τεχνητή, θεαματική τρομοκρατία, σαν ναρκωτικό, πρέπει και ζητεί να χορηγείται σε δόσεις όλο και πιο μεγάλες και πιο συχνές. Οι ΗΠΑ για να αναλάβουν «γενναιόδωρα» την προστασία του πλανήτη πρέπει να πείσουν τον πλανήτη ότι το τέρας της τρομοκρατίας απειλεί τους πάντες, ακόμα και τον «Μεγάλο Αδελφό». Το χτύπημα του πλανητικού κράτους των ΗΠΑ παράγει και καταναλώνει τον πλανητικό τρόμο, απαιτεί τη συστράτευση όλων, την πλήρη υποταγή των λαών και των κρατών στην εξουσία του πλανητικού κράτους. Ιδεολογικά, η προβοκάτσια των ΗΠΑ κατά των ΗΠΑ δεν προλειαίνει απλώς το έδαφος, αλλά ανοίγει το δρόμο για πολιτική κατοχή του πλανήτη και ανοιχτή στρατιωτική κατοχή πολλών χωρών.
Σήμερα όλη η υφήλιος έχει τεθεί σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης». Όλοι οι καπιταλιστικοί μηχανισμοί εξουσίας (κράτη, κόμματα, ΜΜΕ κ.λ.π.) σκηνοθετούν το θέαμα της κοινής και σύσσωμης άμυνας απέναντι στον σκοτεινό, μοχθηρό και αόρατο εχθρό. Ένα θέαμα που ζητεί από τους υποτελείς λαούς να εκχωρήσουν και τα υπολείμματα της ελευθερίας τους στον κρατικό και αστυνομικό έλεγχο, ξεχνώντας τα υπαρκτά τους προβλήματα. Ξεχνώντας τον αγώνα για την αποτίναξη της υποτέλειάς τους. Κάθε τέτοιος αγώνας θα είναι τρομοκρατία. Και για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζει σχέδιο που θα χαρακτηρίζει ως τρομοκρατία κάθε αμφισβήτηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δομών του συστήματος. Σε λίγο θα ενοχοποιείται και κάθε γραπτό που θα αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα…

Τα γεγονότα επαληθεύουν

Το πολιτικά συγκεκριμένο γίνεται πάντα και πιο κατανοητό. Θα καταγράψω, λοιπόν, τα πιο σημαντικά, συγκεκριμένα πολιτικά γεγονότα με τη μορφή των συνοπτικών παρατηρήσεων:

Παρατήρηση πρώτη. Από την πρώτη στιγμή, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, μπήκε στο στόχαστρο το Αφγανιστάν και ο Μπιν Λάντεν. Μια γιγάντια προπαγανδιστική μυθολογία γύρω από τον «τρομοκράτη» της υφηλίου και τους φανατικούς ισλαμιστές κατέκλυσε σαν νεροποντή όλο τον κόσμο. Γίνεται προφανές ότι το «τρομοκρατικό» χτύπημα λειτούργησε σαν αυτόματο ανακλαστικό προς συγκεκριμένους πολιτικούς στόχους: την κατάληψη του Αφγανιστάν. ΄Ολη η θηριώδης προπαγάνδα για τον Μπιν Λάντεν και την ανατριχιαστική βαρβαρότητα των φανατικών ισλαμιστών, τα «ντοκουμέντα» που ως δια μαγείας «ξεθάφτηκαν» και «έστησαν» ένα παγκόσμιο τηλεοπτικό, τελετουργικό σκηνικό τρόμου και φρίκης για το «δαίμονα» Λάντεν και το στρατό του ήταν το ιδεολογικό προκάλυμμα για τον πολιτικό και στρατιωτικό στόχο: την κατάληψη του Αφγανιστάν και την πολεμική πυροδότηση όλης της ευρύτερης περιοχή.
Το «τρομοκρατικό» συνεπώς χτύπημα βάζει σε άμεση εφαρμογή την υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών στόχων των ΗΠΑ. Αυτή η ταυτότητα χτυπήματος και ιδεολογικών –πολιτικών στόχων αποκαλύπτει το συνειδητό σχεδιασμό της πράξης. Τα βαθύτερα οικονομικά κίνητρα αυτής της προβοκάτσιας, με τις συνακόλουθες πολεμικές επιχειρήσεις εύκολα μπορεί να τα διακρίνει κανείς.

Παρατήρηση δεύτερη. Αυτόματα επίσης μετά το χτύπημα χαρακτηρίζονται από τους Αμερικανούς πάνω από πενήντα χώρες ως ύποπτες για την υπόθαλψη, τροφοδοσία και δικτύωση της τρομοκρατίας. Εδώ συγκεκριμενοποιείται ένας ευρύτερος πολιτικός στόχος των ΗΠΑ: η εξόντωση, λεηλασία και κατάληψη αυτών των χωρών. Όταν κηρύσσεις πλανητικό πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας», υποδεικνύοντας τις χώρες που παράγουν και στηρίζουν «τρομοκράτες», ουσιαστικά έχεις κηρύξει τον πόλεμο εναντίον αυτών των χωρών. Όταν χρησιμοποιείς το χτύπημα για να προωθήσεις ανοικτά τις συγκεκριμένες ιμπεριαλιστικές σου επιδιώξεις, αυτό σημαίνει ότι το χτύπημα το επιδίωκες τόσο αποτρόπαιο, εντυπωσιακό και χολιγουντιανό ακριβώς για να επικαλύψεις την ιμπεριαλιστική σου βουλιμία και ηγεμονική σου αυθάδεια.

Τελευταία παρατήρηση. Ένα άλλο επίσης συγκεκριμένο πολιτικό στοιχείο πλανητικού εκβιασμού και στραταρχικής αυθάδειας είναι το ωμό τελεσίγραφο προς όλο τον κόσμο: «Όσοι δεν είναι μαζί μας είναι με τους τρομοκράτες». Το πλήγμα της Αμερικής χρησιμοποιείται για να επιβληθεί, ωμά και κυνικά, ο ιδεολογικός και πολιτικός ηγεμονισμός των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, για να συστρατευθούν, δηλαδή να δηλώσουν υποταγή οι πάντες στις ΗΠΑ. Εδώ το πλανητικό κράτος δεν ζητεί απλώς γενική αναγνώριση της ηγεμονίας του, αλλά και εκχώρηση όλων των εξουσιών από τα άλλα κράτη στον πόλεμο κατά της «τρομοκρατίας», δηλαδή στην ιμπεριαλιστική εισβολή εναντίον άλλων χωρών και στον ταξικό πόλεμο εναντίον των λαών του πλανήτη.
Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο κατά του συνόλου της ανθρωπότητας. Η κήρυξη ενός τέτοιου πολέμου δεν θα μπορούσε να γίνει δυνατή χωρίς το υπερθέαμα μιας μακάβριας εγκληματικής προβοκάτσιας σαν αυτή που συντελέστηκε στις 11 του Σεπτέμβρη. Τα γεγονότα μέρα με την ημέρα θα φωτίζουν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των προπαγανδιστικών μηχανισμών και των «αριστερών» υπαλλήλων της Νέας Τάξης, το τερατώδες έγκλημα των ΗΠΑ. Θα αποδειχτεί ότι το γιατρικό της τρομοκρατίας και της προβοκάτσιας που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ για να δώσουν ζωή στην αυτοκρατορία της βαρβαρότητας θα αποβεί γι αυτές πιο βλαβερό και από το κακό που κάνουν. Τέτοια γιατρικά δεν έχουν αποτελεσματικότητα διαρκείας. Οι λαοί αρχίζουν να αντιλαμβάνονται. Και τότε θα καταρρεύσουν όπως οι πύργοι της Νέας Υόρκης…
________________________________________________________



_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ροβεσπιέρος στις Πεμ Αύγ 29, 2013 11:47 am, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΡΕΣΑΛΤΟ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 11, 2008 5:22 pm    Θέμα δημοσίευσης: 11η Σεπτεμβρίου:Η «Ε" γνώριζε... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
11η Σεπτέμβρη: Η "Ε" γνώριζε πριν συμβεί!!!


Δύο φωτογραφίες που αξίζουν χιλιάδες λέξεις. Και οι δύο απ’ το περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ της Κυριακάτικης ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ. Η πρώτη αριστερά (τεύχος 542) δημοσιεύτηκε στις 23 – 8 – 2001, δύο βδομάδες και δύο μέρες πριν την καταστροφή των Δίδυμων Πύργων. Η δεύτερη (τεύχος 544) δημοσιεύτηκε στις 9 – 9 – 2001, δύο μέρες πριν την καταστροφή.
Είχαν οι εκδότες του ΕΨΙΛΟΝ το …«κληρονομικό χάρισμα» να προβλέπουν τα μελλούμενα; Ή οι εικόνες αυτές ήταν μήνυμα – ΦΑΞ στα εν Ελλάδι πρακτόρια των ΗΠΑ, ν’ αντιδράσουν σύμφωνα με «γραμμή» που θα έδινε

Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στο τεύχος 10 του ΡΕΣΑΛΤΟ:




Επιστροφή στην κορυφή
Πληροφορία
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 12, 2008 3:07 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Thierry Meyssan μαζί με άλλους διεθνείς αναλυτές που ασχολούνται με την αλήθεια γύρω από την πτώση των Πύργων της 9/11/01 έχουν ολοκληρώσει μία δημόσια συζήτηση που θα προβληθεί σήμερα, 12 Σεπτ. 2008 στο πρώτο κανάλι της κρατικής ρωσικής τηλεόρασης σε χρόνο υψηλής ακροαματικότητας.
Συγχρόνως θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ «ZERO» του Ιταλού Giulietto Chiesa, μέλους του Ευρωκοινοβουλίου. Το φιλμ προβάλλει μεταξύ άλλων το διηγηματογράφο Gore Vidal, το θεατρικό συγγραφέα Ντάριο Φο καθώς και τον Αμερικανό συνταξιούχο καθηγητή της Φιλοσοφίας David Ray Griffin.
Μεταξύ των συμμετεχόντων στη δημόσια συζήτηση συγκαταλέγεται κι ο στρατηγός Leonid Ivashov, ο οποίος διατελούσε αρχηγός των ρωσικών δυνάμεων κατά την περίοδο εκείνη και υπήρξε από τους πρώτους που αμφισβήτησε την επίσημη αμερικανική εκδοχή.
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 12, 2008 3:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
O Thierry Meyssan,έχει γράψει και το βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά: "Η τρομοκρατική απάτη". Αποδεικνύει σε αυτό την απάτη για το δήθεν αεροπλάνο που έπεσε στο Πεντάγωνο και ότι ο Μπους γνώριζε...

Διαβάστε και το άρθρο του για το Ιράκ εδώ:
http://www.resaltomag.gr/228.mag
Επιστροφή στην κορυφή
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 13, 2008 10:07 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Εξαίρετο πληροφοριακό υλικό υπάρχει
και στον "Κόκκινο Ουρανό".
Διαβάστε εδώ:


http://redskywarning.blogspot.com/2008/09/11-7.html
Επιστροφή στην κορυφή
Στεφ. Ληναίος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 13, 2008 12:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


Την νεκρική σιωπή του πρωινού της 11/09/2001 ακολούθησαν οι κραυγές και οι πόλεμοι του κυβερνήτη Τζόρτζ Μπους.

Πέντε χρόνια μετά, κάποιες απλές φωνές συνεχίζουν να θεωρούν πως υπάρχουν «θεωρίες συνωμοσίας» για το γεγονός εκείνο, που πλησιάζουν την αλήθεια. Ίσως μάλιστα, να είναι και η αλήθεια…

Αντιγράφω από το «Ε» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (10.9.2006) λόγια από την συνέντευξη του Αμερικάνου καθηγητή Τζέιμς Φέτζερ στον Γιάννη Μπογιόπουλο.

‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Ο Φέτζερ είναι ακαδημαϊκός και ερευνητής και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να μην πάρει σοβαρά τα όσα λέει. Άλλωστε, μια απλή ανάγνωση θα σας πείσει ότι ομιλούμε για «κοινή λογική» :

«Τα φυσικά ευρήματα είναι τα θεμέλια της δικής μας ανάλυσης (σ.σ. για τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001). Η κυβερνητική άποψη καταρρίπτει τους νόμους της Φυσικής και της Μηχανικής και δεν είναι δυνατόν να είναι αληθινή.

Για παράδειγμα, κάθε κτίριο είχε 47 ατσάλινες κολόνες στον πυρήνα, διασυνδεόμενες σε μια πολύπλοκη δομή. Μπορούσαν να στηρίξουν βάρος δεκαπλάσιο από όσο είχαν.

Το πιο σημαντικό
είναι ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει πως ήταν η σύγκρουση με τα αεροπλάνα και η φωτιά από τα καύσιμα τους που οδήγησε στην κατακόρυφη κατάρρευση. Όμως τα κτίρια ήταν κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέξουν σύγκρουση με αεροπλάνο.

Ο Φράνκ Ντεμαρτίνι,
που ήταν συντονιστής στην κατασκευή των δίδυμων πύργων, λέει πως η σύγκρουση αεροπλάνου με τα κτίρια, ακόμα και εάν ήταν πολλαπλή, θα ήταν ανάλογη με το να καρφώνεις μολύβια σε κουνουπιέρα.

Δεύτερο : Η μεγαλύτερη θερμοκρασία που μπορούν να φτάσουν φλεγόμενα τα καύσιμα των αεροπλάνων, στις ιδανικότερες συνθήκες και με άφθονο διαθέσιμο οξυγόνο, είναι 1.800 βαθμοί Φαρενάιτ.

Αυτές οι φωτιές έκαιγαν πολύ χαμηλότερα.. σε εργαστηριακά πειράματα υπολογίστηκε ότι έκαιγαν περίπου σε 500 βαθμούς. Το ατσάλι στο σκελετό του κτιρίου λιώνει στους 2.800 βαθμούς, δηλαδή σε 1.000 βαθμούς παραπάνω από την υψηλότερη θερμοκρασία που θα μπορούσε να προκληθεί από τα καύσιμα.

Ακόμη, πάντα σύμφωνα με τα πειράματα, το ατσάλι, θα μπορούσε να αντέξει σε θερμοκρασία 2.000 βαθμών για έξι συνεχής ώρες, χωρίς να δείξει εμφανή κόπωση. Το ένα κτίριο, ο νότιος πύργος που έπεσε πρώτος – ενώ ήταν ο δεύτερος που χτυπήθηκε -, κατέρρευσε ή καλύτερα εξαφανίστηκε έπειτα από μια ώρα.

Ο βόρειος πύργος έπειτα από μιάμιση ώρα. Έτσι, οι φωτιές έκαιγαν σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία για πολύ μικρότερο διάστημα για να αποδυναμώσουν το ατσάλι. Δεν θα μπορούσε να λιώσει, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, γιατί το ατσάλι δεν θα μπορούσε υπό αυτές τις συνθήκες.

Ακόμη, συζητήσεις με πολιτικούς μηχανικούς, με έχουν πείσει πως η σχεδίαση του κτιρίου ήταν τέτοια που δεν θα έκανε κατακόρυφη κατάρρευση. Υπάρχει ένα και μοναδικό πιθανό σενάριο για να γίνει μια κατακόρυφη κατάρρευση. Έπρεπε όλες οι κολόνες υποστήριξης να κοπούν την ίδια στιγμή. Αυτό είναι εντελώς γελοίο! Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό μέσω θερμότητας. Μπορεί να γίνει μόνο μηχανικά ή με την χρήση εκρηκτικών.»

Ο καθηγητής Φρέιζερ στέκεται σε ένα ακόμα συγκλονιστικό στοιχείο, το χρόνο της κατάρρευσης των πύργων : «Η επίσημη επιτροπή που ερεύνησε το θέμα αναφέρει στην σελίδα 305 του πορίσματος ότι ο νότιος πύργος έπεσε σε δέκα δευτερόλεπτα. Το εκπληκτικό είναι ότι εάν αφήσω εάν αντικείμενο απ’ αυτό το ύψος θα φτάσει στο έδαφος σε 12 δευτερόλεπτα! Αυτό σημαίνει ότι τα κτίρια έπεσαν με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτήν της ελεύθερης πτώσης! Δεν υπήρχε η παραμικρή αντίσταση από τους κάτω ορόφους. Είναι φαινόμενο που είναι αδύνατο να εξηγηθεί με τη Φυσική, χωρίς την μαζική χρήση εκρηκτικών…..

Άλλα συγκλονιστικά από την συνέντευξη του ακαδημαϊκού καθηγητή που ηγείται του σχήματος. «Ακαδημαϊκοί για την αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου» και αριθμεί περίπου 300 μέλη, τα περισσότερα από τα οποία έχουν την δυνατότητα επιστημονικών ερευνών :

«Αν η έρευνα μας είναι σωστή, η αμερικάνικη κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει βία και απειλή βίας για να εγκαταστήσει το φόβο στον αμερικάνικο λαό.

Οι Ντικ Τσέινι, Ντόναλντ Ράμσφελντ και Πολ Γούλφοβιτς θέλουν να δημιουργήσουν μια αμερικανική αυτοκρατορία. Μας το είπαν! Μας είπαν τι θέλουν να γίνει. Σχεδίασαν ένα λεπτομερές σχέδιο. Λέγεται «πρόγραμμα για το νέο αμερικάνικο αιώνα».

Η ιδέα ήταν να φτιάξουν μια σειρά από ισχυρές βάσεις σε όλον τον κόσμο και να επεμβαίνουν επιθετικά στη Μέση Ανατολή – όχι μόνο για να ελέγχουν τα φυσικά αποθέματα εκεί αλλά και για να αποκτήσουν πολιτική επιρροή σε αυτήν την κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή.

Αλλά πιθανότατα ο αμερικανικός λαός δεν θα ήταν διατεθειμένος να υποστεί οικονομικές θυσίες και τις απώλειες των ιδίων του των παιδιών για να υποστηρίξει αυτό το σχέδιο, εκτός εάν υπήρχε κάποιο φοβερά τραυματικό γεγονός, παρόμοιο με το Περλ Χάρμπορ….

Υπήρξε ένα θέμα ασφαλείας στους δίδυμους πύργους, δυο εβδομάδες πριν την 11/09. τα κτίρια έκλεισαν, οι υπάλληλοι πήγαν σπίτι τους, οι κάμερες ασφαλείας έσβησαν και οι μηχανικοί μπήκαν μέσα. Ήταν η ώρα που τοποθετήθηκαν τα εκρηκτικά.

Ο Στίβεςν Τζόουνς
, καθηγητής Φυσικής στο πανεπιστήμιο ΒΥU, υπολόγισε ότι χρειάζονταν περίπου δέκα επισκέψεις από δέκα άτομα για να φυτευτεί η απαραίτητη ποσότητα των εκρηκτικών.

Η υπεύθυνη εταιρία για την ασφάλεια του World Trade Center ήταν η Securecom. Ένας από τους διευθυντές ήταν ο Μάρβιν Μπους, αδελφός του προέδρου Μπους και ένας άλλος ξάδελφός του. Όπως λένε και στα δικαστήρια, υπήρχε το κίνητρο, τα μέσα και η ευκαιρία.

Υπήρχε και το World Trade Center 7 που έπεσε στις 5,20 το απόγευμα. Αυτό ήταν ένα κτίριο 47 ορόφων, που δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο και δεν είχε φωτιές από καύσιμα.

Ο Λάρι Σίλβερσταϊν, που το νοίκιαζε, το είχε ασφαλίσει κατά τρομοκρατικής επίθεσης έξι εβδομάδες πριν για 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Ήταν μια κλασική ελεγχόμενη κατεδάφιση με την χρήση των εκρικτικών.

Παραφράζοντας το έργο του Αντώνη Σαμαράκη «Ζητείται ελπίς» μάλλον πρέπει να φωνάξουμε «Ζητείται αλήθεια»…


Επιστροφή στην κορυφή
Θύμιος



Ένταξη: 19 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 283

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 13, 2008 5:19 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για να μην ξεχνάμε


ΟΛΑ τα ΜΜΕ μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτέμβρη τα είχε καταβάλλει μια υστερική τρομολαγνεία και τρομοψύχωση. Ουδείς τολμούσε να αρθρώσει άλλο λόγο εκτός της επίσημης αμερικανικής εκδοχής: Ούτε σαν υπόνοια και υπόθεση εργασίας.

Θυμάμαι τότε, ΑΜΕΣΩΣ, είχε εκδώσει ο Οδυσσέας Χατζόπουλος (ΚΑΚΤΟΣ) το βιβλίο του Μπιν Λάντεν. Τον είχε καλέσει ο δημοσιογράφος Οικονομέας στο κανάλι που δούλευε για να μιλήσει για το βιβλίο. Ο Οδυσσέας με είχε πάρει και μένα που είχαν γράψει ένα μεγάλο κείμενο στο βιβλίο. Συνομιλητής ήταν και ο δημοσιογράφος Τάσος Παπάς της «Ελευθεροτυπίας».
Λοιπόν, μόλις ξεστόμισα ότι το γκρέμισμα των Πύργων ήταν έγκλημα και προβοκάτσια του αμερικάνικού κατεστημένου, χίμηξαν πάνω μου, Οικονομέας και Παπάς, για να με φάνε, λέγοντάς μου ότι αυτά είναι συνωμοσιολογίες. Φυσικά με κόψανε, χωρίς να ακούσουν τίποτα…
ΟΛΑ τα «παπαγαλάκια», τότε, των ΜΜΕ προπαγάνδιζαν αφηνιασμένα την «αλήθεια» του Μπους.
Αλλά όχι μόνο αυτά, αλλά και όλοι οι «προοδευτικοί» («εκσυγχρονιστές» και λοιποί), οι «Συνασπισμένοι» της «αριστεράς», «ριζοσπαστικά δίκτυα» της «αριστεράς» και «ακροαριστεράς» και ο φίλος μας ο Γιώργος Καραμπελιάς (η ειδικότητά του).
Είχαν ευθυγραμμιστεί με την αμερικανική εκδοχή της «ισλαμικής τρομοκρατίας» και εξηγούσαν τους λόγους (!!!) που υφίσταται αυτή η «τρομοκρατία»!!!
Κάποιοι αριστεροί, όπως εμείς, καταγγείλαμε από την αρχή το έγκλημα και την προβοκάτσια του αμερικανικού κατεστημένου. Σε ομιλίες μας και στα γραφτά μας εξηγούσαμε και αναλύαμε τη στρατηγική της πλανητικής τρομοκρατικής προβοκάτσιας, τους πολιτικούς λόγους και στόχους αυτής της στρατηγικής και ότι η 11η Σεπτέμβρη εντάσσεται μέσα σε αυτή τη στρατηγική και έχει συγκεκριμένους ιδεολογικούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους.
Μας κατηγορούσαν ως συνωμοσιολόγους!!!
Συνωμοσιολόγοι ήμασταν εμείς που αναλύαμε την πολιτική των ιμπεριαλιστικών συνωμοσιών και «πολιτικοί αναλυτές» ήταν όλοι εκείνοι μαζί με τα καθεστωτικά ΜΜΕ που δεχόντουσαν άκριτα την εκδοχή του Μπους!!!
Έβλεπαν σε μας τη «συνωμοσία» και όχι στους πολιτικούς μηχανισμούς του αυτοκρατορικού κράτους των ΗΠΑ!!!
Θα πίστευε κανείς, όταν τους άκουγε, ότι τα κράτη και οι υπηρεσίες τους δεν κάνουν συνωμοσίες ή ότι οι συνωμοσίες δεν είναι ένα κυρίαρχο συστατικό στοιχείο ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ παρέμβασης του ιμπεριαλισμού και ιδιαίτερα του αμερικανικού.
ΣΗΜΕΡΑ εκατοντάδες επιστήμονες, αρχιτέκτονες και ειδικοί έχουν αποκαλύψει την τρομοκρατική ΑΠΑΤΗ και λένε αυτά που εμείς ΠΟΛΙΤΙΚΑ είχαμε υποστηρίξει από την αρχή.
ΣΗΜΕΡΑ, όλος αυτός ο τρομοκρατικός μύθος έχει καταρρεύσει. Μια κατάρρευση που αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον διατεταγμένο λόγο και ρόλο των ΜΜΕ και πολλών «αριστερών»!!!
Θα περίμενε κανείς από κάποιους ένα μικρό είδος αυτοκριτικής. Αλλά ΟΛΟΙ έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.
Εναντίον, λοιπόν, αυτών που καταπίνουν τη γλώσσα τους γράφτηκε αυτό τη σημείωμα.
Για να μην ξεχνούμε…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Στου Μπελαμή το ουζερί
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Σεπ 13, 2008 10:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Μα δεν το λέμε χρόνια πια ότι ο "συνασπισμένος" χώρος της κεντρο"αριστεράς" είναι το προνομιούχο βυζανιάρικο του Καθεστώτος;;



Τότε, τον πρώτο καιρό, η 11η Σεπτεμβρίου ήταν "ισλαμικό χτύπημα". Οι διαφωνούντες με τις αμερικανικές ντιρεκτίβες ήταν οι "συνωμοσιολόγοι"... Απαγορευόταν να διαφωνούσες!! Σου αφαιρούσαν το λόγο... Οι διαχειριστές της "Πολυφωνίας"...







Από ένα σημείο κι έπειτα επετράπη να λεχθεί η αλήθεια ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ από την "πρωτοπορία των Κινημάτων", τον συνασπισμούλη χώρο της κεντρο"αριστεράς" και πάλι. Δηλαδή τους ίδιους τους κλειδοκράτορες της "αλήθειας". Πρώτος, ανάμεσα σε πρώτους, ο πολύς και μέγας Κούλογλου άρχισε να μιλάει για συνωμοσίες του Μπους και σκηνοθεσίες της CIA για να δικαιολογηθούν οι νέοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Τώρα πλέον δεν επρόκειτο για "συνωμοσιολογία". Αφού το έλεγε η συνασπισμένη πρόοδος σημαίνει ότι έτσι ήταν!! Οι κλειδοκράτορες της "πολυφωνίας", οι πρωτοπόροι, που τόσο ξεκάθαρα δείχνουν μέσα από τα προνόμια της "αποκλειστικής εγκυρότητας" που απολαμβάνουν, ποιός και γιατί τους έχει λούσει με αυτό το υπέρλαμπρο φως της "μοναδικής αλήθειας"... Όλοι οι άλλοι "σκασμός". Κι ας είχαν δίκιο εξ αρχής. Κι ας ήταν οι μόνοι που φώναζαν κόντρα στους ιδεολογικούς αστυνόμους. Τί θα πεί το στόμα του Συνασπισμού είναι που μετράει...

Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 21, 2008 1:14 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&tag=8953&pubid=1560580



Θρήνος για τις ελευθερίες
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Αποφράδα ημέρα εκείνη η μυστηριώδης 11η Σεπτεμβρίου 2001, με τις επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου και των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης. Σε κάθε επέτειό της, οι Αμερικανοί θρηνούν τους περίπου τρεις χιλιάδες αθώους νεκρούς που είχαν. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη θρηνούν τις χαμένες πολιτικές και ατομικές ελευθερίες τους που έπεσαν θύματα της πολιτικής της κυβέρνησης Μπους και όλων των συνένοχων κυβερνήσεων που εκμεταλλεύτηκαν αδίστακτα αυτές τις επιθέσεις για να συρρικνώσουν, μέχρι στραγγαλισμού, τις ελευθερίες των πολιτών τους, με πρόσχημα το φάντασμα της τρομοκρατίας. Ευτυχώς φέτος είναι η τελευταία χρονιά που η μαύρη επέτειος λαμβάνει χώρα με τον Ντικ Τσένι, τον Τζορτζ Μπους και τους πολεμοκάπηλους νεοσυντηρητικούς να κατέχουν την εξουσία.



Επιπλέον, πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, που ζουν υπόδουλοι κάτω από αμερικανικό ζυγό μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, έχουν βυθιστεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο, καθώς οι ΗΠΑ έχουν καταστρέψει τις χώρες τους και έχουν προκαλέσει ατελείωτους πολέμους εκεί με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα μεταξύ των αμάχων. Ούτε που κατάλαβαν ποτέ αυτοί οι αθώοι Ιρακινοί και Αφγανοί γιατί τους σκοτώνουν οι Αμερικανοί.
Στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη αλλά και στα προηγμένα κράτη άλλων ηπείρων (Καναδά, Αυστραλία, Ιαπωνία κ.λπ.) εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ζουν πλέον υπό το πέλμα ενός ολοκληρωτικού κράτους «ηλεκτρονικής δικτατορίας». Από το πρωί έως το βράδυ και από το βράδυ έως το πρωί παρακολουθούνται όλες οι δραστηριότητές τους: βιντεοσκοπούνται όλες οι κινήσεις τους, καταγράφονται όλα τα τηλεφωνήματά τους, ελέγχεται κάθε τραπεζική συναλλαγή τους, παρακολουθείται κάθε μετακίνησή τους.
Το οργουελικό, εφιαλτικό κράτος του «Μεγάλου Αδελφού» αποτελεί πλέον πραγματικότητα, είναι εδώ - μόνο που αντί να το φτιάξουν οι «σταλινικοί» που φοβόταν ο Αγγλος συγγραφέας, το έχει φτιάξει ο... «ελεύθερος κόσμος»!
Στόχος της εγκαθίδρυσης αυτού του καθεστώτος δεν είναι φυσικά η καταπολέμηση της «ισλαμικής τρομοκρατίας». Αυτά είναι παραμύθια. Η αμερικανική και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιδιώκουν με το «κράτος παρακολούθησης» να εντοπίζουν και να καταπνίγουν εν τη γενέσει τους πολιτικά κινήματα αμφισβήτησης, να συλλέγουν στοιχεία ώστε να μπορούν να εκβιάζουν πολιτικούς τους αντιπάλους αλλά και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, να εγκαθιδρύσουν τελικά ένα καθεστώς φόβου όπου οι πολίτες θα παραλύουν μπροστά στην «παντοδυναμία» των κρατικών μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής.
Οι μυστικές φυλακές της CIA, με τη συνενοχή όλων των ευρωπαϊκών και πληθώρας άλλων κυβερνήσεων, η πληθώρα κρατητηρίων σε όλον τον κόσμο όπου οι Αμερικανοί και οι συνεργάτες τους υποβάλλουν σε φρικιαστικά βασανιστήρια όσους θεωρούν υπόπτους αντίστασης, οι απαγωγές από τη CIA οποιουδήποτε ανθρώπου από οποιαδήποτε χώρα θέλουν οι Αμερικανοί να εξοντώσουν και τόσα άλλα χαρακτηρίζουν τον κόσμο που δημιούργησαν οι Αμερικανοί με πρόσχημα την 11η Σεπτεμβρίου 2001.
Ο Λευκός Οίκος του Τσένι και του Μπους δεν δίστασε να ξυπνήσει στην ανθρωπότητα μνήμες των ναζιστικών κολαστηρίων με το αποτρόπαιο στρατόπεδο συγκέντρωσης που άνοιξε στο Γκουαντάναμο, όπου επί επτά χρόνια λιώνουν, τρελαίνονται, αυτοκτονούν εκατοντάδες άνθρωποι που σχεδόν στην ολότητά τους δεν έχουν κάνει απολύτως κανένα έγκλημα πέρα από το να αντισταθούν στους Αμερικανούς, ή απλώς να εμφορούνται από πολιτικές απόψεις μη αρεστές στις ΗΠΑ. Το Γκουαντάναμο, το «Νταχάου του 21ου αιώνα», όπως δικαίως αποκλήθηκε, αποτελεί το σύμβολο της Αμερικής που σωστά χαρακτηρίζει την πολιτικά αποκρουστική οκταετία της κυβέρνησης Μπους, η οποία έκανε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη Γη να μισήσουν τις ΗΠΑ.
ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΗΠΑ
Ολοκληρωτικό κράτος της νέας εποχής
Η εντυπωσιακή ταχύτητα και ετοιμότητα που επέδειξε η κυβέρνηση Μπους στην άμεση αξιοποίηση των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, προκειμένου να επιβάλει στις ΗΠΑ και στον κόσμο ολόκληρο ένα ολοκληρωτικό καθεστώς μιας «κοινωνίας παρακολούθησης», οδηγούν σε διαρκώς διευρυνόμενες υποψίες ως προς την πραγματική φύση των δραματικών γεγονότων εκείνης της ημέρας, τα οποία αποδείχθηκαν εξαιρετικά ευνοϊκά για τα σχέδια των νεοσυντηρητικών. Το κακό είναι πως η προθυμία που έδειξαν όλες οι κυβερνήσεις να ακολουθήσουν τις ΗΠΑ στην πολιτική συρρίκνωσης των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών των πολιτών τους δεν αφήνει περιθώρια ελπίδων ότι αυτό το ολοκληρωτικό κράτος της νέας εποχής μπορεί εύκολα να αλλάξει.
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες