Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Η ΚΝΕ ζήλεψε τις «ανδραγαθίες» του ΣΥΡΙΖΑ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 04, 2008 5:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Η ΚΝΕ ζήλεψε τις «ανδραγαθίες» του ΣΥΡΙΖΑ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ΚΝΕ ζήλεψε τις «ανδραγαθίες» του ΣΥΡΙΖΑ


Διαβάζουμε σήμερα στο «Ριζοσπάστη» ότι στις Πρέσπες, το Σαββατοκύριακο, οι οργανώσεις της ΚΝΕ, θα συναντηθούν στο 17ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ.
Θα συμμετέχουν :
Η Κομμουνιστική Νεολαία ΕΛΛΑΔΑΣ
Η Κομμουνιστική Νεολαία ΑΛΒΑΝΙΑΣ
Η Κομμουνιστική Νεολαία ΚΥΠΡΟΥ
Η Κομμουνιστική Νεολαία ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Και η Κομμουνιστική Νεολαία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ !!!

Είναι να απορεί κανείς με το τραγικό αυτό πολιτικό ολίσθημα της ηγεσίας της ΚΝΕ. Στη σημερινή συγκυρία μια τέτοια πράξη ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις των ΗΠΑ. Και αυτή η έμπρακτη αναγνώριση του αμερικανικού προτεκτοράτου, δεν μπορεί να επικαλυφθεί, ούτε να μετατεθεί με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα ή με την κούφια ρητορεία περί «σοσιαλισμού των Βαλκανίων».

α). Όταν αποδέχεσαι την ιμπεριαλιστική λογική των προτεκτοράτων και την κατασκευή νέων τεχνητών «εθνών-κρατών», κανένας αντιιμπεριαλιστικός αγώνας δεν είναι εφικτός. Απλώς με αντιιμπεριαλιστικές ρητορείες νομιμοποιείς ΠΡΑΚΤΙΚΑ τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποδεχόμενος την πλανητική λογική. Και φυσικά ΚΑΜΙΑ στρατηγική για Σοσιαλιστικά Βαλκάνια δεν μπορεί να υλοποιηθεί στη βάση της ΛΟΓΙΚΗΣ των ιμπεριαλιστικών προτεκτοράτων. Αυτά είναι αλφαβητικά μεθοδολογικά ζητήματα και είναι ανεπίτρεπτο η ηγεσία της ΚΝΕ να τα αγνοεί.
β). Σήμερα το «όχημα» αυτού του προτεκτοράτου είναι το όνομα «Μακεδονία»: όνομα που σφετεριστικά και άκρως εθνικιστικά χρησιμοποιείται για να προσφέρει την τεχνητή «εθνική ρίζα» για το νέο πολυεθνικό κρατίδιο. Σε αυτή την αυτοκρατορική απάτη που προκαλεί υστερικούς εθνικισμούς και διχασμούς σε όλα τα Βαλκάνια δεν μπορεί να συμμετέχεις. Η συμμετοχή της ΚΝΕ νομιμοποιεί αυτές τις διχαστικές και εθνικιστικές πολιτικές.
Καμιά ειρήνη, κανένας αντιιμπεριαλιστικός αγώνας και καμία σοσιαλιστική ενότητα των Βαλκανίων δεν μπορεί να στηριχτεί πάνω στα ιμπεριαλιστικά «οχήματα». Αντίθετα όποιος νομιμοποιεί αυτά τα «οχήματα» ουσιαστικά δίνει το άλλοθι στον ιμπεριαλισμό για τον τεμαχισμό των Βαλκανίων, τον ερεθισμό εθνικιστικών διχασμών και τον αλληλοσπαραγμό των λαών. Και αυτά είναι αλφαβητικά ζητήματα που το ΚΚΕ πολλές φορές τα έχει επισημάνει, καταγγέλλοντας αυτή την ιμπεριαλιστική στρατηγική της διαίρεσης των Βαλκανίων.
Φυσικά θα ήταν επαναστατικό ένα τέτοιο αντιιμπεριαλιστικό φεστιβάλ των Βαλκανίων με τις κομμουνιστικές νεολαίες που θα κατάγγειλαν τους σχεδιασμούς του ιμπεριαλισμού, την πολιτική των προτεκτοράτων και της Διάλυσης των Βαλκανίων. Μόνο που τότε δεν μπορούσε να υπάρξει «κομμουνιστική νεολαία Μακεδονίας». Οι κομμουνιστές των Σκοπίων, αυτοί πρώτοι δεν θα έπρεπε να αποδέχονται τις αμερικάνικες σημαίες και τα εθνικιστικά «οχήματα», το όνομα που επέβαλαν τα διεθνή ιμπεριαλιστικά κατεστημένα. Δεν μπορεί να λέγεσαι κομμουνιστής αγωνιστής που θέλεις Σοσιαλιστικά Βαλκάνια και να φοράς τα ρούχα και τα ονόματα που σου έκοψε και έραψε ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός. Αντίθετα τα καταγγέλλεις…
Η νεολαία της ΚΝΕ, φαίνεται ζήλεψε τις «ανδραγαθίες»του ΣΥΡΙΖΑ…

_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 04, 2008 7:06 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Από το ΣΥΝ τα περιμέναμε, από την ΚΝΕ τα βρήκαμε!!!
Έχω εκπλαγεί από το μέγεθος της πολιτικής ΒΛΑΚΕΙΑΣ
που φανερώνει η ανακοίνωση της ΚΝΕ.

Σε μία εποχή που ακόμη και οι πιο ανυποψίαστοι έχουν αρχίσει να ψιλιάζονται το στημένο δίπολο ΛΑΟΣ-ΣΥΝ ("φασιστοεθνικιστές" Vs "αριστερούς διεθνιστές) και καλοβλέπουν το ΚΚΕ ως το μόνο συγκροτημένο ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ φορέα πολιτικής και κοινωνικής ανατροπής προς μία πατριωτική και σοσιαλιστική κατεύθυνση, πάνε κάποιοι στην ΚΝΕ και βγάζουν τα μάτια τους και τα μάτια του κόμματος και του κόσμου που τους στηρίζει!

Δεν μπορώ όμως να πιστέψω τόσο εύκολα ότι πρόκειται για αβλεψία ή ακούσια πολιτική αυτοκτονία.

Φαίνεται πως ύπάρχουν στην ΚΝΕ και εν γένει στο ΚΚΕ κύκλοι που είτε αλλοιθωρίζουν προς το ΣΥΝ και τον εθνομηδενισμό του, είτε είναι ανοικτά προβοκατόρικοι και σε διατεταγμένη υπηρεσία αυτοκαταστροφής του μοναδικού μεγάλου αντινεοταξικού πολιτικού φορέα της χώρας.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι κάποιοι πάνε να παρουσιάσουν την ιστορική ΚΝΕ ως "τσόντα" και "δεκανίκι" των αργυρώνητων εθνομηδενιστών του ΣΥΝ.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι τα καλόπαιδα αυτά
με τη μακακία τους έβαλαν βούτυρο στο ψωμί των αστράτευτων τηλεπλασιέ πατριδοκάπηλων του ΛΑΟΣ που θα βγαίνουν και θα λένε: "δεν σας τα λέγαμε εμείς, να τι προδότες είναι οι αριστεροί όλων των αποχρώσεων".

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

ΕΦΟΣΟΝ ΔΕ, ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η ΜΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 04, 2008 7:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για άλλη μια φορά χύνει το γάλα από την καρδάρα

Η συναδέλφωση των λαών δεν στηρίζεται στη στρατηγική των διαιρέσεων που προωθούν τα πλανητικά κέντρα εξουσίας, στον τεμαχισμό των ιστορικών εθνικών κρατών, στην κατασκευή προτεκτοράτων.
Τα προτεκτοράτα που θέτουν ζητήματα που έχουν λύσει οι αστικές επαναστάσεις, ζητήματα που έχουν ολοκληρωθεί ιστορικά από τις αστικές επαναστάσεις με τη συγκρότηση των εθνών-κρατών, αυτά τα προτεκτοράτα λειτουργούν σαν προβοκάτορες του πλανητικού ιμπεριαλισμού.

Και τα Σκόπια είναι ένα τέτοιο κρατίδιο-προβοκάτορας. Το όνομα «Μακεδονία» αποτελεί το μέγα προβοκάτορα εναντίον της ιστορικής και εθνικής υπόστασης του ιστορικού ελληνικού έθνους-κράτους.

Προς το σοσιαλισμό δεν βαδίζουμε με κατασκευασμένα κρατίδια- προβοκάτορες, αλλά με τα ιστορικά έθνη κράτη που ξεπερνιούνται σε μια ευρύτερη πολιτική συλλογικότητα με σεβασμό των «εθνικών υποστάσεων».

Δεν μπορεί να μιλάμε για σοσιαλισμό γυρνώντας προς τα πίσω, τεμαχίζοντας τα έθνη-κράτη και συμβάλλοντας στην κατασκευή μαβιόζικων κρατιδίων, υποταγμένα πλήρως στους μηχανισμούς των πολυεθνικών.

Στην ιμπεριαλιστική στρατηγική της διαίρεσης και της διάσπασης των εθνών κρατών, οι επαναστάτες Αριστεροί προβάλλουν τη στρατηγική της ΟΛΟΤΗΤΑΣ. Δηλαδή την στήριξη των ιστορικών εθνικών κατακτήσεων (εθνική ολότητα) και την προώθηση του σοσιαλισμού που αποτελεί μια ευρύτερη ιστορική ολότητα.

Δεν συμβάλουμε στην ισοπέδωση του ιστορικού κεκτημένου γιατί τότε ο σοσιαλισμός γίνεται ΟΥΤΟΠΙΑ.


Η ηγεσία της ΚΝΕ, αυτά μπορεί να τα αγνοεί, αλλά η ηγεσία του ΚΚΕ δεν δικαιούται να τα αγνοεί.

Και είναι ανεξήγητο, σήμερα που το ΚΚΕ κερδίζει λαϊκές συμπάθειες, να χύνει το γάλα από την καρδάρα, με τέτοιες πρωτοβουλίες της ΚΝΕ. Εκτός και αν το τρομάζει η μαζική ανάπτυξη…

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 04, 2008 8:03 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ή εκτός εάν θυμήθηκε τον Ζαχαριάδη και την Ε ολομέλεια.
_________________
«Ως πότε θα είναι παντοδύναμο το χρήμα, η αγχόνη των ψυχών, το αγκίστρι του θανάτου, το δόλωμα της αμαρτίας; Ως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, η αιτία των πολέμων για τον οποίο κατασκευάζονται όπλα και ακονίζονται ξίφη;»Μ.Βασίλειος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ Ιούλ 04, 2008 10:52 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΟΧΙ ανακάτεμα των εποχών

Μίσα, αναμφίβολα παραμένουν οι δογματικές αγκυλώσεις σε παλιά πολιτικά λάθη. Όχι μόνο του ΚΚΕ, αλλά γενικότερα του επαναστατικού κινήματος. Δεν υπάρχει επαναστατική πρωτοπορία χωρίς λάθη. Το να ανατρέχουμε, όμως, σε εκείνη την εποχή είναι άλλο θέμα συζήτησης και σοβαρής πολιτικής μελέτης. Πρέπει να δούμε τη συγκυρία της εποχής, το τι έμπαινε στην ημερησία διάταξη στα σοσιαλιστικά κινήματα για να ερμηνεύσουμε και τα λάθη.
Τότε, έμπαινε σαν άμεσος στόχος η σοσιαλιστική επανάσταση και αυτό οδήγησε την ελληνική Αριστερά στην κακοχωνεμένη και δογματικά αντιγραμένη λενινιστική ταχτική που προωθήθηκε από τους μπολσεβίκους για την ανεξαρτησία των εθνοτήτων. Ένα αίτημα που θα μπορούσε να λυθεί, σύμφωνα με τη λενινιστική ταχτική, μόνο μέσα στο σοσιαλισμό.
Αυτό το ταχτικό αίτημα, όχημα για τη σοσιαλιστική επανάσταση, εδώ στην Ελλάδα μεταφέρθηκε μηχανικά και δογματικά και οδήγησε στο λάθος της «Μακεδονίας»!!!
Σε μια χώρα που είχε συγκροτηθεί σε αστικό εθνικό κράτος οι μαρξιστές της εποχής έθεταν αιτήματα ανεξάρτητου μακεδονικού κράτους!!!
Γύριζαν δηλαδή πίσω, ακολουθώντας μηχανικά και δογματικά τα συνθήματα του μπολσεβικισμού που απέρρεαν από άλλες κοινωνικές συνθήκες. Εκεί δεν είχε γίνει η αστική επανάσταση. Και η σοφία των μπολσεβίκων ήταν ότι αυτά τα άλυτα «εθνικο-απελευθερωτικά» αιτήματα τα συνδέσανε με τη μετάβαση στη σοσιαλιστική επανάσταση: Αυτή είναι και η ουσία της Διαρκούς Επανάστασης.
Ωστόσο δεν μπορούμε να μεταφέρουμε και εμείς μηχανικά τη σημερινή κριτική μας στα δεδομένα της παλιάς εποχής. Γιατί αν τότε υπήρχαν κάποιοι όροι που προσδιόρισαν το λάθος για το Μακεδονικό ( δηλαδή το άμεσο αίτημα της σοσιαλιστικής Επανάστασης) σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και το λάθος πάνω στο «Μακεδονικό» ολισθαίνει στα όρια της υποταγής στον πλανητικό ιμπεριαλισμό!!!
Η ιστορική αποτίμηση εκείνης της εποχής δεν έχει καμιά σχέση με τους αφορισμούς εναντίον του σοσιαλιστικού κινήματος και εναντίον του ΚΚΕ, όπως κάνει επαγγελματικά ο ΛΑΟΣ: η τυχοδιωκτικά αυτή αντικομουνιστική, νεοταξική γκριμάτσα…




Υ. Γ. οι ύαινες του ΛΑ.Ο.Σ, αυτού του αντιδραστικού τυχοδιωκτισμού, ουρλιάζουν για τα παλιά λάθη του ΚΚΕ!!!
Οι ιστορικοί δωσίλογοι έχουν κηρύξει ένα αντικομουνιστικό πογκρόμ κατασυκοφάντησης των πάντων.
Ποιοί, αυτοί που δέχονται την "ελέυθερη αγορά" και τον αυτοκρατορικό ιμπεριαλσιμό των ΗΠΑ. Ξεθαύουν λοιπόν αποφάσεις και θέσεις του ΚΚΕ για το "Μακεδονικό", για να συκοφαντήσουν τους αγώνες του ελληνικού λαού.
ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν είναι αλάνθαστο. Ούτε το πιο επαναστατικό.
Άλλα λάθη του ΚΚΕ είναι απείρως χειρότερα και καταστροφικά από αυτή την παλιά θέση...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
θανάσης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 05, 2008 9:42 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Δεν γίνεται συνέχεια να υπάρχει έτοιμη η δικαιολογία του τυχαίου λάθους, ή ότι για όλα τα λάθη που κάνει το ΚΚΕ φταίει ο καπιταλισμός.
Υπάρχει συγκεκριμένη ιδεολογική γραμμή.
Η κα Παπαρρήγα αποκαλεί συνεχώς τον Ελληνικό λαό γενικώς και αορίστως ώς "εργαζόμενους", έχω να ακούσω την λέξη Ελλάδα και Έλληνες χρόνια, προ του 96...
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 05, 2008 9:59 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ποιος μίλησε για τυχαίο λάθος ή ότι για τα λάθη του ΚΚΕ φταίει ο καπιταλισμός;
Και το πού οφείλονται τα πολιτικά λάθη (ασφαλως και δεν είναι τυχαία) και το πού οι ιδεολογικές παρεκκλίσεις ή μεταλλάξεις είναι αλλο θέμα συζήτησης. Που προϋποθέτει βαθιά γνώση της ιστορικής εξέλιξης...
Υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία για όλα αυτά. Και είναι οι μαρξιστές που τα έχουν αναλύσει,οχι μόνο πρώτοι, αλλά και σοβαρά.
Οι ατάκες φίλε μου είναι για δημαγωγία και ικανοποιούν μόνο τα απλοϊκα μυαλά και τους πολιτικάντηδες, που αντί να κοιτάξουν στον καθρέφτει για να δουν όλη την ελεεινότητα της ανθρωπότητας στο πιο ταιριαστό της αποτύπωμα, αναλώνονται σε ουρλιαχτά κατά του ΚΚΕ. Καλή ώρα, ο ΛΑ.Ο.Σ
Αυτά και να μείνουμε στο θέμα

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 05, 2008 10:38 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
φίλε Ροβεσπιέρε,
κατά την γνώμη μου,τα τελευταία χρόνια το ΚΚΕ έχει μια θαυμάσια ευκαιρία να ανακτήσει την επαφή του με τις μεγάλες μάζες της ελληνικής κοινωνίας.
ήταν η μοναδική υπολογίσιμη πολιτική δύναμη που αντιτάχθηκε με συνέπεια στην νεοταξίτικη επέλαση στη χώρα την στιγμή που ΠΑΣΟΚ,ΝΔ (και με τον Καρατζαφέρη εντός) και οι φαιορόζ Συνασπισμένοι(βλ.σχέδιο Ανάν) έδιναν γη και ύδωρ στους ΝΑΤΟ-ικούς.
όμως κάποια γεγονότα σαν αυτό της κοινής κατασκήνωσης με τους Σκοπιανούς κομμουνιστές της συμφοράς (πιθανότατα τηλεκατευθυνόμενους από τον Θείο Σαμ)χύνουν την καρδάρα με το γάλα.
_________________
«Ως πότε θα είναι παντοδύναμο το χρήμα, η αγχόνη των ψυχών, το αγκίστρι του θανάτου, το δόλωμα της αμαρτίας; Ως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, η αιτία των πολέμων για τον οποίο κατασκευάζονται όπλα και ακονίζονται ξίφη;»Μ.Βασίλειος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 05, 2008 12:40 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!
Όπως και δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για την πορεία της ηγεσίας του, ιδιαίτερα μετά τις αλλαγές που "ζυμώνονται" στις κορυφές του κόμματος.
Αλλά παρόλα αυτά είναι το μόνο κόμμα που διαχωρίζεται κοινωνικά από τους "νόμους" της καπιταλιστικής αγοράς και τους πολιτικούς τους υπηρέτες.
Από τη φύση του και τη λειτουργία του το ΚΚΕ ζει μια "θανατηφόρα" αντίφαση: ανάμεσα στις γραφειοκρατικές του κορυφές και τη λαϊκή του βάση, ανάμεσα στις ιδεολογικές του αναφορές και στην πολιτική του πρακτική (σαν κι αυτή που μιλάμε).
Γι'αυτό δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα και να δαιμονοποιούμε τα "συγκεκριμένα συμβάντα" της πολιτικής του...
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 05, 2008 12:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
δεν τίθεται θέμα δαιμονοποίησης.

προσωπικά εκφράζω την δυσαρέσκεια μου και αναρωτιέμαι αν αυριο οι γιάνκηδες φτιάξουν ένα ΚΚ Κοσόβου,ΚΚ Τσαμουριάς ή ένα ΚΚ Τουρκων Θράκης τι θα κάνει το ΚΚΕ;
θα πέσει πάλι στη λούμπα;

βλέποντας την πορεία ορισμένων παλιων ,προβεβλημένων και με καλή θεωρητική κατάρτιση στελεχών του (Ανδρουλάκης,Κοτζιάς,Δαμανάκη,Τσίμας κ.α) δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος.
_________________
«Ως πότε θα είναι παντοδύναμο το χρήμα, η αγχόνη των ψυχών, το αγκίστρι του θανάτου, το δόλωμα της αμαρτίας; Ως πότε θα κυβερνά ο πλούτος, η αιτία των πολέμων για τον οποίο κατασκευάζονται όπλα και ακονίζονται ξίφη;»Μ.Βασίλειος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 05, 2008 1:09 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Για τη "δαιμονοποίηση" δεν αναφερόμουν σε σένα!
_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούλ 05, 2008 1:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Τα ουρλιαχτά των βρώμικων!!!



Τα ουρλιαχτά και οι αναθεματισμοί δεν είναι κριτική και ανάλυση. Είναι απάτη!!!
Σε αυτό το σπορ επιδίδονται πάντα αυτοί που θέλουν να κρύψουν τις δικές τους ακαθαρσίες.
Ουρλιάζουν, λοιπόν, αυτοί του ΛΑ.Ο.Σ για το «έγκλημα» του ΚΚΕ.
Ο Καρατζαφέρης, μάλιστα χθες, από τον ιδιωτικό του σταθμό (τον κυνηγάει βλέπετε το σύστημα) εκδήλωνε την επιτηδευμένη ηθική του αγανάκτηση κατηγορώντας το ΚΚΕ για «προδοσία της πατρίδας»!!!
Το κεφάλαιο και όλα τα κόμματα και αυτός μέσα (παλιά στη Ν.Δ.) που στηρίξανε με όλα τα μέσα αυτό το προτεκτοράτο δεν είναι προδότες. Προδότες είναι οι του ΚΚΕ!!!
Για τον Καρατζαφέρη και την παρέα του για όλα τα «κακά» της ελληνικής κοινωνίας φταίνε οι κομουνιστές και τα αριστερά κινήματα!!!
Τόσο γελοίος είναι ο άνθρωπος.
Και οι οπαδοί του χειροκροτητές παπαγαλίζουν όλες αυτές τις μπαρούφες. Ποτέ δεν αναρωτήθηκαν ούτε εξέτασαν το δικό τους «μαντρί» και τις καθεστωτικές, τυχοδιωκτικές γονυκλισίες του αρχηγού τους.
Πετάει από το Ζενίθ στο Ναδίρ και αυτοί, σαν πρόβατα, ούτε καν αντιδρούν. Μιλάει εναντίον του κεφαλαίου και υμνεί την «αγορά» του κεφαλαίου. Κτυπάει στα λόγια τη Νέα Τάξη και υμνεί την αμερικανική αυτοκρατορία και τα ανδρείκελά της (Ιράκ, Αφγανιστάν). Εμπορεύεται το «μεταναστευτικό» και συγκροτεί «αντιρατσιστικές επιτροπές» με μετανάστες!!!! Μιλάει για τη σήψη των κομμάτων εξουσίας, αλλά παράλληλα, μας λέει, θα συνεργαστεί με όποιο κόμμα έρθει πρώτο:ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ.!!!
Πολύ-κομματική κυβέρνηση θέλει ο άνθρωπος και το διαλαλεί σε όλους τους τόνους!!!
Άπειρα είναι τα παραδείγματα που δείχνουν την τερατώδη απάτη αυτού του πολιτικού τυχοδιώκτη. Όλο το πρόβλημά του είναι πώς θα μπει πιο βαθιά στο καθεστωτικό, νεοταξικό σκηνικό, πώς θα αποκτήσει κάποια κυβερνητική καρέκλα ή το διαπραγματευτικό «μπαλαντέρ» στην αναπαλαίωση της καθεστωτικής σήψης.

Αυτός, λοιπόν, έχει το θράσος να συκοφαντεί και να εμπορεύεται τα «σφάλματα» των άλλων.
Κοιτάξτε κύριοι πρώτα το δωσίλογο ιστορικό σας παρελθόν, τις διασυνδέσεις σας με τους υπονόμους του καθεστώτος που υπηρετείτε, κοιτάξτε το βούρκο του δικού σας σπιτιού και μετά να μας παραδίδεται μαθήματα πατριωτισμού και ηθικής.
Θα μας βγει και ο Καρατζαφέρης και τα «λαμόγια» του «αρχάγγελοι» της «κάθαρσης» και πολέμιοι της Νέας Τάξης!
Ε, αυτό, πολιτικά θα αποτελέσει μέγα πολιτικό σκάνδαλο!!!


_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
ΜΟΥΡΑΛΩΦ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 06, 2008 1:58 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
βρικολακιάζει το ακροδεξιό οπλοστάσιο

Άνοιξε, ή μάλλον «βρικολάκιασε,
το παρωχημένο ακροδεξιό, ψυχροπολεμικό οπλοστάσιο. Πολλοί αρχίζουν να ξερνούν τα υστερικά, αντικομουνιστικά τους παραληρήματα. Καιρός ήταν για να έρθουν στον αφρό τα κόπρανά τους και η πατριωτική υποκρισία τους (πατριδοκαπηλία).
Στόχος όλων αυτών των μεταμφιεσμένων προπαγανδιστών είναι το ΕΑΜ, το ΚΚΕ, και γενικά όλη η αγωνιστική παράδοση των λαϊκών αγώνων και σοσιαλιστικών κινημάτων.

Ανατρέχουν και στο Γεώργιο Παπανδρέου για να κτυπήσουν την Αριστερά!!!
Ξεθάβουν και τον Στίνα για να συκοφαντήσουν το ΕΑΜ!!!
Ό,τι βρουν το βγάζουν!!!
Οι άμηροι, ούτε γνωρίζουν την ιστορία του καθενός, ούτε φροντίζουν να μάθουν τις θέσεις τους. Το να χρησιμοποιείς το Στίνα εναντίον του ΕΑΜ είναι σαν να δέχεσαι τις θέσεις του Στίνα. Βρε Φωστήρες ξέρετε τι έλεγε ο Στίνας; Να καταθέσουμε τα όπλα και να μην πολεμήσουν τους Γερμανούς κατακτητές γιατί είναι ταξικά αδέλφια μας. Προφανώς αυτό θέλανε και οι δωσίλογοι προγονοί σας και αυτοί «υπερπατριώτες», όπως όλοι οι ταγματασφαλίτες!!!
Γνωρίζετε, τέλος, τι έχει σούρει ο Παντελής Πουλιόπολος στον «εκλεκτό» σας, «τροτσκιστή» Στίνα;;;

Φροντίστε πρώτα να μάθετε λίγο την ιστορία του αριστερού κινήματος και μην τρέφεστε από τα αντικομουνιστικά αρχεία των προπαγανδιστικών μηχανισμών του καθεστώτος.

Είστε, όμως και καταδικασμένοι. Αν βγείτε να τα πείτε αυτά στην ελληνική κοινωνία θα σας πάρουν με τις λεμονόκουπες.
Και αυτό το γνωρίζετε, γι’ αυτό φοράτε, πολλοί, αριστερές μάσκες και σύμβολα.
Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι δεν συγκρατιούνται. Πίστεψαν, μέσα στην «ακροδεξιά» τους «έπαρση» ότι ήρθε ο καιρός να πάρουν «εκδίκηση» και να βγουν από το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Η ιστορία έχει αποφανθεί τελεσίδικα για τα καπιταλιστικά απόβλητα της φασιστικής βαρβαρότητας.

Εξάλλου το σύστημα, σήμερα, έχει καλύτερους δωσίλογος από σας: Τη νεοταξική «αριστερά». Βλέπετε ότι η Νέα Τάξη είναι πιο διορατική και γνωρίζει την κοινωνική δυναμική της Αριστεράς. Μόνο με τη διάβρωσή της μπορεί να πετύχει κάτι και όχι με τα πολιτικά απόβλητα του συστήματός της…
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκέπτης






ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 06, 2008 9:47 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το ζήτημα που προέκυψε ήταν η αναφορά στο όνομα Μακεδονία για το συγκεκριμένο κράτος.Πως όμως πήρε το όνομα Μακεδονία το συγκεκριμένο κράτος και πότε το πήρε;
Αυτό δεν είναι παρελθοντολογία ούτε έχει σχέση με τις σημερινές διαμάχες.Είναι ιστορία.
Τον Αύγουστο του 1944 η Αντιφασιστική Συνέλευση των Γιουγκοσλάβων παρτιζάνων του Τίτο αποφάσισε τη δημιουργία μιας ομοσπονδιακής σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβίας με ιδρυτικές δημοκρατίες της Κροατίας,Σλοβενίας,Σερβίας,Βοσνίας-Ερζεγοβίνης,Μαυροβουνίου και Μακεδονίας.Πριν τον πόλεμο η Γιουγκοσλαβία είχε τον τίτλο Βασίλειο Σέρβων,Κροατών και Σλοβένων.Η αλλαγή δεν ήταν μόνο κοινωνική δηλαδή το Βασίλειο δεν έγινε απλώς Σοσιαλιστική Δημοκρατία αλλά και εθνική γιατί το Βασίλειο Σέρβων,Κροατών και Σλοβένων δεν έγινε Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Σερβίας,Σλοβενίας και Κροατίας μόνο αλλά και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του Μαυροβουνίου και της Μακεδονίας με ισότιμη θέση με τις υπόλοιπες.
Η αναβάθμιση δηλαδή των λεγομένων Μακεδόνων στο επίπεδο των ιστορικών εθνών των Σέρβων και των Κροατών δεν έγινε από κανένα άλλο παρά από τους Γιουγκοσλάβους κομμουνιστές.Και αυτό το έκαναν με βάση την απόφαση της Κομμουνιστικής Διεθνούς για τη δημιουργία κράτους Μακεδονίας.Η Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας είχε τα ίδια συνταγματικά δικαιώματα με τις άλλες Δημοκρατίες και το δικαίωμα αποχωρισμού από την Ομοσπονδία το οποίο και εξάσκησε όπως και οι υπόλοιπες Δημοκρατίες όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία.Αυτή είναι η ιστορία της Γιουγκοσλαβίας που δεν έχει σχέση με το τι λέει το ΚΚΕ ή το ΛΑΟΣ.
Επιστροφή στην κορυφή
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 06, 2008 10:34 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Σου διαφεύγει το πιο ουσιαστικό: Ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός που προώθησε τη διάλυση του ενιαίου κράτους της Γιουγκουσλαβίας και την κατασκευή κρατιδίων προτεκτοράτων με "όχημα" την "άσκηση δικαιωματων" των εθνοτήτων, υπαρκτών ή κατασκευασμένων...

Σου διαφεύγει επίσης και κάτι ακόμα:
ότι η εποχή των εθνικών κρατών έχει περάσει ανεπιστρεπτί στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Ποιες εθνικές αστικές τάξεις υπήρχαν στη Γιουγκοσλαβία που θέλανε να απελευθερωθούν από τα φεουδαρχικά δεσμά;

Παρακάμπτεις όλα αυτά τα μεθοδολογικά ζητήματα για να παρασιωπήσεις παντελώς το ρόλο του ιμπεριαλισμού και τις επιδιώξεις του.
Μένεις σε μια κατασκευή του Τίτο για να στηρίξεις τους νεοταξικούς σχεδιασμούς.

Ας χωρίσουμε, λοιπον, και την Ελλάδα, σε ανεξάρτητα νέα κρατίδια: "Μακεδονία", "Θράκη" κ.λπ


Αυτή είναι η λογική σου και αυτό επδιώκετε, με "οχήματα" την απάτη του "αυτοπροσδιορισμού και των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων"!!!

"Προοδευτικά" γραναζάκια της Νέας Παγκόσμιας Τάξης...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες