Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Οι λόγοι της απομάκρυνσης του Κούλογλου από την ΕΡΤ

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΕΚΚΕτζης
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 12, 2008 10:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Οι λόγοι της απομάκρυνσης του Κούλογλου από την ΕΡΤ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Το "υψηλό κόστος και η χαμηλή τηλεθέαση" προβάλλονται επισήμως ως οι λόγοι για τους οποίους κόπηκαν οι εκπομπές του Σ. Κούλογλου από την κρατική τηλεόραση.

Οι παροικούντες όμως, μιλάνε για έντονη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε σε στενό κύκλο από τα πλέον επίσημα χείλη, μετά την προβολή ντοκιμαντέρ στην εκπομπή του ΣΚ στις 13 Μαρτίου 2008, όπου ο πρώην Πρόεδρος και νυν Πρωθυπουργός της Ρωσίας Β. Πούτιν παρουσιαζόταν με πολύ αρνητικό τρόπο (ως αδίστακτος, αχάριστος, απάνθρωπος, ανήθικος, πράκτορας κλπ). Αυτά τα κατήγγειλαν ανυπόληπτοι πρώην πράκτορες που είχαν αποσκιρτήσει σε χώρες της Δύσης και διάφοροι άλλοι.

Το ντοκιμαντέρ χαρακτηρίστηκε ως "προπαγανδιστικό" και κινούμενο στην νεο-ψυχροπολεμική γραμμή της Ουάσινγκτον (και ειδικά του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ, με το οποίο ο ΣΚ φέρεται να έχει στενές σχέσεις). Και αυτά προβλήθηκαν από την ελληνική κρατική τηλεόραση.

Τελευταία ο ΣΚ είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στην Κίνα για να γυρίσει ένα ντοκυμανταίρ με τίτλο «από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Η ΕΡΤ απέφυγε να του παραχωρήσει τα δικαιολογητικά για να εξασφαλίσει δημοσιογραφική βίζα. Όπως ψιθυρίζεται πολλοί ανησύχησαν ότι το ντοκιμαντέρ ίσως να κινηθεί στο ίδιο προπαγανδιστικό ψυχροπολεμικό πνεύμα (ανθρώπινα δικαιώματα, Θιβέτ κλπ) και να δημιουργηθούν προβλήματα με το Πεκίνο ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι στην περασμένη εκπομπή του Λ. Λαζόπουλου προβλήθηκαν μεγάλα αποσπάσματα από το «περίεργο» ντοκιμαντέρ εναντίον του Πούτιν, μάλιστα σε αντιπαραβολή με όσα επαινετικά δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής για τον Πούτιν κατά την τελευταία συνάντησή τους. Μάλιστα ο Λάκης ζήτησε κάποιος να ξεκαθαρίσει τι είναι αλήθεια: αυτά που λέει ο Πρωθυπουργός ή αυτά που δείχνει το ντοκιμαντέρ. Ίσως τελικά ο Λάκης να έφαγε τον Κούλογλου…

Όπως και να έχει όμως, τα περί «υψηλού κόστους και χαμηλής τηλεθέασης» είναι αληθινά, αφού ο ίδιος ο Κούλογλου σε επιστολή που έστειλε στην ΕΡΤ παραδέχεται ότι το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και η Θεματική Βραδιά είχαν τηλεθέαση 5% και 4% αντίστοιχα. Για το δε κόστος, όπως λέγεται ο ΣΚ λαμβάνει 500.000 ευρώ τον χρόνο για δύο εκπομπές με εξαιρετικά χαμηλή τηλεθέαση!!!

Εντύπωση προκαλεί ότι ο ίδιος στην ιστοσελίδα του παλαιότερα πρόβαλε άλλα νούμερα (μέσο όρο 10,8% για το 2003-04). Αν αυτό είναι αλήθεια τότε η εκπομπή του έχασε από τότε τους μισούς τηλεθεατές της.

Πάντως ο ΣΥΝ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ του ΣΚ όπου μιλάει για "λογοκρισία". Βιάστηκε μάλλον ο ΣΥΝ για μία ακόμη φορά…


Εμείς προφητεύουμε ότι ο ΣΚ θα προσπαθήσει να προσληφθεί στο συγκρότημα Αλαφούζου (ΣΚΑΪ) όπου έχουν καταφύγει πολλοί εκσυγχρονιστές ομοϊδεάτες του.
Επιστροφή στην κορυφή
Τηλεθεατής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 13, 2008 6:03 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πριν από μία εβδομάδα ο Κούλογλου είχε πάρει μέρος σε μία εκπομπή του Πρετεντέρη που κατηγορούσε τον Τριανταφυλλόπουλο κ.ά ότι κάνει ψεύτικα ρεπορτάζ.

Αν πιστέψουμε ότι ο Μάκης γενικώς βρίσκεται πολύ κοντά στον Καρα-αμάν, τότε και αυτό δεν πρέπει να είναι άσχετο.

Είδα το Αλ-Τσαντίρι και πιστεύω και εγώ ότι ο Λάκης έφαγε τον ΄Κούλογλου
Επιστροφή στην κορυφή
Εξόριστος



Ένταξη: 22 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 457

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 13, 2008 8:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όταν το «όνειδος» γίνεται «αξία»!


Τα ανοίγματα της Ελλάδας προς τη Ρωσία δεν δημιουργούν μόνο ανακατατάξεις οικονομικές, αλλά οξύνουν και το νέο ψυχρό πόλεμο, συνακόλουθα και τον πόλεμο μεταξύ οικονομικών φατριών.
Αυτή η όξυνση θα εκδηλώνεται πιο θεαματικά στα ΜΜΕ. Οι Αμερικανοί πράκτορες που είναι γεμάτα τα ΜΜΕ θα παίζουν το δικό τους διατεταγμένο ρόλο. Στο στόχαστρο θα είναι η Ρωσία και φυσικά ο Πούτιν.
Όταν, μετά τις πρόσφατες επισκέψεις Καραμανλή στη Ρωσία και όλο το τελετουργικό των εγκωμίων που ακούσαμε εκατέρωθεν, βγαίνει στην κρατική τηλεόραση εκπομπή η οποία εμφανίζει τον Πούτιν σαν τον μεγαλύτερο εγκληματία (με υλικό από τις μυστικές αμερικάνικες υπηρεσίες), αυτό συνιστά μείζον πολιτικό θέμα, συνειδητό κτύπημα εναντίον Καραμανλή και αποτυπώνει την «οργή» των Αμερικανών.

Είναι αυτό το πολιτικό γεγονός, το ύπουλο κτύπημα των Αμερικανών, που όχι απλώς εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον Κούλογλου (εξάλλου στους πολιτικά σκεπτόμενους ο Κούλογλου ήταν γνωστός για την αντικομουνιστική του προπαγάνδα από τα αρχεία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών), αλλά του στοίχησε και τη θέση του.
Καιρός ήταν! Γιατί δεν είναι δημοσιογραφία να χρησιμοποιείς τα υλικά από τα μαγειρεία των μυστικών υπηρεσιών. Δεν είναι δημοσιογραφία να χρησιμοποιείσαι, συνειδητά ή μη δεν έχει σημασία, από τις μυστικές υπηρεσίες του πλανητικού υπερκράτους και της βαρβαρότητας: Του πλέον βρώμικου στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Δεν είναι συνεπώς, ο Λαζόπουλος ή ο Μάκης που «φάγανε» τον Κούλογλου. Είναι το ίδιο το γεγονός και το θράσος του Κούλογλου που τον «φάγανε». Απλώς ο Λάκης και ο Μάκης αναδείξανε με τον τρόπο τους το «θράσος» του Κούλογλου, δίνοντας ίσως και κάποιο «άλλοθι» για την ορθότατη καρατόμηση του δημοσιογράφου των «αμερικανικών αρχείων»!!!
Ο Κούλογλου από νωρίς είχε πιάσει το «νόημα της ζωής»!!!
Από τότε (παλιά) που είχε καρφώσει σύντροφό του!!!
Το «όνειδος» για τους αγωνιστές αποτελούσε γι’ αυτόν «αξία»!!!Έτσι, από το «Αντί» εκτοξεύθηκε στο «Βήμα» και μετά από το εμετικό του άρθρο κατά του Τσοβόλα, «ο γιος του αγωγιάτη» απέκτησε υψηλές προσβάσεις στα «Αρχεία των υπηρεσιών» των ΗΠΑ.
Καιρός να εκδώσει κανένα «εγχειρίδιο» για το πώς μπορεί να ανεβεί τόσο γρήγορα ένας δημοσιογράφος
_________________
Όποιος δεν θέλει να είναι το φερέφωνο του ισχυρού ΔΕΝ πρέπει ΚΑΙ να αποδέχεται την εικόνα που προβάλλει και επιβάλλει ο ισχυρός για τον εαυτό του!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Λιγόδωρας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 13, 2008 9:53 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Πάντως είναι αλήθεια ότι παίζεται χοντρό παιχνίδι δισεκατομμυρίων με τους δύο αγωγούς! Από ό,τι έχω ενημερωθεί,στο "παιχνίδι" συμμετέχουν ο Μπόμπολας και ο Κοπελούζος...Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω ας μας διαφωτίσει! Όσο για τον Κούλογλου,τι να πει κανείς.. Η ενδοδημοσιογραφική κόντρα παίρνει σιγά σιγά ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Επιστροφή στην κορυφή
Τηλεθεατής
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 13, 2008 4:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Στο mediablog έχουν δημοσιευθεί και οι σχετικές επιστολές. Δείτε

http://www.mediablog.gr/?p=2381#comments

και

http://www.mediablog.gr/?p=2386#comments


Αποσπάσματα:

Ο Κούλογλου δημοσιοποίησε επιστολή που είχε στείλει από τις 9/5/2008 στον Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης Δημήτρη Γόντικα, που εξηγεί πολλά:

Kύριε Γόντικα,

Εδώ και ένα μήνα περίπου μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε μέσω του κ. Αναστασόπουλου ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα. Για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχουν γίνει ήδη όλες οι προετοιμασίες (εισιτήρια, διαμονή και εταιρεία παραγωγής στο Πεκίνο), έχει συλλεχθεί αρχειακό υλικό καθώς έχουν γίνει ήδη συνεντεύξεις, όπως με την βιογράφο του Μάο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν «πολιτικοί λόγοι» για την άρνηση σας, θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση και σας ζητάω να με διευκολύνετε, γιατί χωρίς δημοσιογραφική βίζα η έρευνα στην Κίνα γίνεται δυσκολότερη.

Εν τω μεταξύ από διάφορες πηγές μέσα στην ΕΡΤ μαθαίνω ότι η εταιρεία δεν θα ανανεώσει την συνεργασία μαζί μου για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη καθώς είναι γενικώς αποδεκτό ότι και οι δύο εκπομπές που παρουσιάζω δεν υστερούν σε ποιότητα των υπόλοιπων του σταθμού. Από οικονομικής πλευράς είναι αποδοτικές λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4.1% η Θεματική Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1.

Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω. Επειδή σε εκπομπές όπως αυτές που παρουσιάζω ο προγραμματισμός (ταξίδια, ντοκιμαντέρ κλπ) ξεκινάει από τον Ιούνιο θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν αν θα συνεχισθεί ή όχι η συνεργασία μας.

Μετά τιμής,

Στέλιος Κούλογλου



Επιστολή του Δήμητρη Γόντικα προς τον Στ. Κούλογλου και τα ΜΜΕ:


Προς κ. Στέλιο Κούλογλου

Αθήνα, 12/5/2008

Κύριε Κούλογλου,

Αναφέρομαι στην από 9/5/2008 επιστολή σας, την οποία έλαβα ηλεκτρονικά και θα ήθελα να σημειώσετε τα εξής

Αναφέρεστε σε προσπάθειά σας τουλάχιστον ενός μηνός να εξασφαλίσετε επιστολή από την ΕΡΤ, προκειμένου να σας εκδοθεί δημοσιογραφική βίζα για ταξίδι στην Κίνα. Στη δική μου αντίληψη το θέμα αυτό ήρθε την 8/5/2008 όταν και απάντησα. Εάν μάλιστα το είχα πληροφορηθεί νωρίτερα, θα σας είχα καταστήσει αμέσως σαφές ότι τα σχετικά με την Κίνα προγράμματα έχουν προ πολλού αποφασισθεί κι εγκριθεί.

Περαιτέρω, σας γνωρίζω ότι η ΕΡΤ εδώ και πολλούς μήνες έχει εισέλθει σε διαδικασία συνεννόησης με την CCTV για την ανταλλαγή προγραμμάτων καθώς και έχει προγραμματίσει την παραγωγή πολλών άλλων προγραμμάτων σχετικών με την Κίνα. Άρα, σε σχέση με το προαναφερόμενο θέμα έχουμε καλύψει τις προγραμματικές μας ανάγκες και η από μέρους σας μη έγκαιρη ενημέρωση καθιστά την ένταξη και της δική σας σχετικής εκπομπής αδύνατη.

Ως προς την ανανέωση της συνεργασίας μας, ήδη ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Χρήστος Παναγόπουλος στην συνάντηση που είχαμε οι τρεις μας την 12 Μαΐου 2008 σας ενημέρωσα ότι η ΕΡΤ δεν προτίθεται vα εντάξει εκ νέου στο πρόγραμμά της τις εκπομπές «Θεματική βραδιά» και «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα», καθώς η Διοίκηση της Εταιρείας θεωρεί ότι οι ανωτέρω εκπομπές έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους.

Με τιμή

Ο Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑΣ


Επιστροφή στην κορυφή
ΝΑΤΑΛΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 13, 2008 5:20 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο συνασπισμός των αρουραίων της δημοσιογραφίας

Οι δημοσιογραφικές συντεχνίες θα μας βγάλουν τον Κούλογλου ήρωα, το λιγότερο διωκόμενο!!!
Στ όνομα της «ελευθερίας της έκφρασης», αυτής της τόσο κακοποιημένης ρήσης, συνασπίζονται όλοι οι αρουραίοι των υπονόμων υπέρ του Κούλογλου. Και πώς να μην συνασπίζονται; Από τα ίδια λασπονέρια των υπονόμων αντλούν τις πηγές τους και ασκούν δημοσιογραφία. Οι ποικίλοι οχετοί είναι οι πηγές των «πληροφοριών» τους. Όλοι τους μοχθούν να αποκτήσουν «υψηλές διασυνδέσεις», παντός τύπου και υπηρεσίας για να αναδειχθούν σε εξουσία χειραγώγησης της κοινής γνώμης.
Η «ελευθερία έκφρασης» κύριοι αρουραίοι πραγματικά διώκεται από τους μηχανισμούς εξουσίας, καθώς και από τη δική σας. Έχετε δει πουθενά να προβάλλονται οι αντίθετες απόψεις από το κατεστημένο το οποίο υπηρετείτε; Πού εμφανίζονται οι «ενοχλητικές ιδέες»; Αντίθετα φιμώνονται αγρίως. Αυτή τη δίωξη δεν τη βλέπετε, δεν είστε σε θέση να τη δείτε, γιατί βρίσκεστε από τη πλευρά του κατεστημένου, το οποίο γλείφετε, ακόμα και για λίγα ψίχουλα εξουσίας.
Βλέπετε μόνο τα ξεκαθαρίσματα «λογαριασμών» ανάμεσα στις εξουσιαστικές φατρίες. Και θεωρείτε δίωξη και φίμωση το ξεκαθάρισμα τέτοιων λογαριασμών. Τέτοια ΔΙΩΞΗ που οι «διωκόμενοι» βρίσκουν ΑΜΕΣΩΣ δουλειά πιο ακριβοπληρωμένη!!!
Αυτό που θα συμβεί και με τον Κούλογλου!!!
Ελεύθερη άποψη, όμως και δημοσιογραφία δεν έχουν κανένα κοινό σημείο με τη φαιά προπαγάνδα που αντλείται από τη γλίτσα των οχετών της εξουσίας και παραεξουσίας. Πολύ περισσότερο δεν έχουν κανένα κοινό σημείο η δημοσιογραφία και η ελεύθερη άποψη από την άσκηση διατεταγμένης υπηρεσίας. Τα «βαποράκια» δεν είναι δημοσιογράφοι: Είναι «βαποράκια»!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Καχύποπτος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 13, 2008 7:30 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η επιλεκτική "ευαισθησία"!!!


Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της σημερινής ισοπέδωσης, ας μεταφερθούμε σε παλιότερες εποχές, τότε που ανθούσε η Σοβιετική Ένωση.
Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι υπήρχε το ίδιο "ρεπορτάζ" του Κούλογλου, αλλά από την ανάποδη. Δηλαδή εναντίον του Αμερικανού Προέδρου!
Αναλογιστείτε τι θα συνέβαινε!!!
Θα δικαζόταν ο "θρασύς" για κατασκοπεία υπέρ της Σοβιετικής Ένωσης!!!
Σήμερα θα γλίτωνε την κατασκοπεία, αλλά θα είχε λιθοβοληθεί από όλες τις ύαινες των ΜΜΕ!!!
Επιστροφή στην κορυφή
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 13, 2008 8:57 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παράθεση:
Οι δημοσιογραφικές συντεχνίες θα μας βγάλουν τον Κούλογλου ήρωα, το λιγότερο διωκόμενο!!!

Δεν ξέρω, αγαπητή Ναταλία, εάν είναι προϊόν διάδοσης των δημοσιογραφικών συντεχνιών, το γεγονός, όμως, είναι, ότι άκουσα από κάποιους καλούς φίλους, ότι ο λόγος που απεπέμφθη ο αγαπητός μας κ.Κούλογλου είναι, ότι θα ενεργούσε μίαν έρευνα για την γενιά των ...700(ή 680, ακριβέστερα) ευρώ. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν ...άντεξε ο μη-ανεκτικός Διευθύνων Σύμβουλος της ...Ανώνυμης Εταιρείας(!), και έτσι συνέβησαν τα συμβεβηκότα αυτά.

Προσωπικά, τον γνωρίζω κυρίως από αναφορές άλλων σε αυτόν στον Τύπο και από ένα βιβλίο που εξέδωσε περί Εμφυλίου και ελληνικής αριστεράς από εκδόσεις "Εστία(ς)". Παληότερα δε, (θυμάμαι, ότι) είχε ετοιμάση εκπομπή και περί "Χούντας" και είχε καλέση, μεταξύ άλλων, και κάποιο πρόσωπο από τις περίφημες Δ.Ε.Α..

Πάντως, πρέπει να έχουμε υπ'όψει, νομίζω, αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι ως απλός αναγνώστης πολύ μικρού μέρους του Τύπου, ότι αυτές οι αναφορές οι νεοψυχροπολεμικές είναι διάχυτες. Ακόμη και στην ..."Ελευθεροτυπία" υπάρχουν , ιδιαίτερα δε, όταν ορισμένοι βασίζονται σε "ρεπορτάζ"-αναφορές ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων όπως το Associated Press (και πολλά άλλα). Ειδικά κάτι εξώφθαλμο, που "βγάζει μάτι" είναι οι αναφορές στον Νίκολιτς και τους σοσιαλιστές(!) σε αντιπαραβολή με τους "Φιλελεύθερους" του Τάντιτς ως υπερεθνικιστών ή, ακόμη, και ...ακροεθνικιστών!!! Ακόμη, δηλαδή, ακούγονται οι ...Wehrmacht(μπότες) του ΝΑΤΟ που ανθρωπιστικά επεμβαίνει και σώζει από τους κακούς Σέρβους εθνικιστές του Μιλόσεβιτς...... Βεβαίως, η εκπομπή του κ.Κούλογλου μπορεί να ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και να έφτασε επίπεδα "εστίας" που αποκαλούσε τον (όχι αστό) δημοκράτη σοσιαλιστή Ο.Τσάβες ...δικτάτορα...

Προς το παρόν, το αγνοώ...
_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 13, 2008 9:15 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Αγαπητέ Φιλαλήθη
καλά είναι πρώτα να ενημερώνεσαι σφαιρικά για το βίο και την πολιτεία του Κούλογλου.
Αυτά περί ερευνας για τα μεροκάματα των 700 ευρώ είναι για μωρά παιδιά. Καθημερινά αυτά λέγονται από την ΕΡΤ!!!

Άλλο είναι το ζήτημα και οι παραπάνω καταχωρήσεις το περιγράφουν πολύ καλά.

Μην πέφτεις στην μικροπολιτική αντιπολίτευση (ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ) περί "δίωξης" και "λογοκρισίας". Εδώ έχουν καρατομηθεί δημοσιογράφοι και δημοσιογράφοι για τις πολιτικές τους απόψεις και δεν μίλησε ουδείς.

Εσύ έσπευσες να πάρεις το μέρος της φαιάς προπαγάνδας!!!

κάνε λίγο, όμως, υπομονή και θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις: Ντοκουμέντο για τα "καρφώματα" του κ. Κούλογλου.
Αυτό γράφτηκε, αλλά το προσπέρασες...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
φιλαλήθης



Ένταξη: 04 Ιούλ 2006
Δημοσιεύσεις: 410
Τόπος: Θεσ/νίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάϊ 13, 2008 9:23 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Παράθεση:
Αγαπητέ Φιλαλήθη
καλά είναι πρώτα να ενημερώνεσαι σφαιρικά για το βίο και την πολιτεία του Κούλογλου.
Αυτά περί ερευνας για τα μεροκάματα των 700 ευρώ είναι για μωρά παιδιά. Καθημερινά αυτά λέγονται από την ΕΡΤ!!!

Μα κι εγώ αυτό είπα. Η πρώτη μου παράγραφος αφορά το τι ειπώθηκε και υποστηρίχθηκε, όχι στο τι εγώ αποτιμώ, ότι έγινε. Αυτά "δια την λύσιν" της παρερμηνείας...
_________________
Α.«Μη πεποίθατε επ' άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία» (Ψαλμ.145, 3)
Β."....κλοπή είναι η οπωσδήποτε και οθενδήποτε αποκτηθείσα ιδιοκτησία....": Μέγας Βασίλειος, "Ασκητικά", 34,1-2
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Κουλογλόπουλος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 14, 2008 10:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΑΠΌ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=1517421&publDate=16/11/2002

Ο Κούλογλου της ΝΕΤ...

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, έδωσε στη δημοσιότητα το παρακάτω σχόλιο:

«Εκπομπή για το Πολυτεχνείο προβλήθηκε από τη ΝΕΤ, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, επιμέλειας Στ. Κούλογλου.

Ο κ. Στ. Κούλογλου, αν και φρόντισε να έχει στην εκπομπή του πολλά άτομα, που εκείνα τα χρόνια συμμετείχαν στον αντιδικτατορικό αγώνα και στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, απέφυγε σκοπίμως, κατά πάγια τακτική του, να συμπεριλάβει και κομμουνιστές, που επίσης συμμετείχαν. Είναι φανερό, ότι τον κ. Κούλογλου ούτε η αντικειμενική και στοιχειωδώς δημοκρατική ευαισθησία τον διακρίνει, ούτε η πραγματική διάσταση των ιστορικών γεγονότων τον ενδιαφέρει. Και θεωρεί αρκετό, να παρουσιάσει τις απόψεις και τη μαρτυρία όλων, πλην του ΚΚΕ».

Τα συμπεράσματα όλα δικά σας...


Εδώ για την αντικειμενικότητα Κούλογλου
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=328693&textCriteriaClause=
Επιστροφή στην κορυφή
Παλαίμαχος



Ένταξη: 31 Αύγ 2006
Δημοσιεύσεις: 976

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 14, 2008 2:01 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι «αρουραίοι» των υπονόμων διεκδικούν τις δάφνες του διωκόμενου

Η ιστορία ενός ανθρώπου είναι ο καθρέπτης του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στο χώρο του τηλεοπτικού θεάματος. Εδώ και να θέλεις να κρύψεις τις πολιτικές σου μεταλλάξεις και προδοσίες δεν μπορείς. Και μόνο το γεγονός ότι γίνεσαι δημοσιογραφικός «αστέρας» μέσα στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού λέει πολλά. Και λέει ακόμα περισσότερα όταν εκτοξεύεσαι στις «κορυφές» του δημοσιογραφικού ιερατείου στα μαύρα χρόνια του σημιτικού, εκσυγχρονιστικού παρακράτους.

Το άρθρο του Μαϊλη, στο Ριζοσπάστη, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ερμηνείες που δίνει ο καθένας πάνω στη Σοβιετική Ένωση, είναι αποκαλυπτικό: Αποδεικνύει ατράνταχτα ότι ο Κούλογλου εκτελούσε προπαγανδιστικό, διατεταγμένο ρόλο κατασυκοφάντησης των αγωνιστικών κινημάτων και σοσιαλιστικών ιδεών. Οι «πηγές» αυτού των ανθρώπου των κατασκευασμένων ρεπορτάζ: Τα αρχεία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι ανανήψαντες κομμουνιστές που προσχώρησαν στη Νέα Τάξη Πραγμάτων (τα «ρετάλια» και τα «ναυάγια» των μεγάλων ηττών μας), οι ποικίλοι απολογητές της παγκοσμιοποίησης, καθώς και οι πολύχρωμοι πράκτορες!!!

Αν είναι, λοιπόν, ποτέ δυνατόν μέσα από αυτά τα κόπρανα της καπιταλιστικής σήψης, μέσα από αυτούς τους καθεστωτικούς οχετούς να μιλάμε για «Ενημέρωση» και «ελευθερία άποψης». Μόνο η αυτοκρατορική «φιλοσοφία» του πλανητικού, ιμπεριαλιστικού κράτους των ΗΠΑ και οι λακέδες τους βαπτίζουν τις πιο ελεεινές μορφές της φαιάς τους προπαγάνδας και του σύγχρονου σκοταδισμού σε «Ενημέρωση», «ελευθερία έκφρασης», «αντικειμενικότητα», «δημοσιογραφία»!!!

Δεν είναι, συνεπώς, τυχαίο, ότι όλο το εκσυγχρονιστικό κατεστημένο-παρακράτος, επιδιώκει την ηρωποίηση του λακέ του. Στα χρόνια της σημιτικής δουλείας διώχτηκαν και καρατομήθηκα άπειροι δημοσιογράφοι για τις πολιτικές τους ιδέες και τη συνέπειά τους και δεν βγήκε άχνα. Σήμερα ωρύονται για ένα προπαγανδιστικό οχετό που ξερνάει όλες τις ακαθαρσίες των υπηρεσιών των ΗΠΑ. Ξεχνούν ακόμα και τις θέσεις του κ. Κούλογλου στους βομβαρδισμούς της Σερβίας. Ξεχνούν και παρασιωπούν πολλά…Αλίμονο αν περάσει στην ελληνική κοινωνία η δικαίωση αυτού του είδους της δημοσιογραφίας. Αλίμονο, αν οι άνθρωποι των μηχανισμών και τα προπαγανδιστικά φερέφωνα των αμερικανικών σκουπιδιών, αναδειχτούν σε ήρωες» διώξεων…
_________________
Θέλησαν να μας εξοντώσουν,
αλλά δεν τα κατάφεραν.
Εμαστε ακόμα ζωντανοί κι αυτό
είναι το κυριότερο.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Μπρακούλιας
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 14, 2008 3:54 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Επειδή τα "παιδιά" των "φίλων και συμμάχων" μας πέρα από τον Ατλαντικό, δεν χάνονται ποτέ -ειδικά αν δραστηριοποιούνται στο δημοσιογραφικό χώρο- ποιός πιστεύετε πως θα είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Τυπομάρτυρα ντοκιουμαντερίστα;;;
Να κάνουμε ένα γκάλοπ να δούμε αν θα πέσουμε μέσα;

Καθημερινή, Βήμα ή Athens voice;;;
Εγώ πάντως ποντάρω ότι θα παραμείνει στην TV βγαίνοντας στο γυαλί του Άλφα για να δίνει την "αριστερή" ανάλυση δίπλα στο "δεξιό" αναλυτή Μανδραβέλη...
Επιστροφή στην κορυφή
Ρεπόρτερ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 14, 2008 8:53 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Η ιστορία εκδικείται ανελέητα

Κάποιος εδώ μέσα έγραψε πολύ ορθά ότι η ιστορία μας είναι ο καθρέφτης μας. Από πολύ παλιά, τότε που ο Κούλογλου «βαπτιζόταν» στην κολυμπήθρα της νεολαιίστικης ριζοσπαστικοποίησης, έδειξε τις «αριστερές» του «αξίες». Το «όνειδος», όπως γράφτηκε, για κάθε αριστερό αγωνιστή αποτέλεσε γι’ αυτόν τη «νέα αξία» της ανόδου!!!


Ας πάμε, λοιπόν, τρεις δεκαετίες πίσω, το 1977 την εποχή που ο κ. Κούλογλου ήταν φοιτητής της Φαρμακευτικής και μέλος του ΕΚΚΕ, για να δούμε πως κατέθετε οικειοθελώς πληροφορίες στην Ασφάλεια και τις δικαστικές αρχές, για τη δράση αναρχικών στα Εξάρχεια. Για κακή τύχη του η «εθελοντική» αυτή προσφορά, έχει καταγραφεί σε κρατικά έγγραφα όπως η δικογραφία τεσσάρων φοιτητών οι οποίοι κατέληξαν στην φυλακή, κατηγορούμενοι για σοβαρά κακουργήματα. Σήμερα οι ίδιοι, φτασμένοι επαγγελματίες, -άλλοι εκδότες, άλλοι πολιτευτές και επιστήμονες, ή απασχολούμενοι στον χώρο του Τύπου-, και γενικώς καθ όλα ευυπόληπτοι και πολιτικά ενεργοί πολίτες, θυμούνται εκείνες τις ημέρες και το ρόλο του Στέλιου Κούλογλου στην υπόθεσή τους.


Τα γεγονότα

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1977 στην οδό Βαλτετσίου 37, και κατά τις 9,30 με 10 το βράδυ ομάδα 30 περίπου αναρχικών, επιτίθεται με πέτρες και βόμβες μολότωφ στα γραφεία της Αντιιμπεριαλιστικής-Αντιφασιστικής-Σπουδαστικής-Παράταξης-Ελλάδας (ΑΑΣΠΕ) που πρόσκειτο στο ΕΚΚΕ.
Ο λόγος της επίθεσης όπως λένε σήμερα ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων, ήταν ότι αφ ενός θεωρούσαν τους αριστεριστές ως «κρατικά» υποκινούμενους και αφ’ ετέρου υπήρχαν πολιτικά κίνητρα που είχαν να κάνουν με μία εκδήλωση που προετοίμαζαν οι αριστεριστές για τον Μάο Τσε Τούνγκ, γεγονός που για τους αναρχικούς αποτελούσε «κόκκινο πανί».


Την ώρα της επίθεσης ο Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος δήλωνε τότε υπεύθυνος του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης, παρέα με άλλα άτομα κατευθυνόταν προς τα γραφεία της.

Στην οδό Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας η παρέα των αριστεριστών έρχεται αντιμέτωπη με μία αντίπαλη ομάδα αναρχικών. Μόλις τους βλέπουν, οι αναρχικοί τους αναγνωρίζουν και ορμάνε για να τους χτυπήσουν. Ο Κούλογλου προλαβαίνει και το βάζει στα πόδια, ενώ οι σύντροφοί του Ν. Σαρίκας και Ν. Καραβαζάκης μένουν πίσω και δέχονται τον κύριο όγκο της επίθεσης. Καταφεύγουν όλοι μαζί στα γραφεία της ΑΑΣΠΕ, καθ οδόν όμως δέχονται κι άλλες επιθέσεις με γιαούρτια και πέτρες…
Μετά τα επεισόδια η αστυνομία με μία επιχείρηση σκούπα στο κέντρο της Αθήνας συλλαμβάνει πολλούς αναρχικούς και άλλους υπόπτους για την επίθεση. Η συνέχεια δόθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας. Τα θύματα καταθέτουν μήνυση και δηλώνουν ότι επιθυμούν την τιμωρία όσων συμμετείχαν στα επεισόδια. Όλοι οι συλληφθέντες όμως αρνούνται την ενοχή τους.

Αυτά συνέβησαν στις 13 Σεπτεμβρίου 1977.

Μάρτυρες κατηγορίας ή χαφιέδες;


Αντίθετα με το ήθος και την πρακτική της τότε Αριστεράς, η οποία απέφευγε όπως ο διάβολος το λιβάνι κάθε συνεργασία με την αστυνομία και τις διωκτικές ή δικαστικές αρχές, ο εικοσιτετράχρονος Στέλιος Κούλογλου προσφέρεται να αναγνωρίσει τους ενόχους αν του δείξουν τους υπόπτους ή φωτογραφίες αναρχικών. Στην κατάθεσή του δίνει όλες τις λεπτομέρειας εκείνης της βραδιάς, μιλάει για επιθέσεις με βόμβες μολότωφ που έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές κλπ κλπ

Όμως αυτό δεν αρκούσε στον νεαρό Σ. Κούλογλου, ο οποίος εκείνη την εποχή είχε ήδη εκδηλώσει τον εμπαθή, όπως λέγεται, και μνησίκακο χαρακτήρα του.

Επανέρχεται στην Ασφάλεια δύο ημέρες αργότερα με μία συμπληρωματική κατάθεση, η οποία αποτελεί μνημείο προπέτειας και –σύμφωνα με το ήθος και την πρακτική της επαναστατικής αριστεράς- χαφιεδισμού.

Ενώ ο Κούλογλου ερωτάται από τους ασφαλίτες τι έχει να καταθέσει για τα επεισόδια της 13ης Σεπτεμβρίου 1977 στα γραφεία της ΑΑΣΠΕ και τον ξυλοδαρμό στην οδό Στουρνάρη, αυτός παραδέχεται ότι ΔΕΝ αναγνωρίζει ως δράστη της επίθεσης τον εικοσάχρονο φοιτητή ΧΓ, που έχει συλληφθεί ως ύποπτος. Αρχίζει όμως να καταθέτει οικειοθελώς πληροφορίες για την συμμετοχή του φοιτητή ΧΓ σε …ΑΛΛΑ, ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ επεισόδια σε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ σημείο του κέντρου των Αθηνών!!! Όπως λέει, ο φοιτητής κρατούσε πέτρες και ξύλα και είχε πρωτοστατήσει στις ταραχές κλπ κλπ.

Διευκρινίζουμε ότι ο Κούλογλου δεν κατέθεσε γι αυτά που τον ρώτησε η Ασφάλεια, όπως ίσως να έπραττε ένας συνήθης μάρτυρας, δηλ. σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία της οργάνωσης, ή για την επίθεση εναντίον των φίλων του. Για όλα αυτά δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει τον ύποπτο ως δράστη. Καταγγέλλει όμως τον φοιτητή ΧΓ για άλλες αξιόποινες και κακουργηματικές πράξεις που είχαν διαπραχθεί μία ημέρα νωρίτερα στο Πολυτεχνείο!.
Υπογραμμίζεται ότι ο φοιτητής παρά την σκληρή μεταχείριση που του επιφύλαξαν στα κελιά της Ασφάλειας, εξακολουθούσε να αρνείται πεισματικά την συμμετοχή του σε παράνομες ενέργειες.

Ο Σ. Κούλογλου όμως δεν αρκείται στο ότι με την κατάθεσή του ο φοιτητής μπορεί να βρεθεί για πολλά χρόνια στην φυλακή, αλλά προσπαθεί να του κολλήσει και την ρετσινιά του …χαφιέ, ώστε να τον απομονώσει πολιτικά και από την ευρύτερη Αριστερά. Καταγγέλλει λοιπόν στην Ασφάλεια ότι ο δύστυχος φοιτητής είναι συνεργάτης της …Ασφάλειας και χαφιές των διωκτικών μηχανισμών, γιατί τον είδε λέει πριν τα επεισόδια «να συνομιλεί σε φιλικό τόνο» με τον οδηγό ενός …περιπολικού.

Τελικά ο εισαγγελέας απαγγέλλει πολύ σοβαρές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε τρεις φοιτητές: τον ΑΠ 22 ετών, τον ΜΠ 20 ετών, τον ΧΓ 21 ετών, και τον ΓΛ 22 ετών. Οι φοιτητές εγκλείστηκαν στην φυλακή μέχρι την δίκη τους και «ξέμπλεξαν» από αυτή την ιστορία μετά από πολλά χρόνια.

Σήμερα, οι πρωταγωνιστές αυτής της δικαστικής περιπέτειας περιγράφουν με πολύ μελανά χρώματα όσα συνέβησαν τότε: μιλάνε για «χαφιέδες και καταδότες», μιλάνε για «άσσους της παραπληροφόρησης», «προνομιακούς γνώστες της γραμματικής των εντυπώσεων» και «αδίστακτους καριερίστες».

Εννοούν άραγε τον κ. Σ. Κούλογλου; Το αφήνουμε στην κρίση σας…
Επιστροφή στην κορυφή
Ρεπόρτερ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Μάϊ 14, 2008 9:04 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
ΕΡΧΟΝΤΑΙ και τα ντοκουμέντα.
Σκανάρονται.
Επιστροφή στην κορυφή

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες