Περιοδικό Πολιτικής Και Πολιτισμικής Παρέμβασης


Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα, η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική
Θέλουν να αλώσουν την Εκκλησία

< Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας | Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας > 
Συγγραφέας Μήνυμα
ΘΑΛΕΙΑ
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 29, 2008 1:26 pm    Θέμα δημοσίευσης: Θέλουν να αλώσουν την Εκκλησία Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Θέλουν να αλώσουν την Εκκλησία

Η πλέον καλοδουλεμένη ιδεολογική δομή του συστήματος, το «λαμπρακιστάν», μέσω Ψυχάρη, προαναγγέλλει, με απειλητικό τρόπο, το νέο γύρο επιθέσεων κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
«Το Βήμα» διακρίνει σημάδια επερχόμενης ανοιχτής κρίσης στον χώρο της Εκκλησίας», μας λέει ο Ψυχάρης!!!
Ένα ένα σίγουρο: Θέλουν να αλώσουν το «οχυρό» της Ορθοδοξίας γιατί αποτελεί το συνεκτικό ιστό της ελληνικής κοινωνίας: το σκελετό και το νευρικό σύστημα αντίστασης κατά της Νέας Τάξης.
Γι’ αυτό ετοιμάζονται για πιο σφοδρές και πολυμέτωπες επιθέσεις εναντίον της Εκκλησίας. Εσωτερικές κρίσεις, διχασμούς και μέτρα που να την αποδυναμώνουν και να την υπονομεύουν. Επιθέσεις δηλαδή εξωτερικές και υπονομεύσεις εσωτερικές.
Η ιεραρχία της Εκκλησίας δεν μπορεί να σιωπά σε όλα αυτά που σηματοδοτεί, με εκβιαστική απειλητική νότα, το «λαμπρακιστάν». Η σιωπή είναι συνενοχή…


ΝΕΟΣ ΓΟΛΓΟΘΑΣ

Το Βήμα διακρίνει σημάδια επερχόμενης ανοιχτής κρίσης στον χώρο της Εκκλησίας

Γράφει ο ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΨΥΧΑΡΗΣ στο κύριο άρθρο
Οι χριστιανοί τιμούν τις ημέρες αυτές τα Πάθη του Κυρίου και περιμένουν τη Λύτρωση. Η Ανάσταση όμως του Θεανθρώπου δεν εξαφανίζει τον Γολγοθά, ο οποίος στην εποχή μας παίρνει ένα ιδιαίτερο νόημα.
Ιδιαίτερα δοκιμάζεται τελευταίως η ίδια η Εκκλησία, σε οικουμενικό μάλιστα επίπεδο. Αν παραμερίσομε προς στιγμήν τα καθ' ημάς προβλήματα, θα δούμε τον Πάπα της Ρώμης να ζητεί συγγνώμη για τα έργα και τις ημέρες καθολικών κληρικών στην Αμερική.
Το «κουσούρι» είναι διεθνές και τα προβλήματα συχνά ταυτόσημα...
***
Στην Ελλάδα οι σχέσεις των πιστών με την Εκκλησία (δηλ. τους διοικούντες αυτήν) έχουν περάσει από διάφορες φάσεις. Και συχνά δημιουργείται η εντύπωση χάσματος ανάμεσα στην Κοινωνία και στην Εκκλησία.
Είναι πολλά ζητήματα που έχουν διχάσει τον Κλήρο και τον Λαό. Παράδειγμα η πεισματική άρνηση ομάδας ιεραρχών να δεχθούν το δικαίωμα της Πολιτείας να νομοθετεί και να καθιστά νόμιμη την ελεύθερη συμβίωση ατόμων διαφορετικού φύλου - και ας βοά ο τόπος για άλλα «κουσούρια»! Η εικόνα συμπληρώνεται με τις κατά καιρούς καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα αρχιερέων (ένας τουλάχιστον είναι σε διαθεσιμότητα και υπόδικος) και τους υπαινιγμούς για ορισμένους άγαμους κληρικούς.
«Το Βήμα» διακρίνει σημάδια επερχόμενης ανοιχτής κρίσης στον χώρο της Εκκλησίας. Μια έρευνα Κοινής Γνώμης μπορεί να δώσει χρήσιμες απαντήσεις.


Επιστροφή στην κορυφή
Στέλιος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 30, 2008 12:36 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Όταν η Εκκλησία (Σύνοδος και Αρχιεπίσκοποι) μένουν μαζεμένοι και δεν πετούν με τις κλωτσιές ανθρώπους του λαμπρακιστάν, μπομπολιστάν, μαριετιστάν κλπ, είναι επόμενο οι εχθροί να βρίσκουν έδαφος να κάνουν ενέργειες άλωσης. Εδώ μέχρι και υπάλληλο του Μπόμπολα έκαναν διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού στο παρελθόν και μάλιστα κουμπάρο του Ψυχάρη. Άλλον διευθυντή έκαναν άνθρωπο της Μαριέτας.
Άκουσα σε εκπομπή του π. Γεωργίου Μεταλληνού ότι και ο μακαρίτης δικηγόρος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Γεώργιος Μαύρος ήταν ταυτόχρονα νομικός σύμβουλος της Scientology και των Μορμόνων!!!!! Τέτοια κάθαρση πρέπει να κάνει ο Ιερώνυμος
Επιστροφή στην κορυφή
λυκος
Επισκέπτης





ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ Μάϊ 01, 2008 6:08 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
μεσα στην μεγαλη βδομαδα τα γραψε ολα αυτα..ξαφνικα ο αδιαφθορος βρηκε την μερα και την στιγμη για κριτικη
Επιστροφή στην κορυφή
fiamou



Ένταξη: 02 Φεβ 2007
Δημοσιεύσεις: 180
Τόπος: Χίος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ Μάϊ 04, 2008 7:56 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Ο Ιερώνυμος δε θα κάνει καμμιά κάθαρση προς τη σωστή κατεύθυνση τουλάχιστον. Μην ξεχνάμε ότι ο Πρετεντέρης και ο Τσίμας, γωνστοί υπάλληλοι του Λαμπρακιστάν τον καταπαίνεσαν όταν εξελέγη Αρχιεπίσκοπος. Ο Ψυχάρης και οι λοιπό θυμηθήκανε την κρίση στις σχέσεις Κοινωνίας Εκκλησίας και τα οικονομικά σκάνδαλα για να δώσουν έναυσμα για διωγμό εναντίον των ανθρώπων του Χριστόδουλου που έμειναν στην Αρχιεπισκοπή και την αντικατάσταση τους με ανθρώπους του νέου (εκσυγχρονιστικού) καθεστώτος.
Ο Ψυχάρης απλώς αρχίζει να δημιουργεί κλίμα ότι και καλά ο Ιερώνυμος θα πολεμήσει τη διαφθορά αλλά στην ουσία θα κάνει απλώς προγραφές. Μην περιμένετε να φύγουν οι άνθρωποι του Λαμπρακιστάν και του Μπομπολιστάν από την Αρχιεπισκοπή.
_________________
Οι Έλληνες δεν κάνουν ποτέ ειρήνη με έναν εχθρόν, όπου κατακρατεί ελληνικόν τόπον"
Ρήγας Φερραίος "Το Σύνταγμα άρθρο 121
Οι Έλληνες απαρνούνται και δεν δίδουν υποδοχήν και περιποίησην εις τους Τυράννους"
Ρήγας Φερραίος "Το Σύνταγμα" Άρθρο 120
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Ροβεσπιέρος
Site Admin


Ένταξη: 13 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 3102

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 05, 2008 10:54 am    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
Οι μεταλλαγμένοι παπάδες (όπως κάθε μεταλλαγμένος) αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή. υπονομεύουν εκ των έσω!!!
Διαβάστε την αποκάλυψη του Σκίνιους:
http://skinious.blogspot.com/2008/05/blog-post_4634.html



ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ και ΟΙ ΛΑΜΟΓΙΕΣ



Τρανό παράδειγμα του πόσο το ιερατείο της Εκκλησίας ευρίσκεται εκτός αποστολής, αποτελεί το σημερινό αυτόφωρο που έγινε στην Τρίπολη, μεταξύ του Δήμαρχου της Μαντινείας ως μηνυτή και του παπά που κατ' εντολήν του Μητροπολίτη Μαντινείας & Κυνουρίας Αλέξανδρου έπραξε απίστευτα πράγματα. Θα σας τα διηγηθώ από την αρχή να τα παρακολουθείτε, διότι εδώ έχουμε να κάνουμε με χαρακτηριστικές νοοτροπίες..


Η ΝΕΣΤΑΝΗ, έδρα του Δήμου Μαντινείας, έχει την τιμή και την χάρη να διαθέτει στον πανέμορφο Γουλά της (βράχος που δεσπόζει πάνω από το χωριό, βλ. ΦΩΤΟ), το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Γοργοεπηκόου. Χρονολογείται από το 1100μ.Χ περίπου και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας είναι περ. 700 ετών. Στην αυλή του μοναστηριού, υπάρχει μια βρύση που συνεχώς τρέχει. Η πηγή της βρίσκεται στην περιοχή. Οι κάτοικοι της Νεστάνης χωρίς ούτε καν να διανοηθούν ότι θα στερήσουν το τρεχούμενο νερό από το μοναστήρι, αποφάσισαν ομόφωνα σε Δημοτικό συμβούλιο πριν από μήνες να χρησιμοποιήσουν ένα μέρος από το νερό της πηγής για την υδροδότηση του χωριού που είναι διακοπτόμενη, χρόνια τώρα. Στη ουσία αναγκάστηκαν να το πράξουν διότι εκτός από τη λειψυδρία, τους πρόλαβε ο Αγιος Μαντινείας Αλέξανδρος, στα σχέδια του οποίου είναι να ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ την ΠΗΓΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ το νερό ΓΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ! Ξάδελφος λοιπόν ενός επενδυτή είναι και ο παπάς που λειτουργεί στο Μοναστήρι, τυφλό όργανο απ' ότι φαίνεται του Μητροπολίτη.


Μόλις λοιπόν εγκρίθηκε η τεχνική μελέτη και εκταμιεύτηκαν τα λεφτά για το έργο από τη Νομαρχία, ο δήμαρχος Τσαγγούρης ξεκίνησε και έφτιαξε τους 2 αγωγούς που οδηγούν το νερό από την πηγή: ο ένας καταλήγει στη δεξαμενή του χωριού και ο άλλος στο μοναστήρι για να εξασφαλιστεί το νερό της ιστορικής βρύσης. Ταυτόχρονα θα βοηθηθούν οι ταλαίπωροι αγρότες του χωριού και των κτημάτων τους στη γειτονική Μηλιά (εκεί έχουν οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού τα χωράφια τους και μαστίζονται από την έλλειψη νερού).


Ομως, η Μητρόπολη έχει διαφορετική άποψη. Κραδαίνοντας (ανύπαρκτα μάλλον και άνευ αντικρύσματος) χαρτιά, που δεν τα αποκαλύπτει, ισχυρίζεται ότι το Μοναστήρι ανήκει σε αυτήν και ότι ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ!!! Με λίγα λόγια αγαπητοί φίλοι, ο Μητροπολίτης σε καιρούς δύσκολους, θέλει να ΕΜΠΟΡΕΥΤΕΙ το πολύτιμο νερό, αγνοώντας το πόσο αυτό θα ανακούφιζε το ποίμνιό του!!!


Σήμερα το πρωΐ λοιπόν στις 7 η ώρα ο παπάς του, ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ (!), συνοδευόμενος από υδραυλικό και 2 ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ (!), πήγε στον τόπο του έργου και βανδάλισε στην κυριολεξία τους αγωγούς, θέλοντας να καταστρέψει το έργο!!!


Ο ρόλος των περιπολικών διερευνάται.. Τι δουλειά είχε η αστυνομία να συνοδεύσει τον παληκαρά και προκλητικό παπά εκεί;


Τον παίρνουν που λέτε χαμπάρι οι κάτοικοι και γίνεται το σώσε. Μόνο που δεν τον λυντσάρησαν. Η συνέχεια στο αυτόφωρο με εκατέρωθαν μηνύσεις. Τώρα τι μήνυση έκανε και γιατί ο παπάς στον δήμαρχο, μόνο αυτός ξέρει.


Ωραίος Μητροπολίτης!! Παράδειγμα για την εκκλησία! Αν ζούσε σε άλλη εποχή θα ήταν μεταξύ των εμπόρων που ο Κύριος έδιωξε με το φραγγέλιο από τον περίβολο του ναού!


Και για τους ντόπιους, και ένα άλλο "περίεργο": Στο δικαστήριο στα πηγαδάκια, εμφανίστηκε γνωστός "παράγοντας" του ΠΑΣΟΚ που είχε διατελέσει στο παρελθόν Κοινοτάρχης στη Νεστάνη, έφαγε απίστευτο χρήμα, έκανε λαμογιές που έχουν μείνει στην ιστορία αναγκάστηκε τελικά να πουλήσει το σπίτι του και να φύγει από το χωριό και τώρα εμφανίζεται παρα τω πλευρώ των κατοίκων υποσχόμενος ποιός ξέρει τι και ελπίζοντας προφανώς να "καρπωθεί" τυχόν θετική έκβαση της υπόθεσης για το χωριό.


Για τους μη Αρκάδες, αρκούν τα συμπεράσματα από τη συμπεριφορά του Μητροπολίτη. Εγώ προσωπικά και το ιστολόγιό μου, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τους κατοίκους της Νεστάνης και ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τις ενέργειες της Μητρόπολης.


Ταυτόχρονα, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ και τα λαμόγια που πάνε να καρπωθούν τους αγνούς αγώνες των κατοίκων της Νεστάνης, που μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες, προσπαθούν να επιβιώσουν μαχόμενοι τα μεγάλα συμφέροντα.


Ακούστηκε επίσης ότι υπουργός της ΝΔ που το παίζει Αρκάς (χωρίς να είναι), "παρενέβη" στο σημερινό δικαστήριο προκειμένου να επηρεάσει υπέρ της Μητρόπολης την απόφαση!!


ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ την υποστήριξή τους στο λαό της Νεστάνης και να ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΝ στα πλουτοκρατικά σχέδια της παμφάγου Μητρόπολης!

ΣΧΟΛΙΟ:
Θα πρέπει να επιληφθεί του θέματος και
ο Αρχιεπίσκοπος...

_________________
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα
σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες,
είτε είναι αντιδραστικές»(Λένιν)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Misha



Ένταξη: 18 Ιούν 2007
Δημοσιεύσεις: 137

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ Μάϊ 05, 2008 1:49 pm    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος
καλά κάνετε και αποκαλύπτετε τα σχετικά με τους καλογεροπαπάδες που πάνε να το παίξουν επιχειρηματίες.

ο μητροπολίτης της Μαντινειας ας πάρει παράδειγμα από τον μακαριστό μητρ.Σισανίου κι ας αφήσει τις φεουδαρχικές συμπεριφορές.
http://www.phys.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/gerontikon/mhtropoliths_sisanioy_antwnios.htm


βέβαια κι οι αγρότες της περιοχής ας κανουν κράτει στη χρηση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων γιατι σε λιγο και το νερο αυτής της πηγής θα μολυνθεί και δε θαχουν νερό ουτε για να πιουν,οπως συμβαινει σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου (πχ στον κάμπο της Αργολίδας).

κι ας μη ποτιζουν στο κατασήμερο, οπως κανουν πολλοί παραγωγοί του θεσσαλικού κάμπου,σπαταλώντας αλόγιστα το πολυτιμο νεράκι.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα

 
Μετάβαση στη:  
Μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες